|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gremo v šolo 2011
16.2.2011 7:45:28   
nikolet
jutro

a tojk stvari za prvošolčka.... madonca kako bo pa torbo nosuuser posted image ....  no ja pri nas jo imajo prvošolčki kar v šoli čez teden samo v petek jo prinesejo domov in v ponedeljek nesejo... saj letos imajo tako... kakao bo pa drugo leto pa nimam pojma...

joj vsi že skoraj vse znate, naš je pa tojk len da noče nič... noče se učit... če umeniš učenje se kr skrije, če pa rečeš da greš v delavnico delat je pa prvi k je oblečen za delatuser posted image user posted image

spomin je kot pesem, ki v srcih odzvanja,
spomin je kot cvet, ki nenehno poganja,
spomin je svetloba, ki dušo obliva,
spomin je ljubezen, ki v srcu prebiva.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 276
16.2.2011 8:33:34   
Kerensa*
Vpis Mladiča v 1. razred OŠ je za nami. Po daljši debati sva se z g. Možem odločila, da ga vpiševa v tisto šolo, ki je malenkost dalj od našega doma (še vedno pa 5 minut peš od vhodnih vrat) - torej tisto, kamor Pubertetnik ne hodi. Razlogov za to je v bistvu več. V to šolo je hodil tudi moj g. Mož in se je spomni kot dobre šole; v tej šoli je učiteljica (na razredni stopnji, če se temu še tako reče), katero kot učiteljico zelo cenim; Mladič bo spoznal veliko novih ljudi (otrok in odraslih), če bo imel srečo, pa bo v tej šoli tudi kakšen "sotrpin" iz vrtca in ne bo mogel imeti Pubertetnika za zaščitnika, s čimer se bo (po mojem mnenju) prej razvil v samostojno osebo). Pa še kaj bi se zagotovo našlo v prid tej šoli.
Na matično šolo nama ni bilo treba iti - samo poslala sem jim e-mail z obvestilom, da ga tja ne bo, ker tam ne živimo več. Z g. Možem sva šla tja sama, izpolnila sva vpisni list (nobenih vprašanj o jutranjem in popoldanskem varstvu, vožnji, kontaktnih telefonih in podobnem) pri šolskem psihologu in to je bilo to. V mesecu maju bomo domov, po navadni pošti, dobili obvestilo o sestanku staršev prvošolčkov in takrat enkrat bo tudi zdravniški pregled, to je bilo pa v bistvu vse.

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 277
16.2.2011 10:05:15   
lonja
Mi smo tudi bili na vpisu v OŠ, imamo sicer ultra zadnjo decembrčico (31.12.2005) tako da sem si pustila odprte možnosti in lahko dam do meseca maja prošnjo za odložitev vpisa user posted image . Mi je pa šolska psihologinja postavila par vprašanj, da bi preverila, zakaj bi se odločili za odložitev vpisa in ker sem na vsa odgovorila nikalno je rekla, da ona ne vidi razloga zakaj Ajda ne bi šla v šolo user posted image . Ki se je sicer zeloooo veseli.

O torbi in šolskih potrebščinah pa res še ne razmišljamo.

Trenutno Ajda uživa (no, kljub slabemu vremeu) na zimovanju na Četeni ravni user posted image .

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 278
16.2.2011 10:09:08   
mojamura
no tudi midva s partnerjem sva vpisala našega najmlajšega člana v šolo (november 2005). on bi že zdaj kar v prvi razred šel. hehehe. sem pa šole že navajena saj je ta starejši v osmem razredu.

< Sporočilo je popravil mojamura -- 16.2.2011 10:11:21 >

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 279
16.2.2011 10:11:51   
Kerensa*
Ja, tudi moj Pubertetnik je trenutno v 8. razredu in sledi mi, da bom imela oba potomca v OŠ. Dvojni stroški, dvojna živčnost, dvojno delo... user posted image

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 280
16.2.2011 10:12:40   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Ja, tudi moj Pubertetnik je trenutno v 8. razredu in sledi mi, da bom imela oba potomca v OŠ. Dvojni stroški, dvojna živčnost, dvojno delo... user posted image

dvojne govorilne ure hehehehe.....

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 281
16.2.2011 10:24:13   
teta beta
Mi smo tudi vpisali včeraj našo v šolo. Najprej smo na hodniku srečali ravnateljico, ki kar ni mogla verjeti, da je že tako velika, da gre v 1. razred (se poznamo), potem smo pa še pri socialni delavki opravili vpis. Pričakujejo, da jih bo nekje 8-9 v razredu, ampak da bo razred samostojen, ne kombiniran z 2., saj je na šoli nekaj Romov in se zato drugače tretira (druagče je meja 15 otrok). Povedala mi je tudi, da sta vpisani tudi dve deklici iz kraja, kamor se bomo selili, ampak jih ne poznam in da si lahko gremo kdaj ogledat šolo, če želimo (vpis je bil na matični šoli). Sicer pa imamo sestanek junija, takrat bodo vse povedali, kaj rabimo, naj prej nič ne kupujemo, učbeniki pa so na šoli brezplačni iz učbeniškega sklada. Pa na sistematskega nas tudi vabijo.

Naš vrtec je julija in avgusta zaprt, otroci gredo v druge enote. Naša dva bosta itak doma kot doslej, dozdaj pa nisem pomislila, da bi lahko njo že izpisala. A kaj pridobim s tem? Cena vrtca je za oba ista, plačujem itak samo za enega in potem bom tudi (poleti itak samo minimalno). A je otroški dodatek zato kaj večji? Ali kaj drugega?

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 282
16.2.2011 10:32:31   
nikolet
otroški dodatek je večji če otroka nimaš v vrtcu, vsaj kolegica k ni imela prvega v vrtcu do treh let je dobivala večje doklade kot zdaj ko ga ima v vrtcuuser posted image

jz sem tud tega mnenja da počakam na sestanek, ki bo junija in potem navalim na nakup potrebščinuser posted image user posted image me že stska kojk keša bo šlouser posted image user posted image user posted image user posted image

spomin je kot pesem, ki v srcih odzvanja,
spomin je kot cvet, ki nenehno poganja,
spomin je svetloba, ki dušo obliva,
spomin je ljubezen, ki v srcu prebiva.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 283
16.2.2011 14:00:22   
corfu
Dober dan

Naš sine je vpisan user posted image  me je poklical po telefonu (sta šla z možem) in rekel:"mami jaz sem se vpisal." user posted image user posted image user posted image  Pojava mala user posted image user posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 284
16.2.2011 22:17:13   
Lejči
Joj, ravno vse napišem, pa me vrže ven user posted image

Torej tudi mi smo našo gospodično včeraj vpisali v šolo, potem pa zavili še na tortico. Se ji je ful fino zdelo user posted image Sedaj pa moramo samo še počakati na odločbo, s katero nas bodo obvestili, ali je bilo naši prošnji za premestitev na šolo, ki je izven našega šolskega okoliša, ugodeno. Prišla bi naj v roku meseca dni. Sicer so mi na obeh šolah nekako zatrjevali, da naj problema s premestitvijo ne bi bilo, bom pa vseeno vesela, ko bom to imela še na pisno.

Tako, sedaj vas grem pa malo za nazaj prebrat, sem bila vmes na dopustu in ste vmes kar pridno pisale user posted image .

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 285
17.2.2011 12:24:34   
LEJLA
Živjo punce!

Vas prav z veseljem berm čeprav je naš Martin že prvošolček.
Rada bi vam samo povedala svojo izkušnjo.
Na naši šoli so se učiteljice odločile, da torbe nosimo v šolo vsak dan.
Zakaj
zato, da domov prinesejo tiste zvezke v katere so tisti dan pisali (ponavadi 1 ali 2). Tako lahko sproti sledimo kaj se dogaja.
In moram priznati, da mi je to zelo všeč.
Se pa zgodi ravno v petkih, da ne pogledamo torbe cel vikend in jo samo v ponedeljek odnese nazaj.
Nekako ko smo vsi doma kar ni časa in čez vikend se raje kot s šolo ukvarjamo z drugimi stvarmi.

Drugi razlog pa je, da torbo itak vsi z veseljem nosijo (sploh ker ni težka).

Upam, da ne zamerite in še naprej vam želim lepo debatouser posted image
lp

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 286
17.2.2011 12:54:18   
saska27
Pozdravljene,

javljam se še ena, ki je "včeraj prinesla štručko iz porodnišnice", zdaj pa jo že vpisuje v šolo. user posted image  Na hitro sem preletela, kar ste napisale, in bom predstavila še našo bodočo prvošolko.user posted image

V našem okolišu so tri šole, o vseh smo slišali kaj dobrega in kaj slabega, nazadnje pa smo se odločili za šolo, ki je bila Lani najbolj všeč in na katero je hodil njen ati.
Pred vpisom smo imeli eno informativno srečanje, ki je bilo za starše tako tako, otrokom pa je bilo všeč.. Potem smo dobili še vabilo in v torek, 10 dni pred njenim 6. rojstnim dnevom, smo Lano vpisali. Naslednji korak je vabilo na zdravniški pregled, maja ali junija pa menda dobimo še obvestilo s seznamom, kaj vse je treba kupiti, in druge pomembne informacije. 

Za torbo in zvezke je še veliko časa in se s tem še ne ukvarjamo. Ko bo čas za to, pa se bom potrudila, da bo za Lano fajn. Sama imam lepe spomine - na naši šoli je DZS eno učilnico uredila v prodajalno in potem si prišel npr. z mamo in seznamom, kaj vse potrebuješ. Nič nisi izbiral vzorcev na zvezkih, le pri torbi, ovitkih, nalepkah, penkalu in podobnem so ti pokazali dve ali tri različne, da si se lahko sam odločil. Vse skupaj je prodajalka zavila v ovijalni papir in najlepše je bilo doma ta paket odviti in vsako stvar pogledati, potipati, vse je dišalo ... Malo sem zabluzila, ampak to imam v res lepem spominu in ta dogodek mi je vedno še polepšal zadnje dni brezskrbnih počitnic.

Da se vrnem k vpisu. Čeprav je res bil bolj kot ne uradniški, pač potrjevanje podatkov, ki jih že imajo, je bila gospa pri vpisu zelo prijazna in spodbudna. Drugače pa sem bila malo razočarana. Tam sta bili še dve mamici s svojima deklicama in sta se obe držali zase in nekako visoko, ne vem no, pričakovala sem boljše vzdušje, navdušenje - naši otroci bodo morda sošolci. Saj ne rečem, da moramo takoj skočit na kavo in si povedat svoje življenjske zgodbe, samo ... eh, pač tak čuden občutek je bil. Še na banki ali občini dobiš lepši nasmeh in pozdrav ...

Lana se šole zelo veseli in jo moram prepričevati, da je zdaj njena naloga, da se čim več igra in uživa v vrtcu, šola bo njena skrb kasneje. Zna toliko točno, kot se je do zdaj naučila user posted image , po mojem mnenju seveda ravno prav. Njeni "aduti" so risanje, skiciranje in pisanje zgodbic. Riše res lepo že nekaj let, brati je začela okrog novega leta, zdaj pa si izmišlja in zapisuje svoje zgodbice, v glavnem po načelu "piši, kot govoriš". Zaradi nenavadno zraščene podjezične vezi izgovarja uvularni ali nemški r, za slovenskega pa se zelo trudi pri logopedu, a so nama že povedali, da bi bil že kar mali čudež, če bi ga osvojila. Morda čez nekaj let, če jo bo to motilo in ga bo natrenirala iz trme in odločnosti ...  

Uf, sem se razpisala. Za prvič bo dovolj, ne? user posted image  

Lp vsem,
saša

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 287
17.2.2011 13:02:56   
Nika v službi
Naš včerajšnji vpis je potekal takole:

Zjutraj smo se doma pocrkljali s kasnejšim vstajanjem in skupnim zajtrkom, potem pa smo okoli 9:30 odpeketali v šolo. Pregled podatkov, Nika je povedala želje, s kom bi bila rada skupaj v razredu, dobili smo brošuro in cel kup informacij. Aprila sledi vabilo na zdravniški pregled, ki bo pri Nikini pediatrinji (praviloma se ti pregledi izvajajo pri lastnih pediatrih), junija dobimo spiske potrebščin, avgusta je srečanje staršev in dokončna objava razporedov v razrede. Vpis je ogromen in presega kapacitete, zato so zelo veseli, če se starši odločijo za odlog šolanja oz. prepis na kakšno drugo šolo. Za prepis v obratnim smeri (torej iz druge šole na to šolo) praktično ni šans, kar pomeni, da bo Nika "izgubila" kar nekaj sovrtičkarjev. 
Dobila je bonbonček za slovo, potem pa smo se oglasili še pri šolski zobozdravnici, ker je Nikina sedanja odšla v pokoj in sem jaz izprosila, da nas vzamejo tukaj. To šolsko zobozdravnico namreč izredno pohvalijo, pa še prijaznega medicinskega brata ima v sprejemnici.  Ko smo odhajali iz šole, je bila ravno glavna malica in iz razredov se je usulo otrok. Nika je samo z velikimi očmi opazovala dogajanje. Smo se kar na klopco pri recepciji usedli in opazovali, kako so nosili malico, pa hišnik je prišel mimo in receptor ter varnostnik... ni da ni. Nika je bila povsem impresionirana.

Šolske torbe bodo pri nas nosili (voziliuser posted image ) domov vsak dan, vendar samo določene zvezke, učbeniki in ostalo ostaja v razredu, v petek pa vse domov. To se meni zdi ok, ker se morajo navaditi, da je šolska torba del njih in da je v njej še kaj drugega kot igračka.user posted image

Glede počitniških mesecev se še nismo odločili, saj tudi za dopust še nimamo konkretnih planov. Je pa zelo rada v vrtcu, tako da skoraj sigurno ne bo 2 meseca doma na rezervaciji (tako smo naredili lani, pa ji je bilo potem že kar dolgčas po vrtcu), mogoče samo 1 mesec. Bomo še videli, časa je itak še na pretek.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu saska27)
Neposredna povezava do sporočila: 288
17.2.2011 13:09:07   
Kerensa*
Šola, katero bo obiskoval Mladič, ima svojega izbranega šolskega zdravnika v največjem zdravstvenem domu občine, pediatrinjo pa ima Mladič drugje. In zdravniški pregled pred vstopom v OŠ bodo opravili pri šolski zdravnici. Me prav zanima, kako bo Mladič reagiral, saj druge zdravnice, razen svoje pediatrinje, še ni videl.
Brošure nismo dobili nobene, prav tako ne kopije vpisnega lista, psiholog, ki je vpisoval, pa je bil nekoliko čuden. Kar sedel je tam in v tišini gledal vame in v mojega g. Moža.
V vrtcu pa bo poleti predvidoma dober mesec, preostali čas pa bo, kakor ponavadi, najverjetneje na dopustu na Hrvaškem. Rezervacij ali predčasnega izpisa ne bomo prakticirali, bom pa poskrbela, da bo v vrtcu 31. avgusta (to bo sreda), na zadnji dan pred prvim dnem OŠ. Da se poslovi od so-vrtičkarjev in so-vrtičkaric, saj jih bo šlo zelo malo, če sploh kakšen, v to šolo, kamor bo šel on. Bomo en vrtčevski "pre-school-party" naredili. user posted image

Nika - a sem spregledala al'' nisi napisala, ampak - v katero šolo gre tvoja potomka? user posted image

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 17.2.2011 13:11:06 >

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 289
17.2.2011 13:15:41   
Nika v službi

Nika - a sem spregledala al'' nisi napisala, ampak - v katero šolo gre tvoja potomka? user posted image

Ne, nisem napisala, ker do zdaj ni bilo nobenih tovrstnih konkretnih odgovorov od drugih. Na začetku sem sicer prav jaz dala pobudo, da bi napisali kraj in ime OŠ, vendar ni bilo odziva, zato pač ne navajam imena šole. Je ena največjih šol v Lj, več pa lahko preko zs, če te zanima.

A tudi potrdila, da ste vpisani, niste dobili?! Hm, čuden psiholog. Se mi zdi, kot da bi potreboval psihologa.user posted image user posted image user posted image

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 290
17.2.2011 13:17:11   
Precious
Pozdravljene mamice. Se razpišete,jaz pa nimam časa da vse preberem user posted image  Imam mlajšega doma,ker je znova bolan. MI smo se tudi vpisali ,ni bilo nič posebnega.Par listov sem podpisala in to je bilo to. Rekla je za  pregled ,češ da me bodo klicali pa sem ji povedala da  ne bom delala pregleda v našem kraju,ampak tam kjer ima mali pediatrinjo,tako da sem ji morala pustiti podatke,da lahko kontaktira zdravnico.Avgusta je rekla da se bomo še enkrat sestali in to je to. user posted image Se kar čudim koliko sestankov imate vi.
Aja,pa  za učbenike: preko šole bomo vzeli.Spisek zvezkov pa verjetno naknadno dobimo ,mah nimam pojma.Šibam,je treba kosilo kuhat

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 291
17.2.2011 13:17:49   
Kerensa*
Prišla sva brez kakršnihkoli dokumentov in tudi odšla brez njih. Nobene vloge nisva lastnoročno izpolnila, ampak je psiholog, ki bi potreboval psihologa user posted image , vse natipkal v obrazec v računalniku, ga sprintal in ga dal samo mojemu g. Možu v podpis. Jaz pa, kakor, da sem limun. user posted image Prav razmišljala sem potem, al' se je ustrašil mojega priimka al' koji mu je klinac.

V glavnem... ja, informacije je welcome, ampak ne na ZS, ker jih ne berem. Na e-mail pa. Taka fajn baba se mi zdiš user posted image in me firbec matra, če smo kje blizu.

Neposredna povezava do sporočila: 292
17.2.2011 13:31:25   
Nika v službi

V glavnem... ja, informacije je welcome, ampak ne na ZS, ker jih ne berem. Na e-mail pa. Taka fajn baba se mi zdiš user posted image in me firbec matra, če smo kje blizu.

Hvala, po moje nismo, ker - kolikor vem - si ti v centru, jaz pa na drugem koncu Lj. Mail imaš pa?

F. Lainšček

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 293
17.2.2011 15:43:32   
rumba
Tudi našo pupo smo v torek vpisali in ravnotako nismo dobili nobenega papirja. Napisali smo par želja, s katerimi prijateljčki želi biti v razredu, v kateri skupini v vrtcu je sedaj ter s svinčnikom dopisali še željeno razredničarko (uradno se ne sme). Naša pupa je bila nepopisno srečna ter ponosna, da gre sedaj zares. Medtem, ko smo starši vpisovali, so otroci izdelovali knjižice - pobarvanke, ki bo sigurno šla v album, he, he..
Iz vrtca jo bom izpisala 31. avgusta. Sicer bomo poleti kak mesec pohajali po Grčiji, ostalo pa bo verjetno še v vrtcu. Je pa res, da večina kar z junijem izpisujejo bodoče prvošolčke, tako da jih je julija in avgusta v vrtcu le še za vzorec.
Na zdravniški pregled še ni vabljena. Če se prav spomnim, je bil sin pred dvema letoma nekje v aprilu. Ziher pa smo dobili vabilo. Bo pa še naprej pri pedaitrinji in ne šolski zdravnici (kjer bo pregled), vse dokler mi najmlajša ne gre v šolo. Tako imamo samo enega zdravnika za otroke.

Vidim,da niste ravno za objavo OŠ, v katero vpisujete.... Škoda, ziher nas je kaj na isti šoli...

Neposredna povezava do sporočila: 294
17.2.2011 15:46:46   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: rumba

Vidim,da niste ravno za objavo OŠ, v katero vpisujete.... Škoda, ziher nas je kaj na isti šoli...

No, pa se za začetek, da prebijemo led, preko zs pofočkajmo Ljubljančanke!user posted image Ti sporočim, katera je naša izbrana šola.

F. Lainšček

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 295
17.2.2011 17:46:34   
Rubin.
Tilči in ostale  - hvala za odg.

Pozdravljene nove "prvošolke", še posebej pa helou saska27 user posted image .

Lejla, ti se kar večkrat oglasi, vsaka informacija je dobrodošla sploh od vas, ki že imate izkušnje.

Evo pa še moj raport:

V torek sva jo šli vpisat in sedaj je uradno, ni več poti nazaj user posted image   user posted image .
Torej ta dan sva naredili za nekaj posebnega, sej se ga je veselila že mesece. Gospa je bila zelo prijazna, odgovorila na vsa moja vprašanja, zapisala vse moje želje user posted image . Se dogovorili za OPB, jutranjega varstva pa ne bomo koristili, je pa za prvčke zastonj user posted image . Lari je ponudila pobarvanko in suho sadje. Jo povprašala kako je kaj, ali ima tudi ona kakšno vprašanje? Zanimalo jo je, če bodo med poukom hodili kaj ven? user posted image  Vprašala jo je kako ji je šola všeč ipd. Res lepo. Dobili sva publikacijo, sicer za l. 2010/2011 (novo dobimo oktobra), ampak v njej je vse kar naj bi vedeli oz. bi nas zanimalo. Nato sva si šolo oz. pritličje, kjer je prva triada,  še malce ogledali, kje je posebni vhod, pred njim je tudi veliko parkirišče. Vhod na njihovo dvorišče je možen kar iz učilnic. Pouk se začne ob 8.15 z zajtrkom, nadaljuje ob  8.45 in traja do 11.30, nato sledi kosilo, od 12-16.30 pa imajo OPB. Ogledali sva si še veliko igrišče, srečali njeno možno bodočo učiteljico, ki uči sedaj 3. razred, malce poklepetali z njo, nato pa odšli na potep. Jaz sem z videnim in slišanim zelo zadovoljna, če bo vsaj pol tako, kot se mi zdi, bo super. Skratka mama deli navdušenje s hčerko user posted image .
Sem pa zasledila v publikaciji interesne dejavnosti in kar težko se bo odločiti za kakšni dve, več je ne bi vpisala. Kdaj pa pa potekajo?

Me pa zanima, mogoče tiste, ki že imate otroke v šoli: kakšne šolske copate prakticirajo? Naša ima sedaj superfitke, a to je za šolo preotročje? Morajo imeti one črne - šolske. Pa še nekaj, Lara se najbolje počuti v takšnih trenerka-hlačah, kavbojke, žametke, vse jo tišči. A bi to bilo kaj čudno videti v šoli?

Pa še to: a tu gor ni nobene mariborčanke? user posted image

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 17.2.2011 17:58:09 >

(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 296
17.2.2011 18:08:38   
Janeja
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Me pa zanima, mogoče tiste, ki že imate otroke v šoli: kakšne šolske copate prakticirjo? Naša ima sedaj superfitke, a to je za šolo preotročje? Morajo imeti one črne - šolske. Pa še nekaj, Lara se najbolje počuti v takšnih trenerka-hlačah, kavbojke, žametke, vse jo tišči. A bi to bilo kaj čudno videti v šoli?

V glavnem imajo otroci v šoli res kar tiste šolske copate. Ampak se dobijo v vseh barvah in za Jana vsako leto kupim usnjene in s kompaktnim gumijastim podplatom.

Glede oblačil pa sem imela jaz enake pomisleke pri Janu. Do letošnjega leta (star je 9 let), so ga vse hlače, ki niso bile mehka trenirka "bolele" user posted image   Jaz sem prav doktorirala z nakupovanjem trenirk, ki vsaj na daleč ne izgledajo kot trenirka. Enobarvne, s kakšnimi našitimi žepi,... Prve tri razrede je hodil v šolo samo v trenirkah. Če je moral obleči kakšne kavbojke je bila to zanj kot kazen. Grozaaa... Lani smo začeli pa počasi "uvajati" žametke in kavbojke s pasom na elastiko. To pa gre. Do letos so bile to trenirke z drugega blaga user posted image .
No pa še k tvojemu vprašanju: otroci pri nas hodijo v šolo oblečeni čisto različno. Ene punčke so vedno urejene, v kiklicah,... Ampak pri meni je na prvem mestu še vedno udobje. In verjetno tudi pri večini drugih staršev, ker je kar veliko otrok v trenirkah. Razmišljaj tudi, da se morajo pred športno vzgojo sami preobleči in potem tudi nazaj obleči. Skratka, obleci jo tako, da ji bo udobno. Razen, če je na vaši šoli kaj drugače...

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 297
17.2.2011 18:27:46   
Rubin.
Janeja fino. Sej te dekliške trenerke skor ne izgledajo kot trenerke, so pa udobne in praktične. Tako da bomo verjetno kar to dalje prakticirali. Sej obleče hlače tudi, samo se ne počuti udobno v njih. Aha, kaj se tiče copat - torej šolske user posted image . Kako pa izgleda telovadna oprema? Mi smo imeli telovadke (a to še obstaja user posted image ) in majčko.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 298
17.2.2011 18:54:04   
Udb
Tudi jaz sem svojega oktobrčka včeraj vpisala v šolo. Vpis je trajal vsega skupaj 3 minute. Že aprila pa bomo imeli roditeljski sestanek, kjer bomo spoznali učiteljice, sošolci se bodo spoznali med sabo, tam bomo tudi dobili vse informacije glede potrebščin in pouka.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 299
17.2.2011 22:01:22   
teta beta
Mi tudi nismo dobili kakega potrdila, da je vpisana, tako da to ni nič nenavadnega.

Naša pa ne mara hlač na sploh, samo kikle bi nosila, pozimi imamo borbe oz. zdaj že noramlen dogovor, da ima pod krilom za ven hlače in se sama slači in oblači v vrtcu. Drugače pa skoraj raje obleče kavbojke ali pa kake druge hlače, trenirke bolj redko. Muhe, pač... Ikak pa se že tri leta oblači sama (oz. si sama izbere, kaj bo oblekla, da ne bo pomote user posted image ) in tudi za vnaprej ji ne mislim kaj pametovat.

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?