ursonok
|
Dober večer Jaz sem čisto konec. Neprespana in utrujena. Danes čez dan ni bilo možnosti, da bi kaj mrknila, in se mi ful pozna. Ja, Jada, vem, kako je to, ko tamala čez dan ne spi - pri nas je najhuje to, da je ona še bolj konec kot midva, spat pa ne in ne. In je tečna in sitna in jokava in sploh. Manipulira do konca. Ima od zaspanosti čisto rdeče očke, kot kak pijanec - a si pred spanjem še vedno zmišljuje vse mogoče . Ja, dobro izgledaš, pa res nimaš velikega trebuščka - sploh glede na to, da imava glede na ZM na isti dan rok (no, jaz imam po UZ že 1. marca, tako da imam pred sabo še tri tedenčke ). Hvala za vse komplimente . Se kar prileže, sploh ker me tukaj povsod samo vsi ful čudno gledajo (recimo na bazenu). Zredila sem se pa že za 10kg! Je pa res, da sem bila pred nosečnostjo bolj suhljata. Ampak sem si bila všeč in upam, da bom kmalu spet ista, 50-kilska suhljat . V bistvu se nikoli prej nisem tako dobro počutila kot zadnje leto-dve, odkar jem tako, kot jem, in imam tako kilažo. Matične celice ne, ne shranjujemo. Plenice valda za enkratno uporabo. Nisem jaz za te štose. Morda, če se komu da, čisto iz lastnega gušta. Pa za dojenčkovo rito je morda res dobro. Samo po sebi pa ni preveč "ekološko" - hektolitri vode, energije, praška itd itd. Porodnišnica Jaz tudi mislim rodit v porodnišnici, kjer, kolikor vem, ni nekega hudega neonatološkega oddelka. Če se porod začne prezgodaj, nimaš kaj tja hodit - ker te itak prepeljejo v glavni klinični center (ki je sicer na drugem koncu mesta). A tja, tj. v glavno univerzitetno bolnico, drugače noben pri zdravi pameti ne gre rojevat, ker vlada neka sovjetska atmosfera, neljudsko tretiranje, skratka - tisto je mesnica, ne bolnica. So pa strokovnjaki, ja, če gre kaj narobe, te morda res zaflikajo. Ampak ne, pri nas nič ne bo šlo narobe. Pika! Strah pred porodom sem že večkrat omenila, da sem imela prvič urgentni CR - prišlo je do nekega vnetja (znotrajmaternićnega), jaz dobila vročino (12 dni čez rok), padala skupaj, mali je padel utrip in se ni hotel dvigniti, odprta sem bila pa le 3cm. Tako da so me pač razrezali. Sem jokala kot dež. Od žalosti in strahu. Če ne bi šlo za tamalo, ampak samo zame, bi gola zbežala iz tiste porodnišnice. Okrevala sem fizično sicer ok, ampak ne - nočem ponovitve. Res bi rada rodila naravno, ampak tukaj so vsi ful neki anti. Res je veliko carskih rezov, za vsak drek. Bomo videli. Vnaprej kar takoj se ne bom strinjala, če bomo šli pa čez rok, pa ok. Ampak bom naredila vse, da se pred rokom (tistim zadnjim, po ZM, začne samo od sebe - čajčki, seks, homeopatija). Sem se odločila, da 3. marca rodim, tj. čez manj kot tri tedne. Naravno in brez zapletov . Družinska anamneza tu po moje ne igra vloge - razen pri otrokovi kilaži, to je res gensko pogojeno. Trebuh mi drugače otrdeva parkrat na dan, nič posebnega, popadkov večjih nimam, boli me nič (razen želodca, ki me res ubija). Edino izcedek (voden) imam povečan. Mi gre precej na jetra, a kaj naj. Se tolažim, da se verjetno MV mehča (ali pa celo odpira). Sneguljka, svašta, da greš v tem tednu še na tak dolg let! Jaz bi šla ziher prej. pa nasploh bi blaznela že ob sami misli na čezoceanski let. To ni zame. Kendicka kje v tujini si pa študirala oziroma živela? Kako ti je bilo? Oh, ne bodite tako skrivnostni, madonca! Ne da se mi samo o plenicah in vložkih brat - totalen dolgčas! Nič, zdaj sem malo potelovadila, zraven pogledala Mlado vino, zdaj srknem še malinove liste, potem pa spančkat. Jutri bo kar naporen dan. Baje se bo tudi pri nas otoplilo. Ampak bo prišel drugi zimski biser - sneg, sneg in še enkrat sneg!
|