|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DECEMBERKE 2011
28.6.2011 16:31:34   
nalia
ooo bogica medea,vem za primere ko rado ostane ta nevšečnost po porodu da ti uhaja urin,mal treniraj da si mal okrepiš mišiceuser posted image

oranška nič se bat poroda,imaš še dost časa da se psihično nanj pripraviš,sam moj nasvet je nikar ne ber forumov o porodnih zgodbah,da te nebo še bolj strah,drugačč pa za uhajanja urina so dobrodošle kegleve vaje,vtipkaj si na netu pa boš našla kaj o tem.

men je tkooo vroče danes,ni tale vročina zame..zdržite punce pa ne pozabite pit!user posted image

(odgovor članu hruškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
28.6.2011 17:29:58   
Agnes27
Ola punce, jst sm sicer bolš ampak ne idealno tk d sem se odločla da ostanem doma. nisem vajena bit na bolniški ker vse prehlade prebolim stoje,
ampak tu sva zdej pa dva in ne samo jst. Mi bo osebna dr. napisala bolniško, ker moje G ta teden ni. Drug teden mam pa pregled pa bomo vidli kaj bo rekla.
V službi je ful gužva sam ne morem pomagat, moram poskrbeti najprej zase, a ne?

lp

(odgovor članu nalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
28.6.2011 19:34:58   
nalia
Agnes pravilno si se odločilauser posted image ,spočij se pozdravi seuser posted image ,drugače ti pa itak  osebni zdravnik bolniško odpre,tud jaz sem ponavadi pretiravala in delala bolna,pa me poglej zdaj že en mesec doma,nimaš kaj na otročke je treba mislituser posted image

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
28.6.2011 20:08:00   
*TEJČI*
Zdravo, se malo javim da me ne zbrišete user posted image

Sem videla da se veliko pogovarjate glede poroda in CR-ja. Moja iskušnja je takšna da sem v prvi nosečnosti vse prepustila naklučju, nisem brala nobenih porodnih zgodb, niti si nisem delala kakšnega posebnega porodnega načrta, res je da me je bilo poroda zelo strah, vendar menim, da manj ko se obremenjuješ in premišljuješ o tem bolje je. Edino kar sem upala je to, da bom dobila kaj proti bolečinam, vendar mi tudi tega niso dali, ker so pač rekli da se ne splača. tako da je brezveze sestavljati kakšne podrobne načrte, ker nikoli ne veš kako se bodo stvari odvijale

Glede CR-ja je pa tako, lahko okrevaš zelo hitro, lahko pa se stvari zakomplicirajo in ostaneje posledice-je kar tvegana operacija. Prijateljica je pred leti imela CR in je bilo vse vredu, ponoči pa je fasala notranje krvavitve in jim skoraj izkarvavela ...

Moram pa malo pojamrati, zadnje čase me zvečer zelo boli v križu, komaj se premikam. V prvi nosečnosti nisem imela nobenega problema, sem bila zelo aktivna do zadnjega dneva, sedaj pa sem že v 15 tednu vsak večer vsa polomljena. Sama sebi se zdim prav smešna, hodim kot kakšna račka oziroma kot nosečnica v devetem mesecu z res velikim trebuhom, se mi je pa tudi že naredilo, da skoraj nisem mogla vstati s stola. Še katero mučijo podobne bolečine?
user posted image

(odgovor članu nalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
28.6.2011 20:14:55   
Medea10
hruškolinka- ja, delam keglove vaje, se mi zdi da se malo ampak res malo že pozna.
nalia- res si ne znam predstavljat da bi me ta nadloga spremljala še naprej. Upam da mi uspe v celoti odpravit to uhajanje. Prav grozno se počutim ko se mi zgodi. Pa saj se ne vidi, ko imam dnevni vložek not ampak mi je res čudno, da me že take zadeve matrajo v mojem 22. letu. user posted image

Vročina- joj, danes je pa res blo vroče. Bi se pasalo v kak bazen namočit.

Agnes- pravilno, da počivaš! user posted image

(odgovor članu nalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
28.6.2011 21:21:26   
Anonimen
medea; jaz sem imela že po prvem porodu težave z uhajanjem urina... in je trajalo cca 6 mesecev, da je zadeva prišla v prvotno stanje... upam, da bo tokrat bolje. je rekla ginekologinja, da če se lepo počasi odpiraš in gre porod enakomerno dalje, da je to veliko bolje kar se okravanja tiče. ne pa jaz k mi je voda odtekla. prišla v porodnišnico 2 cm odprta brez popadkov, potem sem se pa v 1 uri in pol odprla do 9 cm in potem samo še iztisk 30 min in čao. dobra stran je res bila, da me je zelo močno bolelo samo ene pol ure, ampak sem bila pa čist "raztegnjena in razštelana" še 6 mesecev...

pa še fuuuul mleka sem imela in mi je teklo ven že če si me pogledal. tako da se nisem počutila glih preveč privlačno, čeprav sem pridobila postavo nazaj praktično takoj. tako da se tokrat malo bolj psihično pripravljam na touser posted image  

(odgovor članu Medea10)
  Neposredna povezava do sporočila: 1931
29.6.2011 10:20:09   
AljaAn
Hey punce moje!

A mi lahko katera pove, če jo vročina tako moti kot mene user posted image Sem se prejšnji teden počutila full dobro in čez vikend je bilo super, zdaj pa sem že dva dni adijo in mi je pomoje od vročine prav slabo. Ni mi še jasno kaj bom naredila s službo ... imamo na delovnem mestu 27,7 stopinje user posted image Kao normalni delovni pogoji pa so do 28 stopinj. Glede na to, da jaz celo službo stojim, sem se včeraj skoraj zjokala od samega hudega. Imam slabosti, glavobole, otečene noge in potem še težko diham. Tema uglavnem. Moj stalno teži, da če jaz ne bom šla h ginekologinji, da bo šel on, da mi napiše bolniško. Saj smo imeli vedno tako vroče poleti, samo ko jaz nisem vedno noseča user posted image
No ne vem kaj bom naredila. Včeraj sem videla, da danes nimam nobenega pametnega dela in sem šefinji rekla kar za dopust. Mi je tako fajn, ko sem sredi tedna doma. user posted image

Zdaj pa kuham rdečo peso ... sem jo dobila celo vrečo in mi je supe, ker jo bom lahko dala še v skrinjo in včeraj sva s tamalo luščili grah. No triletnico si vsi lahko predstavljate user posted image Ampak se je trudila pomagati.
mi je super, ko dobim tako domačo zelenjavo in potem vsaj vem kaj jemo.

No in kako ste ve? Nekaj je že dopustnic user posted image Uživajte maksimalno še za nas ki se kuhamo tukaj.

Aja ... pa še to ... v petek dobim avtočka user posted image in seveda user posted image tudi za mojega moža, ki je vse to omogočil. Sva se še s prodajalko smejali, ko je našteval kaj avto potrebuje...sredinski naslon, ker ima moja to rada ... in temna stekla, da otrok na zadnjem sedežu ne bo motilo sonce.... Prodajalka je samo gledala. Je res mislil na vse. Priden je user posted image

Ketikat meni je bilo pa jasno kaj misliš s kotičkom. Je pa prav, da sta mu vse uredila. Kdaj zdaj mali pride? Si sploh ne znam predstavljati, da bi bila brez moje malčice. Kako ga boš stisnila user posted image
Jaz bi tudi imela toliko mleka. Sem prvič dojila samo deset dni, potem pa je zmanjkalo user posted image Baje je kao dedno ... vsaj tako je rekla patronažna ... naju mama ni dojila in tudi moja sestra ki ima dve ni nobene, ker ni imela mleka. Zdaj upam na najboljše in da prekinem to tradicijo. je pa mož rekel, da bi bilo super, ker bi malo prišparali user posted image , pa da bo raje meni nakazal tisti denar od adaptiranega mleka. No bomo videli. Je pa potem tudi s postavo in kilogrami težje, če ne dojiš.

Medea10 prideš k nam se namočit v bazen. Naša tamala je včeraj baje norela z dedijem uro in pol v bazenu (jaz sem bila v službi) potem pa je zvečer samo še dol padla.
Danes upam, da mi bo uspelo biti malo z njo in da bo voda tudi zame dovolj topla. Nje ne gane, če nima ne vem koliko stopinj.
Upam, da ti bojo vaje pomagale in da se res čimprej rešiš te nadloge. Jaz se tega ne spomnim in najbrž ni bilo nič hujšega, sicer bi vedela.
Pa tako lepo si napisala kako čutiš premike otročka. Jaz sem jih končno včeraj zveče, ko se je vse umirilo user posted image user posted image Sem bila takooooo zelo vesela. Se včasih spomnim na MAMI4 in me kar malo panika, pol pa možu težim, kaj če je kaj narobe no in včeraj je bil končno trenutek ko sem našega fantina prvič začutila user posted image

Tejči se pridružujem pri bolečinah v križu. v prvo sem zaradi tega obležala v 18 tednu in bila do proda na bolniški, tako da le pazi nase in veliko počivaj. Pa vse ostale tudi!!
Mene je že začelo malo matrati in upam, da samo tukaj ostane. Bom tudi jaz zdaj bolj pridna s tem mojim stanjem v službi.

Agnes27 je že prav da si na bolniški. Vem da je kriza zaradi službe, ampak nisi sama user posted image Smo vsi bolj tako narejeni, da prebolimo pol stvari v stoje, zaj pa je vseeno malo drugače, saj si v dvojini. Pazi nase!

No pa še na hitro glede carskega reza. Ne bom nič pametna, ker vsaka zase najbolj ve. Je najbrž res, da je porod naravna stvar in pa res je tudi, da če bi se lahko dogovarjale za CR bi jih bilo neprimerno več. No jaz sem full bojazljivka in me je vseh operacij strah, Tako da bi še v drugo rada rodila po naravni poti samo z masko na glavi. Nič epiduralne nič CR. Mi prvič ni bilo tako težko in verjamem, da bo v drugo še bolje.
Smo pa seveda različni in vsak po svoje.

Seveda sem še kaj pozabila ...

Aha Korinca ... lepo da je vse uredu in verjamem, da bojo rezultati prav takšni. Pa ne pretiravaj pri selitvi. Bodi samo nadzorni.

Nalia ... kako mali in plenice?? Pri nas pridno lulamo in zdaj ko imamo polno nalepk doma in jih lepiva na sušilni stroj (zraven školjke) se ji tudi pokakati kdaj uspe. Sicer pa kaka še vedno v plenico, ki jo ima za spat in pa enkrat celo v hlačke. Saj vem da ni smešno, ampak sem se res do solz nasmejala takrat... je prišla izza hiše s polnimi hlačami in je bila tako smešna, ke je full na široko hodila. Cuker moj.
Tako so mi dobri otročki in komaj čakam december, da dobim še dugo štručko. Čeprav tako hitro rastejo. Sva jo ravno včeraj z možem gledala kako velika punca je že ... pa bo imela komaj tri leta. No malo me pa še hormoni dajejo.

Zdaj pa lep pozdrav zaenkrat in držite se sence. Grem pogledat kaj je z mojo peso.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
29.6.2011 11:20:46   
Anonimen
Alja An: ne bi rekla, da je kolicina mleka dedna. moja mama tudi naju z bratom ni dojila vec kot 10 dni vsakega, ker ni imela mleka. je pa res, da tega pred leti niso toliko spodbujali in se toliko ukvarjali s tem kot se zanja leta. je pa dejstvo, da je za izgubljanje teze dojenje idealno. nas se je toliko dojil, da sem si morala se za ponoci pristimati prigrizke, da sem jedla se sredi noci, ko se je mali zbudil in se dojiluser posted image

je tudi meni kar tezko moram rect, ampak sem imela toliko zadev za uredit, da ni slo drugace, kot da pridem prej sama in mali za mano. koncno pride jutri dopoldneuser posted image

pa se eno vprasanje, ce bo dala katera svoje nepristransko mnenje, glede na to, da se ne poznamouser posted image  vceraj mi je rekel sef, da placa moji mami karto, ce pride konec meseca julija se enkrat na svedsko in cuva ta malega, da bi jaz prisla vsak dan v pisarno za 4 ure in mal pogledala posto pa tko. jaz sem mu v startu rekla, da takrat nimam varstva, ampak tudi ne posebnih planov. moja mama je itak v penziji in vem, da nima posebnih planov. pa sem jo pac vprasala, ce je za. jaz sem to gledala kot se en obisk vnuka (niti ne mene), ki je ne bi nic stal. ne pa kot neko hudo uslugo meni. sef itak ni name racunal, ce sem rekla, da nimam casa, niti ne bi to zameril. vprasal je pa vseeno, ker sem rekla, da je mama v penziji... in ce ji placa karto sem si mislila madonca zakaj pa ne.
no, fora je pa v tem, da mama je pa vzela to tko, kot da jaz spet nekaj rabim od nje in da mi dela spet uslugo in da sta se odlocila, da mi SPET pomagata in da bo prisla... pa da ne znam cenit te njune pomoci tako ali tako... pa da nikoli ne upostevam, da imata onadva tudi svoje plane in svoje zivljenje... sem bla cist presenecena nad tako dobesedno otrocjo reakcijo.user posted image
ne stekam pa zakaj potem preprosto ne rece ne ?? od mojga starsi so pac v sluzbi in zal jim ne morem rect, ce pridejo. pa sem pac njo vprasala. razmisljam, ce bi ji kar rekla, da ni panike in da ni treba hodit, da bom pac rekla, da ne more in to je to. sef me sigurno ne bo imel nic bolj ali manj rad zaradi tega...

(odgovor članu AljaAn)
  Neposredna povezava do sporočila: 1933
29.6.2011 11:53:26   
AljaAn
Ketikat no glede dela in tvoje mame ... moje mnenje ... lepo da je šef kaj takega ponudil (to je pri "nas" nemogoče, še nisem slišala, da bi kdo komu plačal kaj) in res lepa priložnost, če se počutiš dobro, da bil lahko delala in mogoče tudi po porodniški imela malo prednosti pri službi, pa še izkušnje bi si nabrala.
Kar se pa mame tiče ... je res da je njeno življenje in da ona razporeja svoj čas, vendar ... ima idealno priložnost, da brezplačno preživi nekaj časa s svojim vnukom. Mi je pa znana situacija... moja tašča (mame nimam) je lani ko je bila mala prvo leto v vrtcu parkrat pazila, da nisem rabila biti stalno na bolniški in prvič, ko sem ji dosti kasneje nekaj rekla in nisva imeli enakega mnenja o določeni stvari (se zelooo ukvarja z mojo družino in kakšna mama sem in nisem) mi je takoj naprej vrgla, da itak ona pa lahko pazi malo kadarkoli se spomnim in da jo samo izkoriščamo. Tako da si predstavljam o čem govoriš.
Odločitev je itak tvoja in če misliš, da je mami težko in da boš morala kdaj kasneje to poslušati, potem naj raje ne pride. Itak smo pa narejeni vsak po svoje. jaz sem bila takrat tako besna, da sem možu rekla samo da je nikoli več ne bo pazila. In zdaj imamo težavo, ker se je gospa odločila, da bi bila ona pa babica in bi imela vnuke na počitnicah, pa nekako ne prideva skupaj in je spet užaljena. No pri nas itak nikoli ni prav. Jaz sem prijateljici rekla, da če bom takšna babica naj me useka.

Kar se pa dojenja tiče pa itak ne vem. Meni je bilo takrat najbolj hudo in sem delala vse na tem, da bi jo lahko dojila, ker si niti predstavljati nisem znala drugače. Jedla, pila, počivala,mož v veliko oporo in na koncu še poskus s tableti ki naj bi spodbujale nastanek mleka. Nič! Sem pa vmes full prejokala, ker mi ni uspelo. Čeprav je mala zrasla ravno tako in ji nič ne manjka. Zdaj upam, da bo drugače, čeprav me vsaj to ne skrbi več, ker bo tudi ta zrastel, če ne drugače na adaptiranem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
29.6.2011 11:58:11   
nalia
dober danuser posted image

sem imela že zgodnje kosilo danes medaljone in pomri+paradižnikovo solato s kumaramuser posted image ..njami,mi pa zadnje čase paše ogromno radenske spit,upam da ne škodi radenska a?..po moje ne

ketikat jaz bi rekla tvojemu šefu da ne moreš,tvoji mami pa tudi da ne rabi hodit,ker itak če bo pri tebi boš vedela da je nekako pod prisilo,pa vsaj zase vem da se nebi počutila glih ok,bi skoz imela tak občutek da ji je blo odveč pridet..moje mnenje pač,upam da ne zameriš.

alja glede plenic je tko,popoldan ko pride iz vrtca mu jo snamem in je celo popoldane brez od sobote vbistvu pa ga spominjam da gre lulat in ko lužico nardi dobi al barnija al medevedfka bombončka,včasih nič ot tega ampak risanko kako prižgem,me pa jezi ker v vrtcu nič ne poskušajo,prej sem poslušala eno leto da bi bil že čas počasi,zdej ko smo pa mi zaštartal pa ga še na kahlico ne dajo sem jezna ko user posted image

sem vesela zate alja in medeo in najbrž še kakšno ki že čuti brcike jst jih še ne,je pa res da sem v tej nosčnosti pridobila že +7 kil in očitno imam preveč oblog da bi jih že čutila..vidim da se samo jaz tukaj tako pridno redimuser posted image ,poskušam pazit pša mi ravno ne uspeva,jem ko sem lačna in tudi veliko sadja pojem,to je moj križ ker sadje redi jaz ga pa obožujem..

glede bolečin mene hrbet vsako jutro tako boli da se komaj premikamuser posted image ,imam vse znake nosečniške ki sem jih imela pri prvem otroku ko sem bila na koncu noseča,ne pa že zdaj,tud sramna kost me večkrat zaboli,in išias me matra včasih komaj stopim na nogo..vglavnem kot da grem jutri rodituser posted image user posted image ..drugače pa tudi jaz pridno poslušam srčka na AS..

grem malo počivat in poslušat srčeka,danes je zame en tak zamorjen dan,je točno eno leto odkar mi je oče umrl pri 54 letih (srčna kap),sej nisem imela stikov z njim zadnja leta ampak fajn pa tud ni da ga ni večuser posted image

se tipkamo kasneje..čaw

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
29.6.2011 13:27:17   
Kasija
AljaAn ne vem, če je res dedno da nimaš mleka? Jaz sem si sposodila eno knjigo enkrat, ko je notri kup informacij o tem kako dojiš in kako si pomagaš, če ni mleka.samo se ne spomnim naslova, je pa bila edina prav o dojenju v knjižnici - prav množica jih najbrž ni ne?  tukaj http://www.dojenje.net/ ti pridejo tudi pomagat, če se kaj zalomi. sicer pa kot si rekla - v zadnji fazi je bolj bistveno, da se ne sekiraš. kvaliteta materinstva pač ni odvisna od dojenja.
mi gre strašno na živce, ko te popolni neznanci ustavljajo in ob gledanju dojenčka še sprašujejo, a kajoji. pa potem pametujejo ja, to je pomembno... sem se odločila takrat, ko so me izživcirali do konca, da naslednjega vprašam, če redno kaka pa a je kaj zaprt. pa potem me ni nihče vprašal, sem najbrž će dovolj grdo gledala user posted image . pa sem dojila, ampak se mi zdi to tako neokusno vprašanje. tako kot tisto, a toliko ste že stari pa nimate otrok? ja kaj pa če jih ne moreš imet? pač ne bi odgovarjal ravno vsakemu na osebna vprašanja.

ketikat no, moje ne čisto nepristransko mnenje user posted image . moja mama vedno pride, ampak če ji je to prevečkrat na voljo, potem bi si malo zmišljevala. drugače povedano, če vidi vnuke neprepogosto oziroma jo kličem samo, kadar res rabim, potem mi zelo z veseljem pomaga. če pa je to prepogosto, pa je to kar naenkrat usluga. pa je moja mama zlata in moj velik pomočnik - brez nje ne pomoči bi težko zmogla. tašča pa tudi vedno pomaga, ampak ona pa ne zna iskreno povedat, če sploh ima čas, kar je zelo zoprno. recimo pripelješ otroke pa ugotoviš, da sta imela vstopnice za gledališče ta dan?! tako da ti reci mami, da ji ni treba priti, če ti to ne pomeni dosti za službo. sicer pa bi najbrž lahko najela varuško za te 4 ure, če bi res nujno rabila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
29.6.2011 14:10:27   
sarar
čaw punce!
aljaan, na tvojem mestu bi šla takoj na bolniško. povej gin.v kakih razmerah delaš, te bo ziher dala. in brez skrbi, še ena taka sem, ki vročino težko prenaša... po soncu sploh ne upam hodit, se mi začne vrtet in skup padem user posted image tako da imam tudi s strani gin.''dovoljenje'' za ihode samo zjutraj in zvečer. kar se tiče dojenja-jaz prvič dojila samo en teden, potem pa mali ni hotel več. drugič sem lepo dojila, sem pa imela krizo parkrat vmes in sem se (mogoče bo to keri smešno, ampak men je pomagal) obrnila na društvo za pomoč pri dojenju. me je ženska tako lepo pomirila in ta prave nasvete dajala, in je dojenje spet steklo, kljub temu da je kazalo drugače. ne vem, če želiš pokliči za kak nasvet...

ketikat-hmm...kar se tiče dojenja in hujšanja-pa nisem edina- dojila sem 7 mesecev in nisem šla skoraj nič dol, tako da sem se potem matrala ko sem nehala dojiti. meni dojenje pri tem na žalost ni pomagalo. poznam pa seveda tudi primere, ki jim je šlo z dojenjem 123 dolmoje nepristransko mnenje od tvoje mami-tudi meni je taka reakcija čudna. na žalost je tudi moja mami taka, mi res malokrat pomaga in še takrat ko mi jamra zraven. vem pa , da če bi jaz to ponudila svoji tašči bi bila zelo vesela, da mi lahko pride pomagati, brez takih neumestni pripomb. če pa šef plača karto, pa še tok bolš, hvala bogu. ne vem, tudi meni bi bilo hudo ob taki reakciji. odločiti se boš morala pa sama kako naprej. jaz osebno bi ji rekla naj ne hodi, da je že zrihtano brez nje. malo premisli in pretehtaj...
nalia-radenska ne škodi, sploh pa če ti ni slabo po njej. pa sej itak donat ful priporočajo, to je men skor isto zarad mehurčkov. no, pit pa ne morm ne enga ne druzga kok je tvoj otrok star? sem kar presenečena, da v vrtcu glede plenic ne sodelujejo-pri meni so takoj pri obeh tamalih šli tudi v vrtcu ven iz plenic, čim sem rekla da se doma odvajamo. ne vem, sej to je del njene službe madona, kaj se pa gre, da ne pomaga. tudi po moje hitreje steče vse skupaj, kot pa če je doma brez, v vrtcu pa s plenicami. to otroka samo zmede...
tudi jaz ne čutim še brcik user posted image . misliš, da je možno ker imave ''obloge'' (oprosti izrazu). tudi jaz jih imam nekaj, pa mi je čudn da še kar ne čutim...

upam da sem vse pokomentirala... čawčaw

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
29.6.2011 15:32:25   
vdrugomami
Pozdravljene decembrke!

Evo ena kavica še na hitro, preden se odpravim domov

user posted image

Danes pa za kosilo špinačni široki rezanci z omakico iz bučk, mljaskuser posted image  Sem že tako lačna, da je groza....

Jaz si tudi želim naravnega poroda, seveda ne za vsako ceno, pač če bi šlo... Prvič sem mela lep porod, upam, da bo tudi zdaj tako. Je pa res, da si lahko bolj švoh in po naravnem porodu in po CR. Imam kolegice, ki so bile pri naravnem porodu čisto raztrgane in so še par mesecev okrevale, pa tudi take, ki so že par dni po CR delale ful kilometrino z vozičkom. Tako da po moje res ni nekega pravila.... Oranška, čimmanj razmišljaj o tem, pa bo. Po moje bolj te je strah, v večjem krču si in porod je posledično težji....Saj bo šlo, boš vidlauser posted image

ketikat, če smem vprašati, kako dolgo pa ste že v tujini?? Pa boste tam ostali, ali je zadeva začasne narave? Pa oprosti moji radovednostiuser posted image  PA še moje mnenje glede babice: ma morala bi zgrabiti priliko za brezplačen obisk vnuka in hčerke, sploh glede na to, da ne stanujete ravno blizu in verjetno se niti ne vidite ne vem koliko....Je to seveda tudi usliga tebi, ampak tudi njej, vsaj po moje.

Gibe sem jaz prvič čutila tudi nekje na prehodu iz 17. v 18. teden, zgledalo pa je kot pokanje radenskinih mehurčkov v trebuhu, res čudovit občutek, tak da zdaj tudi komaj čakam, da se žačne veselicauser posted image

Agnes27, ti kar počivaj in se pozdravi. To je zdaj na prvem mestuuser posted image  V službi pa bodo tudi preživeli brez tebe, brez dvoma....

*TEJČI*, pri meni enako kot pri tebi, v prvi nosečnosti sem delala kilometrino še par dni pred porodom, zdaj pa sem dosti bolj švoh al kak bi temu rekla. So me že bolele sramne kosti, kot prvič na koncu....

AljaAn, meni tudi ne paše hica.... Je pa fajn, da nismo še ful visoko noseče... Pa super za avtouser posted image  in pridnega možeka....

Glede dojenja: sina sem dojila dve leti, sem pa v P dobila Tametil, da je mleko steklo. Od takrat mleka vedno dovolj, nobenih težav. Sem dojila na pobudo otroka, kar je pomenilo prvi mesec tudi vsako uro, večkrat je cele uri visel na joški, jaz pa zraven gledala TVuser posted image  Mi je bilo prav všeč, sem mela dovolj časa samo za ukvarjanje z njim.... Tokrat bo verjetno drugačeuser posted image  Pa prva dva tedna mogoče sem si bradavice mazala z lanolinom MultyMam, potem pa ni blo več potrebe... Upam, da bo tudi tokrat tako...

Papa, se še beremo...

(odgovor članu nalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
29.6.2011 16:03:13   
Anonimen
preselili smo se zdej pred kratkim (mesec, dva nazaj) in glede na to, da visoko noseca sigurno ne bom skakala vsak drug mesec v slovenijo plus da to precej stane, sem tudi jaz na to gledala kot na brezplacno priliko za obisk. res pa je, da smo z nasimi v isti hisi in mi "pomagata" velikokrat tudi ko ni treba - ce me razumete. ali pa si je moja mama razlozila kot ne vem kaksno pomoc, da je z mano hodila na sprehode pa z vozickom ko sem bila na porodniski... NITI enkrat ga pa ni sama peljala na sprehod dokler ni bil star cca 10 mesecev - kar se meni zdi pac bolj druzba kot pomoc in sva govorile enkrat okol tega in je bila cist uzaljena, da ne cenim njenega dela. tko da to slisim recimo ene 2x letno, ni kot da mi skoz jamra al kej. sploh ne. 99% gre pa samo za to, da na zadeve gleda cisto kontra kot jaz.
zacelo se je pa po mojem s tem, ker me je sprasevala, ce pride moj tud na letalisce jutri, ko prideta s tamalim - da bi pomagal s torbami. sem rekla, da se ne vem, ker kot prvo se se ni vrnil s terena (se bo verjetno danes zvecer) in ker prideta ob 10h dop nisem sigurna, ce bo lahko frej v sluzbi . pa je ze nekaj jamrala in bila potem nezadovoljna, ker sem rekla, da ja sej bova ze une potovalke do doma dobile, sej so ja na kolesih! to pa zato, ker gospa se nikoli ni sama svoje potovalke nikamor nesla, ampak ji jo vedno fotr... je pac razvajena, ampak je nisem jaz razvadlauser posted image
fotr mi recimo vec pomaga pa mi NIKOLI ne bi tega vrgel naprej. nikoli! in mi tudi ni se nikoli nic rekel.
bom videla kaj bo zvecer rekla, ker zaenrat sem komentirala samo to, da lahko gleda na to tudi kot na priloznost za zastojn obisk in da bo imela potem dovolj casa za vse svoje zadeve... bomo videli. prosit je pa sigurno ne mislim... ce bi bila od mojga mama v penziji bi takoj priletela gor! brez debate. ze zdej ko bosta prisla, sva jima midva karte placala, ker nimata denarja, ampak vem da bi bila zalostna, ce ne bi prisla....

(odgovor članu vdrugomami)
  Neposredna povezava do sporočila: 1939
29.6.2011 16:04:38   
Anonimen
vdrugomami: sigurno bomo vec kot leto dni tukaj. toliko ima moj zaenkrat pogodbo. ampak ce bo slo bomo dalj casa.

ja glede dojenja tudi jaz poznam primere, ki jim ni to kaj dosti pomagalo pri hujsanju. meni pa je zelo. tako da razlicno je to se strinjam.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1940
29.6.2011 21:22:32   
Anonimen
vidim, da se mal "sama s sabo" pogovarjam ampak vseenouser posted image  če sem že začela debato, da jo še zaključim. je doma fotr prevzel zadevo "v svoje roke" in rekel, da ni nobenega problema, da mama uleti gor za en teden, ker nimata takrat nič planirano in da naj mu sporočim kdaj jo mora peljat na letališče in to je to.
mama ni pol nič več komentirala, sklepam, da sta imela manjšo debato na to temo med sabo, fotr pa bolj meni podobno razmišlja in je tako videl to kot priložnost za brezplačen obisk in sklepam, da mama ne bo več nič omenjala te teme... tako se ponavadi pri nas zadeve "rešijo". mama vedno brata zagovarja in fotr piska glede tega. glede mene pa mama teži, fotr me pa vedno razume in podpira user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1941
29.6.2011 21:38:01   
nalia
ketikat no samo da ste rešili situacijo ti boš imela varstvo ion šla boš lahko malo delat,mama pa brezplačen oddih in druženje z vnukomuser posted image

no jaz sem se pa odločila da bo moj sine doma ta teden,ker se odvajamo iz plenic in mi dobesedno vzgojiteljice uničijo moj,najin trud s tem ko otroka ne devajo na kahlo,doma ga ima pa brez plenice že od sobote,doma bo s tem namenom da osvoji da mora rečit kdaj ga tišči in da se navadi imet gatike in kratke hlače gor ker zdej smo doma samo v majički in gre na kahlo z mojo vzpodbudo,prej je celo sam šel na kahlo in je kakaluser posted image user posted image user posted image ,sem tok ponosn nanj,v vrtcu pa vbistvu sej razumem da so skupine združene in da je več otrok in to,samo mi očitno nazadujemo ker se pozna da ga v vrtcu ne dajo lulat,tako da bomo poskusili teh 5 dni bit doma in še mal trenirat in upam da bomo lahko šli v ponedeljek v vrtec samo že v gatikahuser posted image ..joj sem zakomplicirana,to imamo zdej prave priprave domauser posted image ..molite za nasuser posted image user posted image user posted image

kako ste ostale?..ali bolje kje ste ostale???user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1942
30.6.2011 9:27:15   
nalia
jutrouser posted image

ni nobene?user posted image

malega imam doma,še ni šel nič lulat,zjutraj sem pa zamudila,je že lulal v pleničko,zdej pa čakam da gre da lahko grema v trgovino..
kako se počutite? kaj novega pri vas?

(odgovor članu nalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1943
30.6.2011 10:38:50   
Monstera
Ojla :D
Jaz sem že ob 7 pa neki bila v ZD, ker sem imela OGTT :D Upam da bo vse ok.
Oči pride po najina mačka danes ob 16ih, ker greva čez vikend na morje. Bo prov fino malo mirno doma hehe. Sta kar mal lumpa. Pa spakirala bova lahko v miru, nobenih dlak po cunjah, okna bom na veliko odprla, ker drugače naša kar skače dol, ker smo v pritličju. Potem se pa zmoti, pa gre k sosedom mijavkat XD

(odgovor članu nalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1944
30.6.2011 12:46:17   
lilije
hello
Nalia ne se sekirat. Naš ima še tudi pleničke, pa bo čez slab mes.dopolnil 3 leta.
Ko smo ga že odvadili (bil je teden dni brez) je dobil za 6 tednov gips na nogo in tako so prišle pleničke nazaj. Prejšnji teden je bil operiran na lulčeku in ima tako spet pleničke (zaradi obkladkov).

Drugače pa ste se fajn razpisale. Morem si vzeti enkrat čas in malo pokementirat.

Kar se tiče gibov: Jaz sem jih čutila kakšna dva tedna nazaj (16-17 teden) kot eno kr neko obračanje (brez brcov), potem pa prejšnji teden samo eno rahlo brco zdej pa spet nič!
Rok imam 1.12. - zdej me že malo skrbi, da nebi bilo kaj narobe, ko nič ne čutim. Pregled imam šele 11.7..

Ja lepo se imejte- čeprav je dež.

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 1945
30.6.2011 13:12:29   
oranška
pozdravek drage nosečke

ketikat  razumem tebe, pa tudi tvojo mamo. Pravzaprav imajo res svoje življenje in navsezadnje gre res za pomoč tebi. Otroke čuvat ni mačji kašelj. Po drugi strani pa gre le za vnukeca, ki bi ga lahko bila malo bolj vesela. skratka, Težko rečt. Mogoče bi bila bolj ZA če bi povabili zraven še očeta?

Jaz bi ji pač rekla da če ji zadeva ni v veselje, da je potem ne rabim. bi z veseljem plačala varuško. najhuje je da nekdo otroka čuva z muko.

nalia: glede pleničk se res ne sekiraj, sigurno bo hitro uspel osvojiti zadevo, ki za malčke ni enostavna. še posebno ne, ( po moje) če jih prepozno odvajamo. Jaz bom poskusila z odvajanjem najkasneje okokli 2 leta. se mi zdi da je s časom vse težje za otroka. Nimam pa konkretnih izkušenj, ker pričakujem prvega, tako da me jemljite malo z rezervo.

dojenje: mi ne diši preveč, ampak se bom potrudila, ker verjamem da ni boljše hrane za otročka, pa tudi praktično je. 2 leti pa po vsej verjetnosti res nebom dojila, ker se mi zdi nepotrebno. Idealno mi je pol leta polno, dodatno pa še pol  - torej do enega leta.
Bom pa videla kako bo user posted image

koomaj čakam dopust in morje...

(odgovor članu lilije)
Neposredna povezava do sporočila: 1946
30.6.2011 14:22:27   
nalia
hej hej..

no tole našer uvajanje kr uspeva,včeraj je šel kakat danes je že večkrat lulal prej se je kr usedel in lulal,zdej bi sam rada da pove ko ga tišči da bojo v vrtcu to vedla vzgojiteljice..sem pa vesela in ponosna nanjuser posted image ..ja zdej bomo to spelal do konca je že zadnji čas,naš mali je shodil pri 18 mesecih komaj pa ga nismo pol takoj odvajali,se pa strinjam da je težje ko je otrok starejši..

uh danes imamo pa eno težko vreme,taka sparina,prej je bil rahel dež ki je trajal pet minut bi pasalo da se orng zlije,se bo lažje dalo dihat,se malo slabše počutim danes..

joj sem vam fouš za gibe,lilije ni nič narobe ker se je zdej pokanje balončkov umirilo v tvojem trebuščku,tud  men se je umirilo vse,samo zvečer se mi zdi da me vse bolj boli sploh te zadnje dni se pozna napor ko tolk divjam okol malega,ga je blo na začetku strah lulat in sem mogla sedet z njim na tleh,pa vse sorte je blo..komaj pa že čakam moj naslednji pregled ki je šele 13.7. upam da bojo že spol takrat povedaluser posted image

lepo se imejte mamike pa se tipkamouser posted image

(odgovor članu oranška)
Neposredna povezava do sporočila: 1947
30.6.2011 14:50:39   
Anonimen
mislim, da gre pri fantkih na splošno malo kasneje odvajanje od plenic kot pri punčkah - ali imam pa vsaj jaz po izkušnjah prijateljic tak občutek. mi smo našega odvadili lansko leto poleti in je bil star točno 2,5 let. pri 2 letih mi je še ponoči na polno lulal v plenico - sem ga vičino noči še ponoči previjala. in ni imel pojma kdaj lula in kdaj ne.
ko je bilo pa poletje in je bil nagi, je pa dojel kaj pomeni, da ga tišči lulat kako se to čuti in kolk prej mora kaj rečt, da se ne polula v hlače. zjutraj sem ga pa tudi jaz par tednov nosila na kahlo eno sekundo za tem, ko se je zbudil, da sva ujela lulanjeuser posted image
poleti je res najlažje. moram pa rečt, da so bile vzgojiteljice v vrtcu super. ko si jim povedal, da se odvaja od plenic, so ga začele ful na stranišče in kahlo dajat in je bilo super. brez težav res.

(odgovor članu nalia)
  Neposredna povezava do sporočila: 1948
30.6.2011 14:57:20   
Anonimen
moj fant je danes prišel k meni!!user posted image  ful sem vesela. zdej oba z mojo mamo spita :) sta imela ob 6.55 že avijon. pol smo se pa še sto let cijazili do doma k je letališče glih diagonalno na drugi strani mesta.... če greš sam ni nobene panike. mali pa ni bil glih navdušen, ampak ni bil pa nič tečen.
pol ko se zbudita, bomo šli klele mal okol pa na igrišče... mogoče na plažo, ki je 10 min z busom stran. bomo videli user posted image  je precej "vroče" danes tukaj - 26 stopinjuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1949
30.6.2011 15:44:58   
nalia
ketikat super da imaš sineka pri sebi,zdej se pa le fajn pocartajtauser posted image ,no mi smo pa spet malo bolj napredovali,zdaj že pove da ga tišči in hitro slečemo gatike in hop na kahlico..tko sem ponosnauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.