|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DECEMBERKE 2011
5.7.2011 14:27:32   
Mufka
Jaz sem tudi do 25 leta bila zelo suha. V srednji šoli sejm imela 45 kg, nato pa 48 kg, visoka 167 cm. Doma so pa vsi bolj močni (80-100 kg). In so me celo življenje sekirali, mami me je vozila k zdravniku, da sem presuha, potem ko to ni več šlo, so me pa psihično matretirali, da sem grda, da itak ne bom nikoli dobila nobenega fanta, ker sem presuha, ... Tako da sem bila popolnoma nesamozavestna in sem se sramovala svojega telesa. Potem se pa osamosvojiš in vidiš da se super počutiš v svojem telesu, da imaš več energije kot drugi, da zgledaš mlajši user posted image  in da si večini všeč takšen kot si in te takšne stvari ne prizadanejo več. Sem pa tudi jaz po tridesetem začela pridobivati kg, tako da sem sedaj normalna.
Medea: ne si preveč želet, da bi se zredila: to se boš itak! In verjemi, da je z manj kg bolj zdravo! Predvsem se lažje gibaš. Tudi za user posted image  je bolj zdravo, da se ne preveč zrediš. Kolikor poslušam se vsi ginekologi bolj razburjajo nad tistimi, ki se preveč redijo, kot nad tistimi, ki se premalo. Moja prijateljica je še v 6 mesecu nosečnosti imela 1 kg manj kot je imela preden je zanosila, pa je rekel g. da je vse OK. Toliko manj pa imela kg, ker je imela strogo dieto zaradi sladkorja. Samo ob solati in polnozrnatem kruhu se težko zrediš, otrok pa vseeno dobi vse vitamine in ostale snovi za rast. Ti samo uživaj, dokler lahko ješ vse, kar se ti srce poželi.

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
5.7.2011 15:24:19   
Anonimen
Medea: a to da mora imet 2, si mislila 2 imeni? zakaj pa mora? sem firbcnauser posted image
hja kopajo se kle ful kadar sije sonce, ampak voda pa nima nikoli vec kot 20 stopinjuser posted image  

(odgovor članu Mufka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2027
5.7.2011 15:34:25   
Medea10
A pol je morje bolj za okras al pa za korajžne. user posted image
Taprva ima dve, pa bi mi bilo hecno, če tadrugi ne bi imel dveh. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
5.7.2011 15:34:37   
vdrugomami
Ojla!

Evo mene po par dneh... V službi je noro, so dopusti in ravno takrat se išče in nujno za urediti kako zadevo od sodelavca, ki je na dopustuuser posted image

MOje počutje je ok, če zanemarim nizek pritisk, ki me je mučil med vikendom; brcik še ne čutim, čeprav se mi je prejšnji teden zdelo, da mogoče nekaj je.... Sicer je res zgodaj, sem v 15. tednu... Ma komaj čakamuser posted image

Drugače pa imam naslednji pregled 13. 7., ma končnouser posted image  Da vidim,  če nam je zrasel lulčekuser posted image  In predvsem da se lepo razvija...

sover, meni je v prvi nosečnosti otrdeval trebuh že od 20. tedna dalje.... Moja G ni delala panike iz tega, ker kao dokler se ne odpiraš, je to čisto normalno... Pila sem Magnesol, maks. 3 na dan, ampak nisem imela občutka, da mi je kaj pomagalo... Pa počitek tudi ne... ZAdeva pa zgeda tako, da je trebuh enostavno trd kot kamen; včasih se je meni na enem koncu izbočil, dobil čist neko čudno obliko in otrdel...

Spim več ne na trebuhu, ampak neka vmesna varianta, s pojštrom med nogami in eno nogo pokrčeno na pojštru, če me razumeteuser posted image

AljaAn, tudi moj sin je imel slinavko in sem tudi onemela, ko sem slišala to ime... Sem takoj pomislila na tisto slinavko, ki je bila aktualna skupaj s parkljevkouser posted image  Je pa to drugače prvi stik z virusom herpesa.... Mi smo dlesni in ustno votlino drgnili s sterilnim zložencem, pa je res bilo vse grozno krvavouser posted image  Ampak tako mora biti in tudi treba je intenzivno čistiti, nam so rekli čim več krat na dan.... Je pa blo kakšen teden res hudo, vse skupaj je pa trajalo ene 10 dni.... Predvsem pa je pomembno, da dosti pije. Jedel je pa moj bolj kot ne skute, jogurte, pasirane juhe, mlačne seveda... Pa še to z muko...

Agnes27, jaz sem prvič bla v šoli za starše v 6. mesecu, ker sem v 7. mesecu v tistem terminu bila odsotna, kasneje pa se mi je zdelo prepozno. Pa se mi zdi, da je bil ravno pravi čas, da sem še lahko par ur skupaj sedela...
ketikat, super da uživateuser posted image

Medea10, ne se sekirati zaradi takšnih komentarjev... Mislim, jo mogoče muči faušija al kaj??? Kaj bi šele rekla za nene, ki tudi pričakujem drugega, pa imam 49 kg??? Mislim kaj obstaja kaka zakonsko predpisana spodnja teža, da si lahko mama al kaj? Al se avtomatsko moraš trediti za 4o kg, ko rodiš in potem to lepo negovati??? Mislim, taki komentarji pa me res pogrejejo....
Glede sistema tedenskega jedilnika: se ful obnese, samo sem večkrat prelena, da bi ga sestavila. Drugače pa ko ga sestavim, nakupim med vikendom vse sestavine glede na jedilnik in potem ni tistih problemov, ko se spomniš, da bi nekaj kuhal, pa nimaš sestavin....

j.b, sožalje za soseda...
Dobrodošle vse dopustniceuser posted image , super, da ste uživale....

Se beremo...

(odgovor članu nalia)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
5.7.2011 21:12:44   
oranška
pozdravček user posted image

Kako lepo sem se zdaj sprostila in nasmejala ob branju user posted image Najbolj me je nasmejala parkljevka in komentar vdrugomami na kilažo.

Jaz sem tudi bila 49 (sedaj je že mogoče kak gramček več) in se počutim odlično. Sem tudi bolj majhna in res nisem presuha s to kilažo. Vedno sem bila s svojo postavo zelo zadovoljna. Bila sem pa tudi že deležna zgražanja nad domnevno suhostjo, ampak samo od takih debelih, ki resnično niso zadovoljne s seboj in nam samo zavidajo.

Ko mi je prekipelo, pa sem si rekla da na vsako tako opazko lepo odgovorim: ja ti pa si debela! In vam povem, je delovalo. So sicer onemele, ker debelemu ne smeš rečti da je debel, suhemu pa lahko user posted image In se je počasi nehalo. Tako da priporočam.

Moja user posted image tudi lepo raste, vidim po trebuščku, ki je že res lepo opazen. Nositi sem začela tudi nosečniške hlače user posted image user posted image

(odgovor članu vdrugomami)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
5.7.2011 21:20:12   
AljaAn
Hey punce!

Sem ta ternutek tako besna ko ... Raje ne bom napisala. S tamalo smo bili valjda na Metelkovi v nedeljo in ima slinavko ... kot že veste. In itak da sem šefinji povedala kako in kaj, pa me je ravnokar klical, da če smo že zdravi, ker ima ona valjda dopust v četrtek in petek in bi bilo fino, če bi bila v službi, saj bo sicer sodelavka obsojena na 13 ur dela. No in ji povem kako in kaj in da tamala že od nedelje ni pojedla nič razen enga montka in da mi je danes že taka panika, da jo bom juti itak peljala nazaj k zdravnici, pa mi reče samo no potem pa jutri sporoči, če boš lahko prišla. Halooo!!! Ja itak da me ta teden ne bo. Sem shujšala kilo in pol v treh dneh in imam zdaj samo še kilo od začetka. Valjda od živcev. no toliko o mojem besu.

Zdaj pa ko smo ravno pri kilogramih. Tukaj se pa vsaj nisem razburjala, ampak si me Medea pošteno nasmejala. Saj vem da tebi ni smešno .. ampak a so lahko ljudje še bolj žleht ali kako. Mislim da ni ne spodnje ne zgornje meje koliko moraš imeti, da si lahko noseč in niti koliko se moraš zrediti. Valjda je bolje, če se ne preveč in mislim, da bi marsikatera bila navdušena, če bi bila tako Luštkana nosečnica ... no jaz že. Itak imam original kil preveč in v nosečnosti se stanje ne izboljša. Sm že v prvo full pazila da niso šli preveč gor in sem rekla da se bom zdaj še bolj potrudila. Pa ne me narobe razumeti .. nisem na dieti, samo full pazim, da ne pojem vsega kar si zamislim, ker sem imela 10 let nazaj točno trideset kil več kot zdaj in mi je panika, da nebi bila tako debela kot takrat. Pa mi hrana diši 24/7 Potem pa sama sebe omejujem in prepričujem, da ne jem.
Tako da VSE smo lepe nosečke in res ne rabimo biti "podkletene" kot reče moja prijateljica, ki se je med nosečnostjo zredila 35 kg.

Zdaj sem itak pol stvari pozabila od samega besa in bom jutri pokomentirala. Zjutaj bom malo peljala nazaj kar k zdravniku, ko niti ne pije dosti in me je strah, da dehidrira.
Potem se pa javim in obljubim da komentiram.

Aja samo še to Mufka čestitke za poroko in user posted image za preplesano noč. Ti je že pasalo. Super da si uživala in le tako naprej.

(odgovor članu vdrugomami)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
6.7.2011 8:48:21   
nalia
jutrouser posted image

mufka čestitam za porokouser posted image user posted image ,lepo da si se imela lepo,želim ti lep zakonuser posted image

alja dobro opravite pri zdravnikuuser posted image ,moj mali je šel pa danes že v vrtec,je bil zelo vesel da lahko gre.

se še potem javim,grem zajtrkovat pa kavo skuhat,še ena user posted image za vas..

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
6.7.2011 8:57:53   
Laima
Dobro jutro!

Medea 10
in Sarar hvala za tolažbo, a včeraj sem bila spet deležna kritik nad mojimi kg. Bo že, se trudim in danes je tehtnica pokazala 67,2kg, upam, da mi uspe nekaj časa obdržati to magično cifro.
Bodite srečne tiste,ki  ne pridobivate ne vem koliko dodatne odvečne maščobe, vode,.... otročiček vse posrka iz mame in ne potrebuje ne vem koliko dodatnih kg, jaz nisem te sreče,da bi mene pil. Žal. Sem kot kvas, v začetku dokler sem bruhala je zgledalo, da bo uredu, sedaj pa ob zelenjavi, sadju in kaj malega OH, brez kruha kar šiba gor. Še tisto, kar pojem bi morala zreducirati vse to na pol, zato sem se odločila za veliko več gibanja dokler zmorem-pa bomo videli kako bo. No upam, da ne zamerite, ker težim, sam mi je hudo glede tega, komentarjev meni ljubih ljudi,...

j.b.- Obžalujem za dogodek v tvoji soseščini, pogumno naprej, čas obriše solze in opogumi srce

Mufka-vse dobro na zakonski poti-lepo da ste se zabavali, to bodo lepi spomini
Čestitam!!!

AljaAn
-vso srečo in dobro opravite! Čim hitrejše okrevanje.

Spanje, spim tudi še na trebuhu-občasno, drugače na boku. Šibam, kava,...

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 2033
6.7.2011 9:09:17   
nalia
laima sem šla brat tvoje poste za nazaj in sem vidla da si se zredila 6kil.jaz sem v 18t in sem se ztredila 7,5kil.kdo ti teži glede kil a ginekologinja?v prvi nosečnosti sem se do morfologije torej do 21t zredila 10kil,jaz se sploh ne obremenjujem s kilami,iz izkušenj ti povem sem šla na dieto kako leto po porodu in sem zgubila z ločevalno 15kil,sem bila še na -2kili,tko da če se sekiraš zaradi sebe,bova medve šle skupaj na ločevalno pa verjemi da bo uspelo,jaz ti bom za vzpodbudo in motivacijo in bova zmogle..jaz se sploh ne sekiram ker vem da bom kile spravila potem tud dol..če mi paše sladko pač jem sladko,otrok zara tega nič ne trpi,jem s čisto vestjo,tud ginekologinja mi ni nič rekla še,bomo vidli če bo kaj rekla 13.ko mam pregled,pa tud če bi mi rekla bi šlo čez eno uho not,čez drugo ven,so dnevi ko zelo malo jem,so dnevi ko še kak sldkor vmes zaužijem vbistvu jem precej sadja in sadje redi,ne jem toliko sladkarij sploh ne no..sadje je pa zdravo,redilno ampak zdravo..laima če misliš da se boš bolje počutila pojdi na sprehode,malo migaj,ampak nikar ne imej diet zdej v user posted image ,meni se zdi da jem dokaj zdravo,sem se pač sprijaznila s tem ker sem tud v prvi user posted image vidla da sem bolj nagnjena k tem da se redim,tudi ko nisem noseča se takoj zredim če se ne pazim (zdaj po 25.letu prej pa na 48 kilah pri 170cm višine)..jaz se nebi sekirala na tvojem mestu toliko,če si za pa vžgema eno ločevalno čez eno leto,jaz itak vem da jo bom moralauser posted image

< Sporočilo je popravil nalia -- 6.7.2011 9:18:31 >

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 2034
6.7.2011 9:16:23   
AljaAn
Jutro oz dober dan!

Nalia hvala za kavo ... nisem vedela, da kuhaš tako dobro user posted image
user posted image za vrtec ...naša bi tudi. Ob enajstih imam zdravnika in me prav zanima kaj bo. V vrtec pa pomoje do septembra zdaj ne bo šla. Itak je odprt samo še drug teden, potem pa do konec avgusta nič. je tako majhen da ga kar zaprejo čez poletje. user posted image

Laima no midve sva pa na istem...tudi jaz pojem 150gramsko jabolko in imam 300gramov več. Bi tudi jaz, da bi otroček kaj od mene vzel, pa ne gre in se mi pozna čisto vsaka stvar ki jo pojem. No tako je itak že od nekdaj in potem pazim ko hudič, ker bi itak lahko kar jedla in jedla. Vse mi je full dobro.
Sicer pa mislim, da bi ljudje nasplošno lahko imeli malo več opravka sami s sabo in se ne toliko ukvarjali s sosedovimi kilogrami ali čem drugim. Vem pa kako zna to prizadeti. Mislim da smo sami odgovorni zase in sami vemo kako in kaj. Sicer pa če bo kaj s kilogrami nas bojo že ginekologi opozarjali ... za preveč in premalo.
Ne meni se za mnenja drugih ampak predvsem uživaj v nosečnosti in pazi na dojenčka v trebuščku. Bova pa potem skupaj tekali z vozički in kurile kile user posted image Si za?

Zdaj pa grem

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 2035
6.7.2011 10:53:53   
Laima
nalia, AljaAn-hvala

Moj največji kritik je moj mož, ne ginekologinja-nekdo ki ga imam najraje.
Saj vem, če mi je v prvo uspelo res da v 4 letih spravit vseh dodatnih +30 dol, mi bo tudi sedaj, a mi je hudo, če me nekdo "zbada". Pač sem malo bolj čustvena ženska in me te zadeve prizadanejo.
Trenutno v hiši poteka še totalna čistka odvečnih zadev, ki smo jih kopičili na podstrešju in migam non stop, pa še eno sobo moram v teh dneh, ko sem še fraj spraznit, ker bo treba previjalno nazaj pripeljat v sobico. Trenutno ni prostora zanjo. Jeseni se mi obeta še prenova okolice in služba ????

Imam nekaj vprašanj, ena je pred časom omenila, da se spozna na zakonodajo.
Meni poteče pogodba za določen čas 30.09.2011, na porodniško bi vstopila 8.11.-tu sledi nekaj kar meni ni jasno:
a.) Delodajalec mi lahko podaljša pogodbo za eno leto torej do 01.10.2012 (če želi)
v tem primeru mi teče v času porodniške delovna doba, zmanjka pa 1 mesec in 8 dni-a to dobo lahko dokupim? Al si narobe razlagam?
b.) Delodajalec mi podaljša pogodbo do nastopa porodniške torej 1 mesec in 8 dni
Kaj pa v tem primeru? Delovna doba se mi ne šteje, ker padem le in zgolj na breme države, uradno po preteku pogodbe na porodniškem, a ne v delovnem razmerju?

Sem v precepu, saj za službo v kateri trenutno sem potrebujem še strokovni izpit (rok da ga naredim-letošnja jesen), mi pa delo ponoči, ob praznikih, ... po porodu ne diši ravno. Bi iskala kaj drugega, čeprav so težki časi, tudi če grem kam za V. stopnjo izobrazbe delat. Strokovnemu se izognem, a ga lahko zamaknem.

Od 01.10.2011 imam možnost, da me nekdo drug zaposli, da bi imela vse pravice do konca porodniške. Kaj mi je storiti?

Veste punce meni se dogaja in ko se mi dogaja se mi dogaja 1000 na uiro in na vseh področjih.

Pa še to, včerajšnja plača me je zelo razočarala, delala sem 11 dni, koristila nad ure 7 dni in dopust 4 dni, dobila pa slabšo plačo s potnimi+malico, kot maja, ko sem bila 15 dni na bolniški, delala pa sem le 7 dni.
Avgusta imam še 10 dni dopusta, ostane mi potem še 9 dni dopusta in zopet bom imela en kup nadur, vam povem po pravici, da resno razmišljam, da bi pokoristila avgusta in še začetek septembra ves dopust, šla na bolniško in potem končala to tlako tu in po porodu nekje drugje začela na novo. Tu zadeve ne štimajo, sploh odnosi,...

Joj sem se spovedala danes, ampak mi je malo lažje sedaj, ko sem nekomu predala svoje breme o katerem nisem spregovorila še z nikomer, saj si ne upam.

Hvala za kak namig, nasvet, napotek, zakonsko pojasnilo.

Mogoče se pa tudi od skrbi redim?
Mejte se!

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 2036
6.7.2011 10:56:13   
Medea10
Pozdravljene, kako ste? 

Spet sem se zbudila s kamnito maternico, bolečine v desenem kolku so še tudi prisotne. Joj, kako mi gre to na živce, kot da sem že visoko noseča. Komaj hodim, komaj vstanem. Dolge ture sprehajanja že zdaj odpadejo. Upam, da bo stanje kaj boljše, ker drugače res ne vem kaj bom.

Sva se z dragim včeraj pogovarjala o masaži. Za božič je dobil 2 bona za masažo od mene. Eno je antistresna, eno pa terapevtska. In je rekel, da bo danes poklical, če ima gospa čas. Je skoraj soseda, se ji zdimo fajn pa je meni kar dala eno masažo zastonj. Že kako leto mi pravi naj pridem. Zdaj pa bom morala it, mogoče bo kaj pomagalo.
Upam samo, da ne bo težav z ležanjem. user posted image

Čez 6 dni imam pregled. Srčno upam, da bo G delala uz, drugače bom šla pa na samoplačniškega. Hočem videt, če je vse tako kot mora bit.

oranška
Ko mi je prekipelo, pa sem si rekla da na vsako tako opazko lepo odgovorim: ja ti pa si debela!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mufka- Še enkrat čestitke za poroko! Upam da je bilo čarobno v tvojih očeh! user posted image

Laima
No upam, da ne zamerite, ker težim, sam mi je hudo glede tega, komentarjev meni ljubih ljudi,...

Za to smo tu, da se podpiramo, poslušamo ena drugo in se bodrimo , ko postane malo težje. user posted image user posted image user posted image

Grem se igrat z nagajivko, je postala user posted image .

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 2037
6.7.2011 12:04:21   
Mufka
Mufka- Še enkrat čestitke za poroko! Upam da je bilo čarobno v tvojih očeh!

Hvala vsem še enkrat za čestitke. ja, jaz sem še kar v oblakih. Počasi prihajajo slikce in zraven pozitivni, navdušeni komentarji udeležencev... Midva sva pa še bolj zaljubljena. Moj dragi mož je tak srček, da ga ni na svetu. Upam, da bo skoz ostal tak. user posted image  En velik sonček pošiljam vsem, bodite srečne in vesele user posted image . Skrbi pa stran pometat. user posted image

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 2038
6.7.2011 14:51:39   
Medea10
IZVIRNO SPOROČILO: Mufka

Mufka- Še enkrat čestitke za poroko! Upam da je bilo čarobno v tvojih očeh!

Hvala vsem še enkrat za čestitke. ja, jaz sem še kar v oblakih. Počasi prihajajo slikce in zraven pozitivni, navdušeni komentarji udeležencev... Midva sva pa še bolj zaljubljena. Moj dragi mož je tak srček, da ga ni na svetu. Upam, da bo skoz ostal tak. user posted image  En velik sonček pošiljam vsem, bodite srečne in vesele user posted image . Skrbi pa stran pometat. user posted image

user posted image user posted image user posted image Iiii, lepo da sta še tako zelo zaljubljena. Kar topim se.

(odgovor članu Mufka)
Neposredna povezava do sporočila: 2039
6.7.2011 15:14:49   
Mufka
Saj jaz drugače nisem neka romantična dušica, ampak sedaj v nosečnosti se pa kar topim. Včasih sem bila ful naspidirana za službo in me je komaj ustavil, sedaj sem pa čisto spremenila prioritete. Tako paše se muckat, pa božat, pa kam skupaj it, pa sončni zahod gledat, ... Biti tako v miru v dvoje, z mislimi tam kjer si in ne pri nekih kvazi problemih. Neverjetno kako sem se pomirila. Samo smejim se in vse ostalo mi je brezveze. Mislim, da je tudi nosečnost malo kriva, pa seveda to, da se imava rada. Upam, da user posted image  to čuti in da je tudi njemu lepo, ko sem malo bolj mirna in se ne sekiram za vsako malenkost. Včasih je bila pa katastrofa!!

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 2040
6.7.2011 17:03:39   
sarar
ojla punce! bom na hitr, k me glava boli pa še obiske čakam :(
oranška, točn tko je-debelmu ne smeš nič reči, ker je užaljen... no, mogoče niso vsi taki, moja soseda ki mi mori, da skup padam k ne jem( pa da nav pomote, pojem vse in še več, k mam na vse lušte) pa je in beg ne daj, da bi ji rekla da vsaj debela nise(no, čeprav zdaj že sem, ampak ne zanjo, k jih ma 50 več k jaz)
aljaan, nimam besed za tvojo šefico... obup... ne spomnim se točno, ampak ziher nima otrok, a ne?
mala pa upam da se hitro izboljša, da ne zdehidrira user posted image
laima-vem da ne nuca, ampak sem na istem kot ti-ne oziraj se preveč na kritike... čeprav vem da je težko, ker sem sama ista ampak lih tko merkam k ti, pa se me prime če sam pogledam hrano user posted image . veš kaj, važn da so pikice ok, me bomo že pol hujšale user posted image
nalia, a ti tud z ločevalno??? jaz tud, po obeh porodih, obakrat 18-20 kil dol, v dveh mescih... pol pa pač merkaš mal. vse se da, a ne?
bomo skup šle na ločevalno ko nehamo dojit user posted image  če me vzamete zraven :)
nič, grem zdaj soseda prišla bom pol naprej komentirala...

(odgovor članu oranška)
Neposredna povezava do sporočila: 2041
6.7.2011 17:25:06   
MAMI 4
Pozdravljene user posted image !

sem samo nahitro preletela...odgovarjala ne bom vsaki, ker ne utegnem (poleg mojih mlajših treh (starejša je na duh.vajah)imam v varstvu še nečaka in nečakinjo). Imamo se fino! Počitniško...kopamo se v domačem bazenu, zvečer sprehajamo po naše m KP in ližemo sladoled. K sreči se mi je energija vrnila...le moje dete se malo premika...upam, da je ok...sicer na AS slišim srček in šiba, vendar je do pregleda (skorak še 1 mesec)res dolga.

Mislim , da sem brala pri sarar, mene zadnje dni tudi muči glavobol user posted image

Mufka- iskrene čestitke in vse dobro vama želim!user posted image

Lepo se imejte!!!

(odgovor članu Mufka)
Neposredna povezava do sporočila: 2042
6.7.2011 17:56:53   
Laima
sarar-ločevalna sigurno se pridružim, ko bo čas za to.user posted image

Medea10-jaz sem si privoščila tajsko masažo dlani in nog ter obraža-hrbta si nisem upala-mogoče še bom, če me bo še tako blelo v križu.Uživajuser posted image

MAMI4-pridna teta, lepe sprehode po KP in mejte se fino.

KOMENTARJI-lahko je rečt, ah pozabi, vrzi čez ramo,.... ko se dotakne se dotakne.
Jaz nimam navade komentirati nikogar,ker ne vem kaj ti ljudje doživljajo, kaj se jim dogaja,... še prijateljici ne rečem glej se kakšna si, smo kakršni smo, saj nihče drug ne nosi minimalne ali maksimalne teže namesto vsake izmed nas.
Zunanjost ljudi me ne zanima, če imajo srce potem je to vse.
Bo bolje, za vse nas nekega dne.
Imejte se, jaz pa v pospravljanje.

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 2043
6.7.2011 17:59:07   
Laima
Mami4-hormonski glavoboli niso lušna stvar. Pomaga umik v temo, kot pri migreni. Jaz sem jih tudi imela, sedaj že nekaj časa ne, a ko bom v ponedeljek ponovno v službi, ne garantiram, da se ne vrnejo.

So me klicali danes sredi dopusta iz službe, to postaja že tečno.

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 2044
6.7.2011 21:37:40   
Anonimen
laima: jaz sem pravnica, ampak tvojega vprašanja čist ne razumem. najprej povem na splošno pa potem če še kaj ne bo jasno še vprašaj.
če prav razumem ti poteče pogodba konec sept. kar se tvojega statusa in teka deloven dobe ne vidim nobene težave, ker se lahko po poteku te pogodbe zaposliš kjer želiš (isti delodajalec podaljša pogodbo ali pri drugem delodajalcu) ali se daš na zavod, ker ti pripada nadomestilo, če ti pogodba poteče. koliko časa ti pripada nadomestilo je odvisno od delovne dobe, ki jo imaš - v vseh teh primerih ti potem priprada porodniška in porodniška je isto kot plača. to po meni, da so od porodniške obračunani vsi prispevki in ti torej tudi delovna doba takrat povsem noramalno teče. če si na zavodu ti teče pa pokojninska doba - ampak to oboje pomeni, da si isto socialno zavarovana kot če bi bila zaposlena.
dokupit si takrat vmes tisti mesec nimaš kaj.
karkoli boš naredila bo ok.
jaz sem v podobni situaciji. mi je potekle pogodba. sem se dala na zavod. potem se bom pa (sama sebe pri svojem d.o.o.) zaposlila za oktober in november, potem bom pa itak na porodniški... nimaš kej falituser posted image

(odgovor članu Laima)
  Neposredna povezava do sporočila: 2045
6.7.2011 22:07:06   
Anonimen
tale sistem prek babic na švedskem mi pa ni povsem jasenuser posted image  mi je sedaj vzela celo urin in kri. preverila beljakovine in te zadeve. vse ok. ampak na morfologijo me bo pa naročila v bolnici... tako da bom nasl teden izvedela kdaj jo imam. čudn je tole. pa še enkrat moram kri dat kjer mi bodo vse preverili. ampak ok.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2046
6.7.2011 22:09:43   
MAMI 4
Vidim, da ste vse na dpopustih oz. na fb-ju, ker tu ni nikogaruser posted image .

laima-prav imaš-hormonski glavoboli...umaknit v temo, vendar pri petih otrocih...hitro te najdejo in zvlečejo na svetlouser posted image . K sreči imam pozitivo obdobje...me še glavobol ne spravi iz tira...
Le to dete se premalo premika...prejšnjič je bilo podobno...user posted image ...
Ponoči mi tudi same neumnosti lezejo po glavi in sanjam, da je tudi temu detetu srček nehal biti...pa tista scena ko sem mrtvega držala v rokah se stalno ponavlja...skoraj vsako noč.
K sreči zjutraj posije sonček in pozabim na to, oz. si preženem iz glave...Zdaj sem v 19. tednu...in komaj čakam 20., 21.,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2047
6.7.2011 22:25:55   
sarar
ojla punce! no, pa da vas pokomentiram naprej user posted image
a veste kaj me zanima? a kera razmišlja da bi začasno imela otroka doma? men je tašča rekla naj ga mam raj doma,k ful ošpice razsajajo.. bom jutri pediatrinjo poklicala kaj pravi.
moja soseda je pa danes rodila user posted image  fantka Filipa, velik 53 cm in težek 4200g. ta prav korenjak user posted image
mami super, da se imate fino, ampak le glej, da boš tudi dosti počivala vmes, glede na to da imaš kar dosti dela user posted image
a tebe tudi glavoboli dajejo? a vzameš tudi kak lekadol? tolaži me to, da bo decembra bolje ko rodimo user posted image
nič, vidim da sem vse pokomentirala. grem gledat tv. nočkouser posted image
aja, medea-kok mave še do dopusta? user posted image

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 2048
7.7.2011 7:03:24   
Béatrice
Ošpice - punce, ne preveč paničart!
V nevarnosti rojeni med 1960 in 1979.Tko da ste ve verjetno prej v nevarnosti, kot vaši otroci. Proti ošpicam se je začelo cepljenje z enim odmerkom leta 1968, cepljenje z dvema odmerkoma, ki praviloma pomeni dosmrtno zaščito, se je uveljavilo leta 1979. Od leta 1990 so otroci pri nas cepljeni z dvema odmerkoma kombiniranega cepiva proti ošpicam, mumpsu in rdečkam.
Bodite v cvetju!

(odgovor članu Mufka)
Neposredna povezava do sporočila: 2049
7.7.2011 7:18:26   
sarar
jutro punce!
beatrice, mene ne skrbi da bi marcel zbolel za ošpicami ali jaz, samo če bi jih marcel dobil in potem še jaz zdaj ko sem noseča-po moje sem bila cepljena, k sem rojena '81, a misliš da je potem tudi plod varen pred ošpicami?

(odgovor članu Béatrice)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.