|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2009 - 3.del
27.6.2011 18:50:31   
trezika
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

Sem dans Liji v Lidlu kupla kopalke (3,5€) in sicer dvodelne ker so se mi enodelne zdele brezveze.
In sem ji zdaj pokazala in noče modrca slečt. Sem ga prepozno skila. Itak je obsedena z modrci, non stop si moje oblači.user posted image
Evo, zdaj si že druge oblekla...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bo verjetno v manekenske vode zašla

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2676
27.6.2011 20:30:48   
Najaa
dan dan, kako ste kej?
Jaz sem fuuuul utrujena. Sma bila z mojim en dan na morju in sem čist premalo spala. user posted image No sej zdej tamali že spita tako da bom tudi jaz šla kar na kavč in spaaaanje.

(odgovor članu trezika)
Neposredna povezava do sporočila: 2677
27.6.2011 20:42:36   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: trezika

Maruša pa je prej na čebelo stopla user posted image user posted image je jokala tako da sem še jaz komaj solze zadrževala... potem pa jo je noga še dve uri za tistem bolela, je rekla, da ne more imet kroksov obutih, da ne more sama hodit, pa cel čas sem ji morala obkladke gor držatuser posted image pol pa sem se naredila, da sva padli po tleh in je lahko brez problema stopla na nogo, pa mene je pobrala.... user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image
ja jo nehalo bolet ko je tebe na tleh vidla user posted image

(odgovor članu trezika)
Neposredna povezava do sporočila: 2678
27.6.2011 20:43:45   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: trezika

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bo verjetno v manekenske vode zašla

user posted image user posted image user posted image prepoved po celi črti

(odgovor članu trezika)
Neposredna povezava do sporočila: 2679
27.6.2011 20:49:46   
tasa_m
Crkjena.
Lahko noč mačike, se tipkamo kaj jutri.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2680
27.6.2011 20:58:39   
Najaa
trezika, našo Tijo je pičla čebela enkrat, ko je bila stara cca leto in pol in je še dve leti govorila o tem pol. user posted image  user posted image

Ma, smo odvisne od knjig me tri. Smo šle v knjižnico kot vsak ponedeljek (dan za menjavo literature user posted image ) in imajo poletni delovni čas in je sam dop odprto. No in ne bodi len, se zapeljemo do ene druge... avto je poln knjig, ker mere tud ne poznamo. user posted image Sem pa zadnje čase spet malo v branje padla, kar moram met doma dobro knjigo. Mi je taaaak fajn sprostitev, da noro.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2681
27.6.2011 21:22:52   
tasa_m
Men je tud danes kolegica povedla naslo v od baje ene ful dobre knjige. zdaj pa moram samo po njo še it  user posted image
Sam zdj ni časa, je Lent user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2682
27.6.2011 21:53:59   
KOKICA32
IZVIRNO SPOROČILO: felix7

Kokič - eno nujno vprašanje zate. Kje ste kupili rešilni jopič za Valentina? Mi namreč hodimo na morje h kolegom, ki imajo tudi čoln, pa moram tole nabavit za Jureta. Sem malo gledala po netu, pa je ful različnih. Rada bi pa enega takega, ki ga ne bo ful oviral oz. ni ful debel...

Enega imamo od tukaj http://www.atal.si/cms/index.php Ta je čisto tapravi, ki v vodi drži glavo nad vodo....a mu je bil do sedaj še prevelik (kljub temu, da je najmanjše številke), zato je lani in tudi pred 3 tedni uporabljal tegale: http://www.konfidence.co.uk/acatalog/Konfidence_Jackets.html, ki pa je pravzaprav za učenje plavanja (mu lahko jemlješ tiste blazinice ven, ko otrok napreduje,...), ker ta mu je bil prav in ima tudi funkcijo jopiča a pač ni čisto po predpisih. user posted image Tega pa smo kupili enkrat na sejmu v LJ. Kje pa jih sicer prodajajo pa ne vem.user posted image

Ta pravega pa ima takega (podobnega, no): http://www.vodnisporti.com/oblacila/jopice/otroski-jopici/nexus-safety-vest

< Sporočilo je popravil KOKICA32 -- 27.6.2011 22:01:13 >

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 2683
27.6.2011 22:23:40   
KOKICA32
Dober večer!user posted image

Uuuuu, vam zavidam branje....Jaz pa berem še samo službene spise...user posted image

Danes sem imela popoldan Valentina v sp. hlačkah, pa sem mu nosila kahlico na cca 1h, pa je vedno lepo lulal vanjo. Bomo videli, kako bo šlo dalje...user posted image

Moram si urediti nohte na nogah a ne vem, če bom še zmogla.user posted image

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 2684
27.6.2011 22:24:09   
KOKICA32
Tasa GOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 2685
27.6.2011 22:31:18   
Najaa
Priden Valentin! user posted image Za lulanje mislim.
No jaz sem pa ugotovila, da je ta naša frača mala lena ko... Pride dan, ko hoče sama, da ji dam plenico gor, pride dan ko je celo pop. brez in tamala točno ve, kdaj jo lulat, ker gre sama, brez da kaj reče na školjko in lula. Pa danes ji je mal ušlo in pol jo nesem na školjko in še kar lula, kar pomeni, da že zna nadzirat svoj mehurček. No sej, počas pa bo.

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 2686
27.6.2011 22:53:06   
Tulipan12
Čer! Je kje katera?
Malo sem bila šlampasta zadnje dni, vem ja!user posted image  Poletna utrujenost?user posted image  al nekaj...
No, da si malce preberem za nazaj!

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2687
27.6.2011 23:25:01   
Tulipan12
trezika kaj naj ti rečem drugega kot user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...
tasa itak veš, da naaaaaaaaaviiiiiiijaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmm!!!!!!!user posted image user posted image user posted image
Valentin user posted image  za lulanje, pri nas je podobna scena, ampak ne vem, mogoče sem malo smotana, jaz sem si predstavljala, da je otrok pripravljen na odvajanje oz. brez pleničke, ko sam pove, kdaj mora lulat ali kakat. To da jo jaz nosim na eno uro na kahlico, se mi ne zdi neki napredek. Mogoče se motim. Kak ve razmišljate o tem?
tasa kaj Lija je že čist brez plenic čez dan?
persida legenda!user posted image user posted image user posted image user posted image

Punce Otroški lent v parku je spet super, oz. vedno boljši, vedno bolj primeren za naše otroke. Letos imajo za to starostno skupino postavljen taki mali poligonček in je super. Pa še nadzorovan je, jih ene punce spremljajo, jim pomagajo... res lepo. Pa celi park mi je full fajni, bi lahko kar cel dan tam preživela.user posted image  V nedeljo smo malo zabluzili in prišli domov komaj ob 21.30, je Lia danes prvič v življenju spala do 8.30!!! Sva rekla s T.-jem: se je že začelo, noč ma svojo moč!user posted image

Lia se je nekaj prehladila, ji teče iz nosa, sem že skoraj pozabila kak je to, bom potrkala, da od februarja niti kihnila ni! Zdaj pa ne more ponoči spat, ker ne more dihat in imamo spet veselico ponoči.user posted image  no, mogoče pa imam opravičilo, da sem bolj redko tu gor, ker čez dan, ko Luka spi, spim z njim, ostalo pa sva tak zunaj, zvečer pa sem čist adijo.

Kokica kje boš rodila? no, saj se niti za prvič ne spomnim al MB al Ptuj?user posted image  Epiduralna?

(odgovor članu Tulipan12)
Neposredna povezava do sporočila: 2688
28.6.2011 7:48:19   
KOKICA32
Dober dan!user posted image

Tulipan KONČNOOOO! user posted image Mi še nismo nič šli na Lent (v park), lani smo kar hodili...bo treba iti ja. Če pa imajo tako poštimano pa še posebej. Ker lani še razen kake predstave in opazovanja živali ni bilo kaj uporabnega za naše škrate.

Ne vem še kje bom rodila, kaj si mislim o MB tak veste, na Ptuj ne grem, v SG imajo EA 24h...Pa čisto iskreno ne upam v kakšno manjšo bolnico, če se kaj zakomplicira..potem oa otroka vozijo v MB. Kot pri Valentinu se bom tudi tokrat odločila za odvzem popkovnične krvi in mislim, da mi potem ostane le še MB.user posted image Za EA se pa bom odločila ja a ker je tukaj le od 7-15h, tak nimam šans. user posted image Bomo videli...

Neposredna povezava do sporočila: 2689
28.6.2011 10:08:19   
felix7
halo, halo, tukaj felix user posted image

evo, danes sem pa doma user posted image nos še kar zabasan, glava težka, kot da bi mela lubenico na ramenih, tako da si bom res privoščila počitek.
Kokica - hvala za izčrpno poročilo, že iščem najugodnejšo varianto. Tale konfidence jopič predvidevam, da imate 2-3 leta. Koliko je Valentin velik? Malo cvikam, da ne bil Juretu že letos premajhen, če vzamem to velikost.
Tulipan - a kdaj uporabljaš operil? Kadar ima Jure poln nos, mu pred spanjem obvezno spucam nos in našpricam operil, da lahko ponoči spi in diha čez noč. Zdej ko sem sama prehlajena, je pa tudi zame nepogrešljiv user posted image
O odvajanju od pleničk pa sploh ne bom zgubljala besed user posted image sicer občasno gre lulat na kahlico, če ga fajn nahecam in mu v zameno kej obljubim, če pa je brez pleničke, pa samo lužice za njim brišem... in pobiram kakce user posted image
nč, bi se spodobilo, da kej pospravim, k sem glih doma, da ne bo mož rekel, da ni nobene koristi od mene user posted image

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 2690
28.6.2011 10:15:43   
KOKICA32
Ja, Felix tega imamo 2-3 leta...Valentin je sedaj velik cca 93cm...Pa mislim, da bo avgusta še imel tega, drugače pa tak imamo onega pravega tudi v čolnu. user posted image

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 2691
28.6.2011 10:17:04   
KOKICA32
Felix- baje me user posted image ne smemo uporabljati Operila. user posted image Preveri, jaz sem tako slišala v lekarni.

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 2692
28.6.2011 10:18:28   
felix7

IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32

Ja, Felix tega imamo 2-3 leta...Valentin je sedaj velik cca 93cm...Pa mislim, da bo avgusta še imel tega, drugače pa tak imamo onega pravega tudi v čolnu. user posted image

pa mu je ravno prav, ali še ima kaj lufta? Ker Jure je pri tavelikih user posted image cvikam, da mu ne bi bil premajhen. sem ga našla na ebayu in ga s poštnino vred lahko dobim za manj kot 26 EUR iz VB, pri nas pa stane 40 EUR user posted image

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 2693
28.6.2011 10:19:54   
KOKICA32

pa mu je ravno prav, ali še ima kaj lufta? Ker Jure je pri tavelikih user posted image cvikam, da mu ne bi bil premajhen. sem ga našla na ebayu in ga s poštnino vred lahko dobim za manj kot 26 EUR iz VB, pri nas pa stane 40 EUR user posted image

Čakaj, kaj ta ne najmanši kar obstaja, ne? Lufta nima več.
To je zelooo ugodno...Jaz sem dala 40,00 na sejmu pred dobrim letom, kjer so mi dali celo sejemski popust...Pa kaj niso zranev še kile napisane?

< Sporočilo je popravil KOKICA32 -- 28.6.2011 10:20:52 >

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 2694
28.6.2011 10:24:04   
Tulipan12
Kokica glede na to, da sem imela v prvo blazno grdo porodno izkušnjo (je še ena Dr. v bolnici komentirala, da vsaka čast, da sem se odločila še za enega), ti lahko povem, da mi je bilo v drugo MEGA, res ena najlepših izkušenj v življenju! Boš videla, kakšna razlika je, ko že veš kako gre, kaj se lahko zgodi in kaj lahko zahtevaš. Ko sem prišla v porodno sobo, sem jasno povedala svoje želje in pričakovanja in omenila želje v primeru zapletov. Če ti dam samo primerjavo Lia-Luka: Lia: apgar 6,8, zašita CELA, kaj je to prerezanje popkovine, kaj je to pobožati okronano glavico pred finalom, kaj je to dobiti otroka neumitega v naročje, kaj je to biti z njim v porodni sobi 3 ure, 9 dni porodnišnice po porodu... Luka: apgar 10, en šiv, T. prerezal popkovino, cartanje bitja, ki si ga 9m nosil, še neumitega, 3 dni P po porodu...  pa je bila situacija v osnovi obakrat zelo podobna, oba po roku, oba v umazani plodovnici, kar nihče ne preverja, ampak je res razlika, ko jim dopustiš, da delajo po svoje, ker so strokovno ali pa jim natreseš par opcij in te upoštevajo in dejansko sodelujejo oni s tabo, ne ti z njimi. Pa da ne boš mislila, da zagovarjam MB P, ne, še vedno mi gre na bruhanje, ko slišim kaj delajo in ko vem kaj se lahko zgodi, ampak moja druga porodna zgodba je res fantastična!

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 2695
28.6.2011 10:25:48   
Tulipan12
Aja, Kokica, noro dobre slikice!!!user posted image  Hvala!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2696
28.6.2011 10:30:22   
KOKICA32
Hvala, Tulipanček za tvojo zgodbi. Saj tako nekako si tudi jaz predstavljam 2. porod. Čeprav, priznam me je tokrat res strah iti roditi, v primerjavi s prvič, ko sem bila veliki heroj in potem doživela 22,5h trpljenje, pa Valentin (apgar siecr 9, 9, 9) celi bogi, vijola barve, takoj na paracetamol (ker je bil predolgo v porodnem kanalu in je stokal), ne vem,kaj je to, da ti otroka položijo še neumitega na prsa, še umitega so mi ga dali le za 3sek. in takoj odnesli na intezivno....mene pa tam pustili samo, brez vode in hrane po skoraj enem dnevu....user posted image Ne, tega ne želim več!

V drugo pa res veš, kaj lahko zahtevaš in gre verjetno lažje. A v sebi nosim zelo močan, negativen občutek od prvič.user posted image Ki se ga ne morem znebiti.

Kaj pa si jim vse rekla, da zahtevaš, da bi rada imela, tvoje želje?

Neposredna povezava do sporočila: 2697
28.6.2011 10:30:25   
Tulipan12

halo, halo, tukaj felix user posted image

evo, danes sem pa doma user posted image nos še kar zabasan, glava težka, kot da bi mela lubenico na ramenih, tako da si bom res privoščila počitek.
Kokica - hvala za izčrpno poročilo, že iščem najugodnejšo varianto. Tale konfidence jopič predvidevam, da imate 2-3 leta. Koliko je Valentin velik? Malo cvikam, da ne bil Juretu že letos premajhen, če vzamem to velikost.
Tulipan - a kdaj uporabljaš operil? Kadar ima Jure poln nos, mu pred spanjem obvezno spucam nos in našpricam operil, da lahko ponoči spi in diha čez noč. Zdej ko sem sama prehlajena, je pa tudi zame nepogrešljiv user posted image
O odvajanju od pleničk pa sploh ne bom zgubljala besed user posted image sicer občasno gre lulat na kahlico, če ga fajn nahecam in mu v zameno kej obljubim, če pa je brez pleničke, pa samo lužice za njim brišem... in pobiram kakce user posted image
nč, bi se spodobilo, da kej pospravim, k sem glih doma, da ne bo mož rekel, da ni nobene koristi od mene user posted image

Lia je imela do zdaj kakih 4x v življanju zabasan nos, mislim, da sem ji 1x dala Operil, ma čist izključujem vsa ta stanja, ker je res tak redko (TRKAMMM!!!), da vedno, ko se kaj pojavi, šibam googlat za kake alternative!user posted image

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 2698
28.6.2011 10:46:47   
Tulipan12

Hvala, Tulipanček za tvojo zgodbi. Saj tako nekako si tudi jaz predstavljam 2. porod. Čeprav, priznam me je tokrat res strah iti roditi, v primerjavi s prvič, ko sem bila veliki heroj in potem doživela 22,5h trpljenje, pa Valentin (apgar siecr 9, 9, 9) celi bogi, vijola barve, takoj na paracetamol (ker je bil predolgo v porodnem kanalu in je stokal), ne vem,kaj je to, da ti otroka položijo še neumitega na prsa, še umitega so mi ga dali le za 3sek. in takoj odnesli na intezivno....mene pa tam pustili samo, brez vode in hrane po skoraj enem dnevu....user posted image Ne, tega ne želim več!

V drugo pa res veš, kaj lahko zahtevaš in gre verjetno lažje. A v sebi nosim zelo močan, negativen občutek od prvič.user posted image Ki se ga ne morem znebiti.

Kaj pa si jim vse rekla, da zahtevaš, da bi rada imela, tvoje želje?

Tudi Lia je prve trenutke življenja preživela na kisiku in atibiotikih, 3 dni intenzivne...user posted image user posted image user posted image  jaz pa brez kakršnegakoli podatka o tem, kaj je z mojim otrokom!!!Eh!!!!
Prosila sem za alternativno sobo, pručko za spuščanje otroka v kanal, EA, če bo hudo (dopoldan), odločno babico, ki me zna vodit skozi popadke (dobila najboljšo), vodo za pit (v prvo nisem smelauser posted image user posted image ), za vsak poseg (umetni popadki, količina, sredstva za lajšanje bolečin) so me morali vprašat, če lahko in kdaj lahko, čuvanje presredka (za 1 šiv sem se sama vtrgala), T. me je pri celem iztisu držal pod hrbtom in skoraj dejansko sam iztisnil otroka, pri Lii sta se mi 2 sestri metali po trebuhu, v glavnem full je bilo enih faktorjev, ki so oteževali prvi porod in drugega olajšali.

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 2699
28.6.2011 10:48:50   
Najaa
Nosečke, želim vam vsem en kratek in lep porod. Ma sej v drugo je vedno lažje. user posted image In hitrejše, to je bistveno.

Pri nas je pa Operil nepogrešljiv. Ma raje to kot AB. Čez zimo ga kar dosti uporabljamo, takoj ko je nosek zamašen kapljica ali dve zvečer, pa fiziološka vsak dan, tudi zdej, preden gresta v posteljo. Tako da nam je uspelo malo zmanjšat ta ušeska in prehlade.

Jaz tudi pospravljam... likam pa zdej grem sesat. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Igre in crkljanje z otroki sem preložila n...
Danes praznuje moj sin 27. rojstni dan. Ja, tile obrazki in rokice so se prelevili v odgovornega mladeniča, očeta enolet...
Zakaj nisi narisal mame?
Otroška logika - psihologija!

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.