|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberski sončki 2010
26.1.2011 10:38:26   
Nincii
Jutro...

Vidim da mamo enake težavice... Torej, tudi mene je bolelo pri ... sam začuda ne na tisti strani, kjer mam šive ampak na drugi... Sam zgleda, da je to normalno...

Glede kapljic D3 - pri nas naredijo tako hude krče, da mu jih nekaj časa ne bom dajala... Bogi revček ni mogu ne spat, ne jest, tolk ga je zvijalo... Zgleda, da se morajo mal njegovi običajni krčki umirit, da bomo potem dodajali te kapljice....

Grem zdaj, Erik kliče...

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 376
26.1.2011 10:54:31   
ula77
pomembno vprašanje!
Koliko časa  pri vas traja dojenje oz. je, ko je bilo dete staro manj kot mesec...

naša lahko visi gor tudi po uro in pol, kaj narediti?????

(odgovor članu Nincii)
Neposredna povezava do sporočila: 377
26.1.2011 11:24:25   
lidik
hej punce. No sem hitra, a ne, sem šele sedaj odkrila to temo. V glavnem vidim, da se vam lahko pridružim, ker me imate še kr za decemberko 2010, čeprav smo pri nas malo pohiteli. No v glavnem naj vam povem, da mi imamo toliko ko imamo sreče, toliko imamo tudi smole in smo kar naprej po bolnicah - naprej se nismo mogli porodnišnice znebit, že smo morali na operacijo za kilo in zdaj na koncu smo fasali še rsv in pljučnico, tako da sva spet bila 9 dni v bolnici. Ampak zdaj sva prišla v ponedeljek domov in je mami imela resen pogovor s sinekom, da zdaj ima pa dovolj bolnic!!!! Upajmo da bo ubogal. user posted image  

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 378
26.1.2011 11:26:05   
lidik
aja pa še to sem vam pozabila povedat: sem si končno odprla facebook, tako da bom zelo vesela, če mi boste za zs sporočile kontakte da vas lahko dodam tiste ki vas še nimam. 

(odgovor članu lidik)
Neposredna povezava do sporočila: 379
26.1.2011 11:46:42   
maca81
Ulla, pri meni traja dojenje od 10-20minut. Pol pa še kupčka. Ful vleče, take velike požirke dela;)
A pri tebi zaspi vmes?

(odgovor članu lidik)
Neposredna povezava do sporočila: 380
26.1.2011 11:50:26   
ula77
ja, po pol ure, kupček podre, ko jo pa položiš vodoravno, ajooooooooj, pa ponovimo še pol ure na drugi zizi, potem pa odpira ustka, kot da ni jedla 3 dni. Seveda pa vmes malo zbruha,.....joj, počasi se mi rola....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu maca81)
Neposredna povezava do sporočila: 381
26.1.2011 12:20:01   
mag3
IZVIRNO SPOROČILO: ula77

ja, po pol ure, kupček podre, ko jo pa položiš vodoravno, ajooooooooj, pa ponovimo še pol ure na drugi zizi, potem pa odpira ustka, kot da ni jedla 3 dni. Seveda pa vmes malo zbruha,.....joj, počasi se mi rola....user posted image user posted image user posted image

Ula tudi moja Lina je tak lenušček pri hranjenju. Mi2 se tud dojiva od 30 minut pa tud do 45, 50 minut in to samo na eni strani, na drugi nič. Vmes mal zadrema, pa mal pomalca in tako naprej. Ampak če jo pa hočem dat stran, pol pa ne pusti in začne vleeeeeč, .. user posted image

Aja, pa še to, danes smo podrli rekord in bili budni skor do 5.00 user posted image . Še dobro da se je ati vstal ob enih in jo pestval in nosil po stanovanju do treh, da sem malouser posted image , pol spet jaz do 5.00 ..... Ne vem kam bomo prišli. user posted image  Najprej je imela uro do 2-eh, pol se je pomaknilo na 3, 4 in včeraj do  5.00  user posted image

Seveda zdaj gospodičnica spi. Je bila budna samo od 8.45-10.15, da se je najedla, pokakala, previla in nadaljevala s spanjem. user posted image

< Sporočilo je popravil mag3 -- 26.1.2011 12:21:23 >

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 382
26.1.2011 12:22:31   
maca81
Mag, ali ima krčke? Ali enostavno ne zaspi?

(odgovor članu mag3)
Neposredna povezava do sporočila: 383
26.1.2011 12:24:44   
maca81
Ulla, to je pa ful utrujajoče. Ponoči je pa verjetno isto? A sploh kej lahko spiš?

(odgovor članu maca81)
Neposredna povezava do sporočila: 384
26.1.2011 12:26:11   
jona klara
ooolidik-DOBRODOŠLA  spet na naši strani, sem te že pogrešala!!!!Kako ste? o bogi Jan, tako dolgo sta bila v bolnici? kje pa je dobil pljučnico in rsv? se je nalezil? bošček mali, sicer ste ok ane?mene tudi skrbi v tej zimi, kako jo bomo odnesli, okoli teh bolezni, gripe.....vedno kdo kašlja okoli nas in to mi ni prav nič všeč.Kje pa sta bila v ce bolnici?

no upam, da se če ne čprej spomladi res dobimo na kakem voziček- kofi sprehodu?? lepo bodi pozdravček mišeku

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu lidik)
Neposredna povezava do sporočila: 385
26.1.2011 12:27:53   
maca81
Ravnokar berem odpustnico in piše-zdravila med porodom- oksitocin. Pa malo berem po netu, da je to hormon ljubezni pa za krčenje maternice...
Kaj ste pa ve dobile. Kaj proti bolečinam?

(odgovor članu maca81)
Neposredna povezava do sporočila: 386
26.1.2011 12:38:24   
mag3

IZVIRNO SPOROČILO: maca81

Mag, ali ima krčke? Ali enostavno ne zaspi?

Oboje bi rekla. Včasih so krči in revica ful joka.

Včasih je pa kr mirna in bi se samo pestvala in spi v naročju dokler je ne neseš v posteljco. Pol pa začne tečkat in jo vzamemo ven, da se ne razjoka do konca, sred noči, v bloku in na rokah je spet cool in drema dalje ... user posted image

Jej, jej, jej, upam da ne bo tako skoz. user posted image

(odgovor članu maca81)
Neposredna povezava do sporočila: 387
26.1.2011 12:50:32   
ula77
maca, jaz sem tudi  to dobila, zadnje pol ure pa umetne popadke, torej bi rekla, da je to to.

Hranjenje ponoči je vsaj za malenkost bolje, vendar se pa držim tega, da jo ponoči ne nosim....pač leži zraven mene, potem pa jo ko zaspi na zizi, poskušam neopazno dat v posteljo. je blo pa že živ žav od 2.00-5.00-

Ko vaši otroci čez dan ne spijo,kaj jokajo, stokajo ali kaj?
Sem si vlih izčrpala mleko, 100 ml za 24 dni staro dete bi pa moralo bit dovolj, a ne?? Ja, kar kriza je, ker se niti ne spočijem, le kosilo mi uspe skupaj spackat......kdaj dobijo kak ritem, ti naši user posted image ?????

(odgovor članu maca81)
Neposredna povezava do sporočila: 388
26.1.2011 13:12:17   
jona klara
jaz imela včeraj zvečer ginekologa, je že bil vsega sit me ni niti pregledal niti pregledal rane po CR.Tako, da sledi menjava ginekologa, če še bom kdsaj noseča, da se lotimo drugače.Tako, da sem šla tja brezveze, le na pogovor, zakaj sem imela cr, ker on kot moj ginek ni vedel, kakšna vstava je bila smešno in žalostno hkrati, ima se pa super doktorsko bitje- no samo, da je z mojim sinekom vse ok, da raste, napreduje, za ostalo se ne sekiram.

_maca- tudi jaz sem imela umetne in oxitocin, to je to

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 389
26.1.2011 13:34:18   
KatyK79
mjavmjav - nisem bila šivana, tako da me tam nič ne boli, tudi maternica ne....tako čudno je, kot da bi bilo vsakič znova prvič user posted image

lidik - držimo pesti, da boste sedaj samo še doma in nič po bolnicah

glede dojenja - naš fant je na eni strani nekje od 10 do 20 min....čisto različno. Je pa vedno samo na eni dojki, naslednji podoj pa druga.

zdej se moram pa počas spedenat, gremo na slikanje kolkov. user posted image

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 390
26.1.2011 14:47:41   
zaljubljena23
Slončkanje..Hmmm kaj je že touser posted image Midva še nisvauser posted image

oo lidik, lepo da si se oglasila...Vi pa res nimate sreče z bolnicami...Upam, da bo zdaj bolje in ste jih rešni za velikooo časa...

Dojenje in hranjenje po flaški pri nas traja skupaj s kupčki nekje 20 min...

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 391
26.1.2011 14:53:34   
ula77
20 min?????

Blagor vam, 20 min je trajalo le danes, ko sem si za poskušino mleko izsesala, pa ga je po flaški dobila.... Sedaj se pa pri meni carta, samo da sem zraven...user posted image user posted image

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 392
26.1.2011 16:03:03   
lidik
ahoj jona klara, ja ne vem kje je staknil pljučnico in rsv, ampak najbolj sumimo da ga je staknil na očesni kliniki v ljubljani, kjer je imel obvezen preventivni pregled in ko sva čakala na slikanje je res bilo polno ljudi (mladi, stari, otroci,....), sicer sem ga imela pokritega s pleničko, samo je verjetno vseeno staknil nekaj. NO ja zdaj smo doma, imamo pa danes ob 18. kontrolo da vidimo kako je kaj, konec naslednjega tedna pa moramo še enkrat nazaj na rentgen pljučk. AMpak ko vidim kako je mali vesel, dobre volje, živahten, sem prepričana, da bo vse ok. Ja zdaj sva bila pa v ce bolnici. Hmmm kmalu bodo bolnice postale najin dom. user posted image

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 393
26.1.2011 16:09:22   
lidik
Katy79 hvala - tudi jaz upam, da bomo zdaj malo več doma ja. Komaj čakam, da se tole obdobje teh virusov in prehladov in vsega konča.

zaljubljena23 ja končno sem se tudi jaz malo oglasila. Sem sklenila, da zdaj bom spet bolj pogosto obiskovala rr, ker sem vas že prav pogrešala !!

drugače pa pri nas je hranjenje super steklo - porabiva skupaj s podiranjem kupčkov nekje 15 minut. Smo imeli pa od začetka težave ko sva prišla iz porodnišnice - za tistih bogih 30 ali 40 ml kolikor je pojedel sva se mučila tudi po eno uro, da je spravil dol. No zdaj pa 160 poje tako hitro, da mi še jasno ni, da je steklenička prazna. Sem pa nekje zadaj brala, da ste se spraševale koliko bi naj otrok pojedel - no meni je bilo rečeno, da naj bi dojenček na dan pojedel nekje 150-170 ml na kilogram teže. Jaz sem si na začetku računala, pa še zdaj si vmes kdaj pa kdaj izračunam pa to kr nekako drži. Ok, sej včasih poje mičkeno manj, včasih malo več, ampak povprečje je pa nekako takšno.

(odgovor članu lidik)
Neposredna povezava do sporočila: 394
26.1.2011 16:32:34   
Primavera1
IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty

dangermouse bodi vesela, da tako veliko spi... moj ima samo kakšen dan tak preblisk in prespi skoraj cel dan... drugače je pa kar pokonci od cca. 10ih zjutraj do 19.00 in vmes zaspi ene parkrat po 15 min do max 1 urco... ravnoprav, da grem lahko na wc in odprem vrata, ko mi dostavijo kosilo user posted image user posted image

Baby Kitty  s kom imaš dogovorjeno, da ti dostavi kosilo?? Midva z mojim imava dogovorjeno, da jaz v glavnem hendlam tamalo in proti večeru še kaj na hitro skuham, kar je včasih nemogoče, ker ni časa niti jest ali iti na wc, če tamala joka. Moj štima vse ostalo glede gospodinjstva in trgovine, le kuha bolj zanič. Pri nas smo vegiji in priprava hrane traja še bistveno dlje. Tako, da sem že razmišljala, da bi si od kje naročila hrano, ker se dostikrat zgodi, da vnesem preveč kalorij v obliki prigrizkov, kuhanega pa nič. Na taščo ne morem računat, ona pride samo na obisk kofetkat in si pusti strčt pa tamalo bi skoz valjala po rokah...moja mama pa živi predaleč.... tako, da me je že kar malo skrbelo, da mi nebi mleka zmanjkalo, zaenkrat se polno dojimo, pridobili smo 1 kg v enem mesecu, črpam si pa mleka nič, ker sem prelena in mi je garanje s črpalko ena velika muka. A ve si črpate vsak dan?

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 395
26.1.2011 16:33:50   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: maca81

Ravnokar berem odpustnico in piše-zdravila med porodom- oksitocin. Pa malo berem po netu, da je to hormon ljubezni pa za krčenje maternice...
Kaj ste pa ve dobile. Kaj proti bolečinam?

Kolikor vem, to dajo skoraj vsem po porodu, da se maternica lepše krči, dobila si v žilo, tak da možno da sploh ne veš, meni je sicer povedala babica, ko mi je dala.

(odgovor članu maca81)
Neposredna povezava do sporočila: 396
26.1.2011 17:02:00   
sleepyhead
Punce kako je pa pri vas z mlekom? Jaz sem ga imela prvih 20 dni na pretek, črpala, zmrzovala, ko sem dojila je iz druge kr teklo, ponoči je blo vse mokro...pol mi je patronažna rekla naj ne črpam, da ga ne bo preveč. Včeraj in danes opažam da kr nič ne teče, tudi ta mala se matra, dojke se mi zdijo mehke, nič napete kot da notri ni dosti...kako bi dobila nazaj mleko? A pivo je kjeri pomagalo?

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 397
26.1.2011 17:22:58   
BabyKitty
Primavera1 imam ta privilegij, da lahko jem na bone user posted image kar pomeni, da me kosilo stane 2,70 in mi ga pripeljejo domov iz gostilne... je pa tudi res, da imam še to srečo, da moj najdražji dela samo 2x na teden čez dan... kar pomeni, da mi lahko precej pomaga... ampak je ponavadi kot zakleto, da kadar sem sama je tamal cel dan pokonc, drugače pa spi user posted image
Mleko si pa črpam samo ko ga imam za izvoz in me že vse boli... si pa načrpam 100ml v cca. 10 minutah, tko da mi sploh ni problem...

sleepyhead veliko popij in jej pa bo.. drugače je pa to normalno, da ratajo prsi bolj mehke, ampak to še ne pomeni, da notri ni mleka...

mag3 upam, da bo čimprej bolje in si boš prislužila ornk spanec... po pravici povedano si sploh ne predstavljam kako težko ti more biti... moj spi do 7ih zjutraj ga podojim in še do 10ih potegne, pa sem še kar zaspana user posted image

lidik pa res nimate sreče z bolnicami user posted image upam, da bo potem toliko boljše user posted image

Mi2 se dojiva še vedno cca. 40 minut... če je na obeh straneh, drugače pa cca. pol ure če je samo na eni strani... je pa danes mali na dieti user posted image se je zredil 600g v enem tednu, tako da ga poskušam dojiti malo bolj poredko in uporabim malo več dude user posted image

(odgovor članu Primavera1)
Neposredna povezava do sporočila: 398
26.1.2011 17:24:23   
ula77
sleepyhead, se pridružujem vprašanju, kaj torej storiti za več mleka????

In ja, sem si kar mal odahnila, ko sem prebrala, da niste vse supermame, ki vse pedenate, kuhate in dete pridno.....kajti meni pri naši mali zgagi uspe  le kosilo skuhat, pa kaj malega zlikat, potem pa se konca, dobesedno.
Upam, da bo potem, ko bo z dojenjem steklo kaj bolje......user posted image

(odgovor članu sleepyhead)
Neposredna povezava do sporočila: 399
26.1.2011 18:02:49   
GITA14
mi smo že prehlajeni, curi iz noska in težko diha, ponoči je tudi kašljala in kot da ni mogla pogoltniti sline se je malo davila, čez dan mi je kr dost spala, vročine nima. kako ve čistite nos? kolko fizjološke daste v eno nosnico in ščim potem ščistite?

< Sporočilo je popravil GITA14 -- 26.1.2011 18:05:40 >

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?