soncnica28
|
Živjo ! Jaz se zadnje dni nekam čudno počutim, po mojem mi primanjkuje počitka. Čeprav sem na bolniški, imam skoz nekaj. Včeraj sem bila pri zobarju, ki me je kar pošteno namučil, danes grem pa na faks na predavanja, bi rada do novega leta še 2 izpita naredila. Drugače pa bolj slabo spim, na wc grem itak ene 5x ponoči, pa full me peče v desni rami. Ne vem ali preveč sedim, ali kaj. Jaz sicer še nisem slabokrvna, ampak za preventivo pijem vsako jutro eno žličko sirupa tekoče železo Florivital, ki je kar prijetnega okusa. Škodit že ne more. V ponedeljek sva bila v materinski šoli v Grosupljem in je bila predavateljica full zakon. Tema je bila porod, priprava, dihanje, potek poroda, vrste poroda,... V glavnem ona je vse to demonstrirala :), zraven stokala, preklinjala, dihala,..., skratka bila je zelo posrečena. Za prvorodnice je zelo priporočila knjigo Izziv poroda, moram pogledat, če jo imajo v knjižnici in to da se grem čim kasneje v porodnišnico, če seveda voda še ni odtekla in so samo popadki, ker doma greš lahko na vse štiri, ali pa delaš počepe in lažje to prenašaš, pa hitreje se odpiraš, v porodnišnici te pa takoj prime nek strah, sploh če te takoj dajo na posteljo in si tam 10 ur. Se bo pa nekako porod zače bližati (sicer je rekla, da lahko mine še tudi kak teden), ko se odpre nek čep in se na hlačkast pojavi rjavkast, ali pa rahlo krvav flek. Drugače posteljica že stoji, trenutno v spalnici na moji strani postelje, bom pa odsvaknje dobila tudi košek na kolesih, v katerem bo pa mali čez dan in ga lahko prevažamo iz prostora v prostor. Saj ta košek je upraben nekje do 4 meseca, pol se ga da pa v ležalnik. Nimam pojma kako je naše dete obrnjeno, ker brca na vse strani, še posebej močno zvečer in ponoči, se kr bunkice delajo po trebuhu. Prejšnjič je bil na glavo obrnjen, naslednji teden imam pregled in upam, da bo še tako. Papirje za CSD zase sem oddala, za moža jih bom pa sredi decembra, datum očetovskega dopusta pa pol po porodu javila. Nič, lep vikend vam želim in prijetno martinovo!
|