|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
8.1.2012 23:03:28   
krispin
IZVIRNO SPOROČILO: Hinata
Kaj točno to pomeni 10 serij gibov v 12h urah? Kako so ti to razložili? Ali se mora v 12 urah 10x v presledkih premaknit ali šteješ zaporedne premike?
Jaz namreč na nekaj ur začutim nekaj premikov, včasih več, včasih manj...ponavadi jih je res zvečer več... Ampak tole štetje gibov mi pa še vedno ni čisto jasno... Ponekod tudi piše, da naj bi si izbral en čas v dnevu, ko je najbolj aktiven in v roku ene ure naj bi naštel vsaj 10 premikov.
No, ok, malo kompliciram verjetno....če se pač čez cel dan malo premika, je verjetno to čisto v redu....ampak me zanima, kako znajo to drugi razložiti, glede štetja gibov.

Sem šla malo guglat in še enkrat pogledat zapiske iz materinske šole.
V materinski šoli so rekli da gibe lahko štejemo od nekako 28. tedna dalje, po forumih berem, da se jih bolj natančno spremlja po 32. - 34. tednu, Pušenjak konkretno okrog tega lepo pove, da nima smisla preveč komplicirati in da "Do 37. tedna ta metoda ni primeren način za oceno plodovega stanja temveč vsak gib za sebe zgolj pove, da je ta hip plod živ in nič več kot to." In ta zadnja razlaga se mi zdi tudi najbolj smiselna.

Glede štetja: Ne šteje se zaporednih premikov ampak njihove serije. Ena serija = en premik in teh naj bi naštela 10 v 12 urah. Čim je vmes pavza, šteješ potem naslednjo serijo. V smislu: brca, brca, brca ... pavza ... brca, brca, brca, brca ... pavza - sta to 2 premika in ne 7.

V glavnem, moj me je med pisanjem tegale posta konkretno načofal na vse strani user posted image

vanilija, upam da bo vse uredu s srčkom, všeč mi je, kar so napisali na odpustnico - naj tako tudi ostane!user posted image

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 1501
10.1.2012 16:02:03   
1.april
Pozdravljene user posted image pa srečno in zdravo 2012user posted image

Nisem kaj dosti bila na netu, pa čeprav sem bila od druge pol.dec na LD.

Je bilo dosti letanja po bolnici (ne zarad mene), žalostni dogodki user posted image , urejanja birokracije, skrb za pesjane...

kokrkol, spet sem v službi, počutje b.p., edino spim zelo slabo, ker se zbujam po 5-6 na noč; imam nore sanjeuser posted image

na pregledu 6.1. je bilo vse ok, tamal buta kot Zavec, teža pa narašča user posted image (od začetka je narasla za dobrih 7kg), trebušček je medtem postal trebuh user posted image , OGGT mi ne bo delal (ker je pač kri in voda ok), nimam kake posebne želje po sladkem. PDP ostaja enak, NP bo 3.2.
aja, kaj sem dobila za Božička; tavelko Neli blazino user posted image user posted image jeeeej, kok je pa to dobra investicija user posted image res sm zelo zadovoljna user posted image

od frendice dobila veliko škatlo oblačil za tamauga, sam morm še pregledat, posortirat, narest plac doma, preprat, da bom vsaj približno vedela, kaj imam in kaj bi bilo fajn nabavit. Par bodijev na preklop z dolgimi rokavi sem ubodla v HM ko je bilo ono 50% znižanje, sem vzela velikost 62, ker pač to velikost "vsi" priporočajo (knjižica Baby Book al kaj je). A sem se zelo zeznila? Tamal bo veliko okol 53 - 58 cm --- tko si domišljam user posted image

aja, sodelavec mi je z neta pretočil E-knjigo/priročnik v srbohr.izdaji let.68 "Bezbolni porođaj", imam namen jo prebrati do dneva D.
Pa od A.Rebule "Globine ki so nas rodile" mam tut namen prebrat. No, bom videla kakšna bo realizacija user posted image user posted image

Lep preostanek dneva vsem user posted image

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 1502
10.1.2012 16:21:09   
ursap
včeraj smo bili na pregledu. vse je ok, se premika in srček bije. spola še vedno ne vemo. je ginekologinja rekla, da bova drugič delale bolj podroben UZ, ker je tokrat pogledala samo srček in gibe. smo trenutno v 25. tednu. počutje ok, ponoči se zbujamo zaenkrat samo 1x. user posted image
za seznam:  naslednji pregled imam 13.2.

(odgovor članu 1.april)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
10.1.2012 16:47:35   
ovnica8
Ravno obiskuje solo za starse in so nam glede stetja brcanja povedali da se steje sklop brc skupaj za 1,skozi dan pa naj bi nastel 10 taksnih brc. Steje se tudi kolcanje (kot 1 sklop-moj je ze zacel veselo lolcati in je prav smesen filing,sploh ker je obrnjen ze na glavo in mi potem cel spodnji del vibrira).
Kako ste drugace,ste veliko zapravule na razprodajah. Jaz zaenkrat ne pretiravam. Tisto nujnopotrebno oblekic za malcka sem nakupila(vecinoma velikost 62,sem pa vzela tudi 2 kompletka velikost 56-za vsak slucaj). Tudi v soli priporocajo da se kupi velikost 62,ker na zacetku itak malo zavihas,pa tudi zelo hitro prerastejo. Sedaj pa samo upam da na zacetu aprila ne bo snega ker pajacka pa res ne mislim kupovati za 14 dni alin manj.
Lep pozdrav vsem sonoseckam

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 1504
10.1.2012 18:06:44   
tulpek
Novorojenčki imajo cca. 51-54 cm, tak da boste kar fajn vihale user posted image user posted image user posted image Js zdaj kupujem 56 bodije, da mi mali ne bo prvi mesec plaval v njih user posted image user posted image user posted image pa mislim še kakšne manjše, ker hm se mi zdi, da ima kar velike cifre.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 10.1.2012 18:16:09 >

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 1505
10.1.2012 19:54:41   
Adryanca
Hej hoj souser posted image !

Evo, jst se tud samo malo javljam in sporočam, da sem zdej na bolniški, ker mi moja gospoda iz 12 ur delovnika niso hoteli dati 8 ur. Zdej bom na bolniški do konca meseca, potem bom šla spet za kakšen teden delat pa potem spet na bolniško. Drugače ne gre. Na komisijo pa tud nočem it, ker vem da so zelo zelo neprizanesljivi do nosečnic user posted image .

Ok, danes sem imela tudi pregled.
Poslušali sva samo srčka, naslednjič bova imeli UZ, da vidiva, če se bo tamauček postavil na glavo, čeprav mam jst filing da se je verjetno že postavil user posted image .
Drugače je vse super, glede kg me je moja G res pohvalila, kar nisem pričakovala. Od začetka sem se zredila vsega skupaj +11 kg in do konca se moram še malo merkat, da ne bom preveč dobila gor, drugače bom še težje rojevala, če bom mela preveč maščobe okoli sebe user posted image .

Aja, še za na spisek NP = 14.2. Po tem pregledu bom že dobila potrdilo za porodniško, da bom nesla na CSD. In takrat ko bom šla to urejat, bom še mojemu rekla, da greva skupaj zaradi očetovstva, da vse naenkrat zrihtava user posted image .

Ok, punce fajn se čuvejte, ker bacili so okoli nas in ne se jim pustit. user posted image

Zgodil se je veliki POK in 8. aprila 2012 se rodil je mali ROK - 2630 g, 50 cm

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1506
10.1.2012 21:02:25   
klarcy
pozdravljene! še ena aprilčica tukaj user posted image
mene pa zanima, kdaj po testu za sladkorno izveš rezultate? jst sem imela test v petek in so rekle, da če bo kaj narobe, da me pokličejo, drugače pa ne. in do sedaj me še niso, tako da upam da je potem vse v redu.
kaj nameravate aprila obleči svoje malčke za iz porodnišnice? včeraj sem bila malo po razprodajah in sem nakupila ene par oblačilc, samo kaj za domov iz P pa še nimam.
koliko ste se pa kaj zredile do sedaj?

(odgovor članu Adryanca)
Neposredna povezava do sporočila: 1507
10.1.2012 21:26:51   
Arwen_84
Še en pozdravček iz Primorske....

mi imamo tudi pleasalko očitno...nevem, če je čez dan 2h brez brc- meni se to zdi že malo prevečuser posted image -predvsem čutim, ko v službi sedim....čez vikend, ko delam po stanovanju ali hodim okoli pa manj...Ampak je lahko tega že preveč?user posted image
Počasi tudi midva nakupujeva stvari za tamalo...no, v bistvu imava že vse, razen kozmetike in vozička...me pa zanima (za tiste, ki imate izkušnje) kako je z nakupom: črpalke za mleko, grelca za flaške in sterilizatorja? Se črpalko počaka do poroda (če sploh bom normalno imela mleko), itd? Sterilizator je menda potreben že zaradi dud?...malo bi si rada optimizirala še te nakupe, da ne bo ostalo doma neuporabljeno...Glede oblekc sva tudi midva kupla nekaj čist majhnih...že za vsak slučaj, sej pri vsej tej ponudbi te res niso drage...aprila zna bit še kar mraz tko da za ven iz porodnišnice-spodaj bodi, čez pa plišast pajac (en posebej izbran za to)....pa naj bo pol upam čimprej toplo, tko da nekaj teh debelih stavri sploh ne bomo tkoj rable...ampak je treba računat na velikost že za nasl. zimo...sicer pa bodo tudi naslednje leto razprodaje....sem zdej kupla že večino pred temi ''uradnimi'' od danes....! jaz sem se od začetka zredila za 5kg sem pa vstopila v 26 teden.

Lp

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu klarcy)
Neposredna povezava do sporočila: 1508
11.1.2012 8:10:38   
ursap
klarcy - rezultate za OGTT dobiš takoj, ko ti vzamejo kri... no, vsaj v UKC LJ je tko. zjutri prideš tja, ti vzamejo kri na tešče. potem popiješ glukozo in čakaš eno uro. potem ti spet vzamejo kri in potem spet čakaš eno uro, da ti še enkrat vzamejo kri. potem ti pa povejo rezultate in dobiš en list, obvestilo zdravniku. še se ti pojavi sladkorna, te pa napotijo na polikliniko, oddelek za diabeteloške bolnike. 

jaz se do zdaj še nisem zredila, ampak vsak mesec ko pridem k ginekologinji na pregled imam 2 kg manj. mi ne paše nobena hrana, niti sladkarije. pač pojem, kolikor moram. do sedaj tud nism mogla pit mleka in mlečnih izdelkov, ker mi je blo potem slabo in sem imela cmok v grlu. včeraj pa sm bla na kontroli pri zdravnici in mi je predlagala mleko, jogurt in sir brez laktoze..... in zdej končno lahko pijem mleko in jogurt... user posted image  če je brez laktoze, mi pa ni nč slabo... jeeeeej, sm pogrešala jogurte in mleko. ni mi pa jasno, zakaj so rabl skor pol leta, da so mi to svetoval??

midva z možem sva včeraj dobila še garderobno omaro in jo zdaj sestavljava. ko bo sestavljena, pa bom vse stvari, ki so zdej v vrečkah in škatlah noter zložila. prala pa še ne bom, bom še malo počakala.

6.2. začneva z možem tud šolo za starše user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
11.1.2012 8:18:04   
Kurumba
Živjo punce - po dolgem času! Najprej srečno novo leto vsem, za nas bo še bolj posebno:)

Upam, da ste vse ok, vidim, da vas vaši user posted image že precej brcajo, tudi mene moj, kok je to lep občutek! Pa včasih me prav žgečka, drugič mi pa gomazi po trebušču, prav čutim, kako gre z enega konca na drugega. Zdaj postaja vse bolj zanimivo. Počasi bova začela izbirat voziček, posteljico, previjalno mizo... Kakšen nasvet, kaj pazit pri vozičku? Meni se zdijo vsi tako veliki in težki...

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 1510
11.1.2012 8:23:16   
akva
Pozdravljene souser posted image !

Čeprav malce pozno user posted image , eno lepo in veselo novo leto še od mene!

Na kratko se vključim v debato, ker mi časa zmanjkuje na vseh področjih user posted image , edina prednost tega je, da mi tedni kar letijo mimo, za razliko od prve nosečnosti, ko sem se posvetila vsaki malenkosti, preštela vsako brco user posted image , zdaj se tega verjetno ne bom mogla iti.

Najbolj mi grejo na živce moje kile, sem na +11 user posted image in se zdaj na vse pretege trudim, da res počasi naraščajo. Se pa psihično pripravljam na naslednji pregled, da vidim, kaj mi bodo rekli (kot da ne bi že sama vedela user posted image ). Tudi pri nas ne delajo testa za sladkorno ravno rutinsko, me zanima, če mi ga bo tokrat treba, ker malce me že v tej smeri skrbi...

Pri oblačilcih lahko napišem še nekaj svojih izkušenj, ker prvič sem se kar zafrknila. Hči je imela 51 cm ob rojstvu, pajacka št. 56 smo imeli samo enega, od tega je 1 teden visel z nje, kaka 2 tedna malce manj, zadnji teden pa smo ga že komaj navlekli gor. Po 1 mesecu sem ga lahko samo še pospravila, ker je imela že 56 cm. Tokrat definitivno ne kupim nič št. 56. Glede bodijev na preklop, imela sem jih enih 10 št. 56 in 62, za nas je bil to čisto zgrešen nakup, mogoče je imela enega gor 2x (ko je prišla patronažna, sva ji ga dala za oblečt, ker midva sva čisto zašvicala zraven user posted image ). Problema sta 2: novorojenčka čisto brezveze prekladaš gor in dol in če je zraven bodi še pokakan, ga lahko pri vsakem previjanju čisto preoblečeš (torej na 2 uri), 2. problem je dolžina bodija, ki jo user posted image spet neverjetno hitro preraste, recimo naša je imela še široko povijanje in št. 56 so že v štartu odpadle, 62 je bila pa v enem mesecu premajhna, ker tiste dodatne plenice med nogami vsaj 5 cm doprinesejo. Pri nas so se veliko bolje izkazale majčke z zapiranjem na hrbtu (so bile ene 3 skoz v pogonu), zdržala je včasih cel dan (user posted image se praktično nima kaj umazat), pri zapiranju gumbkov je pasla kravice, kar itak mora od rojstva naprej, po velikosti ji je bila št. 56 prav do enega 6. meseca, pač rokavčki so bili bolj tričetrt. Čez majčko je prve pol leta imela vedno hlačke z naramnicami, toplo priporočam, da se odpirajo med nogicami (tudi pižamice). Tako da za prve pol leta zadostujejo ene 3-4 pižamice, 5 majčk in hlačk, če perete recimo na 5 dni. Plus še kak vrhnji kompletek za ven (tudi če ni preveč topel, ker bodo itak do junija še bolj kot ne pokriti), potem pa št. 62 - 68 (jaz bi bilj 68, da je do konca avgusta prav) lahka poletna oblačilca (nakupite kasneje, ko boste videle, kaj vam ustreza). Evo, tak bi jaz nakupila. Pa res vam polagam na srce, karkoli jim boste kupili, v tej starosti je user posted image popolnoma vseeno, samo da jim je udobno, raje šparajte denar za oblačila za vrtec, ker takrat pa rabiš kar precej hlač, majc itd... ki so tudi veliko dražje, pa ravno tako je vse za eno sezono.

Lp! user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1511
11.1.2012 8:50:16   
Anonimen

Punce, podatke za seznam pišite okrepljeno in/ali s kakšno drugo barvo (podčrtan A zgoraj v vrstici za urejanje besedila).

user posted image

PDP
nick, starost, število user posted image , številouser posted image , pregled, kraj, spol user posted image ali user posted image

27.3. 2012
user posted image  cmokica*, 1user posted image , MB, NP, user posted image

01. 04. 2012
user posted image ina11
user posted image ovnica8, 31let, Lj, 1user posted image , user posted image

03. 04. 2012
user posted image aprilcica12
user posted image pobalinkaa, 30let, 1user posted image , Domžale, user posted image , NP 30.1
user posted image MARTOMI, 2user posted image , 1user posted image , NP

04. 04. 2012

user posted image nusi, 28 let, 2user posted image , LJ, (maj 2010) 
 user posted image Mareli, CE, 2user posted image , 1user posted image NP

05. 04. 2012
user posted image frinina, 31 let, 2user posted image , Koroška, NP

06. 04. 2012
user posted image rozinca33, 35let, 2user posted image (jul 10, feb 02), user posted image

07. 04. 2012
user posted image trikratmami, 37 let
user posted image Sapin,  1user posted image (maj 2010)
user posted image _vanilija_, 29 let, 1 , NP   user posted image
user posted image KlaraMay, 29 let, LJ, 2user posted image ,1user posted image (april2011), user posted image

8.04.2011
user posted image krispin, 32let, LJ, 1user posted image , user posted image
user posted image 2.mami, 32 let, 1user posted image (jan. 2010), user posted image

09. 04. 2012
user posted image caelia, 26let, 4user posted image , 1user posted image , user posted image

10. 04. 2012
user posted image 1.4.2012, 2 user posted image
  user posted image Katrin* (Kaja), 21 let, LJ, 1user posted image

11.04.2011
user posted image Lency85, 26 let,
user posted image Adryanca, 28let, 296297user posted image , Kranj, NP 14.2, user posted image

12. 04. 2012
user posted image domci, 2user posted image (maj06, junij10)
user posted image  Gorga, 32 let, Vipavska dolina, 2user posted image (jan 10), NP 11.1  user posted image user posted image
user posted image _ada_, 1 user posted image

13. 04. 2012

14. 04. 2012

user posted image Putpuri, 26 let, Primorska, 2user posted image ,  NP  user posted image user posted image  
user posted image Urška018, user posted image

15. 04. 2012

user posted image Blueone, 27 let, Kranj, 2user posted image
user posted image ancika83, 28 let ,1user posted image (maj 2010), Lenart, user posted image
  user posted image **Tinkara78**, user posted image , 1user posted image , NP
user posted image Katy13, 30let, 2user posted image (doma april 08)

16. 04. 2012

user posted image mancica, 26 let, LJ
user posted image Arabella1, 33 let, user posted image

19. 04. 2012
user posted image Nana09, 1 user posted image (april08)
user posted image Rafaelica, NP 

20. 04. 2012

user posted image TINČIVA, 30 let, 3user posted image , 2user posted image , NP 31.1, user posted image

21. 04. 2012
user posted image tulpek, 29 let, 2user posted image , 1user posted image ,  NP 3.2, 2.3
user posted image VERONCY, 3user posted image , 1user posted image
user posted image Jean P., 30let, LJ, NP , user posted image

22. 04. 2012

user posted image zup2, 31 let, LJ, 3user posted image (maj 2010)
user posted image JanaB, 1user posted image (mar. 2010), user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image akva, 30 let, LJ 2user posted image
user posted image Skarjice, 2user posted image , 1user posted image , NP

23. 04. 2012

user posted image  Arwen_84, 27 let, 1user posted image , NP  user posted image

24. 04. 2012
user posted image ribella, 27let, 1user posted image , NP  user posted image

25. 04. 2012
user posted image 1.april, 35let, Lj, 1user posted image NP 3.2, user posted image
user posted image Angelica Wald, 26let, LJ, 3user posted image , 1user posted image (feb.07)
user posted image karincooo, 20let, MS, 1user posted image

26. 04. 2012
user posted image tjaška87, 24 let, 2user posted image , 0user posted image
user posted image  primorka111, 1user posted image (junij2010)

27. 04. 2012
user posted image  Hinata, NP 20.1
user posted image danijela1987, 24let, 1user posted image , Sodražica, user posted image ,
user posted image Aprilcek2012, 25let, LJ, 1user posted image , NP 19.1, 
user posted image mala pikica, 32let, 3 user posted image , 1user posted image , user posted image

28. 04. 2012
user posted image Barbela, 31let, 2user posted image 1user posted image (jul 05), Topolšica, user posted image , NP
user posted image Piči1, 5user posted image , 1user posted image

29. 04. 2012

user posted image Juxy, 37 let4user posted image2user posted image , Domžale,
(doma jan 11 & jan 01), NP 16.1, user posted image
user posted image letalo, 31 let, 2user posted image , NP
user posted image ursap, 28let, 1user posted image , LJ,  NP 13.2

30. 04. 2012
user posted image aurska, 2user posted image , 1user posted image
user posted image  kala 28, Domžale,  NP
user posted image Kurumba, NP

X. 04. 2012
user posted image kofetarka
user posted image roxane21, 35let, Lj, 2user posted image , 1user posted image  

user posted image jezesna, 1user posted image
user posted image klarcy

SKUPAJ NAS JE ŽE 64 user posted image

user posted image z user posted image user posted image :   Putpuri, JanaB, Gorga

user posted image  ......17 fantkov
user posted image .......7 punčk 
user posted image ......41 presenečenj

Z nami so pot začele in žal so odšle:    user posted image  
Dr.Knowitall, samado, Keri16, liia user posted image user posted image user posted image

Punce, podatke za seznam pišite okrepljeno in/ali s kakšno drugo barvo (podčrtan A zgoraj v vrstici za urejanje besedila).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1512
11.1.2012 8:55:36   
**Tinkara78**
Jaz pa ne ven kaj bo mali prav od oblačil. Hčerka je novemberska in sem jo začela oblačit v svoja oblačila januarja in takrat smo imeli št. 44 oz. 50. Tak, da imam kar nekaj stvari 56 in naprej debelejših. Ne vem kako se mi bo poklapalo vse to z letnimi časi. Zato bom rajši počakala z nakupi in počakam kaj dobimo skupaj.

Morala bi iti na CSD po papirje in z enim spiskom vprašanj pa ne vem če bom zmogla. Če bo gužva se lahko samo obrnem, ker ne bom zdržala. A je potrebno očetovstvo rešit pred pričetkom očetovskega dopusta? Ker mi ni letat takoj po upravni enoti. Za novo vlogo za otroške pa rabiš prej sigurno uredit očetovstvo ne? Sem pozabila kako je bilo prvič, ker takrat nisva imela male doma in se ne spomnim kako sva reševala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
11.1.2012 9:07:28   
**Tinkara78**
Aja... pa moja dva sta v ponedeljek naročila voziček. Sta šla na ponovni ogled vozičkov in sta izbrala čisto drug model kot smo sprva načrtovali in tudi barva je čisto x kot sem si mislila, da bomo kdaj imeli. Vse barve so bile tako lepe (za mene seveda na internetu). Čakati pa moramo sigurno en mesec. 

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 1514
11.1.2012 9:15:23   
tulpek
Tinkara, pokliči in razloži situacijo ter se poskusi zmenit za uro. Pač povej, da si zelo rizično noseča in ne upaš (oz. ne smeš) čakat. Vprašanja pa lahko postaviš tudi preko telefona, papriji so pa vsi na netu in si sprintaš.
Js imam septembrčka, se mi bodo verjetno tudi precej križale cotke, vsaj na začetku, potem ko so večje cifre (od vključno  86 dalje) jih tako dlje nosijo, vsaj naš ima to cifro celo leto (zg. dele), 80 pa pol leta.

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
11.1.2012 12:56:38   
Gorga
Ojla nosečke user posted image

Danes sem imela pregled in sem si prav oddahnila. Vse je v redu. Sem zaprta in MV je ok. Zadnje 10 dni me je vsak dan že kar precej vse tiščalo navzdol in sem bila kar v skrbeh. Mi je manjkalo samo več počitka. Danes je šel mali v vrtec in upam, da bo zdej malo pavze z boleznijo in bom lahko več ležečki. Hemoglobin mi je kljub jemanju železa padel na 110 in mi je G dala recept za zalogo tablet. Vsi ostali testi so bili negativni. Poslušali smo user posted image user posted image , zvagali so me in izmerili pritisk. Naslednjič bom imela UZ, da pokontrolira kako male dva rasteta. Od začetka nosečnosti sem šla 3kg dol in 8kg gor. V ponedeljek grem spet tja, da mi dajo injekcijo imunoglobulinov, ker sem Rh negativna. NP imam 1.2.

vanilija fajn, da je v glavnem srček ok in da te bodo imeli pod stalnim nadzorom, pa čeprav bo naporno se vsak teden vozit v LJ. Sam boš verjetno ravno zato lahko bolj mirna. user posted image
pobalnikaa zdej pa je uradno konec tudi zbujanja na trebuhu user posted image
Arwen jaz sem pri prvem počakala z nakupi sterilizatorja, grelnika in črpalke. Škoda nakupa, če potem ne rabiš. Tokrat bom ravnotako počakala. Če steče dojenje, vsega tega ne rabiš. Dudke pa lahko komot "po starem" prekuhaš v loncu.

Serij brcik nisem nikoli štela, ne v prvi nosečnosti in ne sedaj, ker v mojem trebuhu je v glavnem rock 'n' roll user posted image

Glede oblačilc se strinjam s tulpek, da bo večina kar fajn in dolgo časa vihala, če kupi za štart od št.62 naprej. Sploh cunjice iz H&M so res večje. Moj sin se je rodil 51cm dolg in v prvih 2 mesecih zrasel 6cm. 3 mesece je kakal prav po vsakem dojenju in velikokrat je šlo še kaj mimo. Od moje kolegice npr. sta obe punčki polivali. Rekord je dosegla, ko je 1x morala ta mlajšo preobleči 9x v enem dnevu. Vas ne strašim, ker to je bila izjema. Vam samo svetujem, da se ene stvari res vidijo sproti. Jaz sem vesela, da sem imela 5 kompletkov na zalogi (itak pa lahko tudi po porodu kaj dokupite), ker bi se mi zmešalo, da bi mogla še vsak dan prati. Pa čeprav "samo" 2-3 meseca. Res je tudi, da če se mora široko povijat (mi smo), pobere tisti poklc okol riti kar nekaj cm. Zato je bilo meni bolj fajn imeti preklopne majice in ne bodijev. Ampak, če boste kupile vsaj ene par kompletkov št. 56, ne boste prav hudo mimo ustrelile.

Lp vsem! user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1516
11.1.2012 13:00:21   
Gorga
Aja, pa dobila sem potrdilo za CSD. Bom kar možeka poslala to urejat, ker pisarno za te stvari imajo v tretjem štuku, skor pod dimnikom user posted image . Ni šans da se odpravim na tak vzpon user posted image . Tako da Tinkara res pokliči in se zmeni oz. še boljše, da gre nekdo drug namesto tebe tja.

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 1517
11.1.2012 13:06:54   
ancika83
ammm jaz sem tudi malo pozabla od prve nosečnosti kako se urejajo po rtnem redu ti papirji...mi katera malo bolj osveži spomin....kdaj pa kje se po vrsti urejajo te stvari???
LP,anja

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 1518
11.1.2012 13:09:39   
Skarjice
Pozdravljene,

Bila na pregledu , vse ok. Cukr test ok, kri uredu, voda ne preveč.
Zredila +9 kg, rekli, da moram pazit pri prehrani.
Bila sem deležna ultrazvoka, ker naj bi bil trebuh malce premajhen.
Otroček je uredu velik, tak da je ok. Sm bila pa full, full vesela ultrazvoka user posted image

Glede podpisovanja očetovstva, dobiš neke papirje, ki jih izpolniš, potem moraš pa iti osebno-
oba na CSD podpisat. Lahko pred porodom, lahko po porodu.

Oblačilca bom jaz kupovala 56 in 62. Pri prvi sm imela večino 62, pa je kar nekaj časa plavala v njih.
Večje velikosti pa je potem odvisno od vremenskih razmer, zimska verjetno ne bodo . Bodiji + bombažne
hlačke, majčke pa tako ali tako rabiš poleti/pozimi.

Arwen: Sterilizator, grelec za flaško lahko komot kupiš kasneje, ker ne veš a boš dojila ali ne boš. Grelec za flaško- ne vem koliko je uporaben.
Stereliziraš lahko do takrat tako ali tako v prekuhani vodi (kar se dud tiče). Je pa zlo uporabna zadeva.
Pumpa za mleko, jaz bi jo kupila že pred odhodom v porodnišnico. Če jo boš rabila boš zelo hvaležna, če pa ne pa še bolj.
Pa po pumpico je malce težje moža poslat user posted image

Lepo se mejte

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1519
11.1.2012 13:17:30   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: Gorga

Aja, pa dobila sem potrdilo za CSD. Bom kar možeka poslala to urejat, ker pisarno za te stvari imajo v tretjem štuku, skor pod dimnikom user posted image . Ni šans da se odpravim na tak vzpon user posted image . Tako da Tinkara res pokliči in se zmeni oz. še boljše, da gre nekdo drug namesto tebe tja.

A nimate dvigala user posted image user posted image user posted image pri nas je tudi v 3 ali celo 4, ampak na srečo je dvigalo. Se mi pa zdi, da za podpis očetovstva morata oba tja, nisem pa 100%, od moje sestre partner je mogel samo zato v naše kraje med tednom. Pa pri nas se je treba naročit/najavit na podpis očetovstva.

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 1520
11.1.2012 13:26:25   
tulpek
Da vas še opozorim, znamka bodijev Eno (ali nekaj takega, so sicer lepi) v BC - so zelo majhne cifre, ko sem js mojmu hotela oblečit 62, mu ni bilo več prav, čeprav je sicer imel to cifro. Iz HM so pa zelo raztegljivi (tisti v 3 pack paketih - beli + neki vzorec, napis), tak da kar rastejo z otrokom in jih imaš dlje kot si najprej misliš.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
11.1.2012 13:58:08   
akva
Oj, sem ravno na internet uletela in vidim, da še vedno teče debata o bodijih. Pohvalila bi tiste bambusove iz BC (nikakor se ne spomnim firme, vedno je pa en slonček gor), ker so tudi zelo raztegljivi in res rastejo z otrokom. Recimo lani poleti sem jih kupila brez in s kratkimi rokavi, ki jih sedaj celo zimo nosimo kot spodnje majčke in bodo komot še za celo poletje in verjetno še eno zimo. S tem, da se ji vedno prilegajo ob telesu, ker so tako raztegljivi. Pa bambus je tak prijeten na otip. Če bom dojenčici kupovala kakšne bodije (nikoli se ne ve user posted image ), grem definitivno po te!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
11.1.2012 14:06:52   
tulpek
Verjetno misliš bodije Clar, ti so super.

Aja, že prej sem pozabila omenit, da mi nismo imeli širokega povijanja (in upam ,da ga spet ne bomo imeli), tak da ni bilo nič dodatka pri ritki - pač ko govorimo o velikosti bodijev.

(odgovor članu akva)
Neposredna povezava do sporočila: 1523
11.1.2012 18:33:50   
caelia
oooj! :)

spet jaz :)

Vidim, da full klepetate o bodijih in oblačilcih,..
jaz sem zdaj dobila kar nekaj oblekic od sestre in ene kolegice, nekaj mamo še od prvega,pa je samo ene par bodijev/hlačk št 56, ostalo je vse 62. Bom še malo počakala, ker so mi še nekaj stvari obljubile, pa da vidim, kaj bo treba kupit. Najprej sem bila full proti temu izposojanju cunj, zdaj pa vidim, da bi blo res škoda zavrnit vse te cunjice.. bom raja prišparala denar za kakšne kasnejše nakupe user posted image

Edino nekaj več dela bom imela z označevanjem, da bom potem vedela komu kaj vrnit :) to bom počela, ko nastopim dopust..  kar pa je že zelo kmalu user posted image

še 12krat grem v službo, ali pa celo samo še 10krat (odvisno od odobritve študijskega dopustauser posted image ), potem pa koristim še malo lanskega dopusta in pa celega letošnjega-tako je pač pri nas v službi, tako da bom pred koncem januarja že doma, cel februar in potem 11.3. nastopim porodniško :) Komaj čakam, ker zadnji dnevi so res naporni- delam v vrtcu in mi ni več ravno najbolj enostavnouser posted image .

no, kar se tiče grelca, črpalke in sterilizatorja.... meni je sestra dala črpalko od prej pa imam grelec- sem ga tudi dobila kot darilo drugače nebi kupovali, je pa sicer zelo uporaben. edino sterilizatorja ne mislim kupovat.. bom pač prekuhala...

drugače pa sem imela danes pregled na diabetološki v kranju, ker so mi decembra diagnosticirali NS.. ampak zaradi ene same MINIMALNE vrednosti, ki je bila čez mejo... moja G daje itak vse na ta OGTT, tudi če maš vodo in kri vedno ok. tako da imam zdaj aparatek za merjenje krvnega sladkorja in si veselo merim... so pa bile vse sestre danes presenečene (pa tudi zdravnica- ), ko so pregledale moj dnevnik prehrane in meritve.. sem mela vedno vse pod mejami.. tudi po obrokih ne več kot 5.4, pa če sem se full pregrešila... kar je... čist ok. povprečje za 3 mesece, ki ti ga izračunajo iz nekih sedimentov pa imam 4.7... tko dares ne vem, kaj me je zmedlo na tistem testu, da je pokazalo malo več... (0.16 več kot je meja)
zdravnica mi je zato rekla, naj se ne držim tako strogo diete, ker zdaj je pa narobe, ker se premalo redim...user posted image  kdo bi zdaj vedel kaj je prav...

sem se od začetka zredila 1 kg, pa sem v 29. tednu.... no, sicer sem najprej shujšala 4kg, pa sem potem tiste 4 nazaj dobila... in še eno več... ampak od prednosečniške teže imam samo 1 kg več.. pa še to ne vsak dan :) zdaj, ko si obsedeno merim ta krvni sladkor in pazim na obroke pa sploh ne gre več gor, kvečjemu dol :)

zato sem si popoldne privoščila enega čokoladnega miklavža :) ki je tako pridno čakal na polički.user posted image user posted image .. sam zdaj mam že malo slabo vest, kaj če bo kaj narobe-- in se selim izza računalnika na orbitrek :)

uff, sem se razpisala... malo se oglašam, zato sem pa takrat bolj zgovorna user posted image

se tipkamo!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1524
12.1.2012 1:50:57   
KlaraMay
Živjo, spet jst user posted image

Glede na to, da je tamala zadnje čase ful pridna, sem kooončno naredila na forumu prou posebn kotiček samo za nas Aprilčice2012.
Zdej že 1 leto čvekam z Aprilčicami2011 in bi rada čvekala in spoznala še bolj in tud v živo vas aprilčice2012, k vas zdej že pol leta berem in spremljam tukaj na RR !!! user posted image user posted image user posted image

Torej, če katera želi - "no pressure" pa to ... naj pride na ZAPRT forum namenjen samo nosečkam, ki pričakujemo letos aprila. Za prvi forum je geslo "12april12", ostali so zaklenjeni in bo dostop možen brez gesel, ko se registrirate in pofočkate, (se naredi posebna skupina, ki ima dostop, ostali nimajo), tko da ne bo kdo uletu notr k ni naš in hotu gledat naše slikce al pa bral kako imamo težave z hemoroidi ali z uhajanjem mleka iz prsi. Naš šef, soseda, bratranec, svakinja pa res tega ne rabi brat, kajne?

No, če boste za stvar super in komaj čakam, da se nakapljamo tud tja in spoznamo bolj na privat. K tlele jih je še nekaj k so še kr anonimne. Poznam razloge zakaj. Tja pa še stric Google ne pride brskat!!

LINK -> http://forum.bucibuci.com/index.php?/forum/84-aprilcice-2012/

Ok šibam spat. Pa fajn bodte še naprej!

KlaraMay - Srečna Aprilčica 2011 in Aprilčica 2012 :-)
http://forum.bucibuci.com (pridi pogledat !!!!!)

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?