touch
|
ojla! uf, a ste ve tudi čutile polno luno v petek? moj pikec se je celo noč prebujal in jokal v spanju. in že eno noč prej je slabo spal, sem bla kot živi mrtvec. je bil pa tudi prehlajen in to čiščenje nosu z aspiratorjem ga čisto iztiri. no, počasi se je navadil in nekako potrpi. od tega prehlada je tečka in slabo spi, tako sva se z mojim v soboto pripravljala na neprespano noč, je zvečer zaspal malo pred osmo in se po 20min zbudil v kričanju. komaj sva ga pomirila in se utaborila na kavču, češ da bova kar celo noč ždela pred tv, da naju ne bo nonstop prebujanje še bolj izmučilo in glej, otrok je spal od 20.30 do 4.20 v enem kosu. ne vem, če se temu reče, da je prespal noč, zame je vsekakor to bil balzam za nočni počitek. nočno dojenje enkrat do dvakrat se še dojiva. mene nič kaj ne moti, razen tega, da zaspim zraven in posledično smo pol vsi trije v postelji. bi raje, da bi v svoji posteljici spal. drugače pa sem ga že kakokrat pretentala z vodo, ampak kaj ko mene potem joške bolijo opd napetosti. prejšnjo noč mi je po dolgem času spet iztekalo mleko. načeloma se doji okrog 1h in okrog 4h. ob 6.30 se potem zbudi. GH zdaj že jeva en mesec in še vedno rad je, pravzaprav vedno več. ni pa čisto nič izbirčen, vse poje, karkoli mu skuham. danes sem mu poskusila dati riž, ampak koščki še niso zanj, je ven pljuval. mu pa dam po kosilu včasih malo `sladice`, kako kupljeno sadno kašico in takrat se mu oči zasvetilo, kr vse bi pojedel, mu moram prav nehat dajat, ker drugače bi počil. včasih res ne vem, če ima mero, take porcije je, da bi bila jaz sita. pa tudi tehniko je že osvojil, nič več hrana ven ne leze, lepo poliže žličko. kar se pa adaptiranega mleka tiče, ga ne mislim nič dodajat. mislim, da smo z našimi otroči že ven iz tega obdobja, da bi potrebovali adaptirano, če se manj dojijo. nekateri očitno potrebujejo manj mleka. sploh pa če pripravljate kupljene žitne kašice z vodo, je tak že ad mleko noter. glede kravjega, kaj mislite dajati kar alpsko? ker to homogenizirano mleko je čisto sranje. jaznoseca midva imava čisto identičen urnik dojenja. :)) ob 7h za zajtrk, popoldansko malicanje ali cartanje med 16-17h in pred spanjem ob 20h. vozičkanje ko je bil manjši je skoz spal v vozičku, zadnje čase pa nič več. je v športnem delu že slab mesec, odkar so bili topli dnevi in v športnem opazuje okolico in ni časa za spanje. sem se bala, kako ga bom navadila, da bo čez dan samostojno zaspal v postelji in ni nobenega problema. samo položim ga, se kake 5-20min igra z igračami in sam lepo zaspi. drugače pa če je popoldne tečen, ga popakiram v avto in greva v kako trgovino in je ful srečen. zadnjič sem morala it v Obija in sem ga vzela zraven, mešalo se mu je od zadovoljstva. :) sedenje danes se je prvič sam zadržal v sedu kake 5 sekund. :)) sem bila ful happy. v vozičku sedi, ker se drži za sprednje varovalo. ima lepo zravnan hrbet, žal pa še ne ravnotežja. ampak bo zdaj zdaj. se je začel kot za šalo obračati na trebuh, niti skučajno, ga ne morem niti za trenutek spustit izpod nadzora na previjalni. še sklonit se ne upam do spodnjega predala, tako je hiter in spreten. plazi se še ne, ampak se nekako premika, tako da če ga dam na tla se igrat, ga čez nekaj časa najdem čisto nekje drugje. plenice meni pamperske niso bile všeč, ker mi smrdijo. se mi zdi, da imajo preveč kemikalij. pa drage so seveda. najraje imam DM-ove eko plenice. preproste in kvalitetne. Tinca28 kako se pa obnesejo te racmanke? jaz sem dobila eno za darilo in imam predsodek, da gre vse čez. kakšen nasvet? zobek še ni nobenega in tudi še nič ne kaže. ampak sej je šele 6 mesecev dopolnil, nič hudega, če še ni. menstruacijo imam tudi jaz mireno in nisem še dobila menstruacije. je nič ne pogrešam. kako pa prenašate mireno, tiste, ki jo imate? kakšna hormonska nihanja? vrtec, jasli na `srečo` sem brez službe (še študiram oz. pišem diplomo) in otroku ne bo treba takoj v vrtec. sem vesela, da bova še malo skupaj, čeprav se tudi službe veselim. :) likanje to pa je moja šibka točka. nič ne likam, čisto nič. kako tetra plenico, ko gremo k P, da mi nerodno. lepo obesim in potem takoj zložim. al pa sušilec varianta. tudi svojih cunj ne likam, moj dragi pa tud srajc ne nosi. vsake tolko kaj likam, bolj za zabavo. :)
|