|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
4.11.2011 9:34:09   
Trobentica_
IZVIRNO SPOROČILO: tix

Zanima me kateri datum se upošteva za PDP? PDP po ZM in PDP po UZ se mi razlikuje, sicer je le en dan razlike, pa vendar, na papirje za CSD je pač treba vpisati točen datum.

Jaz sem pri ginekologu dobila potrdilo, glede na PDP, ki ga je določila G (in se precej razlikuje po tistem po ZM)
Pri nas potrdila ne dobiš več, je dovolj materinska knjižica.....potem verjetno velja zadnji datum predvidevam,se pravi po UZuser posted image

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2626
4.11.2011 9:38:19   
kokosh
V kokošnjaku nič posebno novega.

Bodoča mama kokoš je še v polnem pogonu, niti spati ji ne uspeva zadosti user posted image , v službi so se sodelavke mlade mamice zelo izkazale s svojim razumevanjem in mi naprtile dodatne obveznosti tik do odhoda na porodniško, tako da mi bo ostal mesec neizkoriščenega dopusta (zdaj mi je žal, da ga nisem porabila poleti), pa še dvakrat tedensko imam skoraj 12-urni delavnik. Nekako se tolažim, da tak odnos marsikaj pove o ljudeh in komaj čakam, da se mi začne porodniška (še 4 tedne).

Mali piščanec raste, menda se je že obrnil na glavo (upam, da si ne premisli), me pa zabava s svojimi telovadnimi trenutki, ko se mi cel trebuh hecno trese :D Pravzaprav imam že skoraj vse pripravljeno za dojenčka, ampak v bistvu ni še nič (posteljica še ni pripeljana v stanovanje, voziček je zložen, cunjice še niso oprane, previjalna miza je še v škatli). Kolikor sem se sprva prepričevala, da ne bom kupovala veliko novih stvari za malčka, se je sedaj nabralo kar nekaj oblekic. Je pa res, da so prispevale tudi bodoče babice. Jah, prvi vnuček mora pa res biti lep :P

Papirje bom oddala naslednji teden, ko mi iz kadrovske službe vrnejo izpis plač. Me pa zanima, ali je treba vlogo oddati na CSD osebno ali se jo lahko pošlje tudi priporočeno po pošti.

< Sporočilo je popravil kokosh -- 4.11.2011 9:39:23 >

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2627
4.11.2011 10:59:17   
vijolica2
Nekaj bi rada vprašala:
moj je nesel v službo obrazec za očetovski dopust in je mu je una rekla v pisarni da ga bodo komaj v dec. izpolnili.A ta papir treba potem nesti na CSD? Ker druge papirje morva pa na CSD nesti v novembru.

Včeraj sva imela prvič šolo in je bilo dobro. Poučili so nas o higieni zob - mamice in potem otročka. Pa kako otroček nastane-potovanje spermijev... in na koncu nam je pokazala kako se pravilno diha na porodu.

Danes sem se poslovila od svojega avtekauser posted image mi je kr mal hudo. Prodala sva ga ker bova kupila večjega.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2628
4.11.2011 11:05:43   
beti 1
PDP: se načeloma določa po ZM. Če pa je na UZ v 12.tednu odstopanje več kot 1 teden se ga popravi. PDP po ZM namreč drži samo za tiste, ki imajo redno ciklus na 28 dni, pa še to samo v primeru, ko se v tednih pred zanositvijo ni dogajalo nič takega, kar lahko vpliva na ovulacijo. Tako da če mate v materinski zapisana 2 datuma velja tisti 2., po UZ in ne prvi po ZM. Poleg tega je na isti strani spodaj tudi rubrika, kamor naj bi G oziroma sestra vpisala predvideni nastop porodniškega dopusta (meni ga je že pred več kot 1 mesecem).
Se je pa meni v 2. nosečnosti zgodilo, da so mi ob prihodu v porodnišnico upoštevali PDP po ZM in ne po UZ (je blo 2 tedna razlike), tako da sem rodila v terminu, user posted image  pa je bil uradno potem nedonošen (rojen 1 dan prezgodajuser posted image user posted image user posted image ).

Spanje: večinoma zaspim na D boku oz. napol na trebuhu, ponoči pa se večinoma zbudim na hrbtu in s tem niti nimam težav. Proti jutru se pa obrnem na L bok in pritisnem trebušček ob možev hrbet, da ga user posted image  zbudi z brcami pred budilko. Naši user posted image  namreč prav nič ne paše, če kaj pritiska na njeno domovanje in začne takoj brcati v tisto smer. Zdaj ko seže maternica že do reber večino časa sedim in stojim kot bi ročaj od metle požrla, saj sem sicer zelo hitro deležna brc v rebra in želodec, ki mi niti pod razno ne pašejo.

Slabost v avtu: v prejšnji nosečnosti sem si pomagala s čigumijem, pa meni pomaga, če nekaj malega pojem pred vožnjo. Tokrat smo se pa že julija odpravili na dopust na Korziko in sem si namesto svečk proti slabosti raje nabavila akupunkturne zapestnice, ki mi čisto zares pomagajo. Če mi je bolj slabo jih imam tudi sicer na rokah.

Pohištvo: mi nismo bili še nikoli v IKEI. Dnevna in najina spalnica sta od Alplesa (sva kupila direktno pri njih), otroška sobica pa od IZI mobili. So mi pa zelo všeč IKEA-jine kuhinje in zadeve za urejanje predalov, ki jih dobiš pri njih. Od slovenskih trgovin pa najbolj zaupam Lesnini.

Seznam za novorojenčka: vsi so seveda samo okvirno vodilo in se jih ne splača držati kot pijanec plota. Zelo prav pride, če imaš koga, ki je v zadnjem času imel novorojenčka in ti pove, kaj rabiš. Po mojih izkušnjah cunjic, sploh 56 res ni treba ne vem koliko kupovati (oba fanta sta bla ob roj. 53 cm dolga in težka okol 3.5kg), ker sta jih vsaj moja 2 večino prerastla v prvem mesecu. Če je problem polivanje si pač pomagaš s slinčki in pleničkami. Pri zgornjih oblačilcih so meni v tem času bolj uporabni 2 delni kompletki (hlače + jopica), ker lažje uporabiš tudi malo večje in zdržijo dalj časa, pač potegneš pas malo višje, rokavčke pa zavihaš, pa je. 
Jaz imam cunjice za user posted image  pri tašči, pa nisem še imela časa pregledati, koliko je po vseh user posted image , ki so jih nosili še uporabnega, ker sem večino dobila za prvega že rabljeno, potem sem pa še drugim posodila. Me verjetno čaka še kar nekaj nakupov.

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Zdaj moram še do začetka septembra počakat

kaj tebi čas nazaj teče?user posted image Saj vem, decembra, ja;) Jaz mam tudi nekje takrat, se mi zdi.

Zgledauser posted image , sem včeraj premalo spala, pa še mudilo se mi je, ker sem predolgo brala debatouser posted image .  A si ti kdaj hodila na dekompresijo v babiško šolo? Jaz sem hodila obakrat, sicer mi nikoli ni uspelo it 10x, ker sem prej rodila, apmak mi je za noge ful pasalo (krčne žile), pa si nameravam tudi tokrat vzeti čas za to.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2629
4.11.2011 11:28:32   
Kristyz
Pozdravljene!

Naš otrok je zbolel user posted image user posted image ...no saj ni hujšega. Dobil je vročino...in seveda je morala mama ponoči spati pri njemu, ker so pošasti.....in ker ga je treba božat.....
No da takoj povem da ni siten in kar hitro nazaj zaspi, samo zraven moram biti.
Seveda potem nisem mogla nazaj zaspat in sem premišljevala kako bo, ko bomo imeli še dojenčka in bo tavelki zbolel.
Če ima katera kak nasvet ali komentar je zelo dobrodošlo.

Glede oblekic....kupujte zelo premišljeno, če nimate miljonov za zapravit....
Otrok zelo hitro raste in v prvem mesecu pridobi kake 3-5 kg in zraste do 5 cm....in tako prve tri mesece.
Tako, da si zelo hitro na številki 68. Seveda v primeru, da sta oba z možen majhne rasti to pomeni da na začetku bi lahko imel št. 50, in po 3 mesecih prideš na 62.....samo v razmislek pri nakupu oblekic.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2630
4.11.2011 11:32:16   
ronja
Seveda potem nisem mogla nazaj zaspat in sem premišljevala kako bo, ko bomo imeli še dojenčka in bo tavelki zbolel.

Dokler ne bo zbolel še dojenček, bo še kar šlouser posted image . Normalno, da vsako kdaj zgrabijo strahovi - misliš, da sem jaz ves čas mirna, ko pomislim, da bojo kdaj vsi 3je bolni, pa lubi na terenu... Ali pa kako bo, ko bomo sami 1 teden na morju... Itak, da me stisne. po moje vsako, ki kaj razmišlja naprej (ampak po mojem opazovanju je tistim, ki razmišljamo vnaprej in kompliciramo in smo sploh trapaste prej... potem lažje - ker se psihično pripraviš, veš, da ne bo vedno lahko in to sprejmeš - za to se pa splača tuid kako noč prebedetuser posted image ). Skratka: super ti bo šlo, ravno zato, ker že zdaj razmišljaš o tem.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kristyz)
Neposredna povezava do sporočila: 2631
4.11.2011 12:08:17   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2
Nekaj bi rada vprašala:
moj je nesel v službo obrazec za očetovski dopust in je mu je una rekla v pisarni da ga bodo komaj v dec. izpolnili.A ta papir treba potem nesti na CSD? Ker druge papirje morva pa na CSD nesti v novembru.

Papirje za očetovski naj bi nesli na CSD 30 dni pred PDP, menda lahko tudi kasneje. Ko pa se otrok rodi, mora očka o tem obvestiti CSD, da se dokončno izpolnijo papirji (tam boš videla rubriko, kjer je potrebno dopisati datum od kdaj do kdaj bo koristili očetovski dopust in seveda to lahko točno napoveš šele ob rojstvu). Istočasno pa mora obvestiti tudi delodajalca, kdaj namerava koristiti očetovki dopust.

Tako so meni razložili na CSD-ju in tudi na netu isto piše. Jaz osebno bom nesla njegove papirje istočasno z mojimi.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 2632
4.11.2011 12:15:25   
vijolica2
Aha. Ker midva ko sva šla iskati papirje je rekla da jih naj prineseva v novembru, no sedaj so pa mojem rekli da bo dobil ta papir za dopust v decembru. Zato nisem vedela. očitno bom morala 2x nesti.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2633
4.11.2011 12:46:53   
Matkurja

Ja midva tudi gledava, po tem koliko imava dinarčkov user posted image   Sedaj sem v veliki dilemi katero indukcijsko kupiti  - ali malo dražjo in bolj znano firmo ali pa za manj denarja in ne znano firmo.??

MIdva se trenutno seliva v stanovanje, ki ne bo za vekomaj, samo za par let, toliko, da hiško zgradiva, zato sva pohištvo bolj taslabo kupila, samo spet ne čisti klump. Sva pa indukcijsko tanajboljšo kupila (Elektroluks, 70 širine), pa ostalo mašinerijo tudi. Bova pol v bajto prenesla, če bo še OK. Vsaj za par let, ko ne bo dinarčkov za kupit vso novo opremo. Bo pa pol počasi se menjavalo.

No, da še mal za nazaj pokomentiram...
Mene je zgaga pekla, ko sem na šihtu kako sladkarijo v usta dala. Zdaj sem OK že par dni.

Midva beliva v stanovanju. Ena stena v dnevni (pravzaprav pol) je živo oranžna. Tko je fajn izpadlo... V otroški sva pa eno pobarvala zgoraj svetlo modro, dol pa živo zeleno. Tudi super. Zdaj ko ostanem doma (ja od jutri naprej sem na bolniški), bom pa probala še kaj gor narisat. Ko bom imela čas seveda.

Glede paketa razmišljam, da bi kar denar vzela, pa da bi že zdaj naročila pri Recinkotu iste stvari. Pa še na to ne rabim gledat, da bo točno določen znesek, ker bi itak kupila še kaj zraven in bi šlo čez 180€. Dostavijo pa lih tako, in to brez stroškov.

Spanje? Jaz se kar naprej obračam. Se zvečer uležem na levi bok, ampak se ponoči obrnem (nezavedno) ne desnega. NA hrbtu pa itak ne morem ležat.

Ronja, midva sva tudi precej pohištva v Lesnini vzela.

Trnuljčica, pregrinjalo za kavč? V Ikeji? Mi daš link, da vidim, kako to izgleda? Jaz bi tud nucala, in to za kavč "L varianta". SIcer razmišljam kupit samo dve deki, ampak pregrinjalo bi blo verjetno bolj praktično, sploh če ne leze.

IZVIRNO SPOROČILO: coccinella

Pozdravljene!

Dnevi začetka porodniške se približujejo 100 na uro....se mi zdi, kot da sem šele včeraj izvedela veselo novico, pa sem že skoraj na porodniškem dopustu.

Me pa zanima, ali je katera razmišljala, da bi shranila matične celice?

Midva verjetno ne bova shranila. Kaj vem... Jaz sem kar pozitivna, da jih otrok ne bo nikol nucal...

Jaz sicer na CSD še nisem šla, ampak na strani od CSD ŠIška napiše, da dam še oktobrsko plačo. Bi dala še novembrsko, ampak če čm oddat 60 dni pred rokom, takrat novembrske še ne bo... Sem   namreč lani decembra napredovala in je zdaj plačka mal višja, in bi po moje kljub celomesečni bolniški bla višja kot lanska...

Trobentica, jaz tudi komaj čakam na materinsko v četrtek, da kaj več izvem, ker zame je tudi vse prvič. Se vidimo...

Kokoš, a ne moreš sama odločit, kdaj bi šla na dopust? Jst bi kar doma ostala, naj se gredo solit. A niso ble še nikoli noseče?

Neposredna povezava do sporočila: 2634
4.11.2011 13:10:57   
Matkurja
Mal zmedeno sem napisala, ker sem sproti brala in odgovarjala, pol sm pa še vmes dopisala, kar mi je na pamet padlo... Upam, da boste zastople. 

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2635
4.11.2011 13:23:33   
kokosh
@matkurja,
ena se je vrnila s porodniške pred nekaj meseci, druga pa lansko jesen, obe odhajata ob 15h domov, meni pa obešata obveznosti do večera (oni imata namreč družino!) ... Tudi to bo minilo! V trenutnih razmerah sem tako samo vesela, da mi nosečnost prizanaša, in upam, da ne škodujem sebi ali otročku.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2636
4.11.2011 13:45:11   
coccinella
Alli obrazec za koriščenje očetovskega dopust se imenuje S-1 in je enak kot ga odda mama v službi, da ga spolnejo?

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2637
4.11.2011 14:41:40   
Kasija
jaz sem že dobila od csd odločbo, tako da so res ekspresni user posted image

kokosh kako ne moreš koristit dopusta? to je pa res krivica. na kakšnem delovnem mestu si to. kaj ti ga bodo vsaj plačali? čeprav ni cene za mir doma in počasno pripravo na novorojenčka.

Danes sem se poslovila od svojega avtekauser posted image mi je kr mal hudo. Prodala sva ga ker bova kupila večjega.

no, tole je pa nekaj, česar moški ne bo nikoli razumel user posted image . pa saj greš ja na boljši avto. čeprav po pravici, jaz te pa razumem. se tudi kar navežem ali navadim na avto.

kristyz upam, da se hitro pozdravite. ko imaš dva otroka je pa tako, da sta po moje boljša človeka kot odrasla zato, ker razumeta, da včasih pozornost pripade enemu in včasih drugemu človeku. pa ne me narobe razumet, poznam edince, ki so krasni ljudje, ampak se je praktično tega naučit že kot majhen. sploh pa po mojih opažanjih malo kaj lahko tako obogati življenje otroku kot bratec ali sestrica. čisto na začetku dojenček še ne, malček pa vsekakor. ti boš delila pozornost bolj odmerjeno, onadva se bosta pa več naučila iz tega.

katra55 meni po merjenju sladkorja niso določili kontrole. sicer pa se že od prejšnjič spomnim, da imajo zelo različne pristope pri obravnavi po sloveniji.

trobentica se pridružujem mnenju, da rajši vprašaj kako kolegico za nakupe oblekic. ker v starševski podajo neke informacije na splošno. je pa nakup odvisen tudi od vajinih razmer - imata sušilca, si pripravljena otroku vlečt bodije čez glavo, pa pripoočajo neke mako majčke, ki jih jaz nisem niti enkrat uporabila. pa veselo nakupovanje!!!

miami10 jaz sem pri drugem poleg bonov - ki jih je le zoprno dat iz rok za 5 evrov, raje kako neuporabno igračko, da je lušna user posted image  - rekla še, naj mi prinesejo za darilo paket plenic. cena je tam nekje, če kupijo v mullerju recimo, pa daš nekaj iz rok. za razliko od nezaželjenih igrač in oblekic, so se plenice porabile in prišle še kako prav.

jaz sem pa prav vesela, ker končno vem, da mi nekaj je in ne jamram (no, saj tudi to sem opustila v bistvu) brez veze. sem dobila antibiotike (hiconcil). zdaj me pa zanima, če jih je katera jemala? jaz jih bom prvič in bi mi prav prišlo kaj tolažbe, me skrbi. Ampak zdravnica je rekla, da je treba nujno pozdravit.

< Sporočilo je popravil Kasija -- 4.11.2011 14:45:27 >

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2638
4.11.2011 14:47:37   
Kasija
IZVIRNO SPOROČILO: coccinella

Alli obrazec za koriščenje očetovskega dopust se imenuje S-1 in je enak kot ga odda mama v službi, da ga spolnejo?

Ne. obrazec dobiš tukaj http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1065&sid=882 pod povezave na vlogo nekje pri koncu strani.

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 2639
4.11.2011 17:33:46   
miami10
Kasija...dober nasvet glede plenic...sicer pa glede Hiconcila...če se ne motim (pa mislim da se ne) je to edini antibiotik, ki ga lahko jemlješ v nosečnosti kot tablete...ker je to tudi prvi antibitoki, ki ga dobi dojenček če ga potrebuje...poznam eno k je jemala Hiconcil in je bilo vse uredu...upam da se čimprej pozdraviš

lp

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2640
4.11.2011 21:32:53   
trnuljčica
Violica za očetovskega se lahko nese na csd skupaj s tvojimi papirji, torej 60 dni prej, lahko pa tudi 30 dni prej. Kaj se mu pač bolj splača. Midva bova tudi nesla 1 mesec narazen.

Matkurja kavč sva midva imela od njih usnjen, tko da ni bilo prevleke. user posted image Imava pa še vedno njihova dva fotelja z originalno prevleko, ki jo daš dol, vržeš v stroj in opereš. Lahko pa seveda vedno dokupiš v drugi barvi, če ti zapaše. Tudi po 8 letih in to mi je res všeč. Prav pride dokler so otroci majhni. Sam je ponavadi prevleka 30 % fotelja. Jaz imam belo in enostavno operem na 60 st, pa gor tisto proti madežem. Ravno si me spomnila, da bi bilo dobro eno prevleko malo namočit v Varikino po tolkih letih, da jo malo dodatno pobelim. Čeprav zgleda čist ok.
Tko da je to bolj za tiste, ki kupijo pri njih kavč, fotelj... in oni imajo pač vse družinam prijazno- pralnouser posted image .
Recimo
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/30119601/,   
Tole je našle v beli(ne morem gor prlimat v beli)  http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S69876767/ prevleko lahko potem zamenjaš http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/40061845/. Drugega ne najdem.
Je pa res da moja tašča, ki nima tega pač kupi pri njih dve deki za 5 al 7 ojrov i in je zadeva rešena.

Kokoš saj sodelavki verjetno ne odločata kdaj imaš lako dopust, ali pač?user posted image Upam, da ti ne propade- odvisno kdaj imaš konec porodniške. No, razen, če ti ga izplačajo... Samo vseeno, se ne splača. Ti pa se vseeno malo postavi zase, ker če ne, bosta mogoče mislili, da bo tako tudi ko prideš nazaj... Takrat pa ti služba verjetno ne bo  prioriteta... Razmisliuser posted image . Sem imela v prejšnji službi pred  in med porodniško zanimivo izkušnjo o tem kako se delavnost, požrtvovalnost, odrekanje prostemu času...obrestuje... saj veš spomenik ti postavijo... In sem jim hvaležna za spoznanje, ki ga sicer ne bi dojela verjetno do penzije.user posted image Je pa res da dokler ne izkusiš ne verjameš.

Kasija bres skrbi. Amoksicilin je B skupina zdravil po FDA. Sama sem Hiconcil caps. jemala celo v začetnih tednih, ko je najbolj pomembno za razvoj zarodka. In se zaradni njih nikoli nisem obremenjevala. Pozdravi seuser posted image .

Katra verjamem, da je zadnje obdobje zaradi spominov zate težko. Tu je kar nekaj punc, ki razumejo/mo to...Menda je res, da samo čas omili bolečino. Drži se.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 4.11.2011 21:47:02 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2641
4.11.2011 21:51:43   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: miami10

je to edini antibiotik, ki ga lahko jemlješ v nosečnosti kot tablete...

Ni. Je pa med najdlje uporabljanimi v user posted image , preizkušenimi, ...

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2642
5.11.2011 9:08:21   
vijolica2
Vsem želim en lep sončen dan user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2643
5.11.2011 10:53:09   
miami10
malo izven temen za čas prehladov...ko ti kot nosečnici ne bi nič dali, ker si pač noseča...
jst sem namreč too much prehlajena in sem kontaktirala mojo ginek in mi je rekla če se iz nosu cedi potem spiranje z fiziološko, če se pa nos maši pa lahko do 3dni uporabljam operil, za grlo pa lahko poližem kakšno septoleto...ne smem (jaz itak ne smem) uporabljat belega medu-tega mi sicer ni razlagala zakaj...ampak vrjetno je že kaj na njem...upam da ste zdrave in neprehlajene...

lep vikedn user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2644
5.11.2011 11:30:46   
kokosh
trnljulčica in kasija,  mojo zaposlitev zelo dobro opišejo PhD comics, le nosečnic se še niso lotili user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2645
5.11.2011 20:01:32   
**Nelly**
Pozdravljene user posted image

Kako ste kaj danes?
Mi smo danes cel dan bili zunaj - je blo extra lepo vreme in sva se z lubijem odločila, da malo urediva najino  dvorišče - misija uspela user posted image user posted image user posted image .

Vse tiste, ki ste že mamice in imate nekaj izkušenj z plenicami (za enkratno uporabo) me zanima katere priporočate? Pampers,.... (pa še miljon vrst je)? Zanima me ker so me sorodniki začeli spraševat kaj naj kupijo (no, sprašujejo mojo mami in taščo)... pa smo se odločili, da povemo tako kot je... ali pleničke ali pa kak bon, pa bova kupila ko bo kaj zmanjkalo... so vsi navdušeni nad najino željo, ampak bi zdaj posamezniki (kateri nevem) radi vedli katere pleničke bi pa imeli? in sva midva z lubijem sedaj kot dva norčka... cel čas brskam po netu in gledam, pa nič pametnega... nevem za katere bi se odločila... Pomagajte?! user posted image Pa hvala v naprejuser posted image

Kako so pa kaj trebuščki? user posted image lepo brcajo? moja se bolj "premetava" kot brca, brcne vsake tolko, se pa res ogromno premika in mi valovi kar cel trebuhuser posted image , včasih se pa da kar na desno stran, da trebuh zgleda prav smešno... "me vleče v desno"user posted image user posted image user posted image user posted image mal heca.

Lepo bušije božajte...

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2646
5.11.2011 20:36:42   
**Nelly**
In še eno vprašanje user posted image
Kaj menite o hlačnih nogavicah oziroma žabicah? Jaz sem ene kupila danes v Hoferju za boga 2€, velikosti št.62 (so ble najmanjše)... pa me zdaj zanima, so te primerne za novorojenčka ali pride to v upoštev pri kakem mesecu ali dveh? user posted image

Se vidi, da sem noseča prvič in z izkušnjami na 0.user posted image

(odgovor članu **Nelly**)
Neposredna povezava do sporočila: 2647
5.11.2011 20:45:57   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: **Nelly**

Pozdravljene user posted image

Kako ste kaj danes?
Mi smo danes cel dan bili zunaj - je blo extra lepo vreme in sva se z lubijem odločila, da malo urediva najino  dvorišče - misija uspela user posted image user posted image user posted image .

Vse tiste, ki ste že mamice in imate nekaj izkušenj z plenicami (za enkratno uporabo) me zanima katere priporočate? Pampers,.... (pa še miljon vrst je)? Zanima me ker so me sorodniki začeli spraševat kaj naj kupijo (no, sprašujejo mojo mami in taščo)... pa smo se odločili, da povemo tako kot je... ali pleničke ali pa kak bon, pa bova kupila ko bo kaj zmanjkalo... so vsi navdušeni nad najino željo, ampak bi zdaj posamezniki (kateri nevem) radi vedli katere pleničke bi pa imeli? in sva midva z lubijem sedaj kot dva norčka... cel čas brskam po netu in gledam, pa nič pametnega... nevem za katere bi se odločila... Pomagajte?! user posted image Pa hvala v naprejuser posted image

Kako so pa kaj trebuščki? user posted image lepo brcajo? moja se bolj "premetava" kot brca, brcne vsake tolko, se pa res ogromno premika in mi valovi kar cel trebuhuser posted image , včasih se pa da kar na desno stran, da trebuh zgleda prav smešno... "me vleče v desno"user posted image user posted image user posted image user posted image mal heca.

Lepo bušije božajte...

Pri nas je recimo nekje do enega 6.meseca prenašala le pampers planičke, če pa je imela katere druge je dobila vnetje. Potem pa je prenašala tudi Mullerjeve.

(odgovor članu **Nelly**)
Neposredna povezava do sporočila: 2648
5.11.2011 21:46:07   
Kasija
hvala  punce (miami10, trnuljcica) za tolažbo glede antibiotikov user posted image

nelly plenice: jaz bom rekla, da mi kupijo eko plenice v mullerju - kako se jim že reče? . lahko tudi eko v dm - te so alana. prvih par mesecev sem imela pri obeh eko plenice, potem pa v bistvu katerekoli. sta imela moja oba reakcijo na pampers, ker so zelo umetne in imajo neke kristalčke notri.  
glede žabic sem bila jaz tudi zmedena. če misliš na take kot za odrasle, je prav hlačne nogavice  tako malemu težko navlečt, pa še znajo pikat in srbet. v bistvu žabice za dojenčka pomeni hlačke iz mehkega bombaža z nogicami. ne vem, zakaj se jim reče žabice? ker te samo zmede.

kokosh delitev dela ja user posted image

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 2649
5.11.2011 22:18:37   
trnuljčica
Kokosh no, ja znano...user posted image user posted image user posted image Zato sem jaz 2 mes pred koncem porodniške, ko mi je šlo čez, dala odpoved in šla potem takoj  po porodniški v novo službo.
Nelly naš prvi je imel pamperske na tak način kupljene, pol je pa po 3 tednih dobil izpuščaj na predelu kjer  se zalimajo in smo jih morali ukiniti. Od taktrat je imel skoz Muller, navadne, ne eko in je bilo ok. Samo debelejše so od Pampersk. Glede ostalega sem bila zadovoljna. Potem več nisem probavala drugih znamk.
Nimam več pojma od kdaj je imel hlačne nogavice.user posted image Na začetku ima take hlačke z stopalkami, ko se jim reče žabice, šele kasneje prave hlačne nogavice... Spomnim se, da jih je v vrtcu že imel... prej pa temauser posted image , sam je šel pri 1,5 letu v vrtec...Sicer pa bodo pa naši pri 6 mes tako v poletju in bo kvečjemu to od oktobra, novembra dalje (ca 9 mes). Malo pazite, ko kupujete, koliko bo otrok pri tisti št. star in kateri letni čas bo. Ker poznam ene par punc, ki so v veselju prve user posted image , kupile marsikaj ravno kontra, pač kjut, pa ravno znižano, pol je bila pa kontra sezona.user posted image No, saj kratke majčke gredo pod dolg rokav, zimski pajac pa obratno ne gre.user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?