|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
3.1.2012 9:01:21   
Anonimen
Si gledala napačen seznam, verjetno zato, ker RR nagaja in vrže na napačno stran. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1476
3.1.2012 9:06:55   
Anonimen

Punce, podatke za seznam pišite okrepljeno in/ali s kakšno drugo barvo (podčrtan A zgoraj v vrstici za urejanje besedila).

user posted image

PDP
nick, starost, število user posted image , številouser posted image , pregled, kraj, spol user posted image ali user posted image

27.3. 2012
user posted image  cmokica*, 1user posted image , MB, NP, user posted image

01. 04. 2012
user posted image ina11
user posted image ovnica8, 31let, Lj, 1user posted image , user posted image

03. 04. 2012
user posted image aprilcica12
user posted image pobalinkaa, 30let, 1user posted image , Domžale, user posted image
user posted image MARTOMI, 2user posted image , 1user posted image , NP

04. 04. 2012

user posted image nusi, 28 let, 2user posted image , LJ, (maj 2010) 
 user posted image Mareli, CE, 2user posted image , 1user posted image NP

05. 04. 2012
user posted image frinina, 31 let, 2user posted image , Koroška, NP

06. 04. 2012
user posted image rozinca33, 35let, 2user posted image (jul 10, feb 02), user posted image , NP 4.1

07. 04. 2012
user posted image trikratmami, 37 let
user posted image Sapin,  1user posted image (maj 2010)
user posted image _vanilija_, 29 let, 1 , NP 3.1, 4.1  user posted image
user posted image KlaraMay, 29 let, LJ, 2user posted image ,1user posted image (april2011), user posted image

8.04.2011
user posted image krispin, 32let, LJ, 1user posted image , user posted image
user posted image 2.mami, 32 let, 1user posted image (jan. 2010), user posted image

09. 04. 2012
user posted image caelia

10. 04. 2012
user posted image 1.4.2012, 2 user posted image
  user posted image Katrin* (Kaja), 21 let, LJ, 1user posted image

11.04.2011
user posted image Lency85, 26 let,
user posted image Adryanca, 28let, 1user posted image , Kranj, NP 10.1, user posted image

12. 04. 2012
user posted image domci, 2user posted image (maj06, junij10)
user posted image  Gorga, 32 let, Vipavska dolina, 2user posted image (jan 10), NP 11.1  user posted image user posted image
user posted image _ada_, 1 user posted image

13. 04. 2012

14. 04. 2012

user posted image Putpuri, 26 let, Primorska, 2user posted image ,  NP  user posted image user posted image  
user posted image Urška018, user posted image

15. 04. 2012

user posted image Blueone, 27 let, Kranj, 2user posted image
user posted image ancika83, 28 let ,1user posted image (maj 2010), Lenart, user posted image
  user posted image **Tinkara78**, user posted image , 1user posted image , NP
user posted image Katy13, 30let, 2user posted image (doma april 08)

16. 04. 2012

user posted image mancica, 26 let, LJ
user posted image Arabella1, 33 let, 

19. 04. 2012
user posted image Nana09, 1 user posted image (april08)
user posted image Rafaelica, NP 3.1.

20. 04. 2012

user posted image TINČIVA, 30 let, 3user posted image , 2user posted image , NP 3.1, user posted image

21. 04. 2012
user posted image tulpek, 29 let, 2user posted image , 1user posted image ,  NP 6.1
user posted image VERONCY, 3user posted image , 1user posted image
user posted image Jean P., 30let, LJ, NP , user posted image

22. 04. 2012

user posted image zup2, 31 let, LJ, 3user posted image (maj 2010)
user posted image JanaB, 1user posted image (mar. 2010), user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image akva, 30 let, LJ 2user posted image
user posted image Skarjice, 2user posted image , 1user posted image , NP

23. 04. 2012

user posted image Arwen_84, 27 let, 1user posted image , NP 3.1, user posted image

24. 04. 2012
user posted image ribella, 27let, 1user posted image , NP  user posted image

25. 04. 2012
user posted image 1.april, 35let, Lj, 1user posted image NP 6.1, user posted image
user posted image Angelica Wald, 26let, LJ, 3user posted image , 1user posted image (feb.07)
user posted image karincooo, 20let, MS, 1user posted image

26. 04. 2012
user posted image tjaška87, 24 let, 2user posted image , 0user posted image
user posted image  primorka111, 1user posted image (junij2010)

27. 04. 2012
user posted image  Hinata, NP 20.1
user posted image danijela1987, 24let, 1user posted image , Sodražica, user posted image , NP 6.1
user posted image Aprilcek2012, 25let, LJ, 1user posted image , NP 19.1, 
user posted image mala pikica, 32let, 743744user posted image , 747748user posted image , user posted image

28. 04. 2012
user posted image Barbela, 31let, 2user posted image 1user posted image (jul 05), Topolšica, user posted image , NP
user posted image Piči1, 5user posted image , 1user posted image

29. 04. 2012

user posted image Juxy, 37 let4user posted image2user posted image , Domžale,
(doma jan 11 & jan 01), NP 16.1, user posted image
user posted image letalo, 31 let, 2user posted image , NP
user posted image ursap, 28let, 1user posted image , LJ, MF 20.12, NP 9.1

30. 04. 2012
user posted image aurska, 2user posted image , 1user posted image
user posted image  kala 28, Domžale,  NP
user posted image Kurumba, NP

X. 04. 2012
user posted image kofetarka
user posted image roxane21, 35let, Lj, 2user posted image , 1user posted image  

user posted image jezesna, 1user posted image

SKUPAJ NAS JE ŽE 63 user posted image

user posted image z user posted image user posted image :   Putpuri, JanaB, Gorga

user posted image  ......16 fantkov
user posted image .......7 punčk 
user posted image ......41 presenečenj

Z nami so pot začele in žal so odšle:    user posted image  
Dr.Knowitall, samado, Keri16, liia user posted image user posted image user posted image

Punce, podatke za seznam pišite okrepljeno in/ali s kakšno drugo barvo (podčrtan A zgoraj v vrstici za urejanje besedila).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1477
3.1.2012 12:40:46   
Arabella1
pozdravljene souser posted image
najprej srečno, zdravo,..... 2012 user posted image

Gorga jaz vse kar je čokoladno obožujem user posted image

kar se tiče britja nog in intimnih predelov, jaz grem 1x mesečno v kozmetični na voskanje, se mi zdi najbolj praktično user posted image

Pregled je za nami, vse ok, pridno rastemo in se redimo, kri so tudi vzeli, očitno brezposebnosti, ker ni noben klical

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
3.1.2012 15:55:33   
pobalinkaa
Ojla,

najprej naj zaželim vsem souser posted image srečno , zdravo in uspešno novo leto. Da bo z vašimi sončki vse v najlepšem redu !!!
Dobrodošle tudi vse nove članice user posted image .

Že precej časa se nisem nič oglasila, pa je danes ravno pravi dan po opravljenem pregledu.

Danes sva napolnili 27. tednov in bili pri G. Kontrola je danes potekala malo drugače; zmerila je MV, ki je dolg 4,6cm, poslušali sva srčka 146 utripov na minuto, zmerila mi je trebušček-vertikalno-verjetno velikost maternice in pravi da je vse po šolsko 27 cm. Dobila sem napotnico za cuker test, kljub temu, da v družini ni sladkornih bolnikov. Skratka do naslednjega pregleda; ki je 30.01.12 moram opravit še to, 30.1. pa mi bodo ponovno jemali kri za tokso-pretekla dva odvzema nista pokazala posebnost...se pravi negativna.

Skratka naša mala navihanka je res aktivna, tako čez dan, kot tudi ponoči...zadnje dni slabo spim, saj nikakor ne najdem položaja, ki bi nama obema ugajal.
Pogrešam spanje na trebuhu user posted image ...še dobro, da sem bila do danes na dopustu. Novo leto smo praznovali pri kolegici in moram povedat, da sem zdržala celo do 5 zjutrajuser posted image ...sem pa imela potem nekaj težav z bolečinami v križu in seveda krče v mečihuser posted image ...

Glede delodajalcev in dela, pa si ne predstavljam, da bi morala bit 12 ali 13 ur v službi in sočustvujem z vama Ursa in Adrijanca; očitno imam sama veliko srečo, saj nimam težav niti z prostimi dnevi niti z dolgim urnikom. Glede na to, da se pa drugače odlično počutim...vsaj za zdaj, pa bom verjetno delala do porodniške...še prej me pa seveda čaka uvajanje nove zaposlene; ki me bo nadomeščala v času porodniške.user posted image

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 1479
3.1.2012 16:39:24   
Skarjice
Pozdravljene,

Srečno 2012 tudi od mene. April bo letos še posebej lep ;)

Britje: Jaz lahko zaenkrat še vse sama, mam pa mal težav z koordinacijo in
vrata tuša moram odpretuser posted image

Nosečnost in naše pravice: Jaz mam tud kar občutek, da se moramo kar borit.
V prvi nosečnosti sicer nisem mela tega občutka, zdaj pa kar.
V službi se je kar treba zase postavit. Na faksu mam prfoksa, ki ima na piki nosečnice.
Kar se tiče javnih uslužbencev, so pa tudi kar nesramni. Danes sm jih slišala od ene, ker
sm hotla prestavit termin, ker ni moža doma.

Dolžina MV: Mi je zadnjič GK rekla, da je normalno med 2-4,5.
Pri 2,5 se moraš že malo paziti, ni potrebno pa ležat.

Vnetja: Dosti je od hrane odvisno. Sladkarije/cukr samo poslabša stvar. Priporočljivo je
jesti veliko zelenjave, polnozrnate testenine, črn kruh, por, pesin sok,... Od sadja mislim,
da samo jabolka in papaja. Za pretiravat z dijetami med nosečnostjo pa ni.

Mejte se!

(odgovor članu pobalinkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1480
3.1.2012 18:12:18   
Urška018
Hejla, da se še jst mal oglasim. user posted image
Najprej vsem srečno in zdravo, veselo in debelo novo leto, da bi bli naši otročki zdravi in veseli, ko bodo prikukali na svet.
Naj začnem na začetku, 30.12. sem mela v Postojni predled z 3D ultrazvokom, na katerega sem se naročila in je samoplačnjiški. Moram povedat da sem super super super zadovolna z pregledom in končnim izdelkom. DR. ki me je pregledoval, je biu ful prijazen in nam je use pokazal. Pregled je trajal skor 45 min, in v tem času mi je naredil morfologijo (še enkrat, sm jo že mela pri svoji G) in sm vidla da se moj user posted image  zelo lepo redi... user posted image
dobila sem tudi dvd z veliko slikami in 3 - kratke 3D filmčke. Res bi pohvalila DR. ker je biu zelo prijazen in nam je use razložil, pokazal, če kaj nismo razumeli je pokazal še enkrat. Slikce so zelo zelo lepe, čeprau, je DR. reku da bi lahko ble še boljše, če ne bi bla popkovina napoti. Ma me ni se zdijo čudovite in jih kar ne morem nehat gledat. Še enkrat nam je potrdil da  je user posted image  in je blo kar mal smešno, nam je pokazal luleka od useh strani, od blizu in daleč ..... tako da je 100% fant, se zelo lepo vidi ....... Sm najbolj vesela mamica na celem svetu.

(odgovor članu Skarjice)
Neposredna povezava do sporočila: 1481
3.1.2012 18:24:43   
caelia
Trikratmami meni je ginekologinja rekla, da sicer še mam sladkor v mejah normale,  (zjutraj je bilo na tešče 4,2 po eni uri in obremenitvi 10.16 in po dveh urah 8 in nekaj... ne vem več točno, izvidov pa nimam več pri sebi), da pa so merila strožja pri nosečkah, zato naj raje grem na dieto. Ko sem vprašala še svojega osebnega zdravnika, mi je rekel, da to še ni nič groznega. Da bi v "normalnem" to je v nenosečem stanju, bil moj krvni slakdor še čist ok,ampak pač poostrena merila med nosečnostjo zahtevajo svoje.
napisal mi je potrdilo za diabetično prehrano, da jo odnesem v službo- ker delam  kot vzgojiteljica in imam pač možnost da mi kuhajo dietno- v vsaki skupini je namreč tudi kak otrok z dieto in pač ni panike še zame nekaj malega skuhat posebej, ker tak pojem tolk kt otrociuser posted image
kar se bolj pogostih UZ tiče pa ne vem... nič mi ni rekla moja G...
zdaj ubistvu že komaj čakam, da grem še k diabetologu, da mi da natančna navodila za dieto (ker zdaj pač jem "zdravo" po nekih internetnih navodilih in kar sem našla na forumu RR) in da res vidim kaj smem in kaj ne, pa da dobim še un aparatek in poskusim  s čim se lahko kdaj pa kdaj malo pocertam :)

aja... pa še moji podatki za seznam user posted image

26 let, 4user posted image  1user posted image ...user posted image

sm se pa razpisala :)

(odgovor članu Urška018)
Neposredna povezava do sporočila: 1482
3.1.2012 21:17:07   
TINČIVA
OJuser posted image !
Naj še jaz, Vam za želim,to leto polno ljubezni,hiter in lep porod,nič krčkov,ter veliko prespanih noči!user posted image user posted image

Danes sem imela pregled,vse je o.kuser posted image .,šeenkrat mi je naredila UZ,prejšnič je bil mali v takem položaju,da ji ni uspelo podrobno pregledati srčkauser posted image ,ostalo se je dalouser posted image ,danes pa je bilo mogoče in je vse o.k.,mali je z glavico obrnjen dol,še vedno je user posted image in  tako bo ostalouser posted image .NP imam čez 4 tedne,31.01.2012,takrat bom v 28tednu!

Lepo Vas pozravljam,TINČIVA,24t4d,veselo brcamo!!!user posted image

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 1483
3.1.2012 21:33:49   
ovnica8
Ojla no pa da se se jaz malo javim, danes sem zacela s predavanji sola za starse. Potekajo 3x na teden po cca 1,5urce. Upam da bom izvedela kaj iporabnega.
Ste ze zacele z nakupovanjem oblacil za mase male skratke? Jaz se pocasi pipravljam na nakup. Jutri naj bi nam v soli povedali kaj potrebujemo,kolio in katere velikosti,potem pa veselo v shoping...
lp vsem skupaj in pridno bozajte busije

(odgovor članu TINČIVA)
Neposredna povezava do sporočila: 1484
3.1.2012 21:34:03   
ovnica8
Ojla no pa da se se jaz malo javim, danes sem zacela s predavanji sola za starse. Potekajo 3x na teden po cca 1,5urce. Upam da bom izvedela kaj iporabnega.
Ste ze zacele z nakupovanjem oblacil za mase male skratke? Jaz se pocasi pipravljam na nakup. Jutri naj bi nam v soli povedali kaj potrebujemo,kolio in katere velikosti,potem pa veselo v shoping...
lp vsem skupaj in pridno bozajte busije

(odgovor članu TINČIVA)
Neposredna povezava do sporočila: 1485
4.1.2012 8:40:42   
**Tinkara78**
vanilija- držim pesti za pregled srčeka! user posted image

Materinska šola- moram danes poklicati kako in kaj. Vedno pozabim.

Stvari za otroka- jaz bom začela pripravljati konec januarja, ker mi iz vraževernosti nočejo pripelat stvari v stanovanje. Sama pa ne morem po njih. Kupovala pa ne bom kaj dosti, ker sem že prvič imela vsega dosti pa še prijateljica mi odstopi/proda stvari od hčerke, ker baje ne bodo imeli več.

Voziček še pa nisva naročila.

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 1486
4.1.2012 10:54:22   
_ada_
Pozdravljene user posted image ,mene je pa tak grd prehlad dobil,da komaj govorim.user posted image
Pr nas pa ta šola za starše šele po 32. tednu,tako da bomo februarja šli.A bojo šli z vami vaši partnerji?
Stvari za bebico,no mi smo že kr nekaj kupli,ko so ble zej akcije,voziček smo pa lih za nov let dobiluser posted image .

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 1487
4.1.2012 11:18:55   
tulpek
V šolo za starše ne grem, mislim da ne rabim, izkušnje so še sveže in tako potem enkrat ko že imaš enega več več iz izkušenj kot ti lahko povedo tam. Pa ne vsega jemat za zlato, kar vam rečejo, vsaj pri nas so poznali samo eno resnico, pozabili pa, da ni vsaka mama ista in da je vsak otrok svet zase. Ok, glede poroda in takšnih splošnih zdravstvenih dejstev ipd že najboljše vedo, glede samega otroka pa ni nujno, da pri vseh isto velja, tudi pri dojenju je kup uspešnih praks in moraš najti svojo, pa pri umivanju, previjanju, uspavanju... tam pa predavajo tako (vsaj večinoma) kot da je bebi robot, če ni, ga je pa treba naredit user posted image user posted image user posted image (dojenje na 3 ure, čeprav bi mali prej ali kasneje (zbujanje otroka, ki se ok redi, da se doji na 3 ure), neka psihiranja, kak ti bo zmanjkalo mleka sredi noči ali kako je zanič (sicer je možno, se je treba zavedat, ampak nekatere so potem kar prepričane v to in če bebi joka kar mislijo da nimajo dost mleka in so obremenjene s tem) previjanje pred dojenjem - pa čeprav je zato tečen, ker je lačen in potem se tako pokaka in ga moraš še enkrat, mislim da celo, da se ga ponoči ne previja, če ni res nujno, neka prepričanja, koliko mora bebi spat... potem pa lahko kakšna neizkušena mami ima velike probleme, ker nič ne gre tako, kot so tam rekli, čeprav je v resnici vse ok. Eni so celo rekli (patronažna) da 6 tednov ne sme iz hiše, bilo je pa poletje!!! ) V glavnem, poslušajte, same še veliko preberite in razmislite o vsem s svojo glavo in srcem. meni so se v glavnem čist zamerili sploh za to, ker so imeli eno resnico in tisto dojenje, kot da rabi vsaka en paket AM doma, ker ji bo zagotovo zmanjkalo mleka.

Oblekice - imamo od prvič, fajn je imet veliko bodijev, sploh fantki ko se polulajo (oz ko lulajo šprica naokoli, pri punčki pa steče spodaj) pri previjanju in potem moraš preoblačit večkrat dnevno, če imaš sušilec še gre, sicer pa lahko hitro zmanjka. Prvič so mi rekli, da naj ne kupujem 52, ker takoj preraste in je potem plaval v 56, tak da zdaj bom kupila en paket bodijev v hm 52, da ne bo spet v tistih velikih. Je pa tu spet tako, pri nekaterih gre z malo cotk skozi, ker dojenčki ne lulajo kar tako med previjanjem, drugi se pa polulajo takoj, ko jih odviješ user posted image user posted image user posted image še vedno pa lahko pošlješ koga v trgovino, če ugotoviš, da rabiš. So pa na začetku fajn bodiji na preklop, da jih ni treba čez glavo gor tiščat. Takšni, ki imajo na straneh gumbke, ga odpreš, razgrneš, daš user posted image gor in z gumbki skup zapreš.

Uh, nakladam. Sem zelo izmučena danes, še sedim komaj user posted image user posted image user posted image

Vanilija, mislim na tebe user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 1488
4.1.2012 16:48:52   
krispin
Čau user posted image !

Najprej naj vam vsem skupaj zaželim vse lepo v sedaj že letošnjem letu. user posted image

December je bil pri nas kar pester, jaz sem ga preživela na bolniški, s kašljem in obilico čajev, moj je imel norišnico v službi in cel kup službenih poti (smo ga ponucali za izlete v Ikeo) in z bodočim tastom (če si kdo zasluži naziv najboljšega tasta na svetu je to on user posted image ) sva zato skupaj do konca opremila in uredila (jaz sem bolj govorila, on pa več delal) spalnico in začela z delom na otroški sobi. Teren je pripravljen, ampak ker bo mali na začetku pri nama, bova z urejanjem še počakala.
Prejšnji mesec zato tudi nisva kaj dosti hodila po obiskih in tudi opremo za pikca, ki jo bova dobila od prijateljev bova šla iskat šele zdaj.
Za Novo leto sva doma družbo delala našemu user posted image , da ga ni bilo preveč strah. Prejšnja leta je norel po hiši in se skrival po omarah, pod posteljo... in to kljub temu, da smo spustili rolete in prižgali luči, da se ni toliko opazilo bliskanja... Letos je bilo pokanja manj, tako da smo polnoč vsi trije (oz. 4) pričakali skupaj, pod dekco. user posted image

Konec decembra sem imela še en UZ, ker je mali na morfologiji prehiteval za en teden. Še vedno prehiteva, ampak roka z G nisva popravili (tudi jaz nisem čisto majčkena in je otrok lahko preprosto večji). Ga je bilo pa luštno ponovno videt, med pregledom je imel celo žurko in se je tik pred vsako meritvijo obrnil drugam, da se je G kar namatrala za tiste meritve user posted image .  Tokrat je šla z mano mami in je bila čisto ganjena - si sploh ne predstavljam, kako je bilo včasih, ko še niso delali UZ in si moral preprosto čakati...

Brcike so v tem času postale konkretne brce, jih poskušam čim bolj spremljat - meni so rekli da je treba v 12 urah naštet najmanj 10 serij gibov. Ima pa mali svoj ritem - zjutraj in potem tudi čez dan je obrnjen nazaj in me  kar neprijetno brca v hrbet, popoldne in zvečer pa se obrne naprej - kot da bi vedel da je takrat tudi oči zraven  - in se lahko bockata/božata čez moj trebuh.
Aha, pa kožo imam vedno bolj napeto in čisto resno razmišljam, da bi si nabavila bolj konkretno hranljivo kremo, da se izognem vsaj kakšni striji...

V materinsko šolo greva (oba) februarja. In ja, tudi jaz sem slišala, da so glede nekaterih stvari precej rigorozni, predvsem kar se dojenja tiče. Tako kot je napisala tulpek - po pameti, ker je vsak otrok drugačen (in tudi mame nismo vse iste). Konkretno o dojenju sem jaz še največ informacij našla na med.over.net, kjer je moderatorka svetovalka pri La Leche League International - http://med.over.net/forum5/list.php?94. Sicer pa poskušam prebrati čim več knjig in dobiti čim širši pogled na vzgojo in nego.

V službi bom samo še januarja, potem pa dopust in porodniška...! user posted image

Vsem, ki imate kakršnekoli težave - upam in držim pesti, da bo vse uredu! Držite se! user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1489
4.1.2012 20:33:50   
Gorga
Ojla souser posted image .

Lepo, da se nam je pridružilo še nekaj novih. Bomo lohk še bolj čvekale user posted image

He he Tinkara. Tvoj buši res zmaga. Sem šla prav merit svojega in je 98cm. Ampak itak ni važno kolk je velik. Samo da je vse ok!
pobalnikaa jaz se še vedno kdaj zbudim na trebuhu in me prav nič ne tišči. Zaspat pa ne morem več tako. Ko sem prvič rodila, sem že takoj prvo noč v porodnišnici spala na trebuhu. Pol pa je blo spet za nekaj časa konec s tem, ker se pa joški napolnijo z mlekom in spet ne moreš spat na trebuhu user posted image
tulpek iz katere kamene dobe je pa bla ta patronaža, ki je rekla, da ne sme novorojenček poleti ven? Naša je npr. je rekla, da bi ga poleti lahko še zunaj kopali... Pa da bi malega previjala pred dojenjem? Moj je vedno kakal takoj po dojenju ali pa tudi že vmes. Ni šans, da bi ga prej previla. Pa sej lahko komot sitega previješ. Sej ga ne mesiš kot testo. A ne? user posted image  Mi smo imeli MŠ in patronaže res fajn. Vse je bilo dobronamerno svetovano, brez občutka, da bi vsiljevale svoje mnenje. In res se morate biti novopečene mamice samozavestne. Če pa boste v dvomih, vas pa tudi ne sme biti strah vprašati za nasvet.
vanilija tudi jaz mislim nate. Sporoči kako je bilo. user posted image

Moja male dva škratka pa zadnje tri dni meljeta non stop. Pa še ta tretji na zunanji strani. Spet je z mano doma, ker je dobil v ponedeljek norice. Danes je bil prav bogi, ker ga je ful srbelo. Posledično je imel tudi napade sitnobe. Ampak je razumljivo. Jutri pričakujemo vrhunec. Pol pa upam, da se počasi vse posušijo. Edino možek ne ve, če jih je imel. Bomo videli v kratkem.

Lp vsem! user posted image

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
6.1.2012 7:55:01   
Arabella1
dobro jutro souser posted image kako ste kaj? Vanilija???
Moje počutje je odlično, brez pripomb, včeraj sem spekla torto za mojega user posted image ki ima danes rojstni dan, zraven darila je dobil pa še svetlo modre copatke, saj je v torek ginekologinja povedala, da bomo imeli user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 1491
6.1.2012 12:31:25   
krispin
Danes sonček in lepi vremenski obeti za vikend očitno delajo svoje. user posted image

Vanilija - drži se, mislimo nate in stiskamo pesti na rokah in nogah! user posted image

Imejte se lepo, jaz sem po prvem tednu v službi po enem mesecu bolniške kar malo utrujena, ampak se neskončno veselim sonca in toplejših temperatur za vikend in komaj čakam, da na kakšnem hribčku prezračim pljuča!

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 1492
6.1.2012 12:47:24   
_ada_
user posted image Za lepo sončno vreme.Upam da bo tko ostalo čez vikend,da ga lahko z MM izkoristiva,preden grem v ponedeljek po 1-mesečni bolniški delat.Upam d nama bo z user posted image šlo,me je kr mal strah.
No moje počutje je pa danes tko tko, sem za en k....Najraj bi cel dan prespalauser posted image Ampak mi user posted image ne da,ker kokr se uležem začne brcat.

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 1493
6.1.2012 12:49:19   
Arwen_84
Tko, glede mojih bakterij...ta test (odvzem brisa, vaginalni pregled) se redno dela v 32 tednu nosčenosti in se ga potem zdravi z antibiotiki v kolikor so ident.bakterije. Za odrasle ni nevarno...je pa za otroka, ki se lahko pri porodu okuži pri ''potovanju'' skozi mateični vrat in je cela vrsta komplikacij. Meni so bris vzeli prej, ker sem glih pristala v bolnici zaradi krvavitve ...če bi bil lahko razlog kje drugje. No, očitno je bil samo v močni prekrvavljenosti in moji (že od prej) splošni preobčutljivosti.
Gin. mi je dala OSPEN (Penicilin) in CANETSTEN vag. talete. V 32. tednu bom normalno opravila test, ki bo tko lahko spet pozitiven in bom spet na antibiotikih...v primeru, da se to do poroda ne ščisti te dajo na carski rez, da se izgonemo okužbi otroka. No, bomo vidli...
glede na to, da sem skeptična tudi glede antibiotikov...mi je homeopatinja razložila, da je penicilin ozkospekterni antib. in tako vpliva bolj ciljno, kar povzroča nič oz. malo stranskih učinkov...zraven obvezno pijem protibiotične napitke.
Sem pa dobila tudi ŽELEZO (rezultat hemoglobina v krvi: 122) v obliki sirupa Legofer, po 2 dozici na dan.
Počutje je bp, čeprau sem tudi jaz po 10 dneh doma kar hitro zmučena v službi...vsakodnevno težim za čimprješnje nadomestilo, ker še sedaj delam v laboratoriju in sme izpostavljena vsem mogočim kemikalijam...a če kakšen mesec, pa še to ne po 8h na dan...potem pa zmeraj manj.
22.1 so me naročili za 3D UZ v Postojni...in kar komaj čakam, skozi poslušam kako so se pri morf. zmotli pri spolu...sicer je meni vseeno, ampak sva že kupila par stvari (glih, ki so ponovoletne akcije), ki so za user posted image user posted image . Ah, če ne bom pa zamenjat nesla...

Lepo se mejte, pa en kup sončka iz Kopra!

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 1494
6.1.2012 14:07:52   
Skarjice
Pozdravljene,

Opravila cukr test, trajal mal več kot 3 ure. Za popit sploh ni bilo tako težko, ker sm notr
iztisnila limono in je bilo kot limonada. Najhujš je blo, ker mi je pol slabilo. Tak, da sm kar vesela,
da je tole za mano.

Tulpek, ja dobr si opisala psihadelijo ki jo delajo. Sm mislila, da so taki samo v bolj manjših mestih user posted image

lp

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1495
6.1.2012 14:55:25   
tulpek
Skarjice, saj js sem iz bolj majhnega mesta user posted image user posted image user posted image

In tudi js danes naredila cukr test, trejalo ob pol 8ih do pol 11ih pa še potem sem eno uro čakala na rezultate. Samo da je mimo. Sem pa js prvo uro po cukru skoraj skupaj padla, ko sem nekaj stala preveč, potem je bilo pa ok. Meni to sploh ni problem spit, bi še enega brez problemov, si pa ne smemo mi limone not dat. Samo potem me je želodec nekaj časa pekel. No, vse je ok. Še pregled sem imela, mali je ok, ga je malo pokukal tudi 3d pa še na hitro pregledal glavo, okončine, bušija, ledvičke...
Glede kil mi niso težili, čeprav sem šla že lepo gor (po podatkih iz knjigice 7,5), no glavno mi je, da mi ni slabo, da ne bruham in da mi očitno ne manjka toliko Ca in MG kot prvič, ko sem mogla po 2 tableti dnevno vsakega, da mi krči niso raztrgali nog. Pa železa imam tudi veliko (136).

Gorga, ja vse možno slišiš, zato vas pa opozarjam, da berite čim več in sledite svojim občutkom. Saj verjetno vsi dobronamerno govorijo, ampak pozabijo, da pri otročkih ni ene resnice.  O dojenju je pa veliko tudi na dojenje.net (tudi številke od svetovalk LLL za dojenje) in na mon, ki je moderiran s strani strokovnjakov. Js sem tam dobila največ info, ker to kar so pri nas predavali v MŠ je hmmm nooo za nikamor, oz. bi se zelo zaj... če bi delala po njihovo.

NP. 3.2 in 2.3

(odgovor članu Skarjice)
Neposredna povezava do sporočila: 1496
7.1.2012 10:47:39   
Hinata
IZVIRNO SPOROČILO: krispin
Brcike so v tem času postale konkretne brce, jih poskušam čim bolj spremljat - meni so rekli da je treba v 12 urah naštet najmanj 10 serij gibov.

Kaj točno to pomeni 10 serij gibov v 12h urah? Kako so ti to razložili? Ali se mora v 12 urah 10x v presledkih premaknit ali šteješ zaporedne premike?
Jaz namreč na nekaj ur začutim nekaj premikov, včasih več, včasih manj...ponavadi jih je res zvečer več... Ampak tole štetje gibov mi pa še vedno ni čisto jasno... Ponekod tudi piše, da naj bi si izbral en čas v dnevu, ko je najbolj aktiven in v roku ene ure naj bi naštel vsaj 10 premikov.
No, ok, malo kompliciram verjetno....če se pač čez cel dan malo premika, je verjetno to čisto v redu....ampak me zanima, kako znajo to drugi razložiti, glede štetja gibov.

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 1497
7.1.2012 16:18:19   
_vanilija_
Pozdravljene user posted image !!! Hvala ker držite pesti za nas...

Jst sem spet bla v bolnici, ampak tokrat v Ljubljani user posted image .

4.1 smo šli dr. Veselu na pregled srčka in je dr. videl da srček ima non stop aritmije (vsaki tretji utrip preskoči) in po 20tih minutah je naenkrat srček začel delat 290 utripov na minuto. user posted image user posted image user posted image In tko je delal 1 minuto in potem se spet umiril na 140 ampak spet z aritmijami. Dr. Vesel me je potem napotil v bolnico v Ljubljano da opazujejo srček 6x - 7x na dan. Tudi vsak dan so delali UZ da vidijo kaj se dogaja. Z CTGjem niso mogli nič posnet, ker je otrok še majhen in se preveč premika, tko da so samo z fetonom poslušali. In zmeraj je srček bil 140-150 utripov na minuto, kar je normalno. Ampak ko so delali UZ (to je trajalo okrog 30 min) spet so vidli da srček gre v tiste tahikardije in na srečo sam srček gre ven iz tega.

Včeraj so me spustili domov in zdej vsak petek moram iti v Ljubljano na UZ in vsak ponedeljk mojemu ginekologu da posluša srček. Če se zgodi da začne non stop delati tko prek 200 utripov na minuto, moram takoj iti v bolnico v Lj da probajo nekaj rešit, ker srček ne more tko delati dolgo časa (odpove). Tudi so mi rekli da če se zgodi da ne bom čutila otroka da se premika da takoj grem v bolnico.

Zaenkrat je otrok ok, lepo raste, nima še nobenih znakov da bi srček začel odpovedovat (gledajo če je nekakšna tekočina okrog srčka). Na odpusnici so napisali da je otrok v dobri kondiciji in živahen user posted image . Posteljica je tudi OK, tko da mi ni treba ležat non stop. Ker v Lj majo boljše UZe, smo dobili tko lepo slikico otroka.

Dans sem bla naročena na 3D UZ v Postojni, ampak smo v petek zjutro odpovedali, ker smo mislili da bom v bolnici najmanj do ponedeljka. Ma ni važno... Itak bom vsak teden imela UZ pa bomo gledali kaj se dogaja.

Jst še razmisljam da bi si kupila angel sound da bom lahko še jst poslušala sršek otroka, ampak ne vem če bo to preveč za otroka... Ne vem kako dela sploh ta angel sound in če ga moti... Bo prašala mojega ginekologa v ponedeljk kaj misli...

Velik user posted image

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 1498
7.1.2012 16:32:09   
_vanilija_
Ja, in še to.... Moram res pohvaliti zdravnike in sestre v Ljubljani.... Res so bli ful prijazni.. Vem da majo ful dela in da nas je blo ful tam, ampak so res bli ful dobri. Vse so povedali če sem kaj vprašala, vse so mi pojasnili kaj se dogaja...

Prvič sem tudi vidla kako izgedajo ženske ki so šle rodit, ko so dobile popadke na 2 minute... user posted image Z mano sta ble 2 v sobi ki sta šli rodit z takšni popadki... Pa mi se ne zdi da je blo nekaj kar ne moreš preživet... Bomo vidli ko bom jst rojevala, pa bom napisala če ni blo tko hudo user posted image

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 1499
8.1.2012 20:21:23   
pobalinkaa
Pozdravček,

Gorga, prav privoščim ti ležanje -zbujanje na trebuščku, pri meni se moja malčica takoj začne pritoževati, če se malo bolj na trebuh naslonim, ko ležim bočno...me dobro obrcauser posted image in verjetno je to znak da ji ravno ne ugaja stiskanje, ali pač?
Tako, da se potem tudi malo bojim, da nebi bilo kaj narobe...pač prva nosečnost..se mi zdi da sem se pomehkužila...user posted image

Vanilija, držim pesti, da bo s tvojim sončkom vse uredu!!!user posted image

Drugače pa se oglašam samo toliko, da vam povem, da sem bila v petek na testu za sladkorno. Sta me naša mati in moj dragi tako prestrašila, da sem se po torkovem pregledu, odločila, da speljemo ta test čim prej. Bilo je več kot neprijetno, si ne bi mogla predstavljati, da mi je sladko lahko tako nagravžno, saj sem pred nosečnostjo pojedla ogromno sladkih stvari... Komaj mi je uspelo popiti tisti kozarec z 75g glukoze na prazen želodec. Po 15 minutah mi je bilo zelo, zelo slabouser posted image , tako da sem že nazaj požirala tisto sladko tekočino, ki je kar vrela iz mojega želodca ...BLJAK! Tulpek tudi pri nas nisi smel stisniti limone...
Komaj mi je uspelo zadržati vsebino v želodcu! Vsekakor pa sem izjemno vesela, da so izvidi lepi, in ni niti bojazni za NS!user posted image user posted image user posted image

Tako, zdaj vam zaželim samo še prijeten večer in uživajte z vašimi sončki! Moja se že zadnjih nekaj minut preteguje in me brca izmenično enkrat na levi, drugič na desni strani!!!user posted image

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?