beti 1
|
arupnik3 in tetkabaletka pozdravljeni! Nikar ne oklevajta in se pridružita debati, saj ne grizemo. IZVIRNO SPOROČILO: ronja Punce, meni je zadnje čase spet tako za umret slabo, da ne vem več, kaj bi sama s sabo. Čim se uležem, se mi dvigne vsebina želodca in jo moram ali požirat nazaj dol ali zbruhat ven, če sedim, me začne vse dol pritiskat, hodit pa tako prav daleč ne morem... Ampak ta je pa reeeeees zadnji! Sem lih lubiju jamrala (šel na hokej), pa je rekel, da ne ve, kaj sva midva mislila, ko sva si še enega omislila - no, prav v tistem momentu verjetno res ne na moje slabosti . Skratka: sem totalno neuporabna, sama sebi se zdim lena, čisto nekoristna, tečna,... Potem grem pa taveliko pocartat mal prej pred spanjem, pa se objameva, pa mi je bilo slabo za umret, ker sem se pač sklanjala k njej, pa potem ulegla zraven nje (sem že rekla, da mi horizont glih ne pomaga pri zadrževanju bruhanja )... pa mi mala prijavi: "Ti si tko fajn mami, ti si vedno dobre volje!" Kuga??? Kje je pa to pobrala? A da sem dobre volje? No, fajn, da me ona tako vidi... ampak sebi se zdim ko en zmaj - tak len, ki mu gre vse na jetra. Ampak otrokom smo očitno res vedno všeč... Pri tem, da se danes tudi ona ni najboljše počutila na začetku popoldneva (potem je najprej težila, dokler ni dosegla kreša, potem sva se pa pocortali (prej ni hotla), pa je bilo vse tipitopi). Ronja, če ti je kaj v tolažbo vsaj kar se slabosti tiče nisi sama. Jaz ležim samo ponoči, sicer počivam na kavču tolko podložena z blazinami, da mam raven hrbet in ne tiščim trebuha skupaj. Umivanje zob sploh zjutraj je pa prava umetnost lovljenja trenutkov, če malo falim moram pa še enkrat zajtrkovat. Od začetka meseca je blo mogoče nekaj dni boljše, sedaj se je pa naša lady (sem danes dobila potrditev, da je ) usedla na tazadnjo in mi z bučo tišči v želodec, tako da je spet cela štala. Še gnezdit ne morem, ker bi se morala sklanjat, kar pa seveda niti pod razno ne gre in potem počivam in se tolažim s tem, da bom po porodu že not prnesla (kadar mam dobre dneve). Sicer sem pa že od začetka nosečnosti na Ranitalu, pa me kljub temu zgaga matra, če se samo malo prekršim pri hrani, o kavi pa lahko samo sanjam. Če se pregrešim so težave vsaj en teden še 10x hujše. Spanje: vsem nespečkam želim, da se vam stanje kmalu izboljša . Sama imam tokrat kar srečo, za na WC zaenkrat vstajam samo proti jutru (4-ih), po tem včasih nekaj časa ne morem zaspati, sploh če telovadi, sicer pa spim kot top. Sem pa kljub temu večino dni čisto crknjena. Obseg trebuha: se tolažim s tem, da je to moja 3 nosečnost, v 27 t. sem že zelo blizu stotici. EA: je nisem še imela in je tudi ne bom. Ne glede na vsa pozitivna poročila mi je bolj strah morebitnih zapletov pri zbadanju, kot bolečine. Tudi sama sem danes s pregleda, MV je kljub občasno bolečim popadkom še zaprt in zadosti dolg. Posteljica se je pa k sreči lepo odmaknila, tako da ne bo težav. Danes se je, kljub temu da udobno sedi, videlo, da med nogicama nič ne binglja, tako da zdaj malo bolj zaupam, da bo res , čeprav čisto verjela bom šele, ko jo vidim v živo. Ma pa naša gospodična že 5 cm dolga stopala. Že od poletja redno jem Algeo, po 12 tbl na dan, kar je očitno pomagalo mojemu hemoglobinu, saj je to prvič, da v nosečnosti nisem slabokrvna in ne rabim železa, pa še z zaprtjem nimam nobenih težav. Meni zadnja 2 tedna ful dišijo in pašejo mandarine, bi samo to za malco jedla.
|