ronja
|
Glede očetovstva.....meni je na CSD Koper rekla, da je kaznivo, da podpišeš očetovstvo prej, saj ne veš, kateri spol otroka bo in napovedi spola pri G niso 100%. Pokazala mi je tudi zakon v katerem piše, da se to lahko zgodi le v najnujnejših primerih. Ko pa sem govorila s kolegico, ki je takrat spadala pod CSD Izola mi je pa rekla, da je lahko očetovstvo zrihtala pred porodom....Zdej pa bodi pameten Kaznivo po moje ravno ni, sicer bi bila midva že 2x kaznovana;). Bolj je odvisno ali posamezen CSD to dela vnaprej ali ne. Pri nas so pred 2 letoma to delali prej, ne vem, kako je zdaj- če se bo le dalo, bova to uredila prej, ker je vsekakor lažje, dokler si 2 v 1. Glede spola pri nas nič ne komplicirajo - rešijo tako, da ne napišejo imena otroka in ga pač dopišejo naknadno - vsaj tako je bilo prejšnjih 2x. miami, moje sožalje za dieto - sem mela en čas pri Lejli... Je ful zoprno, če si tak sladkosned kot jaz - ampak za tamale itak vse naredimo. Ne rečem, da ni nikoli težko (ampak tudi po porodu se ti ne da celo noč bedet, ker se mali dere, pa vseeno to nardimo ), tako da - je lažje kot sladkorna kar tako... Ker vsaj veš, da zgine, pa maš datum, do kdaj bo to problem. Vsaj meni je ta zavest precej pomagala, upam, da bo tebi tudi. PS: meni je še vedno zverinsko slabo, včeraj sem skor v avtu bruhala (na poti do mami, 10 min. vožnje, ni bila vožnja kriva, sem že prej skoraj doma bruhala (beri: sem 2x dol požrla, kar je prišlo pogledat gor...) No, samo še 3 mesece, hehe, zdaj je res tudi v najdaljšem primeru samo še 3 mesece, v najkrajšem pa recimo 2 meseca (če je vse ok, seveda). Uh, odštevam:)...