tajčica2
|
Oj sonosečke, da še jaz malo pokomentiram tele zadeve. tokrat ne mislim hoditi v materinsko šolo, saj se še vedno dobro spomnim napotkov tudi glede teh stvari, ki jih omenjate tukaj. Nekaj pa je že praksa. Kot prvo priporoča se v materinski, da se vse oblekice za 1 MESEC lika. Pere se LOČENO od oblek odraslih in BREZ mehčalca. Ker pa imam jaz težave s kožo, vam iz izkušenj povem, da mi je zelo pomagalo kar se srbenja in reakcij tiče, da sem ukinila PRAŠKE za pranje ampak šla na tekoči detergent!!! Tudi jaz uporabljam kis, ki pa naj bo ALKOHOLNI, ker le ta ima učinek tako na oblekice kot na stroj (vodni kamen), je naraven in garantirano NIMA nobenega vonja. Kar se tiče dekic, bodite pozorne, da so čimbolj naravne, tudi za v voziček. Namreč razni poliestri preveč segrevajo dojenčka, ki ga mamica dobro namerno pelje po sončku v vozičku. Enako velja za razne pajacke in jopice.naj bo bombaž u glavnem. naš starejši fantek je spal pri nama in vem, da se je moj dragi jezil, če je plenička ponoči premočila. Pri fantkih se to pogosto zgodi, saj zaradi smeri lulanja(lulček) je bil polulan po trebuščku, včasih je šlo proti hrbtu. Pa sem ga previjala ponoči, pa vseeno.sem ga dolgo dojila na tri ure(no, nimajo vse iste izkušnje, nekateri bolj pridno spijo z dudo v ustih, naš je ni maral ) in plenica je hitro polna. Kasneje sem od ljudi zvedla, da so to hoferjeve plenice (ki so sicer zelo fine, še najmanj plastike )ampak so dobre le za po dnevi, ker rade premočijo. Ponoči pa bom sedaj raje dajala npr. DMjeve ali muellerjeve. Izogibala se bom pampersk, ker so mi preplastične, najslabše plenice pa sem našla v Leclercu-nekakšna ECO+ znamka. včasih sem mojega fantka pustila kar par minut brez pleničke, da se je malo ritka nadihala(bilo je poleti), ali pa na previjalni par minut, prou z veseljem začne brcati. Nikoli ni imel vnetja...do vrtca uživejte!
|