|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2011
23.7.2011 19:13:46   
Mica Potica
... primla za en drog..... ah te tiskerske napake.  :)

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
   RE: Oktobrke 2011
23.7.2011 20:10:06   
pokamoka
heeej
Mica Potica... meni se tudi premika najino dete precej v trebuhu, ampak ne vidim toliko zelo premikanja od zunaj, kot ti. Hmmm... sem 28t 5/7... ampak na trenutke je dete zelooo aktivno. Je pa res, da je postavljeno pokončno, torej ima glavico na vrhu in nogice spodaj. Torej, tudi brcike čutim precej spodaj...
Kar pa se ti ka križa... hmm... tudi mene vsake tolko boli, nimam pa nekih blaznih problemov s tem. Še zaenkrat in upam, da tako ostane. Tak da ti ne vem povedati, kaj naredi. MIslim pa, da se pač moramo sprijaznit s takimi in drugačnimi bolečinami in jih lajšati, če se jih lahko lajša... drugače pa pač preživeti še teh nekaj tednov:)

Midva sva bila danes na šopingu... urejava ša delavno sobo, potem bo prišla na vrsto še otroška. POpoldne pa sem izkoristila za počitek:):):) Mi je prav pasalo, ker sem danes ponoči precej malo spala... ne vem, kaj me je mučilo... sem sicer v nekem čudnem obdobju, ko bom mogla v kratkem sprejeti nekaj pomembnih odločitev kar se tika moje kariere in mislim, da mi v glavi to povzroča nemire in pretrese... tak da mi je spanca danes malo manjkalo, ampak bom že nadoknadila:)

V zadnjih dveh dneh me je nekoliko bolela medenična kost. A to še katero boli??? Ne vem... pa mislim, da je danes že bolje. Pojma nimam... taki čudni občutki, ki jih sploh na znam opisati.

Drugače pa naj še napišem, da sem DO ZDAJ s svojo nosečnostjo zelo zadovoljna. Vedno sem si namreč mislila, da bom med nosečnsotjo sitna, precej nezadovoljna, da se bom redila kot nora, da bom imela take in drugečne težave, da bom imela probleme s prebavo... hja, pa moram reči, da je DO ZDAJ vse super. Počutim se fajn, redim se ne ekstremno... in DO ZDAJ mi vse super štima. In sem res zadovoljna. Pa mnogo ljudi mi reče, da ful fajn izgledam... hja, seveda, ker se zlo fajn počutim.

No, zdaj bom pa končala... sem se ful razpisala...
bodite lepo... pa se beremo...
pa pa:):):):)

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
   RE: Oktobrke 2011
24.7.2011 20:59:55   
Weeda
Živjo punce,
evo jaz in mali se javljava po 1 mesečnem potovanju. Od začetka 24. do začetka 28. tedna smo pohajkovali čez lužo in bilo je res fenomenalno. Čez dan smo malo hribolazili, pohajkovali, plavali in šnorkljali in malemu je bilo očitno super všeč, ker se je ves čas zibaluser posted image . Možek je sicer hodil naokoli otovorjen kot mula (da ja ni zmanjkalo vode, pa sadja, pa hrane zame) ampak mislim da sem mu kar sproti razbremenjevala ruzakuser posted image .
No, sedaj smo že dober teden doma, za mano je pregled sladkorne (k sreči vse OK) in krajši pregled, 5.5. imam pa že pregled v 32. tednu.

Se mi zdi, da sem ujela zadnji čas za daljše potovanje. Zadnjih nekaj dni in potem ko sem prišla domov je začel mali vidno rasti iz dneva v dan, še sama nisem mogla verjet! Trebuh tako raste, da res ne vem kako bom izgledala žez 2 meseca in poluser posted image . Zadnji pregled je sicer pokazal +6, imam pa občutek, da na naslednjem ne bom več sledila trendu +1kg/mesecuser posted image . Dogaja se mi, da že precej težko sedim dalj časa skupaj (v službi mi je že skrajno neudobo), no ampak vidim, da nisem edina. Mali pa brca, se premetava ponoči, podnevi, skratka v bušiju je pravi žur, včasih celo tako da me ponoči zbudiuser posted image .

V zadnjem tednu se mi je pojavil tudi tak lušt po čokoladi, da imam kar slabo vest ko pojem toliko sladkega. Večinoma se trudim jesti temno čokolado z več kakava, hkrati se tolažim, da še vedno pojem ogromno sadja in da je to zelo zdravo,....

Sva pa začela pospešeno opremljati sobico. K sreči bom dobila oziroma odkupila precej rabljenih stvari, ki sicer izgledajo kot nove (posteljica, previjalna), srečo sem imela tudi z vozičkom (rabljen speedy quinny, športni del+košara+zimska vreča za 200 EUR), ki prav tako izgleda kot nov. Sedaj pa kupiva samo še lupinico+isofix, jutri grem kupit novo ležišče za posteljico+vzglavnik+zaščitno podlogo, potem pa smo že skoraj pripravljeniuser posted image .

Me veseli, da tudi vaši buški pridno rastejo in čestitke vsem za super rezultate preiskav (ne bom vsake posebej omenjala, ker sem ravnokar nadoknadila za 1.5 meseca zamujenih prigoduser posted image ).

Če pa slučajno še katera ni imela pregleda za sladkorno, vam priporočam, da si s sabo prinesete limono (lahko npr. polovičko) in si jo stisnete v kozarec s sladkorjem (preverjeno dovoljeno). Vam bo precej olajšalo življenje:)

Uživajte še naprej z vašimi buščki!user posted image

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
   RE: Oktobrke 2011
25.7.2011 14:02:54   
carmik
Pozdravljene!

Da se vam še jaz malo javim, čeprav vas redno prebiram, redko kdaj pišem... Kako ste? js se počutim super, trebušček tut ni prevelek tko da me še ne ovira. Zanima me kdaj boste začele pripravljati cunje? (pranje, likanje) jaz sem začela cunje sortirat po velikosti, pranje mam pa konec avgusta na urniku. Kaj pa ve?  Kdaj boste sestavile posteljco, previjalno..? jaz načrtujem nekje začetk septembra, saj bi rada mela vse prej pripravljeno, da ne bi vse čakalo na zadnji trenutek..

a imate že pripravljen pajacek za iz porodnišnice? kaj ste izbrale? jaz mam plišast pajacek, bodi z dolgimi rokavi, (verjetno bom dvojni bodi uporabila ali pa kakšno majčko za čez), plišasto jopico, kapco pa copatke.

a ste se kej držale seznamov glede oblačil? kok komadov pajacov, bodijev, majčk mate ene številke ( npr. 56,62 ....). Jst mam 56 zelo malo, večinoma 62.

mi pričakujemo user posted image ... je pa zelo aktivna, brca pa najbolj zvečer in ponoč, ko jaz hočem spat

A boste mele vi ležalnik? jst bom kupila rabljenega, ker so mi vsi rekli da je ful praktičen?
kaj menite o igralnem centru ( to je tista blazina z lokom, na katerem so igračke)?

lepo se imejte in uživajte v user posted image

(odgovor članu Weeda)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
   RE: Oktobrke 2011
25.7.2011 17:24:19   
lananai
ležanje na levem boku - ne upoštevam. Ležim tako, kot mi najbolj paše. Ponavadi menjavam boke. Tudi na hrbtu se še da nekaj časa.

pregled - sem vam dolžna še poročilo od prejšnjega tedna... Sem delala test za cuker. Tista voda sploh ni bila tako sladka, kot ste vse strašile, se je dalo normalno popit. Rezultati naslednjič oz. če bo kaj narobe, pokličejo. Hemoglobin nizek (94 user posted image ) in sem dobila sirup železa. Zdaj se bo začelo pa zaprtje, ja... sem že nabavila Donat. user posted image Testirali bodo tudi za tokso. Mi je pa G delala UZ, ki ga niti nisem pričakovala. Rekla je, da velikost ustreza 25t in da je živahen user posted image (je kr neki migal, ko ga je merila). Naslednjič moram it tja 27.07., dat kri. Naslednji pregled in inekcija za RH- 08.08. Popoldne še isti dan pa spet na morje. Jah, ta teden nismo imeli kaj dosti od njega, je bilo mraz in vsako noč dež. No, smo vseeno uživali najbolj, kar smo v dani situaciji lahko. Bo naslednjič bolj toplo. user posted image

sončica25, jst bom rodila v CE. Za kater datum se zmeniva? user posted image Vidim, da imava le 1 dan narazen PDP. No, jst ciljam na 15. - 20. oktober, če bo le ratalo. user posted image

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
   RE: Oktobrke 2011
25.7.2011 17:38:14   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: pokamoka
V zadnjih dveh dneh me je nekoliko bolela medenična kost. A to še katero boli??? Ne vem... pa mislim, da je danes že bolje. Pojma nimam... taki čudni občutki, ki jih sploh na znam opisati.


Mene tudi občasno bolijo kosti spodaj. To se po mojem raztezajo in počasi pripravljajo na dan D. Mene so najbolj bolele tisto noč, preden sem potem šibala v P. user posted image

carmik, veliko vprašanj. user posted image Tako je prav.
Naša prvorojenka je na svet prijokala s 47cm in je bila prvi mesec kar v 50 št. cunjic. Tako da, če ne pričakujete ekstremno velikega dojenčka, bo 56 sigurno tudi zelo prav prišla. Sploh ne vem, kdo je začel z govoricami, da je najbolj pametno kar z 62 začet. user posted image Naša je imela 62 še celo poletje, pa je rojena konec aprila. Če se pa rodi nekje povprečen dojenček (52cm recimo), je prvi mesec še oblečen v 56 številko. Če ga oblečeš v večje, zgleda kot en pajac in vse visi od njega. Drugih seznamov se pa ne bom držala (št. bodijev, pajackov...). Za prvi mesec bom imela upam zadost, potem bo pa že pasalo it malo v svet pogledat in kaj lepega kupit. user posted image
Jst bom upam do konca avgusta spravila vse oblekice na kup (še kar dobim sposojenega). Prati nameravam začet sredi septembra, da me spet ne prehiti, kot prvič. user posted image
Za iz porodnišnice bo najbrž šel moj v nabavo, ko bom rodila. Tako je bilo tudi prvič, ker št. 50 nisem imela doma nič. Bodija bova mogoče že prej izbrala, kompletek za povrh bom pa njemu prepustila izbiro. user posted image Kdo ve, do katere dolžine bo naš user posted image zrasel...
Ležalnik imam, ga je dobila princeska ob rojstvu (me je teta vprašala, česa si želiva) in je prišel zelo prav. Igralno podlogo sva pa dobila podarjeno od žlahte, ker je niso več rabili. Bi se dalo tudi brez kaj improvizirat in navesit kake igračke nad glavo. Ampak ker smo jo imeli, smo jo pokoristili.

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1606
   RE: Oktobrke 2011
25.7.2011 20:12:16   
polikana
Hello, Brižitka.
Malo prebiram vaše čveke, drugač sem pa med novembrkami. Od kod si, če ni skrivnost? Jaz sem iz Brežic in mi ful manjka družba kake user posted image za kako pijačko pa čvek.

(odgovor članu brižitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
   RE: Oktobrke 2011
25.7.2011 21:39:15   
Janja506
O kakšnem ležalniku ve to govorite?

Lahko katera priloži link, da vidim.

Hvala

(odgovor članu polikana)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
   RE: Oktobrke 2011
25.7.2011 23:07:38   
lananai
mi imamo takega

http://www.mami.si/si/otroska-oprema/hojice-in-lezalniki/lezalnik-melodia-g1667.shtml

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 1609
   RE: Oktobrke 2011
26.7.2011 8:45:51   
Janja506
Aha, zdaj pa vem, o čem govorite. Ja, te ležalnike res vsi ful hvalijo, tako da ga bomo najverjetneje mi tudi imeli. Kupili pa ga bomo, ko bo čas za to. Trenutno še nimamo neke nakupovalne mrzlice, se nam zdi še vse tak daleč, čeprav vemo, da bo hitro prišel ta dan.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1610
   RE: Oktobrke 2011
26.7.2011 9:37:50   
pokamoka
heeej
Kako ste kaj, punce??? Jaz sem o.k. Včeraj smo dobili voziček:):):):) Smo ga naročili v BC in so me klicali, da je še en dan akcija 50:10 in če ga pridem iskat. Seveda sem kot raketa šla v Ljubljano in ga prevzela in dobila še bone, ki jih moram zdaj porabiti do konca septembra. Fuuul fajn, ker bom mogla nakupit vse dodatke, flaške, dude, plenice... in bo ravno prav. Vozička nisva nič sestavljala in razstavljala, ker sva ga kar original zapakiranega pospravila na podstrešje, da se nama zdaj do novembra ne zapraši... ga bova razstavila, ko bo otroška soba pripravljena in bova še voziček dala vanjo, da bo počakal na uporabnika/uporabnico. Tak da zdaj imamo že vse ta ˝velike˝ stvari, ki jih rabimo za novega družinskega člana (posteljico, previjalno mizo, voziček). Aja, rabiva kupit še eno omaro za v sobo... že vem, kaj bi rada, samo spravit se moram v nabavo:)

Kar se tika oblekic in velikosti oblekic... jao, se sploh še ne ukvarjam s tem. Ne vem, a sem pozna al ne. Ampak mi nekako še ne sede to opravilo. Dokler sobica ne bo urejena, nimam prostora, da bi zlagala in sortirala te cunjice. Bom res počakala sobico, ki bi morala biti urejena v roku enega meseca, potem pa akcija. Kot sem že napisala enkrat prej, bom kar nekaj oblekic dobila izposojenih... in bom potem videla, če mi še kaj manjka. Ne bom kupovala kar nekaj na slepo, ker bo itak potem šel denar prav za vse sorte stvari za otročka.

Medenična kost me še malo boli, ampak računam, da bo nehala, ker sem v podobni situaciji bila že nekaj časa nazaj, pa je nahala boleti... tak da... pa tudi mislim, da je vsak dan boljše. Bomo videli... itak pa ni neke blazne krize, da ne bi mogla preživet. Saj kar gre:):):)

Toliko za zdaj od mene... pa se še beremo.
lepo bodite in uživajte
pa pa

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 1611
   RE: Oktobrke 2011
26.7.2011 11:07:13   
inja22
lp vsem user posted image da se se js malo javim po dougem casu :)js se zlo trudm spat na bokih ampk se doskt zbudim na hrbtu..kadr lezim na desnem boku je moja pikica took zivahna da se vcas sprasujem a je to sploh mozn..neb rela d me brca no..nimm pojma kaj dela,ampk se mi trebuh zacne kr trest hehe,drgac pa zdj k je zginla vrocina js ful bols spim...midva greva ta tedn po postelco in pac vse kar spada v postelco :)komj cakamm :)k potem mi bo mankal sm se flaske in take zadeve,pa cunce za kar pa bom sla v soping konc avg,takat bom tud prala in sortirala ker se tud js bojim d me kej prehiti hehe..:)drgac pa zanekt sm kr ok sm mene zlo boli hrbet in sedim tezko,ta teza busija se men kr pozna k sm bla prejt suhica..v banjo pa iz banje mi je ze kr problem :)lepo bodte pa se javm ko bomo nabavli te stvari :)user posted image user posted image

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1612
   RE: Oktobrke 2011
26.7.2011 12:35:29   
Mica Potica
Zivjo,

joj, pokamoka, mene je ze tudi kar zaskrbelo, da sem čudna. Saj še nič ne kupujem. Midva tudi še čakava sobico, ki bo nekje v 2.polovici avg. in bo takrat prišlo na vrsto še to. Zaenkrat se mi še sanja ne, kaj od oblačilc in potrebščin moram kupiti. Nabavila sem le opremo. :)

Me pa zanima nekaj drugega - kakšno mišljenje imate o shrambi matičnih celic? Če že - kdo? Biohramba? Neocelica?...
Sama sem še malo skeptična. A zdaj gruntam, da v kolikor otrok kdaj zboli in se pokaže, da bi to lahko bila rešitev, mi pa ne bi imeli shranjenih celic, si ne bi nikoli odpustila, da se nisem odločila.
Res pa je - da je kar veliko denarja.
Sem pa zdaj začela gruntati, da bi morda naredila nekako takole... Staršem in bratcem ter sestricam bi omenila, da si želiva poskrbeti za varnejšo prihodnost najine pikice in da naj namesto daril svoj del prispevajo v to in da vsi skupaj nekaj dobrega naredimo za našo pikico. Kaj mislite?
Tako ali tako bova v večji meri vso opremo raje sama kupila. In da ne bi oni kasneje kupovali česa ne tako nujnega, je bolje tako. .  bomo videli.
Me pa res zanima še vaše mnenje o tem.

uživajte v tem svežem zraku.  :)  POletje je letos na naši strani.  :)

(odgovor članu inja22)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
   RE: Oktobrke 2011
26.7.2011 14:23:21   
majuška10
ojla!
se vam javljam po zelooooo dolgem času! mogoče po 5 mesecih. ni časa :-) vidim da ste pridne čvekulje in da ste že z vsemi stvarmi na tekočem... tko da vidim da imate že sezname kaj se rabi za dojenčka, za v porodnišnico... glede na to da sem že enkrat šla skozi ta proces, sem čisto vse pozabila, tko da super, bom mal od tuki preplonkala. drgač sem pa bla prej pod vzdevkom anonimna7 sam je moj pravi nick majuška10 -tko je blo tudi v prvi nosečnosti..
drgač pa nosečnost HB zaenkrat poteka brez problemov (če odmislim krčne žile, zgago in krče v nogah) trenutno prebolevamo (family packet) eno hudo virozo in smo vsi doma... drgač pa bo.. še 5x grem v službo pol pa jupiiii na dooooooolg dopust!!

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
   RE: Oktobrke 2011
26.7.2011 15:10:26   
oktober11
takole, pa se še jaz javim po krajši pavzi user posted image
pri meni zaenkrat nič novega - trebušček se vedno bolj kaže, user posted image pa kar brca in brca. najlepše mi je bilo par dni nazaj, ko se je desno dol od popka trebuh kar izbočil, pa ful trdo je bilo. moj dragi se je prav ustrašil, če mi je kaka bula zrasla user posted image drugače pa user posted image otročiček najbolj uživa ko se uležem, te pa pokaže vse sposobnosti miganja. včasih je nežen, včasih pa konkretno "grobi". bodoči ati se kar ne more načuditi, kak fejst včasih brcne, in kak to da se ne ustrašim user posted image fajni filing, res user posted image

glede nabavljanja za user posted image mi2 sva začela s ta večjimi nakupi. voziček naju že čaka v trgovini, in ko bova hotela ga lahko prideva iskat. sva se odločila naj še kaki mesec tam počaka, da mi2 v miru vse ostale zadeve urediva, ker nonstop neke omare in mize prestavljava. ta vikend sva v baby centru nabavila pojstlo, jogi ter zaščitno podlogo (edino pri posteljnini se nama je ustavilo, rada bi zeleno, pa je v nobeni otroški trgovini niso imeli v takem odtenku kot sva si mi2 zamislila, hehe. ampak ok, to še mava čas). prejšnji vikend sva pa na bolhi našla ful lepo ohranjeno in veliko previjalno mizo, točno tako kot sem si jo zamislila. v trgovini stanejo po 200 €, mi2 sva pa dala za njo 60 €. v njo pa bova skoraj vse sprotne cotike dala. glede cotik in kozmetike bova pa še počakala. za prvo silo imava nekaj bodijev, tetra plenic, nogavičk ter en kompletek, to pa je tudi vse. mam več stvari velikosti 62, ki še jih pred novembrom al pa decembrom ne bomo rabili. ko bo v trgovinah malo večja izbira pa akcija. kupovala bom pa št. 56, ampak ne kaj preveč. prvi mesec bomo več ali manj doma, tak da ne vidim potrebe da bi otroka cele dneve preoblačila, itak bo bolj kot ne spal. mam pa v namenu v začetku septembra oprati cotike in te zadeve.

igralna podloga in ležalnik.. ležalnik bova nabavila okrog novega leta, vsaj tako nama je prodajalka v baby centru svetovala, glede igralne podloge pa še nisva odločena. bomo sproti kupovali user posted image

jaz še nimam nekih bolečin v križu, ker še nimam ful velikega trebuha. tak da normalno 8 ur delam, večinoma v sedečem položaju. pride pa obdobje, ko me utrujenost zdela, te pa se kar v pojstlo dam in dam vse na ignor, tudi telefon user posted image zaj sva pomembna mi2 z user posted image

takole, to bi pa res že preveč zaj blo, tak da še vsem čestitam za fajn opravljene preglede ter zdrave user posted image za seznam pa javljam da imam naslednji pregled 22.8. (kar pozno, glede na to da sem imela prejšnji pregled 18.7.

lep dan vsem user posted image

(odgovor članu majuška10)
Neposredna povezava do sporočila: 1615
   RE: Oktobrke 2011
26.7.2011 19:27:57   
Weeda
Mica Potica, res super ideja za shranjevanje matičnih celic kot darilo starih staršev!user posted image Midva jih bova dala sicer hraniti v javno banko, saj je tudi v tem primeru dovolj velika verjetnost, da bodo najinemu otroku na voljo, če jih bo kdaj potreboval. Se pa strinjam, da je shrajevanje v privatnih bankah res precej drago in da si na žalost tega marsikdo ne more privoščit.

< Sporočilo je popravil Weeda -- 26.7.2011 19:28:46 >

(odgovor članu oktober11)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
   RE: Oktobrke 2011
27.7.2011 9:53:21   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: Mica Potica
Me pa zanima nekaj drugega - kakšno mišljenje imate o shrambi matičnih celic? Če že - kdo? Biohramba? Neocelica?...


Sem najbrž že povedala - midva bova dala v javno banko, sva tudi prvič. Ne verjamem ravno v vse, kar ponuja zdravstvo, ampak če bo kdo imel dobiček od mojih (dojenčkovih) matičnih celic, naj jih ima. Pa magar za kake poskuse - mogoče jim pa uspe res kaj pametnega pogruntat.
Če nameravata plačat za hrambo, se pozanimajta, kaj ponujajo. Sem nekje brala, da se s temi celicami da pomagat samo do določenega števila kilogramov otroka in tako... Tako da ti hramba 20 let ravno ne koristi... Pozanimajta se.

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
   RE: Oktobrke 2011
27.7.2011 11:32:07   
sončica25
user posted image Pozdravljene!.....da se še jaz malo javimuser posted image

spanje: zaenkrat še gre....zdej imam eno blazino več ki jo dam med noge...mi trenutno to zelo paše ker spim ponavadi z skrčenimi nogami in mi brez nje potem stiska trebuh....spim na obeh bokih, zelo zelo redko na hrbtu.prej preduser posted image  sem vedno spala na trebuhu tako da sem se mogla kar pomatrat da zdej lahko spim na boku....tako kot je ena napisala tudi jaz spim tako kot mi paše....

Mica Potica res je da se mnenja o porodnišnicah spreminjajo tudi po generacijah....sem pa slišala da je v SG bolj vse po kmečko narejeno in da so v CE bistveno bolj strokovni da dobiš občutek da imajo res veliko znanja o  vsem..je pa tudi to res da smo si tudi ljudje med sabo zelo različni in enim paše nekaj drugim spet ne.......
za epiduralno sem pa tud slišala da se jo v SG da prej dobit kot pa v CE....se pa nekako nagibam da grem rodit kar brez nje user posted image

težave s križem zaenkrat ni, imam pa boleče noge....sem že to nekje omenjalauser posted image

glede sobice in opreme...midva greva v drugi polovici v ikeo po posteljico, previjalno z predalnikom in eno omaro....potem bom pa začela tudi oblekice si počasi izposojevatuser posted image user posted image .....ker zdej nimam niti prostora kam to datuser posted image ....se meni tudi zdi da sem kar malo pozna ampak žal prej ne bo šlo ker imamo kar naprej delo(nekaj pranavljamo)....imava pa oba prišparan denar tako da bova potem vse na hitro naredilauser posted image user posted image

lananai se bove zmenle kdaj greve rodituser posted image ......sem pa 100% da grem v CE.....mogoče se pa res srečaveuser posted image user posted image user posted image

..pa še glede matičnih celic.......zaenkrat nič ne razmišljava o tem.....je pa dobra ideja za tiste ki se odločijo da dobijo namesto drugih user posted image kar denar za to.....user posted image

aja....pa glede ostalega šopinga.....veeeliiiikooo bom dobila izposojenega........voziček, ležalnik, jajček, kup oblekic....to vse dobimuser posted image user posted image še sreča da je to vse tudi v univerzalnih barvah ker ne vemo kaj nosimo pod srčkomuser posted image user posted image ........tudi zase oziroma za moj trebušček sem si sposodila nosečniške hlače in nekaj majic in mi res prav pride.....treba se je malo znajdituser posted image

pregled imam 17.8. in tudi meni bodo še enkrat vzeli kri in vodouser posted image slabši hemoglobin, malo železa......

lepo se imejte user posted image

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1618
   RE: Oktobrke 2011
27.7.2011 20:47:13   
Weeda
Lananai ima prav. Pri privatnih bankah je lahko marsikaj tudi samo marketinška poteza. Več o shranjevanju v javni banki pa si lahko prebereš tudi na http://www.ztm.si/sl/register_darovalcev_kmc/darovanje_popkovnicne_krvi/.

(odgovor članu sončica25)
Neposredna povezava do sporočila: 1619
   RE: Oktobrke 2011
28.7.2011 11:39:37   
si.pikica
pozdravljene!

jaz sem bla včeraj na pregledu in je za enkrat skoraj vse ok. skoraj vse, zato ker sem imela zadnjič rahlo povišan sladkor po obremenitvi in me je zdaj poslal v diabetološko ambulanto. grem jutri zjutraj, upam, da bo vse ok, da bom boljše volje potem odšla v soboto na dopust. ostali izvidi so ok, jaz se še vedno počutim super in tudi kilogrami so še vedno na +6. se mi pa zdi, da vsak dan bolj intenzivno brca, mi je rekel G, da je že obrnjena z glavo navzdol. sicer imam nasledni pregled čez 3 tedne (podrobnejši UZ s pregledom razvoja).
malo sem živčna zaradi teda cukra, tako da danes ne bom dolgovezila, se oglasim raje jutri...lp vsem

(odgovor članu Weeda)
Neposredna povezava do sporočila: 1620
   RE: Oktobrke 2011
29.7.2011 9:58:30   
pokamoka
heeej, spet jaz:):):)
Kak ste??? Bolj malo si pišemo in si sporočamo kako in kaj nam poteka... hja, dopusti pa to, kajne???? Vreme je pri nas kar o.k., ni prevroče, kako oz. koliko sem oblečena je pa odvisno od dneva...

Matične celice... ja, midva oz. mi bomo darovali v javno banko. Z možem sva namreč mnenja, da nobenemu ne more škodovat. Je zastonj, dete ne bo nič bolelo, ko bodo to kri odvzeli in če lahko komu pomagamo, HB. Moram pa še izpolnit obrazce in jih poslati. Imam to v načrtu v roku enega tedna...

Jaz moram še na socialno it. Da urediva vse za porodniško in vse, kar je treba. Hmm... niti vem ne, kaj moram vse naredit. S temi papirji so sami problemi. A mora na socialni tut mož kaj podpisati al lahko grem sama??? Hmmm... sva poročena, tak da tiste izjave o očetovstvu ne bo podpisoval. Mi je pa G dal nek papir in mi rekel, da ga moram nesti na socialno. Jao... sem izgubljena glede teh uradnih stvari. Sem pač tak človek... mi gredo te uradne papirnate zadeve precej na živce.

Drugače pa urejava delavno in otroško sobo. Sva kar v akciji... rada bi, da se zdaj to čimprej uredi. Poooolno stvari imava za pospravit, za vreči stran v smeti, pa se človek kdaj kar težko loči od kakih stvari, čeprav jih ni uporabljal že pet let. In zdaj sem v fazi, ko mečem stran in moram to fazo izkoristit, da bom naredila čimveč prostora in vso neuporabno kramo vrgla v smeti.

Me pa še nekaj zanima... sladkorna... a te teste delajo vsaki nosečnosti al to samo izbranim oz. kakim rizičnim skupinam??? Od česa je odvisno, da ti naredijo ta test??? hmmm... kdaj pa se to dela??? Ker jaz sem v 29t 4/7... pa ne vem, kako je s tem...

Tako... bom nehala. Oglasite se kaj, da še kaj počvekamo...
pa lepo se imejte:):):)

(odgovor članu si.pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1621
   RE: Oktobrke 2011
29.7.2011 10:54:11   
Shilou
hejlo. Kako ste kaj?     

Vidim, da ste pridne. Midva z malim sva odlično- mali je pravi angelček. Nosečnost poteka brez problemov.


Cuker test, ga še nisem opravljala. Sem pa noseča 30/3. Pregled imela prešnji teden in mi nič ni omenil. Po moje ne da vsake na test. Verjetno če se preveč rediš oz. mali prehitro pridobiva na teži-skratka če spadaš v kakšno rizično skupino. Pri nas je praksa, da da od 24-28tedna navadno na pregled.

nič lepo bodite in čuvajte svoje user posted image

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1622
   RE: Oktobrke 2011
29.7.2011 13:32:31   
lananai
pokamoka, meni v 1. user posted image ni delala testa za sladkorno. Zdej sem pa menjala G in baje dela vsem nosečkam, ki so starejše od 24 let. Je odvisno od G najbrž.

(odgovor članu Shilou)
Neposredna povezava do sporočila: 1623
   RE: Oktobrke 2011
29.7.2011 14:40:26   
carmik
Za sladkorno je čist odvisno od ginekologa... Moja ginekologinja čist vsako pošle na testiranje. jst sm mela sladkor na meji ( 7,8) pa me je še naprej poslala na 3-urni test. Ta 3 urni je kr naporen si ceu dan v kliničnem pa fuuul presladko je tisto za spit ( še dobr da so mele limone da so nam notr stisnle sestre). Sm mela pa v 27. tednu, sam mislm da ni nobene omejitve kdaj moraš it, ker smo ble na testiranjih ful različno noseče. Je pa za povečan sladkor kriv stres... jst ga mam velikokrat na meji ko grem pa drugič je pa čist normalen..

jst kumi čakam da začnem cunje prat, ker mi je tolk dolgčas... dons sm že posteljnino dala ( tisto obrobo pa kovterček), da se bo mel čas lepo počas sušit..

a ve boste uporabljale tut meščalec? ker nekatere prejo čist brez... jst sm neki cunjc dobila pa so ble oprane brez meščalca, so trde kot bi ble iz mavca pa še nbene svežine nimajo

kje čutte brce? mene včasih čist nizko spodi brca včasih pa čist pod modrcom... je prou zanimivo ko začne nabijat pa se trebuh tko premika, da ga kr zamakne

a je katera že razmišlala kaj bo od kozmetke kupla? A boste uporabljale 70%alhokol al samo fiziološko za popek?

si je katera merila obseg trebuha. jst sm v 30.tednu pa je že 97cm ( se mi zdi ogromno)?

no uživajte

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1624
   RE: Oktobrke 2011
30.7.2011 8:17:13   
anna_
Ojla, po dolgem času se še jst oglašam.. Počutje ok, oktober se kar bliža kaj? user posted image  Vidm da je že govora okrog cunc, jst ne vem če bi dajala mehčalec, vsaj za te cunce od začetka verjetn ne, mogoče kkšno pikico user posted image  A ve ste kupovale 56 za začetek? Je kr težko k ne veš kok bo velik otrok.. sama sem neki 56, pa 62, pol bomo pa vidl kaj se bo sprot kupil. Za popek sem js kupila fiziološko, nč alkohola, itak vsak reče drugač. Drugače pa samo trdo milo in pa hladilno mazilo, nobenih šamponov za začetek.

Jst sem si tud merla trebuh in mam 94 v 31.tednu, zdj pa ne vem a je to velik, men se zdi kar user posted image  Kako pa kilce? Jih pridno nabirate? user posted image  

Lepo bodte in božajte trebuščke ;)

(odgovor članu carmik)
Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Katero ime bi izbrali?
lenika



Lana (57%)

Manja (15%)

Ajda (28%)


Število vseh glasov: 421

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!