|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2011
10.8.2011 21:47:19   
Nevihta123
IZVIRNO SPOROČILO: inja22

hej hej se od mene :)js bom jutri 32  teden tocno in imam g,upam na uz :)js tud vse uredila na socialni ze,tko d me caka sm se soping konc avg oz na zacetku sep :)pijem pa tud js premal...zanekt nimm vecjih problemu razn umirm od zgage,vsake par dni zatekajo noge..spim itk nc..kriz..uh..ampk vse to spada zraun ane :):)ce bo tko do konca bo kr ok :)punce neki bi vas prosila,vse tiste k ste napisale teze otroka ami lahko napisete se v katerem tednu je meu vas bejbi tok teze??:)oz kter dan ste/teden ste ble na pregledu?men je pa to zlo zanimiu hehe,ne recm d se ne zmotjo  kdaj,ampk je pa fajn  vedt kok prblizn ma detece kg :)vsaj men :)se javm jutr,upam d bo vse ok :)lp bejbeeeuser posted image user posted image user posted image


Men je tud fajn blo zvedet za kilce.
Jaz sem danes 31 tednov in 6 dni: 1900 g, fantek (baje imajo fantki večjo težo)


(odgovor članu inja22)
Neposredna povezava do sporočila: 1676
   RE: Oktobrke 2011
10.8.2011 21:58:57   
Sa.Ka
Ma ne me narobe razumet, itak je fajn vedet kilažo,samo ko tako berem mal "sosedove" kako se prav hvalijo kolk imajo kilažo,pa so komaj v 8 mesec vstopile...tu mi gre pa na smeh.user posted image Resno.
Neke okvirne meritve so, samo je treba upoštevat kilažo mame, konstrukcijo, potem bodoče očete...


Na splošno ne kompliciram, berem pa veliko punc kako so zaskrbljene, ker ni bilo meritev, pa da je to premalo napram kolegice ki je noseča isti teden...skratka,sekirancije za brez veze.

Jaz imam komaj na koncu meseca pregled. Kje je še. Naslednji teden greva urejat očetovstvo, za porodniško sem že dobila izpolnjeno od delodajalca, tako da bom urejala 60 dni pred porodom, to bo ravno konec avgusta. Uf, oktober je zame še daleč hkrati pa kar malo cvikam. Vprvi user posted image nisem imela niti enega straha, res ne. Ta močna želja po otroku je vse to prekrila. Zdaj, v drugi user posted image pa malo cvikam. Mogoče tudi zaradi grdega poroda, čeprav je bil izpeljan z vrhunsko ekipo. Komplikacije so ble kar stresne.user posted image No in tu verjetno ta strah.

(odgovor članu Nevihta123)
Neposredna povezava do sporočila: 1677
   RE: Oktobrke 2011
12.8.2011 17:54:29   
pokamoka
heeej
Da se malo javim, da ne bomo oktobrke namanj napisale...:):):)

Sa.Ka... se kar strinjam s teboj glede teh meritev. Jaz svojega G nisem nikoli vprašala, koliko je dete težko in koliko je dolgo. Meni je samo važno, da raste, se pravilno razvija in to je to. Itak so te meritve preko UZ čisto okvirne. To ni nič točno. Tudi za spol... drage moje... ni ravno nujno, da so ga portofili. Imam dve znanki, ki sta trenutno noseči (vse smo nekje enako daleč), pri katerih so zdaj rekli, da pa niso čisto zihr, da so zadeli spol. Point je v tem, da se lahko fantkovi testisi razvijajo precej časa v notranjosti, lahko pa zadevice od punčke malo otečejo in so malo večje in izgleda, kot da je fantek. Ne vem... jaz nisem za te zadeve, meni je RES važno samo, da gre vse, tako kot mora. O ˝podrobnostih˝ pa se bomo pogovarjali po rojstvu:):):)

Moje stanje: Moj G mi je rekel, da lahko pojem pet lekadolov na dan. In tega se zdaj držim, da imam čim manj bolečin. Če tablet ne vzamem, je stanje neznosno in nevzdržno. Hmm... bolečine so še prisotne, kri še vedno ni najboljša... spim še vedno zelo malo... počivam veliko in pazim nase in na otročka. Kot so mi pač rekli v bolnici. Kaj pa naj... poslušam strokovnjake in jih ubogam. Vesela sem, ker imam tako dobega moža, da vse naredi. Dobesedno... pazi name in na otroka, se trudi non stop, da bi mi bilo udobno, da bi se dobro počutila... Sem vesela, da ga imam:)

Toliko za zdaj... oglasite se kaj, pa malo poklepetamo... pazite nase, pa se beremo
lp



(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1678
   RE: Oktobrke 2011
12.8.2011 22:03:46   
Sa.Ka
Kaj pa je s tabo pokamoka? user posted image  user posted image Sem najbrž spregledala tvoj post.

Ja, tole o spolu bi pa tudi lahko komentirala.user posted image Moja sodelavka je šla k Pušenjaku na zunanji obrat, je bil zadnji, ki ji je potrdil da nosi fantka. Gre v Po porodnišnico na CR, rodi punčko.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Veseli itak vsi, sama pa tako šokirana, da je samo jokala, še cel mesec. Vse je blo modro doma,ni da ni.user posted image Čeprav si je želela globoko v sebi imeti punčko, pa za fanta se je pač tudi sprijaznila. Sam, da ti pa en velestrokovnjak slo. porodništva fali oz. napove zatrdno...pol pa veš kje smo.user posted image

Jaz sem kar ok, razen zamašenega ušesa, nič ne slišim.user posted image

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1679
   RE: Oktobrke 2011
15.8.2011 5:41:49   
pokamoka
heej
Sa.Ka sem pisala (mislim) na prejšnji strani. Sem bila en teden v bolnici. Kr neke nepojasnjene bolčine so se pojavile... ki so po enem tednu šle stran... šla sem domov in potem po parih dneh spet. Zato sem zdaj na lekadolih. Bomo vidli, kak bo šlo. Drugače grem spet v bolnico se pokazat, da povedo, kaj in kako... saj mi drugega ne preostane.

Kot sem že napisala glede ugotavljanja spola otročka... nobeden ti ne more zagotoviti, da bo res fantek ali res punčka. Šele ko pride dete na svet, ti lahko zagotovo povedo. Sa.Ka, kot si napisala... ne glede na velestrokovnost... se lahko zadeva fali. Pa ne, da ne znajo, ampak so lahko povsem druge okoliščine, ko pokaže drugače. Tudi jaz imam kolegico, ki so ji skoraj do konca nosečnosti trdili, da bo fantek, potem je pa rekel G na zadnjem pregledu: Hmm... ne vem, če bo to fantek. Torej...

Moje stanje: hmmm... nič kaj briliantno... fizično sem popolnoma neaktivna, ker ne morem biti aktivna zaradi bolečin. Še vedno jih imam v križu in spredaj... pa tudi ob strani... madona, kot da bi me hotelo razgnati na štiri konce. Danes sem postavila rekord, ker sem spala (s tremi vmesnimi izleti na wc) skoraj do petih zjutraj. Ne vem kaj bo, ko bom rodila, ker bom bila (verjetno) kar neprespana, ker zdaj spim štiri ure na noč. Hmm... nekje se mi bo zagotovo poznalo. Ampak... res ne morem ležat zaradi teh bolečin... jutri grem spet k svojemu G, da pregledamo kri še enkrat in moje stanje.

Imam vprašanje: kako je pri vas z gibi otroka??? Hmmm... pri meni je bil do petka fuuul aktiven, od petka naprej pa štejem te gibe njegove... saj jih je preko celega dneva preko deset (kolikor jih pač mora biti), vendar ni več tako zelooo aktiven, kot je bil prej. Vem, da bo zdaj vsak teden manj prostora, ampak mislim, da se zdaj, ko sem ravno dopolnila 32. teden, ne bi smelo že tolk poznati, al kaj???? Hmm...

Ajdi, lepo se imejte... pa se pišemo...
Hmm... upam, da ne ostanem sama tu gor...
pa pa

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1680
   RE: Oktobrke 2011
15.8.2011 15:40:06   
Mica Potica
pokamoka, ali ti morda plod pritiska na kakšno črevesje? To te namreč sprašujem, ker imam jaz zelo slabo prebavo, in ko npr. 2/3 dni ne grem popolnoma nič na wc, se mi pričnejo kar znenada hude bolečine. enkrat v križu in so podobne, kot da bi me zagrabil križ ( peče ) in ne morem hoditi. Drugič pa kot npr. pri menstrualni bolečini in boli v predelu ledvic, seva po celotnem zadnjem in sprednjem delu, v kolk in okoli. Bolečine so res takšne, da nikakor ne moreš spati in potrebuješ kaj za lajšanje. AMpak vedno je bilo potem tako, da sem šla na potrebo in je bolečina neverjetno takoj izginila. kot bi odrezal. Zadeva mi je zelo čudna, saj nikoli ni bilo zaradi težav v črevesju takšne vrste bolečine. Sprva sem že mislila, da bodo kakšni popadki, a ker ni nič pojenjalo, le držalo, sem to odmislila. Ginekologinja je naslednji dan vse pregledala in rekla, da je vse ok. tudi ne ve zakaj.
Zato zdaj še bolj skrbim za prebavo vsaj kolikor se da. čeprav je katastrofa kako se napravljam v kopalnici.  :)))   povečano pitje donata in lanena semena v jogurtu zelo pomagajo.
Pri tej zadnji bolečini, ki je bila podobna kot menstrualna, mi je pomagal topel gel obhladek, ki ga lahko daš v skrinjo ali ga segreješ. Prijetna nežna toplota mi je prav prijala.

Ali kaj pomaga, če ti tvoj partner samo nežno boža ali samo položi svoje tople roke na predel? poskusi to. meni pomaga. ampak mora imeti roko primiru. samo položi jo.

se mi pa smiliš. ker jaz tudi zelo slabo spim, pa se mi že rahlo meša. ampak še zdaleč ni tako kot pri tebi. ZDRŽI! lahko ti samo rečem - saj bo kmalu. dan za dnem, pa bo mimo.

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1681
   RE: Oktobrke 2011
15.8.2011 18:08:03   
majuška10
ojla!
tudi jst se vam po dooolgem času javljam. dopusti pa to... počutje... tale nosečnost je pravi suffer pr meni. tako kot sem se v prvi noro dobro počutila vseh 9mesecev se zdaj tolko slabše... že tako sopiham kot slon, posebno v popoldanskem času, ful pridem utrujena in počutim se ful napihnjeno... da mi je kar slabo...pa še drisko imam že cel teden... detece v trebuhu je pa noro živahno... to brca, trebuh dela take oblike,in premike da se kar čudim... jutri imam pregled po 6 tednih...
HB sem pa končno doma, dopust cel mesec, 8 sept. pa nastopim porodniško, najbrž bom urejala ta teden glede tega, pa še za malega moram za v vrtec zrihtat en kup stvari še, ker s 1.9 začnemo...ma pestro, ni kej
drugače pa kot vas berem ste vse ok... uživajte

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1682
   RE: Oktobrke 2011
16.8.2011 5:56:58   
pokamoka
heeej
Spet sem prva...:):):) Ja, rana ura zlata ura:):):) Če pač ne morem spat, ne morem spat in potem pridem mal tu gor prečekirat, če kaj dogaja. Sem pokonci že več kot eno uro (od pol petih dalje)... zajtrk je za mano, wc tut, glavne zadeve preko neta tudi...

Mica Potica ej, pri meni ne more biti problem prebava, ker grem na wc ziht enkrat, če ne dvakrat na dan. Po mojem sem ena redkih nosečnic, ki nima problemov s prebavo (moram potrkati po lesu:) Verjetno je križ... razmišljam tako... in je bolečina tako močna, da seva preko celega trebuha in vse spodaj. Mislim, da bo to... lekadoli pomagajo občasno... pomaga menjava pozicije (sede, stoje, leže... hoja), vendar ko ležim itak lahko ležim samo (!!!!!!) na levem boku. Nikakor drugače ne gre. Na trenutke je neznosno, vendar bom zdržala... itak:) Problem je edino to, ko me začne boleti v trebuhu in se komaj premikam. In potem imam cel trebuh trdi... in potem še ob straneh (okrog reber)... kot da bi me hotelo raznesti na štiri konce, madonca...  Mah, bomo videli, kako se bo odvijalo.

Grem iz dneva v dan, upam, da zdržimo čim dlje. Škoda mi je edino to, ker sem precej odvisna od drugih in nikamor ne morem iti za več časa (npr. po nakupih in to... ker so na trenutke bolečine tolk močne, da lahko samo ležim). Pa tak b rada šla malo na šoping, pa ven v naravo na daljši sprehod...

Kako pa kaj napreduje vaše nabiranje in kupovanje oblekic, pripomočkov in opreme??? Hmm... jaz se moram kar pohvaliti. So mi nabavili vse, kar rabi dete in vse, kar bom rabila jaz. Naredili smo seznam in so šli v šoping. In zdaj sem kar pomirjena, ker je že vse pospravljeno. Edino oprati je potrebno še vse oblekice, dekice, kapice, plenice... Moram pa reči, da vse skupaj znese precej veliko denarja... madonca... ampak mislim, da mi lahko zdaj samo še čakamo... in se veselimo naslednjih dni:)

Oglasite se kaj... in pazite nase.

pa pa

(odgovor članu majuška10)
Neposredna povezava do sporočila: 1683
   RE: Oktobrke 2011
16.8.2011 8:26:11   
Mica Potica
Zivjo vsem!

Pokamoka, aja. Uff to pa je res zoprno. mogoč pa mine kar tako, kot je prišlo.


(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1684
   RE: Oktobrke 2011
16.8.2011 9:50:59   
marjanita
Živjo punce,

že celo večnost nisem nič napisala...Po 14-dnevnem dopustu sem spet v službi. Še nekaj tednov in potem nas čaka doooolg ''dopust'' user posted image
Vidim, da imate nekatere težave z bolečinami, prebavo...edino, kar lahko tolažilnega rečem je to, da počivajte, pazite nase in imejte v mislih, da je do konca samo še nekaj tednov.
Jaz se počutim dobro, še največ težav mi povzroča obračanje v postelji. Spim izmenično na levem in desnem boku, malo si pomagam z blazinami. Če predolgo spim na eni strani, potem me začne boleti bok (teža pač dela svoje) in se včasih komaj poberem iz postelje user posted image
S težo sem trenutno na +7 kg, vse ostalo tudi zaenkrat ok - in upam, da tako tudi ostane

Lepo pazite nase in na svoje sončke user posted image


(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1685
   RE: Oktobrke 2011
16.8.2011 13:03:46   
ribica81
Čaw user posted image

Vidim, da ste ene že z dopustov, druge to še čaka...no jst od danes naprej koristim dopust (4 tedne), potem pa nadaljujem s porodniško. Sm pa prou potrta, ker sm doma...mi je v službi tko lepo, da bi še kar delalauser posted image V petek imam pregled, šolo za starše pridno obiskujeva, papirje sm že zrihtala tako da me čakajo le še manjši nakupi, potem pa samo še čakamo na našega dojenčka.

Vsem vam želim čimveč uživanja na sončku.

(odgovor članu marjanita)
Neposredna povezava do sporočila: 1686
   RE: Oktobrke 2011
17.8.2011 12:31:11   
marelicadoo
ojla

glede na to da smo bile že pridne pri nakupovanju sem najdla en zanimiv članek, ki je kar nekako povzetek tistega kar smo že predebatirale na teh straneh

http://bibaleze.si/clanek/dojencek/seznam-vse-kar-potrebujemo-za-novorojencka.html

drugače je pa mei osebno zelo zanimiva knjigica ki sem jo dobila na socialni ko sem urejala papirje z naslovom baby book - uporabna zelo

jaz moram še nekako nabavit nekaj malega za oblečt body blenkce z dolgimi rokavi, pa kompletek pa tako

večino za nego tako za user posted image kot zase sem pa nabavla kar v tosami

glede živahnosti malega je pa tudi pri nas tako da je kakšen dan ali dva bolj miren oziroma kako naj napišem mi lepo nežno valovi po bušiju in jaz že vesela da zdaj bo pa super oglasil se je več kot desetkrat ampak tako na nežno varianto

ampak je ta tretji dan vse noter prinesel tako da se jaz zafrkavam da sta dve možnosti da je
ali poštudiral koordinate da se je spet prav namontiral da on lahko še vedno vesela brca
ali mi je pa vse notranje organe spravil na minimum samo da ima on dost prostora za miganje

je pa res da kakor je naporno sploh zvečer ko mu ne paše moj položaj je pa po drugi strani zanimivo opazovati kako ne odneha če mu nekaj ne odgovarja ampak vztraja pri svojem

tako da so tole kar zanimivi dnevi

uživajte kje v senčki v temle vročem popoldnevu

(odgovor članu ribica81)
Neposredna povezava do sporočila: 1687
   RE: Oktobrke 2011
17.8.2011 12:39:47   
Mica Potica
zivjo,

ja, tale knjigica baby book je res zelo fajna. Mi smo jo dobili v šoli za starše in je tako lepo vse razloženo, da jo res moraš prebrati.

zadnje dneva kar berem in berem vse vaše novičke, kako že imate vse pripravljeno. No, midva nimava še prav nič od oblačilc in potrebščin za nego. Samo opremo sva naročila in naju čaka v BCju, vse ostalo pa čakam, da bo sobica urejena in da se znebimo vsega prahu. potem pa v šoping. ta teden nama še brusijo parket, nato belimo in je to to. tako da planiram nekje čez 14 dni.
čeprav sem že kar pošteno živčna, ker še nimam nič pripravljeno in berem kako skrbne ste že ve. Sem že kar možeka začela pripravljati, da če nas kaj prej preseneti, bo pač on šibal po trgovincah.  :)

No mi že odštevamo in je še 52 dni..  če rečem, da je še slaba dva meseca, mi je predolgo; če rečem da še slabih 8 tednov, je že boljše; če pa rečem še 52 dni pa mi je še boljše. Tako da že kar nekako v dnevih odštevamo.  :)

Hvala za povezavo!

uživajte!

(odgovor članu marelicadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1688
   RE: Oktobrke 2011
17.8.2011 13:25:43   
KOKICA32
Ojla, se vam oglašam po zelooo dolgem času...dopust, ki je trajal 4T je minil, kot bi rekel keks, od včeraj pa sem spet v službi, še do 02.09., ko spet nastopim 11 dnevni dopust, ko sem mi začne porodniška.

Mi še  nimamo nič pripravljeno, nič kupljeno, vse stvari od sina so še na podstrešju..še je čas, ja drugič gre vse bolj na easy pravijo in res je tako. user posted image

Tudi papirjev še nimam urejenih..bom konec meseca skočila na CSD, pa bova takrat tudi uredila priznanje očetovstva. user posted image



(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1689
   RE: Oktobrke 2011
17.8.2011 16:53:34   
Anonimen
Pozdravljene!

Punce poglejte kaj sem našla.. Mogoče katera išče kaj takega http://www.gugu.si/prodaja.html?page=show_ad&adid=8787&catid=316

(odgovor članu KOKICA32)
  Neposredna povezava do sporočila: 1690
   RE: Oktobrke 2011
18.8.2011 5:52:41   
pokamoka
heeej
Spet prvaa:):):) Danes sem vstala že ob pol štirih... madonca. Sem nora!!!!! Ampak ne gre mi to s tem spanjem. Lahko samo na levem boku. Hrbet in desni bok sploh ne prideta v poštev. Pa še izleti na wc so od druge ure ponoči dalje na vsako uro. Upam, da ne bom imela od poroda dalje nekih blaznih zaostankov s spanjem... Kaj delam??? Internet, knjiga... pripravim zajtrk... tako lepo počasi:)

Moje stanje je tako tako... gremo iz dneva v dan. En dan je dobro, drugi dan spet slabo. Tak da ne morem nič vedeti za en dan naprej. Trebuh me je nekako nehal boleti (moram potrkati po lesu), me pa boli na desni strani reber. Ne vem, a mi dete kam pritiska al pa se mi je namontiralo notri tako, da se razteza na mojo desno stran pod rebra. Ker boli kar močno. Na trenutke imam občutek, da me bo razgnalo. Bomo vidli, kaj mi bo prinesel današnji dan.

Tudi sama sem bila mnenja, da vse stvari za dete pripravim v začetku septembra. Nič prej. Ampak me je stanje, v katerem sem, pripeljalo do tega, da smo začeli prej urejati zadeve. Če nas kaj prehiti oz. če bodo zdravniki zaradi mojega stanja rekli, da bomo zadevo opravili prej. Mah... po eni strani sem tako bolj pomirjena. Saj nimamo še vsega dokončno pripravljeno, ampak če bi mogla danes leteti v porodnišnico, bi se lahko znašli... sobica je (skoraj) končana... manjka še nekaj pohištva... oblekice so več ali manj sposojene, jih moram samo preprati in posušiti. Zame pa tut imam že pripravljene stvari... ne še v potovalki za porodnišnico, ampak jih imam kupljene in čakajo... hja, situacija me je pripeljala do tega, da smo malo pohiteli. Pa mi je zdaj kar prav, da smo tak naredili, ker se mi zdi, da bi vsak teden težje šla po tregovinah kupovat svo to kramo, ki jo rabimo.

Mica Potica ti odštevaš dneve??? Uhhh, dobra si... meni tako letijo teli tedni, da tedne težko odštevam:):):) Jaz (mislim) bom ostala kar pri odštevanju tednov. Glede na to, da se mi obeta carski rez, bomo rodili še prej, kot imamo PDP... tak da... lahko en teden dam kar stran. Upam, da zdržimo do tam... da nas kaj ne prehiti:)

Lepo se imejte... pa se še beremo:):):)
pa pa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1691
   RE: Oktobrke 2011
18.8.2011 6:54:30   
Mica Potica
jutro... ma, ja - kar dneve štejem. Sem že tako naveličana, da štejem vse sorte. Predolgo sem že doma, nikjer ni nikogar, na avto pa še čakava. Človek bi rekel, da sem kar nekako odrezana od sveta.  :)

verjetno sem zgrešila - zakaj pa boš imela carski rez?

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1692
   RE: Oktobrke 2011
18.8.2011 8:28:09   
lananai
Dobro jutro! Mi smo včeraj prišli z morja, direkt na žurko za 3 rojstne dneve, hehe. user posted image V nedeljo nas čaka pa krst in spet druženje z žlahto. Sej je prav fajn, pa še otroci se nadivjajo.
Jst sem drugače fajn. Sploh nimam občutka, da sem nosečka, me še nič trebuh ne moti. Komi pa že čakam, da začnem spravljat na kup stvari za dojenčka in seveda dojenčka, da pride! user posted image

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1693
   RE: Oktobrke 2011
18.8.2011 10:16:05   
SRCE
ojla......

Tudi jaz sem počasi začela pripravljati stvari.....ker me skozi nekaj ščipa in boli....pokamoka kake bolečine imaš?Mene boli pri strani trebuha občutek je pa tak kot da bi se mi nekaj raztegovalo......pa spodaj tudi.....ponoči se prav težko obrnem iz boka na bok.....je moja 4 nosečnost ampak kej takega še nisem čutila.....

lp

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1694
   RE: Oktobrke 2011
18.8.2011 11:14:35   
Mica Potica
živjo, zopet jaz...
pišem seznam za šoping... :) in me nekaj zanima. veliko vas je pisalo, da ste šle direktno v Tosamo. Je razlog zgolj ponudba, ali tudi cene? 

(odgovor članu SRCE)
Neposredna povezava do sporočila: 1695
   RE: Oktobrke 2011
18.8.2011 11:24:09   
pokamoka
Heeej
Mica Potica... jaz nisem šla v Tosamo. Mi smo vse kupili ali v lekarni, DM, Mullerju in BV. Smo šli v btc in se tam vrteli v krogu in vse nabavili. Ti pa povem, da smo fuuul denarja zapravili... nabavili smo pa res tisto, kar rabimo in nič kaj se nismo izmišljevali. Ampak... pač, tako je:)
Zakaj carski? Zaradi vseh zapletov, ki sem jih imela že pred nosečnostjo... zaradi vseh bolečin... in vseh ˝packarji˝, ki jih imam notri. Mene zaradi vsega tega že navaden ginekološki pregled boli... in tako so dohtarji prišli do takega zaključka. Hmm... meni je čisto o.k.:):):)

Srce... hja, tut jaz mam občutek, da bi me raztegovalo in da me bo razgnalo:) Ampak se nič kaj ne širam ob strani. Trenuh mi raste nekako v ˝špičko˝... boli pa na desni strani pod rebli. Oz. na trenutke imam take pekoče bolečine. Jaz si jih lajšam z lekadoli, ker je bilo na trenutke tako močno boleče, da ni bilo za vzdržat.

se beremo
pa pa

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1696
   RE: Oktobrke 2011
18.8.2011 11:31:37   
SRCE
user posted image user posted image user posted image

Tudi jaz se ne širim pri strani...imam trebuh bolj v špico....ja tudi pri meni so te bolečine pekoče....bom vidla še kak dan počakam pol se bom pa mogoče šla pokazat......ker me spodaj tud vse boli (sramna kost)......


lp

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 1697
   RE: Oktobrke 2011
18.8.2011 11:48:43   
marelicadoo
ojla

ko ravno sprašuješ zakaj tosama

pri nas so bili razlogi v tem da je to naš prvorojenec in da smo rabili skoraj vse in da jaz drugega kot nekaj nasvetov tu gor nisem vedla kaj in koliko rabim za user posted image

nabavli smo nevem od tetra plenic, do hladilnega mazila za malega, pa zame kremico za brdavice -če imaš težave pri dojenju, pa olje za malega,pa vložke za porodnišnico, pa podloge za posteljico - skratka jaz sem imela en okviren seznam in je bila teta v trgovini super nič mi ni vsiljevala samo spraševala me je kaj in kako

ravno pri fiziološki - sem ji jaz rekla da je moja kolegica pred kratkim rodila in da je imela partonažna kar neke alkoholne obliže za na popek od malega in je teta rekla - a res tega ne poznam in je potem res boljše da malo počakate in potem navbavite

tudi glede plenic - so tam mal čez 5 evrov in jih uporabljajo tudi v porodnišnici - in ko sem ji omenila da so mi svetovali da naj glede na to da pričakujemo fanta raje zmeraj vzamem od manj kg naprej - je rekla seveda tako da mi imamo ta male od 2 -4 itak jih je samo 28 v paketu - za primer da mu ne odgovarjajo

aja pa spomnila me je tudi na hlačke za enkratno uporabo - baje jih dobiš v porodnišnici ampak je vseeno fino če imaš kakšne s seboj

tako da jaz sem šla iz tega razloga gor ker sem vedela da nekako mi ne bodo probale prodat vsega kar imajo pa čeprav ne rabim

nevem en tak primer za novorojenčka rabiš trdo milo - je od bebisan stane 0,79 evra, kolegica šla v lekarno in ji je hotla prodat od kozmetike bubchen ki stane mal čez 5 evrov

tako da pri meni je bil to temeljni dejavnik ta da vejo kaj imajo in da mi ne bodo prodali glih vsega -kolegica rodi avgusta in je šla s seznamom v pikapolonico in je bila kar malo razočarana - nekaj stvari niso imeli, za nekatere stvari pa ji je prodajalka rekla da tudi ona neve - sicer je po moje res odvisno na kakšno prodajalko naletiš - in glede na to da sem sama v tej branži in sem malo bolj pozorna na to da mi glih ne prodajo vsega

tako da midva sva tam zapravila okrog 100 evrov pa še slinček sva dobila za povrh

nabat morava še dude in flaške pa takšne malenkosti

aja veste kaj mene zanima vaše mnenje o sterilizatorju flašk in dud - kakšne izkušnje in nasveti

sončni pozdravček in senčka vabi user posted image


(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 1698
   RE: Oktobrke 2011
18.8.2011 12:59:17   
Mica Potica
Marelicadoo - hvala.
Tudi jaz bolj malo vem... Se mi zdi, da bolj ko berem, manj vem in sem vedno bolj pristaš direktnega kontakta oz. nasveta. V soboto pa ravno nekaj šibava preko Domžal, pa sem rekla "zakaj pa ne". Tako da že pišem seznam.

In glede na to, ker sem pred nosečnostjo imela težave z vložki ( srbečica ) in sem zato pričela uporabljati tosamine Natura iz bombaža, ki so mi odgnali vse težave, sem pristaš njihovih izdelkov. Res, da so dražji, ampak miren spanec je vreden več. Upam, da je udobje boljše tudi pri otroških pleničkah.

Pokamoka - zaradi vsega tega, je res bolje, da so ti že takoj določili. Jaz bi po eni strani tudi najrajši imela carski rez, da me vsaj strah ne bi bilo.  :)  Samo za to.  :)

(odgovor članu marelicadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1699
   RE: Oktobrke 2011
18.8.2011 13:05:19   
sončica25
user posted image živjo.....da spet napišem besedico ali dveuser posted image user posted image ....kako smo???kako prenašate to vročino??jaz zaenkrat uredu ker sem v službi pa sem skozi bolj na hladnem user posted image user posted image ......včeraj smo imeli pregled pri G in je vse BPuser posted image user posted image user posted image lepo rastemo in do sedaj sem se v user posted image  zredila le 4 kg.....se mi ne zdi veliko je pa res da dobivam samo bušija.....si moram kar malo oddahnit da se ne širim še kje drugjeuser posted image user posted image user posted image .....lepo rastemo, srček lepo bije, urin je sedaj boljši(sem imela neke bakterije in moram veliiiiikoo tekočine pit), kri celo malenkost boljša.....skratka same pohvale pri G...le tako naprejuser posted image user posted image user posted image user posted image ...edino kar sem omenila je to da imam blato malo temnejše in je rekla G da zaradi tablet elevit(sem imela pri prejšnjem pregledu malo železa in mi jih je priporočala)........gibi so tudi že kar intenzivni......včasih me poboža, včasih me pa brcneuser posted image ......sem pa začela že malo odštevat do PDP....sploh pa ker bom počasi zaključila z službo in grem do porodniške na dopust.....user posted image
....glede sobice pa vse opreme še kar odlašava.....nekaj še delamo doma potem pa septembra v akcijo!!!user posted image ....saj vem da sem pozna, ampak prej res ni šlouser posted image .....še dobro da bom imela dopust in bom lahko vse zrihtalauser posted image .....

lepo se imejte, lepo božajte svoje bušije pa se še kaj oglasimuser posted image user posted image

(odgovor članu marelicadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




organizator zabav


Ali bi najele organizatorja za kakršno koli zabavo, poroko,...?

da (29%)

ne (71%)


Število vseh glasov: 245

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!