|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
16.3.2012 10:43:09   
donna22

IZVIRNO SPOROČILO: manja91

nosečke dan...dajte mi povedat mal kakšne trebuhe imate v svojih tednih...lahko bi tut kakšno slikco prileple:):)user posted image ...mislim gledam na netu slike trebuščkov v 30t in ima vsaka tako lepega velikega...men se zdi da mi nikamor ne raste,pa še bolj suhe postave sem...saj ne da se mi ne vidi,ampak proti drugam nosečnicam v 30t,zgledam kot da bi bila pol manj noseča od njih...malo me je strah da to kaj vpliva na razvoj??

Nič skrbet glede trebuha, otrok si vzame točno toliko prostora, kot ga potrebujeuser posted image
Razlika je tudi, ali nosiš bolj zadaj ali spredaj itd. Moje kolegice in jaz smo tudi imele trebuščke različnih oblik in velikosti, pa je bilo vse lepo in pravuser posted image

(odgovor članu manja91)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
16.3.2012 10:57:49   
ČrnTulipan
ne sekerej se, če ti ginekolog nč ne reče. men tut vsak reče da mam ful mejhnga, pa mam večjega kot v prvo, sam sm se navadla že. pač ga nosiš bolj zadej. v prvo sm ful mejhnga mela, rodila pa sm čist zdravega fanta 3400g, tako da se ne obremenjuj :) že vsaka nosečnost je drugačna pri isti ženski, kaj šele pri različnih ženskah. uživej and don't worry

(odgovor članu manja91)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
16.3.2012 11:07:38   
lona85
Velikost bušija nič ne pomeni... No razen, če imaš manjšega si bolj mobilna a ne user posted image Nimaš takšnih težav kot me, ki imamo večje, pa si želimo obleči nogavice, zavezati vezalke na čevljih, pobriti noge ipd. Tako da so tut + user posted image To samo pomeni, da nosiš user posted image bolj zadaj. Meni je tudi buši nenormalno zrastel šele kakšen mesec in pol nazaj, pa imam notri dva podnajemnika user posted image user posted image in ju tudi nosim bolj zadaj, samo ker sta 2 se pa zdaj tako hitreje veča.
Pa kako živahno zdajle brcata notri moji mali bibi user posted image Je to res en tok lep občutek user posted image

Lep vikend vsem user posted image

(odgovor članu ČrnTulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
16.3.2012 11:10:55   
ČrnTulipan
eden izmed najlepših občutkov v življenju je, ko čutiš brce svoje bebike v trebuhu pa potem dojenje... vsaj men user posted image

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
16.3.2012 11:56:15   
Jasmina 85
Zdravo

hvala vam za odgovore glede kozmetike. Mustelo dobiš v lekarni, je pa res kar hudo draga. Šampon malo čez 12 eur, tudi mleko 12 eur. Sem pa bla zlo zadovoljna z kremo za odstranjevanje temenic. hčerka jih je imela kar veliko še pri 2 letih, sedaj pa je super, pa sem kremo 2 ali 3x uporabila. pa naravna kozmetika je...

No saj bom vidla, ker se strinjam z vami, da je manj več in je škoda da bi na kožo nanašala "svinjarije" gor, če ni potrebe. Bom še premislila, bi pa bilo potrebno pomalen nabaviti teh par stvari user posted image .

Glede velikosti trebuščkov se ne obremenujte, prijateljica ma rok čez slab mesec in ima mnogo manjšega kot jaz... tak da če sma skupaj kje naju čudno gledajo, če se nisma zmešali pa narobe povedali pdp. dokler se otrok razvija normalno se ne sekirajte ampak uživajte še slaba 2 meseca.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 1730
16.3.2012 17:18:16   
Chocolat
IZVIRNO SPOROČILO: lona85
Velikost bušija nič ne pomeni... Nimaš takšnih težav kot me, ki imamo večje, pa si želimo obleči nogavice, zavezati vezalke na čevljih, pobriti noge ipd.

Se popolnoma strinjam z lono85. Meni je še zavezati vezalke na čevljih sedaj ultra podvig, pa nas še dva meseca čakata.

Punce, bom jaz pogledala če imaš v elektronski obliki še seznam kaj potrebujemo ob rojstvu za dojenčka in mamico, pa ga bom dala na forum za tiste, ki se prvič pripravljajo na porod. Se mi zdi kar koristno, da imaš nekje vse zbrano. Ne vem pa, če ga še imam v elektronski obliki, ker vse prepisovati, pa res ne obljubim da bi se spravila, ok ?!

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
17.3.2012 8:27:52   
monita

IZVIRNO SPOROČILO: Chocolat

Meni je še zavezati vezalke na čevljih sedaj ultra podvig, pa nas še dva meseca čakata.

meni jih moj dragi zavezuje user posted image

ker imam rok čisto zadnjega maja, om vse za v P pripravila nekje na sredini aprila... čeprav bo CR in bo datum znan, nas še vseeno lahko kaj preseneti, tako da bom kar prej vse pripravila....

včeraj smo imeli obiske in smo prvič leto zunaj pred hiško pekli na žaru..mmmm je bilo vse tako dobro, da komaj čakam da bo poletje da bomo za vikende žar prakticirali user posted image
po stanovanju so letali trije otročki, kak je bilo to glasno, ampak je super blo slišat...mala je tako uživala ...

mi bomo šli po kosilu k tašči na obisk, pa bo mala potem tam ostala, midva pa greva zvečer v kino user posted image že komaj čakam

a katera kupuje kaj v mani???
sem bila v četrtek v mani in sem si nakupila ful stvari, imajo take lepe tunike (in so meli še 40% znižanje na njih) sem si jih cel pok nakupila, pa hlače (sicer niso nosečniške, ampak imajo tak širok pas, da lepo podpirajo trebušček in so prav fajne, pa še kasneje bodo uporabne) sem nakupila in pa eno jakenco in majčke.... pa za majhne otročke so imeli tudi ful stvari znižanih za 40%.....

lepo se imejte in uživajte v prelepem dnevu

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
17.3.2012 20:11:51   
biba_leze*
Monita jst sem v mani kupila "nosečniške" cunje, oziroma za eno št. večje tunike, ki so zdaj za med nosečnostjo. Meni so super. Za otročke pa na našem koncu nimajo bogvekaj izbire. Kaj imajo znižano tudi kaj takega kar bi prišlo prav za čez poletje za naše male user posted image ?

Mene ubija bolečina v desnem kolku user posted image . Sploh se ne morem več normalno premikat. Danes je še posebej obupno, niti moje hčerke nisem mogla dvignit v banjo user posted image . Jst komi čakam da rodim.

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
18.3.2012 9:20:57   
ovnica7
Glede grozdja ste me kar malo zasekirale, ker jaz sem ga kar jedla, mi je pasalo. Je pa res, kolikor vem, da se vse grozdje šprica, čeprav po drugi strani pa menda tudi vsebuje folno kislino. Saj človek danes ne ve kaj jestuser posted image .

Mene pa zanima glede pranja cunjic kako ve to perete oz. kako planirate. Najbrž se cunjice za bebice nekaj časa perejo ločeno od ostalega perila. Ali to velja za nekaj mesecev, da se koža in imunski sistem malo utrdi oz. do kdaj? Ali perete bele stvari (tetra pleničke, bodije, majice) na 90 stopinj, barvne pa na 60? Pa ali boste oprale vse cunjice (tudi za nekaj mesecev vnaprej), ali le tiste za prvi mesec (ker jaz sem nekaj cunjic dobila tja do enega leta pa ne vem ali jih oprat sedaj ali kasneje, dvakrat pa je najbrž brezveze)? Pa kakšen prašek boste uporabile (prah, tekoči), najbrž pa tistega, ki je prav za bebice? Za likanje sem pa slišala, da je treba obvezno likat samo tiste cunjice, ki se dotikajo kože, čeprav je najbrž vsaj prvi mesec dobro polikati vse.

In še nekaj: na podstrešju smo našli košek za bebo (še od mojega), nisem pa še našla nič posteljnine, pa tudi ne vem kaj se da za podlago. Ali bo katera uporabljala košek? Ali se da kupiti tak ovalni jogi oz. kaj se da za podlago oz. kje bi se lahko dobile obloge za košek?

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
18.3.2012 9:45:14   
biba_leze*
Pranje cunjic: Mi smo prali s tekočim Froshom brez mehčalca seveda, dodatno izpiranje. Naša prva je imela flekasto kožo če semoprala kdaj z mehčalcem še pri 6 mesecih. Prala bom sproti, se pravi sedaj samo začetne cunjice. Nakupila in od prve user posted image imam fantovske samo v št. 50 in 56, ostalo vem da bom ful dobila, ker v prvo so me obiski kar zalagali s temi cunjicami, pa še dobila sem rabljeno, tako da nisem utegnila niti vsega dobro ponucat in nekatere so praktično ostale nerabljene in zdaj čakajo na podstrešju, če bosta imela sestra ali svak morda punčko user posted image .

Cunjice: prva je bila rojena sredi avgusta in ko smo prišli iz P je bilo že precej hladno, tako da kratkih rokavčkov nismo imeli, sedaj bo pa to dete poletno, zato me zanima če in kdaj se ga lahko oblači v kratke rokavčke?

Košek: Mi bomo za prvih par mesecev uporabljali zibelko, ki jo je moj dedi naredil za mene in je notri v teh 26 letih spalo že cel kup otrok. Je zelo lepa in kvalitetno narejena. Za prvo smo naročili po meri še jogi, ker je bil prejšnji že fajn prenucan. Drugače pa punce dajejo v košek namesto jogija tudi peno/ spužvo (ne vem kako se točno imenuje), ki se jo da kupit na primer v Obiju. Posteljnina za zibelko je tudi še od mene, jo je pa moja mami naredila, ima izvezane račke in medvedke, prav tako je spletla tudi dekico, eno sem pa še sama naredila in sicer sem kar kupila flis blago, ga na mero vrezala in zarobila na dva sloja, pa je, čez pa prevlekica, ki sem jo tudi sama naredila. Oblogo za zibko imam jaz isto kot sem jo potem uporabljala v posteljici 120*60, tam kjer je preveč sem samo spodvihala, itak je precej tanka. 

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
18.3.2012 10:18:54   
Chocolat
Ojla sonosečke. Upam, da uživate vikend.

Monita: hvala za nasvet glede Mane. Še nisem nič kupovala tam, ob priliki bom šla pogledati.

Pranje cunjic: prala bom sproti torej za prva dva meseca vnaprej. Pri prvemu sem uporabljala Persil Sensitive (kar drag), pri drugem pa bom oprala s tistim praškom, ki bo takrat v uporabi, BREZ mehčalca, obvezno pa bom dala za prve mesece tudi dvojno izpiranje (vsi pralni stroji vsaj novejši imajo to funkcijo). Likala ne bom, tudi prvi mesec ne.

Košek: mi smo pri prvem naročili peno po meri za v košek (ovalne oblike) kar v Baby Centru ter nato baldahin ter posteljnino pri podjetje Zibka pri Brezovici. Je pa to bilo pet let nazaj, upam da še delajo... http://www.rabim.info/zibka-proizvodnja-odej-in-drugih-tekstilnih-izdelkov-doo-167238. Ti pa po meri naredijo danes že vsa podjetja, ki se ukvarjajo z izdelavo vzmetnic, pen etc.

Oblačenje dojenčka: mislim da tako majhni otroci še niso sposobni uravnavanja lastne telesne temperature tako da ga bom jaz vsaj prvi mesec torej maja imela v dolgih rokavih. Potem pa bom sproti videla kako in kaj. Če pa ima katera kakšno praktično izkušnjo za čez poletje od prvega otroka (moj je bil jesenski tako da sem ga vedno toplo oblačila) se priporočam. Še en link na to temo, čeprav se mi zdi omenjena temperatura tega članka kar visoka:
http://www.bambino.si/novorojencek_uravnavanje_telesne_temperaturee

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
18.3.2012 15:22:26   
mausikaa
oj souser posted image
kakšno kislo vreme je pri nas, bljak, čakam da bo spet sonček...
glede pranja in likanja, jaz za pranje uporabljam kis in če so oblačila res zapacana potem dodam žličko praška - najraje Froscha, likala bom toliko časa dokler se mi bo dalo, v bistvu gre to tako hitro, sploh če lepo obesiš ali posušiš v sušilcu...
v košek bom dala zloženo dekco in čez posteljnino, aja pa še zaščito iz flisa ali nečesa podobnega ker bomo uporabljali Racmanke  (če slučajno pride kaj skozi)
Mana niti ni tako slaba, samo tudi če kupite isto oblačilo v isti velikosti različne barve jih obvezno probajte če je velikost ustrezna, jaz sem tako za tamalo kupila dvoje hlače, iste velikoste, različnih barv in glej ga zlomka, ene (tiste, ki jih je probala v trgovini) so ji bile prav, druge pa premajhne...
kaj bomo oblekli za domov iz P še ne vem, po vsej verjetnosti bodija z kratkimi rokavčki, eno majčko z dolgimi rokavčki in jopico, spodaj pa žabice - no odvisno kakšno bo vreme, aja pa kapico...

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
18.3.2012 19:19:19   
ovnica7
Hvala vsem za odgovore.

Mausikaa - a ti pereš samo s kisom, če oblačila niso zapacana (tudi za svoje stvari)? Kakšen pa je potem vonj oblačil? Glede kisa sem že večkrat zasledila, da se uporablja namesto mehčalca. Ali je vseeno ali se ga da v prostor, ki je namenjen mehčalcu ali se ga da kar v prostor, namenjen za glavno pranje? Če razumem boš namesto jogija ali pene, dala kar dekico. Ampak ali ni potem pri vogalih preveč zadebeljeno, ker je košek ovalen. Rjuha se pa tudi najbrž da kar tista, ki je za kinderpet? Pa glede zaščitne podlage me tudi zanima ali se rabi že vse od začetka (meni se je zdelo, da je potrebna takrat, ko se beba odvaja od pleničk). Ali ni zaščita iz takega materiala, ki ne prepušča, ker flis pa mokroto najbrž tudi vpije? Morda čudno sprašujem, ampak res nimam še nobenih izkušenjuser posted image .

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
18.3.2012 19:48:18   
mausikaa
Ovnica, kis dam v predalček za prašek, itak imaš potem še izpiranje tako da vonja po kisu ni, mehčalca pa jaz tudi ne uporabljam, sem se ga že prej izogibala, ker se mi zdi da res  samo zapaca perilo, btw. v reklamnem letaku Svilanita piše da naj se za brisače ne uporablja mehčalca ker zmanjšuje vpojnost...
v košek bom dala čisto navadno deko in jo lepo zložila ter založila nato pa prekrila z rjuho da bo lepo gladko...podlago bom pa dala zato, ker bomo uporabljali pralne plenice http://pleniceracman.si/ in ker lahko kaj pride skozi bo treba poskrbeti da ne bo user posted image   nisem glih pristaš pleničk za enkratno uporabo (plastik fantastik) mogoče je na prvi pogled res več dela z pralnimi, ampak za otroške ritke so pa te se mi zdi veliko bolj prijazne...tiste ki pa boste uporabljale pleničke za enkratno uporabo pa mislim, da podloge v posteljici ne rabite...no nisem prepričana, bo še katera druga povedala svoje mnenje...

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
18.3.2012 21:31:31   
lona85
mausikaa, tudi sama bom uporabljala Racmanke user posted image . A ti jih boš prala s kisom? Sama bom verjetno uporabljala pralne oreške, morda pa tudi jaz poskusim še s kisom user posted image Se poskušam izogibati vsej plastiki in kemiji, kolikor se pač da. Mehčalca tudi nikoli ne uporabljam, ker mi je res čisto nepotrebna stvar... Itak če imaš sušilec pride perilo že tako mehko ven, da je res škoda še kemijo zlivat zraven. Pa za tako nežno otroško kožo mi je res greh prati z agresivnimi pralnimi praški, kaj šele, da bi dodajala še mehčalec user posted image

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1740
19.3.2012 10:06:42   
tajčica2
Oj sonosečke,
da še jaz malo pokomentiram tele zadeve. tokrat ne mislim hoditi v materinsko šolo, saj se še vedno dobro spomnim napotkov tudi glede teh stvari, ki jih omenjate tukaj. Nekaj pa je že praksa.
Kot prvo priporoča se v materinski, da se vse oblekice za 1 MESEC lika. Pere se LOČENO od oblek odraslih in BREZ mehčalca.
Ker pa imam jaz težave s kožo, vam iz izkušenj povem, da mi je zelo pomagalo kar se srbenja in reakcij tiče, da sem ukinila PRAŠKE za pranje ampak šla na tekoči detergent!!!
Tudi jaz uporabljam kis, ki pa naj bo ALKOHOLNI, ker le ta ima učinek tako na oblekice kot na stroj (vodni kamen), je naraven in garantirano NIMA nobenega vonja.
Kar se tiče dekic, bodite pozorne, da so čimbolj naravne, tudi za v voziček. Namreč razni poliestri preveč segrevajo dojenčka, ki ga mamica dobro namerno pelje po sončku v vozičku. Enako velja za razne pajacke in jopice.naj bo bombaž u glavnem.
naš starejši fantek je spal pri nama in vem, da se je moj dragi jezil, če je plenička ponoči premočila. Pri fantkih se to pogosto zgodi, saj zaradi smeri lulanja(lulček) je bil polulan po trebuščku, včasih je šlo proti hrbtu. Pa sem ga previjala ponoči, pa vseeno.sem ga dolgo dojila na tri ure(no, nimajo vse iste izkušnje, nekateri bolj pridno spijo z dudo v ustih, naš je ni maraluser posted image ) in plenica je hitro polna. Kasneje sem od ljudi zvedla, da so to hoferjeve plenice (ki so sicer zelo fine, še najmanj plastike )ampak so dobre le za po dnevi, ker rade premočijo. Ponoči pa bom sedaj raje dajala npr. DMjeve ali muellerjeve. Izogibala se bom pampersk, ker so mi preplastične, najslabše plenice pa sem našla v Leclercu-nekakšna ECO+ znamka. včasih sem mojega fantka pustila kar par minut brez pleničke, da se je malo ritka nadihala(bilo je poleti), ali pa na previjalni par minut, prou z veseljem začne brcati. Nikoli ni imel vnetja...do vrtcauser posted image  
uživejte!

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
19.3.2012 14:06:49   
Chocolat
Ooo, to so pa super napotki glede kisa. Bom kupila alkoholni in poskusila oprati z njim. Trenutno uporabljam Ariel tekoči detergent, mehčalca pa že leta ne. Javim izkušnjo s kisom.

Glede premočenja plenic: dostikrat plenice tudi tiste za enkratno uporabo allla Pampers, Hofer in vse ostale "spustijo" ja. Še posebno ponoči, to pomeni da ima dojenček potem moker bodi, hlačke in še kaj na rjuho pride. Če boste imeli dojenčka, ki se rad doji/hrani bo posledično tudi veliko lulal in takrat bo zagotovo kaj čez prišlo. Naš je bil že tak, tako da neka podloga, ki jo položiš vmes med jogijem in rjuhico zelo prav pride, dobite jo v vseh trgovinah, kjer prodajajo otroške stvari (Pikapolonica, Baby center etc). Nam je ta podloga prav prišla tudi kasneje, še zdaj jo tavelik ima v pravi postelji, če mu kakšno noč uide tako da podlogo kupujemo na novo še enkrat.

Bodiji za prve tri mesece: če kupujete na novo, se vsaj za prve tri mesece zelo obnesejo bodiji na preklop in ne tisti, ki se oblačijo za čez glavo. Če imaš bodi na preklop, ti namreč dojenčku ni treba nič vleči čez glavico, ampak ga pri previjanju le preobračaš naokoli na previjalni mizici. Prve tri mesece je namreč glavica otročička še precej nestabilna (opleta naokoli, če ga ne podpiras pri vratu). No, če pa boste dobili podarjeno, potem bodo tudi tisti bodiji za čez glavo obleči ok.

(odgovor članu tajčica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
19.3.2012 14:29:16   
Jasmina 85
Pozdravljene

Super informacije glede kisa, a bi katera napisala količinsko koliko ga v pralnega date??? še nikoli nisem probala, sedaj absolutno bomuser posted image .

Jaz sem prvo leto pri hčerki uporabljala 3 mesece pamperske, pol dm čez dan(zadovoljna, ampak debele so se mi zdele), pampers čez noč. Nato sem ugotovila da so mi lumpijeve najboljše, niso debele,vpijajo lepo... v glavnem je za probat, pa poiskat kaj dojenčku ugaja.
Sedaj še nvm, verjetno lumpijeve čez dan, bom pa vidla kako bo čez noč. Glede na to da otroka itak previjaš tudi ponočiuser posted image . Imam pa kupleno tudi nepremočljivo podlogo, sedaj so v pikapolonici v akciji.

Sem pa danes pridna, sem jajčko navetto in športni del vozička oprala+3x strehice...jutri še dokraja počistim ogrodja in nazaj namontiram stvari, pa je kredi za pikeca našega. Imam od peg peregoja plikota, sem nameravala za makedam kupiti drugega,...se še odločam. Mi je škoda glede na to da mam  košaro,oz.celoten komplet vozička. par 100 eur pa tudi ni malo za novega. Makedam cesta je pa tudi bolj zbita glede na to da traktorji kar vsak dan letijo po njej.user posted image
No lepo bote
lp

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1743
19.3.2012 16:00:35   
Chocolat
IZVIRNO SPOROČILO: Jasmina 85 Sem pa danes pridna, sem jajčko navetto in športni del vozička oprala+3x strehice...jutri še do kraja počistim ogrodja in nazaj namontiram stvari, pa je redi za pikeca našega. user posted image

Pridna Jasminca user posted image Jaz imam pa mojstre v hiši (urejajo sobico) in tak prah, da čakam da najprej spucam vse za njimi in šele potem začnem vse pripravljati (to pa bo šele čez dober teden). Ali pa je to bolj izgovor, da se mi še ni treba lotiti s pripravami...kar nekaj odlašam, kaj pa vem...

(odgovor članu Jasmina 85)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
19.3.2012 17:00:22   
Jasmina 85
Chocolat jaz sem tudi kar odlašalauser posted image , zdaj pa me nekaj mantra, da morem nareti krediuser posted image . Saj vem kak je to z delavci...saj boš še mela pol dovolj časa da postoriš vse. Brezskrbi.

Lepo se imej

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1745
20.3.2012 7:34:19   
ČrnTulipan
Ojla, se strinjam, kis je zakon :) jst ga dam kr k prašku in v boben pa super opere.

Tut jst sm bla pridna že ( najbrž zato ker se mi je zadnjič zjutraj zvrtelo ful in mi je zdravnica grozila z bolnico, pa sm se mau ustrašla, kolk morm še nardit ) in sem lupince in voziček ter povštre za postlco že preprala, zdej sušim še plenice, ker mi jih v sušilcu preveč zmečka. Tudi pri prvemu nism likala, sm sam na 90 stopinj dala, in obesla tko da so ble ravne-raztegnjene. Ta teden se spravim še bodije, da sploh vidm kolk bom še rabila, pa itak moram prebekslat počasi od tamalga v večjo omaro, da bo mali pikolino imel svojo prazno previjalno in plac.

Glede plenic, sm probala tut usega in na koncu je ratalo tko da, da ga v varstvu parkat niso takoj previle ko je bil pokakan, in je dobil hrastice po ritki, jst sm pa skor tulila zravn, ker je mene peklo in bolelo zravn, kaj šele njega, in borbe da sm mu jo spucala pa namazala, tako da od takrat samo še Pampers sensitive -premium, pa sem pa tja Mullerjeve, mi tut delujejo bolj bombažne pa dost tenke, drugih pa neupam več exsperimentirat in računat kolk so cenejše, ker sm mela takrat svojo šolo. od kar mam sam pamperske sensitive pa je rita lepa :) vsaka ima svojo izkušno in otročki so si različni :) uživejteee

(odgovor članu Jasmina 85)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
20.3.2012 12:09:39   
Chocolat
Pri plenicah je fajn menjati edino,če dojenčku ne ustrezajo. Probali bomo s tistimi, ki smo jih imeli za prvega, nato pa bomo sproti videli.Drugače je kar dobro ostati pri enih. Je pa res, da se koža od kože razlikuje in kar je dobro mojemu ni rečeno da ustreza otroku druge.

Nočni krči v nogah se še kar nadaljujejo. Moram malo po spletu pogledati kako to rešiti, ker se kdaj zaradi krčev v nogah kar zbudim in potem seveda bedim uro ali še večuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1747
20.3.2012 12:10:15   
Aurora00
hejla punce....mene pa zanima ali je kateri G omenila, da ima bolj malo plodovnice? meni je nekaj omenila pa v materinski knjižici pod UZ (str.12) imam napisano, da je manj plodovnice...ima katera izkušnje, kaj bi lahko to pomenilo? bomo šli prej rodit? sem pa v 33. tednu

Neposredna povezava do sporočila: 1748
20.3.2012 12:56:22   
monita
meni piše da je plodovnice primerno...
http://www.bambino.si/oligoamnion_oligohidramnion__premalo_plodovnice

verjetno če bi je imela res veliko premalo bi te v P poslala... bodi pozorna da res čutiš otročka

glede plenic pa bomo mi imeli pamperske do enega leta, potem pa hoferjeve, ker so nam tudi prvič bile fajne

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
20.3.2012 17:55:17   
lona85
Jaz bi kar G poklicala in še enkrat vprašala, boš najhitreje zvedela iz prve roke. Saj verjetno ni nič hujšega, če imaš malo manj plodovnice, samo več te bodo spremljali preko UZ. Dokler čutiš gibe user posted image mora biti vse ok user posted image Drugače pa se pojdi kar še enkrat pokazat h G, bolje, da malo paniko zaženeš in da si potem pomirjena, da je vse ok.

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?