|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
28.9.2011 11:17:26   
Anonimen
sa.je kr mravlince sem dobila ko beren tvoje besede. res te nočem strašit, ampak čisto isto se je memni ob prvi nosečnosti zgodilo. isto med službo, s tem da je bil samo rjav izcedek..... žal se je končalo z sprejemom v ukc in ss... svetujem ti, da pustiš službene zadeve in greš kar na oddelek ginekologije, če tvoja ginekologinja zdaj ne dela. tam te pregledajo in si prihraniš to trpljenje v negotovosti in strah...
res res upam da bo vse ok..pa poročaj. držim pesti!!!user posted image user posted image
za spodbudo: kolegica je prva 2 meseca krvavela močno-kot menstruacija pa je sedaj v 20.tednu in nosi zdravega fantka.....tak da ni vse črno...user posted image
anonimna AA

(odgovor članu Majčica82)
  Neposredna povezava do sporočila: 351
28.9.2011 12:30:56   
š.o.r.
sa.je jaz sem krvavela pri obeh nosečnostih. Če je samo flek na hlačkah, potem običajno ni hudega, lahko samo kaka žilica poči, ker se vse razteza. Pri vsaki je drugače. Pojdi se pokazat, drugič ne čakat, zato pa so tam, da nas pomirijo.
Meni je pa tolk slabo, blah, pa še mali je naporen, poln energije.
Drugače pa dobrodošle vse nove.
Ko mi uradno potrdijo nosečnost in vidim srček se vam pa zares pridružim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 352
28.9.2011 12:33:45   
lejla33

Poročam vam podatke iz prvega pregleda.
Vse BP, srček utripa, veliki smo pa 17 mm.
Naslednji pregled imam 03.11.2011.
Moram vam pa povedati, da mi je grozo slabo.
Kar neprestano me slabi, včeraj pa sem morala iti pod nujno malo ležat, saj ni bilo nič od mene.
Na momente sem si zaželela, da bi se zbruhala in bi bilo potem boljše.
Tako, da sem bila v postelji od 7- ih zvečer pa kar do danes zjutraj.
Vmes sem samo 1 x vstala, šla na Wc in si oprat zobe.
Potem pa spet počivat.
Še dobro, da je mož poskrbel za prvorojenko in jo spravil spat.
Zdaj resnično cenim to, da mi v prvi nosečnosti ni bilo nič slabo.
Tako, da drage so user posted image cenite to, če vas nič ne slabi in lahko normalno funkcionirate.

(odgovor članu š.o.r.)
Neposredna povezava do sporočila: 353
28.9.2011 12:46:23   
Majčica82
lejla33 meni je tudi grozno slabo, pa ne vem ali bi blo boljše, da bi zbruhala, ali.....user posted image  Danes zjutraj sem objemala wc školjko drugič od kar sem noseča, pa mi je bilo potem boljše. Mi je pa slabo zjutraj in popoldne, vmes v službi še nekako gre.

(odgovor članu lejla33)
Neposredna povezava do sporočila: 354
28.9.2011 12:59:32   
martka
hmm, berem, da nisem edina, ki bruham oz. mi je slabo. meni slabo že zjutraj, ko vstanem in se potem to stopnjuje vsako uro. zvečer pa potem bruhanje. to mi je grozno. bruhat mi je težko in najprej me samo sili na bruh, da sem že čist boga pred wc-jem, pol pa končno čez vrže...tudi skozi nos... res, to mi je grozna muka. hčerka pa polna energije in moči. no, saj to je super, da je taka, samo kaj, ko ji ne morem sledituser posted image
in ko pride še sin iz šole....pol je šele žur. tudi on poln domislic! in ne, doma nihče ne ve - razen mož sevedauser posted image
močno upam, da me tole hitro mine!! ker ne vem kako bom drugače zdržala do 20tedna, da povem novico ostalim...

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

Neposredna povezava do sporočila: 355
28.9.2011 13:05:38   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

res te nočem strašit, ampak čisto isto se je memni ob prvi nosečnosti zgodilo. isto med službo, s tem da je bil samo rjav izcedek..... žal se je končalo z sprejemom v ukc in ss...

Mislim, da bi nosečnice morale bolj pozitivne misli prenašat ena na drugo, ne pa da, sploh v takšni situaciji (ko je jasno, da se mora določena nosečnica še posebej umirit) svoje tragične zgodbe iz preteklosti ven privlečejo in živčnost še potencirajo. user posted image To, da na videz zveni 'čist isto', še nič ne pomeni, da gre v njenem primeru za identično situacijo.

Sa.je kar pojdi do ginekologa/na urgenco in naj oni povejo kako in kaj, ki bodo naredili pregled in boš takoj vedela pri čem si. Magari, da te pomirijo. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 356
28.9.2011 13:19:59   
kepica8
Sa.je vse bo vredu. To se velikokrat dogaja. Jaz bi se na tvojem mestu šla pokazat !!!! da boš bolj mirna,...

Moj včerjašnji pregled je bil tudi super, vse v redu. veliki smo 17 mm user posted image
Naslednji pregled imam 28.10 :)

Meni pa ni nič nič nič slabo. In mi je tako čudno, ker nimam občutka, da bi bila noseča user posted image  

Uživajte user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 357
28.9.2011 13:29:03   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: lejla33

Poročam vam podatke iz prvega pregleda.
Vse BP, srček utripa, veliki smo pa 17 mm.
Naslednji pregled imam 03.11.2011.
Moram vam pa povedati, da mi je grozo slabo.
Kar neprestano me slabi, včeraj pa sem morala iti pod nujno malo ležat, saj ni bilo nič od mene.
Na momente sem si zaželela, da bi se zbruhala in bi bilo potem boljše.
Tako, da sem bila v postelji od 7- ih zvečer pa kar do danes zjutraj.
Vmes sem samo 1 x vstala, šla na Wc in si oprat zobe.
Potem pa spet počivat.
Še dobro, da je mož poskrbel za prvorojenko in jo spravil spat.
Zdaj resnično cenim to, da mi v prvi nosečnosti ni bilo nič slabo.
Tako, da drage so user posted image cenite to, če vas nič ne slabi in lahko normalno funkcionirate.

Meni je tudi grozno slabo, danes sem celo prvič bruhalauser posted image in tudi jaz sedaj cenim to, da mi v prvi nosečnosti ni bilo nič slabo, čeprav bi verjetno bilo bolje, če bi bilo obratnouser posted image
Več kot 3 ure sem se mučila, da sem v sebe dobila sirovo štručko, zdaj mi pa spet postaja slabouser posted image Da ne omenjam utrujenosti ... Sploh ne vem, kaj naj za zajtrk jem, ne sme bit nič sladkega in pa nič z močnim vonjem ... tak da res ne vem, kaj še mi ostaneuser posted image

anonimnauser posted image user posted image

(odgovor članu lejla33)
  Neposredna povezava do sporočila: 358
28.9.2011 13:34:54   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: kepica8

Sa.je vse bo vredu. To se velikokrat dogaja. Jaz bi se na tvojem mestu šla pokazat !!!! da boš bolj mirna,...

Moj včerjašnji pregled je bil tudi super, vse v redu. veliki smo 17 mm user posted image
Naslednji pregled imam 28.10 :)

Meni pa ni nič nič nič slabo. In mi je tako čudno, ker nimam občutka, da bi bila noseča user posted image  

Uživajte user posted image  

bodi srečna, pri meni je blo prvič enakouser posted image Pa do konca polna energije, tudi ponoči sem do konca hodila samo do enkrat na wc (je pa to mogoče imelo tudi kaj veze z medenično vstavo user posted image ) user posted image Zdaj pa rajši ne bom niti razmišljala, kaj me čaka do koncauser posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu kepica8)
  Neposredna povezava do sporočila: 359
28.9.2011 13:36:55   
Anonimen
Sa.je lahko je samo vgnezditev. Če ni velike količine krvi in hudih krčev, ni nič hudega. Ne se sekirat. Danes se v službi opraviči, da imaš migreno in pojdi ven, ker verjamem, da si čisto pod stresom, ampak verjemi, da bo vse vredu!! Jaz sem imela isto situacijo in imam lepega otročka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 360
28.9.2011 13:59:21   
sreckanosecka100
Sa.je tudi jaz držim pesti, da se tole dobro izteče. Jaz sem imela od petega do sedmega tedna stalno težave s tem. G. mi je dala utrogestan tablete in se je zadeva umirila. Sem šla pa vedno na urgenco, kjer so me pregledali in pomirili. Vsakič mi je g. rekla, da je to pogost pojav.
Upam, da si že iz kakšnega pregleda, vsa nasmejana, ker so ti povedali, da je vse OK. user posted image

Drugače pa vidim, da je tale naš forum prav prijetno oživeluser posted image . Dobrodošle nove user posted image in čestike tistim, ki ste dobro opravile 1. pregled. Jaz sem kar ok, slabo mi je vsak dan, včasih tudi bruham, ampak zelo redko. Modrčki mi počasi postajajo premajhniuser posted image , prav tako v avtomobilu odpenjam kavbojke. Po kg, se nisem nič zredila, trebušček pa je veselno napihnjen.
Odštevam do NS, ki je šele proti koncu oktobra. Sem si pa kupila angel sounduser posted image , ker bi rada poslušala user posted image .
Doma sva že povedala, ker res veliko spim. Za ostale pa bova počakala do NSuser posted image .

Lep dan vam želim s čim manj slabostmi in utrujenostiuser posted image

(odgovor članu Sa.je)
Neposredna povezava do sporočila: 361
28.9.2011 14:03:44   
zoya80
joj sa.je, mocni stiskam pesti zate! Misli pozitivno, predvsem pa sama sebe umiri in pojdi na pregled.

Jaz sem čist adijo, ze 2 dni na bolniski, ker bruham in sploh ne morem stat pokonci. Res kriza. :( Nisem si mislila, da bo tako hudo... Ampak ok, saj vem zakaj trpim in ne bi menjala za nic na svetu. :) Bm ze, ceprav res ni lahko. Sem pa sla vceraj po nasvetu moke G v bolnico datkri in urin, ce slucajno potrebujem infuzijo pa hvala bogu se ni tako hudo. So mi pa UZ naredili, tako da sdm imela cist nepricakovano 1. pregled in je vse dobro. Srcek bije, vse se vredu razvija. Sva bila tako vesela! Mi pa niso nic razlozili izvida, ker so bili tecni :) tako ca me zanima,ce katera ve, kaj pomenijo kratice go, crl in rm?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 362
28.9.2011 14:30:13   
Anonimen
go = gestacijski obroček
rm = rumenjakov mehurček
crl = velikost ploda (vsaj mislim ker je zraven navedena velikost v mm)

(odgovor članu zoya80)
  Neposredna povezava do sporočila: 363
28.9.2011 14:34:17   
Anonimen
sa.je

tudi sama sem danes s prvega pregleda, ki sem ga izsilila potem ko sem včeraj krvavela - dvakrat malo več, rjavo - sluzasto. Kljub temu je vse ok, lahko gre za vgnezditev.
Dobila sem dobroston tabelete in priporočilo o počivanju - G bi najraje da ostanem doma naslednjih 14 dni.

Tak da tudi mene je bilo strah, ampak je zaenkrat vse ok, treba pa se je pazit, po možnosti čim več počivat in sploh ne naprezat. Sem pa v 8. tednu.

(odgovor članu zoya80)
  Neposredna povezava do sporočila: 364
28.9.2011 17:38:39   
lonypg
Anonimna, zakaj praviš da si izsilila pregled...sej v 8.tednu večina naroči že na prvi pregled....:) Kaj enim je še to prehitro?

Veš kak se ze lepo vidi na slikci UZ , jaz sem bila 7t 5d ...pa to je pravi čas za prvi pregled...No , me veseli , da je vse ok...

Si mislim, še malo pa bo 3 mes pa bo najhujši strah mimo za SS....samo kaj...sej še to polnega 5. mes se lahko kaj takega pojavi, res pa je manj možnosti...

Upam na vse dobro..vsem nam majčicam user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 365
28.9.2011 19:33:04   
marjanca7
Slab dan...

sem bila na 1. pregledu, pa je že vse ok kazalo, no pa mi kasneje med. sestra telefonira in pove, da imam povišan sladkor in da se moram spet oglasit, da dobim napotnico...Saj vem, da mi bo jutri še kaj bolj konkretnega povedala, pa me je tako strah...pa ne zarad mene, ampak zarad plodka...user posted image .

Tud sem brala ostale forume, pa eni ful strašijo, kaj vse je lahko narobe, drugi pravijo da ni take panike, ne vem, bom videla jutri... Raje bi vsak dan bruhala, pa bi bila zadovoljna, da je s plodkom vse ok...
ah, bo že user posted image  ... papa!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 366
28.9.2011 19:59:14   
Sa.je
Živjo punce!
No, da vam poročam kakšna je situacija pri nas. Potem, ko ste mi vse predlagale naj poberem šila in kopita iz službe, sem to tudi res naredila, šefici sem kar povedala v čem je stvar in poklicala mojo sestro, da me jo odpeljala na urgenco.
Tam so me takoj sprejeli in G me je pogladala, naredila mi je UZ. Pikica je še vedno notri, srček je gledala pa ni vedela točno ali vidi bitje ali ne, je rekla, da je skoraj sigurno prepričana, da nekaj vidi.
V glavnem predpisala mi je tablete in počivanje, tako, da sem do nadaljnega na bolniški.
Ampak mene še vedno skrbi, saj se po pregledu krvavitev znatno okrepila in zdaj dobesedno teče, ni več samo izcedekuser posted image jutri bom klicala še k svoji G pa, da vidim kaj bo rekla.
U glavnem res upam, da bo vse ok in, da pikica ostane tam kjer je.

(odgovor članu marjanca7)
Neposredna povezava do sporočila: 367
28.9.2011 20:07:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Mislim, da bi nosečnice morale bolj pozitivne misli prenašat ena na drugo, ne pa da, sploh v takšni situaciji (ko je jasno, da se mora določena nosečnica še posebej umirit) svoje tragične zgodbe iz preteklosti ven privlečejo in živčnost še potencirajo. user posted image To, da na videz zveni 'čist isto', še nič ne pomeni, da gre v njenem primeru za identično situacijo.

narobe si raumela moj post. nisem je hotela delati živčno ampak sem pač povedala svojo izkušnjo. z 'čist isto' sem imela v mislih da vem kak se počuti, ko zagledaš na wcju takšen prizor. da vem da ne moreš bit več zbran v službi ter ne veš kaj si naj mislš. poleg tega ko sem poklicala ginekologinjo me je sestra odslovila češ da nič ni takega. a tista noč je bila najhujša v življenju. no če pa ne smemo govorit o slabih stvareh, pa dajte to v pravilnik foruma...še enkrat ponavljam nisem je hotela prestrašit ampak le spodbudit, da naj gre se pokazat ginekologu.

sa.je le počivaj in feeeejst držimo pesti da bo vse ok...user posted image user posted image user posted image

anonimna AA

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 368
28.9.2011 21:52:39   
tejkaz
Drage moje, jaz se na žalost poslavljam od vas. Danes sem imela pregled, in ko sem omenila, da imam rahle krče v spodnjem delu trebuha, mi je naredil UZ. Otročku srček ne bije več, mene pa čaka abrazija v petek zjutraj.
Držim pesti za vse vas in upam da maja povijete zdrave otročičke.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 369
28.9.2011 22:27:52   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz

Drage moje, jaz se na žalost poslavljam od vas. Danes sem imela pregled, in ko sem omenila, da imam rahle krče v spodnjem delu trebuha, mi je naredil UZ. Otročku srček ne bije več, mene pa čaka abrazija v petek zjutraj.

user posted image user posted image joj, saj ne vem, kaj naj napišemuser posted image user posted image moje sožaljeuser posted image user posted image in pogumno naprej, ko bo čas za touser posted image user posted image

anonimnauser posted image user posted image

(odgovor članu tejkaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 370
29.9.2011 8:24:37   
Majčica82
IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz

Ojej, moje sožalje user posted image

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 371
29.9.2011 8:40:33   
strelca
Lepo pozdravljene!

Baje tudi jaz spadam v to skupino. Test sem naredila 30.8. in je pokazal dve krepki črtici.. prvi pregled pa imam 4. 10.
Po "domačih" izračunih naj bi imela rok nekje tam 4. 5... bomo videli na prvem pregledu.

Zaenkrat je vse ok, poleg občasnega bruhanja in slabosti user posted image Upam da čimprej mine tale slabost, ker mi je res obupno. Določene vonje ne prenesem in konec.

Neposredna povezava do sporočila: 372
29.9.2011 8:57:01   
Anonimen
tejkaz res iskrene sožalje user posted image grozno je to slišat...pošiljam ogromno objemčkov za vzpodbudo naprejuser posted image user posted image

strelca dobrodošlauser posted image

AA

(odgovor članu strelca)
  Neposredna povezava do sporočila: 373
29.9.2011 9:28:45   
lonypg
Joj, tejkaz, kr kurjo kožo sem dobila...zdaj sem še sama prestrašena....sem 2 dni po datumu za tabo..:((( Kr tako, brez krvavitev , je kr nehal srček bit??

Naj že to kritično obdobje mine, da bomo mirne.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 374
29.9.2011 9:29:49   
lonypg
Tejkaz, iskreno sožalje, pa čimprejšnje okrevanje in nov začetek ter vse dobro ti želim user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?