Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 11:01:07
|
|
|
|
KOKICA32
|
In kdaj si se ves to dogovorila?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 11:01:58
|
|
|
|
KOKICA32
|
Najaa HVALA! Tako pravijo ja, a vseeno. Pridna si!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 11:36:34
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 Ja, Felix tega imamo 2-3 leta...Valentin je sedaj velik cca 93cm...Pa mislim, da bo avgusta še imel tega, drugače pa tak imamo onega pravega tudi v čolnu. pa mu je ravno prav, ali še ima kaj lufta? Ker Jure je pri tavelikih cvikam, da mu ne bi bil premajhen. sem ga našla na ebayu in ga s poštnino vred lahko dobim za manj kot 26 EUR iz VB, pri nas pa stane 40 EUR Čakaj, kaj ta ne najmanši kar obstaja, ne? Lufta nima več. To je zelooo ugodno...Jaz sem dala 40,00 na sejmu pred dobrim letom, kjer so mi dali celo sejemski popust...Pa kaj niso zranev še kile napisane? ja, hvala za namig, sem preverila še kile in ta 2-3 leta je do 16 kg, naš jih ima pa 15 mislim, da bom vzela kar eno večjo cifro. Zdaj bom šla pa še na lov za tapravim rešilnim jopičem
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 11:36:45
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Nosečke, želim vam vsem en kratek in lep porod. Ma sej v drugo je vedno lažje. In hitrejše, to je bistveno. Pri nas je pa Operil nepogrešljiv. Ma raje to kot AB. Čez zimo ga kar dosti uporabljamo, takoj ko je nosek zamašen kapljica ali dve zvečer, pa fiziološka vsak dan, tudi zdej, preden gresta v posteljo. Tako da nam je uspelo malo zmanjšat ta ušeska in prehlade. Jaz tudi pospravljam... likam pa zdej grem sesat. Neja, ti mogoče še bolj priporočam operil v spreju, se mi zdi še bolj praktičen kot kapljice, ko mora otrok glavo nazaj držat. Porod se mi zdi pa še tok daleč, da se še ne obremenjujem k sreči sem imela prvo izkušnjo dobro, takoj bi šla še enkrat tako rodit. Samo da ne bi bilo šivov, to je edino kar bi si želela drugače Tulipan in Kokica, a tko grozne izkušnje sta meli v prvo? Tokrat bom sigurno povedala, da ne grem ležat, dokler ne bo nujno in da naj čuvajo presredek.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 11:40:06
|
|
|
|
Tulipan12
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 In kdaj si se ves to dogovorila? Ko sem prišla v porodno. Če imaš čas izpolnit njihov 1000 in 1 obrazec, maš čas za pogovor. Mi je rekel T., da sem zgledala kot profesionalka v rojevanju , da prvič, ko sva prišla, sva bila oba čist polna optimizma in zelo nevedna, zdaj v drugo pa je rekel, da se je počutil kot bebec, ker je prišel kot prvič, le da je bil bistveno bolj prestrašen, jaz pa sem kr govorila in govorila - čeprav STRAH ME JE BILO KOT HUDIČ!!! In tako kot si sama rekla, v prvo me niti malo ni bilo, v drugo pa res na polno! Čeprav z meseci ta strah kar zbledi, priznam, pa ko si po roku, itak komaj čakaš... Se pa strinjam tudi z Najo, je lažje! Glede hitreje pa jaz nimam kaj za povedat, sicer so mi za prvič napisali trajanje poroda 6.43 ur, za drugič pa 2 uri, ampak sem bila prvič 6.43 v porodni, drugič pa 7.22, tak da ne vem, od kdaj so šteli te dve uri, ker tudi od takrat ko so mi EA vstavili, do iztisa, so bile 3.22h, tak da to kr neki na pamet pišejo... ampak TO NI pomembno!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 11:41:37
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 Felix- baje me ne smemo uporabljati Operila. Preveri, jaz sem tako slišala v lekarni. pišuka, nikoli mi ne bi padlo na pamet, da pa operila ne bi smela sem mal prebrala po forumih in res v enih lekarnah pravijo da ne, v drugih, da ja, Pušenjak pa pravi, da ni nič narobe, ker gre za zelo majhne količine. Mah, bom vseeno omejila uporabo, bolje preventiva
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 11:43:35
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 Ja, Felix tega imamo 2-3 leta...Valentin je sedaj velik cca 93cm...Pa mislim, da bo avgusta še imel tega, drugače pa tak imamo onega pravega tudi v čolnu. pa mu je ravno prav, ali še ima kaj lufta? Ker Jure je pri tavelikih cvikam, da mu ne bi bil premajhen. sem ga našla na ebayu in ga s poštnino vred lahko dobim za manj kot 26 EUR iz VB, pri nas pa stane 40 EUR Čakaj, kaj ta ne najmanši kar obstaja, ne? Lufta nima več. To je zelooo ugodno...Jaz sem dala 40,00 na sejmu pred dobrim letom, kjer so mi dali celo sejemski popust...Pa kaj niso zranev še kile napisane? ja, hvala za namig, sem preverila še kile in ta 2-3 leta je do 16 kg, naš jih ima pa 15 mislim, da bom vzela kar eno večjo cifro. Zdaj bom šla pa še na lov za tapravim rešilnim jopičem Ja, potem je pa res bolje, da vzameš večjega.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 11:44:12
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 Felix- baje me ne smemo uporabljati Operila. Preveri, jaz sem tako slišala v lekarni. pišuka, nikoli mi ne bi padlo na pamet, da pa operila ne bi smela sem mal prebrala po forumih in res v enih lekarnah pravijo da ne, v drugih, da ja, Pušenjak pa pravi, da ni nič narobe, ker gre za zelo majhne količine. Mah, bom vseeno omejila uporabo, bolje preventiva Ja, ful deljena mnenja so...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 11:46:13
|
|
|
|
KOKICA32
|
Hvala, Tulipan!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 12:20:50
|
|
|
|
Tulipan12
|
Evo, malo sem spravila stanovanje v red za silo, Luka šlafa drugo rundico, potem pa šibava ven kar na dvorišče, je malo senčke za njega in bazen zame! Moram si malo noge posončit, ker že tak mam nikakve, če pa so še bele zraven, pa so sploh estetski samomor! Jutri pa ima moj sonček že pol leta-grrrrrrrrrrrrr, kam gre ta čas!!!! Naja v petek je prazna luna. Greš? Jaz bom probala, malo bi se še morala potrudit... Prideš jutri?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 12:21:53
|
|
|
|
Tulipan12
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 Hvala, Tulipan! boš videla, da zna bit čudovito!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 12:23:09
|
|
|
|
Tulipan12
|
Persida kaj si ti videla, da sem jaz postala član RR, ko sta bila bavca stara 1 dan??
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 12:38:31
|
|
|
|
PERSIDA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12 Persida kaj si ti videla, da sem jaz postala član RR, ko sta bila bavca stara 1 dan?? Jaz temu pravim vse se zgodi z razlogom.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 12:49:41
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Nosečke, želim vam vsem en kratek in lep porod. Ma sej v drugo je vedno lažje. In hitrejše, to je bistveno. Pri nas je pa Operil nepogrešljiv. Ma raje to kot AB. Čez zimo ga kar dosti uporabljamo, takoj ko je nosek zamašen kapljica ali dve zvečer, pa fiziološka vsak dan, tudi zdej, preden gresta v posteljo. Tako da nam je uspelo malo zmanjšat ta ušeska in prehlade. Jaz tudi pospravljam... likam pa zdej grem sesat. Neja, ti mogoče še bolj priporočam operil v spreju, se mi zdi še bolj praktičen kot kapljice, ko mora otrok glavo nazaj držat. Ne, pri nas se bolj operil na kapljice obnese. Tistih 20 sekund pa tud držita glavo nazaj. Sem ti hotla rečt glede plenic, vi ste tak cel dan vzunaj ne? pa imej ga sam v spodnjih hlačkah ali kratkih in če se polula, pač zamenjaš. Če si vzunaj je najlažje, doma je smotano tiste lužice brisat.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 12:50:17
|
|
|
|
PERSIDA
|
Drage moje nosečke.Vem,da nobeni ni lahko ko se kaj zakomplicira.Ampak gledat je treba pozitivno.Tudi jaz ne bom pozabila vprašanja A ste si želeli dvojčka .In to od strokovne delavke ,ki dela in živi za rojstvo otrok.Danes gledam sicer z druge prespektive ,ker dejansko mi je hotela dobro čeprav ni zagotovila ,da bi tudi z enim donosla.Ampak takrat si je res ženska zaslužla ,da pritisnem njo ne popadek. Mislim,da nikjer ni zagotovila ,da bo vse po naših željah zato se je najbolje prepustiti toku ,kaj bo pač bo .Je,pa res ,da edino malo več vemo kaj lahko zahtevamo.Priznam ,če bi mogla še enkrat rodit bi me bilo po tiho res ful strah.Ker večje korajže kot sem jo imela je nikoli ne bi več imela .In čez vse kar je prišlo za porodom verjetno ne bi več zmogla . Verjemte še kako dobro vem kaj pomeni ko ti otrok visi na nitki življenja. Rodit bi ,pa jaz šla še ,samo hm...... so drugi dejavniki Tako da , jaz želim ,da vas mine strah in bo to izkušnja kot ste si jo predstavljale . Naj še odgovorim felix - da uspel je prvi ivf .Vem ,da sem srečnica ,tega se zavedam ,ker brez medicine ne bi nikoli zaužila sadov materinstva.
< Sporočilo je popravil PERSIDA -- 28.6.2011 12:55:56 >
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 12:52:41
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12 Naja v petek je prazna luna. Greš? Jaz bom probala, malo bi se še morala potrudit... Prideš jutri? Ja ja, v petek definitivno. Jutri pa tudi... dej Tulipan na zs mi napiši tvoj mail, ker ne vem zakaj ampak ga spet nimam. Pa ti bom na mail napisala za jutri.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 12:54:54
|
|
|
|
Najaa
|
Persida, bavca sta borca že od začetka. Joj jaz če bi bila noseča, bi se pa najmanj poroda bala. Takrat itak veš, da ven mora, druge ni. Bolj bi se bala nosečnosti, ko sem imela take štale... Ampak hej, moj trebuh bo ostal prazen (no, če ne štejemo špeha ).
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 12:57:10
|
|
|
|
PERSIDA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Persida, bavca sta borca že od začetka. Joj jaz če bi bila noseča, bi se pa najmanj poroda bala. Takrat itak veš, da ven mora, druge ni. Bolj bi se bala nosečnosti, ko sem imela take štale... Ampak hej, moj trebuh bo ostal prazen (no, če ne štejemo špeha ). No vidiš nikjer nisi osamljen primer
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 13:00:02
|
|
|
|
PERSIDA
|
Joj čist ste me znervirale s temi zgodbami. Najaa kaj doma se že vse sveti? Neki si pravla ,da prideš še meni malo pospravit ?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 13:03:58
|
|
|
|
Najaa
|
haham ko bi se le svetlo... Jaz rečem, da bom delala generalko, na koncu se pa ta generalka raztegne na cel mesec. Ampak hej, imam punci doma, pa je treba še njih pedenat, kuhat in take bale. Zdej smo pojedli in Nika je šla spat, ker se je zjutraj že tečna zbudila in je ne mislim do večera take prenašat. Sem ji pa obljubila sladoled, pol ko se naspi tak da je očitno z veseljem zaspala.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 13:09:32
|
|
|
|
KOKICA32
|
Persida SORRY!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 13:20:23
|
|
|
|
PERSIDA
|
Naj me kdo brcne ,da se spravim nekaj delat .Več ali manj se moram silit z delom.Čakam dan ko se mi bo nekaj z veseljem dalo
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 13:38:30
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Sem ti hotla rečt glede plenic, vi ste tak cel dan vzunaj ne? pa imej ga sam v spodnjih hlačkah ali kratkih in če se polula, pač zamenjaš. Če si vzunaj je najlažje, doma je smotano tiste lužice brisat. ma ja, tudi to sem počela, včasih celo brez hlačk on kot da ne ve, kdaj ga tišči, samo enkrat začne tečt. No, počasi počasi se vidi napredek, npr. preden gre pod tuš, si že sam vzame kahlico in ko jaz točim vodo, on lula. Se ne sekiram dosti, bo že, samo res sem pa mislila, da bo enostavneje.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 13:43:35
|
|
|
|
Najaa
|
Sej bo enostavno, ko bo pripravljen. Jaz še vedno verjamem, da otrok rabi čas. Eni prej, eni kasneje. Nika je lena, kot sem rekla. Ve, da jo lulat, pa noče it in ji uide. Ali pa me ne uboga, ko rečem naj gre in čez 3 minute je mokra. Pa sej je še celo poletje pred nami.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3.del 28.6.2011 14:28:25
|
|
|
|
Tulipan12
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Sem ti hotla rečt glede plenic, vi ste tak cel dan vzunaj ne? pa imej ga sam v spodnjih hlačkah ali kratkih in če se polula, pač zamenjaš. Če si vzunaj je najlažje, doma je smotano tiste lužice brisat. ma ja, tudi to sem počela, včasih celo brez hlačk on kot da ne ve, kdaj ga tišči, samo enkrat začne tečt. No, počasi počasi se vidi napredek, npr. preden gre pod tuš, si že sam vzame kahlico in ko jaz točim vodo, on lula. Se ne sekiram dosti, bo že, samo res sem pa mislila, da bo enostavneje. podpis kar pod celi post
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki BLOG: Pogovori z otrokom o seksuŠestletnici pa res ne bom razlagala o vzburjenju, poželenju ter vseh užitkih in darovih, ki jih lahko prinese seks! Kako...
Pesmi o mami in za mamoMama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.