|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gremo v šolo 2011
28.3.2011 17:53:02   
Precious
nikolet pozdravite seuser posted image

tilči sem brala,mislim kot da niso otroci že obremenjeniuser posted image

Ste nahrbtnike že kupile?Jaz sem naročila tukaj  http://magicshop.si/produkti/sola/nahrbtniki/   se splača ,ker povsod so cene po 60 euser posted image

(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 351
30.3.2011 10:34:18   
nikolet
IZVIRNO SPOROČILO: tilči

A ste brale:
http://www.rtvslo.si/slovenija/spremembe-v-solah-tuj-jezik-v-2-razredu-in-vec-moznosti-izbiranja/253984

sem brala in mislim da malo pretiravajo.... ne vem men se zdi da imajo preveč vsega... kaj pa vem....

torba: sploh še nisem nič premišljevala, kero bi kupila, bojim se da ne bom kupila dobre torbe za nošenje... hkrati pa bi rada upoštevala njegovo željo, ker na vsezadnje jo bo on imel in nosil.... bomo videli, saj bo kmalu junij ko je sestanek in bom takrat se odločila...

l.p.

spomin je kot pesem, ki v srcih odzvanja,
spomin je kot cvet, ki nenehno poganja,
spomin je svetloba, ki dušo obliva,
spomin je ljubezen, ki v srcu prebiva.

(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 352
2.4.2011 14:20:42   
Katrin

IZVIRNO SPOROČILO: Katrin RR

IZVIRNO SPOROČILO: nikolet

mene pa neki zanima

a ste že dobile vabilo za zdravniški pregled za v prvi razred... mi ga še nismo?!

Ne še user posted image

lp, k

Pregled imamo v torek user posted image

lep vikend, k

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 353
4.4.2011 21:50:12   
Katrin

mene pa neki zanima

a ste že dobile vabilo za zdravniški pregled za v prvi razred... mi ga še nismo?!

Ne še user posted image

lp, k

Pregled imamo v torek user posted image

lep vikend, k

In potem iščem eno uro knjižico o cepljenju po celi hiši user posted image user posted image user posted image

Našla user posted image

lp, k

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 354
5.4.2011 9:29:17   
tiat
Živijo,

mi imamo jutri pregled pred šolo pa me zanima, če ga je kdo že imel.
Kaj vse pregled vsebuje, ali je na vrsti tudi cepljenje?

Hvala.

TO JE TO

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 355
6.4.2011 21:41:22   
Precious
tiat: mi moramo vsaj 1 uro pred pregledom v laboratorij kjer otrok da urin,ga piknejo v prst. Potem ob uri ko ste naročeni vzameš s sabo izvide,sestra tam stehta otroka,zmeri pritisk,številke mora govorit. Potem gre k zdravnici ,kjer ga vpraša kako mu je ime,če mu je lepo v vrtcu,da mu en list kjer je moral nekaj narisati ( po želji) ta čas se je pogovorila z mano o družinskih bolezni,alergijah itn. Potem ga pa sestra cepi v obe rami.

Nikolet moj si je zaželel torbo spiderman. Sem mu dala za pokazat in si jo je sam izbraluser posted image

Sicer pa danes nisem dobre volje odkar sem prebrala grozno novico na rr-juuser posted image

(odgovor članu tiat)
Neposredna povezava do sporočila: 356
9.4.2011 20:49:35   
Rubin.

mene pa neki zanima

Mi tudi ne. Pa to je prava groza - vsak dan me vprašuje kdaj se bo že šla cepit user posted image . Kako dolgo pa traja vse skupaj? Pregled namreč - pol dni?

Sicer pa vidim, da ste bile pridne. Je pa res, da se sedaj bolj malo dogaja, kaj se tiče šole. Bo pa čist drugače čez kakšna dva meseca, ko se bodo začeli sestanki glede šole in kaj vse rabimo. Me res zanima, kakšna bo končna cifra. Ampak kaj češ. Drugače pa vse po starem.

Aja pa dobrodošle vse nove.

Imejte se fajn izkoristite sonček - drug teden neki dež napovedujejo, mislim, čist po aprilsko user posted image .

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 357
9.4.2011 21:20:27   
Janeja
Lea ima pregled 17. maja - so nam več kot en mesec naprej poslali datum s 3 stranmi navodil...

Je pa Lea zelo resno pripomnila, da ne ve, zakaj se sploh mora it cepit, če se je pa že vpisala v šolo user posted image - se namreč nič kaj ne veseli cepljenja. Pa bo že, saj je pogumna punca.

Kar se pa stroškov za šolo tiče, jih pa mi kar lepo na več delov razdelimo, pa pol ni tako hudo. Torbo, peresnico, svinčnike, barvice in še nekaj drobnarij je dobila za rojstni dan - torbo od naju, ostalo od drugih. Zvezke in ostalo po spiku bomo pa po dobljenem spisku kupili.

Lepe sončne dni...

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 358
9.4.2011 21:25:26   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: Janeja
Lea ima pregled 17. maja - so nam več kot en mesec naprej poslali datum s 3 stranmi navodil...

Pa ti se šališ? Tri strani navodil user posted image  O to bo pa nek zakompliciran pregled user posted image . Kaj pa te piše?

Sej naša se cepljenja tudi nič kaj ne veseli, samo si je to najbolj zapomnila, da bo na pregledu user posted image .

A je še vedno praksa, da dobiš spisek, greš z njim v knjigarno/papirnico po paket?

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 359
10.4.2011 7:13:41   
aleksandra silvija
Ojla! Letos bomo tudi pri nas spet imeli prvošolčka.
Sistematski pregled je že imel. 3 strani navodil? Mi smo dobili samo nekaj za obkroževati (o močenju postelje).
O šolskih potrebščinah še ne razmišljamo.
Za šolo običajno kupim junija, ko dobimo seznam. Res pa se ne spomnim, če se za prvčke seznam tudi dobi takrat.

Me res zanima, kako se bo naš fant vklopil v šolo. Sploh ne morem verjeti, da je že čas za to.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 360
10.4.2011 14:02:08   
Janeja
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.
Pa ti se šališ? Tri strani navodil user posted image  O to bo pa nek zakompliciran pregled user posted image . Kaj pa te piše?

Sej naša se cepljenja tudi nič kaj ne veseli, samo si je to najbolj zapomnila, da bo na pregledu user posted image .

A je še vedno praksa, da dobiš spisek, greš z njim v knjigarno/papirnico po paket?

OK, mal narobe sem se izrazila - 3 strani smo dobili res, a navodila oziroma opis pregleda je bil na eni strani, na drugi natančen opis cepljenja (kaj, zakaj, kolikokrat, možne posledice,...), na tretji pa anketni vprašalnik o vedenjskem slogu otroka - 8 vprašanj, z a, b, c, d odgovori za obkrožit.
Zdaj se pa ne sliši več tako hudo, a ne? user posted image

Na prvi strani nam piše, da bodo na pregledu otroka pregledali, izmerili težo in višino, kontrolirali vid in sluh, izmerili krvni tlak, potem pa sledi pregled pri zdravniku in cepljenje. Isti dan se naredi še laboratorijski pregled krvi in urina ter gre na posvet v zobozdravstveno ambulanto. To je kratek povzetek opisa, spodaj pa je našteto še, kaj vse moramo prinesti zraven...

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 361
11.4.2011 10:50:47   
Špacka
Mala Špacka je imela pregled v četrtek, domov smo dobili en vprašalnik predvsem o močenju postelje, s tem ni imela nikoli težav. Na pregledu so jo izmerili, stehtali, preverili vid in sluh, nekaj je morala risati, napisati je mogla svoje ime, sestre so skoraj dol padle od smeha, ker brzina je njena vrlina, ker Špacka nariše, pobarva, podpiše v sekundiuser posted image user posted image , jah potrpljenja res nima...nato pa cepljenje v obe roki.....bila je res pogumna, nič ni komplicirala, nič jokala, tko so jo pohvalile, ko je bilo pa konec in se je lahko vstala, je pa padla v nezavestuser posted image
takoj so prihiteli z urgence, če bi jo bilo potrebno odpeljat, na zgornjem delo telesa je dobila rdeče fleke, vendar takoj ko je prišla k sebi so izginili....eno uro je potem ležala, dobila infuzijo, zdravnica je bila skoz poleg...v glavnem vse se je lepo izteklo, se je pa malo ustrašla, pa igla od infuzije jo je bolela, tako da so samo solze tekle, brez glasu....
Sreča je bila edino v tem, da je bil tati z njo, ker jaz tega ne prenašam dobro, verjetno bi dve tam ležale, če bi bila jaz z njo...

Ampak potem, ko je pa prišla k sebi, je bila pa tako ponosna, ker je dobila tri pikice, ostali pa samo dveuser posted image

Čez en mesec ima ponovno cepljenje, vmes pa mora v laboratorij dati kri in vodo.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 362
11.4.2011 12:35:51   
Nika v službi
Ojej, Špacka, kakšna prigoda! Samo da je mala uredu.

Vidim, da so prakse pri teh pregledih ful različne. Pri nas je bilo vse v poenostavljeni varianti.user posted image Ko smo prišli, ji je sestra takoj prinesla ven list, da nekaj nariše za zdravnico (Nika je narisala travnik s tulipani, pa sonce in oblaček ter se podpisala na sliko), starši pa smo dobili vprašalnik glede alergij, zdravil, zgodovine poškodb (če je bila kdaj v bolnici), pa od katerega leta je v vrtcu, ipd. Vse skupaj 1 list A4, nato pa še 1 list, kjer si označil trenutno zdrastveno stanje otroka. Ker je bila naša prehlajena, je nismo dali cepit, tako da smo zmenjeni z dr., da to opravimo po prvomajskih praznikih. Sicer pa so tisti, ki so se cepili, morali ostati v čakalnici še vsaj pol ure (zaradi morebitnih reakcij).

Pregled se je začel pri sestri - teža, višina, pritisk, pregled vida in nadaljeval pri dr. Jo je poslušala, pregledala hrbetnico, držo, stopala, usta (grlo). Ušes sploh ni pogledala, v laboratorij nismo šli. Starši smo bili povprašani o tem, kdaj je shodila, kdaj je opustila plenico, če je imela dudo in do kdaj, preverila je, če hodimo z zobozdravniku, pregledala njeno kartoteko in pripomnila, da je tanka, iz česar sklepa, da otrok ni bil veliko bolan (kar je res).

Govor je preverila tako, da je morala Nika za njo ponovi stavek: Soseda Špelca obeša perilo. To je bilo vse, opravili smo ekspresno.

Glede na to, da so vas vse poslali prej še v laboratorij, bom verjetno jaz tudi naknadno prosila za pregled. Itak se moram naročit za cepljenje v maju....

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 363
11.4.2011 13:33:22   
Rubin.
Janeja, a tako, no to je pa že boljše user posted image .

Ojej Špacka, zakaj pa je omedlela? A so kaj rekli? Si me pa prestrašila. A to bila je reakcija na cepljenje? No še dobro, da morajo pol ure tam počakat. Sicer pa user posted image  za pogumno punco.

Pri nas bo tudi verjetno ati prisoten pri pregledu, zato so mi info. glede pregleda zelo dobrodošle. Upam, da bomo že vnaprej dobili vprašalnik, drugače bo moj kar zgubljen, ali pa bo telefon pregorel user posted image .

Nika a greste kam za 1. maj? Oz. če katera gre, naj mi malce lušte naredi user posted image .

Sicer pa naša Mala miss hodi na tečaj plavanja in me res zanima koliko bo odnesla od njega. Bi mi pa bilo super, da bi znala v 1. r. že plavat. Samo letos ne bomo šli na morje, tako da tam praksa odpade user posted image . A vaši že znajo plavat?

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 364
11.4.2011 13:38:57   
Nika v službi
Rubin, mi gremo v Prago zadnji teden aprila.user posted image Bo dovolj za lušte?user posted image

Sicer pa naša Nika tudi hodi na plavanje (Atlantis), zdaj je že v nadaljevalnem tečaju, se že učijo kravl.user posted image Splavala pa je lani poleti na morju in zdaj znanje uspešno nadgrajuje v plavalnem tečaju.

Osebno lahko tak tečaj samo toplo priporočam, naša navdušeno hodi.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 365
11.4.2011 13:47:06   
Rubin.
Ja meni se tudi fajn zdi, so samo 4 v skupini in se jim lahko res posvetijo. Sicer obiskuje JUHI telovadno šolo (mimgrede res super zadeva) in v sklopu le-te imajo tudi plavanje in v maju rolanje - to tudi že komaj čaka.
Kaj se tiče plavanja, pa s tečaja ni prišla najbolj navdušena. Me je res presenetilo, ker se ga je že mesece veselila. In kaj jo je motilo, da so se morali potapljati, brez da se drži za nos - no to, če povem po resnici tudi meni ne paše. Ampak po dveh dnevih je že odštevala dneve do naslednje runde user posted image . No sedaj pa so imeli drugič pa je že kar šlo.

Uuuuu Praga, super. Ni kaj imeli se boste fanj user posted image .

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 11.4.2011 13:48:04 >

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 366
11.4.2011 13:54:05   
Nika v službi
Rubin, čisto prav je, da jih navadijo brez tega nosu!user posted image Ampak res - meni je to nekaj najbolj mimo, sploh, ko vidim odrasle, ki v vodo skačejo tako, da si zatisnejo nos! Zdaj je pravi čas, da otroka navadiš na to, da se potaplja, skače... brez zatiskanja nosu in brez tega, da si po vsakem potopu brišeš oči. To slednje naši dela težave, ampak jih lepo postopoma navajajo tudi na to (s plavalnimi očali, pa brez, pa spet očala, itd.).

Naša hodi v nadstandardni tečaj, kjer so samo 3 v skupini in je tudi napredek zelo opazen. Pomembno je ravno to navajanje na vodo, plovnost, pa da otrok brez nekih travm potopi glavo pod vodo, skoči.... Je pa seveda pomembno, kako zna določen plavalni učitelj to (senzibilno) speljati....

Bomo uživali v Pragi, ja., se že zelo veselim, ker je Praga meni zelo ljubo mesto. Zdaj pa prvič peljemo gor še oboje starše (po moji in moževi strani). To bo žurka!user posted image

F. Lainšček

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 367
11.4.2011 14:26:55   
Rubin.
Hihihih, tako skačem jaz user posted image , kadar skačem. Se pa strinjam s teboj, to je samo dodatna ovira in sem seveda takoj za da se pod vodo počuti enako kot nad vodo. Sej jo ful hvalim, kadar ji uspe, tako da ima že malce več veselja. No mene ni nihče učil in evo rezultat user posted image .

O to bo žurka, kar tri generacije - uživajte maximalno.

Neposredna povezava do sporočila: 368
11.4.2011 14:32:31   
Nika v službi

Hihihih, tako skačem jaz user posted image , kadar skačem. Se pa strinjam s teboj, to je samo dodatna ovira in sem seveda takoj za da se pod vodo počuti enako kot nad vodo. Sej jo ful hvalim, kadar ji uspe, tako da ima že malce več veselja. No mene ni nihče učil in evo rezultat user posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Saj takih odraslih "z nosom" je veliko.user posted image Se strinjam - če te noben ni pravilno naučil, ne moreš vedeti. No, jaz sem imela to srečo, da so me že od malega učili profiji.

O to bo žurka, kar tri generacije - uživajte maximalno. Hvala. Se ne bojim, da ne bi. So tale naša prvomajska potepanja v taki kombinaciji že kar legendarna.

F. Lainšček

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 369
11.4.2011 14:34:22   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

O to bo žurka, kar tri generacije - uživajte maximalno. Hvala. Se ne bojim, da ne bi. So tale naša prvomajska potepanja v taki kombinaciji že kar legendarna.

Kako fajn - res, mi je kar pri srcu toplo, ko vidim, kako lepo se rezumete, res redek biser in lepa popotnica Niki v življenju.

Neposredna povezava do sporočila: 370
11.4.2011 14:41:59   
Nika v službi

IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Kako fajn - res, mi je kar pri srcu toplo, ko vidim, kako lepo se rezumete, res redek biser in lepa popotnica Niki v življenju.

Glede slednjega se pa zelo strinjam. Po mojem mnenju in izkušnjah je za otroka sobivanje s starimi starši krasna popotnica v življenje. Tudi sama sem imela to izkušnjo s svojo babico (dedek in starši po očetovi strani so žal veliko prej umrli) in ni jih lepših spominov kot na crkljanje z "mamo", kot sem jo klicala. Pravljice je znala samo ona tako lepo prebrati, ko sem zbolela, je bila ob meni, prva potolčena kolena je celila ona s svojimi zelišči. To zdaj moja Nika doživlja ob moji mami, očetu in moževih starših. Neprecenljivo! Premalo se zavedamo, kako lahko taka medgeneracijska povezovanja bogatijo nas vse....

F. Lainšček

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 371
12.4.2011 22:00:17   
tlb
no, pa še jaz neka malega dodam :)
ker se mi "fajn zdi" :)
Namreč-ravanteljica naše šole nam je poslala na dom pismo-naslovljeno na moža in mene, kjer se nama zahvaljuje za to, da smo miniMiss zaupali "njeni" šoli. In še kar nekaj dodatnih toplih besed nam je namenila.
Sicer pa vabila na sistematski še nismo dobili. Pa malo cvikam pred cepljenjem, ko je naša mala taaaaak strašno občutljiva na te zadeve (čit po meni; jaz sem se REDNO v šoli skrila pred VSAKIM cepljenjem. SIcer vedno na stranišče, da me niso dolgo iskali.....)
Lep april vsem skupaj;
Nikinemu generacijskemu miksu pa predvsem super konec aprila :)))) do takrat pa gledat krtka, al Nika že zna rečt Ahoj :))))

Neposredna povezava do sporočila: 372
13.4.2011 9:28:10   
Nika v službi
Tlb, zela lepa gesta s strani ravnateljice. Drobne pozornosti veliko štejejo!user posted image

Hvala za lepe želje. Nika že ima nekaj krtkov, v plišasti in video obliki, ki sem ji jih prinesla z mojih prejšnjih potovanj v Prago. Tokrat pa bo praški utrip doživela še sama. Itak da se najbolj veseli metrojev in tramvaja.user posted image Nanje je čisto usekana, odkar je prvič okusila slast vožnje z njimi v Budimpešti in na Dunaju.

Ahoj vam vsem!user posted image

F. Lainšček

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 373
13.4.2011 21:20:57   
Janeja
Uuu, prvomajska Praga - super. Uživajte Nika. Jaz sem bila enkrat čist na hitro, za par urc v Pragi in me je čist prevzela. Si zelo želim enkrat tja za malo dlje časa...

Mi gremo pa malo na morski zrak - v Umag. Se že tudi zelo veselimo. Gremo pa čez velikonočne praznike, za 1.maj bomo pa že doma.
Sem pa v službi ravno včeraj izvedela, da grem maja za 3 dni v London. user posted image To bo po moje pa tud nepozabno...

Neposredna povezava do sporočila: 374
13.4.2011 22:12:27   
Janeja
Sem ravno videla, da je naša šola danes že objavila sezname potrebščin za šolsko leto 2011/2012.
Zdaj pa lahko gremo tudi uradno u šoping user posted image

Sem poskušala prilepit seznam še sem, pa mi tako razmeče tabelo, da samo en zmazek nastane user posted image . Prepisovat se mi pa zdajle res ne da...

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Vsako leto 1600 novih primerov pljučnega raka
Pljučni rak je tretji najpogostejši rak v Sloveniji in tudi vzrok za ogromno smrti. Vsako leto v Sloveniji zaradi njega ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?