|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gremo v šolo 2011
24.5.2011 8:40:28   
Rubin.
Karin so me zmedli uni smajliji na koncu user posted image . Hvala za odgovor. Bomo videli kako bo, sicer nimam navade se obremenjevati na zalogo, ampak ker je glih omenila.

Rumba bravo za London, ja verjamem da je 25 stopinj in brez dežja za angleže že tropsko podnebje user posted image , važno da ste se imeli fajn. Teden pa res hitro mine. Za torbo na koleščkih pa ti ne morem svetovati, ker jih nisem preučevala iz razloga, ker imamo torbo že doma. Mogoče bi pa v papirnici več vedeli oz. tam kjer jih prodajajo?

Dsp1 - glede testiranja: jaz sedaj vsake toliko grem na internetno stran bodoče šole in sem tam prvič videla obvestilo o testiranju za prvi razred, ampak ne vem če ga bodo izvajali. Piše sicer vse o tem testiranju, zakaj, kako, čemu, ampak mi nismo dobili vabila. Pa ne vem ali to pošljejo samo določenim ali naključno izbranim ali pa še bomo dobili vabilo. Na koncu pa je tudi ta stavek: " kolikor šola omenjenih pregledov ne organizira, imajo starši možnost, da po predhodnem naročilu ta pregled opravijo v Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše Maribor.".
Kaj pa vem? Če bi poslali vabilo, bi se odzvali nanj, v lastni režiji pa je ne bomo vozili.
In kako se je tebi zdelo testiranje?

Še malo pa bo junij, nato počitnice, potem pa bo šlo že zares! U kako čas beži, izkoristite ga maksimalno in še današnji sonček user posted image .

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 24.5.2011 8:42:38 >

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 451
24.5.2011 8:47:17   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: dps1

nisem nikjer zasledila; kaj nihče ni imel testiranj v šoli za 1. razred?? mi smo imeli in testirajo, kako so otroci pripravljeni na šolo.

A ni tako testiranje smiselno pred vpisom in ne šele potem, ko je otrok že vpisan v šolo?! Res mi ni jasno, kaj bi bil namen takega testiranja zdaj? Pri nas ni bilo nobenega testiranja niti nobenega tovrstnega obvestila. Ob vpisu smo starši edinole lahko dali soglasje, da se lahko šolska svetovalna delavka o tvojem otroku pozanima v vrtcu pri vzgojiteljicah, kar naj bi pomenilo, da pač dobi neko sliko tvojega otroka. O testiranju ni bilo govora.

Se priporočam za izkušnje, ker mi je tole res zanimivo in še nisem slišala za testiranja po vpisu...

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu dps1)
Neposredna povezava do sporočila: 452
24.5.2011 9:26:08   
Rubin.
Nika evo razlaga testiranja:

"Gre za neformalno srečanje, kjer v šolskem okolju (učilnici) svetovalci s Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Maribor izvedejo »malo za šalo, malo za res« določene naloge, na podlagi katerih zmorejo izkušeni svetovalci opredeliti značilnosti otroka, njegove morebitne posebnosti. Pregled ugotavljanja šolske zrelosti, kot ga imenujejo strokovnjaki Svetovalnega centra in ga izvajajo že mnoga leta, poteka tako, da se v skupini izvede uvodni motivacijski preizkus zaznavanja, ki otroke pripravi za sodelovanje in sledenje skupinskim navodilom, kjer se preverja tudi njihovo besedno razumevanje. Prav tako se opravi preizkus za določitev razvojne ravni vidno-motorične koordinacije, za zaključek pa otroci rišejo še risbe po navodilu.
Svetovalec nato pregleda otrokove izdelke in z njim opravi individualni razgovor. Na osnovi le-tega oceni otrokov govorni status, spominsko sposobnost, funkcionalno pripravljenost za usvajanje osnovnih šolskih spretnosti ter oceni nivo čustvenega in socialnega razvoja.
Svoje ugotovitve posreduje staršem v individualnem razgovoru in jih opozori na morebitne posebnosti pri otroku.
Osrednji namen omenjenega pregleda je ta, da se lahko starše z otrokom pravočasno usmeri k preventivnemu delovanju. Ugotavljanje šolske zrelosti se je skozi prakso izkazalo kot dobrodošlo za spoznavanje otrok – bodočih prvošolcev, tako za starše kakor tudi za šolo ter bodoče učiteljice."

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 453
24.5.2011 9:30:12   
Nika v službi
Rubin, hvala. Sliši se super, očitno pa je to povsem od šole odvisno. Bom povprašala, če je pri nas kakšna tovrstna praksa.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 454
24.5.2011 10:08:49   
Rubin.
Ja jaz tudi sklepam, da je od šole odvisno. Ampak glede na napisano in seveda sem moral sedaj tudi osebno preverit user posted image , je možno tudi testiranje v lastni režiji na Centru - brezplačno. Me mika, da bi šli, da vidim še drugo mnenje glede njene zbranosti. Škode ni nobene edino koristi :). Sem pa še mimogrede zvedela, da je predvideni sestanek za starše 9.6. - vabljeni so tako starši, kot otroci user posted image . Evo pa sem "ubila" dve muhi na en mah user posted image .

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 24.5.2011 10:09:55 >

Neposredna povezava do sporočila: 455
24.5.2011 11:28:22   
tilči
Danes smo dobili potrdilo o šolanju,1.6. pa imamo sestanek,kjer bomo izvedeli,kaj rabi za šolo;bodoči prvošolčki pa se bodo spoznali z učiteljicami in vzgojiteljicami.
No,danes je Nejc prijavil,da bi imel torbo z motivom Spidermana.Samo mislim,da to še ni dokončnouser posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 456
24.5.2011 11:33:32   
Rubin.
O tilči super, potem boš imela čast prva poročat o very important meeting user posted image .

(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 457
24.5.2011 13:34:58   
dps1
točno tako je kot je Rubin napisala.

dobili smo vabilo s strani šole, vsi prvošolčki so bili vabljeni (tudi tisti, ki so dali vlogo za odlog, so morali prit OBVEZNO - tako je pisalo).

meni osebno se ni zdelo ravno vredu, da že zdaj "ocenjujejo" otroke, čeprav smo bili pohvaljeni da je naša ena izmed bolje pripravljenih na šolo user posted image .

prvo gre skupina otrok skupaj v učilnico, ko končajo teste, opravijo razgovor z otrokom na samem,potem pa pokličejo še starše in še verjetno kaj svetujejo, če je potrebno.

je pa res, da če ima kdo vlogo za odlog, se tudi tu verjetno vidi, ali je otrok pripravljen ali ne. eni mamici so rekli samo, da jo podpirajo pri tem, da odloži vpis, in je bila gotova z razgovorom. se delno pokaže tudi tako, kako hitro otrok konča z nalogami.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 458
24.5.2011 14:14:54   
leda
čau punce,

bolje pozno kot nikoli. sem vas malo diagonalno prebrala in eto moji komentarji: london in dunaj sta super, z otroci in brez. F1 smo meli svojo resno privatno stavo cela dvajseta (s prehodnim pokalom in vsemi ceremonijami, pa raznimi kategorijami pa to;), zdaj pa sem na tem, da se sam zgražam nad šumijem, ki ga itak nkol nisem marala...

naša taprva gre jeseni v šolo. sicer je bil najljubši na prvem roditeljskem in je bil zadovoljen, nam pa obetajo maksimalno število v razredu (ljubljana seveda) in mi to ni glih všeč. mah pregled bomo lovili avgusta; ta pregovorno nefleksibilna javna uprava. jutri gremo namreč na dvomesečno potovanje in sem v začetku aprila klicala na lokalni zd. "ja gospa, glejte, vem, da že vabite, ampak ker smo bolj v ozadju s prvo črko priimka, bomo najbrž na vrsti ko ne bomo v sloveniji. kaj če bi nas kar naročili, ne glede na prvo črko priimka?" in jih seveda čist zmedla. "joj, to ne gre, počakte na uradno vabilo, pa pokličte." no, smo ga dobil, za pojutrišnjem...in zdaj nas bojo nekak stišal avgust z vsemi unimi, ki "joj gospa, sploh ne pokličejo, dokler ne ugotovijo da je nujno, pol je pa gužva..." user posted image

nimamo pa še nič. ste pa pisale učenikih iz sklada; ve katera za rok za prijavo?

(odgovor članu dps1)
Neposredna povezava do sporočila: 459
24.5.2011 17:13:24   
Rubin.
dps1 zato pa je tudi pojasnilo na internetnih straneh naše šole, zakaj in čemu je namenjeno to testiranje. Jaz sem očitno pri vpisu to spregledala in je nisem prijavila nanj. So vabili samo tiste, ki so izpolnili prijavo. Bomo pa sedaj šli individualno, je rekel prijazen g. na Centru, da je še bolje tako, ker se res lahko max. posveti otroku in potem seveda staršu user posted image . Je pa res, da zveni vse skupaj malce čudno,če ne veš zakaj se izvaja. In so imeli kar veliko klicev na našo bodočo šolo, če bodo na osnovi tega formirali razrede ipd., kar pa seveda ne drži.

Leda te čist razumem, meni se tudi kar temno stemni, ko so na kakšnem uradu tako togi da bohpomagaj. Pa sem jaz tudi delala v JU, pa vem da se skoraj vse da, če je le volja. Ampak eni so samo black or white, kakšna sivina, o barvah pa sploh ne bi... . Ponavadi več dosežeš če se obrneš na nadrejenega, ampak sedaj je pri vas itak kaj je.
U kar 2 meseca počitnic - to pa sploh ni slabo, not at all user posted image , bi jaz tudi. V glavnem uživajte na polno.

(odgovor članu dps1)
Neposredna povezava do sporočila: 460
24.5.2011 22:07:47   
Janeja
Testiranja tudi pri nas ni nihče omenjal.

Rumba, super za tako izkušnjo v Londonu. Mi smo bili samo dobra dva dneva, pa sem čist navdušena... Smo imeli pa tudi super vreme, brez dežja, 20°C, skratka SUPER.

Rubin - evo, sem uspela album "London" na FB naredit (tukaj ga sploh ne znam user posted image ), pa še celo nekaj prepovedanih iz McLarna sem dala gor. So take splošne - od daleč slikane - mislim, da ne bi smelo bit panike. user posted image
Je bila pa v nedeljo F1 super zanimiva, ko sva navijala vsak za svoje user posted image .

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 461
25.5.2011 8:18:16   
Nika v službi
Dobro jutro,

evo, dobila sem odgovor od psihologinje iz naše šole, ki sem jo včeraj povprašala glede tega testiranja. Odgovor je takle:

Na naši šoli šolska svetovalna služba opravi pregled otrokove pripravljenosti za vstop v šolo v primeru, ko starši želijo odložiti šolanje oziroma želijo šolanje otroka prej, kot je to določeno po zakonu. Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše z našo šolo ne sodeluje na način,kot ga omenjate v dopisu.

Janeja
, jaz bi tudi z veseljem pogledala slikice od Londona in McLarna. Sem na FB, a ti lahko preko zs pošljem podatke, da se pofočkava?user posted image

Očitno pa sta obe z Rumbo super zadeli obdobje lepega vremena v Londonu. Krasen je, ko sije sonce, a ne?user posted image

Leda, pri nas so rekli, da bomo v juniju dobili informacije glede učbenikov in potrebščin, tako da predvidevam, da je tudi za prijavo v učbeniški sklad še čas. Po moje pa je to odvisno od šole. Na naši šoli letošnji prvošolci nimajo nobenih učbenikov, tako da predvidevam, da bo enako ostalo tudi letos.

Karin, pri vas v šoli mora biti pa res prijetno. Tako lepo pišeš, da bi še jaz prišla k tebi v razred...user posted image Zares pohvalno! Naj ti nikoli ne zmanjka entuziazma. Da bi bilo le več takih...

Mi imamo danes popoldan cepljenje, po pikici pa gremo na sladoled. Upam, da mine hitro, brez komplikacij in s čim manj solz.

Naredite si lep dan!

F. Lainšček

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 462
25.5.2011 9:31:53   
Rubin.
Nika dobro jutro nazaj user posted image . Ja se mi je kar zdelo, da je od šole odvisno, kaj se tiče testov. Kaj se tiče učbeniških skladov bo verjetno tako ja, da bomo dobili junija vsa pojasnila na sestanku. Nika kako to misliš, da nimajo nobenih učbenikov niti knjig ala berilo ipd. No sej če se učijo brati komaj v drugem mogoče pa res ni? Bo Karin več vedela.
Kaj se tiče tvojega mnenja o Karin se popolnoma strinjam s teboj. Če ne bi bilo tako daleč, bi jo sigurno vpisala na to šolo :). Jaz tudi močno upam, da bo naša dobila vsaj približno takšno učiteljico, sploh ker jih bo spremljala kar tri leta.

Tvoji Niki pa želim čim manj boleče cepljenje in veeeeliiiiikooooo kepico sladoleda.

Lep dan vsem user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 463
25.5.2011 9:32:54   
Rubin.

IZVIRNO SPOROČILO: Janeja

.

Rubin - evo, sem uspela album "London" na FB naredit (tukaj ga sploh ne znam user posted image ), pa še celo nekaj prepovedanih iz McLarna sem dala gor. So take splošne - od daleč slikane - mislim, da ne bi smelo bit panike. user posted image
Je bila pa v nedeljo F1 super zanimiva, ko sva navijala vsak za svoje user posted image .

Se grem slinit user posted image .

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 464
25.5.2011 9:45:25   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Nika kako to misliš, da nimajo nobenih učbenikov niti knjig ala berilo ipd. No sej če se učijo brati komaj v drugem mogoče pa res ni? Bo Karin več vedela.

Ne vem, tudi mene je tole malce začudilo, ampak na spletni strani naše šole lahko najdem seznam, ki so ga dobili starši lanskih prvošolčkov in tam pri 1. razredu piše, da ni predvidenih učbenikov. Iz tega sem sklepala, da bo letos podobno, čeprav uradne objave še ni za letos.

Se pa z novim načrtom lahko spremeni, ker je možnost uvajanja opismenjevanja zdaj že v 1. r., tako da... pustimo se presenetiti.

Hvala za dobre želje.user posted image

F. Lainšček

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 465
25.5.2011 9:48:33   
rumba
Na naši šoli pred dvema letoma prvošolčki niso imeli nobenega učbenika, samo delovne zvezke. Tako bo menda tudi letos, karsem pač uspela izvedeti iz sveta staršev, a uradno bodoči prvošolci še nismo dobili seznama, ker še ni bilo sestanka. Sicer pa sem lani za 2.razred vzela učbenike iz učbeniškega sklada. Prijavnico smo dobili na zadnjem sestanku, skupaj s spiskom vseh potrebščin za naslednje leto. Letos je še nimamo, tako da očitno naša šola prijavnic še ne pobira. Je pa to verjetno odvisno od šole, saj imajo različne šole različne učbenike in delovne zvezke.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 466
25.5.2011 9:58:10   
rumba
Ja, zdaj sem šla preveriti iz zadnje seje sveta staršev, da prvi razred drugo šolsko leto še ne bo imel nobenega učbenika, imeli pa bomo 7 delovnih zvezkov, kar nas bo stalo 65,38€. Me pa zanima, koliko DZ boste potrebovali vi, da malo primerjamo. V naši šoli je vedno kreganje, da imamo skoraj največ (preveč) DZ in da bi raje več pisali v zvezke.

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 467
25.5.2011 10:04:23   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: rumba

Ja, zdaj sem šla preveriti iz zadnje seje sveta staršev, da prvi razred drugo šolsko leto še ne bo imel nobenega učbenika, imeli pa bomo 7 delovnih zvezkov, kar nas bo stalo 65,38€. Me pa zanima, koliko DZ boste potrebovali vi, da malo primerjamo. V naši šoli je vedno kreganje, da imamo skoraj največ (preveč) DZ in da bi raje več pisali v zvezke.

Uf, 7 DZ se tudi meni zdi kar veliko! Je pa res, da nimam nobenih podatkov od drugih, tako da je to zgolj neka relativna ocena. Bodo še druge povedale.

F. Lainšček

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 468
25.5.2011 10:17:13   
Rubin.
Meni se 7 del. zvezkov tudi zdi veliko, mogoče so pa tanki user posted image . Sem šla sedaj gledat na "našo" stran kaj so rabili lansko leto prvošolčki:
1. razred
Seznam delovnih zvezkov
SLO S. Pecjak, A. Kozinc, R. Justin: ABC 1, Poslušamo - govorimo, pišemo -
beremo, delovni zvezek za slovenšcino, 3 deIi
IZOLIT
MAT M. Cotic, D. Felda, T. Hodnik: IGRAJE IN ZARES V SVET
MATEMATICNIH CUDES, delovni ucbenik za matematiko v 1. razredu, 3
zvezki
DZS
SPO D. Vršcaj, D. Kralj, J. Strgar, V. Udir, V. Conc. OPAZUJEM, RAZISKUJEM,
RAZMIŠLJAM 1, delovni ucbenik
DZS
Seznam ucbenikov
SLO M. Grginic: KO PRAVLJICE OŽIVIJO, berilo za 1. razred IZOLIT

Torej če prav vidim še več? 2 x 3 zvezki + 1 delovni učbenik + 1 berilo. Mogoče so pa ultra tanki user posted image .

Mogoče katera ve, kdaj dobijo delovne zvezke v papirnicah?

Neposredna povezava do sporočila: 469
25.5.2011 10:19:58   
Rubin.
Kaj mogoče ve katera, kaj pomeni kratica SPO?

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 470
25.5.2011 10:32:16   
mojcaziga
SPO - spoznavanje okolja

Sicer imam doma tretješolca, ampak vseeno....

V 1. razredu smo bili breu učbenikov, imeli pa so 7 ali 8 del. zvezkov. Starši so najprej jamrali, saj je bil to kar maksimum glede na druge šole v okolici. No, na koncu so bili vsi izpolnjeni. Količina delovnih zvezkov je pri nas vsa tri leta kar velika, učbenikov pa imajo bolj malo - glasba, berilo, SPO

Aja, v 1. razredu smo imeli Berilo, izposojeno iz učb. sklada. Naročili smo ga junija na sestanku, zamudniki pa so uredili avgusta v tajništvu.

Na Svetu staršev običajno potrjujemo izbiro učbenikov in del. zvezkov za nslednje šolsko leto in to predvidoma nekje v juniju, odvisno od šole, zato pridejo seznami potrebnih stvari na plan malo kasneje. Pri nas lani okoli 15. junija. Ampak če le ni kake strašne zamere ali slabe izkušnje ali pa spremembe kakega učnega programa, ostanejo stvari iz prejšnjih let aktualne.

Pa brez zamere, ker sem uletela na vašo temo.

lp, mojca

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 471
25.5.2011 10:34:48   
Nika v službi
Hvala, mojcaziga, sami uporabni podatki. Nič ne zamerimo za uletavanje.user posted image

F. Lainšček

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 472
25.5.2011 11:28:32   
Rubin.
mojcaziga hvala za pojasnilo user posted image . Mi smo imeli še spoznavanje narave in družbe (SND) - če se katera spomni.
Pa vsake, ki nam kaj svetuje smo veseli user posted image , tako da ti kar uleti, ko boš imela čas .

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 25.5.2011 11:29:05 >

Neposredna povezava do sporočila: 473
25.5.2011 11:57:14   
rumba
Ja, točno tako, kot je že mojcaziga napisala, se seznami potrdijo na svetu staršev. Na naši šoli je bilo to že 10.5. in bomo za 1 razred potrebovali:
Pecjak : ABC 1, POSLUŠAMO – GOVORIMO, PIŠEMO – BEREMO, 1 del , trije deli
Vršcaj : OPAZUJEM, RAZISKUJEM, RAZMIŠLJAM 1, spoznavanje okolja
A. Pesek : GLASBA 1, Zapojmo, zaigrajmo in zaplešimo ( CD)
M.. Cotic …: IGRAJE IN ZARES V SVET MATEMATIČNIH ČUDES, trije deli
RACUNANJE JE IGRA

Sem smotana, v bistvu rabimo 9 DZ.user posted image So pa dokaj tanki, ja.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 474
25.5.2011 14:57:35   
Katrin
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.
Kaj mogoče ve katera, kaj pomeni kratica SPO?

Spoznavanje okolja:)

Kar se tiče delovnih zvezkov in učbenikov, se je težko primerjati, ker se v vsaki šoli učiteljice same odločijo. Res pa je, da učbenikov pravzaprav ni user posted image razen berila.

Delovnih zvezkov je morda res veliko, a to so tanki zveščki (3 deli za matematiko, 3 deli za slovenski jezik, 2 dela za spoznavanje okolja, potem pa imamo mi še Računanje je igra - to se naroča posebej:)

Tako da, otroci pravzprav potrebujejo le 1 delovni zvezek za MAT in 1 za SLO hkrati - sem prav napisala? Ko končajo z enim, gredo delat vaje v drugega - nikoli ne potrebujejo vseh :))

No, na naši šoli starši niso dobili še nobenih napotkov glede nakupa potrebščin user posted image

lp, k

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Otroke prezgodaj ločimo od mam
Več časa porabimo za treninge, jezike, tečaje in lekcije kot za objeme in poljube.
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?