sneguljka1
|
No bejbe! Saj bi se že včeraj lahk oglasila ampak ste v tem tednu toliko naklepale da sem si morala ful časa vzet za prebrat kaj se dogaja z vami Nisem se že en čas oglasila ker smo bili ta teden na morju in tudi obiske imam iz Slovenije, teto in sestrično in mi okupirata ves čas in tudi računalnik tako da ni simpl se zagrebst pa forum brat Še vedno sem 2v1, brez skrbi, upam da zdržim še do četrtka ko končno letimo proti Evropi, najprej v Rim in potem v Trst. Ob poletu bom točno dopolnjenih 35 tednov. Včeraj sem šla na ultrazvok in potem k ginekologu, da mi je napisal potrdilo da lahko letim, da je nosečnost brez komplikacij in tko. Sicer je to potrdilo potrebno samo za zadnje 4 tedne nosečnosti ampak za vsak slučaj ga imam raje pri roki, ker mam tak gromozanski trebuh da ne vem kako me bojo gledali tam na check-inu Dojenček je že z glavo navzdol, čisto prav naštiman, sem res vesela in upam da tako ostane. Poslali so me še na cepljenje proti tetanusu (že zadnjič me je poslal, ampak se nisem odločila, ampak po premisleku sem vseeno šla), predvsem zato, če pride do prezgodnjega poroda kje na poti v nesterilnem okolju, da se ne bi okužil po odrezani popkovnici. Sicer se mi pa kar precej dogaja da ko nekaj časa hodim, me začne špikat dol spodaj nekje pri izhodu iz maternice pomojem in se moram usest, kar tako kljuva, pa nisem vedela a mogoče z roko al kaj ampak očitno je to glava, ne vem, skratka to me je še najbolj skrbelo. Sem omenila ginekologu pa mi je na obrazec za letališče napisal še da mi morajo priskrbeti invalidski voziček ampak pomojem ga ne bom koristila, saj ni toliko za hodit, pa mamo kar nekaj časa da se premaknemo od enga aviona do drugega potem v Rimu. No, upam da bom ostala tako kot sem in bom lahko nekaj časa hodila. Sicer se kar hitro zmatram pri hoji. Pa še en problem mam, sem se pred enim tednom prehladila, pomojem ker sem šla z mokrimi lasmi v avto, v avtu pa prižgana klima ker je bilo še celo noč 30 stopinj in me je prepihalo in potem boleče grlo, in kašljanje in par dni slabo počutje s kašljanjem in smrkanjem. Moj osebni zdravnik v Sloveniji pravi da moram vedno vzet antibiotike ko začnem veliko izkašljevat in se prehladim, ker imam eno kronično vnetje pljuč in ga je treba vedno čimprej pozdravit če se poslabša, zdaj v nosečnosti si pa res ne morem tega privoščit tako da čakam če se bo samo pozdravilo, pijem čajčke z medom (pri 30 stopinjah zunaj) in se pazim, ampak prejšnji teden na morju je blo težko, tam pa stalno piha veter in se mu je nemogoče izognit če stopiš ven iz hiše tako da upam da zdaj doma se mi bo uspelo pozdravit. Mislim da kdaj sem se že sama od sebe, sicer grem pa čez en teden k njemu če ne bo bolje, do takrat me ne bo konc, mislim pa da je vsak dan malo bolje Smo se pa z odhodom na morje izognili strašni vročini v Buenos Airesu ravno v teh dneh, je blo 40 stopinj v torek baje, potem pa strašne nevihte in ogromno dežja v kratkem času, na morju je bilo zaradi vetra bolj sveže. Je klima čist druga, saj je več kot 400 km stran in ob Atlantiku. Zdaj se pa do našega odhoda v četrtek napoved vremena stopnjuje, vsak dan stopinjo več, za sredo že 33 stopinj, potem pa na minus. Sploh ne vem kako se bomo navadili, sem že začela pakirat in je kar problem, pa še s tem slabim počutjem Tako na hitro, res imate pestre zgodbe, me veseli brat kaj se dogaja z vami in lepo da me katera tud malo pogreša čau čau
|