|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
14.2.2012 18:28:02   
sirenetta
Lepe fotke in lepi trebuščki! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
He he moj je tudi prevelik format bi zasedlo preveč placa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Preživljanje prostega časa z otrokom:
Sem si nabrala ogromno izkušenj med mojo bolniško, sinovimi virozami&Co. in še večtedensko nenormalno burjo, tako da:
- Branje knjigic: sediva na kavču in prebereva 2-3 knjigice ali pa samo pregledava kakšne ilustracije in se ob njih pogovarjava
- Lego kocke: ali se zaigra sam, druga varjanta pa je, da skupaj zgradiva eno tako preprosto hiško in dava ograjo vse okoli in to je potem recimo živalski vrt. Potem pa se s tem sam igra naprej, daje plastične živali (levčke, žirafo...) not, pa par možičkov iz lego kock ima, ki so oskrbniki in dajejo tem živalim za jest in za pit in tako dalje. Prvič sem se z njim igrala to, kako pride možiček in pripelje za jest za živlice in vse ostalo, naslednjič pa je kar sam se tako zaigral. Se kar lepo zamoti s tem. Naslednjič pa zgradiva enako "konstruikcijo" pa je to kmetija in vse poteka enako samo da ima v tem primeru domače živali iz plastike in možički so kmetje in skrbijo za te živali. Tretjič enako samo namesto živali ima avtke in možički so mehaniki, ki popravljajo te avtke v tej hiški, ki je tokrat mehanična delavnica, ali pa avtopralnica in možički umivajo avte itd.
- Ko je bil manjši je full rad, no, saj še vedno rad zlaga lončke enega na drugega v "stolp": Je 10 lončkov, ki imajo vsak svojo živalico gor narisano in gredo potem po velikosti, ta prvi lonček ima gor morskega kita (največjo žival), potem sledijo ostali lončki vsak ima po velikosti malo manjšo žival. Ene parkrat tako zgradi stolp iz teh lončkov, pa potem itak s še večjim užitkom zruši stolp.
Ko se naveliča, pa obrneva vse lončke narobe in vzamem eno majhno veveričko iz kinder jajčka in se igrava, da mu jo skrijem pod enega teh lončkov, on ima zaprte oči, preštejem do 5 in potem obrača lončke dokler je ne najde. Potem se zamenjava in on skrije, prešteje do 5 in potem jaz obračam in iščem veveričko. Zgleda malo breu veze, ampak on se s tem tako zamoti. Pa še štetje vadiva ob tem in barve tudi, ko na glas zraven govorim: "aha, pod rumenim lončkom je ni, pod zelenim niti...."
- Biškoti: tudi uživa maksimalno, pa full je priden, daje sestavine, mesi testo, skupaj povaljava in potem čsito sam z modelčki dela biškote različnih velikosti in jih zlaga v pekač.
- Plastelin: tudi uživa full, ima ene par plastičnih krožničkov in en plastičen nožek (igračko) in potem se igra, da on dela torto jo reže, oblikuje...
- Risanje in ustvarjanje: sam od sebe ne, ga ne zanima, edino če sem z njim in potem recimo mu dam risalni list, mu zrežem barvan papir na koščke in potem on to lepi na papir in potem še kaj nariše zraven ali kakšna podobna vodena dejavnost v tem stilu, sam od sebe pa ne gre nikoli risat ali barvat.
- Igrica - 4 barve: vzamem 4 kvadratne lego kocke osnovnih barv, rumena, rdeča, modra, zelena...jih zložim pred njega, on zapre učke in jaz umaknem eno kocko (jo skrijem za svoj hrbet) in ko odpre učke zrecitiram: "rumena, rdeča, modra in zelena...katere barve več ni?" in on mora ugotovit, katero sem dala proč. Ista igra je lahko namesto z barvami s kakšnimi drugimi malimi igračkami: npr. te ta male igračke iz kinder jajčka recimo miška, avtek, slonček, želvica ipd. ali pa karkoli drugega in mu umaknem eno od teh igračk in on se mora ugotovit, katera manjka. Potem ko obvlada, mu umaknem po dve hkrati ali pa tri in ostane samo ena in on našteje, katere vse manjkajo.
- Družabne igre: To pride v poštev od nekje tretjega leta dalje - domine z živalicami se full rad igra, Spomničke, Kiki riki, Črni Peter, Kiki riki,...

Srečanje: načeloma sem za, če me kaj ne prehiti...glede placa pa predlagajte tiste, ki ste iz Lj ali okolice in bolj poznate kakšne primerne kraje za trumo trebušastih žensk ki si želijo čvakat user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 3601
14.2.2012 18:38:53   
mmmv
Ojla,
vam res komaj sledim. Je pa res, da še za šolo delam. Jao, jao...še en izpit.ta teden ga imam, tako, da upam, da bo za mano uspešen teden.

Fotra le pejte gledat. Meni je bil res všeč. Je pa res, če nisi v pričakovanju ali nimaš že otroka potem mogoče ni tako dobra predstava. Tako, da na tem forumu je po mojem vsem všeč. in bo všeč.

Dajte mi povedat kako imate preglede? jaz imam rok 1.4. in sem imela 25.1. pregled, naslednjega imam 23.2. se pravi čez 4 tedne. a ni tako, da bi morala imeti že na 3 tedne??

Srečanje-sem za. sem iz Ljubljane. Kaj predlagat. hm, hm. Prav center Ljubljane ne bi. Težko parkirati. Sputnik vem, da nima problema s parkiranjem. Aja ne vem kako je v dopoldanskem času. sem bila do tega tedna vedno v službi tako, da ne vem. a to bi se dopoldne dobile??
Lahko pa kakšen Tivoli. Samo to spet ne vem kako je s parkiranjem.plačljivo je kakor vem.

Pozdrav

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 3602
14.2.2012 18:51:08   
Jada82
Dan! user posted image user posted image user posted image

Joj, sem ulovila malo popoldanskega spanca .... je bila luda noč. Ne vem, kaj je bilo s tamalo, nismo spali od 1h do 5h zjutraj user posted image user posted image user posted image user posted image Sem bila tako fertik prej, da niti živet nisem več mogla ..... tamala pa nič, ona ni nič spala popoldne user posted image Prav kriza, res. Sem ji danes že napovedala, da ima zaspat, sicer se mi bo kar zmešalo! Pa to je taka generalka za user posted image , da ne moreš verjet ... Mater, od 7. meseca mi spi skor vsako noč celo noč (razen bolezni al pa kej), zadnji mesec ga pa tolk serje, da je za zjokat se user posted image user posted image user posted image

Smo pa bili danes v Kr., mal v shoppingu, smo kupili tudi nov radio za tamalo, da ji lahko dam kakšen CD gor pred spanjem, ker na prejšnjem je CD player crknil user posted image Jaz idiot pa vrgla proč račun za garancijo user posted image user posted image

No, v glavnem, sem odspala svoje in sem bolje user posted image user posted image user posted image Hvala bogu se je mož igral s tamalo.

Drugač sva pa včer po doooolgem času user posted image user posted image user posted image user posted image Sej je bilo prov fajn. Sam pazite potem - kakšno uro po tem so se mi pojavili kar kao popadki ... res no, nekako tako na 6-7 minut. Trebuh otrdel in bolelo .... ja res, prav tako kot popadki ... Mah saj se nisem kaj pretirano sekirala, ker tudi če bi šla rodit .... v 37. tednu je čisto ok user posted image user posted image user posted image No, tekom noči je izzvenelo, je pa kar trajalo kako uro. Noro, a? Vseeno bi rada, da do srede naslednjega tedna še počaka, da damo r.d. od tamale skozi in pa pust user posted image Pol pa tudi če grem, pakaj.

Tamala zadnje čase kar z navdušenjem pripoveduje o user posted image , katere vse igračke ji bo dala, da jo bo peljala z vozkom, da jo bo imela rada itd. Prav luštna je user posted image Upam, da bo res tako user posted image user posted image user posted image

Nič, počasi ji grem naredit večerjo, pa eno pravljico bova prebrali, potem jo pa dam spat ... ma da spi mulc danes!!!! user posted image user posted image user posted image Jutri jo pa itak peljeva h tašči ... da bo mal miru ...
Mi2 morava pa premakniti omaro v jedilnici - se je zadaj plesen nabrala ... letos prvič, pa je treba zrihtat ....

Lep večer želim in pa miren!
Aja, pa upam, da vsaj nekatere praznujete Valentinovo ... mi2 ga pač nikol nisva ...

(odgovor članu mmmv)
Neposredna povezava do sporočila: 3603
14.2.2012 19:11:31   
tinčka3
ZA mmmv: Ker vem da imava isto ginekologinjo (juhuuuhuu user posted image ) ti naj poven to, da imam jaz rok 11.3. prejšnji pregled sem imela 18.1, sedaj ga imam 17.2.... me pa prov zanima kaj mi bo zdej v petek rekla. Že prejšnjič mi je namreč rekla da se vidiva čez en mesec, če pa bo kej prej, se pa pač ne vidiva... ammm WTF?!

Jst sem tud za srečanje... :) Sputnik men ful odgovarja... za parkirat je ful (ob železnici) okrog 12ih imajo sicer malice, zato zna bit kar gužva... v glavnem vsekakor navijam za tja, kjer je fajn za parkirat :) Loh mogoče tud BTC? Najdle se bomo sigurno :)))

Bušije mate pa tko lepe vse... jst sem si ga danes izmerila 109 cm, pa plus 13 kguser posted image ... v glavnem ful :S mah, če je pa jest tko fajn... je pa res da sem se v zadnjem mesecu samo pol kg... drugač sem se več vedno čez mesec. sem se bala, da k bom doma, da bom skos neki jedla, pa se kr mal pazim..

Imejte se lepo, se veselim srečanja user posted image

(odgovor članu mmmv)
Neposredna povezava do sporočila: 3604
14.2.2012 19:54:51   
kendicka
pozdravljene souser posted image ,

glede srečanja, je meni vseeno, lahko pridem kamorkoli. meni je sicer zelo fajn tivoli (ali čolnarna ali art cafe tam pri jakopičevem sprehajališču). glede parkiranja, ne vem, ali ni zastonj tam zgoraj za halo tivoli? lahko pa preverim, ko bom šla kaj mimo.

cmokica*: meni se je mali obrnil na glavo v 24. tednu in je tako lepo naštiman še danes, ko sem noseča dobrih 36 tednov. načeloma ima zdaj malo maneverskega prostora za obračanje tako, da naj bi bilo zdaj to to. zgodi pa se, nočem nič strašit, zelo redko, da se otroček obrne npr. v medenično vstavo čisto proti koncu. eni moji kolegici se je to zgodilo 3 dni pred porodom, ampak, kot rečeno je to izjemno redko in tudi njena ginekologinja ni mogla verjet, češ, da še ni imela takega primera.

alpinistka: hvala za linka o matičnih celicah

glede pregledov: v zadnjem mesecu jih imam vsak teden, pred tem pa nekje med 4 in 6 tednov.

jaz sem bila danes prvič na akupunkturi (zanimivo, bila prvič) in sem čedalje bolj utrujena, grem kar počivat. upam, da bo delovalo pri porodu user posted image

imejte se lepo, vsem želim mirno noč, sladke sanje in trden spanec

(odgovor članu tinčka3)
Neposredna povezava do sporočila: 3605
14.2.2012 19:58:57   
Hov hov

IZVIRNO SPOROČILO: caelia

perutnino pa pač kupim. da vsaj kaj od mesa jemuser posted image  pa tud moj je naveličan same svinjine... škoda ker nimamo še kakšne piščančje farme doma..user posted image user posted image

Pri nas pa je ravno obratno - moževi imajo piščanjčjo farmo in sem prav vesela, če je kak user posted image na mizi.

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3606
14.2.2012 20:02:04   
pokalona1
Glede pregledov-do sedaj sem jih nabrala 5. Torej jih tudi nimam na pogosto. Nazadnje sem ga imela 23.1. in naslednji je 29.2.-točno na 38 tednov. Tko da, nič se sekirat,če je vse okej, ni potrebe po pogostejših pregledih.

Kendicka kaj to hodiš za lajšanje bolečin na akupunkturo?

Neposredna povezava do sporočila: 3607
14.2.2012 20:06:21   
ursonok
Dober večer!

Jaz sem tudi med utrujenimi ... Sem plavala danes, je bilo super, ampak me čedalje bolj zdeluje vse skupaj ... In ta otrok v mojem trebuhu je ogromen! Ful me boli, ko steguje noge oziroma komolce (saj ne vem, kaj točno). Imam včasih občutek, da mi bo kožo na trebuhu raztrgal user posted image

Jada,
ja, baje se po user posted image znajo pojavit kakšni popadkiči, ampak baje naj ne bi vodili v taprave ... No, razen če je vse donošeno, pripravljeno itd. in čaka samo še na glavni stimul ... Drugače pa tudi jaz odštevam zadnje dni, da bomo po vseh rokih donošeni (po UZ-ju smo že).

Caitlin
res lušten kužek! user posted image In čisto verjamem, da se lahko ful medsebojno navežeta ... Upam, da je prihod novega člana ne bo preveč iz tira vrgel user posted image

Patella
ja, te popolnoma razumem. Jaz sicer nikoli nisem živela pri svoji tašči, sem pa kot otrok živela v hiši, kjer so bili z nami dedki in babice ... Cel odklop. Itak se vtikajo, vohljajo, zanima jih, kam greš, kje si. Če koga od starcev ni bilo domov, sta že šimfala, češ kje je, kaj dela, itd itd. Spomnim se celo, da sta fotr in mat enkrat seksala, pa je šla tašča (od fotra mama) dol in jima zatežila, naj nehata, ker jo moti. Mat si ni nikoli upala nič rečt, fotr je pa tudi precej mamin sinek. Skratka, živa groza. Aja, fotr in mat sta se itak ves čas prepirala, pila, že 20 let spita ločeno, vsak v svoji sobi. Sicer se imata še vedno rada, zdaj čedalje bolj, skupaj hodita okoli in se imata fino brez prepirov... A škoda, da sta 20 najlepših let preživela na bojni nogi ... Brezveze.
Meni je misel na to, da bi živeli pri starcih/taščah, najhujša nočna mora. In res se mi včasih sanja, da tam pristanem. In se zbudim vsa prepotena. Groza.
Upam, da vam čim prej uspe kaj denarčka napraskat in pobasat šila in kopita ... Jaz ti povem - ni boljšega kot lajf 800km stran od vseh sorodnikov! user posted image user posted image

NIč, grem gledat, ali bodo kaj pametnega povedali v 'Odkrit'. Držite se!

(odgovor članu tinčka3)
Neposredna povezava do sporočila: 3608
14.2.2012 20:10:02   
Hov hov
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Drugač sva pa včer po doooolgem času user posted image user posted image user posted image user posted image Sej je bilo prov fajn. Sam pazite potem - kakšno uro po tem so se mi pojavili kar kao popadki ... res no, nekako tako na 6-7 minut. Trebuh otrdel in bolelo .... ja res, prav tako kot popadki ... Mah saj se nisem kaj pretirano sekirala, ker tudi če bi šla rodit .... v 37. tednu je čisto ok user posted image user posted image user posted image No, tekom noči je izzvenelo, je pa kar trajalo kako uro. Noro, a? Vseeno bi rada, da do srede naslednjega tedna še počaka, da damo r.d. od tamale skozi in pa pust user posted image Pol pa tudi če grem, pakaj.

Damn. Nevem koliko je sicer resnice v tem, ker zadnje čase tok vsega mogočega slišim, ampak sperma naj bi kao lahko sprožila porod.
Men se sicer to zdi bolj za lase privlečeno...

Bi pa tudi jaz kaj keksala...Nič, bom pa valentinovo preživela v postelji s čokolado, knjigo o dojenju in psom.

< Sporočilo je popravil Hov hov -- 14.2.2012 20:14:12 >

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3609
14.2.2012 20:11:52   
kendicka
ja, na akupunkturo kot pripravo na porod. malo sem brala o tem in se odločila, da poskusim. menda lahko skrajša prvo porodno fazo, sem slišala kar precej pohval od tistih, ki so hodile ... bomo videli. jaz kar verjamem v te stvari.
moja prijatelja sta zanosila s pomočjo akupunkture, več let sta se zdravila zaradi neplodnosti, hormonske terapije niso obrodile praktično nič, po eni terapiji tudi enega jajčeca ni bilo, potem sta pa nekaj mesecev hodila na akupunkturo, spremenila prehrano ... in bodo zibali v začetku marca. če ne drugega, je gotovo akupunktura pripomogla k psihološki odblokadi, saj sta bila po vseh teh letih delanja na otročku že pošteno zmozgana in sfrustrirana.

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 3610
14.2.2012 20:13:06   
Hov hov
Danes sem imela pregled in sva končno izvedela, da bo user posted image . user posted image user posted image user posted image . Ima pa že 2 kilci!

So mi pa rok prestavili iz 30.3. na 25.3.

Najbolj pa sem vesela, da se user posted image lepo razvija in da je posteljica OK. user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3611
14.2.2012 20:13:55   
kendicka
še to, ravno ko sem bila na akupunkturi, je klicala ena, ki je hodila k njim na akupunkturo in sporočila, da je rodila v 3 urah user posted image

(odgovor članu kendicka)
Neposredna povezava do sporočila: 3612
14.2.2012 21:26:57   
zmajcy_
IZVIRNO SPOROČILO: Hov hov

Danes sem imela pregled in sva končno izvedela, da bo user posted image . user posted image user posted image user posted image . Ima pa že 2 kilci!

So mi pa rok prestavili iz 30.3. na 25.3.

Najbolj pa sem vesela, da se user posted image lepo razvija in da je posteljica OK. user posted image user posted image user posted image

Zdej so ti rok prestavil? No naš user posted image  tut zdej prehiteva glede na rokuser posted image  ker glede na zadnjo user posted image  imam rok 21.3., na prvem uz je rekla 30.3, na nuhalni 27.3. in potem na morfologiji 29.3. user posted image  tko da sva se pol zmenili, da bo 29.3. kot je po morfologiji, mi je pa rekla, da kasnej ne spreminjajo več.. zato prašam user posted image  jst vem da je posteljica glede zrelosti v 2. fazi.. kaj pa to pomeni se mi pa tut sanja ne user posted image

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 3613
14.2.2012 21:33:32   
zmajcy_
Drgač pa za srečanje bi bila jaz vesela, da če se dobimo če je kje tko da je tut za otroke kej zraven, ker jst pripeljem seveda mojo starejšo.. je domauser posted image

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3614
14.2.2012 21:49:37   
Aleda
Čeruser posted image
joj kako sem lena, ležim tukaj na krušni peči kot ena krava, se mi zdi da jo bom prav kmalu popihala v posteljo. Sam kaj, če grem zgodaj spat se pa ponoči zbudim in ne moram spat. Imam tak fajn naštelano, da se vedno zbudim malo do 3 za wc, ponavadi potem ne morem takoj zaspat nazaj, še dobro da grem samo enkrat na noč.
Prejle sem se lotila mojih dlak po nogah in bikini, grozauser posted image user posted image kako sem se matrala. Sem se pa mogla mal uredit ker mam jutri pregled, če mi bo slučajno jemala bris za streptokok pa še drug teden greva v toplice in ne morm bit vsa kosmata.
Imam pa pregled zdaj po 3 tednih, upam da ne bo treba potem že vsak teden hodit.
Hov hov- čestitke zauser posted image in lepe rezultateuser posted image A ti bi pa kar keksalauser posted image . Mene je moj lih prej sprašval kdaj bova kej user posted image , če zdej ne smeva večuser posted image Pomoje sperma ne more sprožit porod, naj bi le mehčala maternični vrat.

Jada- jaz nimam izkušenj, vem pa da je blo pri moji sestri isto s tamalo. Nakaj časa je prav lepo spala celo noč potem je prišlo obdobje ko se je kar zbudila in jokala in ju klicala, čez nekaj časa je spet spala potem so pršle na vrsto druge fore, lulat...zdaj pa kakor kdaj, včasih gre sama na wc včasih jih kliče.

Srečanje- jaz bi pršla ampak se mi ne da, kera lenobauser posted image pa tako težko vozim. Imam kar daleč do lj.

Patela-user posted image bljak, te čisto razumem, kar vidim kako bi mene jezilo. Sam pomoje ji boš mogla povedat, če ne boš enkrat eksplodirala. Meni se tut ne zdi, da bi mojga otroka drugi neki lubčkal, tut če so babice in dedki. Me prav zanima kako bo pri nas, moj tast ima kdaj take čudne. Če mene včasih uščipne za lica pa streseuser posted image mi je pravu moj kakšne je včasih njemu delal ko je bil majhen, ne vem kje jih je pobiral.

(odgovor članu kendicka)
Neposredna povezava do sporočila: 3615
14.2.2012 22:03:19   
Aleda
Ursonok- jaz se ne bom mogla odpovedat sladkarijamuser posted image   zdaj so na vrsti krofi, njami, pa tako dobre kremšnite nardim

Caelia- vem kako je to življenje na kmetiji, sem zrasla na njej. Je pa moj prišel  k meni in prav tako niso imel nobenega sveta pri njem. Sam nimamo toliko živali kot jih imate pri vas, hvalaboguuser posted image Problem pri nas je tudi to, ker je velike zemlje kjer je treba ročno vse nardit, sam je pa lepo ker smo tako povezani z naravo, jaz prav uživam. Seveda pridejo časi ko je vsega preveč, prideš utrujen...ampak potem je spet vredu. Upam da mi bo uspelo enkrat uresničit moje želje že od malega, da bom imela svojega konjičauser posted image

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 3616
14.2.2012 23:09:33   
pokalona1
Kendicka a ti zdaj hodiš k tej isti, h kateri sta hodila prijatelja,ki nista zanosila?Me zanima,ker imam tudi jaz prijateljico,ki ji ni uspelo, po 5 ciklusih IVFa, pa je ravno zadnjič govorila, da bi mogoče še kako alternativo poskusila.
A mi daš na ZS kontakt prosim, pa poveš malo več-kje to je, cena....?

Jaz sem tudi danes imela en brzinski UZ-tehtamo 2,7kg. Pa še 4 tedne do konca-to pomeni, še eno kilo lahko pridobi. Hm-upam, da ne.

Sperma vsebuje prostaglandine, ki mehčajo maternični vrat.
Glede prestavljanja roka-je res tako, da se ga od morfologije naprej ne prestavlja več.Do takrat naj bi vsi dojenčki napredovali približno enako, potem pa so zelo velike razlike med njimi zaradi genetskih predispozicij-torej,če so starši manjši je seveda tudi otroček manjši in to ne pomeni, da se bo rodil kasneje, ampak bo pač manjši.

Neposredna povezava do sporočila: 3617
15.2.2012 3:51:28   
zwezdica82
Evo punce jaz sem spet pokonci sredi noči. Že drugo noč. SAmo da se je danes začelo že ob pol 11. Naši mali očitno raste zobek 4ka. Groza.. Že včeraj mi je tečkala ponoči in bila kar malo bolj vroča. Sicer je imela temperature tam malo čez 37, sem ji naredila flaško pa tud ni hotla neki jest in smo gledale tv sredi noči pol pa je nekak zaspala.

Dans ponoč pa groza..Začela brundat pa dudo grizt in sem mislila da bo zaspala nazaj. Ob pol enih jo pa dvignem in grem merit temperaturo pa jo je imela 39,3. Kr mal panika me je zajela, ker nisem navajena, da je sploh kdaj bolana. Do sedaj je imela ene dva mal bolj prehlada s zamašenim noskom in to je to. Pol pa vedi kako reagirat če ma otrok vročino pa se s tem nisi nikol srečal. Jaz sm kot cunja. Težko jo nosim. Moj pa hvala bogu danes pride iz Nemčije. Cel mesec je v tujini in me je kar malo strah, da ne bi slučajno šla kaj prej rodit.
No potem sem se spomnila, da imam doma slučajno svečke in sem ji eno dala. Kaj drugega mi res ni prišlo na pamet. Pa hvala bogu je prijela in je padla temperatura pa tudi "spi". Vmes še malo pobrunda ampak ok. Upam da bo tole kmalu minilo.

Jaz seveda ne morem spat. Boli me pa itak vse.

Vidim da ste se razgovorile o pregledih. Jaz sem trenutno imela 7 pregledov. Pa že 2x me je na 14 dni naročila. Tako da je res očitno čist odvisno od ginekologa do ginekologa kako naročajo na pregled. Pri prejšni ginekologinji vem da sem v celi nosečnosti ravno 10 pregledov opravila, pa še Uz je ful malkrat delala, CTG pa tudi mislim da na koncu.
Sedaj pa sem bila že 2x na CTG, sem v 34t, v petek grem pa spet preventivno, brez pregleda, ker me je prešjni teden neki šlatalo pa je rekla da nej kar pridem se mal priklopit user posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3618
   [Brisano sporočilo]
15.2.2012 8:30:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zwezdica82)
  Neposredna povezava do sporočila: 3619
15.2.2012 8:42:02   
kaminek
dobr jutr!

oz. pr men še kr dobr dan od včeraj. sm mogla it v P. mi trebuh otrdeva zelooo pogosto, CTG je risal popadke na 3-5min, so blažji, odprta za dobr prst, MV se je začel krajšat. in zdej lepo doma čakam, kdaj me primejo ta pravi krči.spala itak nism nč.

hčerko imam doma, ima vročino, mož pa je na Poljskem in se dons ponoč vrača. mi sploh ni verjel, da se je mogoče že začel.user posted image .jp, te kr preseneti.

imam pa dons še redni pregled pri svoji G, pa da vidimo, kaj dogaja.

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3620
15.2.2012 8:56:15   
ursonok
Dobro jutro!

Kaminek user posted image . Kdaj pa imaš "uradni rok"?
Upam, da možku uspe prilesti do doma ... na Poljskem se je otoplilo, je samo -5, je pa zato začelo snežiti user posted image . Ma skoz neki.

Pri meni pa čisto nič ne dogaja. Razen bolečega želodca. In nočnega nespanja. Včeraj sem šla spet dokaj zgodaj v posteljo, zaspala okoli 23h, a sem se ob 4h zbudila in bulila v strop user posted image . Ne štekam.

Zwezdica,
taka vročina skoraj sigurno ni več od zobkov. Upam, da ni česa staknila. Mi tudi nismo navajeni vročin in zbolevanja. Če zakuha, jo vedno pustimo brez zdravil, da kuha eno noč, pomori vse viruse in ostalo golazen, potem je pa dobra. Z zd zbijanjem samo podaljšuješ moro ... Je pa res, da naša ponavadi med vročino spi. Če pa otrok ne more spat, je pa problem ja. Tako da mu je verjetno res treba nekoliko pomagat.
Drugače so pa zobje en drekec pekec. Človek enkrat začne spat in ti misliš, da je to to - pa sploh ni. Vedno je nekaj, da se lahko zbujajo in tečnarijo user posted image . Naša je zdaj 3 leta stara in se še vedno kdaj zbudi - za lulat ali pa zgubi kako svojo žival, brez katere kao ne more spat. Halo.

Populis,
spomni se, kaj si nam želela lepega povedat - da bo kaj za brat.

Teža otroka, genetika, roki ..
Baje naj bi bil najbolj merodajen glede roka UZ - nuhalna. Torej 10-14 teden. Morda še morfologija, po 22. tednu pa ne več. Jaz sem imela pri tamali rok po ZM 10. januarja, po UZ-ju 17. januarja, rodila se je pa 22. Zdaj imam po ZM rok 8. 3., po UZ-ju pa 1. 3., tako da močno upam, da bo tam okoli prvega.
Teža - je genetsko pogojena, dvomim pa, da je odvisna od velikosti in konstitucije staršev - morda kakšnih daljnih prednikov!user posted image Moja mama ima namreč 155cm, je drobcena (sploh pri 19-ih, ko je mene rodila), fotr je majhen in suh (no, zdaj ne več) in sva imela oba z bratom 4kg. Jaz in moj M sva glede višine povprečna (jaz 167cm), po konstituciji sva pa precej drobčkena - in je imela tamala 3950gr, ta bo imel pa verjetno kar malo čez 4kg.
Se spomnim neke scene po prvem porodu - v trgovini, jaz, majhna in drobnejša, s 4-kilskim otrokom na rokah, za mano v vrsti pa ena visoka in fuuul debela punca z bebiko, ki ziher ni imela več kot 2,5kg. Vse skupaj je bilo videti prav groteskno - kot da bi nama v P kdo zamenjal otroke user posted image

Nič, brzim na zajtrk, lepo se imejte.

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3621
15.2.2012 9:03:41   
listek
Živjo!

Glede pregledov: jaz sem jih imela do sedaj 8, samo me bolj pogosto naroča zaradi dveh letzov lani in pa ker nisem ravno med najmlajšimi nosečkami. Tako da ga imam spet jutri in upam, da izvem, kako kaj rastemo. Pa še za streptokok bom dala bris.

Srečanje: jaz sem tudi za. Spitnik se fajn sliši, ker je res dovolj prostora - tako notri kot zunaj za jeklene konjičke.

Sem pa končno naspana, po dveh dobro prespanih nočeh.
Včeraj sva šla pogledat Fotra, sva se ful nasmejala, je bilo pa polno nosečnic, je moj komentriral, da se lahko še nalezr user posted image . Je lušten za pogledat, se splača.

Zdaj pa počasi na zajtrk, navihančki so pečeni.

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3622
15.2.2012 9:07:53   
kaminek
ursonok: PDP imam 7.3., dons sm glih dopolnila 37.T in grem v 38.
sej sm mojmu rekla, da bom lepo počakala nanj, da se vrne. je pa šel z letalom in bo predvidoma okol polnoči, enih doma.jst se pa kr tresem od neprespanosti.

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3623
15.2.2012 9:41:33   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: populis

Jutro, kaj ste še vse pod kovtrom user posted image user posted image user posted image ??

Kaj sem že hotela napisat??? Kdo bi vedel user posted image user posted image user posted image

Have a nice day!

Dobro jutro!!

nsimo vse pod kovtrom :) sam jst rabim eno uro, da zrihtam malega, se naje, gre v vrtec potem pridem domov in moram še jaz jest... sto enih stvari, predn pride računalnik  na vrstouser posted image user posted image  no, pa sej že tko se mi zdi, da sem postala kar malo odvisna od rač. odkar sem domauser posted image

zwezdica:
kako zdržiš en mesec brez svojega? no,saj najbrž se navadiš,samo meni je to tako mučno , ko pomislim, da ga nebi blo doma... saj že tako cele dneve dela, ampak spat greva pa vedno skupaj in mava vsaj nekaj drug od drugega... dobra si.
glede vročine, tud jaz sem enkrat cviknila, ko je mali zakuhal, potem je sicer dobil še vodene koze (so meli v vrtcu epidemijo) ampak se mu še ni poznalo... in sem bla čist panična. sem mu pa dala tisti sirup- tak roza.. amm....sem šla prav pogledatuser posted image  Calpoluser posted image  pa full pomaga.

pokalona1:
tud jaz sm že slišala to, da sperma mehča maternični vrat..user posted image  upam, da je res kaj na temuser posted image

aleda:
kmetija in to.. meni je tudi všeč, ker si tako povezan z naravo, pa še tako, kar dosti odmaknjeni smo,mamo tudi bolj gričevnat svet za obdelovanje, ampak majo tukaj pri tastu take stroje, k jih prej v življenju še nisem videla.. gorski traktor pa take foreuser posted image user posted image  in se nič ne kosi na roke... mi je pa vsako leto za košnjo slabo in vedno jokam,, ko gledam moža, ko se vozi s tistim traktorjem po hribuuser posted image  me je full strah, ker nisem še čist "not padla" on je pa vajen in mu ni panike... sej grabit grem in vse, sam... obup res.. keri klanci, oni pa s traktorji.. že mali me včasih tolaži "mami, sej bo.. sej ati zna vozit"user posted image

patella:
joj, nič ti nisem fovš glede tašče... samo.. jaz sem mela res obupno situacijo od začetka in sva mele s taščo grdo gledanje ne dnevnem redu skoz... in potem smo meli enkrat "krizni sestanek", k ga je seveda sklicala ona... kako bo z vzgojo malega in take.... sej je FULL veliko naredila zanj, sam ni se mogla sprijaznit, da sva zdaj midva tista, ki skrbiva zanj, sploh jaz. težko ga je blo spustit... in sem se tak skričala nad njo tam za mizo, da me je tast samo gledal, ona je bla ČIST tiho, sestra mojega moža sama ni vedla kaj bi, moj mož (takrat še fant) mi je pa takrat tud rekel na koncu "dobra si, full te spoštujem, ker si ji to povedala".
on je vedno z mano držal, sej smo se full prekregali res, sam zdej da pa mir. če kaj hoče kupit, vpraša preden to naredi, ne vsiljuje se več... prej je pa nonstop nekaj nosila, še mailce mu nisva mogla midva dat popoldne- je mela vedno ona s sabo in ga je prav klicala k sebiuser posted image  ker je pač veliko tu, ker je kmetija in se dosti dela okrog hiše.. k sreči mamo pa mi zdaj svojo hišo in se lahko vsaj notr zaklenem in si mislim svoje, če bi do česa prišlo. ampak, zdaj se super razumeva, res. sam meje je treba postavt. če ne gre zlepa, pa zgrda. je pa najbrž res tako, kot je rekla ursonok: najboljše je živet 800km stran od vse žlahteuser posted image

hov hov:
ja, glede piščančje farme...user posted image  ma nikol nam ni prov, aneuser posted image

jada82:
nič ti ne zavidam.. boš vsa neprespana že preden pride dojenček... naš se je tudi začel izmikat spancu nekaj zadnje dni.. sicer samo podnevi on nebi več (je star že skoraj 5 let, mu je oproščeno) ponoči pa k sreči še spi. no, ampak, kadar v vrtcu ne spi po kosilu, je zvečer obupen... v ponedeljek je zaspal ob 6h zvečer v avtu, smo prišli domov, se je najedel in spet šel spat ob 8h in spal do jutra.. je malo trmica.. če se kao odloči, da v vrtcu ne spi, pač ne.. samo potem ga pa doma tkole obrača...

pregledi..

mene je naročala od začetka na 6 tednov, zdaj me je naročla na 3, mam v petek pregled, za naprej bom pa videla.. sem mela pa vmes itak še enih 5 izrednih pregledov, ker je blo skoz kaj narobeuser posted image

nič, upam da bo zadj vse ok...

grem zdaj cunje obesit pa pripravit za kosilo, ker potem grem pa v KR na predavanje o <Ultivi in EA

lep dan!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3624
15.2.2012 10:01:41   
zwezdica82
IZVIRNO SPOROČILO: caelia

zwezdica:
kako zdržiš en mesec brez svojega? no,saj najbrž se navadiš,samo meni je to tako mučno , ko pomislim, da ga nebi blo doma... saj že tako cele dneve dela, ampak spat greva pa vedno skupaj in mava vsaj nekaj drug od drugega... dobra si.
glede vročine, tud jaz sem enkrat cviknila, ko je mali zakuhal, potem je sicer dobil še vodene koze (so meli v vrtcu epidemijo) ampak se mu še ni poznalo... in sem bla čist panična. sem mu pa dala tisti sirup- tak roza.. amm....sem šla prav pogledatuser posted image  Calpoluser posted image  pa full pomaga.

Caelia - mogoče sem se narobe izrazla..Ni glih cel mesec tam..gre tedensko po 3-4 dni..Včasih tud na češko..Se navadiš. Mi je bilo mučno samo na začtku ko sem rodila in je mogel takoj prvi mesec it za par dni. SAm pol je pa tok enega dela pa se zamotiš. Edino ob večerih je kriza. Naša punčka je doma. Nismo dobili vrtca, tako da ko sem bila jaz vmes v službi jo je mami pazila. Saj danes je že boljše - nima vročine .Sicer je taka mal bolj zaspana..Ampak jaz še vedno krivim zobek. Bomo vidli če bo do večera kaj drugače. Če ne bo pa treba malo do zdravnika stopit....

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.