|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
6.10.2011 8:48:58   
lonypg
bibaleze*, povsod, kjer sem brala o tem kaj lahko in kaj ne....piše , da maks 5kg teže lahko nosimo oz. dvignemo.

Jaz bi se izognila temu, in otročku dopovedat, da mami ne more, ker jo potem trebušček boli....

Iiii kak je srčkano tole....kar si jo naučila..:)))user posted image user posted image

PAzi se, preveč je splavov, da bi raskirale....sploh prve 3 mesece se je treba posebej pazit...pa še potem 4. in 5 mes...

Drugače pa vtipkaj v google NOSEČNOST KAJ SEM IN KAJ NE SMEM, sigurno ti bo vrglo ven o tem kaj...

Lp

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 451
6.10.2011 9:04:20   
Anonimen
Dobro jutro punce,

tudi jaz imam doma 11 mesečnega otroka, kateri še ne hodi in ima 9 kg, ....11 mesečniku ne moreš dopovedat da ima mami dojenčka in ga ne more dvignit...dvigovanje in nošenje ne more škoditi če je z mamico vse uredu...ampak pač ja ne priporočajo dvigovanja več kot 5 kg...
Tukaj je en članek kjer lepo piše kdaj škoduje dvigovanje:
http://www.mojmalcek.si/teme/nosecnost/214/ali_noseca_mati_lahko_dviguje_prvega_otroka.html

Drugače pa mene še vedno mučijo slaboti, čakam še na ponovni pregled da vidimo če je user posted image , prvič sem bila šele v 4 tednu pa se ni še nič videlo...držte pesti da se zdaj bo...

Lepo se mejte nosečke, še malo pa je vikend pa boste lahko počivale...

Anonimna user posted image

(odgovor članu lonypg)
  Neposredna povezava do sporočila: 452
6.10.2011 9:05:48   
spelka12
bibaleze če ti ni težko, pol kar dviguj malo. Kmalu je ne boš mogla več, bo trebušček prevelik.user posted image Moj gre proti 14kg pa tud nimam druge izbire, kot da ga nosim. Tko pač je. Ko si sam se lahko paziš,ko pa te doma en potrebuje, potem pa to pač ne gre. Telo ti bo že povedalo, če mu kaj ne bo prav.
lonypg super,da poslušaš srčka, tudi jaz sem ga obakrat ampak. Take, kot sem jaz, ko je mali manjši za skoraj 3 tedne pri 10t res ne bodo še slišale srčka, zato naj bi se uporabljal šele od 12t. Verjemi mi, škoda živcev in stresa, če ga ne slišiš, to šele škodi otroku. Ti pa le počivaj doma, zdravje je sedaj na prvem mestu in upam, da bo kmalu bolje.
amnio - sem jo imela, ni boleča ampak je pa res tveganje za plod, zato je nikar ne delajte na lastno pest, samo po priporočilu zdravnika.
srečkanosečka - špikanje je normalno. Notri se vse razteguje.

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 453
6.10.2011 9:13:14   
lonypg
moj je bil v 7t 5dni 1,48cm, kar je bilo takrat čist kot mora bit...predvidevam da je zdej že vsaj 4 cm....in tudi bitje se sliši nenormalno glasno:)) no , kak dan slabše kak dan boljše odvisno od lege...sem pa seznanjena , da včasih tud lahko da ne bom našla utripa....tak da to ni nič narobe..:)) Bolje tako kot da 4 tedne čakam in sploh nevem nič kako in kaj....
No, še malo pa boste tudi ostale slišale srčke, 2tedna bosta hitro okrog..v 12.t pa večina sliši...
Lp

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 454
6.10.2011 9:40:48   
martka
torej dr. pušenjak (in moja kolegica, ki dela pri njemu in ima tri otroke) pravi, da  dvigovanje ne povzroča ne splava, ne prezgodnjega poroda, dokler se maternični vrat iz drugih razlogov predčasno ne prične odpirati. Dvigovanje tudi ne povzroči odpiranja.
sama sem v prvi nosečnosti do 5.meseca delala v oddelku malčkov in tam jih je potrebno dvignit na previjalno mizo in dol z nje in... imam krepkega 12 let starega predpubertetnikauser posted image , tako da, dvomim, da če je z nosečnostjo vse ok, da bi dvigovanje povzročilo splav. ko sem pričakovala hčerko pa je bil sin star 8,5 let in mi je tudi precej pomagal (je želel), a škafa s perilom pač ni mogel nesti, zato sem ga jaz. sedaj pa 2,5 letno hči tudi nesem, če je to potrebno in si izjemno želi. otrokama pa še nisem povedala za nosečnost. zaenkrat ve samo mož in ena prijateljica. tudi straši ne. bomo počakali čimdlje.

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 455
6.10.2011 9:56:10   
martka
pravkar sem si naročila tole   http://www.lillipops.si/Slabost-v-nosecnosti.html

upam, da bo zaleglo. dobim ju3!

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 456
6.10.2011 10:15:09   
strelca
Mene pa zanima kdaj naj bi bila ta huda želja po določeni hrani?

Jst sm v 10. tednu in se prav silim, da kaj pojem. Ker mi je cel dan slabo, sicer ne bruham vsak dan, ampak mi je slabo. Nobena stvar mi ne diši, razen pire krompir user posted image . Vse mi tako smrdi, sploh kruh in seveda kava pa cigareti.. ogabno bljah user posted image

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 457
6.10.2011 11:03:30   
lona85
Jaz sem pa v 8. tednu in se mi je določena hrana tudi uprla.
Najbolj hecno mi je, da mi čokolada sploh ne diši več, prej pa
bi skoraj ubijala zanjo. Zelo mi smrdi večina mesa, mi pa ful
paše špinača (sem jo tudi prej oboževala user posted image  )...
Bruham sicer ne, samo je skozi cel dan prisotna rahla ali
pa na trenutke bolj močna slabost user posted image  Upam, da to kamlu
mine, sicer pa je važno, da bo z user posted image  vse ok user posted image

(odgovor članu strelca)
Neposredna povezava do sporočila: 458
6.10.2011 11:33:16   
Anonimen
Sem klicala diag.center Strah in so rekli, da se dvojni hormonski test naredi ob nuhalni svetlini. Tako da očitno lahko tudi kasneje kot v 10.tednu. Jaz bom takrat v 13 tednu, ko bom imela nuhalno in bom takrat naredila tudi ta test.

(odgovor članu lona85)
  Neposredna povezava do sporočila: 459
6.10.2011 12:05:42   
zoya80
Pozdravljene souser posted image !

Tejkaz, sa.je in liia - hudo mi je za vašo izgubo.user posted image Bodite močne in pojdite pogumno v nove boje!

Nekaj časa se nisem javila... Sem na bolniški in cele dneve preležim. user posted image Slabosti se ne nehajo, bruhanje pa se je hvala bogu umirilo. Jezi me,  ker lahko samo ležim in sem čisto nekoristna. V službi nimam zamenjave in me kar glava boli, koliko dela čaka neopravljenega. Šef po mojem cele noči misli name. user posted image Ampak ok, tako pač je. Samo da bo dete zdravo, drugo ni pomembno.

Midva sva se odločila, da bom šla na DHT. In ker sem prebrala Pušenjakovo mnenje, da je bolj zanesliv, če se opravi pri 9., 10. tednu, se moram naročit. Pa ne vem kam. user posted image A katera ve, kje vse se ta test da opraviti v MB. K Pelkičevi ne grem, kaj so druge opcije? Slišala sem, da ga dela dr. Kudrova na Lavričevi, pa nikjer ne najdem kontakta na internetu...Ga ima slučajno katera?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 460
6.10.2011 13:02:46   
lonypg
Koliko pa stane DHT?

Ker ga meni noben ni svetoval prej, saj ponavadi najprej nuhalno delajo in pol to , če tam ne pokaže ok,,,,,bi se jaz zdaj poskusla naročit...pa če ni hudo drago...Ve katera?

Lp

(odgovor članu zoya80)
Neposredna povezava do sporočila: 461
6.10.2011 13:15:49   
Majčica82
IZVIRNO SPOROČILO: lonypg

Koliko pa stane DHT?

Ker ga meni noben ni svetoval prej, saj ponavadi najprej nuhalno delajo in pol to , če tam ne pokaže ok,,,,,bi se jaz zdaj poskusla naročit...pa če ni hudo drago...Ve katera?

Lp

Jaz sem v Domžalah plačala 41,72eur, se pa bojim, da so cene različne(odvisno od tega kam greš).

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 462
6.10.2011 13:31:37   
strelca
lonypg sem ti odgovorila na prejšnji strani o cenah teh stvari... malo poglej user posted image

Majčica82 jst sm gledala na internetu cenik in je tam 55€. Mene čaka nuhalna po 19. 10, ko bom v 12. tednu, tako da bom takrat verjetno šla na oboje - DHT in nuhalno

(odgovor članu Majčica82)
Neposredna povezava do sporočila: 463
6.10.2011 13:35:02   
SilberMond
DHT je pri Strahovi 55€. Kolikor sem razumela svojo G se za DHT kar tam dogovoriš in se dela hkrati z nuhalno... Torej se je treba kar naročiti na NS počasi. a to se ful čaka na vrsto (kot npr za kšne preglede po bolnicah) al kako? nimam še izkušenj.

drugače sem iz pregleda in je vse okuser posted image dela user posted image je rekla, da je luškan plodek user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 464
6.10.2011 13:45:48   
lonypg
Strelca, jojjj sploh nisem vidla tega na koncu user posted image , naš forum majčic je tako zaživel, da včasih kaj ne sfolgam prebrat...tak lepo se nabirajo posti.

Hvala ti! Grem kr poklicat in preverit , če se moram na DHT posebej naročt al mi to hkrati nardijo, ker na NS sem ze naročena 24.10.

LP

(odgovor članu SilberMond)
Neposredna povezava do sporočila: 465
6.10.2011 14:14:56   
Majčica82
Jaz nisem delala pri Strahovi, ampak v ZD Domžale pri Megličevi user posted image

(odgovor članu strelca)
Neposredna povezava do sporočila: 466
6.10.2011 14:15:52   
Majčica82
IZVIRNO SPOROČILO: strelca

lonypg sem ti odgovorila na prejšnji strani o cenah teh stvari... malo poglej user posted image

Majčica82 jst sm gledala na internetu cenik in je tam 55€. Mene čaka nuhalna po 19. 10, ko bom v 12. tednu, tako da bom takrat verjetno šla na oboje - DHT in nuhalno

Jaz nisem delala pri Strahovi, ampak v ZD Domžale pri Megličevi user posted image

< Sporočilo je popravil Majčica82 -- 6.10.2011 14:18:37 >

(odgovor članu SilberMond)
Neposredna povezava do sporočila: 467
6.10.2011 14:33:53   
lonypg
Pri mojem je doplačilo za DHT samo 20€, tako da sem kr rekla sestri naj me zapiše...:))) pa da poleg nuhalne še to nardim...

Pa sem rekla..a ni pozno, sem slišala da je bolje v 9. 10. tednu to delat...
Je rekla NEEEEEE, to delamo vedno istočasno kot nuhalno , če se seveda odločiš za to....tako da ....bo to kr ok..

LP

Neposredna povezava do sporočila: 468
6.10.2011 14:54:53   
Majčica82
Lonypg user posted image  odlično vidiš, pa boš vse naenkrat lahko naredila. Cene so očitno res zelo različne.

Drugače so me pa klicali iz ginek. ambulante in moram ponovno na odvzem vode. Baje so našli neke bakterije in moram test ponovit, na podlagi ponovnega testa pa se bo ginekologinja odločila, ali rabim antibiotik ali ne.user posted image

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 469
6.10.2011 15:22:49   
lonypg
jaz pa sem dala kri danes pri osebni zdravnici sem bila, pa mam S-hs CRP povečano fejst, torej infekti....tak da jutr grem še enkrat, če bo vrednost enaka ali višja kot danes dobim tud antibiotike..pa sem jih pred enim mesecem imela:((( tak da res groza...
Tak je to če v šoli delaš..ne vem no kje bi drugače staknila kaj...kr tak...z lufta.

Neposredna povezava do sporočila: 470
6.10.2011 20:46:34   
sreckanosecka100
Po kolikem času pa so te klicalo glede izvidov?
Meni je rekla, da pokličejo šele, ko pišejo materisnko knjižico, kar mi je povsem nelogično.user posted image

Drugače pa imam jaz danes en bruhalni dan .... tako da user posted image user posted image user posted image .

Lepe sanje in božajte svoje bušijeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 471
6.10.2011 21:23:49   
nincika
Pozdravljene majčice,

ko sem bila nosečka septemberka 2009, sem vsak dan prebirala forum, pridružila se jim pa, ne vem sicer zakaj, nisem nikoli. Tokrat pa sem se odločila, da bo drugače, če me seveda sprejmete medseuser posted image

Noseča sem 8tednov in 5dni, PDP imam 12. 05. 2012. Včeraj sem imela drug pregled, kjer je user posted image že lepo utripaluser posted image Danes sem se naročila na nuhalno svetlino, ki jo imam 04. 11. in že komaj čakam, da spet vidim malo kepico.

Drugače pa se počutim dobro, nič slabosti in bruhanja, na momente utrujena in zmeraj, kadar imam vsaj malo časa samo zase, bi brez problema zaspalauser posted image user posted image

Želim vam lep večer in se že veselim klepetanja z vami...

(odgovor članu sreckanosecka100)
Neposredna povezava do sporočila: 472
6.10.2011 21:33:55   
sreckanosecka100
Pozdravljena nincika user posted image user posted image user posted image .

Želim ti prijetno nosečnost in da bi se imela dobro v naši družbi.user posted image

(odgovor članu nincika)
Neposredna povezava do sporočila: 473
7.10.2011 8:08:57   
Majčica82
IZVIRNO SPOROČILO: sreckanosecka100

Po kolikem času pa so te klicalo glede izvidov?
Meni je rekla, da pokličejo šele, ko pišejo materisnko knjižico, kar mi je povsem nelogično.user posted image

Drugače pa imam jaz danes en bruhalni dan .... tako da user posted image user posted image user posted image .

Lepe sanje in božajte svoje bušijeuser posted image

Mene so klicali 1 teden po oddaji vode in krvi, če pa že pišejo knjižico ali ne pa ne vem. Dobila jo bom itak šele 25., ko imam nuhalno user posted image . Ne vem, moja me zelo hitro šiba na vse preiskave.

Drugače sem imela pa jaz včeraj tudi bruhalno jutro, danes sem pa o.k. Full je odvisno od dneva in očitno tudi od tega kaj pojem zvečer

(odgovor članu sreckanosecka100)
Neposredna povezava do sporočila: 474
7.10.2011 9:59:42   
strelca
Zelo različno je tole zgleda.

Ko sem šla jaz na prvi pregled, sem pri ginekologinji dala vodo in kri in je tam pregledala. V laboratorij me je pa poslala samo za kri dat za tisto RH skupino pa te stvari.. nč vode.

Niso me pa še nič klicali, da bi bilo kaj.. sicer sem imela šele v torek pregled.. tko da po moje če bo kej, bo drug teden

Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?