|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
12.2.2012 20:12:44   
zmajcy_
IZVIRNO SPOROČILO: caelia

IZVIRNO SPOROČILO: zmajcy_

S tem se pa ne strinjam.. jaz imam tudi pralne doma in jih uporabljam... sicer ne redno ampak vseen.. to da premočijo sploh ni res, pri racmankah daš še čez take hlačke, ki ne premočijo.. robčki imajo itk samo ta namen da kakec vržeš direktno stran.. jaz nimam slabih izkušenj z njimi.. samo ne da se mi tok prat user posted image  drgačpa druge firme imajo recimo vse iz enga kosa in ni potrebno dajati čez še hlačk, ampak plenica ne premoči čez..

http://pleniceracman.si/ponudba/pralne_plenice/prekrivne_hlacke/ to so take hlačke,ki pridejo čez plenico, da potem ta ne premoči..

zmajcy_
sej se nočem kregat.. ampak ravno te je mel fantek v  vrtcu in- premočijo!!! tudi skozi te hlačke.. pač.. pri robu...
in je mel non stop mokre hlače, žabice...
je pa možno, glej, da je imel premajhne.
smo se potem z mamico zmenili, da smo imeli za na sprehode pamperske, da se ni prehladil prevečkrat, za v vtrcu pa samo pralne...

Uglavnem, jaz bom mela kar take za enkratno uporabo... nimam pa nič proti, če ste ostale tok pridne, da se vam da skoz prat user posted image user posted image
smo pa tud mi čist lepo gor zrasl s temi pralnimi plenicami, pa tud sploh še ni blo teh nepremočljivih hlačk za čez... samo plenica in tista zavijalna...

sej se noben noče kregat user posted image  jst sm samo napisala mojo izkušnjo user posted image  jst pa tut če bi skos uporabljala pralne, ne bi zahtevala, da jih v vrtcu uporabljajo...

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3551
12.2.2012 20:51:58   
Jada82
Mene zaenkrat še ni strah poroda ... kaj pa vem, sploh ne razmišljam, kaj gre vse lahko narobe ... sej večinoma je vse ok, logično. Če bi tako razmišljale, potem se niti v avto ne bi upale usest več, ker kaj gre vse lahko narobe, se zaletiš, se kdo vate itd. ..... Ne, vse bo ok! Samo kakšne bo bolelo manj, druge bolj .... preživele bomo pa vse user posted image user posted image user posted image user posted image Ma jaz en dan samo še porodni načrt skup spišem ... prvič ga nisem, sedaj ga pa bom ... malo bolj vem, kaj želim user posted image Ga bo še katera napisala?

Evo, še jaz prilimam eno slikico trebuha ... slikana prejle - dopolnjen 36. teden - jutri štartam v 37.

user posted image

Obseg merim jutri zjutraj, en teden nazaj je bil 100 cm, se mi ne zdi toliko velik ... pa vseeno je neroden, zaletavam se z njim, vse je težko, težko hodim, se premikam, najhuje pa je, če se uležem, ker se potem niti obrnit ne morem, brez da bi trpela hude bolečine user posted image Tečno res! No, še 4 tedne .... Upam, da ne bom šla čez rok. Prvič sem rodila 3 dni čez rok ..... pa pol nosečnosti sem preležala, češ da bom prej rodila user posted image user posted image user posted image

Joj, danes naša tamala ni nič spala čez dan .... mi2 pa gotova .... Ona pa je bila pokonci dobrih 12 ur, vsa naspidirana, v pogonu cel dan, nič utrujena ... pa saj to ni normalno, no user posted image Enkrat, ko ni hotla spat, sva jo pa najagala, naj se gre sama igrat in sva midva mal oddremala .... pa ne moreš se aktivno ukvarjat z otrokom 12 ur no ....user posted image user posted image Pa sva šle tudi na sprehod, samo .... uf, dolg dan je bil .... No ja, sej če se sama kaj zaigra, nekako še gre .... ampak to ne morem verjet, od kje hudiča ji tolk energije. Jaz jo niti približno ne folgam user posted image user posted image

Nič, zdaj sem si zdavnloadala vampirje in grem gledat user posted image user posted image user posted image user posted image Mal živčke počit, heheh.
Se tipkamo jutri!

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3552
12.2.2012 21:10:47   
Aleda
Super si Jada, suhcena, pa sploh nimaš velikega trebuščkauser posted image tak srčkan je. Moj je tut ene take velikosti.
Mmmm, kako pa naj bi zgledal porodni načrt, kaj vse napišeš vanj? A to je zate, da maš napisane svoje želje, kakšen porod si želiš? Mogoče bi blo pa dobro, če bi si tut jaz kaj napisala. Pa fajn bi blo, če bi si malo prpravla kufr za porodnišnico, nisem še nič, mogoče bom pa ta teden, če ne pa naslednjega, ko greva v toplice in ga moram vzeti s sabo, če me kaj prime. Imam tak občutek da bom prej, še sestra je rekla da ima tak občutek, nazadnje bom pa 14 dni čezuser posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3553
12.2.2012 22:19:34   
ursonok
Dober večer user posted image

Jaz sem čisto konec. Neprespana in utrujena. Danes čez dan ni bilo možnosti, da bi kaj mrknila, in se mi ful pozna. Ja, Jada, vem, kako je to, ko tamala čez dan ne spi - pri nas je najhuje to, da je ona še bolj konec kot midva, spat pa ne in ne. In je tečna in sitna in jokava in sploh. Manipulira do konca. Ima od zaspanosti čisto rdeče očke, kot kak pijanec - a si pred spanjem še vedno zmišljuje vse mogoče user posted image user posted image .
Ja, dobro izgledaš, pa res nimaš velikega trebuščka - sploh glede na to, da imava glede na ZM na isti dan rok (no, jaz imam po UZ že 1. marca, tako da imam pred sabo še tri tedenčke user posted image ).

Hvala za vse komplimente user posted image . Se kar prileže, sploh ker me tukaj povsod samo vsi ful čudno gledajo (recimo na bazenu). user posted image Zredila sem se pa že za 10kg! Je pa res, da sem bila pred nosečnostjo bolj suhljata. Ampak sem si bila všeč in upam, da bom kmalu spet ista, 50-kilska suhljat user posted image . V bistvu se nikoli prej nisem tako dobro počutila kot zadnje leto-dve, odkar jem tako, kot jem, in imam tako kilažo.

Matične celice
ne, ne shranjujemo.

Plenice
valda za enkratno uporabo. Nisem jaz za te štose. Morda, če se komu da, čisto iz lastnega gušta. Pa za dojenčkovo rito je morda res dobro. Samo po sebi pa ni preveč "ekološko" - hektolitri vode, energije, praška itd itd.

Porodnišnica
Jaz tudi mislim rodit v porodnišnici, kjer, kolikor vem, ni nekega hudega neonatološkega oddelka. Če se porod začne prezgodaj, nimaš kaj tja hodit - ker te itak prepeljejo v glavni klinični center (ki je sicer na drugem koncu mesta). A tja, tj. v glavno univerzitetno bolnico, drugače noben pri zdravi pameti ne gre rojevat, ker vlada neka sovjetska atmosfera, neljudsko tretiranje, skratka - tisto je mesnica, ne bolnica. So pa strokovnjaki, ja, če gre kaj narobe, te morda res zaflikajo. Ampak ne, pri nas nič ne bo šlo narobe. Pika! user posted image

Strah pred porodom
sem že večkrat omenila, da sem imela prvič urgentni CR - prišlo je do nekega vnetja (znotrajmaternićnega), jaz dobila vročino (12 dni čez rok), padala skupaj, mali je padel utrip in se ni hotel dvigniti, odprta sem bila pa le 3cm. Tako da so me pač razrezali. Sem jokala kot dež. Od žalosti in strahu. Če ne bi šlo za tamalo, ampak samo zame, bi gola zbežala iz tiste porodnišnice. Okrevala sem fizično sicer ok, ampak ne - nočem ponovitve. Res bi rada rodila naravno, ampak tukaj so vsi ful neki anti. Res je veliko carskih rezov, za vsak drek. Bomo videli. Vnaprej kar takoj se ne bom strinjala, če bomo šli pa čez rok, pa ok. Ampak bom naredila vse, da se pred rokom (tistim zadnjim, po ZM, začne samo od sebe - čajčki, seks, homeopatija). Sem se odločila, da 3. marca rodim, tj. čez manj kot tri tedne. Naravno in brez zapletov user posted image .
Družinska anamneza tu po moje ne igra vloge - razen pri otrokovi kilaži, to je res gensko pogojeno.

Trebuh mi drugače otrdeva parkrat na dan, nič posebnega, popadkov večjih nimam, boli me nič (razen želodca, ki me res ubija). Edino izcedek (voden) imam povečan. Mi gre precej na jetra, a kaj naj. Se tolažim, da se verjetno MV mehča (ali pa celo odpira).

Sneguljka,
svašta, da greš v tem tednu še na tak dolg let! Jaz bi šla ziher prej. pa nasploh bi blaznela že ob sami misli na čezoceanski let. To ni zame.

Kendicka
kje v tujini si pa študirala oziroma živela? Kako ti je bilo? Oh, ne bodite tako skrivnostni, madonca! Ne da se mi samo o plenicah in vložkih brat - totalen dolgčas! user posted image user posted image

Nič, zdaj sem malo potelovadila, zraven pogledala Mlado vino, zdaj srknem še malinove liste, potem pa spančkat. Jutri bo kar naporen dan.
Baje se bo tudi pri nas otoplilo. Ampak bo prišel drugi zimski biser - sneg, sneg in še enkrat sneg! user posted image user posted image

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 3554
12.2.2012 22:51:59   
marec 2012
Jaz grem v Postojno pa sem iz Ljubljane.Še pred nosečnostjo sem govorila, da če bom kdaj rodila naj me slučajno ne peljejo v Ljubljansko porodnišnico. Me je tko odbijala, ko pa sem pred 2 tedni ostala 2 dni na opazovanju sem se pa prepričala, da sem prov razmišljala.Smo ble 3 v sobi in nobena zadovoljna.Ko sem odhajala iz porodnišnice sem tko hitr user posted image (oz.bežala), da me je moj vprašu, kaj so mi pa delal not.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3555
13.2.2012 3:53:17   
sneguljka1
Aleda: ja, v Slovenijo rodit, da bo še en Slovenec user posted image . Upam da bo počakal, zaenkrat dobro kaže user posted image .

Ursonok: Ja, malo bolj v eksotične kraje me je ponesla pot in imam posledično daleč domov. Za prvega user posted image sva se vračala v Slovenijo že na koncu 2. trimestra in sva morala preživeti že od Božiča v Sloveniji celo zimo pred 2 letoma, ki je bila kar bogata s snegom, tokrat sva se pa odločila da bomo malo dlje ostali v poletju in si prihranili malo zime in je blo na splošno kar fajn, edino vročino je res precej težje prenašat med nosečnostjo, ponavadi sem bolj zmrzljiv tip in mi ni hitro vroče, zdaj je pa obupno, pa še tako vroče poletje je letos da je res kar težko. Na trenutke si zaželim da bi že kaj prej šla, sploh za primer da se že kaj prej začne dogajat. Ampak ker se je prvi user posted image rodil čez rok in že vem kako stvari tečejo me ni strah potovat pri tako visoki nosečnosti, Alitalia pa sicer dovoljuje leteti do zadnjega tedna pred predvidenim datumom poroda.

Glede tegale vnetja pljuč sem se pa odločila da bom kar antibiotike začela jemat, ker v moji situaciji (že od malega imam bronhiektazije v pljučih) je to edini način da se vnetje pozdravi (sicer se lahko splošno stanje še poslabša in lahko postane pljučnica), pozanimala sem se in so ti antibiotiki varni za nosečnice in ne vplivajo čisto nič na dojenčka, čeprav prehajajo preko posteljice, tako da bo moralo bit v redu. Do zdaj sem bila pa prepričana da pod nobenim pogojem ne smem med nosečnostjo jemat antibiotikov, tako da me je res skrbelo kaj še bo. Tako sem jih danes šla kupit, enake kot mi jih dajo v Sloveniji (tukaj kar brez recepta, čeprav piše gor da so na recept) in upam da bom do četrtka že bolj zdrava za na avion user posted image Sem kar vesela da vem da se bo rešil ta problem, odlašati pa res nočem še en teden s tem da se mi še kaj ne zakomplicira.

Danes smo uživali čudovit dan na bazenu, mi je prav fajn da tamal lahko nag hodi okoli in malo uživa v tej toploti, včeraj sem mu pa probavala bundo da vidim če mu je prav in si jo kar ni hotel dol dat potem. Upam da bo tud v Sloveniji še tako navdušen in hotel kar naenkrat imet cel kup cunj na sebi user posted image Saj drugega mu ni preostalo. Prababica mu je naštrikala zimsko kapo ta teden, pri 40 stopinjah je štrikala, dobra je user posted image Pa stara 85 let! Pa še puloverček v istem stilu, res je fajn user posted image

Lep pozdrav

(odgovor članu marec 2012)
Neposredna povezava do sporočila: 3556
13.2.2012 7:50:58   
pokalona1
Jutro!

Od štirih! zjutraj sem pokonci user posted image Upam, da bom lahko okrog enajstih šla malo spat, ker moram potem še en kup stvari opravit, preden grem po tamalo v vrtec. Zdele sem čist zmatrana,ampak žal ne toliko, da bi že zaspala.

sneguljka dobra si-jaz sem komaj zdržala tele dolge polete nenoseča, ne predstavljam si, da bi zdele letela s tem trebuhom-evo sem si šla obseg izmerit -ostaja isti 90 cm. Ampak mislim, da je tale moj otrok že precej nizko nekje zataknjen, ker tudi diham ne več tako težko.

Samo še recept za spanje bi rabila, da vsaj malo zaloge naberem, preden se rodiuser posted image

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3557
13.2.2012 8:10:54   
Jada82
Jutro!

Joj, jaz tudi ne bi upala na tak dolg let ... noseča ali nenoseča user posted image Res, ful imam strah .... nekak do 2 ure v letalu še potrpim, pa še to je fajn, da prej ene par konkretnih popijem, sicer sem grozna, samo paničarim .... Tako da, glede na to, da noseča naj ne bi toliko pila alkohola, že zato ne morem .... user posted image

Sem se vagala - do zdaj sem pridelala 8,8 kg .... vse lepo in prav, če ne bi 1,8 kg pridelala v zadnjem tednu user posted image user posted image user posted image Mah mal se morm h sebi vzeti .... pa nehat tele torte jest, no. Sam kaj, ko ima za vikend tamala r.d. Itak bo spet torta .....user posted image No ja, bo že ... obseg trebuha pa 100 cm še vedno. Okol popka imam pa kar modro. Se spomnim, je bilo že prvič tako. Vse je že napeto, nima se kam več stegniti .....

Evo, še pozajtrkujem, uštimam tamalo, potem pa greva malo okoli, ker je mož z nočne in je bil res celo noč pokonc, tako da je šel zdaj spat, pa rajš tamalo odpeljem, sicer rogovili .... Pa še meni bo pasal kakšen kofetek user posted image user posted image user posted image

Roditi čez rok - ja, meni je v 1. user posted image G še nekje v 34. tednu rekla, da je glavica čisto nizko in naj počivam, če nočem kaj hitro roditi. Seveda potem nisem več počivala, rodila pa itak čez rok. Tako da .... jaz jim nič ne verjamem več ... Upam pa za vse, da bomo rodile mal prej ali na rok, ker tisto, da greš čez, je res zoprno, prava živčna vojna .... sploh če greš kakšen teden čez. Itak non stop letat v P, strah te je, da bo kaj narobe, nikamor ne upaš, pa najhuje - vsi te non stop morijo - kdaj bo, a je že kejuser posted image user posted image user posted image

Porodni načrt - ja, napišeš svoje želje, kaj želiš pri porodu. Baje, če se le da, upoštevajo. Ker dostikrat, če si le zamisliš, si potem vsa gotova od popadkov in ne moreš normalno mislit in povedat. Vsaj jaz sem prvič bila čisto user posted image user posted image user posted image Sej to bo samo ena stran, pa gor skracano par stvari ... user posted image

Ma drugač imam pa jaz tudi zelooo močan beli tok, ful. Joj, pa sem zadnjič dala eno tisto vaginaletko notri, pa ni nič bolje .... je pa prav tečno, tudi se mi kar ulije .... pa še spodnje hlače imam non stop vse mokre in bele .. ta malih vložkov pa nočem non stop uporabljat, ker se ne počutim dobro user posted image Ampak bomo zdržali .... Malo še ....Evo, ravno danes začenjam 37. teden.
Kaj je otrok donošen - v 37. tednu ali po dopolnjenem 37. tednu? To mi pa nikol ni bilo jasno ....

Nič, tamala kliče, gremo v akcijo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 3558
13.2.2012 9:06:00   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Jutro!

Joj, jaz tudi ne bi upala na tak dolg let ... noseča ali nenoseča user posted image Res, ful imam strah .... nekak do 2 ure v letalu še potrpim, pa še to je fajn, da prej ene par konkretnih popijem, sicer sem grozna, samo paničarim .... Tako da, glede na to, da noseča naj ne bi toliko pila alkohola, že zato ne morem .... user posted image

Ma drugač imam pa jaz tudi zelooo močan beli tok, ful. Joj, pa sem zadnjič dala eno tisto vaginaletko notri, pa ni nič bolje .... je pa prav tečno, tudi se mi kar ulije .... pa še spodnje hlače imam non stop vse mokre in bele .. ta malih vložkov pa nočem non stop uporabljat, ker se ne počutim dobro user posted image Ampak bomo zdržali .... Malo še ....Evo, ravno danes začenjam 37. teden.
Kaj je otrok donošen - v 37. tednu ali po dopolnjenem 37. tednu? To mi pa nikol ni bilo jasno ....

Nič, tamala kliče, gremo v akcijo user posted image user posted image user posted image

Jutro!

Evo, jaz sem odkidala pred hišo, obupno je zamedlo.. saj so nekaj plužili, cesta je za spremembo kar ok,ampak.. je treba avto ven odpeljat z dovoza in še tak klanec mamo do glavne ceste, da jaz v zimskih mesecih hodim kar okrog po eni drugi malo bolj položni poti.. ne reskiram, pa mam avto na vse 4 pogon.

Beli tok; tud jaz ga mam, sicer se je malo izboljšalo po neki kremci, ki mi jo je dala G,k si jo je treba "inštalirat" user posted image vsak večer, 7 dni..

Alkohol:
joj, men je prih 5 mesecev tako smrdel vse, kar se alkota tiče, da groza.. sicer mi je smrdelo tud vse ostalo, ampak.. ok. Moj si je mogu it obvezno zobe umit, če je hotu lupčka po pivuuser posted image user posted image  sej vem . obup, ampak... tko je blo.
glede na to, da sm prej kr večkrat tud sama kšno pivo spila, mi je blo prov čud no vse... no, zdj si kdaj že privoščim kakšen radler... engauser posted image na teden, pa kakšno kuhano vino sem tudi spila.. ne vem.. upam, da zarad tega ne bo nič kaj narobe. si mislim.
poznam punce,k so celo nosečnost kadile in pile alko, pa so otroci čist ok...  sploh nisem zagovornik alkota, da slučajno ne zgleda tako, sam.. če se mi pa lušta eno pivo na teden.. ga pa bom spila..

trebuh:
meni se je naredila linea negrauser posted image  pa okrog popka mam tudi tako rjavo-modro vse... ne vem.. ni mi najbolj všeč.. upam, da ne preide v strije.

sneguljka:
kako pa imata vidva s službami, da lahko tako na vsake dve leti menjata kraj bivanja za določen čas?user posted image

matične celice:
no, midva sva se full zanimala za to zadnje čase, pa še nisva "zaključila", kaj bi... bi jih shranila ali ne..

porodni načrt:
nam je v materinski rekla ful realno, no vsaj meni se je tako zdelo..
da ga pač lahko napišemo, samo se naj zavedamo, da so to pač samo naše želje in narave ne moremo prekrenit, če gre karkoli drugače. da se v KR porodnišnici potrudijo, da ga upoštevajo kolikor se le da, v kolikor to ni možno, naj prosim upoštevamo nasvete strokovnega osebja... tako da, jaz ga ne bom pisala. grem pa v sredo na sestanek z anesteziologom za ultivo.

pokalona:
jaz se moram prav potrudit, da čez dan ne zaspim, ker potem mam pa zvečer probleme.. pa ponoči se zbujamuser posted image

nič, zdaj pa grem pripravit nekaj za kosilo, ker mam potem polno opravkov, pa nekaj za faks moram stipkat in poslat profesorici...

upam, da mate sonček, pri nas se dela prav lep dan.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3559
13.2.2012 9:14:55   
pokalona1
Sej sem vedla, da sem nekaj pozabila- matične celice -ena je napisala, kaj vse se da zdravit z njimi. Kaj pa, če smem vprašat?To je za moje pojme samo dobra marketinška poteza telih bank. Pri nas zaenkrat znajo zdravit samo krvne bolezni-še to ne vseh. Kar se pa tiče razvoja novih organov in ne vem kaj še vse reklamirajo, je pa tako, da v Sloveniji sploh ne premoremo laboratorija, ki bi to znal delati oz. bi se s tem ukvarjal. Pa tudi, če bi se, so zaenkrat poskusi izvedeni le na živalih-ne presaja sem organov, vzgojenih iz matičnih celic v ljudi npr. Je pa tako, da tudi če je otrok bolan, se išče drugega darovalca. Smiselno bi bilo edino shranit še od bratov/sester, pa si tako malo povečaš možnost, da bo pravi darovalec, v kolikor bi ga otrok(bognedaj) potreboval. Zatorej, če bi se jaz npr.odločila shranit, bi jih edino v javno banko, ki je pa brezplačna- tako je največ možnosti, da celice tvojega otroka pomagajo komu drugemu in obratno. Naši pediatri so blazno proti temu in moram reč, da ko poslušaš njihove argumente, ti je jasno zakaj.

Je pa tako, da ko sem bila prvič noseča, sem tudi jaz resno razmišljala, da bi jih shranila, sploh po tem predavanju v materinski šoli, ko ti dajo občutek, da si najslabši starš na svetu, če ne daš shranit. No, po strokovnih argumentih sem si premislila.

< Sporočilo je popravil pokalona1 -- 13.2.2012 9:21:50 >

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3560
13.2.2012 9:31:23   
čebela1
http://www.ringaraja.net/clanek/pralne-plenicke-da-ali-ne_1653.html

evo malo branja k sm vidla da se je ravno prej gor vnela debata o pralnih ali plenicah za 1x uporabo... jaz še vedno mislim, da je s pralnimi več dela-definitivno, ampak je pa sigurno bolj eko in otroku prijazno, tako da si mislim... moja "komoditeta" ali otrokov zdravje in pa tut vpliv na okolje.... nevem no.... mislim da v teoriji je definitivno več + za pralne, kako je pa v praksi...user posted image

porodni načt: men se ga zdi brezveze pisat ker itk gre narava svojo pot, če bom rezana bom, če bo treba carski rez bo, če bo treba nevem kaj bom... ker zaupam popolnoma osebju, in ne mislim tm kakšne panike delat če se bojo odločili tudi za carski rez na koncu npr. sicer moooooooočno upam da nebi bilo potrebno, ampak nevem zakaj bi ugovarjala pa nekaj tam paničarla, če se bojo tako odločili tisti ki so tam zato da povejo kaj je najboljše za otroka!

bolečine: 1 teden imam že kr fajn krče (popadke??) otrdevanje trebuha, in bolečin v krizu..ubistvu se vsak dan stopnjuje, zato nebi imela nič proti če grem tudi danes rodit... itk smo že 37+4 tako da...user posted image user posted image n čeprav imam občutek da bo ob vsem tem ko so mi celo nosečnost grozili s prezgodnjim porodom, na koncu tamal notr itk čez rokuser posted image

matične celice: sem se ful pozanimala in naštela več - kot + tako da... ne

jada82: meni so v P rekli da ob napolnjenem 37 tednu da je kao donošen.

trebuh: 100-101cmuser posted image user posted image pa saj velikost me ne ovira...me pa bolečine in otrdevanje groozno..tut iz počepa se skor ne morm več vstat..user posted image

spanje (oz.NESPANJE)spanje (oz.NESPANJE) ehhh 4-6x obiski WCja ponoči... standarduser posted image itk sm ob 6:30 najkasnej pokonc... okol 11 grem spat... usakič ko grem na wc ne zaspim nazaj takoj.. uč.asih tut po 1 uro... tako da cca max 5ur spanja na nočuser posted image user posted image bleeek...

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3561
13.2.2012 9:47:21   
cokolino
Jutro oz. Dober dan,

meni je včeraj ful trdel trebuh, pa kar ni hotel takoj popustit, pol ko sem zaspala je blo menda ok,vsaj spomnem se nič, ko pa me je prijelo za lulat, pa spet tisto trdenje in občutek, da mi bo mehur razneslo. Mene je ful strah, da ne bom znala prepoznat pravih popadkov, ne bi rada, da rodim v kakem avtu, ker me pomoje kap od straha in mojga zdraven user posted image

Jada super si, trebuh imamo tam tam...tudi jst sem se v zadnjem tednu zredila za 1,5kg...ja sladkiši naredijo svoje user posted image

Pokalona glede matičnih se strinjam s tabo, sem bla do kakega meseca nazaj prepričana, da jih bova shranila...potem pa sem se pogovarjala z eno pediatrinjo in tisto mamico, ki je imela pač tako zkušnjo, in sem rekla k****, nič ne bo.

Porodni načrt; nam je babica svetovala naj ga napišemo, ma jst ga ne bom, ker niti nevem kake želje imam user posted image , razen to da želim da bi bil porod neboleč in otroček zdrav...verjetno ga bom potem v drugi nosečnosti pisala haha

Meni je že pri morfologiji rekel, da je otrokova glavica ful nizko, ko recimo premika glavico, jo tudi ful čutim, ni glih prijetn občutek, kot da se mi zabija dol...pa mi je takrat v 24t rekel da moram počivat, ker je bil mv skrajšan, pa fuuuuul me je dol tiščalo in trebuh je trdel non stop. No bomo videli, jst mam uraden pdp 13/3 (po nuhalni), po zadnji m. naj bi bil 9/3 (ampak mam ful neredne cikluse, čeprav približno vem, kdaj sem zanosila, ker sem jemala klomifen in me je spremljal z UZ). No in po UZ pa kaže bolj na 20/3. Zdaj pa si misli a...

Neposredna povezava do sporočila: 3562
13.2.2012 10:15:14   
ursonok
Madona ste naklofale user posted image

Spanje
ma jaz zdaj, ko jem to homeopatijo, kar zaspim zvečer in spim nekako do jutra (tj. od polnoči do 6h) - z vmesnimi obiski wc-ja. Je pa problem, ker me želodec non stop boli (nogice čutim čisto zgoraj, pod rebri), tako da je spanec plitek in sploh ... Zbujam se s ful podočnjaki in neprespana user posted image .

Plenice
ja, jaz verjamem, da so pralne veliko boljše za otroke (sploh pri fantkih je pri pamperskih baje možnost, da povzročajo neplodnost itd.), ampak glede okolja se pa ne strinjam. Eno so smeti, ki se naberejo po pamperskih, drugo je pa, kot sem že napisala, ogromno porabljene vode, energije, praška itd., ki so potrebni za pranje večkratnih plenic. Tako da v tem smislu niso ekološke sploh.

Porodni načrt
tukaj bi se mi po moje samo smejali, če bi prišla s čim takim. Zdravniki so alfe in omege, skratka, saj pravim - cel odklop. Sem upala, da bomo do poroda že preseljeni in bom lahko rojevala drugje, pa se je pač drugače izteklo ...

Sneguljka
mene tudi zanima, kaj sploh počneta tam v Buenos Airesu= Sta oba Slovenca? Oba tam delata? Kaj pa, da jo lahko vsake toliko kar popihata za konkretnih par mesecev? Sem firbčna, a ne user posted image

Matične celice
ne vem, se res nisem poglabljala v to, kolikor sem prebrala, pa se mi zaenkrat zdi vse to bolj nateg kot kaj drugega. Teksti v stilu, da sem slab starš ali da bi morala narediti vse za svojega otroka, da si ne bom nikoli oprostila, če zboli in ne bomo imeli celic bla bla bla - to name ne deluje. Če bi razmišljala o tem, da bo otrok zbolel in umrl in bi se hotela NA VSAK NAČIN zaščitit pred tem, da se to ne bi zgodilo, potem enostavno ne bi imela otrok. To so stvari, ki niso odvisne od tebe, živimo v "padlem" svetu, ali kako naj se izrazim, kjer so možne vsakršne nesreče ... In da bi se zdaj racionalno želel zaščititi kolikor se da, imeti VSE pod kontrolo (kar je nemogoče!), se mi zdi nesmiselno. Sploh pa, da bi se zanašal na stvari, ki niso sigurne, raziskane, ki pravzaprav sploh ne dajejo nobenih rezultatov - le denar zahtevajo. "My humble opinion", kot bi rekla caelia user posted image

Pred kakšno urico so prišli nepremičninski agenti - poslikat flet. Sem mislila, da bom umrla od smeha: želeli so poslikati "razgled skozi okna". Pri nas pa v dveh ali treh letih, odkar smo v tem stanovanju, nismo NITI ENKRAT pomili oken. Si lahko predstavljate, kakšen enkraten razgled moramo imeti user posted image .

Grem papcat
papa

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 3563
13.2.2012 10:15:18   
tosja
Lep sončen pozdrav še iz naših logovuser posted image

ursonok - vaša situacija ni zavidljiva, vendar boš videla, da se bo vse uredilo kot se mora. Ko boste uživali poletje na toplem, se mrzle in smrdljive Poljske sploh ne boste več spomnili...
Tvoji posti so tako življenjski, nič kiči kiči ni not...user posted image jih res rada berem.
Slovenčki/slovenceljni pa smo itak en tak čuden naroduser posted image Sama fovšija, pa slučajno, da nimaš slabšega avta kot sosed, pa hiša - itak, mladina odrašča v toplih gnezdih svojih staršev, ki so si v dobrih starih časih Tita nazidali hiše... obvezne počitnice vsaj na Jadranu, si pa bolj šmensi če sedeš na letalo...user posted image
Šolski sistem - zame popolnoma razsutuser posted image s to devetletko smo silili - v temo!!! Ko poslušam, kakšna tekmovalnost se začne že pri 6 letnikih, način podajanja snovi, ocenjevanje...user posted image user posted image
Da ne govorim o našem zdravstvenem sistemu, pa še kakšnem...user posted image
Preveč nam polnijo glave, da živimo na lepem, varnem koščku sveta...

Eh, malo me je zaneslo...
Te dni sem sploh take voljeuser posted image , upam da mi današnje sonce da več zagona!!!user posted image

Po pravici povedano odštevam dneve, čeprav še nimamo varstva čist 100% urejenega. Bibon ima spet čist zabasan nos, tako da je domauser posted image Ni mi jasno kako lahko 14 dni zdravim user posted image nahod, gre popolnoma zdrav v vrtec, po 1 tednu, pa jovo na novouser posted image
Lani je celo zimo imel čist nos in celo zimo je hodil v vrtec!!!user posted image

porodni načrt-ga imam, ja!user posted image

otrdevanje - pride, gre...se mi zdi da v intervalih na 2-3 dni pride - zvečeruser posted image . Sem pa včeraj zvečer čutila kolcanje direkt pod želodcem - kaj je to možno??? A je možno, da se je obrnila???user posted image Vedno je bilo kolcanje čist doli, nizko, včeraj pa na vrhu...user posted image

Ju3 grem še k frizerju, v četrtek pa h kozmetičarki, na banko...pol pa bom skor za v Rim user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3564
13.2.2012 11:11:30   
patella
Heej!

No, jst sem šla pa danes na CSD rihtat za starševski dodatek. Tistih 200 eur, ampak boljš kot nič. Zdej sm itak "nič" - brez štus.statusa, .... No, se morm še mal pozanimat, če se morm kam prjavt (npr. na zavod). Zdr.zavarovanje mam sicer urejeno po možu, tko da ne vem. A od vas mogoče katera ve?

Je pa danes tak lep sonček, tko da sem že prepešačila cca 6 km po snegu in se prov super počutim.

Pralne plenice: Mi smo jih že pri ta prvi nabavili, sam se niso neki obnesle. SMo mel POP-in. MOgoče bi mogla tut mal bolj vztrajat, sam je bla fora, da smo dubl fuuul plenic za 1x uporabo za darila, pa še teh pralnih smo sam 10 nabavl, sušijo se pa celo večnost, tko da niso ble vedno na razpolago. Pa tako velko rito je mela v teh plenicah in se mi je zdel, da so ful velka ovira. Pa bodija nism mogla zapet (no, sej baje se dobijo neke sponke, da nekako zapneš konce bodija čez to plenico, sam nismo pol nabavl). Pa tut tista elastika okol jo je dražila. Mah, lahko, da je kaka druga firma boljša. Mah, mogoče bomo zdej pr tamalmu spet probal. Will see.

Matične celice
: BOmo dal sam v javno banko, če se bomo na porodu spomnil. Pri prvi sva imela prštiman set za odvzem, ampak sva v tisti "gonji" osebju pozabila omenit, da bi shranila popkovnično kriuser posted image . Jah, je*** ga, so ble misli usmerjene drugam. Se pa strinjam z vsemi, ki ste proti zasebnemu shranjevanju, ker to je res obiiranje staršev. Pač vejo, na katero struno je treba zašpilat, da pridobiš starše na svojo stran. TI bi pač za svoje otroke naredili vse in ti biznismeni se tega zavedajo in to s pridom izkoriščajo. Sej je podobno pri vseh zadevah, ki se jih dobi za otroka - cene so v nebo vpijoče in marsi katero stvar 100x preplačamo. Mah, tko je to.

Spanje: SPim zaenkrat 1Auser posted image . MOrm potrkat.user posted image

ZDej grem pa likat. Nam je pa včeraj, ko sm se lotila prat stvari za bejbija crknu sušilc. user posted image . Murphy, itakuser posted image .

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 3565
13.2.2012 11:24:34   
ursonok
Patella,
jaz sem na istem - brez statusa, dobivala bom 200eur. Zavarovana sem preko moža, na zavodu me pa ni - službe ne iščem, delam preko pogodb. Ko se politika malo pomiri in ko izide naslednja knjiga, si bom pa poskušala urediti status književnega prevajalca.
Mislim da se na zavod ni treba prijavljati, če ne boš težila za socialno pomoč. Če pa jo pozneje hočeš imeti, se moraš pa pač prijavit.

Jaz sem se spet čisto preveč najedla user posted image . Ampak dopoldne imam res ogromen apetit, se moram prav zavestno ustavit pa še to se vedo prepozno). Dobro, da mi danes ni treba plavat, ker bi me trebuh po moje takoj na dno potegnil user posted image . Bom šla na en krajši sprehod do kavarne, kjer imajo net in se da delati, pa upam, da bo prebava stekla. Ma sem smotana, že tako imam z želodcem same probleme user posted image

(odgovor članu patella)
Neposredna povezava do sporočila: 3566
13.2.2012 11:40:55   
alpinistka
Pozdravljene sonosečke!
Jaz vas berem že od vsega začetka, sam se pa nisem nikoli ukvarjala s temi prijavami na forum pa tko, zdej sem se pa le skorajžla.user posted image
No spodbudile so me v bistvu matične celice, ker sem ravnokar odkrila en članek, ki se mi zdi precej objektiven pa tista , ki jo zanima si nej ga prebere, men je zanimiv.
Upam, da bom znala dat gor povezavo.http://www.biobanka.si/uploads/673-694-1-PB1.pdf
Aja še mal o men, PDP mamo 8.3., tko da sem v 37.tednu, rodit bom šla pa verjetn v kr. porodnišnico, ker mi je najbližja, razen če ne bo usoda kej drugače hotla. To je naš prvi otrok, bo pa punčka.user posted image
Drugač pa že tud jest komej čakam, da stisnem naše malo dete k sebi, čeprav sm še kr ok, razen spim bol slabo.
Pozdrav vsem!

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 3567
13.2.2012 12:23:33   
patella
Ursonok, ja hvala a odgovor. Ne, za socialno pomoč ne bom spraševala, zavarovana sm pa itak. Tko, da se pol ne bom nikamor prijavlala.
Joj, men je pa ubitačno, ker si moram zdej 4 dni jedilnik tehtat-user posted image . Sm namreč v projektu MOje mleko - a poznate oz. a je katera vanj vključena? No, uglavnem, je prov obup, ker ne morš ničesar tko mimgrede v usta nest, ampak mora vse na vago.user posted image . Zdej šele vidm, kok dejansko jst pojem.user posted image Ampak dobr, dete mora rastuser posted image .
Sm pa jst tut en požeruh - se zlepa ne ustavim, če mi je kaka hrana všeč. HB, ne maram sladkarij, ampak bolj žitarice, sadje in zelenjavo, no, pa mlečne izdelke - no, ampak če je človek preveč požrešen, grejo kile glih tko veselo gor.user posted image . Jst sm na +11 kg pr 35t5/7.user posted image . Pr tamali sm šla gor 14 kil. Tle bo pa tut en tolk, pomoje. JAo! Eh, sej bojo pa pol dol letele, ker bo treba za 2 mulca skrbetuser posted image . Upam!

Nič, cunje me čakajouser posted image

(odgovor članu alpinistka)
Neposredna povezava do sporočila: 3568
13.2.2012 13:22:32   
Caitlin
Joj, kok lep vreme je zuni. Prava zimska idila. Sva šle s user posted image na sprehod in je prav uživala v sončku, skakala po snegu, zdaj pa spi tako da mam čas za klepetanje na forumu. user posted image

Priprave ... tko, prejle sem še zadnje stvari naročila od tosame preko interneta (danes in jutri dobiš še eno presenečenje-valentinovo pa to). Potem pa vse skupaj samo dam v en nahrbtnik pa sem pripravljena. Sicer se mi še nikamor ne mudi, je počutje čisto ok in včasih kar pozabim na to, da sem nosečauser posted image . No, saj me potem mala žaba spomni s kakšno brco pod rebra.user posted image

Zgaga ... do zdaj sploh nisem vedela kaj je to. Zadnje večere je pa prav groza!! Tako da bo očitno tudi najina žabica imela veliiiko leskov user posted image

Strah ... ah kje, ni še čas za to. user posted image Sem že na splošno zelo tko na izi, se mi ne da komplicirat pa obremenjevat z zadevami s katerimi ni potrebe. Skoraj najbolj me skrbi kako bom zdržala 3 dni v porodnišnici brez mojega (no, saj na obiske bo prihajal ampak vseeno) ter seveda moje psičke. Sva res veliko časa skupaj - v bistvu cele dneve - in si kar ne predstavljam kako bova zdržale. Ko pridem domov pa sva že zmenjena z mojim, da ob nese žabico v stanovanje, da bom jst lahko takoj pocertala psičko. user posted image

Sneguljka ... ja, pripravi se na mraz, sneg, veter. Zadnji teden temperatura skoraj ni prišla nad -8, ampak se stanje izboljšuje. Trenutno je "samo" -3 pa sonček user posted image

Porodni načrt ... ah, ne da se mi ga pisat. Nimam nobenih posebnih želja, razen seveda tistih, ki jih imamo vse - čim manj bolečin, čim hitrejši porod, nič rezana ... user posted image

Otrdevanje trebuha ... Meni sploh ne otrdevauser posted image ali pa tega ne prepoznam. No, pa saj ima maternica še čas potrenirat. Da le ne bo tako pozna, da bi šli preveč čez rok.

Starševski dohodek ... a to lahko zrihtaš že pred rojstvom? Jst sem namreč še študentka in ko sva šla urejat za očetovstvo, so mi rekli, da vse ostalo uredim po porodu. Zdaj mi pa ni čisto jasno, ali sem prav razumela ali ne.

Obseg trebuha ... trenutno 96 cm, vsak teden +1 cm. Mam pa precej majhen trebuh, bom dodala še slikco, slikano 1 teden nazaj.

Sva pa včeraj šla gledat Udar po moško (Valič in Avdič). Res sem se do solz nasmejala. Oba sta res pojave, znata se delat norca iz drugih pa iz sebe seveda tudi. Tako da priporočam vsem.user posted image

Tako, zdaj pa bo potrebno pripravit kosilo. Moj danes kar od doma dela, so bile zjutraj še precej grde ceste pa glede na to, da ima možnost včasih tudi od doma delat, danes ni šel proti lj. Tako da bo pomagal pri kuhi kosila user posted image
Lepo se mejte, uživajte v sončku in snežni idili!

(odgovor članu patella)
Neposredna povezava do sporočila: 3569
13.2.2012 13:30:38   
alpinistka
Ojla!
No tukaj sm pa našla še eno diplomo na temo Matične celice http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-lj.si/dn_ifko_martina.pdf, če katero zanima!
Uživajte v sončku!

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 3570
13.2.2012 13:31:20   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: caelia

Beli tok; tud jaz ga mam, sicer se je malo izboljšalo po neki kremci, ki mi jo je dala G,k si jo je treba "inštalirat" user posted image vsak večer, 7 dni..

Alkohol:
joj, men je prih 5 mesecev tako smrdel vse, kar se alkota tiče, da groza.. sicer mi je smrdelo tud vse ostalo, ampak.. ok. Moj si je mogu it obvezno zobe umit, če je hotu lupčka po pivuuser posted image user posted image  sej vem . obup, ampak... tko je blo.
glede na to, da sm prej kr večkrat tud sama kšno pivo spila, mi je blo prov čud no vse... no, zdj si kdaj že privoščim kakšen radler... engauser posted image na teden, pa kakšno kuhano vino sem tudi spila.. ne vem.. upam, da zarad tega ne bo nič kaj narobe. si mislim.
poznam punce,k so celo nosečnost kadile in pile alko, pa so otroci čist ok...  sploh nisem zagovornik alkota, da slučajno ne zgleda tako, sam.. če se mi pa lušta eno pivo na teden.. ga pa bom spila..

trebuh:
meni se je naredila linea negrauser posted image  pa okrog popka mam tudi tako rjavo-modro vse... ne vem.. ni mi najbolj všeč.. upam, da ne preide v strije.

porodni načrt:
nam je v materinski rekla ful realno, no vsaj meni se je tako zdelo..
da ga pač lahko napišemo, samo se naj zavedamo, da so to pač samo naše želje in narave ne moremo prekrenit, če gre karkoli drugače. da se v KR porodnišnici potrudijo, da ga upoštevajo kolikor se le da, v kolikor to ni možno, naj prosim upoštevamo nasvete strokovnega osebja... tako da, jaz ga ne bom pisala. grem pa v sredo na sestanek z anesteziologom za ultivo.

upam, da mate sonček, pri nas se dela prav lep dan.

Caelia, daj povej katero kremo imaš za beli tok .... ker na predavanju sem slišala, če imaš veliko belega toka, je večja možnost, da se strgaš ... user posted image
Bi ga rada omilila ....

Alkohol - seveda bo vse ok! Saj če popiješ sem in tja kaj, ni nič hudega ... tudi jaz popijem sem in tja kaj ... pivo, radler, vinček, kuhano vino .... žganih pa ne. Tudi v 1. user posted image sem proti koncu kar kaj popila ... je vse ok z našo tamalo ... Na začetku pa res nisem ... Zdaj sem pa že bolj na začetku, sem mela r.d., pa poroko ..... user posted image user posted image user posted image user posted image No ja, v 1. user posted image sem bila kar ornk pod gasom, ko sem že bila noseča, pa še nisem vedela .... je mela mami 50. letnico user posted image user posted image user posted image

Popek - ne, to ne preide v strije, vsaj meni ni prvič. Sem imela tudi vse modro okoli, pa nimam strij .... seveda upam, da jih tudi zdaj ne dobim .... imam le še 4 tedne, še marsikaj se lahko zgodi ....user posted image

Ja, glede porodnega načrta imaš prav .... itak so to naše želje ..... oni se jih držijo, če je le mogoče, če pa ne, pa naredijo po svoje, skratka tako, da je za porodnico najbolje ... ampak je pa fajn da vejo, kaj me želimo ....

Ja, pri nas se že fajn kaže sonček user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Sem prav zadovoljna ...

Uf, zdaj mi je pa kar dolgčas ... tamala danes tudi spi, mož pa tudi, ker je z nočne ... jaz nočem preveč ropotati, da ju ne zbudim, zato bom tudi s kuho še počakala .. in kaj naj drugega počnem, kot odvisniško visim na netu user posted image user posted image Tepka ... sej bom šla mal počivat in brat ...

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3571
13.2.2012 13:33:52   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: čebela1

spanje (oz.NESPANJE)spanje (oz.NESPANJE) ehhh 4-6x obiski WCja ponoči... standarduser posted image itk sm ob 6:30 najkasnej pokonc... okol 11 grem spat... usakič ko grem na wc ne zaspim nazaj takoj.. uč.asih tut po 1 uro... tako da cca max 5ur spanja na nočuser posted image user posted image bleeek...

Heheh, vzemi to kot pripravo na user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image Kakorkol obrneš, bo pol še slabš glede spanja ... vsaj na začetku ... takrat je po svoje huje, ker me bi spale, pa ne moremo ... nam user posted image ne pustijo .... no ja, lahko imaš pa res veliko srečo in bo spal ..... tudi sem že slišala primere user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 3572
13.2.2012 13:44:23   
čebela1
jada: ja sej se hecam že zadnje 2mesca (kolkr ne spim zdj dobro) da je tole dobra priprava zauser posted image sej na sploh sem jaz ful "ne-zaspanc" user posted image tut preden sem bla noseča sem bla ob 7 pokonc že, in nočni obiski wc-ja 1x-2x ... ampak v nosečnosti ko se pa to potenciralo na 10user posted image user posted image user posted image user posted image pa se s tem trebuhom vstajat ponoč k že tako otrdeva pa boli...ahhh bo žeuser posted image

evo sem se jaz slikala trebuščka... 37t+4

user posted image

user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3573
13.2.2012 14:02:23   
Jada82
Čebela1, zelo lep trebušček user posted image user posted image user posted image user posted image Pa majhen je, meni se zdi ful! user posted image user posted image user posted image

Še eno vprašanje: tiste, ki imate že otroke, kaj počnete z njimi v tem mrzlem času ...? Jaz kar nimam več idej user posted image

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 3574
13.2.2012 15:23:21   
ursonok
Džizas, ljudje božji, kje vi dobite tako majhne trebuhe?! user posted image user posted image Moj je gromozanski ... pa še 3 tedne do konca. Jao, kaj šele bo. user posted image

Jada,
naša je čez teden v vrtcu, popoldne smo doma - igranje, branje knjižic, kopanje, večerja, risanka itd., za vikend je pa problem, ker na -15 res ni za iti user posted image . Če se da, si za en dan zrihtamo obiske ali gremo mi kam (kjer imajo majhne otroke), drug dan gremo pa v kak notranji igralni center. Tega je tukaj kar nekaj. Včeraj smo šli v tukajšnjo Ikeo, je prenovljena in imajo precej velik igralni center za otroke, je lahko tam 90minut zastonj. Midva sva nekaj nabavila, ona se je tam igrala, po eni uri sva jo vzela ven in smo šli gor nekaj jest - tam je pa zraven tudi nekaj malega za igrat. Tako so nam minile 4 ure, pa še vožnja. DRugače pa doma, malo pospravljamo, kuhamo, igramo se. Dolgčas, a gre. Še dva taka siva in mrzla vikenda, tretjega pa mislim iti rodit! user posted image user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.