|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
19.1.2012 11:08:18   
ursonok
Heh,alna,
jaz sem "avtohtono" iz Preserij pri Radomljah. Ko smo se v osnovni šoli pojali po Radomljah, je bilo tam vedno tudi precej "Virčanov" user posted image . Eh, ti stari časi.
Drugače je pa meni ves tisti okoliš - naprej od Domžal, v smeri proti Kamniku (no, pa Domžale kot take tudi) ena ful provinca. Kadar zdaj pridem na obisk domov, mi je vse čisto vesolje user posted image . Uh, kako si sploh ne predstavljam, da bi se kdaj tja vrnila ...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2676
19.1.2012 13:34:39   
katka*
Pozdravljene vse, vas pridno berem in spremljam, le za pisanje ni časa. Midva sva včeraj zaključila z šolo za starše, potrdilo imamo, je pa bilo včeraj zadnje predavanje nega dojenčka. To ti kr malo hudo postane, ko poslušaš vsa ta navodila kako je treba dojenčka pravilno prijet in dvignit in položit in kakšen je protokol pri umivanju in kopanju user posted image . Se ti kr zvrti v glavi. Jaz sem bla na koncu že malo psihično utrujena od vsega. Saj vem, da to potem postane rutina, ampak zdaj se mi zdi vse še tako novo in oh in sploh user posted image .
Mene pa zadnje čase muči driska. Sem nehala železo jemat, grem zdaj na kontrolo, da vidim če je zdaj ok. In glih zdaj, ko bi morala imet blato ok, torej normalne barve, ne več črno/zelene, pa imam drisko oz. grem na wc 2x na dan, blato je zelenkasto in me vse boli. Včasih je res grozno, da moram po obisku wc-ja počivat pol ure, tak me je včeraj izčrpalo vse skupaj user posted image . Ne vem ali naj začnem linex jemat ali kaj. Sem pa opazla, da so težave nastopile sočasno, ko sem začela jemat 3x na dan magnezij in zjutraj pit na tešče vodo z limono. Mogoče mi nekaj od tega draži prebavo. Da ne govorim o plinih user posted image . Ali pa me user posted image z svojim položajem tako muči user posted image . Sicer pazim na prehrano, jem dosti sadja, ampak si razporedim čez dan več manjših obrokovo, ker veliko ne morem jest. To sicer pomeni, da imam prvi konkretni pravi obrok enkrat proti večeru, ampak tako mi pač paše. Sicer pa do zdaj lepo vzdržujem +10kg. Upam da tako ostane do konca user posted image .
Sem zadnjič šla brat malo o tem zunanjem obratu in seveda same slabe stvari, sem kr slabe volje ratala in sem rekla, da ne bom več nič brala user posted image . Bo kar bo. 1.2. imam pregled in če se do takrat ne obrne, naj bi šla na zunanji obrat. Sicer delam doma te vaje, ampak user posted image ne trza.
Jutri si grem uredit porodniško in očetovstvo, še ena stvar manj user posted image . Pojstlico bova naročila preko interneta, v soboto pa greva v Avstrijo vozičke gledat in še par stvari nakupit. Se že veselim porodniške, da bom imela čas se ukvarjat z opremljanjem in nakupovanjem user posted image . V službi mi je vedno težje sedet, me vse začne bolet, se moram kr prisilit, da se vstanem in se malo sprehodim.
ursonok - moj tudi ne ve svoje krvne skupine. Za krvodajalca ni primeren, vojske tudi ni dal skozi, drugače pa ne more izvedet krvne skupine, kar je malo butasto, če mene vprašaš. To je res informacija, ki bi jo moral vsak vedet za sebe user posted image . Drugače pa mene že zdaj dajejo skrbi glede potrpežljivosti, ker je res nimam in včasih ko gledam tuje otroke, ko se jočejo in histerizirajo, pa se res vprašam kako bom jaz to zdržala user posted image .
Tistim, ki se ukvarjate z diplomo in izpiti, upam da vam hitro mine in boste maksimalno uspešne user posted image .
Ostale pa bodite še dolgo brez težav in komplikacij, da še malo čvekamo na forumu o naših nosečniških tegobah in veselju user posted image .

Kakor misliš, tako živiš.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2677
19.1.2012 14:07:36   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: katka*

Sem zadnjič šla brat malo o tem zunanjem obratu in seveda same slabe stvari, sem kr slabe volje ratala in sem rekla, da ne bom več nič brala user posted image . Bo kar bo. 1.2. imam pregled in če se do takrat ne obrne, naj bi šla na zunanji obrat. Sicer delam doma te vaje, ampak user posted image ne trza.

Ah ne, jaz sem pa slišala tudi dobre stvari .... sem slišala za par, ki jih je uspelo .... če bo treba, kar brez skrbi ... moj user posted image je zgleda zdaj pravilno obrnjen. Če pa ne bi bil, bi pa sigurno šla na zunanji obrat .... baje sploh ni nič groznega .... kar pogumno, če bo treba!!!!

(odgovor članu katka*)
Neposredna povezava do sporočila: 2678
19.1.2012 14:10:09   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Sva ugotovila, da je mogoče kaj narobe s pižamo - smo dva dni nazaj nabavili neko poceni debelo frotirjasto pižamo in je sploh nismo oprali (čisto v našem stilu). No, sva ji preoblekla zgornji del ... In se je kašelj skoraj povsem polegel. Ne štekam, zgleda, da je šlo za neko alergijo, al kva user posted image user posted image

Ko vidim, kako težko in slabo prenašam take zadeve, take dneve in noči, se mi zdi, da sploh nisem za met otroke. Niti enega, kaj šele dva! user posted image

hehehe, tudi v mojem stilu glede pranja user posted image user posted image user posted image Mi je mal nerodno, sam žal, taka sem user posted image user posted image user posted image user posted image

Drugač pa dej, valda da si za otroke .... mislim, logično, da nismo vsi neki tipično materinski tipi ... ampak kaj, a potem takem naj ne bi imeli otrok .... mam tud jaz slabe dneve, pa hitro me kaj vrže iz tira ... ampak glej, so pa tud prav krasni trenutki!!!!

Sicer pa mene pomanjkanje spanja ubije ... res, takrat sem drugi človek. Zato se kar bojim novorojenčka ... uf. Ampak bomo že!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2679
19.1.2012 16:42:45   
tosja
user posted image user posted image user posted image hoj hoj
Danes sem super dobro opravila, bila pohvaljenauser posted image
Čez 2 tedna kontrola pri G, pri diabetologu čez 3. Takrat pa bo že naš mesec februaruser posted image

Ju3 pa kaj večuser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2680
19.1.2012 16:54:12   
Polzi

.
ursonok - moj tudi ne ve svoje krvne skupine. Za krvodajalca ni primeren, vojske tudi ni dal skozi, drugače pa ne more izvedet krvne skupine, kar je malo butasto, če mene vprašaš. To je res informacija, ki bi jo moral vsak vedet za sebe user posted image

jz sem šla samo plačniško dat kri par let nazaj, ker me tud zanimala krvna skupina. In sem dobila potrdilo, ki mi je veljalo tudi zdej in ga imam lepo v materinski knjižici. Tak, da če gre v kak privat laboratorij mu bodo vzel kri in bo dobil izvid o svoji krvni skupini

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu katka*)
Neposredna povezava do sporočila: 2681
19.1.2012 19:07:53   
ursonok
Hej,

Krvna skupina
tukaj so privat laboratorij, lahko si greš testirat, kar hočeš (itak te vsak zdravnik pošlje privat, ker je sistem čisto v k...). Jaz sem šla tamali tako krvno skupino, moj se pa noče it špikat - raje živi v nevednosti ... user posted image

Jaz sem šla potem le plavat (ful folka na bazenu user posted image ), Na poti nazaj sem se pa ustavila v lekarni in si nabavila - ne boste verjeli - glukometer! user posted image Skupaj z desetimi lističi stane 28 zlotov, tj. okoli 6-7 eur. Meni se zdi precej poceni. Dobiš tako torbico, kamor stlačiš vse pripomočke. Prav luštno user posted image . Ko sem prišla domov, sem si takoj zmerila sladkor - 5.
Jutri bom pa poskusila na tešče, takoj po zajtrku in uro pa pol po zajtrku. Pa bomo videli user posted image . Moj se pa ne pusti špikniti. Mene pa ful zanima, koliko ima cukra. Eh, ti moški.

Katka,
ja, drisko imaš čisto verjetno zaradi magnezija. V večjih količinah povzroča driske, če si pa občutljiv nanj, te pa že majhne količine lahko poženejo. user posted image Poskusi z bananami. One baje zapirajo.

Naša tamala pa ful kašlja. Sicer čist plitev kašelj, brez vročine in to, ampak kr neki. Res redko imamo te probleme in smo čist zamorjeni zaradi tega user posted image . Sovražim zimo!!!
Zdaj jo dajemo spat. Bomo videli.

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 2682
19.1.2012 21:00:35   
Lešnica
oj! Mene je pa čedalje bolj strah porodauser posted image . Sej to je normalno a ne, pri prvem otroku? Smo pa imeli danes rokovanje z dojenčkom, smo se kar nasmejali okoli tistih lutkuser posted image !
Madonca, tale linea negra se mi je pa tudi potegnila čez cel trebuhuser posted image . Sej pol izgine a ne?user posted image
Pa čedalje težje je zaspat, možička sekiram s svojo materinsko blazino, vsaj dvakrat je treba na wc, trebuh je velik...user posted image Bo že, samo da žabec pride pa bo.user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2683
19.1.2012 21:14:22   
ursonok
Lešnica
mene je bolj stras drugega poroda - sploh ker je bil prvi dokaj travmatična in povsem nepričakovana izkušnja (urgentni CR user posted image ). Ja, je pa to normalno (ravno danes sem brala na Pušenjaku en post, kjer je ena nosečnica čisto zmešana - prepričana je, da bo umrla med porodom). No, jaz imam na trenutke podobne bojazni user posted image .

Linea negra
meni se je pojavila v prvi nosečnosti in sem je bila zelo vesela. Izginila je postopoma, v celoti pa šele kakšno leto po porodu! Šele tako se zaveš, kako dolgo se hormoni normalizirajo!
Zdaj je nimam. Škoda user posted image . Mi je prav simpatična zadeva.

Spanje
cel odklop. Ful slabo spim, ne morem zaspat, zbudi me vsak šum. Blazina itak zavzame po, postelje, dvakrat ali trikrat grem na wc, vedno se kobacam čez mojega ... Samo čakam, da bo popenil user posted image . In zatežil, da končno zamenjava mesti v postelji ...

Meni pa otrok v trebuhu ne pusti, d abi delala. Čim se usedem za rčaunalo in nagnem naprej, da bi pisala, čekirala forume, prevajala itd., protestira, začne me brcati v rebra in želodec, da me kar odnese nazaj. Drekec pekec. Najraje bi, da plavam ali pa ležim. user posted image

Drugače sem pa po plavanju mrknila za eno urco in sem zdaj kar ok. Moram nadoknaditi zamujeno delo. Pa tamala je zaspala in skoraj nič ne kašlja user posted image . Upam, da bo jutri bolje. Pa v nedeljo ima rojstni dan! user posted image Ji bomo spekli naš slavni kolač, pa po dolgem času naredili suši user posted image .

Meni zadnje čase ful sedejo ribe. Vsak dan moram jesti lososa, največkrat kar za zajtrk (dimljen). Zgleda, da mi primanjkuje beljakovin in maščobe user posted image .
Pa ugotovila sem, da sem v tej nosečnosti na splošno ful bolj zdrava kot v prvi - se pozna zdravo prehranjevanje, nič sladkarije, mleka, redna telovadba itd. Kljub temu, da ne jem nobenih mlečnih stvari, nimam problemov z zobmi ali dlesnimi. V prvi N so se mi začeli ful majati, dlesni so se mi dvignile in pogosto sem krvavela. Zdaj je pa vse ok. Tudi vnetij sečil nimam (trkam!), manj me boli križ in noge (to verjetno zaradi plavanja). Razen tega drekastega želodca sem tako rekoč povsem fit user posted image . No, fit neprespana tečka user posted image .

(odgovor članu Lešnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2684
20.1.2012 7:40:25   
Lešnica
Ursonok
Kar se strahu tiče, pri meni ni tako hudo. Samo razmišljam, če bom zmogla. Verjetn je treba samo pozitivno razmišljat!user posted image
Linea negra, lahko ti jo en del odstopim, pri meni je predolgauser posted image .
V glavnem danes grem v knjižnico, mi je knjig zmanjkal že tako sem en knjižni molj, zdaj pa še bolj!
Pa še zmeraj ne vem kako je dete obrnjeno, mi še niso povedal, jaz pa tudi nimam občutka.  Po naslednjem pregledu upam, da bomo izvedeli.user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2685
20.1.2012 9:18:21   
Anonimen
Jutro!

A je še katera tako utrujena? Jaz sem zadnje 2-3 tedne že sredi dneva čisto fuč. user posted image Pa ne vem, a je kriva tista moja novoletna viroza, pa se še nisem popolnoma pozdravila, ali se tako zelo pozna padec hemoglobina. user posted image Mi je G rekla, da še ni čas, da bi bila utrujena zaradi pozne nosečnosti (sem danes ravno 33 tednov noseča). Pa hemoglobin tudi ni tako zelo nizek, da bi bil to razlog. G mi je dala Legofer sirup, ki naj ga jemljem samo vsak 2. dan, torej očitno res ni zelo hudo. Je pa res, da mi je padel iz 112 tik pred novim letom na 107 ta teden, kar se meni zdi precej hiter padec. Mogoče je to... Anyway - spim dobro, tudi po nočnih sprehodih na wc takoj zaspim nazaj, tako da to ne bi smel biti razlog. Pritisk je tudi OK. Pred 1 uo sem vstala, pa bi šla kar nazaj spat...

Jutri greva v Ikeo po previjalno, drobnjarije in nov kavč - upam, da bom sfolgala bit cel dan pokonci. Mogoče se bom kar na kavč zavalila, da ga preizkusim, pa naj gre moj naokoli po trgovini in me pride na koncu iskat. user posted image

Božajte svoje trebuščke!

(odgovor članu Lešnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2686
20.1.2012 9:31:44   
Jassika
počutje, vidim da vas ima kar veliko težave s spanjem. Sočustvujem, to je res en tko pomemben del lifa (vsaj meni), da si sploh ne predstavljam kako bi blo met resne probleme. Čeprav pri sinku zdanji mesec je blo tudi meni težko, predvsem zato, ker sem se tako težko obračala iz boka na bok in sem še v spanju jamrala user posted image No zdaj (trkam), zaenkrat še kar v redu spim, da se zbujam in hodim na WC je pri emni standard že v času neuser posted image tko da ni neke bistvene razlike. Se mi pa zdi, da tisto najhujše še pride. Po svoje se kar malo bojim, če bom tokrat donosila do konca, kako mi bo šlo. Ker sem prvič rodial skorej 1 mesec prezgodej, je bil moj trebuh bolj trebušček in še ni blo enke panike. Tokrat pa vseeno upam, da pridem malo dlje, ampak da bo še zmerej okretna user posted image Se spomnim, da sem bla v 37 tednu takrat že tko sita, da sem bla prav vesela, ko je dr. odločila, da "morem" rodit. AMpak potem ni blo nič lastnih popadkov, umetni pa so user posted image zato zdaj upam na drugačen scenarij.
strah pred porodom kaj pa vem, pri meni ni nekaj izrazit, ker v 1 sem si tko močno želela spoznat malega škrata,d a sem komej čakala. Pa čeprav porod ni bil najlažji, sem takoj po rojstvu rekla,da bom še rodila user posted image . Tako da tudi zdaj ni nekih bojazni, edina razlika je, da s edaj vem kako je (beri koliko boli user posted image ).
linea negra no meni se je nakazovala že v 20 tednu. Ampak je potem poniknila in je ni user posted image No, ugotovila sem, da tisto kar sem jaz gledala so le drobne dlačice, ki jih je očitno z rastjo trebuha poravnalo lepo v vrsto, da je izgledalo kot ena črta user posted image (BTW sploh nisem vedela, da mam kosmat trebuh LOL)

Pa še vprašnje za vse. A se bomo kaj zmenile o obveščanju, ko bomo rojevale. Smo predlog..., pri marčevkah 2010 se je jevila ena pupa (ki je emla rok čisto na koncu), kateri so vse punce poslale sms ko so rodile in potem so one to napisale ne RR. Sej pravi, samo vprašam ker se mi nekako zdi lepo, da smo se med seboj obvestile, seveda pa ne bo nič narobe če se bomo same javile, ko pridemo iz P.
Lepo bodite, čim manj nevšečnosti ob tem spremenljivem vremenu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2687
20.1.2012 10:15:06   
tosja
user posted image lep petkov pozdrav

Včeraj končno po dveh mesecih vesela in zadovoljna iz pregleda...user posted image Popoldan sva šla z bibonom še k frizerjuuser posted image ga je postrigel na gobico in je spet postal tak punčkasto-dojenčkast fantičuser posted image

LINEA NEGRA - bila prvič prisotna, sicer bolj tanka, dolga do...joškicuser posted image Popolnoma izginila po 1 letu - nosila fantka. Sedaj se mi je nakazala, čist bleda - pravijo da bo punčkauser posted image
Sicer pa je meni bila lep dodatek v user posted image , prav tako kot mi črta, ki je ostala od CR.user posted image

STRAH PRED PORODOM - prvič je to normalno...čeprav sem se sama zelooo veselila, šla sama v P, se veselila sončnih žarkov, ki so za trenutke pokukali v porodno in obljube babice, da bova do konca njene izmene vse porihtali...Tudi na pogovor za epiduralno nisem želela, ker sem želela vse naturuser posted image
Ko se je vse obrnilo v popolnoma drugo smer (nenapredovanje in cr) sem se prvo zjokala...Sedaj pa upam, da se bova z G dogovorili, tako da bo volk sit in koza cela...user posted image

SPANJE - na srečo dobro funkcionira, še v bolnici sem dobro spalauser posted image . Kakšno noč imma srečo, da se ne zbudim, kakšno pa enkrat-dvakrat. Vendar zaspim nazaj brez težav....trk trk

UTRUJENOST - trenutno je (še) ni, čeprav zvečer hitro mrknem pred TVjemuser posted image . Ker sem imela dela čez glavo (beri:pranje oblačil) sploh nisem imela časa razmišljati o utrujenosti.
Se pa spomnim iz prve user posted image , ko sem bila v enakem času hospitalizirana, da sem takoj po prihodu domov vse porihtala, oprala...user posted image (zgodovina se ponavljauser posted image ), zadnji mesec user posted image pa sem uživala na polno - obdobje, ko sem se počutila najboljšeuser posted image

PREGLEDI - CTG - ŠTETJE GIBOV: a je katera že začela z bolj pogostimi pregledi, ctg-ji???
Jaz bi v bistvu drug teden že imela prvi CTG, pa sva se z G dogovorili, da pridem raje še enkrat k njej. Torej čez 2 tedna zadnji pregled pri njej in potem CTGji.
Prejšnji teden sem imela še UZ-bolj zaradi pretokov, kot česa drugegega. Na ctg-jih pa se mi je user posted image ali razkurila na polno, ali pa se potuhnila... Mi je tudi rekla, da mi očitno pritiska na želodec-od tu tudi boleč želodec-občasno. Glede gibov in štetja sem včeraj vprašala sprejemnio sestro-babico.
S štetjem začnem drug teden (35t)user posted image Šteje pa se - ne vsak premik, kot ste pisale... ali pa je odvisno od regije...user posted image user posted image user posted image
GIB-npr. roka, ali noga, pa malo ritka...to je 1 gib!, ko se dete popolnoma umiri in premikov ne čutiš-mirovanje, potem spet začne - to je komaj 2 gib!
Tako, da jih jaz težko v 12 urah naštejem 10, ker ima že lep urnik spanja in vmes tud 2-3 ure miruje. Še pred enim mesecem me je že skrbelo, če dobimo sovo uharicouser posted image ker je ponoči celo noč rogovililauser posted image , ampak se je ta mesec uneslo in si je splanirala - upam, da dokončen urnik, ko je noč za spanje!!!user posted image

Jaz se trenutno najbolj ukvarjam-berem o/z DOJENJU...namreč prvič sem ga malo biksala in čeprav nama je kljub CR v splošni narkozi dojenje steklo in bilo mleka dovolj, sva se polno dojila samo 3t, potem sem si še izbrizgavala slaba 2 meseca. Polno dojiti vsaj do 6 meseca je moja velika željauser posted image

...sušilec kliče...user posted image

< Sporočilo je popravil tosja -- 20.1.2012 10:20:30 >

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2688
20.1.2012 10:24:07   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Jassika
AMpak potem ni blo nič lastnih popadkov, umetni pa so user posted image zato zdaj upam na drugačen scenarij.

Vidiš, jaz pa umetnih nisem čutila, ko pa so me odklopli, pa sem dobila svoje, ki so bili vedno močnejši in meni so se zdeli po 5 urah, ko sem kooooončno pristala v operacijki UBIJALSKI!!!

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2689
20.1.2012 10:30:48   
tosja

Mene pa zadnje čase muči driska. Sem nehala železo jemat, grem zdaj na kontrolo, da vidim če je zdaj ok. In glih zdaj, ko bi morala imet blato ok, torej normalne barve, ne več črno/zelene, pa imam drisko oz. grem na wc 2x na dan, blato je zelenkasto in me vse boli. Včasih je res grozno, da moram po obisku wc-ja počivat pol ure, tak me je včeraj izčrpalo vse skupaj user posted image . Ne vem ali naj začnem linex jemat ali kaj. Sem pa opazla, da so težave nastopile sočasno, ko sem začela jemat 3x na dan magnezij in zjutraj pit na tešče vodo z limono. Mogoče mi nekaj od tega draži prebavo. Da ne govorim o plinih user posted image . Ali pa me user posted image z svojim položajem tako muči user posted image . Sicer pazim na prehrano, jem dosti sadja, ampak si razporedim čez dan več manjših obrokovo, ker veliko ne morem jest. To sicer pomeni, da imam prvi konkretni pravi obrok enkrat proti večeru, ampak tako mi pač paše.

Tudi sama sem bila zaskrbljena, ker sem imela zelo mehko blato, v bolnici pa en dan celo drisko..me je na gastro zdravnica pomirila, ker je rekla, da očitno otrok tako pritiska in naj bom vesela, ker je to veliko bolje kot pa zaprta user posted image
Mogoče si res pretiravala z magnezijem - ali pa ne, ker je odvisno, če imaš tabletke z manj mg, jih lahko spiješ tudi 3. V bolnici ga user posted image dobivajo za umiritev krčev 3x na dan-magnesol.
Pa poskusi vseeno pojest en konkreten obrok prej kot zvečer, da ne boš dodatno obremenjevala želodca. Saj veš poln želodec, pa bolj ali manj mirovanje, ležanje...
Blato pa je temne - črno-zelene barve zaradi železa.

< Sporočilo je popravil tosja -- 20.1.2012 10:32:27 >

(odgovor članu katka*)
Neposredna povezava do sporočila: 2690
20.1.2012 10:47:34   
kaminek
ojla ženskice!

spadam tudi med tiste, ki ne morejo spat ponoči. boki me tko bolijo oz.pečejo, da je joj. povšter nič ne pomagauser posted image user posted image . smešno mi je že vse skupaj, res. pa tko bo rada se naspala, a ne morem. in potem se premetujem po postli iz minute v minuto, grooooozaaaaaaaaaaa.

danes sem prejela odločbo od CSD za porodniški dopust. jupiuser posted image user posted image . nad zneskom sem veselauser posted image . vsaj tukaj se obrestuje moj trud, sej vem, po drugi strani pa naju tepe, ker pademo v najvišji razred. pa ko bi vsaj bli bogataši v denarnem pomenu bi še nekako to sprejela, tko pa mi je kr neki....

strah pred porodom: sem že enkrat komentirala-ne se bat, ker takrat ti "zapadeš" v neko stanje, ko drugače gledaš na bolečine. te je potrebno prestat tko ali drugače. vse se bo rešilo po najboljših močeh. ne si s tem belit glave. raje mislite na to, da boste postali nova ali povečana družinica. user posted image user posted image

zaprtje: jst s tem nimam težave in jih nikoli nisem imela, HB.

štetje gibov: če je user posted image aktiven (po občutku) kot do sedaj, je potem OK. pridejo dnevi, ko ne naštejem glih 10 gibov, ampak jih ponoči nadomestiuser posted image . tudi user posted image potrebujejo počitek, včsaih več, včasih manj.

premišljujem, da bi se zapeljala v Qlandijo v NM in v Merkur. Morm še nekaj nabavit, pa se mi ne da iskat po Trebnjem, ker ne bom dobila vseh stvari, k jih želim.
iščem, kje bi našla kakšno leseno skrinjo, belo, dokaj veliko oz. globoko za v kopalnico, da bi bila kot visoko sedišče in tudi, da bi notr pospravla recimo kalorifer, tehtnico ipd. navlako, ki jo ne rabiš vsak dan. nikjer še nisem zasledila, edin na bolhi prodajajo starine; ne rečem, sej so ful luštne in bi se dalo jih prenovit, sam imamo bolj moderni stil kopalnice in ne bi glih pasalo notr.

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2691
   [Brisano sporočilo]
20.1.2012 10:53:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2692
20.1.2012 11:46:48   
Jassika

IZVIRNO SPOROČILO: tosja

AMpak potem ni blo nič lastnih popadkov, umetni pa so user posted image zato zdaj upam na drugačen scenarij.

Vidiš, jaz pa umetnih nisem čutila, ko pa so me odklopli, pa sem dobila svoje, ki so bili vedno močnejši in meni so se zdeli po 5 urah, ko sem kooooončno pristala v operacijki UBIJALSKI!!!

Ojoj, a to pomeni, da tisti umetni popadki  3 ure na 2 minuti in 3 ure na 1 minuto niso bili nič in zna bit še HUJE??? No, upam da ne user posted image Hecno a ne, jst sem zmerej poslušala samo to, kako umetni bolijo, da je velik boljš met naravne popadke. Ampak ker ne vem, kakšni so naravni, vseeno upam, da bodo manj boleči user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2693
20.1.2012 11:49:49   
Jassika

IZVIRNO SPOROČILO: populis

sanje: ponoči sem sanjala da sem rodila, ampak se nisem ničesar spomnila, nobenih bolečin, nič sploh da bi me kej prijelo rodit - ništa. Z mojim sva bila v sobi in v naročju sem imela malo štručko :).

Hecno, zdej si me spomnila, jst sem tudi dnes sanjala, da sem šla v P. Ampak ker sem začela krvavet in sem mojga komej prepričala, da gre zares, ker je kar mislil, da se zaj*** user posted image . No, ampak potem je blo akcije konec, tako da rodila nisem. Sem se pa zbudila ležeča na hrbtu, vsa polomljena in zadihana, tako da je bla zih lega kriva da so bile sanje bolj "moraste".

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2694
20.1.2012 12:55:21   
katka*
ja vem da je to tudi možno, da user posted image nekje pritiska. Sicer ga bolj čutim na mehurju, ker je v medenični vstavi in včasih se moram kr potrudit, da mi kaj ne uide user posted image . Zadnjič se mi je že zgodilo v trgovini, ko sem kihnila, da mi je par kapljic ušlo, groza. Bo treba vaje medeničnega dna delat, jih vedno pozabim user posted image . Železo sem nehala jemat pred kakim tednom in sem sklepala, da se bo blato normaliziralo, sicer ni več črno, ampak je zdaj zeleno. Grem pa v ponedeljek kri dat in upam da bo vse ok. Bom pa zmanjšala količino magnezija, ker mi očitno 3x na dan sploh ne paše. Že prej Magnesola nisem dobro prenašala, zdaj te žvečljive tablete so sicer boljšega okusa, ampak na prebavo očitno vseeno vdarijo. Tak da bom postopoma zmanjšala oz. po potrebi. Hvala za nasvet tosja in ursonok user posted image .

Kakor misliš, tako živiš.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2695
20.1.2012 13:30:23   
tosja

Ojoj, a to pomeni, da tisti umetni popadki  3 ure na 2 minuti in 3 ure na 1 minuto niso bili nič in zna bit še HUJE??? No, upam da ne user posted image Hecno a ne, jst sem zmerej poslušala samo to, kako umetni bolijo, da je velik boljš met naravne popadke. Ampak ker ne vem, kakšni so naravni, vseeno upam, da bodo manj boleči user posted image

Saj še danes ne vem na koliko časa sem jih imela - na koncu, vsaj dve uri se mi je zdelo, da vmes sploh nič ne popustijo. Ja, vem da pravijo da so umetni hujši. Jaz sem bila preden so me odrešili že čist zasušena (grlo), ker sem zadnji požirek vode naredila ob 12ih, zaspala pa par minut pred 21ih.user posted image

Pozitivnost!!! user posted image

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2696
20.1.2012 13:49:35   
Jada82

Ma ne, jaz sem 100 %, da so umetni hujši .... jaz sem najprej mela svoje, čist za preživet ... samo so potem nekako izzveneli in so mi dali umetne ... uf user posted image user posted image user posted image Kolegici so 1. porod sprožili in je imela samo umetne ... je umirala na obroke ... 1 mesec nazaj je rodila drugič .. s svojimi ..... ni mogla verjet, da je bil porod tako lahek!!
Tako da, jaz upam, da bom tokrat imela samo svoje ...

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2697
20.1.2012 13:51:28   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: populis

Naša tamala je zadnje dni tud na momente čist nemogoča, sicer če uč vržem na koledar vidim da je v ponedeljek črna luna tako da zna bit da je kej na tem področju. Za vsako malenkost ko ni po njeno bi afne guncala. Pol me pa buzerira da ne bi iz te skodleice čokolino ampak iz une male, pa ne to žlico ampak uno malo, ne rumeno ampak modro..... kakav bi pila iz tretjega lončka, odreži mi slamico da bo mala ,tako kot mi jo babi odreže.................... pa cel dan mi fehta za sladkarije, ampak jih ne dobi. No danes je pri babici in dediju tako da bo prišla na svoj račun.

Joj, naša je dons tud tečna, pa jokava, pa to bi, pa potem tega ne bi, pa to in ono ... sem vidla, da se približuje mlaj, ja, sam našo ponavadi polna luna udari ... pa jo ja ne bo po novem še mlaj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja, znajo biti kar user posted image teli naši user posted image hehehehe user posted image user posted image user posted image user posted image Zdej se lahko smejem, k mam mir, ker spi .... vprašte me čez 2 uri user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2698
20.1.2012 13:56:08   
Jada82
aha še to:
Linea negra ... prvič sem jo dobila okoli 30. tedna nekje, ne vem točno, samo od popka dol ... potem je bila že kar debela, skratka konkretna .... zdaj pa imam občutek, da mi tudi nastaja, sem v 33. tednu. Ampak od prsi dol proti popku ... pa zaenkrat je še bolj švoh vidna .... ja, traja pa kar kakšno leto, da izgine.

bomo vidli, da bo še ratala bolj konkretna, a je to to?

Nič, zdej grem pa na kavč, mal knjige brat, greva popoldne s tamalo v knjižnico ....
Jaaaa, pa privoščila si bom kremšnito in kavico user posted image user posted image user posted image

Joj, popoldne moram pa nujno pripravit torbo za v P. Včer sem se pa jaz tako grozno počutila, da sem mislila, da bom šla tudi kar rodit ... pa še nič prištimano! Moram dons.
Šli smo danes tudi na CSD, sem šla šele iskat papirje. Grem popoldne še v službo, mi jih bo danes izpolnila, pa potem v ponedeljek še enkrat nesem in zaključim s tem. Ja, nas že kar čas preganja ..... jaz že čez ene 20 dni začne porodniško, tako da je kar treba uredit ...user posted image user posted image

Nič, kavč, knjiga in sladice kličejo ... čeprav, mogoč bom še celo malo zaspala, ker gre dež in sem zaspana ... če se ne bo že tamala prej zbudila ....

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2699
20.1.2012 13:57:36   
Jada82
Aja, glede obveščanja ... ja, mi smo mele pri feb.2010 tud eno punco, katera je dala tel. št. in smo ji vse poslale sms, ko smo rodile, da smo bile obveščene .... je fajn, da se ve, pa da se lahko veselimo druga za drugo .... sploh pol, ko gre zares, kar dežujejo sms-i  user posted image user posted image user posted image user posted image Se katera javi?

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.