|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
20.3.2012 21:12:25   
ovnica7
Aurora00 - količina plodovnice se spreminja. Če je imaš malo, moraš čimveč mirovat, najbolje na levem boku. Če se stanje ne bo izboljšalo, lahko to pomeni tudi predčasen porod, ampak če bi bilo kritično bi te zadržali v P. Privošči si teden počitka, ker po 34 tednu že skoraj ni več nobenih nevarnosti, če se otroček rodi prej.

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 1751
21.3.2012 9:28:44   
Chocolat
Evo, šla v lekarno po magnezijeve tablete, da umirim nočne krče v nogah. Upam,da bo pomagalouser posted image
V naslednjih tednih pa skočim še po potrdilo, da sva s partnerjem pred leti obiskovala šolo za starše, da bo lahko tudi tokrat zraven pri porodu.
Jebela cesta, zaračunajo pa 20 eurov (v LJ) za to zadevo.Jaz bi tudi tiskala kakšne papirje in vsako kopijo tako drago zaračunala,tržna niša, resuser posted image

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1752
21.3.2012 15:24:37   
tajčica2
kam pa greš po to potrdilo (za partnerja)? a misliš, da na samem porodu ga kar domov pošljejo, če nimaš tega papirčka s sabo (govorim seveda o LJ)?
no, v vsakem primeru si bom to uredila...

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1753
21.3.2012 23:43:20   
mausikaa
http://24ur.com/novice/slovenija/bo-vlada-posegla-v-porodniske-dopuste.html
user posted image sej nimam komentarja...

(odgovor članu tajčica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1754
22.3.2012 8:14:44   
lona85

IZVIRNO SPOROČILO: mausikaa

http://24ur.com/novice/slovenija/bo-vlada-posegla-v-porodniske-dopuste.html

Pa saj to ne moreš verjet.... Upam, da ne bodo res tega sprejeli user posted image

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1755
22.3.2012 8:17:41   
Chocolat
Po potrdilo greš v Starševsko šolo za porodnišnico v LJ (tista lesena baraka, če si mogoče hodila na predavanja tja, na Šlajmerjevi 3A). Račun pa plačaš na blagajni v Leonišču in greš s plačanim računom tja in ti izdajo potrdilo. Vsaj tako je meni rekla. Ker pa bova rodila po veliki verjetnostni v PO, še oklevam ali bom po potrdilo sploh šla. Pa ne zaradi eurov, ampak odločitve glede kraja rojstva. Ja, mislim da ti v LJ znajo zakomplicirati glede njegove prisotnosti. Med popadki se meni ne bi dalo še z njimi ukvarjati in nekimi potrdili tako, da če bi vedela da bom rodila v LJ bi jaz po to potrdilo zagotovo šla. Da imam mir... 

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1756
22.3.2012 8:20:25   
Chocolat
IZVIRNO SPOROČILO: lona85 http://24ur.com/novice/slovenija/bo-vlada-posegla-v-porodniske-dopuste.html

Ja, špar program čisto na vseh koncih. Če se je začelo govoriti, se bo zagotovo kaj izcimilo, verjetno je le vprašanje časa kdaj. Žal...

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 1757
22.3.2012 8:23:07   
monita
naj najprej pri sebi malo šparajo pa si plače zmanjšajo...mislim vedno se na šibkejše spravijo.... katastrofa so...

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1758
22.3.2012 10:37:42   
manja91
ojla nosečke...nekaj me zanima...a imate iziroma bote imele veliko bodjev na prekop?malo sem gledala cote,če mi še kaj manjka in sem ugotovila,da imam sam dva bodja na prekop?

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1759
22.3.2012 12:00:37   
tajčica2
Hvala Chocolat za info glede potrdila.si bom res šla urediti.

Manja tebi bi pa svetovala, da nabaviš za tisti 1 mesec ali 2 več bodijev na preklop. tebi bo lažje ga/jo obleči, saj je od začetka tako nebogljen, da niti glave ne drži in s težavo mu nekaj gor navlečeš (oz. saj meni se je tako zdelo).
pa še nekaj glede oblačenja: če mu daješ več plasti bodijev gor npr. en kratek bodi in še dolg bodi čez, potem se to tako naredi, da prvo ti daš bodije enega v drugega in mu tako oba naenkrat daš gor (joj, upam, da sem dovolj jasno napisalauser posted image ), pa saj vam bodo pokazali, če ne v materinski šoli pa zahtevite od sestre, da vam pokaže v porodnišnici). Lep dan, grem uživat, danes je moj rojstni dan...potem pa pojedina in torta, mljaskuser posted image

(odgovor članu manja91)
Neposredna povezava do sporočila: 1760
22.3.2012 20:09:19   
lona85
Vse najboljše tajčica2! user posted image

Jutri pa imam spet UZ, tako da komaj čakam, da vidim user posted image user posted image .

(odgovor članu tajčica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1761
22.3.2012 20:14:02   
ovnica7
Tajčica2 - čestitke ob RDuser posted image !

Glede vlade pa njihovih predlogov pa no comment. Meni še vedno ni jasno kako je lahko Janša glede na preteklo vladanje, kjer so se razpasli tajkuni in nedokončanih sodnih postopkih v katerih je udeležen (se ve, da zdaj pa sploh ne bodo nikoli zaključeni) spet na čeluuser posted image Pa kaj je s folkom, da voli take ljudi, kam gre ta svetuser posted image Kaj bo z našimi user posted image ? Zato pa upam, da greste na volitve za družinski zakonik! Dajmo narest nekaj v dobro otrok!

Bodijev bom jaz imela več. Če ti eden premoči, daš gor drugega. Kaj pa naslednji dan, bo prvi že opran? No, šlo bi že, ampak moraš biti pa dosleden pri pranju..user posted image

(odgovor članu tajčica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1762
23.3.2012 8:41:41   
Chocolat
Tajčica2: iskrene čestitke ob RD. Ljubezni, razumevanja z najbližjimi ter seveda zdravja ti želim.Ti pošiljam eno virtualno tortico za posladkatuser posted image

Ovnica: se čisto strinjam s tabo. Priznam,da imam kdaj kar slabo vest na kakšen svet spravljam svojega malčka. Se mi zdi, da je ogromno stvari, ki ne štima v sodobni družbi in da se žal zadeve vedno bolj zaostrujejo ter da preživijo le najbolj agresivni in napadalni. Sočutja skorajda ne opaziš več, oziroma le ob redkih prilikih. Potem pa se spravim k sebi in rečem, da Optimizem in Upanje držita ta svet pokonci že tisočletja, da so bile vojne, krize in vse, Človek pa je preživel in upam, da bo tudi v primeru naslednjih generacij tako in bomo našim otročkom lahko nudile bolj razumevajoč, čist in lep svet. Boste pomagale a ne ?

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1763
23.3.2012 8:46:32   
manja91
ovnica7 bodjev mam še pa še,samo 2 imam pa na prekop...heheuser posted image ...drgač pa a že perete kaj cote?a že veste kaj bote oblekle user posted image iz porodnišnice?

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1764
23.3.2012 9:21:11   
Chocolat
Prilagam seznam stvari za novorojenčka in mamico. Predlagam čimveč komentarjev, da na koncu dobimo eno uporabno zadevo.
Meni je obstoječi seznam zelo pomagal v prvo, upam da bo tako tudi sedaj...

SEZNAM ZA NOVOROJENČKA 

1.OPREMA:
- VOZIČEK
- AVTOSEDEŽ
- TORBA ZA POTREBŠČINE
- ZIBELKA ali KOŠEK ali POSTELJICA + POSTELJNINA 
- MIZICA ZA PREVIJANJE + previjalna blazina
- BANJICA
- KOŠ ZA PLENICE 

Komentarji: Pri vozičku se prepričajte, da gre v prtljažnik od avta (z vso pripadajočo opremo)! Nekatere mamice ne uporabljajo košare za voziček, ker je uporabna le kratek čas in le, če zunaj ni prevroče. Zibelka in košek se tudi uporabljata manj časa, zato nekatere priporočajo, da otrok spi od začetka v posteljici.

2.PRIPOMOČKI ZA HRANJENJE:

- STEKLENIČKA ZA HRANJENJE
- ŠČETKA ZA ČIŠČENJE STEKLENIČK
- DUDA ZA NOVOROJENČKA - 2 kom
- CUCLJI z različnimi velikostmi luknjic

Komentarji: Ni rečeno, da boste karkoli od zgoraj potrebovale, zgolj za vsak slučaj če dojenje ne steče. Nekatere priporočajo Aventove, druge NUK stekleničke - v bistvu je vseeno, le da imajo cucelj za novorojenčka. Kupiš jih po potrebi, če dojenje ne steče. Dude izdelujejo iz silikona in kavčuka. Silikonske prodaja Avent, kavčukove pa Chicco. Slednji ima dudo, ki sicer ni lepa na pogled, je pa popolnoma mehka in se dojenček lahko tudi uleže nanjo.

3.OBLAČILA:
- BODI NA PREKLOP – OD 5 DO 10 komadov (številke 56, 58, 62)
- ŽABICE bombažne – 5 komadov
- NOGAVIČKE – 4  
- KAPICI tetra ali mako – 2 kom + 2 volneni kapici za čez
- COPATKI – 2 kom
- POVIJALNE PLENICE – 5 kom (frotir)
- PAJACEK PLIŠ – 5 komadov
- BRISAČA ZA PO KOPANJU, S KAPUCO
- SPALNA VREČA – 2 kom (kupiti pozneje)
- PAJAC oz. KOMBINEZON ZA VEN
- PLENICE, TETRA – 20-30 kom (za široko povijanje, nego)

- PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO, npr. Pampers Newborn 1 ali BOMBAŽNE PLENICE
- POVIJALNE PLENICE - kupi po potrebi
- ODEJICA – 2 kom
- SLINČEK – 2 kom
- ROKAVIČKE ZA DOJENČKA - če se bo praskal z nohtki 

Komentarji: Nekatere pravijo, da spalna vreča ni potrebna, druge pa da je bolje, da navadiš dojenčka na njo zgodaj, preden začne s sebe odrivati odejico. Bodije je priporočljivo kupovati s stranskim zapenjanjem(preklop), da se ne mučiš z oblačenjem čez glavico. Plenice za enkratno uporabo kupi le en zavoj, če bo dojenček slučajno imel alergijo ravno na to vrsto plenic.

4. KOZMETIKA:
- OTROŠKO MILO za kopanje dojenčka (trdo)
- MANDLJEVO ali OLIVNO OLJE ali BEPANTHEN LOSION
- HLADILNO MAZILO za ritko
- 70% ALKOHOL (za razkuževanje toplomera, mizice, popka)
- FIZIOLOŠKA RAZTOPINA (čiščenje popka in nosu)
- TETRA KRPICE – 12 kom
- ŠKARJICE ZA NOHTKE
- GLAVNIK in KRTAČKO
- ROBČKI za nego ritke (mini pakiranje za sprehode)
- VATA (za »nacufati«)
- MAZILO BEPANTHEN ali RIBODERMIN – roza
- KAPLJICE PROTI KRČEM; npr. Sap simplex iz lekarne
- PRAŠKA PASTA (za vneto, rdečo ritko) 

Komentarji: Nekatere so za, druge proti robčkom za ritko - če je ritka občutljiva, se robčki odsvetujejo, drugače pa naj bi se uporabljali v glavnem na kakšnem potovanju, doma pa voda in npr Toto krpice. Palčke za čiščenje noska in ušes se odsvetujejo - namesto tega se priporoča uporaba svaljka vate. Kapljice proti krčem kupiti po potrebi.

5. OSTALO:

- TERMOMETER ZA VODO
- TERMOMETER ZA MERJENJE VROČINE – klasični
- Babyphone ali Angelcare
- ROKAVIČKA ZA KOPANJE DOJENČKA

6. ZAME:
- NEDRČEK ZA DOJENJE – 4kom
- BLAZINICE ZA V NEDERČEK (da ne umažeš toliko nedrčkov, saj mleko odteka)
- PRSNA ČRPALKA- kupi po potrebi
- NASTAVEK ZA BRADAVICE - kupi po potrebi
- VLOŽKI ZA V PORODNIŠNICO – čimvečji in čimbolj naravni (Tosama)
- KREMA ZA BRADAVICE - MultiMum
- NAPIHLJIV OBROČ ZA PLAVANJE - po potrebi, da boš v porodnišnici lažje sedela, če boš šivana 

Komentar: Prsno črpalko kupi po potrebi, če bo treba črpati in shranjevati mleko. Krema za bradavice je lahko Bepanthen ali pa krema z lanolinom - za slednjo pravijo, da se bolje obdrži na bradavicah in da je pred dojenjem ni potrebo spirati. Nedrček kupi le 1 ali 2 kom s čim manj šivi, drugi kos pa, ko bo znana številka :))

7. ODHOD V PORODNIŠNICO
POTREBŠČINE
- OSEBNA NEGA (milo, zobna krtačka, pasta, glavnik, krema, vazelin za ustnice, brisača, krema za bradavice)
- NEDRČEK ZA DOJENJE in BLAZINICE
- NOGAVICE
- COPATI (z debelim podplatom, da se lahko zmočijo)
- MOBITEL + POLNILEC
- BOMBAŽNI VLOŽKI Vir 80
- KOPALNI PLAŠČ
DOKUMENTI
- NAPOTNICA ZA PORODNIŠNICO
- NAPOTNICA ZA REŠILCA
- IZVIDI: KG-Rh, WaRe (originali!)
- MATERINSKA KNJIŽICA
- ZDRAVSTVENA KARTICA
- OSEBNI DOKUMENT
- POTRDILO ZA SPREMLJEVALCA, ČE BO ZRAVEN

Komentarji: V porodnišnici dobiš spodnje hlačke, vložke, spalno srajco... Če pa mamica biva tam dalj časa in bi si rada npr. umila lase, se priporoča, da s seboj prinese sušilec za lase, ker ga tam baje ni.

8. ODHOD IZ PORODNIŠNICE (prinese nekdo pred odhodom):
ZA DOJENČKA
- 5 TETRA PLENIC
- 1 POVIJALNO PLENICO
- 1 PLENICO ZA ENKRATNO UPORABO
- ODEJICA
- BODI Z DOLGIMI ROKAVI
- KOMPLETEK (hlačke + jopica ali majčka)
- COPATKI ali NOGAVIČKE
- TANKE ŽABICE
- KAPICA
- AVTOSEDEŽ / LUPINICA
ZA MAMICO
- OBLAČILA (majica, hlače, nogavice...)
- ČEVLJI
- SPODNJE PERILO

Komentarji: Posebej bodite pozorne pri pripravi oblačil zase, ker se je v praksi izkazalo, da če nič drugega, moški pozabijo prinesti čevlje ali spodnje perilo :))

(odgovor članu manja91)
Neposredna povezava do sporočila: 1765
23.3.2012 10:35:59   
monita
imam samo dva ali tri bodije na preklop, ostale vse za čez glavco... res so bolj praktični, ampak pri prvi smo tudi imeli samo za čez glavco in nekak nam je šlo, tak da bo zdaj tudi šlo....

kaj pomeni ta zakon o porodniški zaj za tiste ki niso zaposleni in bi imeli nadomestno porodniško???
drugače pa so katastrofalni, mene je prav strah vsega skupaj no... nižje plače, porodniška, odpuščanja... a da bi k**** pri sebi kaj zmanjšale pa ne... on pa rabi avto, računalnik telefon in nevem kaj še vse za nevem kok dnarja... sami p***** so

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1766
23.3.2012 14:01:04   
Jasmina 85
Tajčica: 2 vse najboljše, polno lepih in veselih dni, razumevanja z najbližjimi...user posted image user posted image user posted image

Brez komentarja glede vlade in njihovih predlogov, vedno se tak razburim in pol me nihče ne more ustaviti, dokler ne "zlajam" jeze ven. Tak da bom enkrat raje tiho.

Chocolat: super je seznam,večino se strinjam. Bom pa mela Mam dude in glažeke. Pri hčerki sem sprobala obe navedeni znamki in nuk-nikoli več, avent pa tudi ni odgovarjal. Vsak otrok po svoje, neuser posted image ?

Bodije na preklop ene 4 imam, še pa dobim od prijateljice par škatel oblačil, tak da ziher bo dovolj.
Nevem kako v vaših koncih prakticirajo široko povijanje...Tu v Prekmurskem koncu vse do 3 mesecev(takrat imaš ponovno slikanje kolkov), sem pa slišala da drugje ne tak dolgo, nekateri sploh ne???user posted image
Takrat pa so tudi zlo praktične majčke na preklop, saj povijalna plenica pol tak majčko not drži-teh mam pa kar malo marijouser posted image .

Tak lepo se imejte, grem dalje kuhat...

lp

< Sporočilo je popravil Jasmina 85 -- 23.3.2012 14:02:22 >

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1767
23.3.2012 17:05:57   
mausikaa
Chocolat seznam je zelo uporaben, mislim, da se bom zgledovala po njem ko bom šla po nakupih za manjkajoče stvari 
kar se pa vlade tiče pa tudi meni ni jasno kako je lahko JJ po vsem kar se je dogajalo v času njegovega vladovanja ponovno na vrhu...zgleda da nas čakajo slabi slabi časi, na trenutke ko začnem razmišljati me postane kar strah kaj bo z našimi otroci...

(odgovor članu Jasmina 85)
Neposredna povezava do sporočila: 1768
24.3.2012 8:09:33   
Chocolat
IZVIRNO SPOROČILO: Jasmina 85 Nevem kako v vaših koncih prakticirajo široko povijanje...Tu v Prekmurskem koncu vse do 3 mesecev(takrat imaš ponovno slikanje kolkov), sem pa slišala da drugje ne tak dolgo, nekateri sploh ne???user posted image

V LJ so pred leti priporočali široko povijanje, če so ob prvemu pregledu otročka v porodnišnici, ugotovili da kolki niso optimalni. In so ti potem svetovali, da široko povijaš do pregleda kolkov, ki ga opraviš pri določeni starosti otroka (mislim da je ta pregled otroških kolkov enkrat med 1 in 3 mesecem otroka). Jaz sem zato preventivno povijala široko prvi mesec, potem pa mi je patronažna sestra rekla, da glede na prvi pregled otroka v porodnišnici ob rojstvu te potrebe ni in se je ob tem prvem pregledu otroka tudi izkazalo, da so kolki res ok. Tako da mislim da je dosti odvisno kaj ti rečejo v porodnišnici ob rojstvu otroka. Je pa bilo pri prvemu super ker je bil jesenski in ga je široko povijanje še malo grelo, me pa bomo naše pikce imeli maja in da bi široko povijala dete junija, julija v največji vročini nimam namena, razen če bo potrebno.

Neposredna povezava do sporočila: 1769
24.3.2012 14:04:11   
Jasmina 85
Chocolat jaz sem hčerko rodila oktobra, tak da ji je res blo fajn  toplouser posted image , sedaj pa me skoraj vest že sedaj peče, če si misliš da bi pri 30 C zunaj imela na široko povitega otroka, uboščka pregrejem.user posted image

Pri hčerki je v porodnišnici bilo vse ok, tudi pozneje na pregledih, ampak so vztrajali da do slikanja na široko povijam. Bomo vidli kako bo sedaj.

Lp

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1770
25.3.2012 18:40:34   
ovnica7
Ali je katera že oddajala vloge na CSD? Jaz sem si danes sprintala obrazec S-1/1 in S-1, ampak mi ni čisto jasen zdaj postopek. Ali se gre najprej na CSD, da izpolni na obrazcu S-1 od kdaj do kdaj uveljavljaš porodniški dopust (najbrž lahko označiš poleg tega tudi dopust za nego in varstvo otroka?) in greš potem do delodajalca, da ti vpiše podatke o plači, pa potem obrazec spet neseš nazaj na CSD? Nekje sem prebrala, da lahko greš že kar sam do delodajalca in potem samo neseš izpolnjena obrazca na CSD - ampak ali potem delodajalec izpolni čas tvoje odsotnosti?
Ma, nisem še vidla obrazca, ki bi bil razumljivuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1771
25.3.2012 19:43:06   
Anonimen
prvo daš delodajalcu vlogo,da ti vpiše plače,potem pa na csd.meni tudi ni najbolj razumljiva ta vloga user posted image user posted image

(odgovor članu ovnica7)
  Neposredna povezava do sporočila: 1772
26.3.2012 9:20:10   
Chocolat
Ja, cela znanost je izpolnitev teh obrazcev. Jaz sem sla kar na CSD, pa mi je referentka vse razlozila. Cakam delodajalca da izpolni svoj del, potem pa grem z vlogo nazaj na CSD. Ja, zdaj je pa ze cas za te formularje...

V tem ponedeljkovem jutru majčicam častim še eno kavico. user posted image Jo potrebujem, saj sem se ponoči skozi nekaj zbujala. Uživajte.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1773
26.3.2012 9:28:29   
mausikaa
Chocolat hvala za kavico, evo jaz pa častim zajtrk - sem se tudi jaz nekaj zbujala ponoči...

user posted image

jaz sem dala delodajalcu da izpolnijo kar morajo oni izpolniti potem pa na CSD...me prav zanima ali bomo še padle pod obstoječ zakon? 
kako se drugače počutite - kako pogosto imate Braxton Hicksove  (fouš) popadke? 

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1774
26.3.2012 12:42:04   
Soncnica Sandra ***
Zdravo!
Vidim, da se pogovarjate o papirologiji za porodniško. No jaz sem to ravno urejala in tudi že oddala, zato vam lahko iz prve roe povem, da najprej rabite delodajalca, da vam vpiše plače, nato izpolnite vlogo in skopirate 5 stran materinske knjižice, nato pa vse skupaj neste na CSD in čakate na odločbo...in to je vsa umetnost.

Drugače pa sem jaz danes prvi dan na dopustu...potem pa porodniška user posted image

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?