|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2011
6.4.2012 11:58:27   
jaznoseca
hej hej še jaz user posted image .

Moram malo za šolo delat, pa mi gre vse drugo po glavi .....user posted image .

položnice ja joj joj, jaz tud čakam odloćbo in se je nič ne veselim. Pa nič več ne javljajo kdaj bi naj bile in to - napak je pa nenormalno veliko.... Pa vrtec za drugega plačljiv ja, super no. Enim ugodnosti, drugim kazen - tako je pač to pri nas. Janšek da in Janšek ukine - samooklicani vladar. Brezveze! Ne bom slabe volje. Dežek imamo - je bil že hudo potreben. Megle sicer ne pogrešam a kaj češ...

žegen ne, mi ne nosimo. Pač pa nahecamo babice in dedke, da grejo s tamalimi user posted image .

jajčka sva barvala s tavelikim včeraj - jao packarijauser posted image . Malo z navadnimi barvami in nalepke, malo s tistimi ki se v roki packajo po jajčkih in pridejo take marmorirane ven. Malo pa sva delala tud modele z gibsom in jih barvala. Skratka ustvarjala sva. Moj dragi pa se je potepal pri tašči s tamalim. Tudi mi smo hudo tečkani - pa ni o zobkih nič sledu. Res pa je, da še ful kašlja. Pumpice malo pomagajo.

menstre še ni HB user posted image .

mleko/dojenje naš se očitno ne bo več dojil čez dan user posted image  - čisto odkloni (beri: dere se kot jesihar!). Zvečer in ponoči se normalno priklopi. A ostale še dodajate kaj mleka čez dan, al ste že tud čisto  na gh. Mi smo 4. dopolnili 7 mesecev in P pravi, da sta dva obroka mleka na dan dovolj.... Ravno zato še ne bom ukinjala nočnega dojenja....

(odgovor članu issa_)
Neposredna povezava do sporočila: 601
6.4.2012 12:00:45   
jaznoseca
Aja - pa veselo barvanje pirhov user posted image user posted image user posted image !

user posted image

(odgovor članu jaznoseca)
Neposredna povezava do sporočila: 602
7.4.2012 0:13:10   
medika12
Hi,

jaznoseča - joj kako so krasni tile pirhi na slikci user posted image

No mi smo pregurali prvi zobek. Dve noči vročine,par dni prave male tečke user posted image . Je bla zelo občutljiva in kar nekj je jokcala.Zdej spet spimo dokaj normalno z enim al pa dvema budnicama in mal dojenja ponoči.

Rubi bo čez en teden sedem m in že je zajterk, kosilo in večerjo. Podojiva se nekje ob petih, potem po kosilu, ko jo dam spat in po večerji, predno zaspi. Vmes med obroki ji ponudim, pa dostikrat noče in se stran obrne. Aptamil sva že ene trikrat probali,pa ji ne diši.Ampak jo bom mogla počasi navadit. Mal časa še imava, bi pa rada nehala dojiti predno grem nazaj v službo.
Je pa pravi jedec in se trese, vriska in gode, ko vidi, da bo jedla. In če sem prepočasna takoj
user posted image user posted image

Jutri bomo barvali s tavečjima.K žegnu pa pr nas nese dedi.
Danes sem že zamesla testo za potico, zjutraj jo pa nafilam in spečem. Delam skutino, ker je ta sredni alergičen na lešnike in se zaenkrat še preventivno izogibamo tudi ostalim oreščkom.
Sem jo šele dvakrat pekla.Nazadnje mi je skorja čist odstopla. Čeprav dobra je pa bila in smo vse zmazali. Potem sem pa nekje prebrala,da če delaš mrzlo varianto, rata 100 procentov. No bom jutri poročala al je šlo al ne.
No pa speglala sem tut vse kar mi je ostalo od prejšnjeg tedna. Operem cca 5 strojev na teden.Zdej me bo pa počasi že nova runda čakala. Perem med vikendi,ko je poceni tok,potem pa peglam pon al pa torek. Ta teden mi pa glede na ibunge , ki smo jih imeli z zobkom ni zneslo.Pa vse ostane.Nič se samo ne spegla:-(((

Včeraj sem si privoščla masažo.Prišla kolegica ki masira in me obdelala.Mater sem trpela. Mam tolk vozlov ,da jih je glih komi razbila. Še dans me boli. Čez kak teden ponovima vajo, potem naj bi blo pa bolš. Od nošenja naše ta male me cel hrbet ful bolh .

Dost jamranja :-))) Grem še mal spat ,predno bo budnica:-)))

Lepe velikonočne praznike vam želim user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 603
7.4.2012 14:42:38   
rainbow
Ojla!!

medika12, frajerka, da se spraviš pečt poticouser posted image , pri nas to dela moja mama in v sanjah ji ne bi šla pariratuser posted image sicer pa jaz orehove tudi ne jem.
Super, da imaš nekoga, da te zmasira. jaz pa se bolečinam izogibam tako, da grem če je le možno na orbitrek. Sem bila pridna ves januar in februar, sem prišla do 15 minut (prosim, prej pa 8 let nič rekreacije), potem pa sem padla in si nabila gleženj in zdaj po enomesečni pavzi spet, mi je super. Tudi ko sem utrujena, psihično bolj kot fizično ali pa nenaspana, mi ful pomaga. potem se še malo razgibam in raztezam, Nike zraven gledauser posted image in sem kot prerojena. Seveda masaža tudi ne bi škodilauser posted image

Me smo danes jajčka obdelale z nalepkami, čeprav jaz velike noči ne praznujem; ampak izognit se pa človek ne more, že v vrtcu se s tem spoznajo in pol sem jaz v zagati, ko je treba razložit (ok, o Jezusu ni problem) o velikonočnih zajcih itd.Ojoj.

Likanje - se mu zadnje čase izogibam tako, da skoraj suho perilo - zadnje čase se mi je vse zunaj posušilo - dam za par minut v sušilec in pol samo zložim. Edino moževe srajce polikam.

jaslice
- jaz sem user posted image vpisala v jasli, ravno včeraj, iščem pa tudi varuško, ker se še nisem čisto odločila, če bi ga dala kar v vrtec. Obe punci sta šli kasneje, ena pri dveh letih, ena pri letu in pol. naš fant pa septembra še ne bo niti eno leto star. Se mi bo smilil, zaradi bolezni.
Pa jaz bi šla z lažjim srcem v službo, če bi vedela, da bo relativno zdrav in ne bom rabila biti dosti v bolniški. Bomo videli. Lahko da nič ne najdem.

dojenje - midva se dojiva še trikrat na dan, pa še trikrat na noč. Čeprav se mi zdi, da se ponoči nekak noče dojit, ampak samo zaspat pri meni. jaz pa avtomatsko zizo ven in spim dalje. Bom poskusila ga samo dat zraven sebe pa dudo.

Nek čuden dan je danes, ali pa ga moram malo popestrituser posted image

lepe praznikeuser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu medika12)
Neposredna povezava do sporočila: 604
7.4.2012 22:48:58   
jaznoseca
hej prvi dan "jedenja" za nami user posted image ... Danes smo že začeli s kosilom pri tašči, jutri in pojutrišnjem pa s polno paro user posted image user posted image user posted image . Ko bi vsaj lahko vso to hrano porazdelil na cel mesec.....

Jajčka so pobarvana in zapakirana za oddat. Danes smo bili s tavečjim v cerkvi - prvič! in ne grem več user posted image . Je še premajhen...., pa gužva na ful.

medika kaj me ti plašiš s tem, da nimaš več dost časa za odvadit dojit in da greš počasi v službo? Kaj greš predčasno al kaj? Pa saj ni nič narobe, če potem pije navadno mleko al ne? Saj bodo pa ja že skoraj 1 leto, ko gremo v službo. Meni se zdi še ful dolgo. Pa sem v začetku septembra rodila... grem komaj avgusta delat. Pa še to razmišljam, da bomo nekaj dopusta skoristila...

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 605
8.4.2012 0:23:55   
medika12
Večer,

rainbovv- potica ratala.Prvo bla ful jezna,ker sem nardila pretekočo filo in je kar ven lezla, ko sem zvijala.No pa je vseeno na koncu kar dobro uspelauser posted image .Tut pr nas je mami pekla potico,pa je pred 4 leti umrla in če hočem jest takšno, kot jo je ona delala, jo moram sama spečt. Drugače pa ful rada pečem. No je pa res, da sem včasih govorila, da potice pa js že ne bom peklauser posted image . Pa glih to sem začela delatuser posted image

Tut jaz ji včasih ponoči kar joško tiščim, sam da spimo dalje. Če si pa včasih kot zombi in vsaka minutka spanja šteje:-))

jaznoseca-oprosti, nisem te hotla prestrašit.jaz grem celo še en mesec kasneje v službo.Mam podalšano porodniško, ker imam tri otroke, ki še niso bili stari 8 let.No ta večji je bil februarja osem. Se mi pa zdi, da čas ful beži. Ta mesec bodo že sedem m stari. Me kar zmrazi, ko se spomnim na šihtuser posted image

Bom pa mogla večkrat poskusit z aptamilom. Se mi zdi, da čez dan nič kaj več ne popije pr men.Al pa med obroki ni lačna, ker se stran obrača, ko ji dam.No razen pred spanjem.Takrat pa navadno ni problema. A mislite da je dovolj, če imava dva al pa tri podoje v celem dnevu? Kolk mleka morjo sloh spit zdej, ko že gh jedo?

No danes pokukal še drugi zobek. V parih dneh kar dva.Ni čudno, da je bla tako boga.

Jutri tudi mi začnemo z ''žretjem''
Prvo žegn pr atiju, potem pa v planine k sorodnikom, kjer je ati odraščal. Tradicija, vsako leto nas pride kar precej.Bilo 11 otrok. Si predstavljate:-) Velika kmetija in otroci uživajo v naravi in živalih.V mestu nimamo tega. Škoda samo, da bo dež user posted image .Škorni,palerina pa gremo naši user posted image

Nočko user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 606
8.4.2012 21:49:40   
jaznoseca
medika ja pol pa sploh! Nehaj se sekirat user posted image . Jaz sem zadnjič pri P vprašala, koliko mlečnih obrokov (=jošk oz. AM) še potrebuje, glede na to, da je star 7 mesecev. Sem dobila odgovor, da je čisto dovolj 2 - torej zjutraj in zvečer. Če je ponoči še kakšen, je to že ekstra. Mi2 se dojiva zjutraj okol 7 ure in potem po kosilu okol 16 ali 17, če želi. Pa nato po mlečnem obroku pred spanjem  - bolj za cartanje okol 20.00. Več očitno ne potrebuje in ne želi - velikokrat tisti popoldanski tud spustiva. Niti pomislim pa ne, da bi začela z AM. Zakaj pa? Tam nekje po 11 mesecu bom začela s kravjim mlekom - itak gre pri 12 mesecih v vrtec, tam ni AM, samo kravje user posted image . Enako je bilo s prvim otročkom. AM smo pri obeh poskusili le parkrat zaradi problemov pri dojenju. HB ga drugač ne potrebujemo.

Oh podaljšana porodniška.... jaz bi tud - no seveda ne zaradi zdravstvenih razlogov.....

Bodite lepo in šparajte želodčke user posted image user posted image , moj bo kmalu kapituliral...

(odgovor članu medika12)
Neposredna povezava do sporočila: 607
8.4.2012 22:19:58   
medika12
Jaznoseca hvala za namig. Sej res, zakaj bi sploh dajala AM. Še pomislila nisem, da bi se ga lahko izognili. Če se nekje do konca julija dojiva, bova pa že v enem mesecu prešaltali na kravje mleko, ki je vsaj dobro. Tale AM ima tak okus, da ga tut jaz nebi želela piti.

Sem bla danes z žlahto in še tremi dojenčki poleg naše, ki so bili rojeni v 2011 (Ja, lani se je v naši žlahti rodilo kar pet dojenčkov. Pestro, ni kaj, ko pridemo vsi na kup in polno mladine od mladine zraven )user posted image No dva sta že dopolnila eno leto. Od bratranca (sta iz Lj) mi je rekla, da je začela s skuticami že takoj pri šestih mesecih in da ji je tako svetovala pediatrinja. No pr nas mi je pa P rekla, da šele okrog enega leta. Pa sej ne veš, kako bi naredu, da bi blo prav. Pa sem že dva gor spravla, pa še vedno kolebam, al je ok al ni, kaj ji naj dam in kdaj, da nebi blo kakih alergij user posted image

Bomo tut mi začeli počasi s pripravki iz skutic. Potem pa po mojem tut pr kravjem mleku ne bo težav, če jih sedaj ne bo user posted image

No prazniki bodo kmalu mimo in tole prenajedanje tut. Se kr ne morem upret potici user posted image . Sicer obožujem meso, sam tole povojeno mi ne diši najbolj. Je pa zato potica, hren in zaseka tolk bolj slastna. mnjam user posted image user posted image

Pozdravček vsem.

Neposredna povezava do sporočila: 608
9.4.2012 21:37:31   
touch
ojla!

uf, a ste ve tudi čutile polno luno v petek? moj pikec se je celo noč prebujal in jokal v spanju. in že eno noč prej je slabo spal, sem bla kot živi mrtvec. je bil pa tudi prehlajen in to čiščenje nosu z aspiratorjem ga čisto iztiri. no, počasi se je navadil in nekako potrpi.
od tega prehlada je tečka in slabo spi, tako sva se z mojim v soboto pripravljala na neprespano noč, je zvečer zaspal malo pred osmo in se po 20min zbudil v kričanju. komaj sva ga pomirila in se utaborila na kavču, češ da bova kar celo noč ždela pred tv, da naju ne bo nonstop prebujanje še bolj izmučilo in glej, otrok je spal od 20.30 do 4.20 v enem kosu. ne vem, če se temu reče, da je prespal noč, zame je vsekakor to bil balzam za nočni počitek.

nočno dojenje enkrat do dvakrat se še dojiva. mene nič kaj ne moti, razen tega, da zaspim zraven in posledično smo pol vsi trije v postelji. bi raje, da bi v svoji posteljici spal. drugače pa sem ga že kakokrat pretentala z vodo, ampak kaj ko mene potem joške bolijo opd napetosti. prejšnjo noč mi je po dolgem času spet iztekalo mleko. načeloma se doji okrog 1h in okrog 4h. ob 6.30 se potem zbudi.

GH zdaj že jeva en mesec in še vedno rad je, pravzaprav vedno več. ni pa čisto nič izbirčen, vse poje, karkoli mu skuham. danes sem mu poskusila dati riž, ampak koščki še niso zanj, je ven pljuval. mu pa dam po kosilu včasih malo `sladice`, kako kupljeno sadno kašico in takrat se mu oči zasvetilo, kr vse bi pojedel, mu moram prav nehat dajat, ker drugače bi počil. včasih res ne vem, če ima mero, take porcije je, da bi bila jaz sita. pa tudi tehniko je že osvojil, nič več hrana ven ne leze, lepo poliže žličko.
kar se pa adaptiranega mleka tiče, ga ne mislim nič dodajat. mislim, da smo z našimi otroči že ven iz tega obdobja, da bi potrebovali adaptirano, če se manj dojijo. nekateri očitno potrebujejo manj mleka. sploh pa če pripravljate kupljene žitne kašice z vodo, je tak že ad mleko noter. glede kravjega, kaj mislite dajati kar alpsko? ker to homogenizirano mleko je čisto sranje.
jaznoseca midva imava čisto identičen urnik dojenja. :)) ob 7h za zajtrk, popoldansko malicanje ali cartanje med 16-17h in pred spanjem ob 20h.

vozičkanje ko je bil manjši je skoz spal v vozičku, zadnje čase pa nič več. je v športnem delu že slab mesec, odkar so bili topli dnevi in v športnem opazuje okolico in ni časa za spanje. sem se bala, kako ga bom navadila, da bo čez dan samostojno zaspal v postelji in ni nobenega problema. samo položim ga, se kake 5-20min igra z igračami in sam lepo zaspi. drugače pa če je popoldne tečen, ga popakiram v avto in greva v kako trgovino in je ful srečen. zadnjič sem morala it v Obija in sem ga vzela zraven, mešalo se mu je od zadovoljstva. :)

sedenje danes se je prvič sam zadržal v sedu kake 5 sekund. :)) sem bila ful happy. v vozičku sedi, ker se drži za sprednje varovalo. ima lepo zravnan hrbet, žal pa še ne ravnotežja. ampak bo zdaj zdaj. se je začel kot za šalo obračati na trebuh, niti skučajno, ga ne morem niti za trenutek spustit izpod nadzora na previjalni. še sklonit se ne upam do spodnjega predala, tako je hiter in spreten. plazi se še ne, ampak se nekako premika, tako da če ga dam na tla se igrat, ga čez nekaj časa najdem čisto nekje drugje.

plenice meni pamperske niso bile všeč, ker mi smrdijo. se mi zdi, da imajo preveč kemikalij. pa drage so seveda. najraje imam DM-ove eko plenice. preproste in kvalitetne.
Tinca28 kako se pa obnesejo te racmanke? jaz sem dobila eno za darilo in imam predsodek, da gre vse čez. kakšen nasvet?

zobek še ni nobenega in tudi še nič ne kaže. ampak sej je šele 6 mesecev dopolnil, nič hudega, če še ni.

menstruacijo imam tudi jaz mireno in nisem še dobila menstruacije. je nič ne pogrešam. kako pa prenašate mireno, tiste, ki jo imate? kakšna hormonska nihanja?

vrtec, jasli na `srečo` sem brez službe (še študiram oz. pišem diplomo) in otroku ne bo treba takoj v vrtec. sem vesela, da bova še malo skupaj, čeprav se tudi službe veselim. :)

likanje to pa je moja šibka točka. nič ne likam, čisto nič. kako tetra plenico, ko gremo k P, da mi nerodno. lepo obesim in potem takoj zložim. al pa sušilec varianta. tudi svojih cunj ne likam, moj dragi pa tud srajc ne nosi. vsake tolko kaj likam, bolj za zabavo. :)

(odgovor članu medika12)
Neposredna povezava do sporočila: 609
10.4.2012 15:34:02   
Balerina
Ste ene že začele pisat o službi me je kar stisnilo tudi to bo kmalu. Ja tudi jaz bi imela podaljšano, trije otroci, pa bom morala vseeno 14 dni prej v službo, ker moram do 1. septembra zaključiti porodniško drugače ne dobimo vrtca. Politika Občine da vrtec dobijo le tisti ki so stari 11m in starši niso več na staršovskem dopustu, toliko o podaljšani porodniški zaradi več otrok.
Vidim da se nekateri ubadate s tem ali se bodo takrat otroci še dojili ali ne čeprav vam kar lepo jeje GH. Jaz niti ne vem kaj naj naredim smo že malo napredovali v hranjenju in je pojedel nekaj žličk ali pa pocuzal kakšno sadje. Potem pa sva morala prejšni teden v bolnico za par dni od takrat naprej pa ni govora tako zapre usta in se obrne stran da je kar veselje. In smo spet na joški, le vodo še pije. Posledično se dojiva na 2 uri ker seveda za več mleko niti ni, če pa je skoz dejaven in vse sproti pokuri. Naslednji teden je posvetovalnica niti ne vem koliko se je v 2 mesecih zredil. Je star skoraj 7 m pa še ni podvojil teže. Ga pa hrana ful zanima ga dam na trip trap ko ostali jemo pa se ful zaganja v naše krožnike in našo hrano moraš prav paziti da ne potegne kaj dol ali da nebi ven skočl ko pa mu daš bližje da bi lahko jedel ali pa greš z žličko bližje pa ke konec veselja.

No ja upam na poletje ko bo vroče in mu ne bo do stiskanja z mano. Upanje umre zadnje pravijo.

(odgovor članu touch)
Neposredna povezava do sporočila: 610
10.4.2012 20:54:06   
rainbow
Čer!

kak vas je fajn bratuser posted image ampak napišem pa na hitrco, ker sem tako utrujenauser posted image

Včeraj je našemu pobalinu pokukal ven prvi zobek user posted image in danes je tudi taki tečko, bogec mali, in jaz boga z njim vred.

Ja, naši dojenčki nisem več tako dojenčkasti, naš tudi izvaja take hitre obrate po previjalni, da imava prave borbe pri previjanju. Sedi že lepo, čeprav mu dam okoli blazino ali pa jaz z njim sedim, pa obrača na desno na trebuh, pa zdaj je začel vadit na vseh štirih bit in potem se maje naprej in nazaj, pa kak boleč obrat na hrbet pa tak, v glavnem pestrouser posted image

Podajljšana porodniška pa je meni za slab mesec ušla. ta velika je konec avgusta bila 8, user posted image pa je imel PDP 10.9. poleg tega je 9 dni še podaljšal svoje bivanjeuser posted image

Jaz več nimam idej, kakšno zelenjavo bi mu še dala. Se mi zdi, da skozi eno in isto je. Kaj jim ve dajete??? pa sadja tudi ni ravno na izbiro. Pa bolje ne eksperimentirati preveč. zaradi alergij, ne.

medika12, evo jaz tudi, dve veliki punci, pol pa kr nekaj pri tem tamalem, tudi ne vem večkrat, kaj in kako. Skleroza? Emšo? to bouser posted image

mlečne zadeve, je rekla moja pediatrinja , da po devetem mesecu. Gluten pa sva že poskusila, kake testenine, kuskus, to pa je vse.

ok, postelja kliče, lahko nočuser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 611
10.4.2012 23:21:24   
medika12
touch - Z možem že kar nekaj časa malo bolj paziva,kakšno hrano kupujeva, da je kao mal bolj zdrava. No in tut za mleko sva se odločla, da nič več nehomogeniziraga. Prej smo kupovali sam alpsko,ker so drugi po mnenju moža zanič. Ne mara okusa drugih znamk. No potem sva poskusla od spara premium nehomogeniziranega.Je sam 4 cente dražji od alpskega ( ta je itak najdražji).Pa ga imamo vsi radi in tut tega bom devala ta mali. Edina slabost je,da ga ne moreš ne vem kolk kupit, ker ima rok sam par dni.Včasih ga kupim na mlekomatu.Tega moreš pa prekuhat.

Drugače pa ji za zajtrk poleg sadja, v katerega vmešam belo polento že dva dni dodajam po eno žlico skute in ima zelo rada. Poje vse, kar ji nardim.

rainbovv-tut men se zdi, da sa kar ponavlja hrana za kosilo.Mešam razne vrste zelenjažve, vedno dam zraven košček mesa in pa ali riž, krompir, polento, poskusila pa sem tudi že kvinojo in zvezdice testenine brez jajc. Ko smo imeli golaž, je dobila zvezdice z golažom. V nedeljo, ko kuham govejo juho, pa zelenjava in meso iz juhe. Če midva jeva kaj,kar bi lahko tudi Rubi, potem ne kompliciram in ji ne kuham posebej.
Od sadja, ki ga skuham za zajtrk navadno kaj ostane.Dam v hladilnik in tako nimam dela za popoldansko malco. No sadje ji zmešam z belo brezglutensko polento, ker poje še kak keks in testenine in če bi ji dala še pšenični zdrob, bi blo po mojem preveč glutena.

Drugače pa vse, kar ji dam, zmiksam z paličnim mešalnikom. Tudi riž in testenine. Počasi začenjam že z malenkost večjimi koščki, tako da ji kdaj čisto na drobno narežem. Pravijo, da ni dobro, če je vse zmiksano.Ampak ni šlo drugače. Ji je šlo kar na bruhanje, če je dobila kak večji košček.

Kako pa vaši malčki spijo? Naša se je že ene dvakrat obrnila na trebuh. Sam ko se zbudi je pa panika, ker se ne zna nazaj na hrbet obrnat. Drugače je običajno na boku ali hrbtu.

Zdej grem pa še mal v meževo deželo.Nočko

user posted image

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 612
11.4.2012 10:55:45   
touch
tudi jaz ne vem, kaj mu naj še dam, da bo bolj pestro, ampak se tolažim, da je njemu tak vseeno. :) do zdaj je jedel korenček, rumeni korenček, oranžno bučo, cvetačo, brokoli, špinačo. zdaj čakam na kolerabo. vse bolj ali manj s krompirjem, ker če je samo zelenjava, ni sit. rada bi mu še dala kaj drugega, razen krompirja, pa riž zadnjič ni prišel v poštev. kako je s kuskusom? koščki ne motijo? moj je namreč ful občutljiv, že mali košček in vse ven pljune.
kar se pa tiče glutena, je meni pediatrinja rekla, da ga je treba uvajati med 6. in 8. mesecem, ko je otrok še dojen. baje da je materino mleko koristno pri presnovi glutena in se telo tako lažje in hitreje navadi. jaz mu dam včasih kak kos kruha da ga malo žuli. :)
od sadja mu dam jabolko ali banano. v zmrzovalniku sem še imela nekaj domačih breskev in sem mu jih skuhala. to je pa to od svežega sadja. pač kupim kak frutek hruška, borovnice, breskev. sem se najprej ful upirala kupovanju pripravljene hrane, ampak ta hrana je zagotovo pod strogim nadzorom in boljša kot pa neko sadje pripeljano iz nevemkod, ki še potem stoji v hladilnicah.
sem mu včeraj dala kar celo banano, bolj za eksperimentiranje in je bil navdušen. :) je kar celo tlačil v usta, da sem na koncu precej velike kose lovila po njegovih ustih, hehe.
katere žitne kašice kupujete? jaz ker te, ki se z vodo pripravijo, najraje DM-ovo z vanilijo. še jaz bi jo jedla. :)

vodo še vedno prekuhavate? v grelniku ali na štedilniku? sem dobila ful mešanih informacij. nekateri že po 6. mesecu ne prekuhavajo več in ni nič narobe. bi rekla, da je naša voda kar vredu.

medika12 super, da ne pijete homogeniziranega. midva se tudi zelo zavzemava za zdravo prehrano. ogromno tudi preberem na to temo in se skušam izogniti vsem škodljivostim, ki nam jih ponujajo na policah. alpsko mleko je samo služenje denarja za nekatere, za nas, odjemalce pa sama škoda. če ne poznate procesa homogenizacije - tukaj mleku odvzamejo vso maščobo in mu jo kasneje v postopku umetno dodajo. te umetne maščobe pa naše telo ne more izkoristiti in se samo instant nalepi na naše žile.
ta šparov je dober in ugoden, ker pa mam bližje mercator, večkrat vzamem tega od planike, ali zdravo življenje. žal ga je treba porabiti v treh dneh, pač nardim kak kakav ob večerji, če ostane.
drugače pa tudi vso zelenjavo za tamalega kupujem na tržnici. komaj čakam, da bo zelenjava na vrtu zrasla. :)

kako se pa riž zmiksa s paličnim? :S meni ni uspelo..

moj pikec pa že od prvega meseca najraje spi na trebuščku. včasih zaspi na boku, sploh če ga zvečer pustim na hrbt,u da še malo vrtiljak nad sabo gleda, se potem sam prevali na bok in zaspi. potem se pa v roku ene ure zbudi in ga morem obrnit na trebušček in spi naprej kot polhek. :)

(odgovor članu medika12)
Neposredna povezava do sporočila: 613
11.4.2012 11:10:20   
issa_
pozdravljene!!

jeej končno prazniki mimo in s tem obilo hrane...mislim da jo je bilo toliko da bi ob malo bolj zmernem jedilniku preživeli cel mesec s tem...user posted image user posted image pa dobro, naj se ve da so bli prazniki user posted image user posted image
zdaj moremo samo še pospravit polno omaro sladkarij,ki smo jih dobili,..preveč skušnjave za mami user posted image user posted image user posted image , če bi rada mela bikini figuro, tega nena smem al...user posted image user posted image user posted image (heec...)

tak za praznike nas je presenetil tudi naš smehec,ki je prespal dve celi noči..user posted image user posted image zjutraj ko naju je zbudil, sva oba z mojim konkretno pogledla na uro..v prvo sma pomislila da nam se je ura ustavila.. jeeej...user posted image user posted image , no pranikov je konec, in s tem tudi ta luksuz...user posted image user posted image user posted image

hm kar se tiče kravjega mleka, ga mu bom tudi začela dajati tam mesec dvi pred vrtcem, da se bo počasi navado..jooj vse tako lepo pišete kako vam malčki lepo jejo, našpa neče....user posted image zdaj kako sadje, včasih kak fruhtzverge, ali pa polento s korenčkom,..to greee,.. pa se še kaj malega najde..ampak to je pa tudi vsee.. mesek je fujjj,.. prav tako tudi krompir (redko kdaj da ga kaj več poje,če ga sploh), teh kupljenih kašic, ne prakticiram veliko, ampak če je te samo kakšno jaboljko... drugo nima rad...mogoče je krivo to da mu nena miksam.ampak samo petlačim....user posted image user posted image se včasih res več nena vem,no.....

zeeelo lepo mi je da ste se razpisale...superca... tak zdaj vas pa še grem malo prebrat,ker nisem vsega uspela...

lp

(odgovor članu medika12)
Neposredna povezava do sporočila: 614
11.4.2012 22:19:50   
medika12
touch - Tut mi kupimo Planikinega, če ni Sparovega mleka user posted image . Odvisno, kateri ima daljši rok, da ni potrebno takoj naslednji dan v trgovino. Spijemo vsaj 1 liter dnevno in gre ful po mleku. A ma Mercator tut svojga? Nisem vedla. Bomo poskusli user posted image
Js sem ji vse zmiksala s paličnim. Tut riž. Sam mal bolj redko moreš imeti in dovolj, drugače palični ne potegne, če je pregosto. Odvisno pa verjetno tudi od tega, katerega imaš. Js mam Bosch-evega in je super.

Danes sem ji nardila za kosilo npr:Na olivnem olju sem prepražila na drobno narezan por in nariban korenček. Čisto malo domače vegete (sem jo sama nardila jeseni in ne uporabljam kupljene). Potem sem dodala na drobno narezano teletino. in ko se je prepražlo, sem zalila toliko z vodo, da je vse to prekrilo ter dušila par minut. Itak je vse tako na malo narezano, da je takoj. Posebej sem skuhala zvezdice (testenine brez jajc). Ko je bilo skuhano, sem vse skupaj zmiksala s paličnim. Da pa se prvadimo še mal na večje kose, sem dala mal zvezdic celih. Je pojedla kot bi mignil. Še men je blo dobro user posted image .
Če imam čas, se mal poigram in eksperimentiram z raznimi kombinacijami. Krompirja pa ful mal uporabljam. Bolj riž in polento.

issa- Zakaj ne poskusiš s polento. Jaz jo posebej skuham in dam v zelenjavo, mesom in vse s paličnim zmiksam. Je čist gladko in prav dobro. Res pa je, če ni malo soli, je pa zanič.

Čao.

(odgovor članu issa_)
Neposredna povezava do sporočila: 615
12.4.2012 9:33:23   
rainbow
Jutro!

Ekstra dolgo uspavanje danes, še jaz bi prej zaspalauser posted image

issa, pol pa res poskusi zmiksat, boš videla, če bo kaka razlika; jaz mu vse zmiksam, mogoče malo zadnje čase manj, da ni tako strašno gladko. Je pa hudo, če noče jest; moja ta srednja je bila taka, vse sem proč metala, do enega leta ni pojedla za deci po obroku. Sem ful vesela, da je naš fant večji jedec (no, saj ona je zdaj tudi).

touch, se strinjam s tabo glede te hrane; sploh ne smem razmišljat o izvoruuser posted image

medika12, super, da tako zdravo jeste. user posted image

Jaz se tudi kar trudim, čeprav zadnje čase uspem it samo v Hofer brez user posted image , se pa veselim, da bo na eko tržnici oziroma te kmetije, ki v MB prodajajo ob sredah in petkih, vedno več zelenjave zdaj. Meso dobim večinoma domače, no kure in zajce, jabolka in krompir tudi . moja mama glavna šefica za dobavouser posted image - ostalo pa včasih kaj bio kupim, banane v Hoferju, recimo, pa blizu ima ena kmetija prodajalno, tako da tak probam kaj slovenskega dobit.

Joj to mleko, jaz pa ne prenesem okusa tega svežegauser posted image , pa tudi vsak dan ne grem v trgovino, da bo to kupovala; kaj pa ta s podaljšano svežino, baje da tudi no ok? Za punci občasno kupim svežega, jaz pa samo alpsko, ga pa itak spijem samo v kavi.

Jaz mu tudi dajem kuskus, še mu kar gre, brez da miksam, pa ovsene kosmiče ima ful rad, te pa zmiksam. Drugače pa tudi gleda, da ni preveč glutena. Mlečnih izdelkov pa mu še nisem dala, jogurta, pa skutk pa tega. Fruhtzwerge ne bo videl, sploh ne kupujemo več sadnih jogurtov, smo jih dolgo, pa je to sam cuker se mi zdi.

Grem malo pospravljat. Se vam tudi zdi, da nons stop pospravljate, pa je non stop razmetanouser posted image

lep oblačno deževen dan želimuser posted image

lp, rainbow

(odgovor članu medika12)
Neposredna povezava do sporočila: 616
12.4.2012 11:32:31   
issa_
dann!

ja saj bom mogoče poskusla še miksat...samo ne tak čist na gladko...user posted image bomo vidli...
jaz tudi nimam glih blazno rada tega svežega mleka,..kupujem pač v hoferju tega (kao) slovenskega user posted image (če lahko to verjameš) ampak pri nas kar gre, jaz ka veliko spijem tudi tak, polek kavice in naš ta večji tudi... ata se pa bolj špara pri tem...
jaz krompir dobim tudi domač..pa meso (kure, včasih zajčka, teletino,..)...pol ko bo sezona bo še več tega, zdaj pa moremo kupit..morem it tu v limbušu pogledat eno kmetijo,baje tudi prodajajo...samo dol se morem spravit pogledat user posted image

medika - poletno itak je..korenčka še tolerira..ostalo pa je kr previden...vedno premisli če bi usta odprl...user posted image eh saj bo...

zdaj mi je že tri dni lepo prespal noč user posted image user posted image tak da upajmo da bo.. mi pa tak malo poje da jemo včasi na dve uri...user posted image imamo pa še tri krat AM čez dan (zgodaj zjutraj 5h, popoldne12h in zvečer 20h).....hmm mogoče mu pa tudi mleka dam premalo? jao..mislim da bom diplomirala, magistrirala in še doktorirala s to hrano.....user posted image .......mislim da bo najbolj da ne razmišljam, ne....user posted image user posted image
juhu sonček se kaže tu...že šibamo po tavečjega v vrtec!!
lp

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 617
12.4.2012 23:10:11   
medika12
rainbovv-se trudimo jest zdravo, ampak jemo tut mi slastne pregrešne jedi. Js sem nora na čokolado in vse zadeve povezane s kolinami. Obožujem krvaviceuser posted image . Otroci pa kot vsi otroci-sladkarije. Ta srednji je mahnjen na bonbone.Ga morem kar fejst bremzat, da jih ne poje preveč. No mož je pa karakter. Enkrat na mesec si privošči kar se mu zaželi, drugače je pa ful zdravo, brez packarij in nepotrebnih priboljškovuser posted image .

issa- sej ne boš sam ti doktorirala s to hranouser posted image . men se zdi, da bomo kar vse. bolj kompliciramo, manj jejo. tako da na enostavno pa bodo vse zmazali. Js vedno gledam tako, da če men ni dobro, potem tut otroku ne more bit user posted image

Tut js nisem pristaš fruchtsverge in teh umetnih skutic. Jaz kupim kar navadno skuto ' mu' in jo zmešam s sadjem.je odlično in še brez nepotrebnih sladkorjev. Imam pa kakšno že pripravljeno kašico od hipp,frutek in podobno vedno na zalogi, če gremo na kakšno pot ali obisk, da na hitro lahko kaj pojeuser posted image

Ja, ne morš verjet, da eni ful radi jejo,eni pa sploh ne.Kako so si različni. Mi se sekiramo, v bistvu pa je otročkom čist fajnuser posted image

(odgovor članu issa_)
Neposredna povezava do sporočila: 618
13.4.2012 11:24:17   
touch
medika12 mercator ima svojega - zdravo življenje. polni ga pa planika.
tudi meni najprej ni bil všeč okus svežega mleka. še manj pa vonj in zaradi tega ga sploh nisem želela poskusiti. zdaj sem se pa navadila.

se mi zdi, da sem mu skuhala preveč riža, je blo res precej gosto. mogoče zato ni šlo zmiksat. mam pa electroluxov palični. kr vredu, samo glasen se mi zdi.

tudi kuskus ni šel po grlu. :) danes poskusim s polento. pa komaj čakam, da bo lahko z nami jedel. midva načeloma jeva dokaj nezačinjeno, tako da bo to kmalu. res je, me kompliciramo glede njihove hrane, njim pa je pa itak vseeno, če tudi bi vsak dan isto jedli. vsi bodo zrasli, pa če bodo jedli zdaj to ali ono, več ali manj. :)

meh, nimaš kaj, glede te eko hrane. trudim se, ampak seveda ne gre, da bi vse bio kupovala. pa še drago je. tudi jaz nisem pristaš kupljenih sadnih skut in jogurtov. preveč sladkorja je v teh izdelkih. bi pa rada s sladkorjem kar se da počakala. pravijo, naj bo prvi sladki obrok rojstnodnevna torta. mene pa tudi potegne čokolada. ali pa sladoled. zvečer, ko si naštimava kak film, pojeva celo banjico. huh! :D

juhu, mi smo tudi zdaj že par noči lepo prespali, ali pa samo z enim zbujanjem. user posted image

(odgovor članu medika12)
Neposredna povezava do sporočila: 619
14.4.2012 11:45:51   
issa_
dan!!

kako ste kaj danes, ko je tako vreme,..idealno za lenarjenje doma user posted image
mi smo pestro,.naš malček se je odločil, da nam bo vsakič ko bo kaj želel ( beri: če teži huda lakota, žeja..utrujenost, če bi raje sedel kot pa ležal,....) sporočil z glasnim cviljenjem... mislim da iz uro v uro to bolj obvlada in je glasnješi,..še malo pa bo obvladal viskoci C...user posted image user posted image jaz bom pa dobila super trajno, pa še frizerja nem rabla plačevat......user posted image user posted image user posted image user posted image

no pri nas se že počasi kuha kurja juhica za jana bo s kašico in korenčkom (to obožujeuser posted image ) za nas bom pa naredila kurjo obaro...sem se odločla da se nem več sekirala kolko poje ali ne, ker ni itak nič drugače...bo pa pač malo kasneje bolj jedo...se pri teži napreduje tudi tak...user posted image user posted image user posted image včeraj sem nabavla par frutekov, če bo huda sila..user posted image

danes smo prespali noč (ok jedo je ob pol 23h,ko sma midva šla spat) zbudo se je pa ob 6h...user posted image
jeeej, ker drugače smo auf že ob 5h..priden...user posted image user posted image user posted image mamo pa taki ritem trenutno ..vsako drugo noč prespi..se boo počasi. počasi bo vsako...user posted image se tolažim.hahaha......

sem misla za tamalega nabavit kak avtosedež v bc na taboru ko ga zapirajo...pa ni bilo več nič takega..madonca so se zagrabli...skoraj nisem se mogla premikat s vozičekom po trgovini, se vem a je butasto da grem kaj takega s tamalim,.če pa nisem mela varuške,..hehe se mi je blo žal,..ker se mi ni za rinit kam... ampak sem misla da ludi nimajo denarja,..pa so nakupovali kot da jim je zadnje user posted image

eh kaj češ....želim vam lep dan polno cartljanja,igranja in smejanja.... lepo soboto babike!!!

(odgovor članu touch)
Neposredna povezava do sporočila: 620
14.4.2012 11:46:53   
issa_
aja touch superca user posted image user posted image user posted image čimveč takih noči!!!!!!

(odgovor članu issa_)
Neposredna povezava do sporočila: 621
14.4.2012 23:09:36   
barbara85
Pozdravljene, mene že en lep čas ni blo tu gor!

Tak da se oglasim in kaj povem o moji pikici! user posted image
Zala ima danes 8 mesecev in ima že 2 zobka spoda, je ko zajčekuser posted image ! Dojima se še zvečer preden gre spat, včasih ponoči, drugače pa še zjutraj, čez dan mi noče več jest mleka, ker je GH tako dobra in okrog lahko gleda user posted image . Je res zelo rada in poje tudi veliko, sej se ji tudi vidi user posted image , ampak glede na to da se je rodila 3 tedne prej se sploh ne sekiram, samo da rada je`, ko bo hodla bo vse pokurlauser posted image . Spi mi čist odvisno, zdaj mi že 1 m ker pričakujema 3 zobek spi od 8 zvečer do 3 in nato ob 6 zjutraj, včasih je pa hudo in se kr večkrat zbudi in full joka da jo komaj potolažim. No 2 dni mi pa zdej že spi celo noč, tak da je verjetno že zobek prodru, sam nič še ni videt!
Čez dan spi 3x, različno dolgo.
Jaz bom varsto imela pri babici (tašči) in dediju (tastu), saj jo imam že zdaj dostikrat tam, saj imam še nekaj izpitov in se učim, pa mal še sestri pomagam v službi. Je Zala full rada pri njima in ona dva jo obožujeta in se ji 100% posvetita, tako da s tem se ne bom rabla obremenjevati!
Je pa naša pravi dobrovoljček, kar naprej se smeji, vriska in morem rečt da je zelo poterpežljiva punčka!!!
Ja nič lepo bodite, pa se še kaj oglasim, kmalu seveda user posted image !!!

Lepo cartajte vaše sončke in nočko!!!

(odgovor članu issa_)
Neposredna povezava do sporočila: 622
16.4.2012 9:23:49   
issa_
dann!!!
tak pa mamo aprilsko vreme user posted image , zdaj sem s tamalim že dva dni doma..hehhe počasi se mi lušta lufta, tako da danes nem dovolila da ati odpelje vozek zraven v službo (nam še ni uspelo ga iz avta vzetuser posted image )....
naš mali ima že dopoldanski lepotni, nekam hitro...ampak te je že utrujen user posted image

drugače kako ste kaj?

barbara - že 8. mesecev wow kak čas beži!! drugače pa čestitam za mini svečke in zobka user posted image

lp

(odgovor članu barbara85)
Neposredna povezava do sporočila: 623
16.4.2012 9:33:32   
rainbow
Jutro!

kaki frajerji vaši user posted image ko tako lepo spijo, saj vam privoščimuser posted image Naš pa se trikrat na noč zagotovo zbudi in pol se seveda doji in lepo aja pri mamici, dokler ga spet ne dam v njegovo posteljo. Že komaj prenašam vso situacijo, čeprav čez dan kar funkcioniram, ampak vseeno, če bi imel svojo sobico, bi bilo dosti bolje. Gužva pri nas, gužva. Bo že. Očitno tako mora biti.

Danes me spet čaka sesanje, kopalnica, ko bo lepo vreme, se moram spravit nad okna. Večno pucanjeuser posted image

Zdaj pa ne bom več jamralauser posted image

Naš fantič bo zdaj zdaj začel plazit, kak je hecen in se jezi na vseh štirih, ampak včeraj je že začel malo roke premikat, ker je hotoel dosečt neko igračko. Tako da bo počasiuser posted image

Vprašanje. s čim se vaši igrajo?? Naš ima najraje neke netipične zadeve, tulce, karte, škatlice; pa ne vem več, kaj naj mu dam, da bi ga zanimalo.

barbara85, super, da imaš varstvo že zdaj, da lahko še študirašuser posted image to opraviš čimprej, se popolnoma strinjamuser posted image

issa, jaz se vedno sprašujem, od kod ljudem denar; dopoldan, sploh ob lepem vremenu, poln center in kafiči, zadnjič pridem enkrat po dolgem času v Europark (kot da sem iz najbolj zakotne vasi sem se počutila), polno ljudi in to okoli dvanajstih. Verjetno večina penzionistov.

falotek buden, zato končam, lepo boditeuser posted image

lp, rainbow

(odgovor članu barbara85)
Neposredna povezava do sporočila: 624
16.4.2012 10:30:18   
medika12
Dober dan user posted image ,

Evo, tut naša user posted image je na dopoldanskem lepotnem spancu. Danes kar v postelji, ker tut pr nas dežuje. Pa mam mal časa, da kaj naklofam.

rainbow- a veš, da se tut jaz sprašujem, kaj vsi ti ljudje delajo dopoldan v nakupovalnih centrih, in če pogledaš ceste, so nabito polne. A ni nihče v službi? Jaz delam od sedmih, osmih pa tja do štirih. Očitno pr nas še ni take krize, če imajo ljudje čas zapravljat.
Jaz grem sam po fasngo, pa hitro ven, da ne zapravim kaj , kar ni v planuuser posted image . Pa še nakupujem ne rada in me kar zmrazi, ko morem v trgovino user posted image .
Mi imamo tudi budnice ponoči. Okrog enih prva. Jo tolažim z dudo in nama rata, da je brez joške do kake štirih. No potem se jo pa usmilim in gre k meni v posteljo se pocrtlat in še mal zaspat.
Danes je tulila ob enih in je mož obupal in šel v dnevno user posted image . Sej mu ne zamerim. More vstat ob štirih, ker je ob petih že služba. Je pa zato že ob enih doma user posted image .

Tut pr nas nimamo nekih ekstra igračk. Mal že, ampak to ni zanimivo. Zanimivi so ključi (seveda pod budnim nadzorom in z dudo v ustih, da ne romajo v usta, pa plastične plastenke, časopis za trgat in mučkat. Ampak pri tem moreš bit vedno zraven, da ni kake nesreče user posted image .

Včeraj sva probali banano, brez da bi jo zmučkala z vilico. Je kar šlo. Mal je ven pluvala, potem si je pa pršla gor, da je to za pojest user posted image . No pa sva jo polovico na tak način zmazali.

Čestitke za plazenje. Mi smo še kar prmiru. No je pa včeraj nekak zlezla iz sinove postle (je jogi na tleh, tako da ni bilo nekega padca). Sem jo našla po popoldanskem spanju na tepihu, vsa užaljena. Pa je jokcala sam toliko, da sem prišla iz spodnjega nadstropja v zgornje user posted image . Tako da na moji postelji je ne morem več pustit. Lahko dol črepne. Še sreča, da je ena postla pr tleh user posted image .

Ja tole čiščenje stanovanja in pranje, peglanje je res neverending storryuser posted image . Men se zdi, da cel vikend sam perem, potem peglam na začetku tedna in da ne govorimo o pospravljanju. Če maš hišo, zna to bit kar projekt. Ko spodn štuk pospravim, ni časa in volje za zgornega. Tako da je vedno nekje nered.
Pa kaj češ. Se ne obremenjujem s tem, če se vse ne blešči user posted image . Sam da smo zdravi in da smo čim več skupaj user posted image user posted image

En lep deževen popoldam vsem user posted image

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?