|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberski sončki 2010
27.1.2011 19:15:26   
maca81
Kakec našega tamaučka je barve senfa s pikicami. Kaka pa večkrat na dan, tudi 7x.
Je pa polno dojen.

(odgovor članu dangermouse)
Neposredna povezava do sporočila: 426
27.1.2011 19:31:34   
GITA14
zaljubljena: jaz sem bla oz sem še skeptična glede sesalca, ker me je strah da jo ne bi kaj ranila kako žilico .....
drugač je pa ful dobr, ko se šmrkl vleče ni šans, da ga ti s sapo povlečeš ven, pa lahko še tolkrat vlečeš, ker ti ga lahko otrok hitro spet nazaj povleče, s sesalcem pa ne, ker skoz vleče.

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 427
28.1.2011 9:54:13   
lidik
dangermouse zelena barva je res povezana s krči, tako so meni tudi rekli in prav vidi se, ko ga zvija ima kakec zelenkaste barve, drugače pa lepo rumenkastega. Joj za tale baby vac sem jaz tudi skeptična, sploh si ne upam poskusiti s sesalcem, imam občutek, da bi lahko bilo premočno in bi ga kje ranilo, čeprav nekaj bom morala ukrenit, ker s tem aspiratorjem na baterije ki ga imam, nekako ne gre vse ven in me je strah, da se ne bi ponovilo to kar smo zdaj imeli.

Punce naj vas nekaj vprašam, s čim ste ve rešile problem vnete rite? Pri nas je do sedaj delovala mustelina krema, sem ga dvakrat ali trikrat namazala in je bilo ok, zdaj to rundo pa ne vem nič ne pomaga. Poskusila sem bepanten, pa ne deluje, pa mustelino kremo pa ne deluje, pa ta cinkov sprej Tixocin ali kako že sem šla kupit, pa imam občutek kot da ga peče, če mu našpricam, tako da zdaj pa ne vem več kaj naj še poskusim. Se mi zdi, da ima vedno bolj rdeče. user posted image Je pa to po mojem bila posledica teh plenic ki jih imajo v bolnici.

(odgovor članu dangermouse)
Neposredna povezava do sporočila: 428
28.1.2011 10:21:55   
Arwenko
lidik jaz uporabljam Lamprehtovo kremo za ritko in je super.

Baby vac...je zakon, je pa res, da jaz ga težko sama uporabljam, ker imamo čuden sesalec, ampak potegne pa res vse ven.

(odgovor članu lidik)
Neposredna povezava do sporočila: 429
28.1.2011 10:32:22   
lidik
kje pa se dobi krema? V lekarni? Pa pomaga tudi pri vneti ritki?

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 430
28.1.2011 10:56:58   
Arwenko
Ja, v lekarni jo dobiš ja. Pomaga pri vneti nitki, pa tudi za vsakodnevno nego je. Pri vneti ritki jo pa tak fajn na debelo namažeš gor in se pol vpije, je taka bolj mastna...niso to tiste kreme, ki izsušuejo, tako kot sudocrem, tega je treba pa bolj previdno uporabljat. 

(odgovor članu lidik)
Neposredna povezava do sporočila: 431
28.1.2011 11:29:24   
lidik
Kaj mi potem svetuješ, da najprej namažem sudocem pa potem to lamprethovo kremo al kako?

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 432
28.1.2011 12:01:50   
mag3
Meni je pomagala Sudocrem. Ampak na tanko, pa fajn razmažeš. Je pa res da sem samo ene 2x namazala in je blo boljše. Ni pa dobro jo preveč dolgo uporabljat.

(odgovor članu lidik)
Neposredna povezava do sporočila: 433
28.1.2011 12:07:29   
aischa1
Lidik tako kot je napisala Mag3 jaz sem tudi za vneto ritko uporabljala sudocrem in je res pomagala.

Gaja 04.07.2000
Klarisa 15.04.2003
Aischa 26.04.2005
Nataly 13.12.2010

(odgovor članu mag3)
Neposredna povezava do sporočila: 434
28.1.2011 12:14:16   
lidik
super punce, hvala vam. Sem že zdajle atija poslala po njo, pa bomo videli kaj bo naredila. Vam poročam. 

(odgovor članu aischa1)
Neposredna povezava do sporočila: 435
28.1.2011 12:19:39   
mag3

IZVIRNO SPOROČILO: lidik

super punce, hvala vam. Sem že zdajle atija poslala po njo, pa bomo videli kaj bo naredila. Vam poročam. 

Sudocrem je v paketu, ki si ga dobila v porodnišnici vzorček. Če ga nisi že porabila. user posted image

(odgovor članu lidik)
Neposredna povezava do sporočila: 436
28.1.2011 12:23:22   
Arwenko
lidik...ne, jaz bi najprej probala z Lamprehtovo, šele če ta nebi pomagala bi šla na Sudocrem, jer sudocrem je res agresiven. 

(odgovor članu aischa1)
Neposredna povezava do sporočila: 437
28.1.2011 12:36:03   
lidik

IZVIRNO SPOROČILO: mag3

IZVIRNO SPOROČILO: lidik

Sudocrem je v paketu, ki si ga dobila v porodnišnici vzorček. Če ga nisi že porabila. user posted image

ja se mi vidi da sem orng blond. Ja sem šla zdajle pogledat pa jo res imam ja. Moj jo je pa tudi že kupil, tak da bom imela mali in veliki vzorec. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mag3)
Neposredna povezava do sporočila: 438
28.1.2011 13:05:23   
čebelica11
Lidik, mi imamo doma tudi tisti aspirator na baterije pa se mi zdi, da nič ne povleče ven. Jaz uporabljam kar tistega na usta in kar precej ven potegnem. Nisem pa še probala baby vac, sem tudi malo skeptična. Za ritko je pa nam tudi sudocrem pomagu, sam je blo samo en dan malo vneto, drugi dan je blo že boljš. Še dobro, da sem ga dobila v porodnišnici, da ni blo treba v lekarno hodit (ker jo ima čez cesto user posted image ). V tistem vzorcu ga je kar precej, ker je treba res na tanko namazat.

(odgovor članu lidik)
Neposredna povezava do sporočila: 439
28.1.2011 13:15:25   
lidik
čebelica11 kakšen pa je tisti na usta - to pa še nisem zasledila. Moram malo v raziskovanje.
Ha ha ha, ja sej sem videla zdaj da ga je v tistem vzorcu kar dosti ja, samo kaj, ko je bilo prej
malo pretežko škatlo odpreti kaj vse je notri, tako da ups. Sej bom čisto tiho, ne bom nič povedala
da imamo že eno takšno kremo doma, ker pol jih bom spet "slišala", da imam že toliko vsega, da sploh
ne vem kaj imam. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu čebelica11)
Neposredna povezava do sporočila: 440
28.1.2011 13:54:08   
čebelica11
lidik, mi imamo tega http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=173188, v bistvu zelo preprosta stvar. Smo pa pred tem probali tistega na pumpico in tistega na baterije, pa je ta ful boljši.

(odgovor članu lidik)
Neposredna povezava do sporočila: 441
28.1.2011 16:45:32   
Primavera1
Kako pa ve pucate nosek? jaz sem ga do sedaj samo enkrat, malo fiziološke sem nakapala v nos in pol z aspiratorjem na baterije, ki nagravžno brni potegnila smrkelj ven. je pa bil cel cirkus, čeprav sem prej pritisnila tipko za glasbo. Se je drla, da je bila kar vijoličnauser posted image . nekaj je potegnilo ven sicer. Jaz ji eno nosnico pokrijem s prstom. Zaenkrat diha normalno, nosek je videti čist, pa ji tudi le na nekaj dni "šraufam" z vatko in fiziološko. Zelo pazim, da je ne vozim po trgovinah in tam, kjer je veliko ljudi v prostorih. Tudi nisem navdušena nad obiski doma pa me ne briga dosti, kaj si mislijo. Enostvano povem, da še ne sprejemamo obiskov, deloma zato, ker sva z mojim totalno utrujena deloma zato, ker je sezona gripe in prehladov pa nočem, da mi kdo kaj domov prinese.... No le tašča uletava, kadar se ji zdiuser posted image user posted image  in to dostikrat kar nenajavljeno se znajde pred vhodom, ker je morala videti "malega angelčka ". Ampak mali angelček od babi ni dobil niti ene same ropotuljice ali oblekice - popolnoma ničuser posted image  . pa je star že več kot en mesec..

Kako so se pa kaj vaše tašče izkazale ob rojstvu vnučkov /vnukinj? Jaz se rada pohecam, da je pri nas še občina , kjer imam stalno prebivališče (Ivančna Gorica) bolj darežljiva od naše tašče. od občine smo dobili 300 evrčkov, kar se mi zdi, da je kar veliko, v primerjavi z ostalimi občinami...

(odgovor članu čebelica11)
Neposredna povezava do sporočila: 442
28.1.2011 17:42:19   
GITA14
Naša tašča bi ji pa vse kupla, sam jo kr mal nazaj držimo.
Pr nas se napove kdaj pride in zmeraj neki prnese, včasih je tut to moteče, ne da ji nisem hvaležna sam predno se je rodila mi je že vse nabavla od mila, kremic, pleničk...
Pa to je želja vsake mamice, da gre v trgovino in raziskuje kaj bi blo dobr kupit za svojega prihajajočega otročička. Ampak sem seveda tiho, ker ne maram prepirov. Sej bom mela še dost nakupovanja za našo princesko a ne.

(odgovor članu Primavera1)
Neposredna povezava do sporočila: 443
28.1.2011 18:18:09   
ManUr
moja tast in tašča sta se zelo izkazala. sta kupila princeski vozicek z vso možno dodatno opremo in dala 950eur.
pa še zdaj vedno kaj prineseta.
vidimo se le čez vikend, ko gremo na obisk, pa naju je ze danes klicala kaj zelima jest, ce mama kake zelje...

nisem si mislila da se bomo tako malo vidli, sem pricakovala da bo nonstop pri nas. ampak sem zelo vesela da je tako. tudi ko ji dam malecko v narocje mi jo hitro vrne user posted image  in ne daje pametnih nasvetov, ker ob kaksnih izjavah bi vrjetno eksplodirala.user posted image user posted image

se nekaj vprasanj:
-kako oblecete vase malcke ce greste ven na 0 stopinj?
-dajate kaksen caj za pit(kateri)?

lp

(odgovor članu GITA14)
Neposredna povezava do sporočila: 444
28.1.2011 18:49:10   
betricija
naša Sara tudi neki čudno hrope, sem klicala zd pa so mi rekli, naj ne prihajam dokler ni vročine in ne zavrača hrane. pa kaj naj naredim da bo kaj bolje? zamašen nosek nima, je pa pri nas problem, da veliko bruha. se najemo, podremo kupčka..mislim rigne kot stari dedc in to vsaj 2x, potem jo pa položim v posteljico in ji teče ven...in posledično je potem čez 1 uro že lačna. pa mleka mi je začelo primanjkovati tako da smo na AM in ji dodajam že skoraj 100ml na obrok.je rekla sestra v ambulanti, da če bo do naslednjega tedna še vedno bruhala za vsak obrok naj jo dopoldne pripeljem na tehtanje...popoldne je preveč bolnih otrok. ima prav...

glede daril je pa pri nas bilo takole;
moji starši so bili radodarni in dali takoj 500€ za voziček. pa potem je dobila eno veliko original miki mini, ki je stala okol 70€, pa palčka zavijalčka so kupili... v glavnem daril za okoli 1000€. sestra mi je prinesla stolček oz. gugalnik od babybjorn, ki tudi ni poceni, pa še ostale neumnosti, medtem ko tast in tašča prav nič do rojstva. njente.ziroo..no ko sva pa prišle iz porodnišnice mi je tašča prinesla en velik pušljc pa kuverto in notri 300€. kao 200 za otroka, 100 pa zame. sem dala vse na otroški račun. od moža teta me je pa čisto šokirala, ker je prinesla darilo in sicer 5mg čistega zlata..tiste tablice, ki so pri zlatarni celje.no pa glede obiskov. sem že roke dvignila. vsi moževi sorodniki so se že zvrstili, sploh ne upoštevajo željo, da ni obiskov cel mesec. ene sorodnike sem pred vrati pustila.sem ravno dojila, moj pa je bil pri bratu na piru en štuk nižje..no  saj so pol naslednji dan prišli, samo ne moreš kar pridt pa pozvonit..se prej pokliče a ne...pa jutri pride župnik na obisk, da se za krst zmenimo. benti se mu mudi. jaz bom otroka krstila okoli aprila, da bo lepo toplo. pa imamo spet problem, kdo bo boter. jaz sem že sestri rekla, ker zaradi okoliščin ni morala biti moja poročna priča, sedaj je od moža brat užaljen, da on ne bo boter..sem dol padla, ko sem to slišala..je rekel, da ima rad otroke..pa naj si jih naredi..no sva se odločila, da bo imela Sara dva botra.
pa tobogan je že dobila...eni res ne vedo kaj prinesti in da je otrok star šele 1mesec...kdaj bomo šli na tobogan pa nimam pojma hehe..

toliko..končno mir..danes je spet budna več kot je dan dolg...

(odgovor članu ManUr)
Neposredna povezava do sporočila: 445
28.1.2011 19:03:42   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: ManUr

se nekaj vprasanj:
-kako oblecete vase malcke ce greste ven na 0 stopinj?
-dajate kaksen caj za pit(kateri)?

lp

Evo, danes je bilo -1 in je imela oblečeno: body in žabe, malo debelejše hlače, zokne in jopco, potem kombinezon, v globoki košari pa spodaj ovčka, pa čez še topla dekica, pa pokrov od košare in ji je bilo čisto dovolj toplo, je mela lička pa vse topla, mami pa je skoraj zmrznila, aja zunaj smo bili pa 3 ure.

Čaj dajem jaz komarčkov.

betricija možno je, da ji ob hranjenju pride malo mleka v pljučka in zato hrope, če pa se to dogaja cel čas, pa je ali nosek (tudi če ti ne vidiš direkt da je kaj noter) ali pa je kaj s pljučki, pol pa pelji pokazat. Če ti poliva, je po kupčku nikakor ne položi v posteljo, imej jo še vsaj 10-15 minut bolj pokončno, da se hrana ustali v želodčku. Na drugi strani pa je lahko to znak, da enostavno poje preveč.

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 446
28.1.2011 19:30:54   
betricija
arwenko, saj jaz bi rada, da ji pregledajo pljučka, pa so mi rekli, naj ne hodim med bolne otroke, da se res kaj ne naleze. pa saj imajo prav, pa tudi hrope ne ves čas, samo se mi smili, smo se zmenili , da če se bruhanje ne preneha, da jo pripeljem v dopoldanskem času enkrat ko je manj otrok in jo bodo stehtal, da vidijo, če vsaj na teži pridobi. se pa midve dojiva okoli 15min, podremo kupčka, pa še pol je skoraj 20min meni v naročju..pokonci se razume.bruha predvsem ko se napenja.tudi kaka težko. enkrat na dan, pa je to takega napenjanja..je čisto vijolčna..joj, prvi otrok je zmeraj tako težaven. pol se pa vsi norčujejo iz tebe, ko prideš kam in jim postavljaš za njih glupa vprašanja.
dobro da imam vas, da vas lahko kaj vprašam...
še nekaj, naša ima že neki časa bel jeziček..patronažna je rekla, da je to od mleka. ji pa iz ust smrdi po kislem mleku..tako kot smrdi mleko ki ga zbljuva ven..to se mi pa ne zdi normalno..ma doktorirala bom na naši Sari :)

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 447
28.1.2011 19:43:03   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: betricija

arwenko, saj jaz bi rada, da ji pregledajo pljučka, pa so mi rekli, naj ne hodim med bolne otroke, da se res kaj ne naleze. pa saj imajo prav, pa tudi hrope ne ves čas, samo se mi smili, smo se zmenili , da če se bruhanje ne preneha, da jo pripeljem v dopoldanskem času enkrat ko je manj otrok in jo bodo stehtal, da vidijo, če vsaj na teži pridobi. se pa midve dojiva okoli 15min, podremo kupčka, pa še pol je skoraj 20min meni v naročju..pokonci se razume.bruha predvsem ko se napenja.tudi kaka težko. enkrat na dan, pa je to takega napenjanja..je čisto vijolčna..joj, prvi otrok je zmeraj tako težaven. pol se pa vsi norčujejo iz tebe, ko prideš kam in jim postavljaš za njih glupa vprašanja.
dobro da imam vas, da vas lahko kaj vprašam...
še nekaj, naša ima že neki časa bel jeziček..patronažna je rekla, da je to od mleka. ji pa iz ust smrdi po kislem mleku..tako kot smrdi mleko ki ga zbljuva ven..to se mi pa ne zdi normalno..ma doktorirala bom na naši Sari :)

Če bruha, ko se napenja, to pomeni, da je pojedla preveč in nič drugega. Kakanje enkrat na dan je odlično, napenjanje je pa nekaj normalnega pri dojenčkih, saj črevesje ni razvito in se nimaš kaj sikirat. Težava je, če kaka redkeje kot vsake 3-4 dni pri otrocih ki dobivajo dodatek in več kot 7 dni pri čisto dojenih.

Jeziček...če obrišeš njen jeziček s plenico in gre belo dol, potem je mleko, drugače pa je lahko sor, samo pri slednjem bi tudi odklanjala hrano, se pa pozdravi s kremico, ki jo dobiš brez recepta v lekarni, to je daktarin se mi zdi se reče.

Glede pljučk, pa mislim da ni z njo nič narobe, sploh glede na vse ostalo kaj opisuješ, tako da bi bil pregled res nepotreben.

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 448
28.1.2011 21:19:34   
jona klara
betricija- če bruha po obroku je preveč pojedla, poskusi ji dat samo 90 ml in boš vidla, če bo isto ali ne.Lahko je pa res refluks, v tem primeru moraš podirati kupček tudi do 45 min in imeti malo dvignjeno vzglavje, ker se ji vsebina vrača, ne dela mišica zapiralka, sice je pa bluvanje dostikrat čist normalno pri dojenčkih.Tudi mojga G dosti napenja in dajejo vetrovi, mu pomaga, da ga malo nosim, potem ga razvijem in zavijem v tetra pleničko, da se nabrca, mažem trebušček z lovorjevim mazilom v smeri urinega kazalca in je potem malo bolje, dober ne vedno, včasih je prav hudo.
glede noska ima moj tudi tako, da se mu med spanjem kar zaletava in full vleče v sebe, občutek hropenja, pravijo, da je to hropenje posledica zaradi noseka, ki se čisti, jaz mu čistim z aspiratorjem in dajem fiziološko, je potem malo bolje kr neki ur.Po mojem je pri S isto, a ji čistiš nosek ?upam, da ni kaj hujšega sicer jo kr pojdi pokazati.
Te kaj pokličem da počvekama.

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 449
28.1.2011 21:20:18   
jona klara
aja mi še nismo čist odprli sezone obiskov, še poleg domačih ni bilo skoraj nobenega, me je kr strah gripe,

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?