Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 10:20:28
|
|
|
|
valek
|
Suzy, tako kartonsko štorklo bi pa mi tudi imeli...če bo katera zvedela, naj javi kje se jo da dobiti... No js še imam 3 tedne v dobrem....tako da je še vse mirno...razen da sm se začela enkrat -dvakrat na noč zbujati,ker me zbudi boleč trebuh,ki je nekako trdi...pa seveda lulat še grem... Danes grem pa Zasi domov obiskat da vidim njeno malo princesko.... Sm si pa zjutraj privoščila malo take čisto naravne olepšave nohtkov-na nogi čisto običajno francosko manikuro s prozornim lakom...in na rokah na tanko malo prozornega gela s francosko manikuro....in izgleda res čisto naravno, noht se normalno ven vidi in mislim da nebo nobenega kompliciranja,ker imam nohte čisto kratke....če pa mi v teh treh tednih malo bolj zrastejo, pa si jih še popilim, pa bo. Danes bom pa kuhala enolončnico s krompirjem in korenčkom, pa zraven kuhane hrenovke in kompot na koncu, pa je...nič nebom komplicirala... Jutri pa se lotim Suzy-ine sladice (mata moja starša 30 obletnico poroke,pa jih bom malo presenetila s sladico, zraven pa bo še en prispevek denarni,ko imata namen iti v Livado-zdravilišče...mislim da bota zadovoljna.... papa....še pridem kaj
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 10:22:20
|
|
|
|
Tisia
|
IZVIRNO SPOROČILO: JEŠA večinoma večera imam občutek, da me mali praska z nohti po lulici...Ima katera tudi takšen občutek???????????????????????????? No za zdej toliko od mene ker sem že lačna:( Če bom tako nadaljevala bom v tem tednu naredila vsaj 5 kg:) dobrodošla se podpišem pod to praskanje pri meni je isto..občutljiv M.V pa nizko nosim...še malo pa bo
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 10:34:50
|
|
|
|
Tisia
|
petrap vse najboljše tvoji princeski vipercat tukaj imaš povezavo za izračun neto porodniške http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunSN.asp glede poroda me je kar malo strah ,sem bila pri drugem porodu tako utrujena da nisem še dva meseca dojela da sem rodila...sem mislila da traja celo večnost porod ..pa sem rekla nikoli več zarečenega kruha največ pojem ..upam da bo kaj prej šlo ven ,ker kar nekaj šraufa tam doli pa tišči in boli,tako da se malo tolažim da gre v tretje hitreje no upam hrana še predvčerajšnjim sem imela napad na hrano ,včeraj mi je pa slabo postalo in mi gre sam na bruhanje...sumim tele retafer tablete za železo ...pa čist sem brez energije...mi je pa včeraj ena kolegica rekla da si zapičim žebelj v jabolko za en dan in pa potem pojem jabolko da ima menda več železa notri... tole pa prvič slišim mislim kaj ljudje grejo vse probat...rajši spijem peso ali pa teran
< Sporočilo je popravil biljana l -- 28.1.2011 10:35:31 >
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 28.1.2011 10:37:35
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 10:44:55
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l petrap vse najboljše tvoji princeski vipercat tukaj imaš povezavo za izračun neto porodniške http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunSN.asp glede poroda me je kar malo strah ,sem bila pri drugem porodu tako utrujena da nisem še dva meseca dojela da sem rodila...sem mislila da traja celo večnost porod ..pa sem rekla nikoli več zarečenega kruha največ pojem ..upam da bo kaj prej šlo ven ,ker kar nekaj šraufa tam doli pa tišči in boli,tako da se malo tolažim da gre v tretje hitreje no upam hrana še predvčerajšnjim sem imela napad na hrano ,včeraj mi je pa slabo postalo in mi gre sam na bruhanje...sumim tele retafer tablete za železo ...pa čist sem brez energije...mi je pa včeraj ena kolegica rekla da si zapičim žebelj v jabolko za en dan in pa potem pojem jabolko da ima menda več železa notri... tole pa prvič slišim mislim kaj ljudje grejo vse probat...rajši spijem peso ali pa teran eheheh tole za zelezeo je lari fari! dosti scetace, brokolija, rdece pese, spinace.. meni so tudi pravli zreble lizat ko sem bla mala, ahahah kr nekaj! Pa poglej, da ne pojes pretirano c-vitamina, ker se tepe z zelezom..
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 10:46:13
|
|
|
|
Tisia
|
teyla že pridno dihaš?? ali pa ne... ker že stiskaš svojo štručko pilotgirl upam da so poštimali zadevo pri tebi in je vse ok patrisha upam da bosta poštimala to z nogo čimprej in bosta lepo oba zdrava štartala v porodno suzy vidiš ko pride dedc domov tudi popadki zginejo ..po moje boš ti še prenesla čez rok ...
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 10:54:52
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l teyla že pridno dihaš?? ali pa ne... ker že stiskaš svojo štručko pilotgirl upam da so poštimali zadevo pri tebi in je vse ok patrisha upam da bosta poštimala to z nogo čimprej in bosta lepo oba zdrava štartala v porodno suzy vidiš ko pride dedc domov tudi popadki zginejo ..po moje boš ti še prenesla čez rok ... huh teyla pred 2 uro pomoje se nebo zibala, glede na to, da so sprozli lahko traja celo 24 ur! upam, da bo cimprej in da se cimprej resi... hvala za lepe zelje Zdaj sem jaz taxist, ko sem tak napol nepokretna in medicinska sestra in vse! Se pa smejimo eheeh. Kaj se tice mojega pritiska me pa bo pocasi zacelo skrbet ker ga mam prenizkega danes sem mela zgornega 100?? houli krep.. spodni pa lepo 79 uhuhu . Sem pa tudi jaz neka utrujena, kr 2 x na dan lahko spim + ob 22 grem normalno spat in se zbudim ob 7ih?? meni to vec ni normalno!! Upam, da se nena kaj zbolim.. grem kr kako pomaranco pojest
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 10:55:25
|
|
|
|
Tisia
|
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha IZVIRNO SPOROČILO: biljana l hrana še predvčerajšnjim sem imela napad na hrano ,včeraj mi je pa slabo postalo in mi gre sam na bruhanje...sumim tele retafer tablete za železo ...pa čist sem brez energije...mi je pa včeraj ena kolegica rekla da si zapičim žebelj v jabolko za en dan in pa potem pojem jabolko da ima menda več železa notri... tole pa prvič slišim mislim kaj ljudje grejo vse probat...rajši spijem peso ali pa teran eheheh tole za zelezeo je lari fari! dosti scetace, brokolija, rdece pese, spinace.. meni so tudi pravli zreble lizat ko sem bla mala, ahahah kr nekaj! Pa poglej, da ne pojes pretirano c-vitamina, ker se tepe z zelezom.. sem našla boljšo zadevo glede konzumiranja železovih tablet na receptu piše z c-vitaminom ali pa alkoholom,sama sem si naredila teranov liker z čisto malo vina in veliko sadja notri -limon, pomoranč in malo cukra- pa kar to spijem ene pol dcl ,ker alkohol aktivira želodčno kislino in ta bolje absorbira železo v telo ...bom videla če bo kaj pomagalo..ker do sedaj sem z limonado vzela pa mi je bilo na izvidu spet premalo železa, jem pa tudi špinačo in ostale jedi polne z železom pa nekak ne prime
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 28.1.2011 10:57:45
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 10:59:17
|
|
|
|
tamy82
|
Jaz mam spet malo čistilno akcijo danes, itak sem sama doma in ven res ni za hodit ... tako da mi drugega skoraj ne preostane ješa dobrodošla! suzy pa sej bodo tudi popadki prišli nazaj ... uživaj zdej še zadnje dneve s tvojim IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha joj danes pa je taki lepi soncek pr nas sam piha ko hudic pa mrzlo je tut.. ampak glede na to, da ze 2 dni nisem bla odzunaj, pa se moj ma nogo fentano, se bom kr mogla spravit, ker ze prav pogresam sprehode tamy82 ti pa sploh ne hodi ven, sem slisala da mate prmorci burjo do 140 km/h Ma sej smo vajeni tega valek pozdravi zasi in njeno princesko in jim prenesi naše lepe želje
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 10:59:27
|
|
|
|
Tisia
|
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha IZVIRNO SPOROČILO: biljana l teyla že pridno dihaš?? ali pa ne... ker že stiskaš svojo štručko pilotgirl upam da so poštimali zadevo pri tebi in je vse ok patrisha upam da bosta poštimala to z nogo čimprej in bosta lepo oba zdrava štartala v porodno suzy vidiš ko pride dedc domov tudi popadki zginejo ..po moje boš ti še prenesla čez rok ... huh teyla pred 2 uro pomoje se nebo zibala, glede na to, da so sprozli lahko traja celo 24 ur! upam, da bo cimprej in da se cimprej resi... hvala za lepe zelje Zdaj sem jaz taxist, ko sem tak napol nepokretna in medicinska sestra in vse! Se pa smejimo eheeh. Kaj se tice mojega pritiska me pa bo pocasi zacelo skrbet ker ga mam prenizkega danes sem mela zgornega 100?? houli krep.. spodni pa lepo 79 uhuhu . Sem pa tudi jaz neka utrujena, kr 2 x na dan lahko spim + ob 22 grem normalno spat in se zbudim ob 7ih?? meni to vec ni normalno!! Upam, da se nena kaj zbolim.. grem kr kako pomaranco pojest no jaz tudi spadam v skupino nizkega pritiska 55/90...60/100 če kavo spijem imam normalnega tak da ko grem ginek. spijem kavo pa po stopnicah prilezem do nje in imam ravno prav pritiska 70/116
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 11:00:57
|
|
|
|
cukica
|
delfinka želim ti,da bosta s hčerkico čimprej doma pri ostalih članih družine in začeli uživati v družinskem krogu,... teyla želim ti,da porod čimprej mine in,da držiš svojo štručko v naročji,... pilotgirl in suzy vama pa ravno tako velik sreče in naj bo to čimprej za vama,... ostalim pa en lep pozdrav,...
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 11:17:42
|
|
|
|
tamy82
|
cukica kako kaj s tabo? Uživaš v materinstvu? Z Nejcem vse ok zdej? Poljubčki za srčka
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 11:27:54
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana Jaz sem imela v prvi sprejem v P na sredo, v četrtek zjutraj so mi dali gel za mehčanje MV, v petek popoldne sem pa rodila. Kakorkoli vse, ki boste danes dihale, srečno! Upam, da je z PilotGirl7 vse OK. samo tu zdaj nekaj serjejo z nekimi tabletami pa na vsake 6 h ti lahko dajo eno, pa max 4 dobis.. so mi punce vse obrazlozle ko sem bla v P.. sicer si jaz nekak ne znam predstavljat da mi vstavijo tabletko v tamalo in se zacnejo popadki??? joj kr nekaj no! Upam, da pride prej domov ko grem jaz not, da mi malo obrazlozi tole dogajanje..
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 11:31:41
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 cukica kako kaj s tabo? Uživaš v materinstvu? Z Nejcem vse ok zdej? Poljubčki za srčka smo ti prav malo faus ves, da si ze konc poljubcek malemu cukrcku!
< Sporočilo je popravil Patrisha -- 28.1.2011 11:39:29 >
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 11:34:02
|
|
|
|
Tigrica86
|
jutro punce (no, že kr dober dan ) js sm spala k top, do 10h sm se zbudla enkrat ponoči za na wc, pa sem mela tako trd trebuh in bolečine, da sm komaj vstala iz postelje, ker se nism mogla niti obrnat in pol 10 min sedela na wc-ju da sm sploh lahk lulala mislim, če je bil to prvi popadek, potem me je kr strah, kako bodo boleli še ostali no, potem sem še enkrat šla na wc, ko je šel moj v službo, in drnjohala dalje teyla - mi mamo pa mal snegeca, tolk da je belo sam itak bom kr na toplem, ker še nism zdrava se mi pa za razliko od vas, ki ste tolk pridne, čist nč ne da. bo že moj pospravu. se pa čudim sama seb, ker prej nikol nism mogla gledat razmetane bajte, zdj mi je pa povsem ravno nič, grem vsaj poslot postlat, da bom mela mal bolš občutek
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 11:40:40
|
|
|
|
Patrisha
|
picim na sprehod do papirnice, upam, da pridem v enem kosu nazaj.. ker ni tak malo za hodit
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 11:48:37
|
|
|
|
Tisia
|
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha IZVIRNO SPOROČILO: Registirana Jaz sem imela v prvi sprejem v P na sredo, v četrtek zjutraj so mi dali gel za mehčanje MV, v petek popoldne sem pa rodila. Kakorkoli vse, ki boste danes dihale, srečno! Upam, da je z PilotGirl7 vse OK. samo tu zdaj nekaj serjejo z nekimi tabletami pa na vsake 6 h ti lahko dajo eno, pa max 4 dobis.. so mi punce vse obrazlozle ko sem bla v P.. sicer si jaz nekak ne znam predstavljat da mi vstavijo tabletko v tamalo in se zacnejo popadki??? joj kr nekaj no! Upam, da pride prej domov ko grem jaz not, da mi malo obrazlozi tole dogajanje.. ja to tableto sem jaz dobila pri 2 pupi in se mi je zameril porod,ker je bilo vse nekak na silo,sem pa dobila popadke takoj čez 10 min toliko da še zajtkr nisem pojedla do konca me je že metalo sicer mi ga je pa tudi zarinil not da sem klela kot da s kravo dela ....moja sestra je pa 4-5 dobila pa ji niti en ni prijel in so ji carski delali,tak da je odvisno od posameznic...upam da bodo sedaj popadki kaj prej in bom šla lepo v porodno že z njimi ,tudi če bom čez rok naj lepo počakajo da me kaj zagrabi to vse nekak na silo počnejo sam da ne ležimo dolgo v P...že tako imam ovulacijo kasneje in posledično tudi zanosim... tako da vedno mi izračunajo da sem čez rok...ne moremo imeti isto izračunano PDP ene ki imajo na 28 dni menz. in jaz ki imam na 34 dni a ne...
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 11:51:17
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33 Meta - spregledala si, ko Esmeralda . Ah, por favor
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 11:51:31
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33 Meta, kolk so face tile dve-in-še-malo letniki . Tigrica - jaz sem v prvo rodila (kt de sem že ne vem kolkrat - BTW, kako j6?) ornk prehlajena, pa me ni nč motilo . Smrkat in kašljat sem "začela" šele kako uro po porodu spet, pa naj razume kdor zna . Ja res so face, tako da se včasih režim namesto, da bi se jezila. Glede bolezni je pa tako, da če nimašcajta pač nisi bolan ... Tisti, ki delamo v šolstvu ponavadi zbolimo med počitnicami, ko nam vse dol pade.
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 12:18:06
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: vipercat punce nekaj časa nazaj ste pisale kako se iz bruto znesek preračuna v neto. sedaj sem dobila odločbo za porodniško pa me zanima kok je, a lahko še enkrat napišete? 1/3 odbij pa je, vsaj približno
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 12:18:20
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka Kako ti je lahko dolgčas?! Ob enem malem nadobudnežu pa sploh... jst mam še cel seznam opravkov in upam, da mi bo vsaj večino uspel narest. Grozna sem, mislim, da morem vse še popucat dokler sem v enem kosu, ker potem itak ne bo časa (če ga že do zdej ni blo). Jah dopoldne sem ful aktivna po kosilu se pa umirim in greva z malim samo še na kakšen sprehod, ko se zbudi. Pa precej se sam igra. Njegov najljubši položaj je na tleh na boku, v zgornji roki ima pa avto al bager ali ...in se pogovarja z njim. Kaj hudo fizičnega več ne zmorem, tak da poleg njega ponavadi kakšne cote zlagam ali likam ali kaj takega. Avta nimam, da bi kam šla, knjižnico in lekarno pa obiščem med popoldanskim sprehodom. Saj verjetno dosti postorim ampak glede na mojo običajno hitrost in aktivnost je to zelo malo in se mi zdi, da imam ogromno časa. Danes je mož že posesal celo bajto, jaz sem pa pobrisala najbolj kritične prostore (kopalnico, kuhinjo ...), ker vseh 3 štukov ne zmorem. Sopiham ko lokomotiva zraven in me je mož že parkrat nagnal počivat. No, zdaj pa kuham in zraven malo z vami čvekam. Lovro pa zraven mene lego kocke zlaga. Ima obdobje, da sestavlja same stolpe in pravi, da je to cerkev bim bam bom
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 12:18:35
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 Moj se je pa zdej opravil po najin nov avto! No, rabljen, ampak za naju bo nov Da se ne bo samo jo@n hvalila s tem Fajn, sem ti kar mal fauš. Jaz sem pol življenja preživela v avtu, zdaj mava pa samo enega, ker mož čaka, da ga preselijo v enoto, ki je par korakov stran od nas. No mogli bi ga že 1.11., zato nisva kupovala novega avta. Jaz mam pa tudi službo 500m stran. In zdaj sem omejena na peš ...
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 12:18:48
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: JEŠA LP Ješa Čaw, ješa! Maš kar podobne težave kot večina-tisto praskanje je pa najverjetneje pritisk malega na sečila . Čep se je kar eneparim odluščil veliko prej kot so šle rodit. Tud po 2 tedna prej
|
RE: Februarke 2011 III.del 28.1.2011 12:22:41
|
|
|
|
tamy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 Moj se je pa zdej opravil po najin nov avto! No, rabljen, ampak za naju bo nov Da se ne bo samo jo@n hvalila s tem Fajn, sem ti kar mal fauš. Jaz sem pol življenja preživela v avtu, zdaj mava pa samo enega, ker mož čaka, da ga preselijo v enoto, ki je par korakov stran od nas. No mogli bi ga že 1.11., zato nisva kupovala novega avta. Jaz mam pa tudi službo 500m stran. In zdaj sem omejena na peš ... Te razumem kako je bit brez avta ... sej ne da ga jaz ne vem koliko rabim, ampak brez bi pa kar umrla verjetno Ja, ko se enkrat navadiš na ta luksuz, ti je prav hudo, da si brez Se boste pa potem več sprehajal in prej pokurili te odvečne kalorije iz nosečnosti ... povsod je neki dobrega, pravijo
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?