|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
2.10.2011 12:32:02   
lona85
liia, tudi jaz držim pesti, da bo vse v redu! Samo zaupati moraš in poskušaj ostati optimistična, čeprev vem, da je težko. Čimbolj odmisli vse negativne misli. Pošiljam ti user posted image  

(odgovor članu abv1)
Neposredna povezava do sporočila: 401
2.10.2011 17:25:08   
SilberMond
joj par dni me ni pa toliko dogajanja...

a ma še katera take težave:ponoči hodim na 2-4 ure obvezno lulat, včasih na 1h...zelo nadležno, ker se ne naspim. čez dan je ok, ko pa se uležem v posteljo, se začno sprehodi na wc :S. kdaj se to neha?? pa popoldne se mi zelooo pozna trebuh pa sm šele v 8t (glede na 1.pregled).ful napihnjen buši mam, ampak nimam problemov s prebavo, nasprotno, še celo boljšo kot prej. res čudnouser posted image ker nism še povedala v službi in drugje pa se mi zdi, da me že opazujejo, ker ne morm trebuha not tiščat. sem le 12h v službi in morm kar veliko stat in nimam moči za nenehno skrivanje bušija. v četrtek mam pregled pa potem poročam kaj več.

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 402
2.10.2011 18:50:39   
lonypg
liia, želim ti da bi bilo vse vredu, k temu lahko pripomoreš veliko tudi sama...Res samo počivaj , dokler se zadeva ne umiri...Krvavitve niso vedno začetek ss....tako da kr mirno...

Silbermond
, napihnjen trebušček imam tudi jaz, se mi že kr pozna, pa sem mislila da se po 2 mes še nobeni ne more poznati:))
Dobra prebava je super...tudi jaz zaenkrat nimam težav, jem pa res dosti sadja, jogurte...

Lp

(odgovor članu SilberMond)
Neposredna povezava do sporočila: 403
3.10.2011 7:01:53   
sreckanosecka100
Dobro jutro.

Tejkaz in sa.je hudo mi je za vaju. user posted image user posted image Želim, da kmalu spet zagledata +. Privoščim vama iz vsega srca.user posted image user posted image user posted image topli objemi za vaju.

Liia, drži se...držim pesti, da bo čisto vse vredu. Si pa lahko predstavljam tvoj šok, sem bila na istem. Boš videla vse bo vredu. Počivaj, počivaj, počivajuser posted image user posted image user posted image .

Lep in čim krajši ponedeljek vam želim.user posted image user posted image

p.s Pri meni vse po starem. Slabosti so prisotne vse dni, včasih tudi bruhanje. Komaj čakam, da bo tega konec, da se normalno želim veseliti nosečnosti.user posted image

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 404
3.10.2011 10:43:18   
abv1
Poskusi malo več počivat, vsaj ležati. Pa nebo tako napihnjen trebuh. 12 urni delovni dan je očitno prenaporen za tvoje telo. Napihovanje traja prve 3 mesece. Če pa je napihnjen trebuh tako velik, da ti že primankuje zraka, pojdi svoji ginekologinji, ker je tudi to prvi znak SS. Nočem te strašiti, govorim iz svojih izkusenj. Več počivaj prosim, vsaj 2 dni, pa boš videla, da bo boljši. Ali katera mogoče že čuti plodek? Pravijo, da nekatere že od 8 tedna čutijo, kot bi imela metuljčka v maternici. Jaz še ne čutim

Neposredna povezava do sporočila: 405
3.10.2011 13:06:31   
š.o.r.
liia upam, da je vse ok.
abv1 mogoče mislijo, da čutijo metuljčke, ampak jih ne. Jaz sem prvič začutila pri ene 15 tednih, ampak je minilo še ene 2 tedna, da so se pojavile brcike.
Tudi z angelsound pred 12 tedni ne slišiš srčka. Misliš, da ga, ker se premiki včasih slišijo podobno ampak potem, ko ga enkrat najdeš; potem veš, da je to to in kako se mora slišat.

Mene bolijo jajčniki, bolečine kot pred user posted image , jutri iomam končno UZ da vidim koliko daleč sem, in če je user posted image .

Lep teden vsem

(odgovor članu abv1)
Neposredna povezava do sporočila: 406
3.10.2011 14:31:26   
lonypg
Naj omenim, da sem v soboto, začetek 10. tedna...slišala z Angelsoundom srčni utrip user posted image ....pred enim tednom sem probala, vendar je bil utrip počasnejši in sem sprva mislila da je to to, vendar zdaj vem, kako bije ko je moj utrip, in zelo hiter utrip , ki je otrokov....

Sliši se pa v predelu kjer nehajo dlačice rasti nad sramno kostjo, lahko je malo desno ali malo levo......
Nižje  in skrajno desno , levo,pa je vaš utrip....predvsem pri pregibu dimlje, se močno sliši, vendar naj vas ne zavede, to je vaš utrip...in seveda slišijo se tudi razni ostali zvoki s to napravo...

Srček pa se sliši pri različno, enim prej, enim kasnej...pri meni v 10. tednu :))

Tako da kr veselo poslušat...res pa je da vsak dan ne najdeš...kako naletiš..

(odgovor članu š.o.r.)
Neposredna povezava do sporočila: 407
3.10.2011 15:12:36   
abv1
longyp kaj nisi ti noseca danes 9,3 dni? ali sem narobe izracunala?

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 408
3.10.2011 15:22:44   
lonypg
abv1, pravilno si izračunalauser posted image

(odgovor članu abv1)
Neposredna povezava do sporočila: 409
3.10.2011 15:24:13   
lonypg
9tednov 3 dni oz. v 10. tednu user posted image

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 410
4.10.2011 8:42:13   
SilberMond
vsak 2.dan, ko sem doma, bom počivala. v službi pač ne morem. se trudim čim več sedeti, ker drugače moram kar veliko stati in hoditi sem pa tja...upam, da bo v četrtk na pregledu vse ok!!in da bom spet vidla/slišala delat user posted image

(odgovor članu abv1)
Neposredna povezava do sporočila: 411
4.10.2011 9:34:17   
martka
meni še vedno dneve grenijo slabosti, bolečine želodca, bruhanje, še en teden antibiotika. res bi si želela, da te teobe hitro hitro minejo in se lahko začnem veseliti novega bitjeca

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

Neposredna povezava do sporočila: 412
4.10.2011 9:35:43   
martka
aja, pregled imam spet 13.10. takrat določimo datum za amniocentezo. verjetno pa bom šla prej tudi na ns.

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 413
4.10.2011 11:23:59   
lonypg
Kolikor slišim, na nuhalno skoraj vsaka gre, amniocenteza je posebej? Se to posebej plača? Kako da si se odločila iti na to?
To greš, če na NS slabo pokaže, da dodatno nardijo preiskave ali je to dodatna preiskava za kromosomske nepravilnosti?

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 414
4.10.2011 11:54:04   
strelca
Danes je za mano prvi pregled user posted image

Šele zdaj se zavedam, da je to to in komaj čakam, da pride tisti čas, ko bo tudi moja dragi lahko videl to malo bitje na tistem črno belem ekrančku. On je namreč še občasno zelo prestrašen in si nekako ne predstavlja kako bo potem ko bo enkrat user posted image . Ampak drugače pa je vesel, samo malo ga je strah, no pa saj je mene tudi user posted image

Drugače pa je določila 3. 5. za d day, čeprav bi lahko rekla tudi zadnji april, ker je velik že 32 mm.

Naslednja postaja je nuhalna + dvojni hormonski test, kot mi je napisala... me prav zanima zakaj rabim ta test pravzaprav.

Za nuhalno bom šla pa kar v Domžale.. je šla znanka in ni mogla prehvalit.

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 415
4.10.2011 12:11:23   
Majčica82
Dvojni hormonski test je še dodatna preiskava, seveda samoplačniška za downov sindrom

(odgovor članu strelca)
Neposredna povezava do sporočila: 416
4.10.2011 12:15:24   
Majčica82
IZVIRNO SPOROČILO: lonypg

Kolikor slišim, na nuhalno skoraj vsaka gre, amniocenteza je posebej? Se to posebej plača? Kako da si se odločila iti na to?
To greš, če na NS slabo pokaže, da dodatno nardijo preiskave ali je to dodatna preiskava za kromosomske nepravilnosti?

Kolikor vem ti to svetujejo, če imaš slabe rezultate NS in pa v starosti nad 35 let

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 417
4.10.2011 12:25:14   
Anonimen
Amnio.... je baje preiskava, ki se dela, če se na nuhalni pokažejo slabi rezultati ali pa če je nosečnica že starejša in je s tem večja možnost za kromosomske napake. Izgleda baje tako, da (skozi trebuh?) z iglo vzamejo celice iz tiste tekočine, v kateri otrok plava. Je invazivna in v majhnih procentih lahko sproži tudi spontani splav. Je pa zanesljiva, pri nuhalni pa včasih tudi spregledajo downow sindrom, se mi zdi, da takrat, ko je sicer z organi vse ok. Pri nuhalni pa kot sem jaz razumela merijo kosti in gledajo srce in ledvice...

...Ali nekaj takega, če sem kaj narobe napisala, me popravite.

Ne vem no, jaz te amnio... ne bom šla delat, če bo nuhalna pokazala ok rezultate. Tudi sicer so v obeh družinah vsi zdravi, ni nobenih okvar pa tudi jaz sem stara 24let in ne 40.

(odgovor članu strelca)
  Neposredna povezava do sporočila: 418
4.10.2011 13:47:47   
martka
ja, amnio je invazivni poseg, pr katerem z votlo iglo, skozi moj trebuh predrejo v otrokov "amnio" prostor, kjer posrkajo nekaj plodovnice. tam namreč plavajo njegove odluščene celice. na podlagi tega lahko 99.9% natančno določijo vse možne nepravilnosti na kromosomih. priporočajo jo ženskam nad 39 let - to sem jaz in seveda tistim, ki jim je nuhalna pokazala visoko tveganje (to pa bi meni ga, zaradi let). tudi v naši družini imamo vsi zdrave otroke - tudi jaz že dva! ampak, svojih let pač ne morem spremenit. po 37 letu je ta preiskava brezplačna (prav tako nuhalna po 35) in... no, zato jo bom opravila. kot sem pa napisala bom pred tem vseeno šla k strahovi v domžale na nuhalno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 419
4.10.2011 13:53:10   
martka
in ja, obstaja 1% možnosti SS po tem posegu, a to v večini primerov takrat, ko je s plodom kaj narobe. in takrat, kadar je nosečnico posega strah, preiskavo energetsko zavrača ali je ne sprejme v celoti.
mene preiskave ni strah in verjamem v njen dober rezultat in zdravega otročka.

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 420
4.10.2011 13:56:12   
martka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Amnio.... je baje preiskava, ki se dela, če se na nuhalni pokažejo slabi rezultati ali pa če je nosečnica že starejša in je s tem večja možnost za kromosomske napake. Izgleda baje tako, da (skozi trebuh?) z iglo vzamejo celice iz tiste tekočine, v kateri otrok plava. Je invazivna in v majhnih procentih lahko sproži tudi spontani splav. Je pa zanesljiva, pri nuhalni pa včasih tudi spregledajo downow sindrom, se mi zdi, da takrat, ko je sicer z organi vse ok. Pri nuhalni pa kot sem jaz razumela merijo kosti in gledajo srce in ledvice...

...Ali nekaj takega, če sem kaj narobe napisala, me popravite.

Ne vem no, jaz te amnio... ne bom šla delat, če bo nuhalna pokazala ok rezultate. Tudi sicer so v obeh družinah vsi zdravi, ni nobenih okvar pa tudi jaz sem stara 24let in ne 40.

prav si napisala, mlada mamicauser posted image ...
nuhalna je 60% zanesljiva, kar se tiče kromosomskih napak - res se bolj vidijo telesne napake, katere pa lahko nakazujejo tudi druge. izmeri se vratna guba, pogleda pa tudi ves ostali fizični razvoj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 421
4.10.2011 15:00:23   
Anonimen
A to pri živem telesu delajo? Ali dobiš lokalno anestezijo? Auč... Si ne predstavljam, da bi mi nekdo na živo zabodel iglo skozi trebuh user posted image

(odgovor članu martka)
  Neposredna povezava do sporočila: 422
4.10.2011 17:03:00   
martka
na živo ja, kako pa? ma ni panike. saj ni debela iglauser posted image
pa uz je hkrati, da se vse lepo vidi, da se kam ne zaleti igla... nič auč.. saj ko ti kri vzamejo tudi zbodejo in ni aučuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 423
4.10.2011 17:41:36   
lonypg
Jaz pa sem brala, da je NS 80-90% zanesljiva.....

Je pa res, da redkim zna pokazati na NS ok, pa vseeno bo lahk o otrok z Dawnovim sindromom....glede tega pa ni rečeno, da če v familiji noben nima takega otroka, da ni to možno pri nas....Downov je neodkrit, zakaj se pojavi , pač pride do tega...tako da , jaz zdaj razmišljam, da če je amnioc. bolj natančna bi vseeno še to dala skoz.....ziher je ziher:)
Koliko pa stane, enako kot nuhalna?

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 424
4.10.2011 17:44:24   
lonypg
Razen seveda, če to ni zeeeeeelooooo drago....:)

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?