|
RE: za tiste, ki imate otroke doma 9.4.2013 14:28:14
|
|
|
|
ronja
|
hedviga, hehe, ja, vsekakor je to bil osnovni namen bloga (in tega raportiranja tu) - širit pozitivo (ok, tu še pojamram kdaj:). Verjetno bi v boljših časih zamahnila z roko, ma briga me, če komu kaj ni prav, naj ne bere, pišem itak za une, ki jim je všeč:). Kar je res. Samo kadar že tako bolj na tenko piskaš, takrat si malo bolj racionalen s tem, kam vlagaš - in premisliš, če zadeva učinkuje ali ne - za tiste, ki jim je namenjena, seveda. Recimo bk sem bila na kulinariki in mi je bilo fajn, veliko sem se naučila, veliko pa tudi napisala (ne verjameš, a ne?:D) in velikokrat je baje komu kaj pomagalo (tako so vsaj napisali) in to mi je bilo luštno, najbolj sem se potrudila z idejami za mamicealergikov in tam sem bila najbolj vesela, če jekateri pomagalo. POtem se je začelo kreganje (niti ne z mano, ampak na splošno) in potem je nekaterim šlo na živce, da sem preveč pisala o svojih otrocih in sem prišla sem, kjer pač vsi pišemo o svojih otrocih:). Tja se ne vračam več, ker je to (zame) stvar navade in tudi ko dam eno stvar res adacta (to je res redko, navadno samo kopičim:D), se navadno ne vračam. Sem prišla parkrat pogledat, ko so me punce dobesedno poklicale, ampak to je bilo to. Potem sem bila tu in je bilo ok, pa vmes en čas na craftsterju, kjer je res pozitiva, vendar ko sem v nosečnosti z L. nisem smela nič, sem spet rajši sem prišla, ker tam sem bila čisto zafrustrirana, kaj vse bi, če bi lahko...:D In potem sem ostala tu, ker se moje nosečnosti in dojenčki kar niso nehali . Potem smo se na tej temi našle punce, ki smo si ok in sem kot kasija nekak pozabila, da to bere še kdo drug, predvsem sem pa mislila, da tisti, ki to berejo, to jemljejo tako, kot je mišljeno. Tu je bila tista pelinina tema res budnica, ne zaradi nje, ampak zaradi ostalih. Hotela sem naredit nekaj dobrega, ker so meni ljudje na 2. strani žice že tolikokrat pomagali - sploh se kaj naučit, ideje dobit, kje kaj kupit, ma, svašta... Zdaj pa nisem glih prepričana, da mi je to ratalo... Če dobi pelin tak občutek, je eno, ker ljudje ipak pristransko ocenjujemo, če nam je nekdo všeč ali ne, vendar sem dobila večkrat občutek, da nekak tako (v milejši obliki) mislijo tudi ljudje, ki jih cenim in ne ocenjujejo na prvo žogo. Zato se mi zdi, da je nekaj narobe s tem, kako pišem, če da več ljudem isti občutek. Ker pa trenutno nimam časa (ok, glih ta trenutek ga mam, ker mali spi, punci pa gradita gradove iz sladkornih kock, samo to ni stvar enega trenutka), da bi ugotavljala, kje točno sem sfalila in kaj moram naredit, da bi zadeva izpadla bolj prav, sem vse skup enosatvano mal zapustila. Na splošno mi namreč ni jasno: včasih me ljudje zezajo, zakaj pišem na blog, hkrati pa mi v istem stavku (tudi v reali), rečejo, da naj to vendar objavim . Nič jasno:D. To čaka, da nekoč premozgam, samo bo mal trajalo;). Bom vsake toliko prišla sem, če bom ravno morala doma ostat . In seveda dobim komplekse A, dej nehi no! Da me vidiš v reali, ko skoz jamram vsem po spisku, kako mi nič ne rata tako, kot bi rada... V službi se mi vleče, kar ne rata mi, tamali je skoz bolan, odkar je v vrtcu, pnci sta se vmes tudi enkrat mal sesuli, ko sta ugotovili, da zdaj pa na polno, (nekak sem računala, da če so z očijem ali babicami in dedki, potem me ne bosta pogrešali, pa ni čist tako - ko mi je lubi to predočil in sem se mal zamislila in popravila, je bilo pa boljše:), jaz pa tečna, ker ne sfolgam vsega lepo kot prej... Saj počasi se sestavljam in si rečem, da če bom dovojl dolgo brcala, se bom morala tudi premaknit:D. Samo res nisem glih človek, ob katerem bi bili drugi lahko zakompleksani . Vedno pravim, da imam izredno nizko produktivnost - naredim mogoče 10% tega, kar mam v planu in cca 0,1% tega, kar bi rada bit će bolje, neko viče, hehe - če ne drugega ratamo s prakso hitrejši
|