|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
11.2.2012 20:42:05   
ursonok
Dober večer!

Pri nas spet svinjsko mraz. In smrdi, ker vsi kurijo razno svinjarijo user posted image

Drugače pa kar u izi dan ... Še celo spala sem čez dan kakšno urico, ker sta šla mojadva sama v trgovino ... Me pa že cel dan ful želodec boli. Res grozno.
Smo pa kupili Nici kozo za prihajajočega člana user posted image . Je tamala čist notr padla in je bil zvečer valda jok, češ da je koza njena in da mora iti z njo spat. No, smo jo uspeli nekako "spomniti", da jo je kupla za bratca, ne zase. user posted image
Ne vemo pa še, kaj bo bratec njej prinesel ... No, časa je, upam, še nekaj ..

Kkkkk,
res sočustvujem s tabo, da si takole sama user posted image . Jaz imam res luksuz, da tudi moj dela doma in je celo nosečnost ob meni, pa potem po porodu ... skratka, skoz ga imam "pod roko" user posted image

Plodovnica/izcedki
Meni se včasih, sploh zadnje tedne, tudi prav vlije, ampak vedno malo počakam, da se napol posuši in potem vidim, da gre v bistvu za izcedek. Tudi če je čisto voden, je vseeno na koncu rahlo belkast. Sem pa v prvi nosečnosti zapaničarila, ko se mi je nekaj ulilo na poti v trgovino ... In sem potem sama v neki lekarni kupila test za preverjanje plodovnice - za naslednjič, ko se mi ulije. No, pa se mi sploh ni, vsaj ne v takšni količini ... Test sem po porodu takoj podarila noseči kolegici. Škoda, bi lahko zdaj malo preverjala - kar tako za hec user posted image

Zadnje čase mi izredno paše sadje. In doma stisnjeni sokovi - spijem vsaj tri na dan. Na tešče zelenjavni (3dcl), pa potem pesin z 100% brusnico, enkrat podnevi pa še jabolko-korenček. Pa še bi se nalivala, če bi se mi ga dalo stiskati. Od sadja pa jabolka, pomaranče in zadnje dni celo hruške. To mi sploh ni podobno. No, bolje to kot pa non stop kolač user posted image

Sem pa včeraj nekaj eksperimentirala s fotičem v kopalnici. Prilepljam nekaj sličic mojega hjudž trebuha. Slike so zelo slabe, sploh ker se vse sveti zaradi luči ... No, važno, da se "glavni junak" vidi ....

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3526
11.2.2012 21:13:34   
pokalona1
Čer!

Po tem,ko sem spet vstala ob 5ih zjutraj, sem se danes vsaj popoldan naspala-2 uri in poluser posted image user posted image user posted image Zdej sem odšportala svoje in čakam,da mala trdno zaspi, da se grem lahko v miru stuširat.

Sicer pa, pri meni vse po starem. Ponoči še vedno ne najdem udobnega položaja in imam trebuh cele noči trd kot kamen. Ne vem,kako naj si pomagam. Se pa sicer ful dobro počutim, kar je super, ker hodim v laboratorij delat poskuse in vse lepo sfolgam.Sicer sem ugotovila, da me malo koncentracija daje, ampak- počasi se daleč pride.

aleda mi smo imeli od začetka Mullerjeve Pamperske-v rumenem paketku,mislim, da prav piše zgoraj, da so Newborn. Potem sem pa skoz kupovala DMove; eno obdobje, ko nama ni usekalo, da ima mala najbrž premajhne plenice, so nam potem ponoči občasno premočile, tako da sem takrat kupovala zopet v Mullerju Papmerske,mislim, da se jim reče Simply dry- semi bila tudi zelo zadovoljna. No, ko sva kupila večje DM, so se problemi z mokroto končali, tako da sem potem na teh ostala. Sedaj bom pa isto- za začetek bom kupila Papmerske, ker so res take fine, mehke. Potem pa DM. So pa Pampers v Mullerju približno taka cena kot DMove.Malenkost dražje. Ne vem pa, koliko so po drugih trgovinah, ker itak pravijo, da moraš kupovat Pampers narejene v Nemčiji, če hočeš pravo kakovost.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3527
11.2.2012 21:43:23   
Hov hov

IZVIRNO SPOROČILO: life123

Drugače pa mi je danes gospa na tržnici rekla, da je plahtica isto kot pa malinovi listi. Ima katera s tem kakšne izkušnje.

Kakor jo jaz poznam, naj bi se uporabljala za vse ženske težave in naj bi se pila celo nosečnost. Da mehča porodne kanale pa še nisem slišala.

(odgovor članu life123)
Neposredna povezava do sporočila: 3528
11.2.2012 21:43:25   
zmajcy_
Plenice - jst ne bom kupila cist malih, bomo zaceli z dvojko. Pri prvi smo isto in je blo cist ok. Imeli bomo pampers, jih uporabljam ze pri prvi in se mi najbolj obnesejo.

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 3529
11.2.2012 21:48:54   
Hov hov

A je drugače še katero kaj strah pred porodom? Zame bo to sicer drugič, ampak bolj se bližamo 13.marcu, bolj me stiska. Se mi zdi, da ste vse tako zelo pogumne, da vas ni niti malo strah. Vem, da bo vse ok in da bo hitro, pa vseeno...

Me je strah neznanega. In bolečine. Se pa počasi psihično pripravljam (psihično bildanje user posted image ). Itak mi porod ne uide, tako da se je treba sprijaznit s tem in narediti načrt.

Razmišljam pa, v katero porodnišnico naj grem - do treh imam enako daleč:

- Postojna - obvladajo EA, a nimajo bolnice zraven, če gre kaj narobe,
- Ljubljana - anesteziologa po vsej verjetnosti ne bo tam, ko ga bom potrebovala, je pa zraven klinični center;
- Kranj - enako kot Postojna.

(odgovor članu life123)
Neposredna povezava do sporočila: 3530
12.2.2012 4:01:48   
sneguljka1
No bejbe!

Saj bi se že včeraj lahk oglasila ampak ste v tem tednu toliko naklepale da sem si morala ful časa vzet za prebrat kaj se dogaja z vami user posted image Nisem se že en čas oglasila ker smo bili ta teden na morju in tudi obiske imam iz Slovenije, teto in sestrično in mi okupirata ves čas in tudi računalnik tako da ni simpl se zagrebst pa forum brat user posted image

Še vedno sem 2v1, brez skrbi, upam da zdržim še do četrtka ko končno letimo proti Evropi, najprej v Rim in potem v Trst. Ob poletu bom točno dopolnjenih 35 tednov. Včeraj sem šla na ultrazvok in potem k ginekologu, da mi je napisal potrdilo da lahko letim, da je nosečnost brez komplikacij in tko. Sicer je to potrdilo potrebno samo za zadnje 4 tedne nosečnosti ampak za vsak slučaj ga imam raje pri roki, ker mam tak gromozanski trebuh da ne vem kako me bojo gledali tam na check-inu user posted image Dojenček je že z glavo navzdol, čisto prav naštiman, sem res vesela in upam da tako ostane. Poslali so me še na cepljenje proti tetanusu (že zadnjič me je poslal, ampak se nisem odločila, ampak po premisleku sem vseeno šla), predvsem zato, če pride do prezgodnjega poroda kje na poti v nesterilnem okolju, da se user posted image ne bi okužil po odrezani popkovnici.

Sicer se mi pa kar precej dogaja da ko nekaj časa hodim, me začne špikat dol spodaj nekje pri izhodu iz maternice pomojem in se moram usest, kar tako kljuva, pa nisem vedela a mogoče z roko al kaj ampak očitno je to glava, ne vem, skratka to me je še najbolj skrbelo. Sem omenila ginekologu pa mi je na obrazec za letališče napisal še da mi morajo priskrbeti invalidski voziček ampak pomojem ga ne bom koristila, saj ni toliko za hodit, pa mamo kar nekaj časa da se premaknemo od enga aviona do drugega potem v Rimu. No, upam da bom ostala tako kot sem in bom lahko nekaj časa hodila. Sicer se kar hitro zmatram pri hoji.

Pa še en problem mam, sem se pred enim tednom prehladila, pomojem ker sem šla z mokrimi lasmi v avto, v avtu pa prižgana klima ker je bilo še celo noč 30 stopinj in me je prepihalo in potem boleče grlo, in kašljanje in par dni slabo počutje s kašljanjem in smrkanjem. Moj osebni zdravnik v Sloveniji pravi da moram vedno vzet antibiotike ko začnem veliko izkašljevat in se prehladim, ker imam eno kronično vnetje pljuč in ga je treba vedno čimprej pozdravit če se poslabša, zdaj v nosečnosti si pa res ne morem tega privoščit tako da čakam če se bo samo pozdravilo, pijem čajčke z medom (pri 30 stopinjah zunaj) in se pazim, ampak prejšnji teden na morju je blo težko, tam pa stalno piha veter in se mu je nemogoče izognit če stopiš ven iz hiše tako da upam da zdaj doma se mi bo uspelo pozdravit. Mislim da kdaj sem se že sama od sebe, sicer grem pa čez en teden k njemu če ne bo bolje, do takrat me ne bo konc, mislim pa da je vsak dan malo bolje user posted image

Smo se pa z odhodom na morje izognili strašni vročini v Buenos Airesu ravno v teh dneh, je blo 40 stopinj v torek baje, potem pa strašne nevihte in ogromno dežja v kratkem času, na morju je bilo zaradi vetra bolj sveže. Je klima čist druga, saj je več kot 400 km stran in ob Atlantiku. Zdaj se pa do našega odhoda v četrtek napoved vremena stopnjuje, vsak dan stopinjo več, za sredo že 33 stopinj, potem pa na minus. Sploh ne vem kako se bomo navadili, sem že začela pakirat in je kar problem, pa še s tem slabim počutjem user posted image

Tako na hitro, res imate pestre zgodbe, me veseli brat kaj se dogaja z vami in lepo da me katera tud malo pogreša user posted image

čau čau

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 3531
12.2.2012 8:37:53   
cokolino
Sam na hitro da pokomentiram user posted image

Ursonok matr si dobra user posted image user posted image user posted image , ful lep buši, pa nič se nisi zredila...waw res
Bom tudi jst nalimala kako slikco, ma ko se moj zbudi, ker jst ne znam user posted image  antitalent za te stvari

No jst sem tudi v 35t, v petek mam pregled, pa predavanje za EA, sicer ne vem če jo bom vzela, ampak grem vseeno na predavanje. Je pa zadnjič babica razlagala, da pri njih nimajo več ultive (a sem prav napisala?), ker baje da niso imeli dobrih izkušenj z njo.

A se bo katera odločila za shranitev matičnih celic?

No zdj grem pa še kaj prebrat za nazaj...

(odgovor članu sneguljka1)
Neposredna povezava do sporočila: 3532
12.2.2012 10:07:35   
Jada82
Plenice - jaz imam za tamalo najraje ali Muellerjeve (njihova znamka), potem Mercatorjeve Lumpi so dobre in pa Hoferjeve. Pamperske tudi, samo so drage .....

Ursonok - krasno izgledaš, res!!! Super postavca, krasna nosečka! Bravo!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nam je pa dolgčaaaas, kako je to mogoče? Ura šele 10, mi pa že vsi 3 umiramo na obroke ... no ja, tamala niti ne, sam nama je grozno dolgčas. Bom pobasala tamalo, greva na en sprehod ven ..... pol bo pa itak počas kosilo za naredit. Ma se mi ne da ven, ker je tak mraz, samo notri bomo pa zgnili user posted image
Svašta ....

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 3533
12.2.2012 10:43:24   
caelia
Dobro jutro!

ursonok: Full maš lep trebušček :) jaz bi tudi priplepla kašno slikco.. pa sem ugotovila (??!), da do 32. tedna sploh še nimam nobene svoje "noseče" slikce..user posted image  moram pohitet, da me kaj drugega ne prehitiuser posted image

sneguljka: tukej je res mraz.. -12, -10 že cel teden, pa sneži..

plenice:
jaz sem za začetek kupila en paket 1 pampersk, potem bomo meli pa najbrž DM-ove, je bla sestra zadovoljna z njimi, ma tri otroke... al pa je mela mulerjeve tudi vmes.

mi smo se zbudili danes ob pol 9h, ob 9h nam je supelo prilest iz postelj, zdaj smo se komaj najedli... sem razmišljala, da bi kaj spekla.. pa s ene morem odločit kajuser posted image  šamrole, krofe ali muffine.. ne vem še.. nekaj na hitro bom..

je pa res vreme bolj moreče. sem mislila, da bi šli malo peš, pa je začelo tako pihat, pa itak sneži, tak da se mi res ne da... sem malo lena postala.user posted image

kok mate  obsege trebuha? jaz sem si včeraj zvečer merila, sem mela 93, (31t6d).. pa ne vem.. a je ok to? spet me psihirajo zaradi kg.. češ, da se nič ne redim pa take...

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3534
12.2.2012 13:33:44   
kendicka
pozdravljene souser posted image ,

jaz sem čist happy, ker sem si končno kupila pravi modrc user posted image saj vem, big deal, ampak meni je totalno odleglo, ker me vsak večer tako tišči, imam modrc čist zarit pod prsa, vse rdeče, brez pa tudi ne morem bit, ker prsi niso ravno majhne. včeraj sem dokončno znorela in šla v eno nosečniško trgovino, prodajalka super prijazna (jaz smotana sem povečevala obseg, ker me je pač vedno žulilo, ne pa tudi košarice. kupila celo podaljšek za modrc, ki se mi je začel redno odpenjat ... res za pop*) in v pomoč ... na koncu kupila dva, sta pa že za dojenje. malo fore je v košaricah, tako da bosta primerna za po porodu user posted image

ursonok: super trebušček user posted image in manekenska postavca, saj se sploh nisi nič zredila.

jaz sem pridelala 10 kg, jih imam pa že od prej na zalogi. se počutim čisto ok, tudi trebuh me ne ovira. čeprav na trenutke nimam ravno občutka in se s trebuhom zaletim - npr. moram mimo dragega, ki se obuva čevlje v predsobi, meni se zdi, da je čisto dovolj prostora, da bom šla mimo, pa ni čisto tako user posted image

kkkkk: joj, meni bi bilo totalno hudo, tako da te čisto razumem ... pošiljam ti user posted image user posted image user posted image

cokolino: midva sva se odločila za shranitev matičnih celic. pri vsej zadevi je najbolj pomembno, da je transport čimkrajši, da se čimprej shranijo. shranijo za 20 let, potem se pa da podaljšat. to se mi zdi malo tako tako, saj si ponavadi v prvih 20 letih življenja precej zdrav, težave nastopijo kasneje (in tu je gotovo njihov zaslužek), ampak se pa da kar veliko zadev že pozdravit ...

sneguljka1: srečno pot v zimske krajeuser posted image in čimprej se pozdravi user posted image

glede plenic: kaj pa te pralne? in ali je treba na začetku imeti te pralne, potem pa lahko tiste za enkratno uporabo? mogoče malo naivna vprašanja, ampak zame je prvič. sem si zadnjič malo razgledovala plenice v trgovinah in sploh ne bi vedela, katere izbrat.

imejte se lepo

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3535
12.2.2012 14:15:32   
hrchy
Jaz sem ravno zdajle v postopku narocanja pralnih plenic prek Amazona (bambusove/flis). Bom imela samo te, pa mogoce kaksne za enkratno uporabo za na izlete itd... Mah ne vem, probala bova, pa bova videla, kako se obnese... se mi pa zdi fajn ponudit otrocku cimbolj naravne stvari... se zmeraj se lahko kasneje premislim, a ne? user posted image Sem pa itak dobila kar nekaj vzorcev pameprsk itd. v promocijskih paketih razlicnih trgovin, tako da imam tudi nekaj teh an zalogi.

Sicer me pa cakajo zadnji nakupi - danes preko interneta. Tukaj na Danskem je otroska oprema veliko drazja kot na amazonu, pa se zastonj dostavo imajo. user posted image Potem pa vse zlozim iz omar, vzamem seznam in kljukam. Pomoje mi manjkajo samo se kaksne prevleke za odeje in pa sling. Moj predragi moz pa danes dokoncuje previjalno in police za v sobo. Mi je vsec, kako stvari pocasi zavzemajo svoje mesto.

V petek pa spet pricakujeva obiske iz Slovenije - prideta tasca in svakinja za en teden. Upam, da bo vreme malo lepse, da se bo dalo bit kaj zunaj (trenutno nam snezi in piha).

kendicka, tole z zaletavanjem je pa meni se kako znano, najveckrat 'nastrada' ravno popek, kar je se posebno zoprno...

Aja se to moram delit (ker sem tako fascinirana nad takimi majhnimi stvarmi), da sva vceraj v eni zabaceni stacuni nasla tapravo Poli salamo, pa mlinotestove nudlce za v juho pa argeto pasteto... Pa se Jadro napolitanke!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Hec je v tem, da jaz sicer poli salame sploh ne jem, ampak vceraj sva pa tole morala kupit in sva imela danes tak slovenski zajtrk - sendvice s poli salamo...user posted image - res, pocutila sem se kot da sem nazaj doma user posted image . jeeej! Aja in dva dni nazaj sem po dolgem iskanju nasla kislo zelje (ne, tukaj tega ne poznajo in ne jejo, imajo samo svoje res zanic variante...) tako da to je bilo pa vceraj za kosilo.... ah ja...dobra domaca hrana je ena izmed stvari, ki jo najbolj pogresamo Slovenci tukaj...

no, en lep pozdrav v juzne kraje, imejte lepo nedeljo!!! Aja Jada, zavidam potep po zaledenelem Blejskem jezeru!!!!Tam sem se jaz naucila drsat!!!

(odgovor članu kendicka)
Neposredna povezava do sporočila: 3536
12.2.2012 15:17:14   
kendicka
hrchy: tudi jaz razmišljam o kombinaciji pralnih in za enkratno uporabo. bomo pa videli, kako bo to funkcioniralo potem v praksi.
in ja, zelo dobro se spomnim, ko sem študirala v tujini ali ko sem dlje časa potovala, ko sem našla kje v kakšni trgovini kak slovenski izdelek, vedno sem kupila in z največjim užitkom zmazala kakšno dobroto, če tudi ponavadi tega ne bi jedla user posted image

jaz komaj čakam, da se preseliva, da začnem urejat in pripravljat za bebico ... selitev se nama obeta po 20. februarju, tako da računam, da bova 14 dni še sama v novem stanovanju preden pride dete ...

ena je spraševala o strahu pred porodom: mene je sem pa tja kar strah ... ampak se nekako potolažim s tem, da če so pred mano vse rodile, bom pa še jaz. sem pa videla, kako blagodejno je name vplivalo to, da mi je G rekla, da pričakuje, da bom rodila kar hitro in tudi moja mama je precej hitro in brez večjih komplikacij rodila mene in brata ... plus malo dihalnih vaj, pa malinovega čaja in akupunkture ... mi daje malo več samozavesti user posted image

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3537
12.2.2012 15:25:20   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: zmajcy_

Plenice - jst ne bom kupila cist malih, bomo zaceli z dvojko. Pri prvi smo isto in je blo cist ok. Imeli bomo pampers, jih uporabljam ze pri prvi in se mi najbolj obnesejo.

Enako! Štartam tokrat z dvojko.
Pri sinu sem štartala z enko in so mi premočile vsako krat, tako da smo se skozi preoblačili. Vse do prvega obiska patronažne, ki me je razsvetlila, da so pobiču krepko premajhne!
Tako da sem potem praktično cel paket šenkala naprej.
Tokrat štartam z dvojko, če pa slučajno bi se zgodilo, da se pikica rodi toliko prej ali pa toliko manjša, pa pač koga pošljem po enko in dvojka počaka.

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3538
12.2.2012 15:30:24   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: Hov hov

A je drugače še katero kaj strah pred porodom? Zame bo to sicer drugič, ampak bolj se bližamo 13.marcu, bolj me stiska. Se mi zdi, da ste vse tako zelo pogumne, da vas ni niti malo strah. Vem, da bo vse ok in da bo hitro, pa vseeno...

Me je strah neznanega. In bolečine. Se pa počasi psihično pripravljam (psihično bildanje user posted image ). Itak mi porod ne uide, tako da se je treba sprijaznit s tem in narediti načrt.

Razmišljam pa, v katero porodnišnico naj grem - do treh imam enako daleč:

- Postojna - obvladajo EA, a nimajo bolnice zraven, če gre kaj narobe,
- Ljubljana - anesteziologa po vsej verjetnosti ne bo tam, ko ga bom potrebovala, je pa zraven klinični center;
- Kranj - enako kot Postojna.

Strah me je samo, da bi bil kakšen zaplet, bolečine in ostalega pa ne.

To je tudi še izmed razlogov, zakaj se nisem odločila za Postojno, ampak za Izolo, ker je v Izoli tudi bolnica v Postojni pa samo porodnišnica. Je tudi to en pomemben razlog, čeprav ga zadnjič nisem navedla.

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 3539
12.2.2012 15:46:35   
hrchy
strah: mene (se zmeraj) ni strah... bomo videli, kako bo. Mi pa precej pomaga nasa 'materinska sola' kjer je del tecaja vsakokrat namenjem tudi ucenju sprostitve, nadziranja bolecine, psihicne priprave... Nisem pa apriori za 'naraven' porod - ce bo mene bolelo, bom sigurno vzela kaksno prtibolecinsko terapijo (recimo tukaj vse babice obvladajo akupunkturo med porodom, EA je na voljo 24/7...).
V nasprotju s tabo Kendicka pa je meni enkrat se v Sloveniji rekla ginekologinja, da zna biti, da bom morala otroka roditi s carskim rezom. Bomo videli. Tudi moja mami je imela obakrat carski rez. Tako da upam samo, da se bojo znali pravocasno odlocit (tega me je se najbolj strah).

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 3540
12.2.2012 15:53:22   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: hrchy

Jaz sem ravno zdajle v postopku narocanja pralnih plenic prek Amazona (bambusove/flis). Bom imela samo te, pa mogoce kaksne za enkratno uporabo za na izlete itd... Mah ne vem, probala bova, pa bova videla, kako se obnese... se mi pa zdi fajn ponudit otrocku cimbolj naravne stvari... se zmeraj se lahko kasneje premislim, a ne? user posted image Sem pa itak dobila kar nekaj vzorcev pameprsk itd. v promocijskih paketih razlicnih trgovin, tako da imam tudi nekaj teh an zalogi.

jaz nisem ravno zagovornica tehle naravnih pralnih plenic.... sej je resm ad je vse bolj naravno in to, pa tudi me smo generacija, kii je še rasla gor s pralnimi plenicami... ampak...

delam v vrtcu in sem mela lani enega fantka, ki je mel samo pralne plenice... kok je blo to grozno preoblačit... vse mokro, premočeno, tisti listki, ki se jih da čez, (kot suhi to-to robčki) da se kakanje potem samo odstrani, so največkrat prepuščali.. prati jih moraš sproti, se pravi pereš na pol prazen stroj na 95, da vse dezinficiraš..
da ne govorim o zimskih mesecih. ta fantek je bil čist bogi.. smo šli pozno jeseni na sprehod, valda on kmalu polulan, cela skupina takoj nazaj not, pa je blo dostikrat že prepozno. Ker so tok naravne, bombaž in to, je že res, da so manj alergene, pa tud vpijajo dosti, samo.. je mela pa po dveh korakih mokre hlačke, če se je na igrišču drsal po toboganu, takoj moker.. in posledično non stop prehlajen, bolan.. med spanjem so mu zmeraj premočile.....

ne vem, nimam dobre izkušnje s temi plenicami. če samo primerjate npr. vložke... Vir80 so res naravni in pač bombažni, se ne vnema koža, pridejo prav za poporodno čiščo... samo, če jih primerjaš s trikreat tanjšimi always al pa pač kaka druga firma... večja vpojnost, bolj udobne...

če redno menjaš (tako pleničke, kot pri nas vložke) je tako ali tako manj možnosti za infekte..

my humble opinion....

glede porodnišnic.. jaz grem v KR, ker v PO porodnišnici je umrla biološka mamica mojega sinkota.. ne grem tja za nič na svetu, pa mam enkrat bližje kot do KR.

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3541
12.2.2012 16:29:53   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: caelia

glede porodnišnic.. jaz grem v KR, ker v PO porodnišnici je umrla biološka mamica mojega sinkota.. ne grem tja za nič na svetu, pa mam enkrat bližje kot do KR.

No, to je ta eden od razlogov zakaj NE Postojna...nisem hotela nobenega strašit s tem, ampak to je to. Nisem pa vedela, da je to ta ista biološka mamica od tvojega sinkota user posted image user posted image user posted image . Bila pa sta dva primera v razmeroma kratkem času. Ravno v času preden sem šla jaz rodit in to me je že takrat odvrnilo od Postojne.
Pa naj bo ne vem kako prijazno osebje in ne vem kako komot in kaj vem vse, svojega in otrokovega zdravja ne grem reskirat za noben "kao luksuz". Ga ni pogoja.

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3542
12.2.2012 16:30:30   
cokolino
Glede plenic; jst sem kupila nekaj Racmank, bom pa mela kombinirano...za doma Racmanke, drugače pa te za enkratno.
Oz. odvisno kako bo koža prenašala...Bi pa najraje samo Racmanke.
Glede vložkov vir80, no jst jih ne menjam za nič na svetu, meni so Always in ostali super vpojni vložki živa katastrofa, ne samo da mi smrdijo, ko se pač napolnijo s krvjo, ampak tudi večkrat sem dobila vnetja po njih...tako da od cca 20leta nosim samo Vir80...pa sem se ful sekirala na začetku, če jih je kaj ven vidt (izpod hlačk) ker so pač debelejši. Valda je blo sam to v moji glavi. Jst jih ne menjam. So pa kar drage, žal. In tudi kod dnevne vložke uporabljam Vir ekstra (sv.plave), še posebno zdaj, ko imam kar nekaj izcedka.
Glede obsega trebuha; jst ga mam 96cm, pa sem v 35t, in se tudi meni zdi majhen (v primerjavi z drugimi)...res pa je, da sem bolj suha, redit sem se začela sedaj, sem že na +8, ker prej nisem imela apetita. No se ne mislim sekirat zaradi tega, v petek mam pregled in upam, da bo vse ok in da bo dojenček pravih mer.
Matične celice; zadnjič je ena mama razlagala, ker njena hčerka je zbolela za leukemijo (mislim da ima mala cca 5let) in je povedala, da v tem primeru recimo te matične celice sploh ne pridejo v poštev, pa čeprav glih za take primere pišejo. Tako da sem potem šla ful brat od tega in sem se odločla, da jih ne bomo shranili. Upam, da nebomo nikoli prišli do tega, da bi jih dejansko potrebovali.

Jst bom šla tudi rodit v Postojno, nočem niti mislit na nič slabega...čeprav mi gre kdaj kaka neumna skozi glavo. Zaradi mojih težav, sem bila sprejeta že 3-krat (v prejšnjih nosečnostih) in zmeraj sem bila zadovoljna.

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3543
12.2.2012 16:52:31   
Aleda
Fajn trebušček ursonok, je že kar velikuser posted image , res si lepa fit user posted image
Plenice- no tut jaz sem kupila za začetek ene pamperske 2, zgleda da sem se kar prav odločila glede na vaše izkušnje, če bojo prevelike bomo pa naknadno kupil 1. Pralnih nimam namena uporabljat, se mi ne da. Moja sestra jih je imela od začetka pa se ji niso obnesle, prijateljica jih je tut nabavla ampak potem sploh ni probala, ker je tamala non stop kakala.
Sneguljka- a se vračate v Slovenijo, boš tukaj rodila?
Trebušček- sem zmerla trebušček, 102 cm je obseg v 35 tednu. Caelia- pomoje je tvoj čisto ok, tut moj je bil neki tacga v istmu tednu. Jaz sem se pa zdredila že 13 kg, pomoje bo na koncu že 15kg, upam da ne več, čeprav se mi zdi da se mi niti ne pozna toliko.
Hrchy- pri vas dobite pa kar velik enih reklamnih izdelkov, tukaj so pa tako škrtiuser posted image
Porod-  včasih pride kakšen dan ko začnem razmišljat kako bo potekal porod, kako bo potem ko bo dojenček in me rata strah, včasih sem pa tako optimistična in se vsega veselim. Rodit grem pa v Postojno, razen če ne bo kaj prišlo vmes.

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3544
12.2.2012 17:25:41   
Polzi
trebuh moj ima 109 cm , skupaj z razširjenimi boki. Se mi je ves špehec obesil na boke user posted image
porod - me ga je sicer strah, vendar si dopovedujem, da jih je že veliko z nižjim praom bolečine to dalo skoz, pa bom še jaz nekako. Če pri zobarju zdržim brez injekcije bom pa še to. Pa še to si dopovedujem, da me nečesa, ki niti ne vem kako zgleda, ne sme bit strah
ursonok - ti si pa res fit user posted image  Kaj bi jaz dala, da bi imela tako postavo. Ja, je bila pred nosečnostjo, potem pa malo preveč prenažiranja, ker mi je bilo drugače skoz slabo in je to to. V zadnjem času se sicer manj redim, ampak vseeno, je škoda že narejena. Se tolažim s tem, da bomo rodile v najlepšem letnen času in bomo lahko celo pomlad, poletje in jesen vozičkale in s tem izgubljale kilogrme user posted image  Tako, da niti ne bom pisala koliko kg sem pridelala user posted image  Kot sem rekla - rešuje me višina user posted image
plenice - uporabljala bom tiste za enkratno uporabo, ker se mi res ne da s pralnimi ubadat, pa še previjanje traja dosti dlje. Pač otroka pogosto previješ in skrbiš za nego, da ne pride do vnetij.
sneguljka - vsi smo te pogrešali, ker se tako dolgo nisi javila. In dobro se obleci, če prihajaš v naše kraje, tu je mraz k user posted image . Še prej si pa prehlad pozdravi, ker tu se boš samo še dodatno prehladila.

user posted image  mi je sporočil, da bo čez dobro urco doma. Tak, da se grem počas sparvit, da bom šla po njega. Moram prisankat iz hribov v dolino, kar bo se mi zdi velik podvig, kljub 4x4. Ga nisem glih navajena, ker se po snegu še nisem z njim vozla. Sem se do zdej vozla z njegovim avtom, zdej pa neki noče vžigat in moram it s svojim. Eh, navzdol bo že šlo user posted image

Lepo se imejte v tej zimski idili - pri nas že od petka skoz sneži

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 3545
12.2.2012 17:43:10   
kaminek
ursonok: kaka fletnauser posted image user posted image user posted image user posted image

pralne plenice: me ne mikajo čisto NIČ. tko kot je caelia rekla, user posted image dost kakajo in lulajo. že tko maš drucga dela dost, potem pa še to pranje plenic. pa tud tko je, da marsikdaj se tolk pokaka, da je user posted image "namazan" po hrbtu do vratu. ne hvala, tko vedno vzameš frišno plenico, previješ ga itak na vsake 3-4 ure al pa še prej. tko, da je malo verjetnosti, da se mu kej vname. edino, če je nagnjen k temu.

mene pa je tko začel tiščat dol. trebuh se mi je dost spustu, zdej pa tišči. v sredo bom dopolnila 37T in imam pregled in prvi CTG, bomo vidl, kaj bo.

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 3546
12.2.2012 18:38:52   
zmajcy_
IZVIRNO SPOROČILO: caelia

jaz nisem ravno zagovornica tehle naravnih pralnih plenic.... sej je resm ad je vse bolj naravno in to, pa tudi me smo generacija, kii je še rasla gor s pralnimi plenicami... ampak...

delam v vrtcu in sem mela lani enega fantka, ki je mel samo pralne plenice... kok je blo to grozno preoblačit... vse mokro, premočeno, tisti listki, ki se jih da čez, (kot suhi to-to robčki) da se kakanje potem samo odstrani, so največkrat prepuščali.. prati jih moraš sproti, se pravi pereš na pol prazen stroj na 95, da vse dezinficiraš..
da ne govorim o zimskih mesecih. ta fantek je bil čist bogi.. smo šli pozno jeseni na sprehod, valda on kmalu polulan, cela skupina takoj nazaj not, pa je blo dostikrat že prepozno. Ker so tok naravne, bombaž in to, je že res, da so manj alergene, pa tud vpijajo dosti, samo.. je mela pa po dveh korakih mokre hlačke, če se je na igrišču drsal po toboganu, takoj moker.. in posledično non stop prehlajen, bolan.. med spanjem so mu zmeraj premočile.....

ne vem, nimam dobre izkušnje s temi plenicami. če samo primerjate npr. vložke... Vir80 so res naravni in pač bombažni, se ne vnema koža, pridejo prav za poporodno čiščo... samo, če jih primerjaš s trikreat tanjšimi always al pa pač kaka druga firma... večja vpojnost, bolj udobne...

če redno menjaš (tako pleničke, kot pri nas vložke) je tako ali tako manj možnosti za infekte..

my humble opinion....

S tem se pa ne strinjam.. jaz imam tudi pralne doma in jih uporabljam... sicer ne redno ampak vseen.. to da premočijo sploh ni res, pri racmankah daš še čez take hlačke, ki ne premočijo.. robčki imajo itk samo ta namen da kakec vržeš direktno stran.. jaz nimam slabih izkušenj z njimi.. samo ne da se mi tok prat user posted image  drgačpa druge firme imajo recimo vse iz enga kosa in ni potrebno dajati čez še hlačk, ampak plenica ne premoči čez..

http://pleniceracman.si/ponudba/pralne_plenice/prekrivne_hlacke/ to so take hlačke,ki pridejo čez plenico, da potem ta ne premoči..

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 3547
12.2.2012 18:53:37   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: zmajcy_

S tem se pa ne strinjam.. jaz imam tudi pralne doma in jih uporabljam... sicer ne redno ampak vseen.. to da premočijo sploh ni res, pri racmankah daš še čez take hlačke, ki ne premočijo.. robčki imajo itk samo ta namen da kakec vržeš direktno stran.. jaz nimam slabih izkušenj z njimi.. samo ne da se mi tok prat user posted image  drgačpa druge firme imajo recimo vse iz enga kosa in ni potrebno dajati čez še hlačk, ampak plenica ne premoči čez..

http://pleniceracman.si/ponudba/pralne_plenice/prekrivne_hlacke/ to so take hlačke,ki pridejo čez plenico, da potem ta ne premoči..

zmajcy_
sej se nočem kregat.. ampak ravno te je mel fantek v  vrtcu in- premočijo!!! tudi skozi te hlačke.. pač.. pri robu...
in je mel non stop mokre hlače, žabice...
je pa možno, glej, da je imel premajhne.
smo se potem z mamico zmenili, da smo imeli za na sprehode pamperske, da se ni prehladil prevečkrat, za v vtrcu pa samo pralne...

Uglavnem, jaz bom mela kar take za enkratno uporabo... nimam pa nič proti, če ste ostale tok pridne, da se vam da skoz prat user posted image user posted image
smo pa tud mi čist lepo gor zrasl s temi pralnimi plenicami, pa tud sploh še ni blo teh nepremočljivih hlačk za čez... samo plenica in tista zavijalna...

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3548
12.2.2012 19:44:44   
kendicka

strah: mene (se zmeraj) ni strah... bomo videli, kako bo. Mi pa precej pomaga nasa 'materinska sola' kjer je del tecaja vsakokrat namenjem tudi ucenju sprostitve, nadziranja bolecine, psihicne priprave... Nisem pa apriori za 'naraven' porod - ce bo mene bolelo, bom sigurno vzela kaksno prtibolecinsko terapijo (recimo tukaj vse babice obvladajo akupunkturo med porodom, EA je na voljo 24/7...).
V nasprotju s tabo Kendicka pa je meni enkrat se v Sloveniji rekla ginekologinja, da zna biti, da bom morala otroka roditi s carskim rezom. Bomo videli. Tudi moja mami je imela obakrat carski rez. Tako da upam samo, da se bojo znali pravocasno odlocit (tega me je se najbolj strah).

se pa definitivno zavedam, da gre lahko zadeva tudi v drugo smer, se kaj zakomplicira, ipd. npr. mojo prijateljico je bilo blazno strah, saj so ji napovedovali velikega dojenčka, njena mama je rodila s carskim rezom in tudi njej so ga napovedovali ... pa je rodila naravno, mali je bil kar velik, predvsem obseg glavice. druga prijateljica, mama je oba rodila v medenični vstavi, prijateljica je imela prej lahek porod ... skratka, mislim, da ga ni garanta ... verjamem pa, da bomo na kocnu vse presrečne z našimi user posted image

hrchy: a na Danskem je možna akupunktura pri porodu? kdo pa to izvaja? babice?

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3549
12.2.2012 20:12:10   
pokalona1
Dober večer!

Porod- mene ga je obupno strah...Ker vem, kaj vse lahko gre narobe.Na žalost.Ampak poskušam čim manj misliti na to.
Sicer sem pa jaz prvič rodila v Postojni in lahko samo pohvalim-vse. Je pa res, da je njihova slabost to, da nimajo nekega supporta. Da je pač porodnišnica in to je t

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.