|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gremo v šolo 2011
23.4.2011 11:06:51   
Rubin.
Joj tlb ti nasveti njihovih sovrtičkarjev so najhujši, ker so jim zakon. Zgleda da so letos pri nas bolj trdožive sorte ali pa naši ne pride do živega, ker lani je pa bila čist paf, ko so se tisti, ki so šli v šolo, pogovarjali o cepljenju. Je bila čist prestrašena.
O tem neobveznem psih. testiranju pa prvič slišim. Daj če se ti bo dalo, napiši kaj je zajemalo. Me daje firbec user posted image . Kaj se tiče avomobilskega spanja je pri nas redko, kot sneg poleti user posted image , ampak če se že zgodi ima ta sedež (Roemer), možnost da se nagne nazaj, ali pa ji naslonjalo malce spustimo. Z temi blazinami pa nimam izkušenj, ker kot sem rekla, ni nikoli skoraj v avtu spala.

O KT hvala za "turo", sedaj sem že skoraj jaz dobila lušte za Londonom. Sicer sem bolj tip, ki ima raje naravo, kot pa mestni vrvež. In ko bomo velika bom šla na ogled Norveške in Portugalske user posted image . Ko bom pa še večja pa pride na vrsto moj ljubljeni Rim  user posted image , to je tudi edino mesto, ki si ga res želim videti. Ampak, ko bom bom velika, hihihi.

Mi smo jajčka že pobarvali, potico spekli, kuha se šunka (mmmm kako diši), tako da imamo vikend na off oz. čisto uživanje.

Lepo se imejte.

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 426
3.5.2011 13:56:57   
teta beta
Zdravo, punce!

Zdaj sem imela pa res kar nekaj za prebrat, vmes kar ni bilo časa. Počitnic je konec in ostala sta še samo dva meseca vrtca! Potem bom pa našo bodočo šolarko verjetno že kar izpisala iz vrtca, saj je ta julija in avgusta itak zaprt, bosta oba doma, in ravno takrat imam tudi za oddat podaljšanje za otroški dodatek in bom to spremembo zraven upoštevala, da mi pol ni treba še enkrat.

Mi imamo pregled in cepljenje 19. maja in takrat se tudi avtomatsko prestaviš k šolski zdravnici. Tako so meni rekli, ker je zdajšnja p samo za predšolske otroke. pa še v drugem kraju je.

Janeja, hvala za info za seznam potrebščin. Sem si ogledala in sem zadovoljna, zelo malo stvari in kompliciranja. A kaj veš, če se to dosti spreminja iz leta v leto? Ne vem, a bi potem učbenike kar kupila še za tamalega, drugače pa si jih bom verjetno izposodila.

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 427
4.5.2011 21:36:48   
Janeja
Konec praznikov user posted image .
Mi smo se imeli v Umagu nepozabno super. Vsi smo uživali, otroka v mini klubu, midva na sončku s kavico popito v miru ob bazenu,... Suuupeeer. Relax in Radio Center sta res oganizirala super animacijo, pa še sonček nas je razvajal skozi cel dopust. Se sigurno še vrnemo...

Teta beta, Lea ima tudi pregled 19.maja - a vidve ga imata v Ž.?
Lea je že zdaj pri pediatru, ki ima otroke v naši občini od rojstva pa do konca šole, tako, da se ne bo nikamor prestavljala.

A pride tvoja punca na "našo šolo"?
Glede učbenikov pa nisem bila pozorna, a so enaki kot pred 4 leti pri Janu. Je učbeniški sklad prav super organiziran, učbeniki so lepi in ohranjeni in jaz še pomislila nisem, da bi jih kupovala. Je že zvezkov in ostalih potrebščin dovolj.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 428
5.5.2011 8:57:31   
diva 4
Oj, punce! Naš pubec ima danes drugo rundo cepljenja  potem pa še junija ustvarjalno delavnico na šoli  ,starši pa medtem sestanek.Delovne zvezke sem se odločila vzet iz sklada.Sem se pri hčeri prepričala , da so lepo ohranjeni .

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 429
5.5.2011 9:14:12   
Nika v službi
Ojla, tudi mi smo nazaj v delovnem ritmu. Praga je bila krasna, pa še z vremenom smo imeli srečo, saj je bila ob odhodu napoved precej neobetavna, na koncu pa smo imeli toplo in sončno vreme ves čas bivanja. user posted image Na poti nazaj smo se ustavili še v Bratislavi, da je bil prehod s čeških kron nazaj na evre lažji.user posted image Tiste, s katerimi se poznamo osebno, si lahko ogledajo fotoreportažo na FB.user posted image

Nas cepljenje še čaka, vendar bom Niko naročila za prihodnji teden ali pa še teden dni kasneje. V ponedeljek namreč odhaja za 3 dni v Škratkovo deželo z vrtcem (včeraj smo imeli sestanek staršev), zato je ne želim cepiti pred odhodom.

Za potrebščine čakam obvestilo s šole, so rekli, da bo junija. O skladu z naše OŠ nimam še nobene info, predvidevam, da bo to vključeno v tem obvestilu. Se namreč tudi jaz nagibam, da bi učbenike vzela kar tam.

Janeja, a niste vi šli v London? Ali to šele pride? Malo sem pomešala datume očitno.

Rumba, kako pa je vaš London uspel? Ste imeli kaj dežja?user posted image

In Zala01, kako ste vi doživeli Dunaj? Mi smo se mimo peljali v nedeljo in je bil tak naliv, da si komaj kaj videl pred sabo. Sicer pa je Dunaj vedno lep, tudi takrat ko piha (itak skoraj vednouser posted image ) in dežuje. Zame je Dunaj eno krasno mesto, na katero me veže ogromno lepih spominov (v študentskih časim sem vsako leto po 2 meseca bivala gor), pa tudi sedaj me pot vedno znova, vsaj nekajkrat letno, vodijo nazaj. Ste si privoščili "šnicl" v Figlmüllerju?

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 430
5.5.2011 12:50:16   
Zala01
ojla...moj skoraj 6-letnik je že 2. dan v Škratkovi deželi v šoli v naravi in jaz ga taaakooo pogrešamuser posted image . Pa mali bratec ga tud skoz išče po stanovanju, ker še ne razume, da je šel z vrtcem uživat.
Na Dunaju smo se imeli res fajn. Se pozna, da je naš skoraj 16-mesečnik končno shodil in je bilo vse lažje. Dva in pol meseca nazaj smo bili namreč na Tajskem in smo zaradi ta malega buhteljčka prišli bolj utrujeni domov kot smo bili, ko smo odhajali tja. Aja, Nika, ne, nismo šli na šnicel tja, enkrat smo jedli v Praterju, smo imeli hotel čisto zraven, drugače pa kjer je naneslo. Smo pa tud mi zaljubljeni v Dunaj in smo bili že ene 5-6X tamuser posted image
Nič še nismo dobili za sistematski pregled. Počakam še jutri in če ne bo nič, bom v ponedeljek poklicala.

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 431
5.5.2011 14:08:14   
teta beta
Janeja, ja , tam imava pregled, uro pa menda okrog 9ih. V šolo bo pa šla v podružnico, smo že bili tudi na ogledu.

Sem včeraj klicala na šolo, če je treba naročilnico za učbeniški sklad tudi za 1. razrede oddat do tistega datuma, pa so rekli, da ni treba, da dobimo na sestanku, ki pa bo menda kasneje.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 432
5.5.2011 18:21:25   
Janeja
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Janeja, a niste vi šli v London? Ali to šele pride? Malo sem pomešala datume očitno.

Umag so bile družinske počitnice med prazniki, v London grem pa službeno čez 10 dni

Teta beta, midve z Leo imava pregled že ob 7.30 user posted image . Ampak glede na to, da sem že datum prestavljala, nisem potem hotla težit še zaradi zgodnje ure. Bova že...  Mogoče se pa srečamo. Glede na to, koliko stvari je na planu, verjetno ne bomo gotovi v 1 uri.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 433
14.5.2011 9:33:47   
nikolet
živjo punce

no mi smo pregled dali skojz prejšnji mesec, konec tega meseca imamo še eno cepljenje, učbinike bom verjetno tudi jaz vzela preko sklada, ker so ful dragi.... DZ pa imajo baje sam dva tako da bomo kupili po sestanku ki ga bomo imeli v juniju.....

drugače smo pa zdravi, uživamo življenje in trenutke skupaj!

spomin je kot pesem, ki v srcih odzvanja,
spomin je kot cvet, ki nenehno poganja,
spomin je svetloba, ki dušo obliva,
spomin je ljubezen, ki v srcu prebiva.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 434
17.5.2011 11:15:57   
teta beta
Hja, mi imamo čez dva dni ta famozni pregled za šolo, včeraj sem šla po njen karton in je že začela jamrat, kako je hudo to cepljenje in kar v dve roki in oh in sploh. Upam, da tam ne bo delala prevelike scene user posted image . Sem pa ravnokar rešila vprašalnik in so mi bila ena vprašanja totalno čudna, npr. Koliko ur dnevno uporablja računalnik? Ma, halo, še šest let ni stara, kaj pa naj dela več ur na računalniku in to vsak dan??

Baje, da imajo vsi predšolski otroci iz občine v četrtek neko športno srečanje, ampak iz  našega vrtca se ni nihče prijavil, jaz sem pa tako šele včeraj izvedela in tudi ne bomo šli. Če nima prijateljev tam, je to čist BZ, bomo stali tam in gledali, pa še časovno mi ne paše.

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 435
17.5.2011 13:32:10   
Rubin.
Lep pozdrav tudi iz Maribora user posted image . Prvi pregled je za nami, bilo vse ok, dokler ni zagledala igle. Pa je drugače neustrašno dekle, ampak kot sem rekla, zgodbice sovrtičkarjev naredijo svoje. Ampak je preživela in sedaj, ko ve kaj jo junija še 1x čaka, upam da ne bo tako hudo. Je pa dobila takšne obliže z sončki in je kar hitro bilo vse ok user posted image . Moram pa opozorit: da sta kolegičinega sina, istočasno cepili dve sestri, vsaka v svojo ramo in je bil tako šokiran, da ga nekaj časa niso spravili k sebi. Meni se to ne zdi prav. Bodite pozorne. Nismo pa rabili hodit nič v lab., ker smo imeli s seboj kartoteko in je zadostovala. Je pa zdravnica rekla, da ima naša šola največji vpis od vseh šol v Mb. Ojej. Itak, da bodo 3 razredi, vseeno upam, da ne bodo čisto, čisto polni. Ampak na to nimam vpliva. Torej 6.6. gremo po novo rundo cepiva, potem pa za nekaj časa mir. Čeprav, kolikor vem dobijo v 1. r. tretji odmerek hepatitisa B. Mi smo v pričakovanju sestanka, so nam obljubili konec maja/začetek junija. A so ga v kateri šoli že imeli? Potem pa počasi v nabavo. Bi rada opravila vse v miru, da ne bomo imeli v času počitnic še te skrbi. Pri nas itak ni dvoma, vse bo v znamenju Winx in se sploh ne bojim, da jo bo do šole minilo user posted image . Ker pri nas so Winxice zakon, z rahlimi prekinitvami, že par let.
Sicer pa opažam, da postaja iz dneva v dan bolj "zrela" in mislim, da bo septembra že čist ready za šolo. Imam pa vprašanje za Karin: kako v prvem razredu dosežete, da vam vsi otroci sledijo?
To bi bilo na kratko. Bom pa sedaj malce bolj redno pogledovala na to temo, da vidim, če so se sestanki že začeli in kaj so vam povedali. Firbec pač user posted image .

Vsake toliko pridem na RR in vedno kaj novega, se še navajam na te nove poste, upam, da bo objavilo tako kot mora ;).

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 17.5.2011 13:35:04 >

Neposredna povezava do sporočila: 436
17.5.2011 13:48:28   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: nikolet
učbinike bom verjetno tudi jaz vzela preko sklada, ker so ful dragi....

Jaz sploh nisem razmišljala o drugi varianti. Mi je res bv kupovati učbenike za eno leto. Raje tisti denar za kakšen izlet namenim :).

IZVIRNO SPOROČILO: teta beta

Če nima prijateljev tam, je to čist BZ, bomo stali tam in gledali, pa še časovno mi ne paše.

Jaz jo pa prav iz tega razloga peljem na različne kraje, kjer nikogar ne poznamo. Ker se mi zdi, da so preveč na prijatelje navezani in potem sploh ne spoznavajo drugih ljudi oz. jih drugi ne zanimajo, če imajo le te zraven. Tako pa nima težav z navezovanjem stikov, si vedno kakšno prijateljico najde user posted image .

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 17.5.2011 13:49:52 >

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 437
18.5.2011 16:24:31   
malabiba30
no, pa da se še jaz pofočkam tule med vami :-)

tudi mi letos vstopamo v prvi razred in se Lea že pošteno veseli.

Dali smo skozi tudi sistematski pregled (nič posebnega, sem pričakovala malo več) in opravili že oba cepljenja. Pri prvem se je pošteno jokala, saj ena pikica baje fulll peče (tako je rekla tudi medicinska sestra).

kar se tiče šolskih potrebščin pa čakam sestanek, da vidim kaj bomo potrebovala, potem bom pa verjetno vse naročila kar pri nas v Mercator centru (papirnica) - jim naredijo kar paketke.. :-)

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 438
18.5.2011 23:04:32   
Janeja
Takole, pa je London za mano. Danes sem prišla nazaj - z eno besedo NORO. McLaren tehnološki center je pa itak znanstvena fantastika...

Več naslednjič, ker me je zdajle Teta beta spomnila, da moram še vprašalnik rešit pred pregledom, ki ga imava z Leo jutri zjutraj. user posted image Dobro, da sem prišla malo pofirbcat na RR...

Teta beta, midve z Leo prideva, če le ne bo imela kakšne reakcije na cepljenje. Mi tudi ne paše najbolj, ampak če je treba, je treba. user posted image   Naju je Lea kar prijavila.

(odgovor članu malabiba30)
Neposredna povezava do sporočila: 439
19.5.2011 12:38:28   
Zala01
živijo še od mene...
končno dočakali termin za ta pregled in cepljenje. Naslednji petek, že ob 7h zjutraj. Problem bo samo, ker bo zaradi te zgodnje ure, moral biti tamali čmrlj v jaslih že ob 6.30. Ampak bomo že preživeli.
Za šolo nimamo še čisto nič kupljeno. Se nam nekako še ne mudi. Falot mi je samo zabičal, da na torbi ne sme bit Spidermana ali Strele Mcquin, ker je to že preraseluser posted image ...OK, bomo upoštevali...user posted image
Kje prodajajo bolj kvalitetne torbe? Mogoče katera kaj ve?

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 440
19.5.2011 16:07:20   
tilči
se še jaz malo javim.user posted image
Ta teden sem na bolniški,ker je Nejc staknil norice,tako da ne bo drug teden nič s plavalnim tečajem z vrtcemuser posted image .2. cepljenje pa sem tudi prestavila,ker je lahko cepljen šele 6 tednov potem,ko jih preboli.
Za šolo nimamo še nič.V kratkem pričakujem vabilo za na sestanek,tako bomo pa izvedeli,kaj rabimo.za torbo tudi še nismo nič gledali.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 441
19.5.2011 17:15:35   
Rubin.
Zala meni se zdijo te Target torbe kar kvalitetne. Drugače pa malce v papirnicah vprašaj. A tako torej je že velik fant user posted image , najbolje je da si jo sam izbere, bo jo mogoče raje nosil user posted image . Sicer pa mi za šolo tudi nismo še nič nabavili, čisto slučajno torbo, ampak že pred časom. Tudi jaz čakam na sestanek in spisek. Pri nas paket ne pride v poštev, ker morajo biti zvezki Winx, prav tako presenica, dvomim pa da imajo le te v paketu? Ali pač. Pa meni je bilo že v mojih časih fajn za šolo nakupovat, sedaj pa bo kar dvojno veselje, komaj čakava user posted image .

Ojej Tilči, nič fajn user posted image . Samo mene pa kar zmrazi, ko pomislim, da naša še ni prebolela nobene otroške bolezni in nas po vsej verjetnosti čakajo v šoli, kar je pa še bolj neugodno, kot sedaj v vrtcu. Ampak kaj češ, nimaš kaj.

Pozdravljene nove "prvošolke" user posted image .

V Larini skupine pa se sedaj pospešeno pripravljajo za nastop in to je oh in sploh. Pa jaz pravim, ja pa kaj je tu takega? Ja mami, če nas bo pa župan gledal. Aja te pa že. user posted image

Janeja a bo kaj fotk na fb? A se je smelo fotografirat?

Uživajte v sončku user posted image .

(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 442
19.5.2011 21:06:15   
teta beta
Rubin., naša tudi nima nobenih težav z navezovanjem stikov, takoj se vklopi, ampak danes bi mi bilo pa res čisto izven plana. Mi smo namreč precej leteči med zdajšnjim bivališčem, vrtcem, mojim nekdanjim domom (in "službo") in tudi bodočo šolo. In tudi bodočim domom, seveda user posted image (Ja, Janeja, bomo začeli, kmalu, že pripravljamo količke! user posted image ) V bistvu vozim otroke nekje 22 km v vrtec (je pa skoz AC), do šole je ista razdalja, če pa upoštevam še ovinek do vrtca pa cca 27 km.

Sva pa srečali danes na sistematskem same bodoče sošolke oz. sošolce. Z eno punčko sta se takoj zaštekali, druge smo samo na hitro videli oz. pozdravili, starše pa jaz tudi poznam. Sicer je bilo na pregledu vse bp, teža 19,5 kg, višina 112 (to me je presenetilo, sem bila prepričana, da je večja, ker npr. 116 hlače so ji prekratke). Za cepljenje je nekaj protestirala, ampak bolj zaradi afnanja se mi je zdelo, ker ji je šlo zraven še na smeh, za zobke je bila pa še posebej pohvaljena. Izbrala sem ji tudi zdravnico tam, menda je neka mlada, nova, zelo prizadevna, ona dr. ki je delala sistematske, mi jo je priporočala, češ da naj izberem njo. Tudi prav user posted image .

Naša se je pa zdaj zagrela za torbo medvedka Paddingtona, ki jo imajo na OMV. Smo namreč gledali to risanko na Boomerangu in je totalni hit pri našima. Pa res je zabavna risanka. user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 443
19.5.2011 21:12:08   
Katrin
Pozdravljeneuser posted image

Še malo, čisto malo, ... pa bodo počitnice user posted image user posted image user posted image

Kaja gre v sredo za 3 dni na tabor (še zadnjič z vrtcem user posted image ) - komaj čaka. Je hotela že danes pakirati user posted image user posted image user posted image

Rubin: ne vem, kaj naj ti odgovorim. S tem pa res nimam nobenih težav. Niti se nikoli nisem vprašala, zakaj mi otroci sledijo, zakaj sodelujejo in podobno. če je dobra motivacija, vzpodbudna klima v razredu, potem se tudi mi imamo fino:))) Sicer pa, šola je pač resna stvar, a ne? user posted image user posted image user posted image Mal heca ... user posted image user posted image

Lep vikend vsem,
k

Be the Peace and Harmony you desire...

Neposredna povezava do sporočila: 444
19.5.2011 21:55:23   
Janeja
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Janeja a bo kaj fotk na fb? A se je smelo fotografirat?

Iz Londona imam kar nekaj lepih, ampak te tebe ne zanimajo, a ne user posted image
V Mclarnu je bilo fotografiranje prepovedano, a sem vseeno uspela par fotk naredit, ki pa si jih ne upam javno objavljat. Bom jutri še v službi naredila selekcijo in mogoče dam potem kakšno gor.
Bilo je pa res fenomenalno in so me definitivno prepričali - po novem navijam za Mclaren user posted image  

Pregled je za nami.
Lea je junaško, brez ene same solzice ali straha prestala cepljenje. Vse je BP. Pri zobozdravnici je bila tudi pohvaljena. user posted image

Popoldne smo imeli pa "srečanje" vseh bodočih prvošolčkov naše občine. Šli smo na kar dolg pohod ob jezeru, z raznimi delavnicami vmes, pa s plesom za zaključek. Po 3 urah sva prišli domov izmučeni. Ampak je bilo luštno...

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 445
19.5.2011 22:54:59   
Rubin.
Teta Beta sej se mi je zdelo, da niste šli bolj zaradi tega, ker ste imeli druge plane, sem tako bolj na splošno napisala user posted image .

Katrin moje vprašanje je čist resno. A res vsi sedijo in sledijo? Vprašujem pa zato, ker Mali miss ni noben problem poslušat pravljico eno uro, ustvarjava lahko cel popoldan vse bp, pri logopedinji pa je glih ene 15 minut še zainteresirana za vaje, potem bi se pa ona kr neki pogovarjala, pa gledala okoli, pa vozila na tistem stolčku.... . No pa pravi, da ima težave z zbranostjo in da zna biti v šoli problem. Zato me zanima, ker dvomim da je vsem 25 učencem snov tako zanimiva, da sedijo pri miru in poslušajo, ali pač? Ker jaz mislim - ne vem zato pa vprašam - da v prvem rezredu verjetno ne pričakujejo učiteljice, da bodo otroci 3-4 ure zbrano sedeli za mizo in poslušali. Verjetno se tokom leta to navadijo? Ker v vrtcu vidim, da so eni otroci res mirni, drugi pa čist razigrani in si teh slednjih ne znam predstavljat sedeti cel dopoldan za mizo. Sicer je res še dobre tri mesece in zna se marsikaj spremenit. Ampak doma nimamo teh težav, je pa res, da ne sedi eno uro za mizo.

Janeja - mene vse zanima user posted image . Lahko mi pa tiste "prepovedane" po mailu pošlješ, ker rizkirala jaz tudi ne bi in jih objavljala javno. Glavno pa je da ste se imeli super. Še bolj važno pa da sedaj navijaša za taprave user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 446
20.5.2011 13:39:30   
Katrin
Rubin: razumem vprašanje in skrb user posted image

Sem resno odgovorila: res nimam težav s tem. Pa pri meni v 1.razredu še nikoli nismo sedeli 45 minut user posted image Imamo igralni kotiček, vzamemo si minutko za zdravje (odpremo okna, potelovadimo), ali pa gremo na igrišče. V šoli nimamo zvonca in nisem omejena s časom. Naredimo pa ravno tako vso predpisano snov user posted image

Če pa se pri otroku pokažejo resne težave z motivacijo, zbranostjo ali kaj podobnega, se ponavadi posvetuje s starši in skupaj se poišče dodatna pomoč.

Upam, da sem odgovorila user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 447
20.5.2011 14:18:18   
Skaana
Oj,

še ena se javljam :)

Mi imamo tudi bodočo prvošolko. Berem, da ste se začeli že na veliko pripravljat. Kar mirno, ni tako grozno velike razlike med vrtcem in prvim razredom :)

Sem dobila kar slabo vest, ko tole berem user posted image , mi namreč kar stvari sprejmemo, ko pridejo in to je to.

Malo v pomoč Katrin - glede opismenjevanja. Raslednje šolsko leto se bo treba v prvem razredu ravnati že po posodobljenih učnih načrtih, ki dajejo možnost začetka opismenjevanja že v prvem razredu, dopuščajo pa tudi drugi razred. Izbira je seveda na učiteljici, ki presodi glede na strukturo razreda.

Tudi glede branja se ne obremenjujte. Včasih je celo boljše, če otrok zbere v šoli, predvsem pri pisavi znajo biti težave, če se navadijo nepravilnega zapisa.

Torba: jaz bom kupila kvalitetnejšo torbo (verjetno na koleščih), motiv si bo pa hčera sama izbrala. V prvem ji bomo tako mi nosili kolikor bo potrebno (mislim, da čez teden domov jemljejo tako samo mape), v drugem je pa že dobro, če je torba lažje prenosljiva, ne mislim pa naslednje leto že drugo kupovat. Pa še potem imamo čez dve leti fantka in dvomim, da bi on hotel kakšne winx na torbi user posted image . Tako da ena torba za predvideno prva tri leta, potem pa druga.

Srečanja: mi še nismo imeli niti enega in še kar čakamo na to user posted image

Naša se šole ni veselila, ker so zdaj naredili nov, izredno lep sodoben vrtec in se še niso selili v njega. In je paaaaannniiiikkkkaaaa, ker ona bi šla v ta novi vrtec. Pa zdaj mislim, da se bodo konec maja selili, tako da bo vsaj nekaj mesecov uživala v njem. Do pouka kot takega pa nima nekega odpora.

Lep vikend želim

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 448
23.5.2011 10:42:49   
rumba
Uf, ste se pridno razpisale. Vas je bilo lepo prebrati.
Mi smo v Londonu noro uživali, iz muzejev so nas metali s čistilkami vreduser posted image , vreme pa smo imeli po besedah Londončanov lepše kot poleti. Niti en dan dežja, niti kaplice, temperature okoli 25 stopinj. Angleži že čisto "portorožko" oblečeni.user posted image Res fantastično za sprehode. Čeprav smo bili 8 dni, je bil premalo, bi rabili še ziher kak teden.
No, mojahči ima sistematskega jutri. Iz šole še nismo dobili kakega obvestila, tako da še ne vemo, kako so sestavljeni razredi, katera bo razredničarka... Imamo pa menda predviden spoznavni sestanek.
Torbo sva kupili prejšnji teden, saj je navdušenje že čisto preveliko.user posted image Sem hotela eno na koleščke, pa se mi zdijo znotraj prav smotane, saj imajo na dnu vdrto zaradi koleščk in že vidim, kako bi mečkala robove knjig in zvezkov. Ker si učbenike sposojamo iz šolskega učbeniškega sklada, si ne moremo privoščiti mečkanja. Ste vi našli kako bolj praktično in uporabno torbo na koleščke? Kje, katere znamke? Jo imam namen menjati sinu, ki gre v tretji razred in mu je prva premajhna.

lp

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 449
24.5.2011 8:25:19   
dps1
nisem nikjer zasledila; kaj nihče ni imel testiranj v šoli za 1. razred?? mi smo imeli in testirajo, kako so otroci pripravljeni na šolo.

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Otroke prezgodaj ločimo od mam
Več časa porabimo za treninge, jezike, tečaje in lekcije kot za objeme in poljube.
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?