|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
10.2.2012 13:47:15   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Dobro jutro!

Hvala za lepe želje in popotnice. Sem se včeraj pogovarjala še s pravno zastopnico tega tipa (ma v bistvu sploh ne vem, kaj je bila - toliko je enih ljudi, zastopnikov, agentov, da sem že čisto zmešana) in je glede na dejstvo, da smo noseči in da bomo kmalu rodili, rekla, da nam bodo pogodbo lahko podaljšali do konca avgusta, če bo potrebno. Tako da sem se vsaj malo pomirila. Itak bomo delali vse, da jo čim prej popihamo, a nikoli ne veš ... Rihtanje pasportov, iskanje prebivališča, dojenček ...

Super...sem vesela zate in za družinico, da so vam dali vsaj malo časa, da bolj v miru zrihtate zadeve! Tako da boš lahko vsaj malo zadihala po porodu in potem res malo bolj v miru uredila vse od papirjev do selitve! Potem pa res user posted image na lepše...če se vam uresničijo sanje glede Andaluzije pa ste sploh zmagali! user posted image user posted image user posted image

Mah, danes sem kar mirna in dobre volje - morda imajo te homeopatske granulke res učinek user posted image .

Sem pa malo posurfala glede tistih granulk, ki mi jih je dala za odpiranje MV in "sprožanje" poroda. No, na nekih forumih piše, da v Angliji med zdravniki kroži tale misel na račun tega zdravila: ko se začnejo popadki, najprej pokliči taksi, šele potem pojej te granulke user posted image user posted image . Baje naj bi, ko se akcija že začne, res ful pospešile zadevo. Zdaj, ko pa še ni nič, pa naj bi "mehčale" zadeve tam spodaj. No, bomo videli. Včeraj sem liznila prvo dozo user posted image

Bom pogledala tu čez mejo, če se tudi dobijo, mislim, da se splača poskusit! Nisem sploh pomislila, da obstajajo homopatske remedije tudi za lajšanje in krajšanje poroda! Sem prav čukasta, da se nisem spomnila, itak da obstaja za vse sorte zadev, pa valjda obstaja tudi za te reči! user posted image user posted image user posted image

Joj, meni se kar smilite tiste, ki imate rok konec marca.

He he, jaz se tudi smilim sama sebi...PDP 30.03.,user posted image
No, itak verjamem da bo prej user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Jaz sem že vsega sita. Trebuh imam ogromen. Če ležim na hrbtu, me boli cela hrbtenica in vse, kar je tamali že tako težek. (In valda sem se ponoči dvakrat zaradi tega zbudila.) A tu sem spet v dilemi: po eni strani bi čim prej rodila, takoj, ko bomo po vseh datumih donošeni (tj. že okoli 16. februarja), po drugi strani so pa naslednji tedni še zelo dragocen čas - če rodim šele okoli 1. marca ali par dni pozneje, lahko končam prvo verzijo prevoda, kar bi bilo zelo zelo dobro. No in potem hodim takole razdvojena okoli in ne vem, česa naj si bolj želim. Čimprejšnjega poroda ali vsaj delno dokončanega projekta.
Eh, imam probleme, a ne user posted image .

Se bo itak dete samo odločilo, kdaj pridet ven user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zatekam nič, boli me nič (razen želodca, ampak to je standard pri meni), se mi je pa pojavila rahla linea negra user posted image . Aja, edino to sem opazila, da v nosečnosti slabo reagiram na zlato - postala sem tako rekoč alergična na poročni prstan user posted image . Kar nekaj rdeče imam okoli in sploh bi koža raje videla, da ne bi bilo tam ničesar. Ne vem, kaj naj si mislim user posted image

He heh...da bo fantek user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...že zdaj je mami samo njegova! user posted image

Ex: Vpašam mojega malega: "Mihael, kaj tata ima rad mamico?" In on: "Ne, samo jaz te bom imel rad..." ...nismo pa še v fazi "jaz se bom poročil s tabo", mi pravijo kolegice, da to še tudi pride user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nič, grem jest - zajtrk (+kolač) čaka!
papa

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3501
10.2.2012 13:59:25   
sirenetta

Homeopatska zdravila se pri nas dobijo v Lekarni Arnika v Škofji Loki, jaz sem jih poklicala pa so mi poslali po pošti, ko sem kaj rabila. Cena pa je tam tam kot čez mejo.

Bom jih poklicala naslednji teden (za danes sem jih zamudila) pa javim, kako je s ceno in če imajo te od Boirona za lažji porod.

Ursonok kakšna pa je cena na Poljskem za te granule za porod?

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 3502
10.2.2012 14:06:59   
Hov hov

IZVIRNO SPOROČILO: populis

Jutro!

Midva sva šla na CSD podpisat očetovstvo oz. v.d. mrožek ga je, zajtrk sem pojedla in ker ima cajt za afne guncat, vam prilepim mojo fotko

user posted image

He,he...doklen nisem fotke povečala sem videla eno rožico na mizi, pa sem mislila, da si zaktrk slikalauser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3503
10.2.2012 14:10:31   
caelia
evo, jaz sem tudi našla eno v Škofji Loki.. se vsakič peljem na pregled mimo nje, pa mi nikoli ni "usekalo", da bi se pozanimala tam..

http://www.homeopatija-peternelj.si/default.aspx?ID=121

tole je link..

jaz sem klicala, je rekla da samo prodajajo ne nekih zdravil, tako da mi ni niti povedala a majo te, ki si jih ti napisala ursonok, ampak da je pregled 30 eur in da so v to ceno že všteta zdravila...

da pa ime kar nekaj zadev za pred porodom, sam porod in po porodu.. bomo videli. Mogoče se pa res naročim.

Ker verjamem v te stvari.. pred leti so "rešile" mojega atija.. čene mene sploh nebi blo....

sem pa sama do sedaj hodila k neki "čajarki" na Drenov Grič (stara cesta med Vrhniko in LJubljano) in ona meša neke zeliščne čaje.. na pregled pa moraš prinest svoj urin v enem lončku- glažku.

In ona ti pove vse za nazaj (kot neka vedeževalka, ampak za preteklost), kakšne bolezni imaš, karakter, vse kaj te muči-mislim, telesno.. in ti nameša neke čaje, včasih tudi kak sirup..
midva z mojim sva nazadnje dala 72 eur za vse skupaj.. kar ni poceni, ampak se ti dejansko izboljša stanje..

meni je povedala vse o mojih LEETZ-ih, nekih okužbah MV in komplikacijah na rodilih- kar je bilo dejansko res in sem samo buljila user posted image user posted image user posted image  in to vse samo iz 1dcl urina... se kr malo ustrašiš.

no, zdaj že lep čas nisem šla, sem se ok počutla.. bi pa poskusla še kaj novega tudi..

nič. šibam jaz zdaj na faks.. v LJ so danes informativni dnevi,,. upam, da sploh dobim parkirišče, nazadnje so lisičili pred faksomuser posted image user posted image user posted image

lepo popoldne vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 3504
10.2.2012 14:10:48   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: Hov hov

IZVIRNO SPOROČILO: populis

Jutro!

Midva sva šla na CSD podpisat očetovstvo oz. v.d. mrožek ga je, zajtrk sem pojedla in ker ima cajt za afne guncat, vam prilepim mojo fotko

user posted image

He,he...doklen nisem fotke povečala sem videla eno rožico na mizi, pa sem mislila, da si zaktrk slikalauser posted image

user posted image user posted image user posted image ...jaz sem tudi prvo dobila asociacijo na eno (trebušasto)vazico z rožco not user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil sirenetta -- 10.2.2012 14:14:46 >

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 3505
10.2.2012 14:18:10   
sirenetta

Disere user posted image user posted image user posted image
super, da se cartate doma
in da ste vse tri fajn! Fajn da pupiki lepo napredujeta in da imaš svojega mlekca! Samo tako naprej! user posted image user posted image user posted image

Pa lepo pozdravi možeka, je bil res priden, da nas je obveščal, kako vam gre!user posted image user posted image user posted image

Pogrešam Tosjo-Karin!!!  Zdajle niso še ribice na vrsti!!!!

< Sporočilo je popravil sirenetta -- 10.2.2012 14:20:29 >

Neposredna povezava do sporočila: 3506
10.2.2012 14:42:59   
kaminek
pozdravljene

zanimivo je tole o homeopatiji za lajšanje poroda. bom bila vesela, če katera še kaj napiše o teh stvareh, so zanimiveuser posted image

jst sm pa ravnokar počistila pečico, joj, joj, joj, katastrofa. kakšna je bla-pucala sm jo 2,5 ure. in če jo nebi zdej, jo tud kmal še ne bi. zdej pa tudi meni kvasec vzhaja , da spečem ene 2 hlebca kruha.

zunej pa tko nese sneg, ker tko veter piha, brrrrr.

drug teden gre pa tudi moj možek na Poljsko za 3 dni, tko da mi bo kar napor s tamalo, ampak bomo že.

včeraj sem pa bila res čist fuč, nism mogla nč, pa še krče sem popoldne mela, tko da se nimam za hvalt. dons je pa občutno bolje. spim tudi zelooooooo slabo. ne spim tam od 3.00 do 6.00, ko se moja dva srčka spokata od doma. potem je pa odvisno, al zaspim nazaj, al ne.user posted image .

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

Neposredna povezava do sporočila: 3507
10.2.2012 14:43:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Aleda

Aja še neki, meni se je že ene dvakrat nardilo zdaj ko sem nekaj kupovala v BC, kar bi moglo bit v akciji in so mi zaračunal kar polno cenouser posted image sam sem prepozno ugotovila. Danes sem gledala en račun ko sem zadnjič kupovala materinsko blazino zadnjič in bi mogla bit 34 eur, zaračunal so mi pa 44. Bom prav poklicala jutri, čeprav je tista akcija že mimo. To me pa pojeziuser posted image

Meni se je tudi to naredilo, sem klicala na njihovo številko, ki je na spletni strani (0802881) jim povedala, kaj se je zgodilo, oni so kontaktirali prodajalno in potem so mi vrnili denar. Pojasnilo: niso imeli vnešeno v računalnik, da je na kartico znižano user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Aleda)
  Neposredna povezava do sporočila: 3508
10.2.2012 17:11:35   
zmajcy_
Hei!

Jaz sem danes imela uz pri Pusenjaku, ker je moja ginekologinja zmerla povisane pretoke. Je rekel, da je vse super, mali ima ze 2290g v 33 3/7
In je rekel, da je nad povprecjem glede teze in obsega trebuscka.. Upam da ne bo res en velikan user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3509
10.2.2012 19:53:24   
ursonok
Dober večer,

Zmajcy,
super glede pretokov! Mere imaš pa podobne kot moj velikan, le da sem imela jaz UZ še en teden prej! V 33. tednu je imel 2300 gramov! No, so mi rekli, da če se bo rodil na rok, bo imel 4kg ali več user posted image user posted image

Jaz sem pa že resno visoko noseča. Danes na bazenu je en tip, ki je plaval v isti liniji z mano, ko je ugotovil, da sem noseča, takoj odplaval v drugo linijo. Z mano je potem plavala samo ena punca, ki se mi je potem pod tušem na veliko opravičevala, češ da bi mi prepustila celo linijo, če ne bi bila taka gužva. In da se je res trudila ne mahat in brcat user posted image . In da je tudi ona v nosečnosti plavala, ampak samo do 6. meseca, potem si pa ni več upala ... In je dodala: no, morda bi morala dlje, da se ne bi toliko zredila user posted image
Po plavanju sem šla seveda spat. Res sem kar utrujena.

Histerični izpadi
Pa tamala me je spravila ob žice. Vedno, ko pride domov iz vrtca, je štala. V avtu je baje ful dobre volje in vse, ko pa stopi skozi vhodna vrata, se pa takoj začne - tečnoba, izsiljevanje, ukazovanje, teror in podobno. Jo vprašaš, ali ji pomagaš sezuti čevlje, ona reče, da ne, da bo sama. Ok, začneš sezuvat svoje ali početi kaj drugega, ona v histerijo, jo vprašaš, zakaj se dere, ona: pomagaj mi sezuti čevlje. Halo, prej si rekla, da boš sama. Ok, ji začneš sezuvat čevlje, spet pade v histerijo, jo vprašaš, kaj je, ona: sama bom, sama bom! Rečeš, ej, ne zmišljuj si, prej si me prosila, naj ti pomagam. In jo pač pustiš. Ona SPET v histerijo, ti padeš čist ven, jo vprašaš (že s povišanim glasom), kaj je zdaj narobe, ona: pomagaj mi sezuti čevlje.
user posted image user posted image user posted image
In potem skoz v tem stilu: daj mi to, naredi mi to, hitro, zakaj tega še ni. In dretje za vsako stvar. Kr neki. Sem bila "huda" in sestavila cel glasen monolog: da zakaj nam to dela, vsi smo veseli, ko pride iz vrtca, itak čakamo samo nanjo in se vse okoli nje vrti, po napitku in juhici bi lahko gledali knjigice, risali, karkoli. Ona pa pride in vse pokvari s svojim dretjem in zmišljevanjem. In ne boste verjeli: človek je tiho poslušal, potem pa skoraj popolnoma zamenjal ploščo. Postal zelo dobre volje, ob juhi smo debatirali "kot odrasli" in se imeli prav fino user posted image .
Ne štekam, zakaj na začetku taka histerija in despotski izpadi. Skušam si to pojasnit s tem, da je pač vrtec nek stres, doma se pa počuti popolnoma sprejeta in varna, in si da pač duška ... svojim nakopičenim negativnim emocijam. Saj pri odraslih je isto - vedno se znašamo na najbližjih, ne pa na tistih, ki si to "zaslužijo" user posted image . Ampak vseeno - ful zamori user posted image

Drugače kar ok, sem jo zdaj spravila spat in je zaenkrat tišina.

Selitve, zapečkarstvo itd.
Ja, saj zapečkarstvo je baje ena konstitutivnih lastnosti nas, Slovencev, a ne? user posted image Jaz tudi nikoli nisem razmišljala o tujini. Sem ful potovala, že v srednji šoli (Interrail), a da bi šla ven študirat in živet - to pa ne. POtem je pa po diplomi zasijala praznina - vedela sem, da hočem in kaj hočem študirat, ampak je na FF-ju vse skupaj cel odklop, tisti osebki tam so, hm ... ne cenim jih kaj preveč v "znanstvenem" smislu (vsaj na tisti katedri), atmosfera je bila pa itak "de profundis". Začela sem hodit na lektorat poljščine in potem me je en dan na poti na fitnes prešinilo: kaj pa, če gremo v tujino, v Krakov, tam je Vzhod, dobra fakulteta itd. In sem se obrnila, prišla domov, seznanila mojega z idejo ... Ki jo je počasi prebavil in tako smo zelo hitro uredili stvari in spokali.
Ko si pa tu, pa po parih letih vidiš, da: si v parih mesecih usvojil jezik, da znaš funkcionirat v sistemu, da ti gre na faksu dobro ali bolje od večine Poljakov, da brez problema živiš, rojevaš otroke, napišeš in zagovarjaš v tujem jeziku doktorat, se znajdeš ... In da življenje v tujini ni noben big deal.
Tako da me ta selitev zdaj ne spravlja preveč ob pamet. Vem, da se bomo znašli in da bo ok. Malo me stiska zaradi jezika - špansko nekaj znam, a na začetku bo potrebno delo, da se naučiš, da padeš notri. Pa težko mi bo brez teh slovanskih jezikov (to je bolj moje področje user posted image ). Pogrešala bom poljščino. To je edino, kar mi je tukaj res noro všeč. No, pa malo se bojim tistega španskega značaja in navad ... a bo že. Saj gre konec koncev za par let, dokler ne gre tamala v šolo, takrat bomo verjetno prišli v Slovenijo. No, ali pa ne - pustimo se presenetiti user posted image . Če bo pa res ful grozno, bomo pa pač prej spokali in šli drugam oziroma nazaj v Slo.

Nekdo je spraševal glede jezikov: nismo bogve kaj. Sploh ker smo po izobrazbi filologi in za nas "znati jezik" pomeni, da aktivno govoriš in pišeš, vse ostalo ni nič user posted image . Jaz aktivno govorim in pišem slovensko, rusko, poljsko, znam angleško (res bolj povprečno) in nekaj špansko. Heh, v načrtu imam seveda izpopolnitev španščine in staro grščino. Nekoč bi rada prevajala spise cerkvenih očetov. Moj je pa hispanist, tako da ima na svojem računu še nekaj romanskih jezikov. Nasploh je mahnjen na slovnico user posted image

Naša selitev je itak "diktirana" s strani jezika ... Nikoli se ne bi, recimo, preselila v Nemčijo (čeprav sem se nemščine učila 8 let!). No, razen v primeru, da bi dobila hudo štipendijo in kak projekt, povezan točno s tem, s čimer se ukvarjam. Potem ok, drugače pa ni šans. Šla bi v kaj angleško govorečega - ampak samo zato, da se naučim že enkrat tega jezika tako, kot se spodobi. Ampak ne bi šla v Ameriko, ker mi je naglas nagnusen. Anglija, Irska, morda Avstralija.

Ko enkrat več let živiš v tujini, se vsake toliko vrneš domov, počasi prideš do ugotovitve, da nikjer več ni tvoje "domovine". Da si "potepuh", outsider povsod. Res, tudi v Sloveniji se ne počutim več doma. Ful mi padejo v oči neke bolane slovenske navade in stereotipi. Spoznaš, da je nekaj, za kar si prej mislil, da je integralni del tebe. zgolj in samo neka kulturna navlaka, nek vzorec, ki ga v tujini zlahka in z veseljem zavržeš. Enako je s kulturo, v katero prideš. Nekatere nevtralne stvari sprejmeš, neke sick navade pa ne. In te z leti čedalje bolj nervirajo. Tako da "medkulturna toleranca" je res misija nemogoče. No, itak da toleriraš tujo kulturo, živiš, se prilagajaš, to ni problem - sploh dokler si sam. Ko pa dobiš otroka, on začne hodit v vrtec, kjer ga začnejo "futrati" s temi predstavami in stereotipi, pa postaneš nervozen. In jezen. In nestrpen. Če moram izbirati, bo moj otrok Slovenec, ne Poljak. Zato je pač ne dam tu v šolo. Seveda se zavedam, da so v Sloveniji drugi problemi, druga ideologija, ki je prav tako malo izrojena. A se mi pač vseeno zdi sprejemljivejša kot ta tukaj. Morda zato, ker sem pač v Sloveniji rojena in sem tam preživela 25 let.

No, da vas ne bom totalno zamorila svojimi razglabljanji ... tamala je zgleda res zaspala, jaz grem pa še malo delat. Pridne bodite!

PS
Tiste, ki pravite, da vam možje uhajajo na Poljsko (službeno) - ne zavidam ne vam, ker boste same, ne njim, ker prihajajo v naš mraz in smrad. Brrrrr.

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3510
10.2.2012 21:10:24   
Aleda
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Aja še neki, meni se je že ene dvakrat nardilo zdaj ko sem nekaj kupovala v BC, kar bi moglo bit v akciji in so mi zaračunal kar polno cenouser posted image sam sem prepozno ugotovila. Danes sem gledala en račun ko sem zadnjič kupovala materinsko blazino zadnjič in bi mogla bit 34 eur, zaračunal so mi pa 44. Bom prav poklicala jutri, čeprav je tista akcija že mimo. To me pa pojeziuser posted image

Meni se je tudi to naredilo, sem klicala na njihovo številko, ki je na spletni strani (0802881) jim povedala, kaj se je zgodilo, oni so kontaktirali prodajalno in potem so mi vrnili denar. Pojasnilo: niso imeli vnešeno v računalnik, da je na kartico znižano user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No, bom jutri vprašala, ker grem ravno tja, samo kaj ko je akcija že mimo, sem prepozno ugotovila. Mogoče bojo pa tolk prijazni in vseeno kaj uredili.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3511
10.2.2012 21:31:18   
Aleda
Jada- fajn slikcauser posted image A jezero tolk zamrzne da lahko greš do cerkvice? Ali le obrobje? Mene bi blo pomoje kar strah da se  udre led.
Sirenetta- sporoči prosim ko boš kaj izvedela o teh homeopatskih zdravilih. Saj bi se lahko sama naročila nekam pa se mi kar ne da, ker sem moram za vsako stvar kar malo vozit.
Žile-prejle ko sem se tuširala sem ugotovila da se mi je izbočila ena žila od kolena navzgor,odzadaj. Me je kar zamorilo, sem že mislila da se bom izognila temu. Kaj naj zdaj? Enkrat ste pisale o kompresijskih nogavicah, kje se jih da dobit  pa da niso predrage? A med porodom bi potem mogla tut ime povite nogeuser posted image Po porodu pa sigurno a ne, sam takrat ne moreš imet nogavic gor, ker maš vložke pa si jih moraš kar precej pogosto menjat, tako da bi si jih mogla povijat s povojem. Pa verjetno je treba potem obe nogi povit, da druga ne trpi preveč?

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3512
11.2.2012 0:58:15   
zwezdica82
IZVIRNO SPOROČILO: zmajcy_

Hei!

Jaz sem danes imela uz pri Pusenjaku, ker je moja ginekologinja zmerla povisane pretoke. Je rekel, da je vse super, mali ima ze 2290g v 33 3/7
In je rekel, da je nad povprecjem glede teze in obsega trebuscka.. Upam da ne bo res en velikan user posted image

zmajcy_ zanimivo kako ginekologi štejejo nosečnost. Če se prav spomnim imam jaz en dan prej rok kot ti. No in tudi jaz sem bila včeraj na pregledu in mi je v materinsko napisala 33 2/7 user posted image user posted image user posted image

Sicer bi mogla it na pregled šele v ponedeljek ampak me je v noči na četrtek tok neki stisnil in me je dve ure ful špikalo pa še doma nismo bili. Smo bili na koroškem pri tašči in prva porodnišnica je bila Slovenj Gradec. NImam nič proti njim samo rodila tok prej pa res ne bi tam. Če bi bilo treba bi "noge skup držala" do Lj user posted image user posted image user posted image . Pa pridem v čet do svoje in ugotovim da je delala zjutraj, tako da sem šele včeraj šla na pregled.  In seeveda vse ok.. Očitno me je neki prepihalo oz. sem preveč sedela..Vožnja in to. Ker do tašče imamo skoraj 2 uri. smo se vmes ustavli potem pa smo šli še v Graz in nazaj. Včasih očitno pretiravam in telo ne izdrži vsega..

V glavnem maternični vrat zaprt - 38mm. Mala leži še čisto zgoraj. Tišči me v rebra ful..Je pa rekla da ima 2500g in da je čist normalne teže. Sicer kao ne bo 4kg na koncu ampak vseeno bo kar težka user posted image user posted image user posted image user posted image . Mi je pa dala preventivno naslednji teden spet CTG, samo tolk da me pomiri. Pregled pa čez 14 dni in takrat dam tudi bris za streptokok.

JAAAA IN FUL SEM "ZGODNA" ne morem spat. NO ja spala bi ampak me boli križ pa sem šla malo za računalnik potem pa spet nazaj v posteljo..

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3513
11.2.2012 11:30:03   
zmajcy_
IZVIRNO SPOROČILO: zwezdica82

IZVIRNO SPOROČILO: zmajcy_

Hei!

zmajcy_ zanimivo kako ginekologi štejejo nosečnost. Če se prav spomnim imam jaz en dan prej rok kot ti. No in tudi jaz sem bila včeraj na pregledu in mi je v materinsko napisala 33 2/7 user posted image user posted image user posted image sem sla se 1x gledat in piše termin poroda 29.3. in trajanje 33 3/7 user posted image  pa zmeri to v računalniku gleda kok časa je user posted image

V glavnem maternični vrat zaprt - 38mm. Mala leži še čisto zgoraj. Tišči me v rebra ful..Je pa rekla da ima 2500g in da je čist normalne teže. Sicer kao ne bo 4kg na koncu ampak vseeno bo kar težka user posted image user posted image user posted image user posted image . Mi je pa dala preventivno naslednji teden spet CTG, samo tolk da me pomiri. Pregled pa čez 14 dni in takrat dam tudi bris za streptokok.

a ni zanimivo kako vsak drugače pravi glede kilažeuser posted image  no mene je Pušenjak spraševal če so mi delali test za sladkorno (zaradi teže otroka ), samo kar jaz berem po netu je on res strokovnjak in mu zaupam user posted image  Drugače so pa itk odstopanja glede teže na uz.. pri prvi je en dan pred rokom moja ginekologinja namerila 2900g nekaj ur pred porodom so mi v porodnišnici namerl 3300 mala je pa imela 3140g user posted image

Drugače pa kam boš šla pa ti rodit? v lj? jst bom verjetn šla v Trbovlje.. sicer sem že razmišljala, da bi šla v Kranj zaradi epidrualne, ampak če sm lahko prvič rodila brez vsega bom tut zdej user posted image  

(odgovor članu zwezdica82)
Neposredna povezava do sporočila: 3514
11.2.2012 12:03:44   
kkkkk
pozdravljene!

Evo pri nas smo pa imeli pestro... sem v sredo popoldan odšla v P, ker sem bila prepričana da mi je začela odtekat voda :) se je kar polilo med nogami in vse je blo mokro. Valda kličem v p in pravjo naj se pridem pokazat. Pol so mi gor nardil ctg ni nč kazu ampak so me kljub vsemu 2 noči zadržal notri. So mi nardili še en Uz vse vredu, tamala 2770g aktivna, dost plodovnice tko da vse super in brez kakršnih znakov da se bo karkoli začelo! SO še včeraj dopoldne na viziti neki kompliceral, da še nom šla dam za vikend, sem tko jokala k dež res sem si želela domov in sem bla čist obupana da res nam šla.. ampak so pol rekli, da ni razlogov da ostanem user posted image user posted image user posted image . No tko to je bil moj spoznavni izlet s P user posted image in upam, da do 18 marca več ne grem tja user posted image . Sem pa mojga tok pogrešala k sem bla gor.. v vseh 5 mesecih kar sva zdaj že dala za sabo, ga nisem tok na moč pogrešala k sem ga zaj te 2 dni.. pa še neta ni tm da bi krkol lohl po skypu govorla. Še dobr d kmal pride dam in upam da bom še v 1 kosu!

Nč grem po ene krofe mmmm mi tok pašejo zadne čase user posted image user posted image

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3515
11.2.2012 12:09:58   
Jada82

Jada- fajn slikcauser posted image A jezero tolk zamrzne da lahko greš do cerkvice? Ali le obrobje? Mene bi blo pomoje kar strah da se  udre led.

Hvala user posted image
Ja, hodijo že gor do otoka ... je celo jezero zamrznjeno .. ampak jaz ne upam, mi smo bili samo na obrobju v Zaki .... sem bolj tak zajec, kar se tega tiče ... je pa fajn, pa lepo user posted image

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 3516
11.2.2012 12:15:19   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Histerični izpadi
Pa tamala me je spravila ob žice. Vedno, ko pride domov iz vrtca, je štala. V avtu je baje ful dobre volje in vse, ko pa stopi skozi vhodna vrata, se pa takoj začne - tečnoba, izsiljevanje, ukazovanje, teror in podobno. Jo vprašaš, ali ji pomagaš sezuti čevlje, ona reče, da ne, da bo sama. Ok, začneš sezuvat svoje ali početi kaj drugega, ona v histerijo, jo vprašaš, zakaj se dere, ona: pomagaj mi sezuti čevlje. Halo, prej si rekla, da boš sama. Ok, ji začneš sezuvat čevlje, spet pade v histerijo, jo vprašaš, kaj je, ona: sama bom, sama bom! Rečeš, ej, ne zmišljuj si, prej si me prosila, naj ti pomagam. In jo pač pustiš. Ona SPET v histerijo, ti padeš čist ven, jo vprašaš (že s povišanim glasom), kaj je zdaj narobe, ona: pomagaj mi sezuti čevlje.
user posted image user posted image user posted image
In potem skoz v tem stilu: daj mi to, naredi mi to, hitro, zakaj tega še ni. In dretje za vsako stvar. Kr neki. Sem bila "huda" in sestavila cel glasen monolog: da zakaj nam to dela, vsi smo veseli, ko pride iz vrtca, itak čakamo samo nanjo in se vse okoli nje vrti, po napitku in juhici bi lahko gledali knjigice, risali, karkoli. Ona pa pride in vse pokvari s svojim dretjem in zmišljevanjem. In ne boste verjeli: človek je tiho poslušal, potem pa skoraj popolnoma zamenjal ploščo. Postal zelo dobre volje, ob juhi smo debatirali "kot odrasli" in se imeli prav fino user posted image .
Ne štekam, zakaj na začetku taka histerija in despotski izpadi. Skušam si to pojasnit s tem, da je pač vrtec nek stres, doma se pa počuti popolnoma sprejeta in varna, in si da pač duška ... svojim nakopičenim negativnim emocijam. Saj pri odraslih je isto - vedno se znašamo na najbližjih, ne pa na tistih, ki si to "zaslužijo" user posted image . Ampak vseeno - ful zamori user posted image

Drugače kar ok, sem jo zdaj spravila spat in je zaenkrat tišina.

Ja ja, naša ima iste take izpade user posted image Zadnje čase non stop ... meni če reče ne, potem razumem kot ne in ji nekaj ne dam ... al pa če je za obut in ona pravi ne, pol pa ja ... ji rečem, naj se kar sama ... al pa lažje, če pravi, da naj mami, potem začnem, pravi, da bi sama, ne šmirglam, jaz naredim ... al pa jo kar pograbim ... ne da se mi tolerirat tega zmišljevanja .... Včasih imamo seveda jok in dretje, ampak se bo že navadla ... ne bom pa 5krat skakala za nekaj, ko se bo ona vmes zmišljevala ... Ja, je pa zelo naporno za živce .. Ma bomo že ...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3517
11.2.2012 14:34:06   
patella
Jou!

Evo, jaz mam pa mal odklopa, ker tamala in moj drnjohata. Ej, velikrat si rečem, kot bi imela že zdej 2 otročka doma!user posted image

kkkk: Ja, a pol je bla plodovnica al ne? Čudn, da se ti je kar tko polivaluser posted image . No, HB, da je vse vredu in da mala še malo počaka v bušku! SI pa ne predstavljam, kako je biti brez moža/partnerja več mesecev, posebej v takih situacijah kot se ti je zgodila ta teden.

Ursonok: Te je prov fajn brat - tvoje razmišljanje in razglabljanje, ****kanje nad sistemom, ...user posted image user posted image . Glede življenja v tujini - jaz pravim, da morš bit človk za to. Od moža sestrična tut živi v Švici, ampak je blo na začetku kar nekaj časa zelo težko (težko je blo dobit stanovanje, kaj šele službo). Tam imajo prednost sami Švicaraji, če oni ne kandidirajo npr. za neko delovno mesto so pol na vrsti članice EU, ki so prve pristopile in šele če teh ni med kandidati, pridejo pol na vrsto Slovenci. No, za SLovenci so pa še ostale nečlanice EUja. Pa ful je mogla še nekih izpitov narest, ker ji slovenske diplome niso priznali itd. Je mogla met kar močno željo živet gor, da je vztrajala in ni padla, ko so ji metal polena pod noge. Men se tega ne bi dal it. Mah, sej vem, da je v Sloveniji en drek živet (pač kar se tiče politike), ampak mi je pa kot dežela tooook všeč, da ne bi šla drugam. Pa moje bi ful pogrešala - jah, sm pač tak tip človekauser posted image . Pa tut vzgojena sem s hudo nacionalno zavestjo in patriotizmom. MAm to prov vcepljeno v glavo - jah, naš fotr je jako ponosen SLovenec in je bilo to pri nas doma kar naprej opevano. NO, mož bi pa kao brž šel v tujino, ker mu gre tukajšnji sistem na kozlanje in se itak skos neki pizdi nad državo. No, sej ga bo že minil.user posted image

Šibam, tamala kliče.....MAaaaamiii, kje siiiiii

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3518
11.2.2012 17:39:56   
zwezdica82
zmajcy- ja sj men ko je včeraj delala ultrazvok je tud pisalo mislim da 35t, naj bi po velikosti prehitevala ampak v materinski mi pa piše 33 2/7 in to niti ne spreminja. Sj tudi prva mi je prehitevala user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja Pušenjak je res stručko. Kako pa da si pri njemu delala Uz. Ful je težko pridit do njega. A si šla samoplačniško.
Meni je pri prvi v Lj ko sem imela še drugo ginekologinjo napovedala da bo 4kg. No mislim da je en teden predno sem rodila rekla da ima 3300g potem pa je bila na koncu težka 3890g.

Saj to nikoli ne veš ali točno izmerijo ali ne.

Jaz bom šla rodit zopet v Lj. Nisem neki razmišljala da bi šla kam drugam. Mogoče če bi se kaj kompliciralo pa da bi bila čez rok in da bi me konstantno pošiljali domov. POtem mogoče bi šla v Trbovlje. Samo sem še vedno bolj sigurna za LJ, ker če je kaj narobe z otročkom ga itak v LJ pošljejo. MI je pa moja ginekologinja sedaj priporočala, da če mi bo preveč mučno da naj kar zaprosim za Ultivo in da ni potrebno nobeno predavanje v LJ. Je pa mislim da spet odvisno kdaj rodiš. Ker se mi zdi da anesteziolog dela samo dopoldne..

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3519
11.2.2012 19:29:11   
kkkkk
čer čer!

@ Pattela se je izkazalo na koncu, da ni plodovnica ampak izcedek, ki ni tak goslikast ampak čist tekoče prozorn ampak dejansko se mi je kar ulilo sem mela čist mkre spodnjice in vložek, še v P sem mela mal mokro pa so mi kr en tak test naredl ko se trakec ob stiku s plodovno vodo obarva če je to to no in pr men se ni.
in ja je ful naporn blo tole brez možeka.. sva bla oba čist fetik in on dol k nč ne more pomagat in jz tlele k sem ga potrebovala sam kaj hočemo tko je... zdaj čist na koncu ne smeva obupavat če sva prej tok mescov dobr prefurala. Me pa mal stiska k se bližamo porodu. Še dobro, da mam fajn starše, taščo svaka sestro in vse čist zraven da mi pomagajo, bi blo pa kr težko , da bi bla še daleč od sorodnikov in prijateljev čist sama pa še brez svojga.

Neposredna povezava do sporočila: 3520
11.2.2012 19:52:04   
zmajcy_

IZVIRNO SPOROČILO: zwezdica82

zmajcy- ja sj men ko je včeraj delala ultrazvok je tud pisalo mislim da 35t, naj bi po velikosti prehitevala ampak v materinski mi pa piše 33 2/7 in to niti ne spreminja. Sj tudi prva mi je prehitevala user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja Pušenjak je res stručko. Kako pa da si pri njemu delala Uz. Ful je težko pridit do njega. A si šla samoplačniško.
Meni je pri prvi v Lj ko sem imela še drugo ginekologinjo napovedala da bo 4kg. No mislim da je en teden predno sem rodila rekla da ima 3300g potem pa je bila na koncu težka 3890g.

Saj to nikoli ne veš ali točno izmerijo ali ne.

Jaz bom šla rodit zopet v Lj. Nisem neki razmišljala da bi šla kam drugam. Mogoče če bi se kaj kompliciralo pa da bi bila čez rok in da bi me konstantno pošiljali domov. POtem mogoče bi šla v Trbovlje. Samo sem še vedno bolj sigurna za LJ, ker če je kaj narobe z otročkom ga itak v LJ pošljejo. MI je pa moja ginekologinja sedaj priporočala, da če mi bo preveč mučno da naj kar zaprosim za Ultivo in da ni potrebno nobeno predavanje v LJ. Je pa mislim da spet odvisno kdaj rodiš. Ker se mi zdi da anesteziolog dela samo dopoldne..

Moja ginekologinja mi je zmerla povisane pretoke in mi dala napotnico za uz v porodnisnici in sm se tja narocila in je bil on user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3521
11.2.2012 20:29:42   
life123
Hej nosečke:) Mene pa zgaga peče za znoret. laski rastejo. user posted image

A je drugače še katero kaj strah pred porodom? Zame bo to sicer drugič, ampak bolj se bližamo 13.marcu, bolj me stiska. Se mi zdi, da ste vse tako zelo pogumne, da vas ni niti malo strah. Vem, da bo vse ok in da bo hitro, pa vseeno...

Drugače pa mi je danes gospa na tržnici rekla, da je plahtica isto kot pa malinovi listi. Ima katera s tem kakšne izkušnje.

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3522
11.2.2012 20:36:23   
Jada82
Ja, mene tud kakšen dan zgaga noro peče user posted image user posted image user posted image Fuj!!!!

Ma ne vem, mene pa niti ni strah, je tud 2. ... pa me ni ... pravzaprav komaj čakam user posted image user posted image user posted image user posted image Sita sem že te nosečnosti, čisto sem narobe, vse me boli, težko se premikam, naveličana sem sama sebe, slabo spim .... Saj vem, da bo potem še bolj naporno, ampak gremo že enkrat v to .... sem kar malo neučakana .... Imam točno še 1 mesec do PDP ... .pa se mi zdi kar dolgo user posted image

(odgovor članu life123)
Neposredna povezava do sporočila: 3523
11.2.2012 20:36:47   
life123

tole sem pa našla en seznam še od prvega. Mogole pa kateri pride kaj prav.user posted image user posted image user posted image Mamin seznam stvari v potovalki za v porodnišnico

Dokumenti
vsa pridobljena zdravstvena dokumentacija
materinska knjižica s potrdilom o opravljeni materinski šoli (če je potrebno)
obrazec Prijava stalnega prebivališča otroka
obrazec Izjava o določitvi osebnega imena (vse to ste prejele v materinski šoli ali pa boste v porodnišnici)
zdravstvena izkaznica (potrjena)
napotnica za porod (dobite jo od svojega ginekologa)
poročni list ali dokazilo o očetovstvu (odvisno od porodnišnice)
Stvari
toaletna torbica
zobna krtačka in zobna pasta
krema za telo in obraz
deodorant brez vonja
tekoče milo in šampon
škarjice in pilica
krtača ali glavnik za lase
vazelin
Bepanthen mazilo (roza) za mazanje prsi
Mama blazinice za dojenje TO.TO
nastavek za bradavice
higienske vložke vir 80. ker so iz naravnih materialov
sp. perilo, več kosov, ker ga je potrebno zamenjati večkrat na dan
nogavice 3 pari
copate ali natikače, če ne želite imeti bolnišničnih
nedrček za dojenje 2 kosa
spalno srajčko (bolje kot pižama zaradi dojenja), dobite jo tudi v porodnišnici
oblačilo za domov
mobilni telefon in polnilec za mobilnik
fotoaparat
denarnica (bankovci nižjih vrednosti za avtomat
knjiga
otroški obroč za plavanje (za potrebe sedenja po porodu) 

Pripomočki za mamo
3 kos nedrček za dojenje
1 par nastavki za dojenje
1 kos krema za bradavice
3 paketi higienski vložki VIR 80 kos
olje proti strijam
4 paketi zaščitne Mama blazinice za dojenje to.to

Seznam za dojenčka iz porodnišnice
3 X tetra plenice
1 X povijalna plenica
2 X bombažni tetra krpici TO.TO
2 X plenički za enkratno uporabo
1 X žabice
1 X tetra majčka
1 X bombaž - mako majčka
1 X nogavičke - ni potrebno v kolikor ima žabice
1 X tetra ali bombažna krpica (navadna, mehka)
1 X vrhnji kompletek (jopca, hlačke, kapica ) - bombaž
ali 1 X pajacek "tisti lep kompletek za domov" in odvisno od vremena še kombinezonček z nogicami
1 X rokavičke (da se ne popraska, potem uporabne tudi doma)
1 X copatki ali nogavičke
1 X topla otročka odejica za na avtosedež oz. košaro
1 X avtomobilski varnostni sedež za pot domov
Nega otroka
2 paketa bombažne otroške vate TO.TO
3 paketi blazinice vate to.to za umivanje
3 paketi suhi robčki za umivanje (previjalne predloge)
1 paket palčke za čiščenje nosu in kožne gube to.to
2 kos bombažna tetra vrečka za umivanje
10 kos bombažne tetra krpice za umiranje to.to
25 kos vrečk iz vlaknovine za umivanje ritke
1 kos mandljevo ali olivno olje
1 kos hladilno mazilo
1 kos zaščitna krema za otroški obraz
1 kos nevtralno otroško milo trdo
1 kos 70% alkohol za čiščenje popka
1 kos fiziološka raztopina za nos
1 kos termometer za vodo
1 kos termometer za zrak
1 kos termometer za telesno temperaturo
1 kos škarjice z zaobljenimi konicami
1 kos gost glavniček za temenca
1 kos mehka krtača za lase
1 kos posodica za vodo za na previjalno mizico
1 kos naravna spužva za umivanje
1 kos šampon
1 kos gazice oz. kompresice za umivanje popka
2 kos kopalna brisača
1 kos sirup ali čaj proti krčem po 3. mesecu
Oprema za otroka
2 kos steklenička (1x 125ml in 1x 260ml)
2 kos duda
1 kos ščetka za čiščenje stekleničk
1 kos voziček
1 kos dežna prevleka za voziček
1 kos lupinca
1 kos avtomobilski varnostni sedežs
1 kos nepremočljiva podlaga ali nepremočljiv nadvložek
1 kos vrtiljak za na posteljico
1 kos ležalnik
1 kos aspirator za nos
1 kos elektronska varuška
1 kos Kengurujček po 6. mesecu, prej se uporablja ruta za nošenje
1 kos prenosna posteljica
Oblačila in plenice
30/40 kos letra plenice to.to
10 kos povijalne plenice
30 kos plenice za enkratno uporabo
6/8 kos letra majčke dolg rokav
6/8 kos mako majčke dolg rokav
2 kos kapice tetra ali mako
4 kos žabice
2 kos komplet pajac 48 (odvisno od velikosti otroka)
2 kos komplet pajac 56 (odvisno od velikosti otroka)
2 kos komplet pajac 62 (odvisno od velikosti otroka)
2 kos copatki
1 kos spalna vreča
8 kos body z dolgimi rokavi (odvisno od letnega časa)
6 kos body s kratkimi rokavi (odvisno od letnega časa)
1 kos bombažna jopica
1 kos komplet za prihod iz porodnišnice
1 kos topla vreča ali pajac za hladne dni
2 kos bombažna pajacka za spanje
2 kos hlače z naramnicami
5 kos plišasti komplelki (odvisno od letnega časa)
4 kos slinčki

(odgovor članu life123)
Neposredna povezava do sporočila: 3524
11.2.2012 20:40:00   
Aleda
Čer souser posted image ,
pr nas pa mal sneg pada, upam da ga ne bo lih preveč da zjutr ne bo treba preveč kidatuser posted image Danes sem se vozila ene 6 ur al pa še mal več, groza, še dobro da ni blo treba meni vozit. Sva šla z možekom po mojga atu v toplice na drug konec slovenije, ker je imel rehabilitacijo. Pa tako smotano vreme, smo mogli prav počasi in previdno vozit in še kar težko sedim toliko časa, ker mi user posted image pritiska v rebra, prav peče. Ne vem kaj dela notri, ker se spravi na desno stran trebuha in gor v rebra. No potem sva prišla domov sva mogla hitet pa še na pripravo za krst, komaj sem odsedela še tisto urco.

Včeraj sem pa tut jaz zakorakala v 35. teden, v sredo imam spet pregled pa verjetn bom imela sam ctg, ker mi je že zadnjič nardila uz. Joj gre hitr čas, še malo pa bo treba rodit. Saj če bi šla enkrat v začetku marca ne bi imela nič proti, še toliko naj počaka da greva na vikend oddih v toplice konec februarjauser posted image
Malinov čaj- jaz ga pijem ta teden, vsak večer eno skodelico. Sem pa opazila, da me zjutraj kar nekaj peče v nožnici pa ne vem a tut v mehurju špika, saj še sama ne vem točno kje. A še kateri to dela? Zdaj ne vem, a je to od tega čaja, lahko da sem premočnega nardilauser posted image
Plenice-katere plenice ve kupujete? Pamperske so kar drage, danes sem kupila ene za začetek, sam verjetno 1 ni pametno preveč kupovati, če seuser posted image že mal večji rodi. Sestra je nekaj časa imela une navadne iz mullerja, sam ni bla lih zadovoljna.

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.