Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: corfu IZVIRNO SPOROČILO: honey Pozdravljene, tukaj še ena, ki bo imela v septembru prvošolčka. Joj, res je hitro minilo teh 6 let Jaz priznam, da me je kar zvilo, ko smo v začetku februarja dobili kuverto in sem videla žig šole na njej No, pri nas je pa še malo huje za našega še ne 6-letnika (bo aprila), ker ne hodi v vrtec in je bil potem ves prestrašen, kakšen bav-bav je šola. No, pa moram reči, da ga je svetovalna delavka lepo pomirila in mu pojasnila, kako potekajo dnevi v šoli. Mene edino malo moti to, da bodo že v 1. razredu osvojili računanje do 20 Ni to malo hitro? O.k., razumem abecedo, ampak računanje do 20? To se mi zdi pa malo pretirano. Upam, da nisem edina, ki tako razmišljam? No, mene pa skrbi, da bo našemu totalno dolgčas, če bodo računali samo do 20 je totalen matematik, ko je bil star cca. 3 leta in je dobil npr. vrečko bombonov, je bilo potrebno vse ven stresti, jih zložiti po barvah, vse prešteti v tem je užival in zelo rad se gre računanje tako da on mene sprašuje npr. koliko je 5+2 in rečem 8 in me takoj popravi in potem on mene uči Abecedo zna povedati do črke i, potem se pa ustavi in na splošno ne piše rad, svoje ime in priimek je napiflan Ja, razlike so lahko v teh letih izredno velike in verjamem, da je na učiteljih velika odgovornost oz. izziv, kako vse to pravilno usmerjati. Da za nekoga ni prehitro in za drugega prepočasi oz. predolgočasno. Naša tudi že računa do 10 bp, hkrati pa ji tudi abeceda in pisanje gresta dobro od rok, je pa bolj zadaj pri motoriki (rolanje, drsanje, smučanje so za nas ZF ). Glede aktivnosti je pri nas tako pravilo: če si nekaj sama izbere, ker si zelo želi, potem izberemo praviloma za začetek čim krajši tečaj (če je to mogoče), kjer pač preskusi, koliko ji je zadeva dejansko všeč. Mora pa stvar izpeljati do konca (no, razen če bi bil res nek izredno hud odpor). Tako smo npr. lani začeli najprej s poskusno uro plavanja in ker ji je bilo všeč, smo vplačali 10-urni tečaj, ki ga pravkar zaključuje, zmenili pa smo se že za nadaljevanje oz. nadaljevalni tečaj.