|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
15.2.2012 10:05:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zwezdica82)
  Neposredna povezava do sporočila: 3626
   RE: Marčevke 2012
15.2.2012 10:17:29   
pokalona1

IZVIRNO SPOROČILO: populis

Moj ementaler je proradil user posted image user posted image . Tole sem hotela vprašati: Kje za vraga dobim * obrazec Prijava stalnega prebivališča otroka in * obrazec Izjava o določitvi osebnega imena ? Sem na enem seznamu zaseldila da moraš iemti s seboj v porodnišnici.

Življenje na kmetiji: res ni kr tako kot si marsikdo predstavlja. Sama sem velk del otroštva preživela na kmetiji in vem da se dela od zore do mraka . Danes je pa že vse skupaj tako kot da imaš eno podjetje.

Prvič slišim za tele obrazce.Ko rodiš, pride k tebi v porodnišnico matičar/matičarka in tam vse izpolniš-ime, prebivališče,ne vem kaj še, se ne spomnim točno-in ko prideš domov ti pošljejo rojstni list, davčno....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3627
15.2.2012 10:18:02   
patella
Hoj!

No, danes pa tut jaz nism mogla spatuser posted image - pa tako sm se hvalila zadnjič, da s tem pa res nimam problemov. Jah, ob 4ih sm šla na wc, pol sm pa vsesorte tuhtala in valda pol ne morš zaspat. Najbolj me je spet grizlo to, kdaj me bo "prjel" za rodit, pa kako bi vse skupaj skoordinirala. HB, si je moja mami zrihtala, da bo pač odsotna v službi, kadar bo pač potrebno, da bo lahko tamala pri naših (misle na to, da bi bla pri tašči me kar zmraziuser posted image ). Uglavnem, mogoče sem res mal preveč sitna, sam tko je, če živiš s tastom in taščo v isti hiši, čeprav imamo čist svoje stanovanje. Sam ona se hoče kar nekako integrirati v našo familijo, jaz pa hočem, da smo čim bolj samostojni in neodvisni od njih - zato jih tut bolj poredko vprašava za varstvo, al karkoli v zvezi z otroki. Pa kuhat nam hočejo - da kao vsaj kosilo skupaj pojemo (jaz sm že 100x rekla, da bomo že sami, pa kar težijo in kar skuhajo - maja, očitno nismo dost odločni). Sej drgač smo v šekar uredu odnosih - no, čeprov včasih v meni kar kipi in verjetno to pokažem tut navzven, sam hočem vseeno bit prijazna, ker če se bomo začel kregat, pol ne bo konca. Uglavnem, še par let bo treba zdržat.

Aleda: Jaz si tut želim konja!!! Ko sem bila gimnazijka, mi ga je ati kupu, ampak smo ga pol mogli prodat, ker sm šla študirat in ni blo več časa zanjgauser posted image . Ne vem pa, kdaj se bo spet našel čas za konja (no, najprej se mormo preselt nekam, kjer bo taprav teren). Sej tuki smo tut na vasi, sam nekak ni placa.

Ursonok : Uf, ti si pa kar kruta glede sladkarij.user posted image user posted image No, sej jst jih tut ne maram in jih tut kot otrok nisem jedla (mogoče kako čokolado), ampak vsak po svoje. Jaz pravim, da tisti, ki majo mero pa če jim vleče na sladko, nej si kar prvoščijo.user posted image

Pregledi: Mene je naročala na 5 tednov. Zdej mam spet v ponedeljek pregled (kao CTG). Moje zdravnice itak ni, tko da bom spet verjetno le bolj od daleč povohanauser posted image . No, sej od zdej naprej, me bojo pa verjetno na 1 teden naročal.

Velikost ploda: Hm, jaz sem se rodila čez rok s kilažo 2775 g mami velki 172cm in fotru velkem 184cm - oba suhca, brat pa se je rodil 14 dni pred rokom s 3600 g (no, zdej je visok 195cm in tehta tam okol 100kg - fejst dec). No, jaz sem zrasla do 175 cm in sm rodila deklico 4 dni čez rok z isto porodno težo in velikostjo, kot je bila moja. Je pa mož tut čist droben. Uglavnem, naša žaba je še zmeraj bolj pr ta majhnih in drobnih, ampak je žilava kot hudič. Bolna ni skor nikoli (trkam!!!), živahna, ful poje, zlasti ma rada mesouser posted image user posted image . No, bomo vidl, kok se bo potegnila v puberteti. Jaz in brat sva bla zmeraj pr tamalih, v puberteti sva se pa ornk potegnila (no, brat sploh). Zdej nam pa tut napovedujejo bolj enga drobnega čmrlja, čeprov trebuh mam pa ogromen - lohk, da je zdej ful pridobil, mulc. Upam, da bom mela še kak kontrolni UZ, da vidim, kje približno smouser posted image .

user posted image : Mah, zdej pa že dolg nisva - kr ne najdem taprave poze in ne morm tko uživat. Za moje največje užitke rabim prazn trebuhuser posted image .

Nič, grem likat male cotkiceuser posted image . To mi je prov fajn opravilo, ker so tko mejhne, da ni treba vihtet tistega blaga čez celo mizo kot pri odraslih.user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3628
   [Brisano sporočilo]
15.2.2012 10:20:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pokalona1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3629
15.2.2012 10:29:54   
patella
Caelia: Uf, ne morm si predstavljat, čez kaj si mogla vse ituser posted image . REs čisto nič zavidljiva situacija.user posted image Si prišla res na neprijazen teren, čeprav kot rešiteljica za takrat fanta in sinčka. Te občudujem, da si se tako odločno postavila zase in da je bil tut tvoj na tvoji strani. Glavno je, da zdaj super funkcionirateuser posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3630
15.2.2012 10:33:01   
zmajcy_
zwezdica- naša je mela kmalu po novem letu tako visoko vročino... smo šli k zdravniku, ker je takrat že dva tedna kašljala in smrkala in sem bla ziher da je šlo naprej.. mela je rdeča ušesa in sva dobili antibiotik... po treh dneh je vročina padla in je bila vsa pikasta.. tko da je mela šesto bolezen..je pa ful nalezljiva.. in lahko tut otroka bolijo ušesa...

drgač je pa naša v čertek mela 37,4 in potem dobila štirico user posted image

(odgovor članu zwezdica82)
Neposredna povezava do sporočila: 3631
15.2.2012 10:37:57   
zmajcy_

IZVIRNO SPOROČILO: pokalona1

Moj ementaler je proradil user posted image user posted image . Tole sem hotela vprašati: Kje za vraga dobim * obrazec Prijava stalnega prebivališča otroka in * obrazec Izjava o določitvi osebnega imena ? Sem na enem seznamu zaseldila da moraš iemti s seboj v porodnišnici.

Življenje na kmetiji: res ni kr tako kot si marsikdo predstavlja. Sama sem velk del otroštva preživela na kmetiji in vem da se dela od zore do mraka . Danes je pa že vse skupaj tako kot da imaš eno podjetje.

Prvič slišim za tele obrazce.Ko rodiš, pride k tebi v porodnišnico matičar/matičarka in tam vse izpolniš-ime, prebivališče,ne vem kaj še, se ne spomnim točno-in ko prideš domov ti pošljejo rojstni list, davčno....

tako je bilo 2008 ko sem rodila ja, ampak ene 4 strani nazaj je ena objavila seznam potrebščin za P in sta gor ta dva obrazca. Bom že nekak izvedela, bom poklicala na matični urad, dela tam mož od ene moje prijateljice user posted image

Jaz sem rodila lani in nisem rabila nobenega obrazca.. tm sm samo povedala, kje bo otrok prijavljen, glede na to da imava z možem vsak drugje stalno prebivališče.

Neposredna povezava do sporočila: 3632
15.2.2012 11:39:13   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

dobr jutr!

oz. pr men še kr dobr dan od včeraj. sm mogla it v P. mi trebuh otrdeva zelooo pogosto, CTG je risal popadke na 3-5min, so blažji, odprta za dobr prst, MV se je začel krajšat. in zdej lepo doma čakam, kdaj me primejo ta pravi krči.spala itak nism nč.

hčerko imam doma, ima vročino, mož pa je na Poljskem in se dons ponoč vrača. mi sploh ni verjel, da se je mogoče že začel.user posted image .jp, te kr preseneti.

imam pa dons še redni pregled pri svoji G, pa da vidimo, kaj dogaja.

Vav, zgleda da bo nekaj .... sem kar na trnih user posted image
user posted image user posted image user posted image Upam, da počakaš še tvojega, hehehe. Super .... pa glej, da pošlješ sms zmajchy, če bo kaj ... saj veš, da smo firbčne kot 100 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3633
15.2.2012 11:40:53   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: Hov hov

IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Drugač sva pa včer po doooolgem času user posted image user posted image user posted image user posted image Sej je bilo prov fajn. Sam pazite potem - kakšno uro po tem so se mi pojavili kar kao popadki ... res no, nekako tako na 6-7 minut. Trebuh otrdel in bolelo .... ja res, prav tako kot popadki ... Mah saj se nisem kaj pretirano sekirala, ker tudi če bi šla rodit .... v 37. tednu je čisto ok user posted image user posted image user posted image No, tekom noči je izzvenelo, je pa kar trajalo kako uro. Noro, a? Vseeno bi rada, da do srede naslednjega tedna še počaka, da damo r.d. od tamale skozi in pa pust user posted image Pol pa tudi če grem, pakaj.

Damn. Nevem koliko je sicer resnice v tem, ker zadnje čase tok vsega mogočega slišim, ampak sperma naj bi kao lahko sprožila porod.
Men se sicer to zdi bolj za lase privlečeno...

Bi pa tudi jaz kaj keksala...Nič, bom pa valentinovo preživela v postelji s čokolado, knjigo o dojenju in psom.

Ja, baje da mehča mat. vrat. Je tudi zadnjič babica v Kr. P. rekla, da če so ženske tkole čez rok, jim kar priporočajo veliko user posted image , da bi bilo kaj prej user posted image user posted image user posted image user posted image No, midva bova zdaj spet malo počakala, ker ma za vikend tamala praznovanje, pa bi res rada bila zraven, no user posted image Potem pa spet kar veselo na delo, hehehehe user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 3634
15.2.2012 11:42:29   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: kendicka

ja, na akupunkturo kot pripravo na porod. malo sem brala o tem in se odločila, da poskusim. menda lahko skrajša prvo porodno fazo, sem slišala kar precej pohval od tistih, ki so hodile ... bomo videli. jaz kar verjamem v te stvari.
moja prijatelja sta zanosila s pomočjo akupunkture, več let sta se zdravila zaradi neplodnosti, hormonske terapije niso obrodile praktično nič, po eni terapiji tudi enega jajčeca ni bilo, potem sta pa nekaj mesecev hodila na akupunkturo, spremenila prehrano ... in bodo zibali v začetku marca. če ne drugega, je gotovo akupunktura pripomogla k psihološki odblokadi, saj sta bila po vseh teh letih delanja na otročku že pošteno zmozgana in sfrustrirana.

Ja, ena znanka je hodila na akupunkutro pred 2. porodom in je rekla, da je res delovalo, super se je počutila, pa tudi rodila je hitro. Ker prvič je traaaaajaaaalo. No, pa tudi zadnjič v Kr. P. je babica rekla, da kao deluje, da opažajo, da take ženske, ki so hodile, veliko hitreje rodijo.
Sem tudi sama razmišljala v tej smeri, vendar ker bom vzela že Ultivo in Dianatal gel, bo že to zneslo pravo malo premoženje ... Akupunktura pa tudi stane, tako da se nisem odločila ....

(odgovor članu kendicka)
Neposredna povezava do sporočila: 3635
15.2.2012 11:50:49   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: patella

user posted image : Mah, zdej pa že dolg nisva - kr ne najdem taprave poze in ne morm tko uživat. Za moje največje užitke rabim prazn trebuhuser posted image .

Nič, grem likat male cotkiceuser posted image . To mi je prov fajn opravilo, ker so tko mejhne, da ni treba vihtet tistega blaga čez celo mizo kot pri odraslih.user posted image

Pri nama zdaj najbolj paše od strani, na boku user posted image
user posted image user posted image user posted image Že navada iz 1. user posted image , hehehehe.

No, drugače pa, danes smo kar spali user posted image user posted image user posted image No, tamala je ..... jaz sem se itak zbujala, to se itak zdaj že zadnji mesec .... ampak sem kot rožica. Tamalo sva dala dopoldne tudi v varstvo h tašči ... vam povem, da je kar dolgčas. Jaz visim na netu, moj pa gleda Top Gear user posted image user posted image user posted image No, drugače sva spraznila eno omaro, jo prestavila in zadaj obrisala, ker se nabira plesen ... user posted image Kr neki ...

Zdaj bom šla pa počasi pod tuš, imam potem pregled pri G. Pa še prej h tašči na kosilo, heheh. Se dava pedenat. Popoldne gremo v Celje, mož gre po nov telefon. Pa upam, da vmes skočimo še na obisk h kolegici .... hi hi hi, nisem velikokrat v tistih koncih.

Ma, če se jaz naspim, sem drug človek, spanec pa res rabim! user posted image user posted image user posted image Zato se kar bojim, kako bo z dojenčkom. Danes sem sanjala, da dojim (čeprav tamala kao sploh še ni bila rojena user posted image user posted image ). Mleko mi je kar teklo .... svašta, heheh.

Aja, srečanje - jaz ne bom prišla, ker nimam vinjete na avtu, pa se mi ne da okol vozit .. če bi mela vinjeto, bi mogoč še prišla v Lj. Ampak grem tolk malokrat na avtocesto, da se mi je ne splača kupovat, mava samo na enem avtu ...

Tašče user posted image user posted image user posted image - ja ja, so vredne svojega denarja .... ma, sej če bi mi skup živeli, bi se naša tud non stop vtikala ... sej tud ona živi na Bledu, ampak rabiš do tja 15 minut peš .. je glih fajn. Ker včasih jih pa tudi rabimo .... user posted image

Nič, gremo dol s compa ....user posted image user posted image

(odgovor članu patella)
Neposredna povezava do sporočila: 3636
15.2.2012 11:51:47   
hrchy
pozdravcek z Danskeuser posted image  Danes je pa pri nas tako lepo, okoli 0 in soncek!!! Sem ze od jutra naprej zelo fajn volje, ceprav ze dva dni ne spim ponoci (se zbujam za wc 3-5x na noc, pa potem se vcasih ne zaspim takoj nazaj), ampak me se ni podrlo... cakam, kdaj me bo user posted image

Sicer sem pa jaz tudi imela posvet pri babici vceraj, pri dopolnjenih 36. tednih naj bi mali imel 2600g. Ga ni mogla dobro cutit, ne vem, ali je bil tako cudno postavljen ali kaj, ampak je ze ''''''''cisto na glavo'''''''', za ostalo mi je pa itak vseen user posted image   Me pa caka UZ naslednji teden, pa potem se en obisk pri babici cez dva tedna. Mi je pa potrdila, da se lahko odlocim za akupunkturo pred porodom kot sredstvom za lajsanje bolecin, da je zelo veliko babic, ki jo obvladajo.

Imate pa res ze lepe trebuscke vse. Saj moj je tudi prav lustkan, samo se mi po pravici povedano ne da slikat in nalagat fotk... Cakam pa, da me moj malo bolj ''''''''profi'''''''' poslika - za vsaj kaksen spomin na nosecnost (se amatersko ukvarja s fotkanjem). Nekatere nosecnice se odlocajo za foto-session pri uradnih fotografih. Katera od vas tudi?? Oz. kasneje - bo katera dala profesionalno poslikat svojega dojencka?

Sem pa tudi jaz vesela, da se boste zmenile za srecanje - mene seveda ne bo zraven, ampak sem prepricana, da se boste imele fajn, saj ste vse prov lustne cvekice user posted image  Uzivajte! Mogoce se vam pridruzim poleti, ce se bomo takrat kaj srecale ze z nasimi malimi... Sem ravno vceraj rezervirala karto za domov za mesec in pol... Sicer je pa Adria imela za valentinovo eno posebno akcijo zelo poceni avionskih kart, jaz sem se skesirala za okoli 1200 eur user posted image . Ampak se bomo pa zato vec videvali z vsemi nasimi user posted image  V nasprotju z Ursonok sem jaz zelo vesela, ce imam druzino blizu - ravno v petek pride spet pride tasca za pet dni, svakinja pa zal ne more... Potem aprila prideta pa moja mami in sestra, prav tako za kaksen teden... 

caelia, zdrzat brez ljubljene osebe ni tako tezko, kot se zdi, ce si tak znacaj. Enostavno sprejmes in to je to. Pa zdaj nam tehnologija itak nudi toliko moznosti, da je skoraj tako, kot ce je dragi samo v drugi sobi. Ena izmed mojih velikih ljubezni je zahtevala mesece, ko sva bila narazen po 2000 km, pa je vseeno slo. Tudi z mojim mozem sva zivela eno leto loceno, ko sem jaz sprejela sluzbo na danskem... Sele potem je prisel za mano. Pa je tako kot z dobrimi prijatelji - se mogoce ne vidis po vec mesecev, let, ko se pa spet srecas je pa tako, kot da nikoli ne bi bili narazen.

Ursonok, ti imas pa res eno piko na ljudi, ki jejo sladkor, mleko, meso itd... In to se zdaj, ko je pust! user posted image  Pri meni ni variante, da bi se odpovedala temu, ker mi je hrana eno veliko podrocje odkrivanja in uzivanja. Kot eno potovanje skozi okuse in teksture... Ja, kuhinja je moj prostor. Sicer se pa jaz ob teh debatah vedno spomnim na tole slikico in se potiho rezim zraven...

NIGELLA vs. GILLIAN

Pa brez pomote - vem, da ste pri vas prisiljeni v tako prehrano zaradi alergij in tudi vem, da se da iz marsicesa skuhati odlicne jedi (v bistvu dobro, da sem se spomnila - sem te ze nekaj casa nazaj zelela prosit za recept za tisti makov kolac, ki si ga tako hvalila)

kaminek, a ti si pa ze v nizkem startu - stiskam pesti, da docakas svojega in da se vse iztece tako, kot se mora!  user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image

Evo, zdaj pa se malo delat - bi morala za na porodnisko, pa se mi ne da cepet doma, pa se s sefom sem se zmenila za fajn deal - za vsak dan v sluzbi bom dobila ekstra dva dni pocitnic na koncu porodniske. user posted image
Pa se vsak dan najdem nekaj manjsih stvari na projektu, ki jih lahko izboljsam, da bo sla res dobra stvar iz mojih rok!

ok, sem se razpisala, ker se ze nekaj casa nisem oglasila, pa sem morala stvari za nazaj pokomentirat (pa se zdaj nisem vsega....user posted image ). Sori no! user posted image

< Sporočilo je popravil hrchy -- 15.2.2012 12:00:09 >

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3637
15.2.2012 14:01:28   
cokolino
Sončen pozdravček tudi od mene

kako ste kej?Jst se ne prepoznam več...sem takoooo ratala občutljiva, vsaka malenkost me spravi v jok ali slabo voljo, ti hormoni so očitno pri mene komaj zdaj začeli delovat. Kaj še bo???Me je kar strah teh občutkov, ker drugače nisem pojokava in občutljiva, to mi sploh ni podobno user posted image

Drugače pa je počutje ok, trebuh otrdeva občasno, ko pomislim kako mi je trdel decembra...
Kaminek tebi pa želim srečno, če bo slučajno že začela akcija, pa sporoči!!!

Aja baje sex proti koncu nosečnosti res dosti pomaga, vsaj pri moji prijateljici je user posted image No onadva sta že tko celo nosečnost sexsala ko zajca, zadnji mesec pa sploh...in rodila je v 35min, babice niso mogle verjet, da je tko hitro rodila in pa prvega otroka...nič šivana, skratka nič

Aja pa še glede naročanja-pregledi; jst sem jih imela na 5-6 tednov, recimo zadnjega sem imela 13/1 in zdj naslednji je 17/2 (sem pa bla vmes na kontroli v bolnici)...bomo pa videli kako bo zdaj v petek, ko bom v 36t, mogoče je pol vsak teden, oz. bo naslednji v 38t.
Zdej grem pa kuhat, moj gre dns spet v nočno, tko da sem že zdj vsa tečna zaradi tega...

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3638
15.2.2012 15:19:45   
Hov hov
.

< Sporočilo je popravil Hov hov -- 15.2.2012 15:25:05 >

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3639
15.2.2012 15:44:23   
ursonok
Hej,

jaz sem tudi tečna danes. user posted image
Ma totalno me nervira to vreme, sneg, mraz, ful veter, sivina .... Aaaaa. za znoret. Dovolj imam tega, hočem pomlad!!! Ko sem v srednji šoli potovala po Skandinaviji (Danska, Švedska, Norveška), sem bila prepričana, da bi komot tam živela. Edino, kar me je motilo, je bila nedostopnost alkohola user posted image . Res pa je, da sem bila tam poleti. Zdja pa VEM, da bi se mi na severu zmešalo. Rada imam letne čase, morajo biti, ljubim tudi zimsko temo in hibernacijo (da se zakoplješ med knjige, s toplim čajčkom ob sebi), ampak ne pol leta!!! user posted image Meša se mi. Sita sem vsega. Grrrrr.

Dobro, da kmalu pride tamala iz vrtca. Vsaj malo sonca - pa čeprav muhastega - pri hiši. user posted image

Sem prejle spala 1,5 ure. Pa se mi še vseeno ne da delat. Nestrpna sem, ne zdržim na enem mestu, oh, za zblaznet! Kuhala bi nekaj, da se s čim zaposlim, pa ne vem, kaj, ker jedla itak ne bi ničesar - razen jabolk, pomaranč, zelenjavne juhe (ta se že kuha) in svežih sokov user posted image .
Če bosta moja dva po juhi lačna (in verjetno bosta), bosta dobila kvinojino kašo z rozini in medom (ali pa brez vsega, kakor komu drago). user posted image

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 3640
15.2.2012 19:04:09   
hrchy
Saj zivljenje v Skandinaviji je skregano tudi z vsem mojim bistvom... jaz sem clovek sonca, vrocine, suhih pokrajin... Tako da zaenkrat sva tukaj zaradi povsem koristoljubnih razlogov. Ko pa enkrat dosezeva cilje, pa spokamo kam na toplo... Ampak poleg te dolge zime je na Danskem depresivno se to, da je dezela ravna kot palacinka... Jaz pa v Sloveniji cel cas s cudovitim pogledom na Triglav...user posted image Gore pogresam, gore!!! In gozd!!!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3641
15.2.2012 19:33:07   
tinčka3
hej so user posted image ..

ful me bolijo roke, členki, skor jih ne morem stisnit skup.. nekaj strani nazaj je ena napisala za kakšno "bolezen" naj bi to šlo... če katera ve, oziroma najde, naj prosim še enkrat napiše... da povprašam mojo G če je to tud pri meni...

Hvala.

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3642
15.2.2012 19:45:28   
Polzi
IZVIRNO SPOROČILO: tinčka3

hej so user posted image ..

ful me bolijo roke, členki, skor jih ne morem stisnit skup.. nekaj strani nazaj je ena napisala za kakšno "bolezen" naj bi to šlo... če katera ve, oziroma najde, naj prosim še enkrat napiše... da povprašam mojo G če je to tud pri meni...

Hvala.

še ena sotrpinka. No, pri meni je bilo pred kakšnim tednom groza. Sem zjutraj skoraj jokala, ko je bilo treba pest nardit. Katastrofa. Sedaj je boolje, imam pa nenormalno bolečino v zapestju in zaradi katere sem bila danes celo popoldne pri zdravniku in v bolnici. Zdravnica mi je dala napotnico za bolnico, ker ni bila ziher kaj je, sumila je tako kot jaz na kakšen strdeh. No, hvala bogu UZ ni nič pokazal, niti temeljita preiskava krvi ne kaže na trombozo. Ugotovili so, da se to radopojavi v nosečnosti,ko pride do zastajanja vode.

Verjetno tudi tebi zastaja voda, lahko pa da gre za "poklicno deformacijo" - sindrom karpalnega kanala. Nekaj si lahko prebereš tukaj http://forum-tezave-pomagajmosi.mojforum.si/forum-tezave-pomagajmosi-about636.html

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu tinčka3)
Neposredna povezava do sporočila: 3643
15.2.2012 19:55:25   
Polzi
kaminek upam, da te ni danes kr zadržala not in, da zdržiš v enem kosu do prihoda svojega user posted image

srečanje - tudi mene ne bo, ker imava toliko dela s selitvijo,da nama enostavno primanjkuje časa

user posted image - pr nas je suša.... Sva zvečer oba tako sesuta, da se nama sploh ne da. Groza. Ju3 mam pregled, potem bo treba spet mal začet, da bomo lažje rodil.

MOj user posted image  naj bi šel od 14.-17. marca spet na Poljsko, vendar sem mu rekla,d a odpade, ker bo dežural doma. Razen, če bo user posted image  pohitela in bo do takrat že zunaj. Potem pa naj gre, jaz pa šibnem z user posted image  k našim domov na all inclusive paket user posted image

Jada - si prišla danes v naše konce pogledat? Ful lepo user posted image  kakšno se ti zdi celje?

sneguljka - upam, da si se pozdravila in srečen ter uspešen let ti želim ju3

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu tinčka3)
Neposredna povezava do sporočila: 3644
15.2.2012 19:55:35   
ovnica8
Ojla jaz sem imelq tudi prej preglede 1x na mesec,zdaj me je pa narocila ful pozno. Sem v 33 tednu,nazadje sem bila na pregledu v 28 tednu,zdaj sem pa narocena sele v 36 tednu....me kr malo jezi ker tolk casa ne bom vedla kaj je z malckom. Drugace pa je bil moj ze na morfologiji obrnjen na glavo in je odtakrat ze skos obrnjen (no razn ce se je zdej slucajno obrnil ker tolk rogovili).
Glede sexa pa sem jaz slisala takole da sperma mehca maternicnivrat,ce pa zenska dozivi orgazem pa to lahko sprozi popadke(kao je podobno krcenje kot pravi popadki). Seveda pa to ni nobena znanstvena raziskava ;-).
Mi je pa ena zdej povedala da je njena prijateljica dobila pri homeopatinje ene granule,ki jih jemljes 14 dni pred pdp in potem ko so popadki nevemzekolk na enkrat in da je v prvo rodula v 2 urah,nic strgana in da se je ful lepo odpirala. Tako da imam v planu najdt to homeopatinjo in si priskrbet te granulce. Aja pa tudi tale gel sem si kupila(tudi po priporocilu prijateljice-dobre izkusnje). No ja sej mam tolk planov,pol bo pa mali sam odlocu kaj in kako bo.
Glede druzenja pa sem jat tudi za in se vam z veseljem prudruzim samo javite datum in uro in pa lokacijo(sputnik,supernova,tivoli...).
Spanje-jaz sem ze na 5x na noc wc tako da sem vednjo bolj neprespana in posledicno tudi vedno bolj sitna.
lp

(odgovor članu tinčka3)
Neposredna povezava do sporočila: 3645
15.2.2012 19:56:25   
ovnica8
Ojla jaz sem imelq tudi prej preglede 1x na mesec,zdaj me je pa narocila ful pozno. Sem v 33 tednu,nazadje sem bila na pregledu v 28 tednu,zdaj sem pa narocena sele v 36 tednu....me kr malo jezi ker tolk casa ne bom vedla kaj je z malckom. Drugace pa je bil moj ze na morfologiji obrnjen na glavo in je odtakrat ze skos obrnjen (no razn ce se je zdej slucajno obrnil ker tolk rogovili).
Glede sexa pa sem jaz slisala takole da sperma mehca maternicnivrat,ce pa zenska dozivi orgazem pa to lahko sprozi popadke(kao je podobno krcenje kot pravi popadki). Seveda pa to ni nobena znanstvena raziskava ;-).
Mi je pa ena zdej povedala da je njena prijateljica dobila pri homeopatinje ene granule,ki jih jemljes 14 dni pred pdp in potem ko so popadki nevemzekolk na enkrat in da je v prvo rodula v 2 urah,nic strgana in da se je ful lepo odpirala. Tako da imam v planu najdt to homeopatinjo in si priskrbet te granulce. Aja pa tudi tale gel sem si kupila(tudi po priporocilu prijateljice-dobre izkusnje). No ja sej mam tolk planov,pol bo pa mali sam odlocu kaj in kako bo.
Glede druzenja pa sem jat tudi za in se vam z veseljem prudruzim samo javite datum in uro in pa lokacijo(sputnik,supernova,tivoli...).
Spanje-jaz sem ze na 5x na noc wc tako da sem vednjo bolj neprespana in posledicno tudi vedno bolj sitna.
lp

(odgovor članu tinčka3)
Neposredna povezava do sporočila: 3646
15.2.2012 20:00:11   
ovnica8
Aja pa se tole...sem ravno zvedla da gre moj spet na daljso sluzbeno pot in ceprav sva bla zmenjena da marca pa res ne bo hodu,mi je ravnokar sporocil,da gre konec februarja za par dni na svedsko....super..... jaz pa itak takoj panika kaj pa ce....aaaa
aja pa sori za dva posta vzgoraj,tipkam preko telefona in vcasih ponagaja ne morem pa zbrisati drugega.

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 3647
15.2.2012 20:25:05   
ursonok
Polzi,
kaj pa tvoj hodi na Poljsko? In kako se mu zdi? user posted image S čim se pa ukvarja, da mora tako pogosto sem?

Ovnica,
jaz sem bila tudi pri homeopatinji, sem dobila granulke, jemljem ta teden enkrat na dan po 5, naslednji teden bom dvakrat, potem pa trikrat. Bi zelo rada rodila naravno, sploh ker je bil prvič CR in če zdaj ne bo šlo vse spontano in gladko, se bo verjetno spet končalo precej klavrno.
Me res zanima, kako bo videti porod pri tistih, ki se gremo neko alternativo (homeopatija, akupunktura). Jaz tokrat res verjamem oziroma slutim, da bo naraven in hiter (no, je pa res, da sem imela prvič podobne slutnje, pa ni bilo čisto tako user posted image ).

Tamala pridno zaspala (ful je nekaj na good zadnje dni), jaz se pa spravljam k branju - s krožnikom, na katerem je ena skrhljana pomaranča, eno jabolko, nekaj krhljev suhih jabolk in par suhih marelic. Mljask! In seveda velikanska skodelica malinovih listov. Ko mi bodo pa možgani popolnoma odpovedali (kar bo kmalu, čez kakšne pol urice-urico), pa razmišljam, da bi si odprla malo pivo in končno pogledala neko predavanje o medikamentalizaciji poroda v Sloveniji ... Če katero zanima: http://vimeo.com/11102940

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 3648
15.2.2012 22:12:26   
Aleda
Jaz sem pa danes imela pregled, sem dala kri in vodo, ctg pa uz mi je nardila. user posted image je še vedno obrnjen na glavo, po merah naj bi imel že 3kg, to je kar veliko za 35 teden, a ne? Je rekla da je bolj kratek in debelušenuser posted image , no sej me prav zanima kok točne so te mere ki jih zmerijo na uz. Tako, da naj počaka še ene 14 dni in potem lahko skoči venuser posted image je še sama rekla. Sem jo še vprašala še za test za streptokok pa je rekla da ni potrebeuser posted image
Je še povedla da se vid, da se je postlca začela starat. Naslednji pregled imam čez 14 dni, če bom še v enem kosu ja. Napotnico sem pa tut že dobila.
Sam mi pa ni lih jasno,  na nuhalni so mi določi PDP na 2. 3. , moja g pa mi je potem prestavla datum iz 11. 3 na 16. 3, ker sem imela IVF se to lahko kar točno izračuna, vstavli so mi 3 dni star zarodek 24. 6.  To se pravi, da tisti pdp na nuhalni sploh ne more bit pravi.
Potem sva šla pa še malo po nakupih, zdaj imam končno vse kar rabim za user posted image . Danes so mi še previjalno in jogi od recinkota pripeljal sam še sestavit je treba. Pa po nasvetih sneguljke sem šla po peno za zibko iskat k tapetniku.

user posted image pri nama je tut suša, se ne upam,ker se bojim da  potem ne bi mogla it v toplice user posted image ah sem smotana a ne, sej tok pa spet ne more vplivat.
Drgač pa verjamem da mal pomaga akupunktura  al pa kakšni homeopatski pripravki.

Kaminek- držim pesti da boš lahko počaka tvojega, da ne bo prej kakšna akcija.

Joj mojuser posted image je pa poseben, zdaj zaslišim da nekaj vpije tam v postelji, dostikrat nekaj sanja in se zbudi ves čuden in misli da ga je kap zadela al pa včasih ko sem jaz še v dnevni pride kot kakšen vesoljec in ko ga kaj sprašujem sploh nič ne odgovori.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3649
15.2.2012 23:07:38   
zmajcy_
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

dobr jutr!

oz. pr men še kr dobr dan od včeraj. sm mogla it v P. mi trebuh otrdeva zelooo pogosto, CTG je risal popadke na 3-5min, so blažji, odprta za dobr prst, MV se je začel krajšat. in zdej lepo doma čakam, kdaj me primejo ta pravi krči.spala itak nism nč.

hčerko imam doma, ima vročino, mož pa je na Poljskem in se dons ponoč vrača. mi sploh ni verjel, da se je mogoče že začel.user posted image .jp, te kr preseneti.

imam pa dons še redni pregled pri svoji G, pa da vidimo, kaj dogaja.

Vav, zgleda da bo nekaj .... sem kar na trnih user posted image
user posted image user posted image user posted image Upam, da počakaš še tvojega, hehehe. Super .... pa glej, da pošlješ sms zmajchy, če bo kaj ... saj veš, da smo firbčne kot 100 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pri prejšnji nosečnosti je men CTG kazu popadke tut že ful kmal in sem bila odprta 1cm.. to je blo pred 37 tednom.. na koncu so mi porod sprožil v 38. tednu in je precej dolg trajal, ker se nisem odpirala... popadkov svojih pa itk nisem imela... user posted image  

upam pa da pri teb ne bo tako, ne vem sicer kdaj imaš rok, ampak če je otrok že donošen ti želim hiter in čim manj boleč porod user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.