touch
|
ojla!! včeraj sem mojemu bajsiju dala za zajtrk sadno kašico z marelico in je pikice dobil. torej ne bo šlo. od zelenjave ni nič problem pojesti, počasi mu bom dala kak kos mesa. čez dan se skoraj nič več ne dojiva, samo za kako cartanje, mogoče da kaj več za malice, ki mu jih zaenkrat še ne dajem z GH. pa ponoči seveda ne gre brez dojenja. ampak me ne moti, malo popije in zaspi. nekateri tukaj bodo kmalu stari že 7 mesecev, moj pa ni še niti 6. sedi še ne čisto sam. sicer ful hoče sedet, ampak se prekucne. obrača se s trebuha na hrbet, obratno pa ne prav pogosto. in seveda noge tlači v usta. plazi se ne, se pa na nek čuden način premika, če je na trebuhu. vglavnem, mu je že uspelo, da je s postelje padel. zobkov še ni. lončki so meni tudi všeč in super se obnesejo. še posebej tisti iz dm-a, ki ima silikonski nastavek za pitje in je mehkejši od plastike. pa še ugoden je ta lonček. ko grema ven, ga probam oblečt po plasteh. bodi, majčka, flis, brezrokavnik. tanko bombažno kapo pa imam zraven in mu jo skoz dajem gor in dol. jaooo.... načeloma mi je ljubše, če je brez, ker eni otroci, ki imajo skoz kape na glavah, imajo razvajena ušesa in čim so malo brez kape, hitro zbolijo. tega nočem. rainbow, pri nas točno tako jemo. okrog 9h dobi jabolko, banano ipd. ponavadi zmešam s kako žlico žitne kašice, da je bolj kremasto, okusno, hranljivo. potem ob 13h je kosilo (zelenjava) in ob 18.30 večerjo (rižolino). od kar tako je, prespi celo noč. glede uspavanja: načeloma ga je od rojstva dajem spat v posteljo in nikoli ni bilo problemov. včasih pač malo joka, ampak ga tolažim brez da ga dvignem, božam ali kaj podobnega. nikoli še ni zaspal v naročju. čez dan vedno lepo zaspi takoj, ko ga odložim. zvečer pa je nekaj časa zaspal samo ob dojenju in sem ga spečega potem premikala v posteljo. sem potem ugotovila, da je tako zaspal zato, ker je bil že ful utrujen, zato sem ga začela prej spat dajat in zdaj spet zaspi sam v postelji. pa tudi zato ker se zvečer skoraj ne doji več, ker se tako naje večerje. mene glede vrtca ne skrbi, itak ne gre, bo še doma nekaj časa, samo nisem pa želela, da bom 8 ali več kilskega otroka uspavala na rokah. lahko grem kr po kozmodisk. mene pa zanima, kako boste kaj organizirale dnevno spanje zdaj, ko bo vroče čez dan? moj ponavadi dopoldne spi doma kaki dve uri. potem pa gremo po kosilu ven (okrog 14h) in smo cel dan zunaj, vmes potem še zaspi za kake 45 min. problem je to, da potem zvečer zaspi že ob 19h. no, to zdaj še ni problem. rada bi, da bi popoldne več spal in bil zvečer dlje pokonci, ker ob večerih (17h-20h) bo poleti vsaj znosno za bit zunaj. kaj ve mislite?
|