Poli_H
|
Ojla punce, a ste pripravljene na roman? Namreč vikend preživela v MB porodnišnici... V četrtek zvečer sem nesla okoli bajte in po x stopnicah 2 težka kovtra in 3 pojštre... Komaj za komaj da sem prigurala do cilja. In v petek se zbudim s trebuhom ko kamen. Pa se je začelo, krči na 10 min., pridem do službe, 2 uri krči na 7-5 min., se nabašem z dvema Magnesoloma, ob 10.30 krči na 3 min., ... No, potem se je začelo umirjati. Ob 11.30 krči na 10 min. In jaz seveda vztrajam v službi, ker moram ta novo čim več naučit in nisem nobenemu nič povedala. Ko me je pa sodelavka ob 12ih vidla, kaj mi dela, me je pa nadrla, da če se ne bom sama spokala v avto pa v P, da me bo ona Pa pravim da ziher nič ni, pa mi je rekla, naj to oni rečejo da nič ni, da nisem dohtarca! Pa mi je dala mislit. Šla domov, me je sekica zapeljala v P in z menoj počakala. Takrat mela krče na 20 min., torej se je umirjalo. Prvo so me kar na CTG spokali, ki je kazal aktivnost maternice 40-50 (od 70 naprej so popadki). Potem vaginalni pregled MV, dr. ugotovi zmehčan in en prst prehoden. Nato vaginalni UZ za meritev MV, HB ugotovijo, da je še zmeraj 4,6 in da ob pritisku spusti samo do 4 cm. Torej je še vzdržljiv . Naredijo še UZ - vse BP! buši bil velik točno po dnevih (31t4d), glavica pač 33t5d, ampak to nič ne pomeni. Črevesni pretok, popkovnični pretok, srčni pretok - vse BP. Uf sem si oddahnila! In na opazovanje. Dobila takoj Buscopan, pa injekcijo v ta zadnjo za rast pljučk (pa še eno v soboto). Po dveh krčih se je stanje umirilo. No, ponoči me je še 5x stisnilo, ampak nič na "minute", tako da sem zjutraj potem še en Buscopan vzela, pa je blo ok. CTGji v soboto, nedeljo in včeraj so bili mirni, tako da se je situacija HB umirila. In so me spustli domov. Popoldan sem imela še pri mojmu G pregled, me še je enkrat pogledal, recimo vse ok in bolniška do porodniške. Je rekel naj malo več počivam, pa da naj začnem doma komandirat, pa tri Magnesole na dan ziher spit, pa bo. Zakaj je prišlo do tega nihče ne ve, pa se tudi ne obremenjujem - važno da je sedaj vse OK. Tako, spoznala malo porodnišnico MB in moram rečti, da sem ful zadovoljna, osebje prijazno, veliko smo se presmejali, nič ne komplicirajo, obiske sem mela lahko non stop, cimre so super, ker smo itak vse babe v pričakovanju, tako da sem še bolj optimistična kaj se tiče poroda. A sem se razpisala? Paše tukaj Punce polagam vam na srce - meni ni bilo za it v P, ker nisem hotela panike vzganjat, pa kaj si bojo mislili pa itd. Čim boste imele težavice, idite se pokazat. Naj oni ocenijo kaj se dogaja. Pa noben te ne gleda po strani. Sej v končni fazi, oni so za to plačani, pa magari da samo pomirijo nosečnico Naslednji pregled imam 25.1., torej čez 2 tedna. kg v zadnjem mesecu pridelala samo +0,5, kljub praznikom In sem sedaj na +13 kg, pa mi G še enkrat ni kaj rekel... naja17 železo se prav dvigne po 2 mesecih. Tak so meni takrat na začetku razložili, ko sem imela hemoglobin 81, pa mi niso nič merli. No, sedaj je 119 in smo vsi prav zadovoljni. Toliko zaenkrat od mene punce, jutri grem v službo, ker moram ta novi pripravo plač razložit, potem pa sem doma Tako da se pišemo bolj pogosto. Aja, nova fora ki sem jo prinesla iz P. - bušijev ne smemo fejst božati, ker s tem pospešujemo krčenje maternice. Sta me 2 sestri oring skregali, ko sta vidli, da sem se božala. A je že katera to slišala? Skratka, uživajte še teh slabih 8 mesecev, pa skup jo držite, da ne bo kaj prej ven padlo
|