|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
17.1.2012 10:59:57   
pokalona1
Dober dan!

patella po smajlijih sodeč, te kirurgija ne zanima ravno?user posted image Pa v Ljubljani delaš faks?Ali v Mb?Kaj boš pa specializirala?
Sej nosečnost se mi zdi, da kar pomaga na izpitih.Jaz sem imela na strokovnem moške izpraševalce, pa noseča sem bila 25 tednov-so me vsi ful hitro izpustili. No, saj sem znala, ampak me pa niso matrali z vprašanji po pol ure, tako kot ostale kolege.

ursonok doktorirala bom iz medicinskih ved. Čeprav, če bo šlo takole počasi, ne vem, kdaj bo to. Rada bi med porodniško čim več naredila, pa članek spisala in objavila, da potem samo še doktorat napišem in je to to...Samo to pomeni, da moram imeti do takrat nabrane materiale in tudi naredit vse analize med porodniško.Pa tudi to ne bi bil problem, če bi bile stvari samo od mene odvisne, na žalost niso.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2626
17.1.2012 11:22:41   
ursonok
Pokalona,
zanimivo :) Sem se že "bala", da je spet kakšna ekonomija v igri user posted image . S čim točno pa se ukvarjaš na svojem področju?
Pri vas doktorati verjetno zgledajo čisto drugače kot pri nas. Praviš, "potem pa samo še doktorat napišem" in je to to. No, v humanistiki je ravno to glavno in najtežje. Pisanje, pisanje, pisanje, razmišljanje, čakanje na navdih, predelovanje, branje milijon knjig, nenehno novih itd itd. Analizice delaš doma za knjigo user posted image . Meni tako samotarsko delo sicer zelo ustreza, a je dr. res hud in dolg projekt, marsikateremu se vmes psihično precej poslabša user posted image . Zanimivo je pa to, da tudi ko si potem končno enkrat dr., zelo hitro na to pozabiš in živiš povsem enako kot prej. No, razen če dr-ja ne greš pisat po lastni iniciativi, ampak zaradi službe - potem se najbrž kje kaj spremeni, morda celo pri financah user posted image .

Skratka, vso srečo pri finiširanju!

Jaz sem se pa strašansko najedla. user posted image Kako se vi brzdate, da se ne bašete z nečim, kar vam je dobro? Sem spekla čičerikine palačinke (masa iz čičerikine moke in vode, dodam še malo mletega lanenega semena in nasekljano čebulo/por/papriko - po želji). Za "mazilo" smo imeli pa avokadov namaz (zmečkan avokado, česen, olivno/laneno olje, sol), lososa oziroma postrv in kalčke. user posted image . Sva se nabasala za umret. Potem pa valda še vsak po en kos kolača user posted image user posted image . Eh.
Ampak dopoldne je ok, želodec me zmerno boli, napenja me ne, tudi zgage nimam. In potem seveda "zlorabljam" tako stanje za požrtije. user posted image

Bo treba na en sprehod do kavarne - in tam nadaljevat z delom. Tu me bo še zmanjkalo user posted image .

Aja, pa pri nas je ful ledeno, drsi, se res bojim, da ne bi padla. Na poljskem forumu so se v zadnjih dneh že pojavili taki motivi. Uh, ta zima. user posted image user posted image

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 2627
17.1.2012 11:51:37   
Lešnica
Ojla! Streptokok so mi odkrili v urinu, je pa G rekla, da je kar treba AB jemat, da ne bo kakšnih komplikacijuser posted image .
Glede brzdanja pri hrani pa tudi meni ne uspeva preveč. Zdaj grem rižotko skuhat pa vem, da jo bo preveč na krožniku, pa na kile je treba pazituser posted image .

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2628
17.1.2012 11:55:14   
patella
Pokalon: No, kirurgija me reees ne zanimauser posted image . Sej se resnično moram vprašat, kaj me sploh zanima.user posted image user posted image user posted image
Drgač pa študiram tle v Lj in resnično upam, da bo druh teden padla diploma, ker zdej je pa že časuser posted image . Ja, pa tut mene zanima, s čim se pa ti ukvarjaš. Ja, pol bo pa treba do strokovnega še enkrat bušija prdelatuser posted image user posted image user posted image - mogoče bodo kak kiks več odpustil. No, bomo vidl, kaj bo druh petek, ko bom čist okrogla prmaširala na izpit. Pa še hudič je, ker ne morm več uniforme oblečt in bom pač mahedrala z odpeto haljo okol. user posted image
Ej, sam ti si pa pridna - kar doktorat pa to. Jst bom srečna sam, da diplomiram. Kolk si pa stara, če ni skrivnost?
URsonok: Uau, še en slasten recept za ponucatuser posted image . Sej pr takih stvareh se jst tut na žalost ne morm brzdat in pol grejo kile gor.  Pa sej ti se ne rabiš nič sekirat, če maš tako drobno postavico, zato sam uživaj v hrani!!!user posted image

Mene so pa neki mozolji napadluser posted image . Sm čist zaflekana gor po ksihtu. V prvi nosečnosti nism bila deležna te časti. Pa tut lineae negrae nimam, prvič sm jo pa mela. Kako pa kej strije pr vas? Jaz mam trebuh čist "potrgan"user posted image . Take lepe čičke čačke, prov abstraktne umetnineuser posted image .

Nič. se morm it učituser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2629
   [Brisano sporočilo]
17.1.2012 12:07:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu patella)
  Neposredna povezava do sporočila: 2630
17.1.2012 12:44:27   
Caitlin

IZVIRNO SPOROČILO: patella

Mene so pa neki mozolji napadluser posted image .

Uf, jst sem tudi vsa v mozoljih. Sploh čelo pa brada. user posted image No, jst sem mela probleme z mozolji že prej, so se mi na vsake toliko kar "spahnili". Med nosečnostjo je bilo pa tudi včasih boljše včasih slabše, zdajle je pa obupno. In seveda jih "pridno" stiskam, ker res ne prenesem tistih nagravžnih belih pik! user posted image Upam, da bo po porodu boljše.

Brce...jih kar konkretno čutim. Mogoče včasih preko dneva bolj poredkoma, zvečer so pa itak žurke. Pa seveda na šoli za starše sodeluje da je kaj.user posted image Še 2x imamo to šolo, potem pa kar konec. Pa se mi zdi, de nisem nič kaj velik zvedela. Pa še baby handling nam bo odpadel, ker je predavatelj šel na bolniško. Pa ravno to bi znalo biti najbolj zanimivo in uporabno. No, saj upam, da mi bodo sestre v porodnišnici priskočile na pomoč in mi v prvih dneh razložile kako in kaj.

Hormoni me pa niti ne dajajo neki. Se mi zdi, da sem glede obnašanja kar ista kot prej. Se pa včasih z mojim hecava, da njega hormoni dajejo bolj kot mene. user posted image Edino kar mi gre na živce je, ko reče de nimam trebuha. user posted image Seveda ga mam, meni se sicer zdi velik, ampak v primerjavi z drugimi je pa res majhen. Ampak JE! Pa kar raste in raste se mi zdi. Kar se seveda pozna tudi na kg, samo se s tem ne obremenjujem.

Me pa še nekaj zanima. Brala sem, da ko se enkrat začne akcija in greš v porodnišnico, naj ne bi smeli jesti. Tiste, ki že imate doma kakšne škratke, če lahko malo razložite nam, ki nas to čaka prvič. Ker če tako pomislim, da vse skupaj lahko traja kar nekaj ur, pa da rabiš kar nekaj moči ob koncu, si ne predstavljam, da ne bi ničesar prigriznila. user posted image

Aja, pa še to. Pri DM-u sem se naročila na tiste kupone. In sem videla, da po rojstvu dobiš v prvem "paketu" tudi kupon za popust pri izdelkih babylove, kamor paše tudi previjalna torba. Zanima me, koliko časa rabijo, da pošljejo te kupone? Ker zdaj za nosečnost se mi zdi, da sem kar nekaj časa čakala. Toliko da vem, ali se mi splača počakat za tistih 25% popusta, ali naj kupim prej.

Želim vam kar se da lep dan, s sončkom obsijan!

(odgovor članu patella)
Neposredna povezava do sporočila: 2631
17.1.2012 12:53:37   
Hov hov
IZVIRNO SPOROČILO: Lešnica

Ojla! Streptokok so mi odkrili v urinu, je pa G rekla, da je kar treba AB jemat, da ne bo kakšnih komplikacijuser posted image .

Ah šment, držta se!

(odgovor članu Lešnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2632
17.1.2012 12:53:45   
pokalona1
Danes imam kar nekaj časa med službo,pa vas uspem sproti prebratuser posted image Trenutno sem na malici.

ursonok pri nas je pravzaprav članek najtežji del. Če odštejemo predhodne analize, nabiranje vzorcev...Pa še to je pri nekaaterih doktoratih nekomplicirano.Problem pa je, da če hočeš doktorirat, moraš imeti vsaj en članek s prvim avtorstvom, objavljen ali sprejet v objavo.Revija pa mora biti citirana v SCI.Tako da, ko napišeš članek, ga pravzaprav le še razširiš in imač napisan doktorat. Delam pa doktorat na področju zunajtelesnih oploditev.

patella saj bo. Jaz pred zadnjim izpitom nisem nič spala-niti sekundo nisem očesa zatisnila. Pa je bila pediatrija,ki velja za lahko. Ampak kar nekaj me je dajalo, kok bom razočarana če zadnji izpit padem, pa vsi so vedeli, da imam zadnji izpit-so bili že v nizkem štartu za čestitke-pol sem se še s tem ubadala, kaj si bojo mislili, če ne nardim. Skratka,tumač.Ampak se je v redu izteklouser posted image

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 2633
17.1.2012 12:56:00   
Hov hov
IZVIRNO SPOROČILO: populis

strije: po trebuhu jih (še) nimam upam da tako ostane, jih imam pa po bokih , nogah in riti kot posledica pubertete čez noč.

Enako kot pri meni... ah, ko bi vsaj takrat vedela, da se da to preprečiti z mazanjem s kremo...Hvala bogu, da se z leti ne vidijo več tako....

Neposredna povezava do sporočila: 2634
17.1.2012 12:59:26   
Hov hov
No, danes sem bila pri ginekologu. V 30 tednu je težek 1400 g in še vedno noče nam zaupat ali je fantek ali punčka...

Drugače pa se mi je pričela luščit posteljica...user posted image Upam, da bo počivanje in pitje več vode pomagalo....

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 2635
17.1.2012 13:37:06   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Caitlin

Me pa še nekaj zanima. Brala sem, da ko se enkrat začne akcija in greš v porodnišnico, naj ne bi smeli jesti. Tiste, ki že imate doma kakšne škratke, če lahko malo razložite nam, ki nas to čaka prvič. Ker če tako pomislim, da vse skupaj lahko traja kar nekaj ur, pa da rabiš kar nekaj moči ob koncu, si ne predstavljam, da ne bi ničesar prigriznila. user posted image

Ah, kr neki ... to naj bi bilo baje zato, če bi ti slučajno mogli naredit CR. Sem brala v knjigi Znanost o porodu, da je to lari fari! Valda da ješ ... halo, že tako ali tako si tako švoh, če prav dolgo rojevaš ....
Men so se popadki prvič začeli nekje po 12. uri ... pa sva potem z mojim šla še na sprehod pa v slaščičarno pa tko ..... Pa doma sem normalno jedla kosilo, večerjo ... skratka, normalno. Okoli 11h zvečer sva se pa zbasala od doma, ker so bili počasi na 5 minut .... prej čez dan pa na pol ure pa tko .... Pa še s sabo sem mela roladice, če bi se porod prav zavlekel, da bi mogla kaj prigriznit ..... kaj pa, a naj skup padem ... prav tako sem med porodom pila vodo ... kaj češ.

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 2636
17.1.2012 14:19:51   
tosja
user posted image oj, čvekice user posted image

Sem se končno spočila od hotela all inclusivuser posted image pa sem morala še v šopinguser posted image
Bibon je danes šel v vrtec, kašelj se je uneseluser posted image user posted image user posted image Jaz pa sem nabavila še manjkajoče koščke mozaika...user posted image Zdaj pa imam mir!!!user posted image

Moj ponovni obisk P je bil zaradi slabših-kot decembra jetrnih testov. Cel teden so potrebovali, da so me poslali h gastro enterologu, ki se je prvi z mano konkretno pomeniluser posted image in me potolažiluser posted image user posted image user posted image
Ko pa si tam...pa vidiš-slišiš svašta in včasih me je že prijelo, da bi kr odšla skozi vratauser posted image
Od tega, da več kot mesec ležijo not ženske s skrajšanim mv, pa z medenično vstavo...
Na srečo se meni tako nič ne dogaja, sem se ravno včeraj podoživljala moj dan pred prvim porodom, ko me je pregledala ful vredu in prijazana zdravnica. MV sem imela trd in zaprt, tak je bil tudi naslednji dan, ko so mi sprožili porod in se je v celem dnevu malo zmehčal...ampak, ko ima nekdo v sobi kr naprej popadke, pa te vseeno stiska...
Na srečo zdravnica ni forsirala injekcij deksametazona, tako da lahko rečem...ursonok-jaaaa, čist mal pa paše odklopuser posted image user posted image user posted image Se mi je - priznam, res super zdelo, ko sem videla kako moja moška sama funkcionirata, pa bibon ni nič protestiral, nič joka, nič... Je pa bil po 3 dneh malo otožen, ko je odhjal-takrat se mu je verjetno že nekaj kuhalo...
Sem mu že decembra obljubila, da grem nazaj v bolnico samo še ko bo sneg in takrat dobimo dojenčka...zdaj pa spet nič. Tokrat teme ne načenjam...user posted image je pa danes zjutraj začel razlagat, da bo počasi začelo snežit, kot v božični pravljici in ko bo polno snega dobimo dojenčka...user posted image
Danes pa ga vidimo samo na Pohorju, ker so ga v mestu - pometliuser posted image user posted image
To vreme tudi mene ubija, ker si res, čist zares ne želim snega v marcu!!!

Saj bi še kaj pokomentirala, pa je luknja...user posted image

ursonok - se mi cedijo sline ob tvojem jedilnikuuser posted image sem imela take jedilnike sedaj v bolnici, ker niso znali združit sladkorna+jetrna dieta. In sem dobila bel, pariški kruh!!! Čeprav ga nisem jedla mi je cuker dvakrat po zajtrku šel čez dovoljeno mejo in sem si že prilužila inzulin pred zajtrkom...user posted image
Sploh nimam več apetita, občasno se mi zlušta hrana, ki je ne smem...drugač pa sam neka jabolka žulimuser posted image

Kooooomaj čakam, da mine ta tečen januar user posted image user posted image user posted image
Sicer pa - na rok tako ne bomo čakali, na srečo, ker nosit čez rok se men zdi tak obup...pa še pri porodniški si prikrajšan.
Če bo ubogala, kot je bratec...user posted image bomo dočakali ribicouser posted image user posted image user posted image

Uživajteuser posted image user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2637
17.1.2012 18:43:04   
Aleda
Hojlauser posted image , da se še jaz malo oglasim po dolgem času ker ste vse tako pridne s pisanjem. No zdaj sem pa tudi jaz začela čutit tole nosečnost malo bolj, da me ovira pri kakšni stvari. Sem pogruntala da ko grem na sprehod sploh ne morem preveč hitro hodit, danes sem komaj prišla domov ker me je navijalo v trebuhu, že tako al tako sem danes nekam čudna.

Drug teden imam spet pregled in me prav zanima kaj bo povedala G, potem bo pa baje treba bolj pogosto hodit, na 14 dni. Na CSD grem pa jutri še za porodniško uredit.
Ja pa za toplice morva rezervirat ta teden, če bo še kaj fraj v rimskih termah na merkatorjeve pike, jupi komaj čakamuser posted image če ne bom prej rodila.
Začela sem pripravljati cunjice za dojenčka, res sem hvaležna sestri ker mi jih je ogromno prinesla, verjetno jih za začetek sploh ne bo treba nič več kupovat. Pa malo me prime strah kako bo, ker bo prvi in nimam pojma.
No še tole glede hrane ko greš v porodnišnico, nam je rekla babica v šoli naj vzamemo kakšen sladek prigrizek s sabo, da pojemo v avtu al pa pred porodom, da bomo rabil energijo.
Pattela in Pokalona vidve sta pa res pridne, če pomislim da bi mogla jaz sedaj kaj preveč mislituser posted image Pokalona vidim da delaš doktorat na področju zanajtelesnih oploditev, super. Midva sva namreč na tak način zanosila in sem prav vesela, pravim mojmu da ta dojenček je poseben dojenčekuser posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2638
17.1.2012 18:55:36   
Polzi

ja, to tudi mene zanima, ker naj bi bilo bruhanje pri porodu nekaj normalnega user posted image
Mislim, men je bruhanje nekaj nenormalnegam, nekaj zelo travmatičnega in mislim, da me je trenutno bolj strah, da jim bom tam dla nazaj hrano zadnjih 2 dni, kot pa same porodne bolečine

Tiste,k ki ste že rodile - ste bruhale al je to bolj izjema?

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 2639
17.1.2012 19:02:31   
Polzi
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Joj, vas kar veliko prenavlja stanovanja user posted image user posted image user posted image user posted image Super, me čisto spomni na 2 leti nazaj, ko sva midva tudi takle čas finiširala (no ja, takle čas sva bila že vseljena), tudi se mi je mudilo in sem komaj čakala. Tok je bilo potem fajn, ko sva prvič spala v novem stanovanju.
Kje pa sedaj živite - Polzi, alna? Pri starših, tašči? Mi2 sva bila takrat 10 mesecev pri tašči, ko smo preurejali .... joj, grozno je bilo, jaz sem prav trpela, res. Itak sem še taka oseba, da hočem imet po svoje in rada gospodinjim itd. Tam pa ... saj veste, kako je pri taščah .... user posted image Mislim, itak se nisem nič vtikala .. bila sva v svoji mini sobici, pa še tja je non stop uletavala .... še to mi ni jasno kako, ampak ravno tam sva naredila našo Izabelo user posted image user posted image user posted image  

Midva si končno urejava stanovanje za sebe,ker sva do sedaj bila tako - malo pri mojih, večina pa pri njemu. Pri njemu imava v zgornjem nadstopju sobo in  kopalnico, pa brat še ima sobo zgoraj. tako, da smo si delili nadstopje. Žal brez kuhinje in dnevne. NO, jest hodim po službi ponavadi domov, pa še kaj postorim, potem pa k mojmu. Je sreča, da sva sam 10 minut z avtom  narazen.
drugače pa ni hudo bit pri tašči, se v nič ne vpikuje. Me včasih celo moti, da se premal - ko sam pomislim da bi določeno stvar moja mami npr. nardila, da bi men kaj olajšala. Ampak mi tako prav paše. Naj naju pustijo pri miru pa je to to.

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2640
17.1.2012 19:20:26   
Hov hov
Oj, na netu sem našla še eno tabelo, kako veliki in težki so naši otročički v posameznem tednu:

http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 2641
18.1.2012 1:13:27   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: Polzi

ja, to tudi mene zanima, ker naj bi bilo bruhanje pri porodu nekaj normalnega user posted image
Mislim, men je bruhanje nekaj nenormalnegam, nekaj zelo travmatičnega in mislim, da me je trenutno bolj strah, da jim bom tam dla nazaj hrano zadnjih 2 dni, kot pa same porodne bolečine

Tiste,k ki ste že rodile - ste bruhale al je to bolj izjema?

Jaz pri prvem porodu nisem nič bruhala. Je sicer res, da sem nazadnje jedla zvečer, svoje popadke sem dobila okoli 6h zjutraj, umetne okoli 10h. Tako da je tista večerja bila že zdavnaj prebavljena.
Sicer od mojih kolegic, ki so že rodile, nisem še slišala niti za eno, ki bi bruhala od popadkov.
Tako da verjetno je res malo lari fari to, da se ne sme jest, ko dobiš popadke.
Predvsem je res, da se nekaterim vlečejo popadki precej dolgo (tudi po dva dni - neredni, recimo par popadkov na 5 minut, potem pol ure nič, potem spet na 10 minut, potem eno uro nič itd.) in zdaj da zaradi tega ker so se ti začeli popadki ne ješ je po moje nesmiselno....saj sploh ne veš, ali greš v porodno isti dan ali čez dva dni.
Po moje nima smisla se v naprej obremenjevat s tem. Če si lačen pač po moje ješ...ko se pa zares začne "ta prava akcija" pa itak verjetno niti ni časa ne želje po hrani,user posted image .

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 2642
18.1.2012 1:29:34   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: tosja

Sem mu že decembra obljubila, da grem nazaj v bolnico samo še ko bo sneg in takrat dobimo dojenčka...zdaj pa spet nič. Tokrat teme ne načenjam...user posted image je pa danes zjutraj začel razlagat, da bo počasi začelo snežit, kot v božični pravljici in ko bo polno snega dobimo dojenčka...user posted image
Danes pa ga vidimo samo na Pohorju, ker so ga v mestu - pometliuser posted image user posted image
To vreme tudi mene ubija, ker si res, čist zares ne želim snega v marcu!!!

He he, jaz sem pa mojemu enkrat ko me je vprašal, kdaj bomo šli spet v morje, rekla, da se bo prvo dojenček rodil, potem bo imel on rojstni dan in potem bo komaj poletje in bo vroče in bomo lahko spet šli v morje....
In zdaj on mene sprašuje: "ko pride dojenček in ti mama ne boš več bubana bomo šli se kopat v morje?" user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: tosja

ursonok - se mi cedijo sline ob tvojem jedilnikuuser posted image sem imela take jedilnike sedaj v bolnici, ker niso znali združit sladkorna+jetrna dieta. In sem dobila bel, pariški kruh!!! Čeprav ga nisem jedla mi je cuker dvakrat po zajtrku šel čez dovoljeno mejo in sem si že prilužila inzulin pred zajtrkom...user posted image
Sploh nimam več apetita, občasno se mi zlušta hrana, ki je ne smem...drugač pa sam neka jabolka žulimuser posted image

To ti je že samo od vonja in ob misli, kako ješ ta kruh, cuker narastel user posted image user posted image user posted image

Joj, samo ti pa imaš ene cirkuse s temi krvnimi izvidi...dej, da te potolažim: ena kolegica, ki je rodila hčerko malo pred mano (je imela rok tudi marca ampak takrat 2008) je imela tudi nosečniški diabetes in slabe jetrne teste in je bilo itak potem na koncu vse v redu, po porodu vse ok, hčerka zdrava in na sploh nobenega problema. Držim pesti, da bo pri tebi enako vse ok. user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2643
18.1.2012 1:32:31   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: Hov hov

No, danes sem bila pri ginekologu. V 30 tednu je težek 1400 g in še vedno noče nam zaupat ali je fantek ali punčka...

Drugače pa se mi je pričela luščit posteljica...user posted image Upam, da bo počivanje in pitje več vode pomagalo....

Kako luščit posteljica? Kaj to se je videlo na UZ? Držim pesti, da bo vse ok,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 2644
18.1.2012 7:45:28   
Hov hov
IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: Hov hov

Kako luščit posteljica? Kaj to se je videlo na UZ? Držim pesti, da bo vse ok,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Ja, na ultrazvoku je videla.

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 2645
   [Brisano sporočilo]
18.1.2012 8:40:45   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Hov hov)
  Neposredna povezava do sporočila: 2646
   [Brisano sporočilo]
18.1.2012 9:07:13   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2647
18.1.2012 9:13:32   
ursonok
Jutro,
mi vstali že ob 6h user posted image . Sicer ni neka nočna ura, a vseeno, če ponoči ne moreš spat, tako kot jaz, je zjutraj kriza.

Ve pa nehajte že navsezgodaj s takimi zgodbami! user posted image

Hov hov,
kako to - luščenje posteljice? A to je odstopanje? Zakaj pa je do tega prišlo? Kaj pa zdaj? Počivanje? Sem pa tudi jaz na svojem zadnjem UZ v 32. tednu prebrala stavek: "ni znakov odstopanja posteljice". Tako da zgleda to res rutinsko preverjajo in se kdaj zgodi. Skratka, upam, da se ne bo "odluščila" pred donošenostjo.

Populis,
ti ga pa tudi biksaš. Jaz si sploh en predstavljam, da bi se mi to nek večer zgodilo. Sploh tukaj, kjer bi me zadržali v P in me ne bi do poroda spustili domov. To sem 100% prepričana. Pa bogve s čim bi me hoteli še nafilat user posted image . Joj, če bi imela možnost (trenutno je praktično ni), bi šla kam drugam rodit. V 33. tednu pa sploh ne vem, ali bi me še spustili na letalo user posted image . Sem pa vesela, da je pri tebi vse ok.

Mi smo bili včeraj na neki predstavi, ki jo je organiziral vrtec z našimi tamalimi. Jaslice, petje in podobno. Kar zabavno. Le da je naša tamala še v najmlajši skupini, kjer so se samo preoblekli v angelčke in na začetku nekaj plesali, potem pa so se dali v ozadje - k radiatorjem, kjer je tamala skoraj zaspala. So jo kmalu pripeljali k nama user posted image . In se je potem cel večer stiskala, še v postelji je hotela, da jo pridem božat in je med božanjem zaspala.
To je bil njen prvi večji javni nastop - in je bila očitno kar pod stresom, revčka user posted image .
Ne vem, ali je to zaradi nosečnosti ali kaj, ampak ko gledaš svojega malega na odru, bi se najraje kar zjokal. Prej se mi je to vedno zdelo patetično in precej trapasto. Zdaj pa se meni dogaja popolnoma enako user posted image .

Tu je ful zima, mraz, sneg naletava ves čas user posted image . Saj ko takole sediš za računalom in delaš, se vsake toliko ozreš ven, je kar lepo. Ampak vseeno. Jaz bi pomlad, toploto, sonce. Eh.

Do naslednjega pregleda imam še ... huh, 2 tedna in pol. Naslednji teden grem dat bris za streptokok in to. Upam, da ga ne bo, čeprav so to le pobožne želje. V 1. N sem ga imela vedno, tudi enkrat po zdravljenju z nožničnimi AB - je po enem tednu prikolovratil nazaj, pes ušiv! user posted image
No, bo že.

Aja, včeraj sem si v ekološki štacuni nabavila čaj iz malinovih listov - in valda takoj srknila eno skodelico user posted image . Meni je kar dober po okusu. Neke travce pač. Sem pa brala potem razne forume in članke na to temo - mnenja so čisto deljena, povsem skrajna: ginekologi trdijo, da so to vse "prazne marnje", nekatere babice stare šole, da to res zna pomagat, če ga piješ redno zadnje dva meseca, na nekih forumih pa so punce celo pisale, da so spile samo eno skodelico, pa jih je ponoči že zvijalo in so potem "takoj nehale pit ta strašna zelišča" user posted image . No, mene ponoči ni nič zvilo, nič mi ni otrdevalo, tako da si bom pač vsak večer privoščila eno skodelo.

Sem pa brala (Pušenjak), da se v terminu (tj. po 37. tednu) ni primerno kopati v bazenu - ne zaradi vnetij, te nevarnosti ni, temveč zato, ker je takrat že povsem mogoče, da ti kaj oddteče oziroma zakrvaviš, in tako zasvinjaš cel bazen user posted image . Zgleda mi je ostalo le dobrih nekaj tednov, potem pa skoraj 2 meseca nič (pred porodom + 6 tednov čišče)
user posted image user posted image user posted image

Grem počas papcat. Pridne bodite, ne krvavet, ne se luščit, ne gojit preveč bakterij, pazite na sladkor in na jetra! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2648
18.1.2012 9:35:29   
tosja
user posted image user posted image user posted image

sirenetta - saj so tudi meni povedali, da so slabi jetrni testi slabi za mamo in ne vplivajo na user posted image . So pa se konkretno izboljšaliuser posted image user posted image user posted image
Dali so me na vse možne krvne preiskave-celo za borelio in herpes simplexuser posted image

populis - ne hecaj seuser posted image itak, da bo user posted image počakalo na tapravi časuser posted image

hov hov - z odstopanjem posteljice pa se ni za hecat - upam, da so ti povedali. drži se!user posted image

ursonok - a veš, da že vsaj tri ure mislim nate user posted image me booooooooooooooooli želodec za ****!!!user posted image Včeraj sem se pregrešila...in danes mi hoče želodec raztrgatuser posted image user posted image user posted image

Ju3 imam G in diabetologa...če se ne oglasim več, sem....user posted image user posted image user posted image

hec, hec,hecuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2649
18.1.2012 9:37:58   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: populis

http://www.mama.si/forum/index.php?topic=36099.0;wap2

sem si po tem seznamu naredila seznam za šoping "potrošnega materiala" in piše, da v lekarni pokažeš rojstni list in dobiš kremico Bebival zastonj :)

Naš lekarnar je prvič verjel na besedo, ker sem skoz nekaj kupovala prej... Dovolj je MKuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.