Arwenko
|
IZVIRNO SPOROČILO: betricija arwenko, saj jaz bi rada, da ji pregledajo pljučka, pa so mi rekli, naj ne hodim med bolne otroke, da se res kaj ne naleze. pa saj imajo prav, pa tudi hrope ne ves čas, samo se mi smili, smo se zmenili , da če se bruhanje ne preneha, da jo pripeljem v dopoldanskem času enkrat ko je manj otrok in jo bodo stehtal, da vidijo, če vsaj na teži pridobi. se pa midve dojiva okoli 15min, podremo kupčka, pa še pol je skoraj 20min meni v naročju..pokonci se razume.bruha predvsem ko se napenja.tudi kaka težko. enkrat na dan, pa je to takega napenjanja..je čisto vijolčna..joj, prvi otrok je zmeraj tako težaven. pol se pa vsi norčujejo iz tebe, ko prideš kam in jim postavljaš za njih glupa vprašanja. dobro da imam vas, da vas lahko kaj vprašam... še nekaj, naša ima že neki časa bel jeziček..patronažna je rekla, da je to od mleka. ji pa iz ust smrdi po kislem mleku..tako kot smrdi mleko ki ga zbljuva ven..to se mi pa ne zdi normalno..ma doktorirala bom na naši Sari :) Če bruha, ko se napenja, to pomeni, da je pojedla preveč in nič drugega. Kakanje enkrat na dan je odlično, napenjanje je pa nekaj normalnega pri dojenčkih, saj črevesje ni razvito in se nimaš kaj sikirat. Težava je, če kaka redkeje kot vsake 3-4 dni pri otrocih ki dobivajo dodatek in več kot 7 dni pri čisto dojenih. Jeziček...če obrišeš njen jeziček s plenico in gre belo dol, potem je mleko, drugače pa je lahko sor, samo pri slednjem bi tudi odklanjala hrano, se pa pozdravi s kremico, ki jo dobiš brez recepta v lekarni, to je daktarin se mi zdi se reče. Glede pljučk, pa mislim da ni z njo nič narobe, sploh glede na vse ostalo kaj opisuješ, tako da bi bil pregled res nepotreben.
|