|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
27.10.2011 12:52:51   
valentinčica30
Ola.

Mene pa dones boli glava za ponoretuser posted image . Drugače pridno rastemo, le mami se ne redi in sedaj G že na polno teži. Sicer nisem suhica,vendar pravi, da bi sedaj že moglo jit kej gor pa ne gre.
Se moj zeza, da bom hišo pojedla ker sem skoz v hladilniku teža pa kar stoji. Zaka mi to ne uspeva po porodu.
Papirje si bom šla sama rihtat v začetku decembra. Sej prej tak nima smisla, pa tut mudi se mi ne. Namesto paketa bom vzela denar, saj poleg vozička ne potrebujem ničesar pomembnega. Za porodniško je pa tak še časa.

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2476
27.10.2011 13:39:35   
coccinella
Hey!

Mene pa danes tako špika spodaj....saj nevem niti kje...sperdaj, zadaj (črevesje)....Pnavadai me zaboli, ko hočem vstati iz sedečega ali pa ležečega položaja. Špika me pa tudi (ali pa so to nekakšni mini krči) ko sedim user posted image user posted image

Ali še katero tako?

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 2477
27.10.2011 13:40:17   
beti 1
Pozdravljene!

Včeraj sem imela tako zapolnjen dan, da sem komaj kaj prebrala tu gor, kaj šele, da bi kaj napisala. Začelo se je že večer pred tem, ker je crknu pomivalni strojuser posted image user posted image . Dopoldne sem porabila vsaj eno uro v iskanju serijske številke, ker smo ga dobili skupaj s kuhinjo, a nam prejšnji lastniki niso pustili vseh papirjev. Ko sem se na servisu končno zmenila, je rekla, da me bo serviser poklical v 2 delovnih dneh. Par minut pred poldnevom, ko sem ravno finiširala kosilo, pa me je serviser že poklical in do konca kosila sem imela pomivalca popravljenega user posted image user posted image user posted image . In ravno preden je klical se pomila zadnjo skodelico, ker sem se bala smradu, če bi res morala čakat še par dni. No po kosilu sem morala k dr. po bolniško, ko sem mu pokazala spremenjeno znamenje na vratu sem dobila napotnico pod nujno za dermatologa, tako da sem šla direktno tja. HB so me pri Bartenjevu vzeli po dobri uri čakanja in je vse skupaj povsem nenevarno. Kljub temu sva s starejšim zamudila na trening, po tem sem morala direktno po malega v vrtec in po moža v službo, ker je rabu avto za na fizioterapijo. Pa še ni bilo konec, ker je bilo treba še mlajšega dostavit na trening, peš. Še dobro, da sta s starejšim skupaj in imajo klubsko sobo v kateri sva lahko počakala, da se je še mali naplezal. Ob pol sedmih smo blili končno vsi premočeni doma. In potem se čudim, ko imam boleče popadke in me vse dol tišči.
No ob vsem tem pa mi je uspelo rezervirati vikend počitnice zame in za moža, da obeleživa 15 letnico zveze in sva malo sama še zadnjič pred prihodom user posted image .

Papirologija:  jaz bom novembra na dopustu in ga bom izkoristila za izpolnjevanje papirjev. Glede paketa se tudi sama vedno bolj nagibam k temu, da bi vzela denar in od Recinka naročila le kar mi zares ustreza.

Malo me skrbi za Ronjo, ki se že od ponedeljka, ko je potožila nad slabostmi ni več oglasila.

Pa me vesli, da ste se tudi ostale malo bolj aktivno pridružile debati. user posted image user posted image user posted image

Glede lajšanja bolečine pri porodu, poleg EA, se bom pa sama odločala, po obisku materinske, da sploh izvem, kaj je zdaj na razpolago, ker v skoraj 6 letih, odkar sem nazadnje rodila, se je kar nekaj stvari spremenilo.

Ali kaj pripravljate hišo za noč čarovnic? Mi imamo ponavadi 1 bučo, ker so malima tako zanimive in smo jih poznali tudi že v otroštvu, samo ne v povezavi z nočjo čarovnic.

Neposredna povezava do sporočila: 2478
27.10.2011 13:54:53   
coccinella
Hey!

Mene pa danes tako špika spodaj....saj nevem niti kje...sperdaj, zadaj (črevesje)....Pnavadai me zaboli, ko hočem vstati iz sedečega ali pa ležečega položaja. Špika me pa tudi (ali pa so to nekakšni mini krči) ko sedim

Ali še katero tako?

Neposredna povezava do sporočila: 2479
27.10.2011 14:03:56   
Janchek81
cocinella mene to že en čas ... drgač pa mene še kosti spodej bolijo, ne znam razložit, razen pokazat .. pač tm k lulamo ;) prou una kost ... in baje da se mi kosti širjo .. tko sm jst razumela user posted image

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 2480
27.10.2011 14:18:03   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

cocinella mene to že en čas ... drgač pa mene še kosti spodej bolijo, ne znam razložit, razen pokazat .. pač tm k lulamo ;) prou una kost ... in baje da se mi kosti širjo .. tko sm jst razumela user posted image

Janchek, to je simfiza, mene tudi boli že kar nekaj časa, pa še trtica zraven, če mi stol ne ustreza. user posted image  V bistvu je spredaj na sredi med sramničnima kostema hrustanec, v katerem se v nosečnosti nabere večja količina vode, kot sicer, kar naj bi olajšalo širjenje porodne poti. Hrustanec se s tem širi, sklep postaja bolj nestabilen in zato boli, sploh pri gibih pri katerih je ta "sklep" obremenjen. Ene to čutijo spredaj, druge spodaj, spet tretje pa za samim "sklepom".

Špikanje:  v spodnjem delu trebuha (če je res kot zbadanje z iglico, se vačkrat, neredno ponavlja in ne traja prav dolgo, pa ni enako na obeh straneh) je posledica večanja maternice, ki za sabo vleče jajcevode in jajčnike (ki so pritrjeni v sp. delu trebuha) in prilaganjanja črevesja na pomankanje prostora v trebuhu. Ni prijetno ni pa tud nič hudega ali nenavadnega, pri 1 nosečnosti je lahko bolj izrazito.

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 2481
27.10.2011 14:28:40   
coccinella
Hey!

Mene pa danes tako špika spodaj....saj nevem niti kje...sperdaj, zadaj (črevesje)....Pnavadai me zaboli, ko hočem vstati iz sedečega ali pa ležečega položaja. Špika me pa tudi (ali pa so to nekakšni mini krči) ko sedim

Ali še katero tako?

Neposredna povezava do sporočila: 2482
27.10.2011 14:31:03   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: coccinella

Hey!

Ali še katero tako?

kar šeenkrat se mi napisalo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2483
27.10.2011 14:32:59   
tetkabaletka
Kisel pozdrav. Joj, kakšno vreme.  Že tako imam nizek pritisk, tole vreme pa res ubija user posted image

Drugače sem ok. V službi je super. Če se bo dalo, bom delala do konca. Sem pa tudi že v nizkem startu za urejanje papirologije. Bo treba nekaj kilometrov sem in tja prevozit, ampak za naše otročke itak vse naredimo, saj so neprecinljivi, a ne? Živiva namreč v Lj, drugače sva iz MS. No, vsekakor si narediva lušten izlet, kadar je treba v domačem kraju kaj urejat. Prijetno s koristnim.

Še vedno imam veliko opravit z vozički user posted image  

Aja, pa za seznam (če sodim že gor user posted image )....PDP 31.1.2011

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2484
27.10.2011 14:52:23   
tix

Hey!
Ali še katero tako?

glede špikanja in tiščanja sem jaz v prejšnji user posted image imela ful težave s tem. Enkrat sem šla celo k dežurnim G ker me je ful skrbelo, ker sem že tako imela ful težav) in me je pomiril, da velikrat tišči črevesje ker je trebušna votlina že tako vsa zabasana če te pa muči zaprtje pa toliko bolj.

Kar se pa tiče vstajanja je pa normalno če prehitro vstaneš gre maternica bolj počasi za tabo zaradi teže (si jaz razlagam). Sem se navadila, da počasne gibe delam, sem se pa zadnjič spozabila ker sem letela za malim in sem skoraj na kolena padla tako me je zabolelo

< Sporočilo je popravil tix -- 27.10.2011 14:54:30 >

Neposredna povezava do sporočila: 2485
27.10.2011 14:54:59   
mefisto
Dober dan!

Danes je res grozno vreme in očitno res vpliva na naše počutje. Meni danes trebuh utrdeva nonstop, kljub pitju magnesola.

Mene je trtica grozno bolela, dokler sem hodila v službo in sem dosti sedela. Sedaj pa je ok, ko sem doma in se skozi po malem gibljem.

kar se tiče papirje za CSD jih po moje moremo vse oddati v novembru, sej z decembrom začnemo s porodniško.

trnjulčica ja R.Z.M. imam za G. Dete bi naj zaostajalo po obsegu trebuščka za dva tedna, po obsegu glave za en teden, po dolžini stegnenice pa nič.user posted image Ja, jaz sem sedaj tudi spet naročena na kontrolni UZ tam ko delajo tudi NS in morfologijo.

(odgovor članu tetkabaletka)
Neposredna povezava do sporočila: 2486
27.10.2011 17:48:24   
Mistica

user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , naslednji pregledi, morfologija, kraj, user posted image ali user posted image ali user posted image , Porodnišnica

25.12.11.

Kasija, 33, 3, 2, ?, ?, LJ, user posted image , Postojna

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 28.10., MS (okolica), user posted image , MS

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , 8.11., 23.8. ?, user posted image , Postojna
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , 8.11., 16.8, Krško-Sevnica, Brežice
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , 7.11., 30.8., Izola, user posted image , Celje/ Izola
diana79, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?, ?, Krško, user posted image , Brežice

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image ,  ?, ?, ?, user posted image & user posted image
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , ?, ?, Bela Krajna, Novo mesto
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, 2.8., LJ

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, user posted image , Lj
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, MB, user posted image , Maribor
soncnica28, 32, 1user posted image , 0user posted image , ?, 20.9., Sodražica, Trbovlje
pinia30, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Domžale, user posted image

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ??, ?
katra55, ?, 4user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Brežice, Novo mesto
aishaa84, 27, ?user posted image , 0user posted image , ?, ?, Savinjsko
dekletce, 29, ?user posted image , 0user posted image , ?,  ?, MB, user posted image , MB

8.1.
9.1.

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 18.10., 5.9., MB, user posted image

11.1.
binca4, 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, 7.9., LJ, user posted image
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, 25.8.&14.9., MB, user posted image
oranža, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

12.1.
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 2.11., KR, user posted image , Kranj
tanika1, 27,2user posted image ,1user posted image , 30.6., 13.7.,?, 1.9., NM
luši, 22, ,2user posted image ,1user posted image , ?, ?, Kranj (okolica)

13.1. 
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, SG

14.1.
TaraN, 22, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, 25.8., ?, user posted image
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , 24.11., 8.9., Domžale, user posted image , Lj
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , 26.10., 1.9. ?, user posted image
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, 18.8., Mb, user posted image , Mb
ana.nunez25, 25, 2user posted image , 0user posted image , 3.10., 26.8., Domžale, user posted image , Lj
tinkibinky, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Domžal

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
ursah, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, 14.9., Vrhinka
biba*12, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, 7.9., okolica Kopra, user posted image , Izola

17.1.
cukrček11, 27, 2user posted image , 1user posted image , 18.10, ?, user posted image , Maribor
sasy22, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, Lj (okolica)

18.1.

Kitty21, 21, ?user posted image , ?user posted image , ?, 5.9., ?, user posted image

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 11.11., 8.9., LJ, user posted image , Ljubljana

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , ?, 13.9., LJ, user posted image

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?
Klavdy4, 21, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
Matkurja, 29, ?user posted image , 0user posted image , 10.10., ?, okolica Postojne, user posted image , Postojna

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , ?, ?, MS, user posted image
Kristyz, 32, 2 , 1 , 14.9., 14.9., LJ, user posted image
rosistar, 32, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , 10.10., 5.9., Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, okolica LJ
january, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?
Nananina, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?5.9., Zapuže, user posted image

24.1.
tix, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Tržiča, Kranj
maleni, 32, ?user posted image , 0user posted image , 20.9., ?, ?

25.1.
piška goriška, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica NG
sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?, NM
Trobentica_, 32, 2user posted image , 0user posted image , 17.11., 21.9., Divača, user posted image , Postojna

26.1.
miami10, 27, 1user posted image , 0user posted image , 30.9., 19.9., LJ, user posted image
beti 1, 34, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, LJ

27.1.
tamaalaa, 21, 1user posted image , 0user posted image , 26.9., 13.9., Kranj, user posted image

28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?
Smejka11, 30, 2user posted image , 0user posted image , 5.10., ?, MB, user posted image & user posted image ,
Ptuj ali Maribor

29.1.
lepa79, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, Bela krajina
Gio, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

30.1.

pathra, 24, 2user posted image , 0user posted image , 3.11., 14.9., Koper, user posted image
urshek, 23, 1user posted image , 0user posted image , 12.10., 14.9., Cerknica & Velenje, user posted image
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , 16.11., 26.9., Bela krajina, user posted image

31.1.
tetkabaletka, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, LJ

x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?
greti, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

3.2.
Roberta69, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, 28.9., LJ, user posted image

4.2.
arupnik3, ?, ?user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

SKUPAJ NAS JE: 75user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI:
mopsy user posted image  user posted image
Smejka11 user posted image user posted image

PRIČAKOVANI user posted image ali user posted image :
user posted image = 16
user posted image = 19

Z nami so pot začele:

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2487
27.10.2011 17:49:11   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: tetkabaletka
Aja, pa za seznam (če sodim že gor user posted image )....PDP 31.1.2011

Dobrodošla! Seveda spadaš na seznamček! Sem samo malce počakala, da javiš še kaj podatek razen nick-a user posted image user posted image

(odgovor članu tetkabaletka)
Neposredna povezava do sporočila: 2488
27.10.2011 18:01:18   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: mefisto
trnjulčica ja R.Z.M. imam za G. Dete bi naj zaostajalo po obsegu trebuščka za dva tedna, po obsegu glave za en teden, po dolžini stegnenice pa nič.user posted image Ja, jaz sem sedaj tudi spet naročena na kontrolni UZ tam ko delajo tudi NS in morfologijo.

Tudi naš bebi zaostaja v obsegu trebuščka, in sicer za malo manj kot 2 tedna. Hodimo na UZ v Porodnišnico v Lj in pri svoji G, tako da me nekako spremljajo na 2 tedna. Pretoki so ok in bebi raste, tako da naj bi bilo zaenkrat uredu. Ima pa cca 150g manj kot bi moral imeti. Kaj vama še merijo, spremljajo in na koliko časa?

Pozdravček vsem

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 2489
27.10.2011 19:05:56   
pathra
Evo da se še jaz javim.. danes sva imela kup opravkov.. popoldne pa še zvem da sem imela rahlo več sladkorja v krvi po 50 mg.. tako da me zdej čaka tisti 3 urni test ... jutri grem se sladkat v bolnico... upam da bo boljše..

Kaj če nimaš porodniškega dopusta potem ni potrebno oddat 60 dni prej? Ker jaz morem uveljavljat starševski dodatek (30 dni prej), očetovski dopust moremo prijavit in pakete izbrat.. kaj to je treba vse v novembru al kako?

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2490
27.10.2011 19:09:18   
martythezebra
Živjo,
eno vprašanje glede papirjev za porodniško. A na CSD moramo prinest že izpolnjene obrazce ali jih lahko tam sproti izpolnimo? Če moramo prinesti izpolnjene ali jih dobimo na internetu?
Hvala za odgovore

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2491
27.10.2011 19:59:39   
mefisto
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Tudi naš bebi zaostaja v obsegu trebuščka, in sicer za malo manj kot 2 tedna. Hodimo na UZ v Porodnišnico v Lj in pri svoji G, tako da me nekako spremljajo na 2 tedna. Pretoki so ok in bebi raste, tako da naj bi bilo zaenkrat uredu. Ima pa cca 150g manj kot bi moral imeti. Kaj vama še merijo, spremljajo in na koliko časa?

Pri meni vsakič izmeri oba obsega in dolžino stegnenice. Kilaže mi niso še nikoli povedali, mogoče je bodo naslednji teden. Aja pa o kakšnem pretoku tudi ni bilo govora.
Preglede imam jaz pri svoji G. normalno na en mesec. V ambulanti v porodnišnici pa sem do sedaj bila enkrat, nakar so me naročli ponovno čez tri tedne.

pathra sej dejansko  vse , ki bomo oddajale papirje v novembru bo to 30 dni prej (jaz nastopim porodniško 18 decembra in bom papirje oddala okrog 18 novembra torej en mesec prej, ker tak rabijo nekaj časa da jih obdelajo).

martythezebra neseš izpolnjene obrazce, ker med drugim moraš imeti tudi izpolnjen obrazec z vsemi plačami v zadnjih 12 mesecih, ki ti ga izpolni delodajalec. Imaš pa vse na internetu, na strani od CSD. Drugače pa jih mislim da lahko kupiš tudi v papirnici.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2492
27.10.2011 21:20:23   
trnuljčica
Urejanje papirjev, csd:
Sem že enkrat napisala, da si na tej strani izračunate kdaj morate na csd s papirji.user posted image Vtipkate PDP  in stisnite pošlji, nato vam vrže ven kdaj porodniško nastopite ter kdaj oddate vlogo. Pa še porodniško si lahko izračinate.
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp
Papirji oz vloge so pod seznamom januarčic. Sprintate. Tudi tisti za očetovski dopust. Seveda morate pred oddajo vloge tisti papir vi in partner nesti v službo, da vam vpišejo bruto plače na kadrovski. Torej je treba v akcijo kakšen dan pred 60 dni do pdp.
Za otroške, verjetno veste boljše od mene, jih nimam.
Pol ostane še da na strani občine kjer ste prijavljene in kjer bo prijavljen otrok pogledate, če vam občina tudi kaj da. To je zelo različno. Od nič do tudi 500 evrov. Se splača preverit. Napisano imajo tudi kako to uveljavite ter kdaj (po porodu).
Zdaj pa res ne vem, a sem vse obdelala.user posted image
Aja, vrtec. To bo še čas tudi po porodu, da preverite kdaj ga morate vpisati, da pride not. Mi imamo 1x letno (april). Kako je drugje ne vem. Pa seveda drugo/tretje ...rodke da ponovno date vlogo za znižano plačilo zaradi povečanja druž. članov.

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 2493
27.10.2011 21:46:36   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: mefisto

Danes je res grozno vreme in očitno res vpliva na naše počutje. Meni danes trebuh utrdeva nonstop, kljub pitju magnesola.

Čisto res.user posted image Sem že hotela poseči po Buscopanih... Ne vem, težave so od prejšnje srede, ko sem imela popadke. Sam danes je bilo pa res kriza. Upam da bo boljše. Ker je res čisto prezgodaj, da tile naši user posted image pridejo ven... Je pa res da imam že celo nosečnost občutek, da bo naša prejuser posted image . Ah, frrcccc takšne misli...

Sicer pa Mefisto najina  g težo vpiše na strani 12 in 13, ponavadi zadnja vrsta kar pod ime preoskovanca( vpiše recimo 333,0). Zadnjič mi je vpisala na vrhu nad datumom. Sam ne napiše gramov... Sam jaz to vem. Tako kot ti dolžino mat. vratu vpiše kot c=51,2 na strani 7, pa tam ni te vrednosti za vpisovat (c je cerviks , maternični vrat).
Preveri ti če so tri žile v popkovnici, mislim da že kar nekaj časa nazaj(tudi vpiše na str 13 okoli 20 tedna kot 3Ž), pretoke pa ne meri. To niti ne sodi na primarni nivo. Pri sumu na zastoj rasti ploda, pa te mora zato poslati dalje, ker ti subspecialist v bolnici na uz izmeri pretoke v žilah popkovnice. To je ena kar pomembna stvar pri zahirančkih... Tako, da če si bila v bolnici so ti to ziher naredili. Zgleda barvno, modro, rumeno, rdeče,  ko vklopi to funkcijo (dopler) in pol gledajo grafično pretok... Možno da nisi bila pozorna, ne traja dolgo...

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 27.10.2011 21:50:53 >

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 2494
28.10.2011 8:19:24   
cukrček11
pozdravljene.
še eno vprašanje z moje strani glede papirologije. Jaz pa se imam namen zaposlit kot gospodinjska pomočnica par dni pred porodniško, pa me zanima kdaj urejati te stvari, ker namreč 60 dni prej je nemogoče, bi plačala preveč prispevkov? Če je slučajno še katera v takšni situaciji bi jo lepo prosila za ppomoč, sicer pa tako moram in na csd se malo bolj pozanimat.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2495
28.10.2011 9:29:42   
urshek
Mislim, da nam študentkam (če sm si prav zapomnla, da si tut ti študentka) porodniška itak ne pripada. Men je na materinski šoli rekla, da dam papirje za starševski dodatek in otroške šele potem, mislim, vlogo lahko dam prej, ampak popolna je, ko dobim rojstni list oz. ga dobijo oni. Tako so nam razložli.
Pravico lahko mati uveljavlja 30 dni pred predvidenim datumom poroda, najkasneje pa 30 dni po porodu (sicer za tisti mesec izgubi pravico nadomestila). - prekopirano iz študentske svetovalnice.
Za izbiro paketa al pa denar, kar se odločiš je pa 60 dni pred PDP.

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 2496
28.10.2011 9:34:14   
vijolica2
Meni je pa rekla da moram prinesti 6o dni prej papirje ravno zato ker sem študentka, da traja dlje.

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 2497
28.10.2011 9:37:55   
urshek
Vse papirje, tudi za starševski dodatek in otroške?
Mi gre na živce, ker eden reče tako, drug pa drugače. Sej sploh ne vem več.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2498
28.10.2011 9:59:42   
Janchek81
vijolica2 moja kolegica, ki je študentka je lahko urejala papirologijo šele 30 dni pred rokom ( je pa iz dolenjske ), pa pripadal ji je dodatek šele ko je rodila ( to je blo pa septembra ) ... tko da ma urshek kar prav ... mogoče te una ni razumela, raje še enkrat vprašaj ...

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 2499
28.10.2011 10:00:58   
beti 1
Pozdravljene.

Papirologija CSD: zakon je sicer enak po celi Sloveniji, način na katerega se izvaja pa je lahko od CSD do CSD hudo različen, tako da se ponavadi najbolj splača poklicati pristojni CSD in vprašati kako in kaj, s tem se (razen morebitni tečnobi po tel.) lahko izognete marsikateremu zapletu.

Ta zadnji mlaj skupaj s slabim vremenom je bil zgleda res naporen za nas user posted image , tudi meni je trebuh na veliko otrdeval tudi ponoči in sem že resno razmišljala o buscopanu. No danes je zaenkrat malo boljše.
Sem si pa ob ljubljanskem maratonu privoščila tekaške kompresijske dokolenke, ker so ble ful znižane. Se mi zdi, da sem v teh nekaj dneh že postala odvisna od njih. Ker imam nizek pritisk, ki si ga tokrat niti s kavo ne morem zvišat, sem se slabo počutila in noge so mi zatekale. Se mi zdi, da ko dam te štumfe gor, sem takoj za 1 oceno boljša. user posted image

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 2500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?