Nika v službi
|
Ojej, Špacka, kakšna prigoda! Samo da je mala uredu. Vidim, da so prakse pri teh pregledih ful različne. Pri nas je bilo vse v poenostavljeni varianti. Ko smo prišli, ji je sestra takoj prinesla ven list, da nekaj nariše za zdravnico (Nika je narisala travnik s tulipani, pa sonce in oblaček ter se podpisala na sliko), starši pa smo dobili vprašalnik glede alergij, zdravil, zgodovine poškodb (če je bila kdaj v bolnici), pa od katerega leta je v vrtcu, ipd. Vse skupaj 1 list A4, nato pa še 1 list, kjer si označil trenutno zdrastveno stanje otroka. Ker je bila naša prehlajena, je nismo dali cepit, tako da smo zmenjeni z dr., da to opravimo po prvomajskih praznikih. Sicer pa so tisti, ki so se cepili, morali ostati v čakalnici še vsaj pol ure (zaradi morebitnih reakcij). Pregled se je začel pri sestri - teža, višina, pritisk, pregled vida in nadaljeval pri dr. Jo je poslušala, pregledala hrbetnico, držo, stopala, usta (grlo). Ušes sploh ni pogledala, v laboratorij nismo šli. Starši smo bili povprašani o tem, kdaj je shodila, kdaj je opustila plenico, če je imela dudo in do kdaj, preverila je, če hodimo z zobozdravniku, pregledala njeno kartoteko in pripomnila, da je tanka, iz česar sklepa, da otrok ni bil veliko bolan (kar je res). Govor je preverila tako, da je morala Nika za njo ponovi stavek: Soseda Špelca obeša perilo. To je bilo vse, opravili smo ekspresno. Glede na to, da so vas vse poslali prej še v laboratorij, bom verjetno jaz tudi naknadno prosila za pregled. Itak se moram naročit za cepljenje v maju....