ursonok
|
Jutro, danes smo vstali že pred sedmo. Ponoči sicer ni bilo nobenega alarma (tipa "lulat"), a sem vseeno precej "švoh". Zvečer nikakor ne morem zaspat. Utrujena sem, misliti ne morem, a ko se uležem, spanca od nikoder :( Si včasih pomagam s kakšnim persenom, a je tudi to bolj za en k... Zelišča pač. Lešnica, kjer pa so ti odkrili streptokoka? Če v nožnici, ne vem, zakaj ti ga zdravijo. Tam je zelo pogost in edini učinkovit ukrep je, da med porodom mama dobi antibiotik v žilo - da se otrok ne okuži. Predhodno zdravljenje je baje nesmiselno - ker se bo do poroda vrnil. Ti boš pa zaradi AB morda še glive fasala. No, ne vem, tako pravi Pušenjak pa še mnogi ginekologi (med drugim tudi moja). No, ampak zgleda tudi tu vlada različna "politika". Če pa gre za kakega drugega streptokoka, potem pa pozabi na tole moje pametovanje . Jaz sem vesela, da v tej nosečnosti nisem fasala še nobenega AB - in ga tudi ne mislim do konca. Tudi če bi mi ga kdo predpisal, ga ne bi vzela. Streptokoka v nožnici, če bo (verjetno bo, ker sem ga v 1. N imela), ne mislim prej zdraviti, če bo kaj z urinom, pa takoj laufam k homeopatinji. Z anginami sem pa skregana do konca lajfa . Populis, ja, revma je strašna zadeva. Meni so, ko sem bila majhna, ves čas govorili, naj ne hodim bosa po hiši, ker bom imela revmo. In sem se vsem samo režala. Halo, kakšna revma. Pa se spomnim stare mame, ki je bila ful boga, ves čas z nekimi povitimi nogami, volnenimi nogavicami, na hudih zdravilih, da je sploh lahko spala, ker jo je vse tako bolelo. No, zdaj pa imam . Sem prav jezna. Včasih se mi zdi, da sem po svoji starših in starih starših "pobrala" samo najslabše: nervoznost, revmo, sklepno revmo, slab želodec, nespečnost in podobno sranje. No, pa slast do alkohola, predvsem piva . To vse po fotrovi strani. Od mat mama je pa psihično neuravnovešena, mislim, da ima napade panike ali enkaj takega. Je tudi na tabletih (ki jih potem na lastno pest neha jest, ker se ji zdi, da je normalna - in potem se začnejo nočno klici, češ da ji srce odpoveduje in podobno). To vse me še čaka, o tem sem povsem prepričana (zametki so vidni že zdaj ). Po drugi strani pa nimamo, recimo, raka, sladkorne, raznih čudnih pritiskov, ščitnic in podobnih kroničnih bolezni ... Tako da upam, da mi bo vsaj tu prizanešeno. Pri nas ful mraz in sneg Joj, kako si želim toplote, topline, sončka, pomladnih dišav. Mi je pa kljub vsemu temu danes že uspelo precej narest . Zdaj grem pa papcat. Vmes pa Studio City, da se malo v slabo voljo spravim
|