|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2011 - 2.del
10.1.2011 14:38:39   
naja17
5ra in tanjusi - ja sej bom naredila tako, jutr pojutrišnjem bom poklicala

tinkapobalinka - mere so od štarta drugačne, je že Pušenjak več nameril, ampak zadnje dva pregleda sem imela začetnika in prejšnji so skor oči ven padle, ta danes je pa nameril za 3 tedne več user posted image Pravijo, da so odstopanja 1-2 tedna gor dol...

< Sporočilo je popravil naja17 -- 10.1.2011 14:39:05 >

(odgovor članu tinkapobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 951
10.1.2011 15:03:49   
SaMaa
naja17 user posted image  danes res ni tvoj dan...

IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi

premetavanje po postelji, teženju možeku (bogi mož).

Pri nas je istouser posted image , s tem da jaz se premetavam , pa na stranišče letam ... mož pa smrči potem ga pa jaz rukam in ne more zaradi mene spat in tako se imava prav fajn ponoči...user posted image

Ok, sem mislna, da samo meni hormoni ponoči nagajajo, ampak smo očitno kar vse na istem user posted image user posted image user posted image  moj se je že čisto navadil, da skoraj nobene noči nima miru user posted image user posted image user posted image

Drugače grem pa sam še 9x v službo user posted image  jeeeeeeuser posted image

Sedajle grem pa pregledat vso papirologijo, ki so mi jo v službi izpolnili za na CSD

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 952
10.1.2011 15:42:05   
mama123
se podpišem _še 7X v službo
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 953
10.1.2011 19:42:17   
discoamela
Pozdravljene!!!
Naja17:  user posted image  držim pesti, da bo vse ok, tudi meni so razložili, da je otrok precej zaščiten v trebuhu in da se mi lahko fajn poškodujemo, njemu pa ni nič. Mi je tamali (20kg) ponesreči na postelji padel na levo stran trebuha in sem celo neke krče imela (cca v 3.-4.mescu) pa je bilo vse ok. Čim več počivaj vsaj prvi dan, dva, opazuj in če bo kakšna sprememba kar pojdi h G. Nimaš kaj zgubit..
Jaz sem ravnokar s pregleda user posted image …katastrofa…spet mi ni naredila UZ!!user posted image user posted image Niti krvi ni pregledala..pa sem že 32.tednov (zadnji - 2.UZ v 20.tednu in kri). Ne vem, pa toliko stvari je narobe-od tega tiščanja dol, do boleče leve sramne kosti, ko niti koraka ne morem narediti, grabijo me že krči v kolke, ne morem ne stat, ne ležat, ne sedet… pa sploh ne vem kako je obrnjen,koliko je približno velik, težek, če lepo napreduje…uff… sem res žalostna in razočarana.user posted image Jutri zjutraj grem samoplačniško v bolnico na UZ, ne morem več. Pa sem res upala, da me bodo glede na lansko izkušnjo in UPN tokrat malo bolj pogledali..no comment! Še omenim ji, da se mi močno sušijo usta in me srbi koža po hrbtu in zg.strani dlani, pa kao bi mogli bit še drugi znaki če bi bila sladkorna..pol pa grem k tastu in namerim 11 cukra z njegovim aparatom user posted image  !!! Ne bi pa smelo bit več kot 5, 6 .. Sem jo poklicala in pravi naj še enkrat zmerim na tešče in če bo še tako visoko, bom morala na cuker test.. ma ne?! user posted image
Maja1985- jaz si ravnokar urejam zaposlitev kot gosp.pomočnica, mislim, da bom kmalu doktorirala user posted image .. če te kaj zanima, vprašaj. Jaz sem si preračunala cca 60€ mesečno več.. So pa bili res hitri glede tiste 1xpomoči in sem dobila v roku 3 dni odločbo, da je odobreno, sedaj pa čakam nakazilo..morda je že, danes, nisem utegnila na bankomat…a veste mogoče v kolikšnem času nakažejo, na odl.nič ne piše..?
Tanjusi – glede sramne kosti te popolnoma zastopim..ni enostavno, boli pa da se postaviš na glavo ni nič bolje… meni niti ležat ne pomaga, ker me potem kolki zabolijo.. mi je pa rekla danes na pregledu da je lepo dvignjena posteljica, torej ni nizko kot v 4.mescu.. ne bi smelo biti to krivo.. moja G pravi, da se preveč redim (+10kg) in da je razlog..  ne vem ?user posted image  
No, da ne bom samo jamrala, upam da se jutri oglasim z lepo novičko, ker danes sem prav  od volje za neč....user posted image

ciaooo!

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 954
10.1.2011 19:52:11   
tanjusi
Tanjusi – glede sramne kosti te popolnoma zastopim..ni enostavno, boli pa da se postaviš na glavo ni nič bolje…

Jaz bom danes znorela... najbolj mi še paše ležat, ker če hodim me vse tišči dol, nožnica me boli, po moje je krivo to ker sem v soboto malo pretiravala v gibanju, samo mi je čudno ker je bilo včeraj vse ok...Saj po moje nima smisla da sploh hodim k zdravnici, saj trebuh mi ne otrdeva, pa mala tudi miga, mam pa čez en teden kontrolo pa tako vem da glede tega ne bo kaj pametnega povedala:-(
Poročaj jutri če boš šla na uz...

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu discoamela)
Neposredna povezava do sporočila: 955
10.1.2011 19:56:52   
Lun1ca
naja17 glede pregleda bi te res mogli naročit prej. Namreč jaz mam pregled 27.1. (PDP 12.3.) torej bom takrat v 34. tednu. Nardili mi bodo še zadnji UZ, potem bo pa naslednji pregled mislim da kr čez 1 teden, ko mam preglede potem vsak teden. Nekateri G delajo potem vsak teden CTG, drugi pa Doplerja.
Kar se padca tiče pa nič bat! Jaz sem mela v tej nosečnosti že prometno nesrečo pa ni blo nič narobe, pa še včeraj sem telebnila po stopnicah pred bajto pri starših in seveda tudi na rit. Tamali je začel brcat logično, ker sem ga malo prerukala user posted image Skratka, mene po prometni nesreči niti na UZ niso dali in nič, ker dokler ni kakšne krvavitve ali krčev ali karkoli podobnega ni panike. Tak da  res se ne rabiš nič bat. Kar se tiče pregleda pa še le pokliči..

discoamela UZja ti verjetno niso nardili, ker se lahko otrok, če bi zdaj bil že prav obrjen še do 35. obrne kontra. Tak da ti ga bojo nardili verjetno na naslednjem pregledu. Sicer pa.. zakaj ne vprašaš? Jaz sem že na morfologiji vprašala ginekologa, kdaj bo naslednji UZ oz. če ga sploh naredi (ker namreč ga ni obvezno delati) in mi je rekel, da čisto na koncu nosečnosti.
Krči v kolkih so pa normalni od tega časa pa skoraj do poroda, ker se namreč vezi v medenici mehčajo in širijo..

< Sporočilo je popravil Lun1ca -- 10.1.2011 20:03:03 >

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 956
11.1.2011 7:44:59   
naja17
Jutro....

Včeraj sem preležala dan in šla zgodej spat... Za kosilo so bile pice mercator, mal sem se sama sebi smilila... Sem bla vsake tolk objokana... No, glavno mi je da se dete premika user posted image , tko da jaz mislim, da je to ok... Še svojega G poskusim dobit in da se z njim mal pomenim...

Še ene par stvari me zanima... Tri preglede nazaj sem dobla un nagravžni sirup za kri, spila 4 flaške, po neki logiki mi je, če ti to predpišejo, da ti naslednjič pregledajo kri user posted image No, meni jo niso, tko da učinka ne poznamo? Akilene, ti vem, da si ga pila, so ti pol pregledal kri? Prav tako se mi zdi, da bi zdej že mogla met počas zadnji pregled za toxo? Tudi še nič? Pa dobla sem včeraj papir za CSD, pa še to, k sem rekla, napotnice pa ne? Ne vem, a je potrebno še kaj? Glede na to, da mi dohtar reče, da se ne bi čudili, če bi bil porod prej, mi je tud nekako logično, da bi že kak papir dobila v roko in ne samo pregled čez 4. tedne? Kdaj imaš naslednji pregled discoamela? In Poli H? ti si imela včeraj tudi pregled?

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 957
11.1.2011 7:48:47   
Akilene
Dobro jutro...

spanec do  user posted image ...bedim že od 5h, bolijo vse možne kosti v medeničnem predeluuser posted image . Že včeraj nisem mogla več sedet...ah, bo že...probala bom malo potelovadit, pa da vidim, če bo kaj pomagalo. Sem si sposodila knjigo o alternativnem zdravljenju med nosečnostjo. Je notri par vaj, ki naj bi pomagale pri bolečinah v hrbtenici in medenici.

plani za danes - dopoldan "gospodinjstvo" (kosilo: štrudelj, če bom sposobna testo zamesit, za moža&sina pohane gobice, solata, zame:tofu&bučke), popoldan sinov referat+domače naloge+spraševanje snovi...

Tistim, ki še hodite v službo naj čimprej minejo še zadnji dnevi (tedni?), ostale pa le napišite kaj, da ne bo dolgčas v tem zoprnem vremenu!

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 958
11.1.2011 7:55:49   
Akilene

naja17 -  Ja, še vedno jem tabletke železa (uradno bi morala 2x na dan eno+ eno folno kislino), eno na dan, ker imam prebavo itak na minimumu. Imam pa še ene 3 škatle (napisal jih je 6) Ne, niso mi še pregledali kri, po moje bo to šele naslednjič (pojma nimam kdaj me bodo naročili, upam da kaj bolj pogosto), niti za toxo ne, niti urin ne. Bo treba zasitnarit. Sem pa zadnjič doma ugotovila, da sem imela ICT (ker sem Rh-) pozitiven, kar je seveda narobe, pa nihče ni omenil, je pa na izvidu napisano, da je to najbrž od Rhogama pri amniocentezi. Tale najbrž mi gre na živce. Ja, vsaj omenili bi lahko.user posted image

Na CSD sem šla brez papirja od ginekologa, ker še NIČ ni dal, upam, da se naslednji teden izprsi s vsemi potrebnimi papirji...

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 959
11.1.2011 7:56:37   
Akilene
iiiiiiiiiiii... še 50 dni.....user posted image  OK, zdaj bom pa nehala z monologomuser posted image

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 960
11.1.2011 8:40:23   
emilija2008
Dobro jutro! Jaz sem danes drugi dan LD do 04.02, potem pa porodniška. Včeraj sem bolj poležavala, danes pa začnem malo plane delat, kako in kaj. Imam strašne načrte, pa nevem, če bo to vse ratalo.user posted image   Hčerko sem odpeljala v vrtec, zdaj še malo internet, potem pa treba neki začet.

Naja_ vse bo ok, verjamem pa,da ti je pokvarilo cel dan.user posted image Taki so ti dohtarji. Jaz imam sicer ene take expressne UZ, glih tolk, da ona preveri rast, pa srček... Sicer pa sem nazadnje imela en konkretni UZ- 3d samoplčaniško. Tam se je posvetila meritvam, da sploh vem, kolk nekje naj bi bil težek. To je bilo v 30.tednu.
Takrat je bil v zlati sredini, glavico pa je tudi imel za kaka 2 tedna večjo. Pravi, da je največkrat dedno. user posted image   Recimo mene, ki imam sladkorno, bi morali še bolj spremljati preko UZ,ampak... šparajo. Tudi pri hčerki do konca sploh nisem vedla, kako težka naj bi bila. Trebuh sem imela majhen, pa še pred PDP sem bila 3 tedne, sem mislila, če bo 2,5 kg, bo super. Pa je bila kar čez tri kile.

Pri meni je mali obrnjen z glavico dol in če ga poslušam preko AS , je srček v spodnjem delu trebuhu, na levi ali desni. Sicer pa nekih  brc v rebra  ne poznam.. Največkrat so okoli popka, ali pa še nižje.. Čeprav so te brcike zadnje čase bolj podobne pretegovanju. Je pa kaki dan ful miren,kaki dan pa pravi živec. Včasih ga malo predramim s čim sladkim, če se mi zdi,da kar miruje.

Upam,da bom malo bolj redno pisala tu gor, odkar sem doma...

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 961
11.1.2011 9:06:53   
tanjusi
pozdravljene!
da se vam malo javim...
spanje spet slabo, bedela do pol noči...no pol pa za silo, razen enih dveh lulanj...
me pa danes k sreči malo manj boli medenica, nožnica, pa tudi ne tišči mi toliko dol..
Vreme je tako da bomo itak bolj počivali spet, čeprav osnovne stvari- malo pospravljanja pa kosilo, bo že treba uredit.
Jaz sem vmes jedla železove tablete, pa mi železo vedno kontrolira in je bilo toliko bolje da nisem več potrebovala tablet...
Kaj še ... ja akilene , jaz sem že včeraj mojima dvema rekla da ko bo dojenček , da jaz ne bom imela več toliko časa za njuno šolo , enmu nalogo pomagat drugemu pomagat, enga vprašat, drugega vprašat, mimogrede minejo dve , tri uri ...Ja scartlana stauser posted image

(a camus)

(odgovor članu emilija2008)
Neposredna povezava do sporočila: 962
11.1.2011 9:27:16   
Akilene
tanjusi - ja, vem, scartlani so, ampak tudi preveč obremenjeni. Včeraj niti minute popoldan ni imel prosteuser posted image , meni se pa že meša zraven od načrtovanja tedna, kaj je treba vsak dan naredit. Ni mi jasno, kako se bom organizirala v prihodnje, ko bo user posted image . No, moj sine ima pa še specifične težave s pozornostjo, zato me preprosto potrebuje. še bolj. Ja, nič, tako pač je...user posted image

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 963
11.1.2011 9:34:11   
tanjusi
ampak tudi preveč obremenjeni

Podpis!!! Zato se nam pa smilijo in jim pomagamo , samo hočem rečt, lani sem bila v službi in ni bilo toliko časa pomagat pa je ravno tako šlo , zdaj pa kar mene čakajo user posted image

Aja morem jih pa pohvalit , moje moške, včeraj so pospravli računalniško mizo in računalnik iz sobe v kateri bo previjalna miza , in stvari za malo ,so vse skupaj odnesli v zgornje nadstropje in obe sobi uredili , tak da , potem pa morem jaz tudi kaj za njiju nardit...user posted image

(a camus)

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 964
11.1.2011 9:35:26   
SaMaa
Dobro jutro,

jaz sem bila pa že zjutraj v laboratoriju. Sem unmu medicinskemu bratu prav "zatežila", da mi je lepo kri vzel, ker v zadnje sem bila čisto modra po roki. Danes se je pa prav potrudil. Potem grem pa ob 12h na pregled. Komaj čakam, da vidim bebico.

Drugače je bilo spanje spet za en klinc.

Nič šibam naprej delat, sem začela ta člank pisat ob 7.30, evo sedajle ga pa objavljam :)

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 965
11.1.2011 9:44:49   
5ra8
jutroooo

pr nas megla, zaspan dan....jst pa tud user posted image  dobila sem na posojo materinsko blazino, pa sem jo včeraj odnesla v postlo če mi bo mogoče kaj koristila pri spanju, ali pa da bom našla kakšen boljši položaj za spanje...pa nič, mislim da mi je bila samo v napoto user posted image  zjutraj sem jo imela pri nogah zbrcano čist na konc postle user posted image user posted image

še dobro da je mel moj nočno, da sem sama telovadla s to blazino ponoči user posted image user posted image
tako da po moje jo bom imela samo kot pripomoček pri dojenju user posted image

SaMaa, a ti daš vsakič kri pred pregledom? Jst samo urin...kri sem do zdaj dala 3x, na začetku za toxo, pa na DHT testu in pa zadnjič za glukozo user posted image

Sem pa včeraj gledala če bi skombinirala e-paket, pa klinc...ni nč kej velik izbire...tako da po moje bom uzela kar denar....jutri greva na CSD z mojim user posted image

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 966
11.1.2011 9:46:49   
5ra8
IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi

Zato se nam pa smilijo in jim pomagamo , samo hočem rečt, lani sem bila v službi in ni bilo toliko časa pomagat pa je ravno tako šlo , zdaj pa kar mene čakajo user posted image

saj to. Nam so rekli v šoli, da smo mi že naredili enkrat osnovno šolo, da ne rabimo še enkrat, da naj samo spodbujamo otroke, ampak dobijo včasih tako težke naloge......zadnjič je bilo...izdelaj glasbilo user posted image  to še jst ne bi znala...kaj šele mulo v OŠ user posted image

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 967
11.1.2011 10:40:30   
*Ninočka*
Dobro jutro,

jaz pa sem danes čisto brez glasa ostala in cvilim kot kakšna mačkauser posted image

Madonca Naja17, če bi jaz šla na sprehod dolg 8 km, bi medaljo zahtevala. Mene že po enem km daje nizek pritisk, pa mehke noge, pa da o tiščanju na stranišče ne govorim. Drugače pa le pokliči ginekologa, tudi meni se zdi, da bi te moral malo prej naročit. Pa da te eden pregleda, ko zna kaj povedat....

Mene čaka pregled v četrtek. Me prav zanima koliko smo težki, pa veliki. Sicer imam že zdaj more o tehtnici, ampak bomo že. Imam pa občutek, da je moj user posted image trenutno v prečni legi. Ko brca oz. se razteguje me rukne skrajno levo in skrajno desno. Bomo videli, ker imam obljubljen UZ. Glede krvi ne vem, če mi jo bodo vzeli, so mi jo v 28. tednu in povečanje železa (kljub pitju Legoferja) ni bilo visoko. Iz 100 sem prilezla samo na 107. Popila pa mislim, da sem že enih 8 flaš.

Drugače pa me danes bolijo ritniceuser posted image al so to kolki. Kaj tej vem. Mehčamo seuser posted image ni kaj. Mogoče so bolečine tudi zato, ker sem včeraj bila dokaj pridna. Sem prebrala in presortila cotke in jih naložila v kopalnico za pranje. Sem ugotovila, da nisem dobila veliko bodijev...oz. tistih za čez glavo vlečt je nekaj, večinoma pa plišati pajacki, jaknice, jopice. bom še morala malo v šoping. Danes pa me čaka gooora likanja. Moj nosi večinoma samo srajce, tako da user posted image Itak skoraj samo njegove cote likam. No, bom pa kakšen film ali pa dva zraven pogledal.

Aja punce, kaj so to temenca?

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 968
11.1.2011 10:53:06   
naja17

IZVIRNO SPOROČILO: *Ninočka*

Madonca Naja17, če bi jaz šla na sprehod dolg 8 km, bi medaljo zahtevala. Mene že po enem km daje nizek pritisk, pa mehke noge, pa da o tiščanju na stranišče ne govorim. Drugače pa le pokliči ginekologa, tudi meni se zdi, da bi te moral malo prej naročit. Pa da te eden pregleda, ko zna kaj povedat....

Aja punce, kaj so to temenca?

user posted image user posted image user posted image

No, sej me je včeraj moj popravil, da ni do dol tolk, tko da ene 2km stran, pa s tem, da sem se nazaj grede pr kolegici na sred ustavla, da sem šla lulat user posted image ...

Temenca - to se dojenčku naredijo take luske na glavi, kot nek prhljaj, pa je treba to dol dat... Maš glavničke in olja za to, jaz bom kar z margarino in brisačo drgnila user posted image ...

(odgovor članu *Ninočka*)
Neposredna povezava do sporočila: 969
11.1.2011 11:20:49   
Klemy82
Hej, hej!user posted image
Spanje kar ok, čeprav bi lahko še malouser posted image , pa moram v trgovino. Dobila košaro za voz včeraj in sem čist navdušena, komaj čakam še na voziček. Samo sem res dobila ful dobro, skoraj nič rabljeno košaro, za ok denar, pa še ta dva, od katerih sva kupila, sta ful ok, ker takole kakor bereš, na kakšne frike znaš naletet pa kako nateguje folk s temi nakupi... model je včeraj zvečer še klical, če je vse ok s košaro pa tko, če sva zadovoljna, pa mi zaželel varen pa hiter porod pa da bo vse okuser posted image .
Šola, ojoj, ravno včeraj je bila nečakinja pri nas in smo obupovali nad njeno nalogo za glasbo vsi skup...user posted image (4. razred). Mislim... jst bi tako znorela pa šla v šolo, da adijo! Nč ne rečem, matematika, angleščina, slovenščina, nekak naj bi znal otroku pomagat doma, če pač v šoli kaj ni šlo in to, pa še to marsikateri starš pač ne zna pomagat, ane... ampak včeraj pa... so imeli neka vprašanja za odgovorit o notah pa nek ritem napisat pa note pa... ja, huj kot v glasbeni šoli. V 4. razredu, prosim! Poleg tega nimaš kam da bi pogledal za odgovore, ker v knjigi tega ni... doma pa tudi noben ni glasbeno izobražen in ji nismo znali nič pomagat, ona pa čist fertik, da bo to vprašana in da ne zna in ne razume nič. Smo klicali sestrično, ki hodi v glasbeno, pa jih ni bilo doma, ena sošolka ji je neke odgovore povedala potem, ampak not pa še vseeno ne razume in ne zna  ploskat ritma po notah. Zdej ne vem, al je to povsod tak, al je samo tale učiteljica malo prf**, sam jst bi šla v šolo. Kaj naj zdej, otroka vpišemo v glasbeno šolo, čeprav nima interesa, da bo imela normalno oceno v šoli al kaj? Da ne omenim tega, da bo v sredo vprašana matematiko, in to tooolk ene snovi, da sem samo gledala. Nas niso nikoli toliko naenkrat spraševali, še v gimnaziji ne, no. (mora znat geometrijske like, premico, daljico, telesa, deleže in deljenje z ostankom)user posted image Pa še pri angleščini bo vprašana pesmico. Ponavljam, 4. razred! Meni se zdi too much vsega, no. In punca je, od kosila ob dveh, do 8h zvečer, ko so šli domov, bila za zvezkom, delalal nalogo in se učila.user posted image Pa kam gremo, no... ko bodo naši šli v šolo, kaj, bomo kar 12ur na dan že od prvega razreda za knjigo al kaj??? Kaj bodo pa s tole glasbo naredili, pa ne vem. Smili se mi pa mala ful, ker si ful k srcu vse jemlje, sploh, če česa ne zna in ne razume, kar izgubi voljo potem.
Eh, sem se morala malo izkašljat, ker sem bila včeraj pa res čist paf, ko sem videla tole. Tolk o tem, da staršem ne bo treba še enkrat naredit osnovne šole.user posted image

Jst.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 970
11.1.2011 11:40:19   
Akilene
Ja, Klemy82 - točno takšno je stanje v šolah. No, naj napišem kaj mora sin (5.razred) ta teden naredit (poleg domačih nalog): referat "Rimska vojska" - oblika plakata, primer reklame v Power Pointu za predmet gospodinjstvo, referat o sebi&družini&hobijih&najljubših jedeh za angleščino, jutri pišejo naravoslovje (snov za zbruhat - npr. ali lahko tekočine tečejo navzgor - razloži... sama fizika!) čez vikend mora prebrat in napisat domače branje ter vsaj eno knjigo za bralno značko za slovenščino in eno za angleščino. Včeraj ni bil niti minute popoldan prost, zvečer pa se mi je zasmilil in se mu rekla, da lahko gleda malo TV. Vse te evidence do kdaj mora kaj znat moram seveda vodit jaz, ker je enostavno PREVČ vsega. user posted image  

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 971
11.1.2011 11:53:46   
Poli_H
Ojla punce,
a ste pripravljene na roman? Namreč vikend preživela v MB porodnišnici...
V četrtek zvečer sem nesla okoli bajte in po x stopnicah 2 težka kovtra in 3 pojštre... Komaj za komaj da sem prigurala do cilja.
In v petek se zbudim s trebuhom ko kamen. Pa se je začelo, krči na 10 min., pridem do službe, 2 uri krči na 7-5 min., se nabašem z dvema Magnesoloma, ob 10.30 krči na 3 min., ... No, potem se je začelo umirjati. Ob 11.30 krči na 10 min. In jaz seveda vztrajam v službi, ker moram ta novo čim več naučit user posted image  in nisem nobenemu nič povedala. Ko me je pa sodelavka ob 12ih vidla, kaj mi dela, me je pa nadrla, da če se ne bom sama spokala v avto pa v P, da me bo ona user posted image  Pa pravim da ziher nič ni, pa mi je rekla, naj to oni rečejo da nič ni, da nisem dohtarca! user posted image  Pa mi je dala mislit. Šla domov, me je sekica zapeljala v P in z menoj počakala.
Takrat mela krče na 20 min., torej se je umirjalo. Prvo so me kar na CTG spokali, ki je kazal aktivnost maternice 40-50 (od 70 naprej so popadki). Potem vaginalni pregled MV, dr. ugotovi zmehčan in en prst prehoden. Nato vaginalni UZ za meritev MV, HB ugotovijo, da je še zmeraj 4,6 in da ob pritisku spusti samo do 4 cm. Torej je še vzdržljiv user posted image . Naredijo še UZ user posted image  - vse BP! user posted image  buši bil velik točno po dnevih (31t4d), glavica pač 33t5d, ampak to nič ne pomeni. Črevesni pretok, popkovnični pretok, srčni pretok - vse BP. Uf sem si oddahnila! user posted image  In na opazovanje. Dobila takoj Buscopan, pa injekcijo v ta zadnjo za rast pljučk (pa še eno v soboto). Po dveh krčih se je stanje umirilo. No, ponoči me je še 5x stisnilo, ampak nič na "minute", tako da sem zjutraj potem še en Buscopan vzela, pa je blo ok. CTGji v soboto, nedeljo in včeraj so bili mirni, tako da se je situacija HB umirila. In so me spustli domov.
Popoldan sem imela še pri mojmu G pregled, me še je enkrat pogledal, recimo vse ok in bolniška do porodniške. Je rekel naj malo več počivam, pa da naj začnem doma komandirat, pa tri Magnesole na dan ziher spit, pa bo. Zakaj je prišlo do tega nihče ne ve, pa se tudi ne obremenjujem - važno da je sedaj vse OK.
Tako, spoznala malo porodnišnico MB in moram rečti, da sem ful zadovoljna, osebje prijazno, veliko smo se presmejali, nič ne komplicirajo, obiske sem mela lahko non stop, cimre so super, ker smo itak vse babe v pričakovanju, tako da sem še bolj optimistična kaj se tiče poroda.
A sem se razpisala? Paše tukaj user posted image
Punce polagam vam na srce - meni ni bilo za it v P, ker nisem hotela panike vzganjat, pa kaj si bojo mislili pa itd. Čim boste imele težavice, idite se pokazat. Naj oni ocenijo kaj se dogaja. Pa noben te ne gleda po strani. Sej v končni fazi, oni so za to plačani, pa magari da samo pomirijo nosečnico user posted image
Naslednji pregled imam 25.1., torej čez 2 tedna.
kg v zadnjem mesecu pridelala samo +0,5, kljub praznikom user posted image  In sem sedaj na +13 kg, pa mi G še enkrat ni kaj rekel...
naja17 železo se prav dvigne po 2 mesecih. Tak so meni takrat na začetku razložili, ko sem imela hemoglobin 81, pa mi niso nič merli. No, sedaj je 119 in smo vsi prav zadovoljni.

Toliko zaenkrat od mene punce, jutri grem v službo, ker moram ta novi pripravo plač razložit, potem pa sem doma user posted image user posted image user posted image  Tako da se pišemo bolj pogosto.

Aja, nova fora ki sem jo prinesla iz P. - bušijev ne smemo fejst božati, ker s tem pospešujemo krčenje maternice. Sta me 2 sestri oring skregali, ko sta vidli, da sem se božala. A je že katera to slišala? user posted image

Skratka, uživajte še teh slabih 8 mesecev, pa skup jo držite, da ne bo kaj prej ven padlo user posted image

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 972
11.1.2011 12:14:09   
5ra8
IZVIRNO SPOROČILO: Poli_H

Skratka, uživajte še teh slabih 8 mesecev, pa skup jo držite, da ne bo kaj prej ven padlo user posted image

ne vem če bom zdržala še 8 mesecev user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 973
11.1.2011 12:15:12   
tanjusi
Pa kaj je zdaj to punce, dajmo še malo zdržat no... en mesec še obvezno...Drugače pa ja prav da se greš pokazat, jaz sem šla zadnjič ko sem imela tist krvav izcedek in v bistvu ni imel dohtar že nič kaj več videt ko sem prišla do njega, ker se je že vse umirilo, ampak je bi tako prijazen, naredil podroben pregled in ko sem se mu iz vsega srca zahvaljevala , ker me je potolažil in se mi toliko posvetil , mi je rekle saj zato smo tu...user posted image

Drugače pa ja Poli kolikor sem imela možnost mb porodnišnico spoznat mi je bila zelo simpatična ...

(a camus)

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 974
11.1.2011 12:18:30   
tanjusi
8 mesecev

Hvala ne biuser posted image user posted image user posted image user posted image

(a camus)

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?