|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2011
7.8.2011 10:08:30   
Janja506
Zdravo!

Mica Potica, kaj vse pa morem uredit pred rojstvom? Če se ne motim zaenkrat samo starševski dodatek, ki ga prejmem namesto porodniške (sem študentka), pa priznanje očetovstva, ampak to se lahko tudi po rojstvu uredi.

Ostale stvari so pa, če se ne motim, po rojstvu otroka. Je tak?

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
   RE: Oktobrke 2011
7.8.2011 21:17:04   
Weeda
Živjo, po kratkem premoru se spet malo javljamuser posted image .
Za nami je UZ v 31 tednu, vse izgleda OK, mali ima baje zelo dolge noge (hehe, to je po mami), težek je cca 1500 g. Seveda sem optimistično vprašala ginekologinjo ali potem res velja formula x2 in bo ob rojstvu mali težek 3kg....je rekla, da glede na trenutne mere praktično nemogoče in da ciljamo vsaj na 3500g. Očka je seveda ves ponosen da bo fant junak, mamica pa drži pesti, da bodo noge še naprej rastle, glava pa malo manjuser posted image .

Drugače ima pa Odeja Škofja Loka fino akcijo za posteljnine...45 EUR za komplet vzglavnik+prešita odeja+posteljnina oziroma 20% popusta če si izbereš komplet po lastni izbiri. Jaz sem kupila odejico za malega, vzglavnika za naju in posteljninico za malega (prevleka za vzglavnik, odejo in rjuho) in sem na vse dobila 20% popustuser posted image . Več info lahko najdete tudi na http://www.odeja.si/.

Pridno božajte buščke, pa čim več ugodnih nakupov vam želim!user posted image

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 1652
   RE: Oktobrke 2011
8.8.2011 9:05:24   
Mica Potica
Janja506, urediš si ta starševski dodatek in naročiš paket, ki si ga izbereš. Prav tako si mora tvoj parnter, če je zaposlen, urediti starševski dopust; pa mislim, da se lahko glede očetovstva tudi veliko uredi že vnaprej. a ne vem točno. Nekaj takega je razlagala v materinski šoli. Mogoče pokličeš in ti dajo informacije, hkrati pa vprašaj kaj vse potrebuješ od dokumentov, da ne hodiš zastonj.

Jaz grem v petek, pa bom takrat malce več vedla.

pa sem mislila, da bom ušla temu..  :)  ta vikend so se že začele te zadnje težave, ki so proti koncu. otekanje nog, boleče noge, pritiskanje na določene organe,... auch - mi ni bil ravno lep vikend, ker je bilo počutje prav na dnu. ponoči prav ne vem kam naj dam noge. Kot da bi me ves čas nekaj ščemelo, žgečkalo itd... zoprn občutek, kejr bi najraje odvezala noge in jih pospravila v kot.  :)

(odgovor članu Weeda)
Neposredna povezava do sporočila: 1653
   RE: Oktobrke 2011
8.8.2011 11:52:02   
lananai
Evo, hiter povzetek iz pregleda danes. Kri od prejšnjič OK, srček lepo dela, maternični pretoki OK. Dobila sem tudi inekcijo za RH-. Sem včeri tko čudno čutila ene bolečine na obeh straneh trebuha (prečno) in bi me bilo kar malo strah, če ne bi ena kolegica omenila, da se user posted image mogoče obrača... Ko sem to omenila, je rekla, da je mogoče, ker danes sem že OK. In res, leži že z glavico dol. Uh, kak neprijeten občutek je bil včeraj - kot da se je zagozdil prečno in da mu nič ne paše. user posted image No, naslednji pregled pa 14.09.

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
   RE: Oktobrke 2011
8.8.2011 11:52:12   
sončica25
Živjo!
......da se spet malo oglasimuser posted image
kako ste kaj souser posted image ??
moram malo pohvalit mojega možeka.....sem dva tedna nazaj bila malo pridna pa sem res nonstop kar nekaj pospravljala....pa me čaka konec tedna darilni bon za masažouser posted image seveda tudi kar že izkoristila.....pa opažam, da ima več pozitivnih komrntarjev glede mojega bušijauser posted image user posted image ....mi je všečuser posted image user posted image ......moram pa tud mal pojamrat da zadnje dni spim katastrofalnouser posted image .....me ta naš user posted image kar naprej brca, se premika in včasih me tako stiska da "pozabim" dihatuser posted image ....uh kaj šele bouser posted image spanje je pa zato slabše ker mi še ponoči ne da mira....pa kar naprej žejna, pa vroče.....skratka nič mi ne paše.....pa sama sebi se zdim smešna....sem takšna kot bi eno vveeeeliiiikoo žogo pojedlauser posted image user posted image je kar malo neroden tale moj buši user posted image da o posteljnih aktivnostih ne govorim.....polno smehauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...no, pridne bodite pa še kaj tipkam user posted image

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
   RE: Oktobrke 2011
8.8.2011 18:51:30   
Soncnica2011
Lepo pozdravljene vse nosečke user posted image ,

z velikim veseljem sem kar nekaj dni prebirala forum in se odločila, da se vam tudi jaz pridružim. Prihajam iz Ljubljane, to je moja prva nosečnost in moj PDP je 11.10.2011. Vidim, da ste nekatere že pridno zaključile z šolo za starše, midva jo šele sedaj obiskujeva.

Ali ste se morda že dobile na kakšni kavici oz. sladoledu?

Želim vam lep nosečniški nov teden user posted image


(odgovor članu sončica25)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
   RE: Oktobrke 2011
8.8.2011 20:50:05   
Sa.Ka
No, da se še jaz malo javim. user posted image

Smo ok, trebuh kar precej otrdeva, posledično pijem kar veliko magnezija. Čez 14 dni začnemo na veliko s preureditvijo prostorov, seveda tudi oprema za user posted image . Veliko imam skladiščeno pri kolegici, veliko doma, sploh obleke in malenkosti...nekaj še dobim, saj imam od prej poletnega otroka in mi oblekce 56 in 62 št. skorajda ne pridejo prav. Nekaj že, večina pa ne. Sicer pa imam oblek za 3 otroke oblečt, ker sem prevelik zapravljač za otroke. user posted image Nekaj je še sestra doložila in je tega res ogromnooo. Kar imam za nabavit je samo kozmetika za user posted image , 2 flaški, dude in mleko v prahu, za vsak slučaj. Drugače pa mislim, da tega mleka ne bom rabila, saj mi mleko že na polno ven teče iz prs. Z dojenjem nisem imela težav prvič, tako da upam tudi na drugo rundo. Nobene razjede, bolečin...nič, res imam lepo izkušnjo z dojenjem. user posted image Edino prvorojenka se je sama odstavila pred 6 mesecom starosti, pa sem imela mal depresije zaradi tega,saj sem upala na dojenje vsaj do 1 leta.

Prvorojenka je nora na moj trebuh, zaščitniška....je pa zelo samostojna pri vseh stvareh, kar mi zelo olajša, ko potrebujem počitek in v miru ležim kakšne pol ure. Bo taprava asistenka.user posted image

user posted image je ok, v trebuhu ima pravi rokenrol, sploh zadnji teden. Obrnjen je tako kot mora bit, tako da teh 10 tednov ima samo za rast in da se redi.user posted image  

(odgovor članu Soncnica2011)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
   RE: Oktobrke 2011
9.8.2011 12:29:13   
SRCE
Ojla....

Kako ste kaj? Jst kr vredu razen tega ,da imam skoz vodo zanič...enkrat rečejo vnetje,drugič je ok....pol vidi izvid druga zdravnica pa reče ,da ni vredu...tko,da ne vem kaj naj si mislim.......a ima mogoče še katera tolk izcedka? Jst ga imam full....in to tko kot,da bi bil "sesirjen"...vem,da se hecno sliši ampak ne vem kako naj opišem......

lp

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1658
   RE: Oktobrke 2011
9.8.2011 13:25:06   
Sa.Ka
IZVIRNO SPOROČILO: SRCE

Ojla....

Kako ste kaj? Jst kr vredu razen tega ,da imam skoz vodo zanič...enkrat rečejo vnetje,drugič je ok....pol vidi izvid druga zdravnica pa reče ,da ni vredu...tko,da ne vem kaj naj si mislim.......a ima mogoče še katera tolk izcedka? Jst ga imam full....in to tko kot,da bi bil "sesirjen"...vem,da se hecno sliši ampak ne vem kako naj opišem......

lp


Bi bilo fajn, če si vzameš v lekarni eno škatlo canestena, pridejo noter 3 tablete in krema. Če je sesireno je sigurno glivično vnetje.
Sama imam težave z uhajanjem vode, nenormalno. To mi je posledica še od 1 poroda.user posted image Zadnji teden sem pa nenormalno prehlajena, kiham, kašljam, se usekujem kar naprej in mi še bolj intenzivno uhaja urin.

(odgovor članu SRCE)
Neposredna povezava do sporočila: 1659
   RE: Oktobrke 2011
9.8.2011 13:56:13   
anak
Dober dan,

po dolgem času se vam še jaz oglasim. Pregled imam šele 2.9., tako da nimam pojma koliko smo veliki in težki. Po trebuhu sodeč smo veliki user posted image Zaenkrat je vse ok, razen zatečene noge...kot dve hruški. Ali katera pije železo? Meni ga je ginekolog predpisal, ampak se bom zeloooo potrudila, da se železo uravna brez sirupa....že tako ali tako sem zaprta.
Kar se pa nakupov tiče smo pa nekje na četrtiniuser posted image Babi in dedi našega fantička že sedaj razvajata, ko je je v trebuščku....kaj bo šele potemuser posted image Včeraj sem bila v Tosami in kupila neke njihove plenice brez klora....a jih katera pozna? Baje so to tiste, ki jih imajo v porodnišnicah. Kaj pa kozmetika? Jaz sem vzela kremico za ritko in olje od firme Gamma....me je prodajalka v Tosami čist prepričala...sam zdej sem pa mal skeptična user posted image A poznate to linijo? Ojoj, čisto sem zgubljena in zmedena med vso to poplavo kremic, dud, flašk....

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
   RE: Oktobrke 2011
9.8.2011 16:12:19   
marelicadoo
ahoj

mi smo imeli včeraj pregled z UZ mali v mejah normale vaga pa tam nekje 1770g tako da pravi da
placa še ima kar nekaj kar seveda tudi občutimo če ne prej ko se uležem user posted image

kajti naj še bo spanje na boku še tako priporočljivo je pri meni to zelo težko izvedljivo vsaj takrat ko je buden - ker to je zanj ta hud rokenrol to začne pipkat pa brcat - takoj ko ugotovi da je mal drug položaj

je pa res da mi je včeraj sestra rekla da naj si dam eno tako bolj malo blazino pod hrbet - da ne bom čist naravnost na hrbtu ležala ker to baje ni dobro zarad maternice - no in včeraj smo mal sporobaval ta sistem pa se je kar obnesel - tako da imamo zdaj že kar malo gužve v postelji user posted image

dans bili tudi mi v tosami nabavli vsega po malem - glede na to da je to naš prvorojenec sem se kar prepustila uni mami v trgovini da mi je svetovala

in ja tudi meni je dala une plenice za enkratno uporabo in sva vzela en paket od 2 -4 kg da jih sprobamo - kar bo pač bo

naslednji pregled pa imamo 31.8.2011 in takrat mi preverijo še kri

aja tudi jaz imam železove tablete Retafer -že drugo pošiljko in me ne zapirajo

pozdravček

(odgovor članu anak)
Neposredna povezava do sporočila: 1661
   RE: Oktobrke 2011
9.8.2011 19:06:26   
si.pikica
pozdravljene še z moje strani... po dolgem času

prejšnji teden smo bli na dopustu v Bohinju in v nedeljo smo prišli domov... pa bi se že takoj vrnila nazaj, vsaj glede spanja, ker tu je prevroče in posledično zelooo slabo spim. še dobro da sem še vedno na dopustu, pa lahko zjutraj malo potegnem user posted image

jaz sem ok, pred dopustom sem bla še na dolgem (3urnem) testu za sladkor in je blo vse ok (na srečo) in so mi rekli, da ni treba več ponavljat. tako da lahko veselo jem sladoled, ki mi paše v tej vročini.

user posted image vedno bolj miga in se premika, najbolj zvečer, ko se uležem, ma na srečo ne traja tako dolgo in potem lahko v miru tudi zaspim. komaj čakam naslednji pregled (19.8. imam UZ) da vidim kolko je velika in težka in seveda upam, da je vse ok. jaz manjših stvari še nisem kupovala, bom verjetno v drugi polovici septembra, jutri pa začnem z materinsko šolo.
Železo: jaz ga pijem že kakšne 4 mesece in nimam nobenih težav s prebavo, je pa res, da jih nikoli nisem imela. in kljub temu, da ga jemljem, sem bila zadnjič na spodnji meji s hemoglobinom, pa tudi s hrano gledam da ga dosti vnesem v telo. nekih hujših težav z izcedki in vnetji pa nimam, voda je vedno ok, na pregledih.

mislim, da sem se kar dosti razpisala, glede na to da se že dolgo nisem oglasla... fajn bodite... LP

(odgovor članu marelicadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1662
   RE: Oktobrke 2011
9.8.2011 19:24:57   
pikomiko
Da še jaz malo pokukam.

Danes sem bila na ponovnem testu za sladkor. 1. je bilo ok, tudi danes je bilo tako. Ponovno me je pa poslala zato, ker sem imela že dvakrat povečane ketone v urinu. Tudi jaz pijem železo že 4. mesec pa sem še bolj odprta, kot prej. user posted image

NAKUPI večino imava nabavljeno ali sposojeno, nekaj še dobiva. Pleničke in kozmetiko bom pa nabavila v septembru.

Naš pikec včasih igra nogomet z nogami drugič pa daje glavce v mehur ampak mi je to njegovo premikanje zelo všeč.

Soncnica2011 dobrodošla med nami user posted image .



(odgovor članu si.pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1663
   RE: Oktobrke 2011
9.8.2011 21:20:07   
majcika09
živjo punce, ja dolgo je trajalo, pa sem tudi jaz prišla do tega da bomo oktobra (okoli 23.) zibali in to punčko. zaenkrat nimam prav nobenih težav, pa sem že 36 let stara in bo to moje prvo dete! ne slabo, ne drugih čudnih znakov tipičnih za nosečnosti nimam, razen tega da se lepo redim in čutim brcanje. vsem oktobrskim mamicam želim srečno!user posted image

(odgovor članu agotha)
Neposredna povezava do sporočila: 1664
   RE: Oktobrke 2011
9.8.2011 21:23:37   
majcika09
IZVIRNO SPOROČILO: marelicadoo

ahoj

mi smo imeli včeraj pregled z UZ mali v mejah normale vaga pa tam nekje 1770g tako da pravi da
placa še ima kar nekaj kar seveda tudi občutimo če ne prej ko se uležem user posted image

kajti naj še bo spanje na boku še tako priporočljivo je pri meni to zelo težko izvedljivo vsaj takrat ko je buden - ker to je zanj ta hud rokenrol to začne pipkat pa brcat - takoj ko ugotovi da je mal drug položaj

je pa res da mi je včeraj sestra rekla da naj si dam eno tako bolj malo blazino pod hrbet - da ne bom čist naravnost na hrbtu ležala ker to baje ni dobro zarad maternice - no in včeraj smo mal sporobaval ta sistem pa se je kar obnesel - tako da imamo zdaj že kar malo gužve v postelji user posted image

dans bili tudi mi v tosami nabavli vsega po malem - glede na to da je to naš prvorojenec sem se kar prepustila uni mami v trgovini da mi je svetovala

in ja tudi meni je dala une plenice za enkratno uporabo in sva vzela en paket od 2 -4 kg da jih sprobamo - kar bo pač bo

naslednji pregled pa imamo 31.8.2011 in takrat mi preverijo še kri

aja tudi jaz imam železove tablete Retafer -že drugo pošiljko in me ne zapirajo

pozdravček


danes sem si kupila v baby centru blazino za nosečnice, ki je tudi za dojenje in boljše spanje mamice in sem popoldne že probala in je suuuuuperrrr-priporočam! user posted image

(odgovor članu marelicadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1665
   RE: Oktobrke 2011
9.8.2011 21:53:07   
frutolino
Ne morem, da ne bi tudi jaz mal napisala, ker ste ostale tako pridne in sproti poročate!

Jaz se pa morem pohvalt, da me je danes ponoči moj sinek pustil spati. Po 2 mesecih sem se končno ponoči naspala, pa še vroče ni bilo!user posted image user posted image
A se še kateri dogaja, da je vaš otročiček v trebuščku kakšen dan bolj miren kot ponavadi? Moj je danes skoraj ves čas spal, šele zdajle ga mal bolj čutim! Se mi je kar mal čudno zdelo čez dan! Sem hotla kar h G, da mi naredi UZ, da vidim če je vse OK!
Nabavila sem že skoraj vse! razen voziček moram še kupit!
V petek gremo še drugič na morje in komaj čakam!!!

pa pa
frutolino

(odgovor članu majcika09)
Neposredna povezava do sporočila: 1666
   RE: Oktobrke 2011
9.8.2011 21:55:48   
frutolino
Aja pa danes so me iz ambulante klicali, da nimam dober urin in, da morem jemat antibiotik! A ima še katera takšen primer? Antibiotik moram jemat 5 dni na 12 ur!
Pa pit moram 2 l vode ali čaja na dan! Saj vem, da morem ampak men ta voda ne gre po grlu dol! Ma se bom prisilila pa bo!!!

frutolino

(odgovor članu frutolino)
Neposredna povezava do sporočila: 1667
   RE: Oktobrke 2011
10.8.2011 5:46:02   
pokamoka
heeej
Da se malo javim po več kot tednu dni. Hmm... pa nisem bila na dopustu, ampak v bolnici. Sem ležala na opazovanju, ker nekako ni jasno, kaj se je dogajalo. In kaj se dogaja. Jao... ni bilo prijetno.
Sem dobila blaaaazne bolečine v trebuhu (ne krči ali popadki)... smo leteli v porodnišnico... vsi UZ in CTG-ji so bili super in z detetom se vse lepo godi. Še dobro:) Kri je bila kar o.k., tudi voda kar o.k. Nekako je vse skupaj neznano, kaj se je dogajalo. En teden ležanja, opazovanja, totalnega počitka (s tem, da sem že prej preceeej počivala) in potem sem šla domov. Navodila: počitek, počitek, nič napora, nič dvigovanja... Po enem tednu sem doma, spet na pregledu pri svojem G. Kri je slaba, imam kao neko vnetje (ni jasno kje), dobila sem železo (kar ni najhujše) in nadaljni počitek. Dete pa veselo raste... v več kot mesecu dni se nisem nič zredila, kar (menda) ni nič zastrašujočega.
Trenutno sem doma, berem, počivam, urejam stvari za dete (kar pač lahko)... kako bo z nakupi še manjkajočih stvari še ne vemo, ker ne vem, kako se bo moje stanje razvijalo dalje. Če ne bi imela tako napetega trebuha, bi bilo vse o.k. Počutim se o.k., voda mi ne zastaja (moram potrkati na les), nič drugega me ne boli... samo ta trebuh imam napet non stop, kot da bi bila non stop fuuul sita.

Grem pa proti dopolnjenemu 32. tednu, tak da smo že daleč. In to me veseli. In zdaj je za pričakovati, da se bodo začele kake take težavice, ki jih opisujete že zgoraj... slabo spanje (o tem bi lahko napisala roman), prevelik trebušček, težje dihanje (hja, tudi o tem bi se lahko pogovarjala:)... ampak, bomo zdržali.

Toliko za zdaj... se bom še javila...
bodite lepo, pa se beremo:):):)

(odgovor članu frutolino)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
   RE: Oktobrke 2011
10.8.2011 11:44:36   
Mica Potica
Živjo,

no in danes tudi jaz od G. UZ je ok, dete raste in ima že kar 2,2kg. Kar je kar veliko. A menda ni nekega pravila, saj lahko pridobiva na teži še naprej, lahko se malo ustavi, tako da.. še upamo, da ne bo ravno med najtežjimi. :)

Sem imela pa ponoči pravo katastrofo s križem. Cel dan me ej nekaj špikalo, ponoči pa sem dokončno obtičala na wc školjki. :) če ne bi bilo možeka, bi verjetno tam prespala noč. Ker me je prav močno zagrabilo, nisem našla nobenega pravega položaja za ležanje in sem, ko je bolečina rahlo popustila opravila projekt - preselitev v dnevno sobo, da ne motim možeka. Tam pa zopet obtičala v sedežem položaju. Auchhh.. je blo kar zanimivo. ni šlo ne milimeter levo, niti desno, niti gor, niti dol...dokler ni prišel zopet možek in me dvignil ter odnesel v posteljo. Po 2h je malce popustilo in sem lahko vsaj zaspala. danes pa le rahla bolečina. Možno, da se je kaj ukleščilo. Skrbi me le to, da se mi zopet to naredi, ko sem kje sama.. uh, prav nič ne moreš. :)

Jaz imam naslednji pregled 13.9., ker je moja G na dopustu, potem pa že čez 3 tedne rok. uh, bo kmalu.

Prav tako sem bila danes tudi na centru za socialno delo in dobila en kup papirjev. Zdaj pa na delo z izpolnjevanjem.  :)

Lepo se imejte in razvajajte svoje bušije! ;)

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1669
   RE: Oktobrke 2011
10.8.2011 13:18:23   
Sa.Ka
Meni je pa prav smešno,ko vam govorijo o nekih težah otročkov. Kar se mi zdi totalno brezveze. Ajd, ne rečem če gre otrok preko 4 kile, pol ja. Men je blo v prvo napovedano preko 4 kile, rodila komaj  s 3 kilami.user posted image Za celo kilo so se usekali. Res, vsak otrok se razvija po svoje. V prvi user posted image sem imela že na MF otroka težkega malo manj kot 600 g, v 22 tednu. Kar je res veliko za te tedne. Zato so tako paniko delali kako bo težko to dete rodit. Pa je bil sam porod sam težek zaradi komplikacij. No,. zdaj v drugi user posted image pa sem imela v 28 tednu otroka težkega malo manj kot 900 g.
Če je karkoli narobe,ginekolog ukrepa pravočasno, splohče gre za zahiranost. Pri pretirani teži pa pač samo sprožijo porod, če je mama ogrožena glede na konstrukcijo in načinov prejšnjih porodov.
Moja sestrična je rodila en teden čez rok, velikan 59 cm, težak preko 5 kg, obseg glave 40.

To sem napisala sam tko za druge  user posted image , da se ne bodo sekirale s temi kontrolami rasti, pa kao napovedanimi težami, pa koliko morajo tehtati otroci po tednih...user posted image

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1670
   RE: Oktobrke 2011
10.8.2011 13:34:23   
Sa.Ka
IZVIRNO SPOROČILO: frutolino

Aja pa danes so me iz ambulante klicali, da nimam dober urin in, da morem jemat antibiotik! A ima še katera takšen primer? Antibiotik moram jemat 5 dni na 12 ur!
Pa pit moram 2 l vode ali čaja na dan! Saj vem, da morem ampak men ta voda ne gre po grlu dol! Ma se bom prisilila pa bo!!!

frutolino


A veš kako je fajn imet pollitrške flaške doma, pa vodo not. Pa ko spiješ npr. eno kavo, ali če maš kakšnega na obisku in za malo šalo popiješ tiste pol litra vode. Večkrat na dan, pa je.user posted image

(odgovor članu frutolino)
Neposredna povezava do sporočila: 1671
   RE: Oktobrke 2011
10.8.2011 16:51:36   
Nevihta123
Frutolino tudi jaz imam probleme z vodo, nism pa nikoli žejna. Sama vem da premalo tekočine spijem.
Sa-Ka tudi tvojo varianto sem že sprobala, pa par dni mi je šlo, pol so pa flaške kar polne ostajale:(

Tudi jaz sem danes imela pregled in UZ. Zdravnik je potrdil da je user posted image user posted image
1900 g ima, pa z glavico dol obrnjen.
Novo kontrolo imam 13.9, ko začnemo z CTG.

Porodniško imam tudi zrihtano, začnem z 8.9.. Denar za paket pa baje dobim nakazan 15. ta mesec.

Drage user posted image lepo napredujemo, ne? Zdaj pa ni več daleč do oktobra user posted image

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1672
   RE: Oktobrke 2011
10.8.2011 19:44:12   
inja22
hej hej se od mene :)js bom jutri 32  teden tocno in imam g,upam na uz :)js tud vse uredila na socialni ze,tko d me caka sm se soping konc avg oz na zacetku sep :)pijem pa tud js premal...zanekt nimm vecjih problemu razn umirm od zgage,vsake par dni zatekajo noge..spim itk nc..kriz..uh..ampk vse to spada zraun ane :):)ce bo tko do konca bo kr ok :)punce neki bi vas prosila,vse tiste k ste napisale teze otroka ami lahko napisete se v katerem tednu je meu vas bejbi tok teze??:)oz kter dan ste/teden ste ble na pregledu?men je pa to zlo zanimiu hehe,ne recm d se ne zmotjo  kdaj,ampk je pa fajn  vedt kok prblizn ma detece kg :)vsaj men :)se javm jutr,upam d bo vse ok :)lp bejbeeeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nevihta123)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
   RE: Oktobrke 2011
10.8.2011 20:29:04   
pikomiko
Danes sem se naročila za samoplačniški UZ.user posted image Sicer bom dala 50 eurov ampak bom vsaj pomirjena.Sem pa tudi dobila novega G v marcu 2012, tko da se rešim tega mojga zmaja user posted image . Klicala sem tudi za pediatra,če sprejemajo in je rekla sestra v ZD, da naj pokličem 1.teden po rojstvu. Mene urejanje papirjev še čaka v naslednjem tednu, le v službi imam urejeno. Porodniško pa začnem 5.9. Zdej pa na polno uživam dopust do takrat.

Jupiiii še malo pa bomo cartale naše bebije. user posted image

Ponovni pregled 7.9.

< Sporočilo je popravil pikomiko -- 10.8.2011 20:30:44 >

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1674
   RE: Oktobrke 2011
10.8.2011 21:04:55   
frutolino
evo mene!

Danes sem si skuhala 2l nesladkanega čaja in mi kar gre ampak se morem prisilt, da ga spijem! Ah saj bo!
Moj mali je imel 1750g pri 30T5D (pregled sem imela 1.8.) naslednjega imam pa 22.8.2011!
Danes sem se pakirala ker gremo jutri še za 10 dni mal riti namakat na morje! Ko pridemo pa nazaj pa bom zrihtala papirje do konca!
Moj mali je super! Včeraj me je sicer mal skrbel ker je bilo nenormalno mirno v trebuhu ampak je dones vse nadoknadu user posted image ! Nobenih drugih problemov nimam, razen velik trebuh in mal me medenične kosti bolijo tak, da se morem zelo počas vstajat iz stolov in kavčev!
No to bi bilo za danes vse! Bodite pridne in se vidimo ko se vrnem iz morje!

frutolino

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




ime
SINEJA



Aljaž (45%)

Blaž (31%)

Tjaž (24%)


Število vseh glasov: 272

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!