|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
10.11.2011 16:02:14   
Mistica
Trobentica - da, meni vsakič opravi UZ, od MF dalje gre predvsem za meritve, ne toliko, da bi gledala bebija kot je bilo to na začetnih UZuser posted image . Zastoj nam je bil ugotovljen na 2. morfologiji, tam okrog 24. tedna. Sem pa od takrat nekje na vsakih 14 dni na pregledu (1x Lj, 1x G) in najbrž imam zaradi tega več podatkov o teži in meritvah kot katera druga.

tix - hvala za tvoje mnenje glede masaže presredka in kopeli. Jaz pa kar verjamem v te "naravne" stvari in si mislim, da bi lahko pomagalo. Ampak se pa popolnoma strinjam s tabo- moraš imet srečo oz. malo "dobrih genov" tako kot pri celulitu, strijah, ... seveda, kdo ve kak porod nas čakauser posted image

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2776
10.11.2011 16:37:49   
beti 1
masaža presredka: v prvi nosečnosti sploh nisem vedela, da to obstaja. Mi je babica, ki je bila sicer super in mi je omogočila, da sem rodila brez umetnih popadkov, že ob sprejemu v porodno povedala, da mam "krhko" kožo presredka (za to je obtožila moje vegetarijastvo) in da jo bom le težko odnesla brez epiziotomije, ker je bil tudi user posted image  kar velik. In sem tudi res imela konkretno epi (se spomnim, da je 2x zarezala, pa šivov sem mela več kot 10).
No v drugi nosečnosti sem potem izvedela za to možnost in se pridno masirala z oljem od Welede, prav za te namene (oziroma me je mož) in lahko rečem, da se je obneslo. Kljub kar veliki brazgotini po prvi epi, ki močno zmanjša raztegljivost presredka in dejstvu, da se je drugi rodil z večjo glavico kot prvi so mi naredili samo mikro epi, ki mi po porodu ni delala čisto nobenih težav. Tako da se bom tudi zdaj začela masirati, tam nekje po 32. tednu, kar z oljem za trebušček od iste firme, ker tistega prav namenskega nikjer ne najdem.

UZ: meni ga g tudi vsakič dela, samo da ne meri parametrov, iz katerih potem izračuna težo user posted image , pač na hitro pogleda, če je vse še tako kot mora biti, pa zadnjič mi je spol preverila, ker sem jo prosila. Janchek: rajši kot da se zanašaš na to, da se bo spomnila narediti UZ jo lahko prijazno vprašaš, če je to možno imaš verjetno več možnosti, da ga res opravi. Je pa res, da ZZZS krije samo še 2 UZ-ja, potrditveni, ki izključi možnost izvenmaternične nosečnosti in morfologijo za izključitev neustreznega razvoja ploda, 3.UZ  okoli 32.t. je opcijski, ker naj bi za oceno pridobivanja na teži in velikosti ploda zadoščala meritev razdalje simfiza fundus in samo če ta odstopa naj bi opravljali UZ.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2777
10.11.2011 19:12:09   
Mistica
beti 1 - hvala za tvojo izkušnjo! Super slišat, da to pomaga user posted image Olje za presredek od Welede pa imajo v dm-u. Tam sem ga že večkrat videla. A misliš, da bi lahko uporabila kar tega za strije (tega imam doma)? Jaz bom najbrž kar olivno, mandljevo al kako podobno naravno olje uporabila.

Lepo se imejteuser posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2778
10.11.2011 20:15:54   
beti 1
mistica sem tudi v DM-ju gledala, pa ga niso imeli takrat. Jaz mam tudi tistega proti strijam in bom kar tistega uporabila, saj ni finta v olju (je lahko katerokoli brez dodanih arom, konzervansov ipd. kemije) ampak v masaži in zadrževanju vlage v koži.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2779
10.11.2011 21:07:52   
n€na

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Živjo, rada bi vprašala izkušene mamice. Kupujem zimski pajac, pa ne vem katero št. naj vzamem?? 56 ali 62???
hvalauser posted image

jaz bom imela obe velikosti. Mi jih bo svakinja posodila.

A tebi na vsakem pregledu opravijo UZ?

tudi meni naredi vedno uz..najprej vaginalnega, da mi izmeri MV in potem pogleda še bebija. Vedno pogleda glavo, trebuh, stegnenico in hrbtenico.

In sicer me zanima, kakšne izkušnje imate tiste, ki ste masirale presredek od 34. tedna dalje ter tiste, ki ste kasneje delale tudi sedežne kopeli pred (naravnim) porodom?.

nič od tega nisem izvajala

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2780
10.11.2011 21:14:19   
Matkurja
Beti 1, to olje od Welede imajo v DM, zraven olja proti strijam.

Kako se pa presredek masira? In koliko časa?

Jaz imam pa že drugi dan čisto malo rjavega izcedka in me je danes postalo že pošteno strah. Ker je včeraj res bila ena pikica na dnevnem vložku, danes dopoldne ni, zdaj popoldne je bilo pa malo več, kot včeraj. In pregled imam šele v ponedeljek, moj G pa dela samo ob pondelkih v ZD. Ne vem, če bi ga lahko v bolnici dobila.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2781
10.11.2011 21:20:11   
coca cola
duplira user posted image

< Sporočilo je popravil *dina* -- 10.11.2011 21:23:21 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2782
10.11.2011 21:21:42   
coca cola
Matkurja ti kr jutri pokliči v bolnico, pa povej za težave, verjetno ti bodo kr rekli da se pridi pokazat, pa še vikend je pred vrati, da ne boš v skrbeh

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2783
10.11.2011 21:44:48   
coca cola
No jaz sem pa kr nekaj strani v zaostanku za brat, sem zadnje 2 strani prebrala user posted image
Naj na hitro napišem počutje........duhat mi ne da, ful me pritiska na pljuča, da se na momente počutim kot kaka stara lokomotiva user posted image , pa na desni strani trebuha (višje, pri jetrih nekje) me ful pika, kot bi imela nož not zapikan user posted image , tak da nimam pojma kaj bi to blo, moram G naslednjič vprašat.

Za masažo presredka pa še nism čula user posted image , bom naslednjič v DM-ju pogledala če majo to kremo. Kak se pa to masira user posted image

Včerej sm na vago stopila user posted image bravo ja....pridobila sem 8 kg do zdej user posted image

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 2784
10.11.2011 22:06:10   
Smejka11
Punce - čisto sveža informacija glede masaže presredka... Sem namreč z materinske šole, pa mi je še dokaj sveže...
Masaža se prične okrog 34. tedna, uporabljaš pa kremo/olje z E vitaminom (npr. pšenični kalčki).

Kako in podobno pa na tej strani (in točno tako je bilo tudi nam predstavljeno!): http://www.mama.si/forum/index.php?topic=24250.0;wap2

Pa vso srečo z masiranjem!

:S
Smejka11

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 2785
10.11.2011 23:15:55   
trnuljčica
Zdaj sem pa prav pomislila, da ste takšne prijetne čveke in bi vas res rada spoznala...user posted image

Sicer sem imela očesnega in je še vedno mnenja, da ne bi tvegala z vaginalnim porodom. Jaz sem se tako sprijaznila z cr, zdaj ko bo še druga op zraven pa itak. A ja so mi na komisiji ta ponedeljek odobrili (komajjjj), da lahko zaključim z reprodukcijo. Joj, kako sem to povedalauser posted image user posted image user posted image .

Teža male v 28 tednu je bila 940 g. Upam na najboljše  15.11 (32 teden), nato pa imam kmalu že kontrolo rasti v bolnici. Moja teža je že katastrofa, trebuh ogromen, vsi me pošiljajo rodit, mala pa mala...user posted image user posted image user posted image Upam , da se je tudi ona tako močno razširila kot jaz zadnje tedne.user posted image

(odgovor članu Smejka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2786
11.11.2011 8:37:44   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: Smejka11
Punce - čisto sveža informacija glede masaže presredka... Sem namreč z materinske šole, pa mi je še dokaj sveže...
Masaža se prične okrog 34. tedna, uporabljaš pa kremo/olje z E vitaminom (npr. pšenični kalčki).
Kako in podobno pa na tej strani (in točno tako je bilo tudi nam predstavljeno!): http://www.mama.si/forum/index.php?topic=24250.0;wap2
Pa vso srečo z masiranjem!

Smejka11 - isti članek imam tudi jaz pripravljen kot navodilo mojemu user posted image user posted image Super, da tudi v MŠ tako priporočajo. Hvala za info.

Matkurja - tudi jaz ti svetujem, da že danes pokličeš in vprašaš kaj bi lahk blo, mogoče te pa kateri drugi G lahko pregleda ali pa greš na nujno. Pa ne da bi te strašila, mogoče imaš samo kako vnetje?
Sicer pa - dobro jutro vsem, vikend je pred namiuser posted image

Moje spanje je še vedno user posted image , ampak za odtenek boljše kot ko sem bila še prehlajena.

Meni se je pa buši tako povečal v zadnjem tednu ali dveh. Je prav občutna razlika, saj ga do sedaj nisem imela ne vem kako velikega (prvorodka). Ima še katera tak občutek? Pa tudi prve kavbojke sem si končno kupila, sicer niso prav nosečniške, ampak imajo elastiko in gredo lepo pod bušija- če katero zanima, jih imajo v Tako-tu, po 18€. Tako, da ne bom samo v pajkicah, tunikah in trenirki hodila okoli user posted image

Lep konec tedna vam želim!

(odgovor članu Smejka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2787
11.11.2011 9:27:38   
kokosh
Midva se počasi počasi "oborožujeva" za prihod otročka. Čeprav sem bila sprva kar precej konzervativna glede nakupov za dojenčka, se je nabralo kar nekaj novih stvari. Sicer sem še vedno prepričana, da so vse stvari premišljeno izbrane (količinsko in cenovno), pa se skupni znesek vseeno bliža tisočaku (s sponzorskimi prispevki vred) user posted image .  Ker sva zaenkrat (še) prepričana, da tale otroček ne bo zadnji, imava zdaj v stanovanju parkiranega Mutsyja in Stokkejev Tripp Trapp user posted image

Zares pripravljeno pa ni še nič, čakam na začetek porodniške, da bo MM (hihi, ljubka oznaka) postavil posteljico, jaz pa se bom končno lotila pranja in likanja cunjic.

Pa še eno vprašanje - ali ima katera od vas izkušnje s kengurujčki BabyBjörn? Ali visoka cena odtehta kakovost, varnost in dolgo uporabnost? Kako velikega otročka ste začeli prenašati v njih? Sprva sem razmišljala o traku za nošenje, ampak me kar ne prepriča. MM je pa itak bolj za kenguruja (pač strasten oboževalec nahrbtnikov) ...

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2788
11.11.2011 9:33:02   
Matkurja
Dobro jutro.

Danes zjutraj spet ni izcedka nikjer. Bomo videli, kaj bo do večera. Ker boli me ne, nobenih težav nimam... Mogoče je pa res kako vnetje, čeprav me tudi srbi ne, ali kaj podobnega. Ne maram pa hodit po bolnicah, tako da bom zaenkrat še malo počakala.

Dina, jaz sem ugotovila, da moram kar sproti brat, čene res ne pridem nikamor, ker tele naše januarke so taprave čveke.
Jaz sem pa do zdaj dobila tam nekje od 6 do 6,5 kg. IN se malo sekiram, ker sem že pred zanositvijo imela ITM čez 30 in so mi rekli, da naj ne bi pridobila nič. No, saj če ostane pri teh kilah... Več pa ne bi rada.

Smejka, hvala za info o masaži presredka. Bom šla zdej brat. Sam kaj k moj je že nad masažo trebuha obupal in nadaljujem sama...

Mistica,a jaz že od začetka septembra nosim hlače za nosečnice. Ni šans da oblečem kaj "vsakdanjega".

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2789
11.11.2011 10:27:10   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

MM (hihi, ljubka oznaka)

Hvala.user posted image Sem si jo sposodila od ene aprilčice 2008. Mi je bila takrat oznaka tako kjut, da sem jo sedaj reaktivirala.user posted image

MM- moj mož, možek... za tiste, ki vam je pojasnilo pobegnilo med vrsticami.

Baby Bjorn mi ga imamo.Uporabljal naj bi se od 3 mes (mi smo ga od 2,5). Ena redkih stvari, ki smo jih kupili. Oz jo je MM kupil. Vidim, da sta si najina dva precej podobna. MM je tudi precej zahteven glede določenih stvari (kvaliteta, uporabnost...). Takrat je to preštudiral, ker je bilo mišljeno, da ga bo bolj on nosil, zaradi mojih zdr. težav po porodu... Tudi trgovko je izdatno zaslišal, če je ta res najboljši...user posted image In roko na srce moški in rute, slingi, ... user posted image user posted image user posted image No, nikoli se ni pritožil nad njim. Ne bi ti pa znala dati primerjave, ker drugega kengurujčka nismo imeli. Skratka bil je zadovoljen- ker sicer bi bil ziher pripravljen tega odpisat in si it kupit novega. To pa res! Glede določenih stvari mu res ni pomembno koliko bo plačal, samo, da bo tako kot bi res moralo biti.user posted image Meni se je takrat zdel drag, ampak sem odločitev prepustila njemu, ki ga bo uporabljal.

Sicer pa saj po eni strani je boljše tako. Ravno sedaj imamo v bloku 3 dojenčke ... in kakšne kolobocije z različno opremo... user posted image Pol pa res raje dam več € na začetku za preverjeno stvar. Pa daleč od tega, da je najdražje najboljše. Samo ceneje je lahko na koncu 1 - 2x dražje.
Ena soseda je  voziček od prvorojenca oddala... sedaj kupila pač enega cenej- vse v kompletu, nimam pojma imena, prvič videla..., pol pa sedaj (po 2,5 mes!) zopet drugega ker je tisti razpadel (podvozje)- in kupila še enega.  Čeprav rabljen je ta tretji ok- mal je pogledala okoli kaj smo vsi do sedaj vozili...user posted image Imamo tako čudno situacijo, da imamo vsi isti voziček. Oz so si ga nabavili vsi za nama... Edino ena soseda ima drugo (preverjeno) znamko in je zložen brez košare in športnega dela ogromen. Ji ga vedno partner daje v avto... Ma res je ogrodje večje, močnejše od nje, ko je taka drobna, čeprav visokauser posted image user posted image user posted image .

MM se v tej user posted image , že ukvarja z novim pohodniškim nahrbtnikom za otroka... Pa ga že imamo- rabljenega, sam ni bil z njim zadovoljen (nima  tistega držala, da če si sam , lahko sam brez težav daš otroka not in  ven , in še, pa še). Sem ga prepričala, da ima še čas to kupit. user posted image Zdaj samo študira in gleda. Cene dobrih so user posted image . Ampak njiemu je to nepomembno.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 11.11.2011 10:42:15 >

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2790
11.11.2011 10:31:57   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja
Danes zjutraj spet ni izcedka nikjer. Bomo videli, kaj bo do večera. Ker boli me ne, nobenih težav nimam... Mogoče je pa res kako vnetje, čeprav me tudi srbi ne, ali kaj podobnega.

user posted image pa normalno čutiš tekom celotnega dneva?

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2791
11.11.2011 10:41:02   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Danes zjutraj spet ni izcedka nikjer. Bomo videli, kaj bo do večera. Ker boli me ne, nobenih težav nimam... Mogoče je pa res kako vnetje, čeprav me tudi srbi ne, ali kaj podobnega.

user posted image pa normalno čutiš tekom celotnega dneva?

Ja, čez cel dan se "oglaša" s sicer zelo rahlimi brcami (ampak prej ni bilo nič drugače).

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2792
11.11.2011 10:51:23   
trnuljčica
Ok.
Ja nič, odločitev bo na koncu vedno tvoja. Te čisto razumem, da ti ni skakat okoli bolnic... Sem podobne sorte...user posted image Sam če bo pa čuden ,filing, pa le pojdi. Sploh če se ponovi, poslabša... Nikoli ne veš in tule virtualno ti noben brez gin pregleda ne more zanesljivo reči, da pa nič ni.

Vseeno držim pesti, da bo vse mirno.user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2793
11.11.2011 10:57:34   
beti 1
Smejka 11 hvala za link, mi ga ni bilo treba iskat, ker si me prehitela. Če si bo katera kupila olje od Welede za masažo presredka so navodila o načinu masiranja priložena. Sedaj so verjetno tudi že prevedena, pred 6 leti so bila samo v Nemščini.

Izgleda sem mela res smolo, ker sem v par DM-jih gledala, pa v Mercatorju, kjer majo kar nekaj od Welede, pa ga nikoli nisem našla (sem pa iskala embalažo, kot je bila pred leti)

kenguru: jaz sem imela sposojenega peg peregotovega, ki se nam je super obnesel in enega no-name, ki ga praktično nisem uporabljala, ker je imel totalno mekeh hrbet in samo en položaj. Sestra je imela Moby-jevega, ki je omogočal 3 položaje in ga je zelo veliko uporabljala, sicer je res, da je bila nečakinja lahka in drobna, ampak je kenguru zelo dobro prestal uporabo. Meni je bilo všeč, ker ga lahko uporabljaš tudi kot neke vrste nahrbtnik. Babybjorn so mi bili na videz vedno všeč, izkušenj pa nimam.

Nahrbtnik: mi mamo Deuterja. Sem imela že prej navaden nahrbtnik od Deuterja in mi ej bil všeč sistem naramnic, kar se tiče udobja za otroka je pa itak carski, mamo pa Kid Comfort III, ki je zelo velik za npr. sprehode po Tivoliju ali nakupe v dežju, ma pa ogromen predal. Midva sva kupila rabljenega, ker nov je res user posted image  drag. Prejšnji lastnik je v njem veliko prenašal 2 otroka, preživel je naša 2 (ga pa nismo ravno veliko uporabljali) in še eno deklico, pa še zmeraj vse funkcionira kot mora, tako da ostaja z nami še za 3 user posted image . V glavnem je vreden svojega denarja. Kolegi imajo II in so tudi zadovoljni.
Po mojem se vama splača malo gledati, ker se da dobiti malo rabljenje nahrbtnike za precej nižjo ceno kot so novi, za novega bi šla pa jaz na ebay pogledat.

KG: evo, sem se šla prav stehtat, po mojem štetju + 6 kg, po materinski pa + 4.5, računam, da bom tudi tokrat šla rodit z manj kot +10 kg.

Mistica: tud meni se je v prvi nosečnosti trebušček nenadoma povečal v 7 mesecu, potem je pa do konca le še malo zrastel, z vsako naslednjo user posted image  pa se to zgodi vsaj par tednov prej. Se pa tolažim s tem, da dokler še vidim prste na nogah ni hudega.

Matkurja: jaz bi raje izkoristila petek, pa se probala it kam pokazat, kot pa sekirancije in letanje okoli preko vikenda, ampak odločitev je tvoja. Priporočam pa v vsakem primeru več počitka. Pa držim pesti, da ni nič posebnega.

Ronja: sem dobila zs, samo časa za odgovorit pa še nisem našla user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2794
11.11.2011 11:14:07   
kokosh
trnjulcica, hvala za tale vpogled v še eno moško glavo :) Razmišljava, da bi ga poiskala v tujini, saj so cene v BC res prenavite (~ 20 EUR več kot "v Evropi").

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2795
11.11.2011 11:16:58   
trnuljčica
Midva imava vedno 20 % popust v BC. Tudi če ni akcij, al pa so. To omogoča Diners.
Tako da sva ga itak dobila 20 € ceneje.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2796
11.11.2011 11:26:02   
trnuljčica
A katera ve kje bi dobila ceneje vreče za vakumsko pakiranje? Sem se spomnila ravno sedaj ko ni nikjer v akcijiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2797
11.11.2011 11:55:42   
soncnica28
Živjo user posted image !

Jaz se zadnje dni nekam čudno počutim, po mojem mi primanjkuje počitka. Čeprav sem na bolniški, imam skoz nekaj. Včeraj sem bila pri zobarju, ki me je kar pošteno namučil, danes grem pa na faks na predavanja, bi rada do novega leta še 2 izpita naredila.
Drugače pa bolj slabo spim, na wc grem itak ene 5x ponoči, pa full me peče v desni rami. Ne vem ali preveč sedim, ali kaj.

Jaz sicer še nisem slabokrvna, ampak za preventivo pijem vsako jutro eno žličko sirupa tekoče železo Florivital, ki je kar prijetnega okusa. Škodit že ne more.

V ponedeljek sva bila v materinski šoli v Grosupljem in je bila predavateljica full zakon. Tema je bila porod, priprava, dihanje, potek poroda, vrste poroda,...
V glavnem ona je vse to demonstrirala :), zraven stokala, preklinjala, dihala,..., skratka bila je zelo posrečena.
Za prvorodnice je zelo priporočila knjigo Izziv poroda, moram pogledat, če jo imajo v knjižnici in to da se grem čim kasneje v porodnišnico, če seveda voda še ni odtekla in so samo popadki, ker doma greš lahko na vse štiri, ali pa delaš počepe in lažje to prenašaš, pa hitreje se odpiraš, v porodnišnici te pa takoj prime nek strah, sploh če te takoj dajo na posteljo in si tam 10 ur.

Se bo pa nekako porod zače bližati (sicer je rekla, da lahko mine še tudi kak teden), ko se odpre nek čep in se na hlačkast pojavi rjavkast, ali pa rahlo krvav flek.

Drugače posteljica že stoji, trenutno v spalnici na moji strani postelje, bom pa odsvaknje dobila tudi košek na kolesih, v katerem bo pa mali čez dan in ga lahko prevažamo iz prostora v prostor. Saj ta košek je upraben nekje do 4 meseca, pol se ga da pa v ležalnik.

Nimam pojma kako je naše dete obrnjeno, ker brca na vse strani, še posebej močno zvečer in ponoči, se kr bunkice delajo po trebuhu. Prejšnjič je bil na glavo obrnjen, naslednji teden imam pregled in upam, da bo še tako.

Papirje za CSD zase sem oddala, za moža jih bom pa sredi decembra, datum očetovskega dopusta pa pol po porodu javila.

Nič, lep vikend vam želim in prijetno martinovo!

Neposredna povezava do sporočila: 2798
11.11.2011 12:13:23   
Matkurja
Še vedno danes nobenega izcedka in upam, da ga ne bo več.

Danes večinoma sedim. Bom šla pa tud mal ležat zdele. Mogoče sem res preveč "delala".

Sončnica28, jaz sem knjigo Izziv poroda prebrala in mi je bla fajn. Pa ne se ustrašit, ker zgleda zelo stara. Zdaj pa berem od iste avtorice še knjigo Poporodni izziv.
Kar se pa tiče tega, kdaj greš v porodnišnico, sem pa jaz taka, da bom verjetno takoj hotela it, ker me bo doma bolj strah, da bi prepozno prišla tja (sem sanjala, da sem rodila v avtu na poti). Pa mislim, da v Postojnski porodnišnici ne bodo težili, če bo hotela na tla pa na vse štiri al kaj. Sploh če si narediš porodni načrt, menda morajo vse tvoje želje upoštevat.

(odgovor članu soncnica28)
Neposredna povezava do sporočila: 2799
11.11.2011 12:28:28   
trnuljčica

Sploh če si narediš porodni načrt, menda morajo vse tvoje želje upoštevat.

Če porod to dopušča!

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?