|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2011 - 2.del
10.1.2011 8:36:07   
Akilene
user posted image  ....RR!! Vse zbrisalo, pa ravno nisem kopirala!!!

na kratko : vsem, ki imate danes preglede želim lepih novic in čimprej jih delite z nami! Tiste, ki boste urejale papirje - čim manj birokracije... Ninočka ti pa čaj in počitek - sedaj smo že v 8. mesecu,moramo se še bolj pazit!

Končno sva sestavila posteljico za user posted image , ma meni je tako cart..pa očitno naši mački tudi, takoj ko sva jo sestavila, je šla not ležat, tako, da jo sedaj odganjava z vodno pištolo user posted image ..ja, bolje sedaj kot potem, ko bo dudi not...

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu *Ninočka*)
Neposredna povezava do sporočila: 926
10.1.2011 10:19:33   
maja1985
Punce, kaj mogoče katera ve, če se splača odpret s.p. pred nastopom porodniške ... pač zaradi višine porodniške? Ker sem zdaj študentka in to starševsko nadomestilo je bolj slabo ... Hvala za odgovore!

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 927
10.1.2011 10:36:26   
Klemy82
Jutro!
Maja1985: za sam s.p. odpirat ne vem, koliko se ti splača, malo si preračunaj, da ne bi imela več stroškov s tem kot pa potem porodniške (vsaj za en mesec bi si morala dat plačo+plačati prispevke, kar od minimalne plače znaša cca 280 eur+ morebitno računovodstvo, itd), se ti pa vsekakor splača, da te vsaj nekdo zaposli vsaj en dan preden nastopiš porodniško (magari kot gospodinjsko pomočnico) in da si na dan nastopa porodniške zaposlena, ker se ti potem dejansko obračuna porodniška, več si preberi tu pa še malo pobrskaj po RR, o tem je bilo napisanih že ziljon postov.

Drugače pa.... spala sem danes kot top, crknjena čist, čaka me učenje, kopalnica napreduje fino fajn in danes ali jutri bi morale biti ploščice gotove... potem pa še kuhinja/dnevna, tam bo pa trajalo... ker je velik prostor, pa ene fajn male ploščice sva nabavila, je bil keramičar skor malo hud, če manjših niso imeliuser posted image
In jaaa, danes dobim košaro za vozek in voooz!user posted image Zadnji cajt!

< Sporočilo je popravil Klemy82 -- 10.1.2011 10:39:16 >

Jst.

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 928
10.1.2011 10:51:51   
maja1985
Klemny82 hvala za link. Bom preštudirala ... vsekakor se bo tole verjetno bolj izplačalo, da me kdo zaposli kot da sama odprem. Pa še vedno bo več kot tisto starševsko nadomestilo, ki je res bolj bogo.

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 929
10.1.2011 10:57:58   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: maja1985

Klemny82 hvala za link. Bom preštudirala ... vsekakor se bo tole verjetno bolj izplačalo, da me kdo zaposli kot da sama odprem. Pa še vedno bo več kot tisto starševsko nadomestilo, ki je res bolj bogo.

Ja, je bolj bogo, ja. Mene tudi čaka. Ampak bomo že. Bom pa tudi jaz najverjetneje odpirala s.p, samo ne še zdaj, jeseni enkrat, če bo vse po sreči. Prej moram diplomirat, če ne verjetno nikoli ne bom!user posted image

Jst.

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 930
10.1.2011 11:13:22   
maja1985
Kaj še mogoče veš, kak je s popoldanskim s.p.jem?

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 931
10.1.2011 11:49:20   
tanjusi
Maja pojma nimam o teh stvareh ki sprašuješ user posted image

Drugače pa danes kar ok, celo spala sem kar bolje kot kak dan nazaj.....
Me pa nekam čudno špika dans nad sramno kostjo in mi tiši dol , saj včasih kak dan je že blo tako, mi paše ležat , je bolje , upam da ne bo kaj hujšega , ker še nimamo pralnega stroja popravljenega in še imam nekaj za oprat..
Včeraj sem dobila obljubljeno še en kup stvari za bebico, skor ne verjamem , da bo lahko vse ponosilauser posted image

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 932
10.1.2011 12:04:45   
maja1985
Ja, na CSDju tak nič ne povejo ... eh ... bom še malo preučila ... imam še malo časa.

SPanje ...hja, kaj je že to ...

Počutje pa tak ... zjutraj jutranje slabosti user posted image Čez dan solidno, zvečer pa itak peče zgaga, tamali nabija v rebra, premetavanje po postelji, teženju možeku (bogi mož). Tak da ja ... včasih si človek zaželi, da bi že rodil user posted image

Tok je bilo postov, da več ne vem kam kaj spada ... ena se je zaročila ... ČESTITKE! Midva imava danes pol leta poroke ... kok gre hitro čas.

Spomin me je spet pustil na cedilu, tak da več ne vem, kaj sem hotela napisat ... joj joj ...

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 933
10.1.2011 12:11:53   
Klemy82

Popoldanski sp ti za porodniško nič ne koristi, ker je to mišljeno kot dopolnilna dejavnost, od katere se ne plačujejo prispevki.

Jst.

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 934
10.1.2011 12:12:53   
tanjusi
premetavanje po postelji, teženju možeku (bogi mož).

Pri nas je istouser posted image , s tem da jaz se premetavam , pa na stranišče letam ... mož pa smrči potem ga pa jaz rukam in ne more zaradi mene spat in tako se imava prav fajn ponoči...user posted image

(a camus)

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 935
10.1.2011 12:15:16   
maja1985
grrrrrrrr spet je ven vrglo user posted image

Če se pa ne šteje, pol pa tak nima smisla se kej matrat. Hvala za info :)

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 936
10.1.2011 12:24:24   
naja17
user posted image

Dones pa ni moj dan...

Spet ni bilo mojega G, ampak sami začetniki, praktikanti, karkoli... Sej kul, se morjo učit, ampak hudiča nekoga bolj izkušenega pa naj majo vseeno blizu... Kaj mi pomaga dohtar, ki mi 10 x reče "veste jaz še nimam tolk izkušenj kot ta in ta dr." user posted image In pol gleda otroka in mi namer, ok 32. teden po trebuščku in pazite zdej 35. teden po glavi user posted image Halo to so 3. tedni razlike user posted image Je kej narobe? Ne, nič pa ne bo presenetilo, če bo porod prej... Ok vredu... Pol me pa naroči ćez 4 tedne user posted image Khm, če gledamo po glavci, bom jest takrat skor/mogoč že rodila user posted image user posted image user posted image ???? In pol mi gre gledat ledvice in skor da mene tam ne vpraša, če je to ledvica user posted image In seveda spet povdari, da on nima tolk izkušenj user posted image Aha, pa hemoglobin... Hja, kako mate? Ja 2 pregleda nazaj sem že pojedla sirup, od takrat mi pa tko niste pogledal krvi user posted image Bojo to čez 4 tedne... Khm... Srreptokok B - to ljubljančanke hodijo na bris, ni panike user posted image Aja, obrnjen je pa baje že na glavo dol...

No in po pregledu grem do CSDja peš in nazaj (cca 8km) in tik pred vhodom PADEM user posted image ... Zdej sem pa res že fertik... Sicer sem padla na levo stran rit, bok, noga, pa na roko sem se nekak ujela, da se mi pozna, zdej sem pa mal panična, pa vse skup se je verjetn nabral, uglavnem sem user posted image user posted image user posted image ... Sej nima kej bit, če ne padeš na trebuh, ane? Sej je že mal zamuval, sam pretresla sem ga pa vseen?

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 937
10.1.2011 12:33:53   
maja1985
naja17 user posted image Ma tile dohterji ... Glej, če ga ne boš ok čutila, potem se pojdi raje pokazat ... oz. če bi krvavela ali pa bi te fejst bolel trebuh, popadki začel grabit ... drugače pa tud, če boš šla vseeno na pregled .. bolje iti zastonj kot da je kaj narobe. Sploh če se ti zdi, da so tile praktikanti kr nekaj ... mogoče počakaš do popoldne in potem greš.

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 938
10.1.2011 12:38:14   
Akilene
naja17 še od meneuser posted image , kot je napisla maja1985, če boš čutila, da je kaj narobe, se pojdi pokazat! Pa prosim ne sprehajaj se več 8 kilometrov, pa saj si ja v 8 mesecu lubica user posted image ! Glede gin. pa res lahko ostaneš brez beseduser posted image ..groza.

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 939
10.1.2011 12:45:13   
tanjusi
Najauser posted image , glede gin . nimam besed, drugače pa preveč šalit se ni z temi padci, tak da dobro se opazuj, pa če bo ok , je super, če ne pa le pojdi k zdravniku...

(a camus)

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 940
10.1.2011 12:56:32   
5ra8
IZVIRNO SPOROČILO: naja17

32. teden po trebuščku in pazite zdej 35. teden po glavi user posted image Halo to so 3. tedni razlike user posted image Je kej narobe? Ne, nič pa ne bo presenetilo, če bo porod prej... Ok vredu... Pol me pa naroči ćez 4 tedne user posted image Khm, če gledamo po glavci, bom jest takrat skor/mogoč že rodila user posted image user posted image user posted image ????

user posted image

Ej moja prjatlca je mela rok 4.3, ker je tamali tako rastel, ji je prestavila na 22.02, v četrtek je imela pregled, pa ima mali glavico za 37. teden, in ne za 33/34 kot bi moral met. In isto so jo naročili čez 3.tedne ko lahko že kao rodi...težek je pa 2100g.

Drgač pa pr men taka gužva, sem šele zdej uspela mal pridet sem gor.
Sem spet uvajala sodelavko...od zjutrej....sej zdej mislim da sem ji večino povedala...ampak ziher bo še kaj treba. user posted image  da bom potem mirne duše lahko šla na dopust user posted image  itak pa vem da mi bo telefon zvonil še kašna 2 mesca u polno user posted image

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 941
10.1.2011 12:58:07   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82

Popoldanski sp ti za porodniško nič ne koristi, ker je to mišljeno kot dopolnilna dejavnost, od katere se ne plačujejo prispevki.

Khm, Maja 1985, da se malček popravim, da se ne bo kak pikolovec našel in me lovil na besedeuser posted image ... Da imaš lahko odprt popoldanski sp, moraš imeti že neko osnovno dejavnost, od katere se ti plačujejo prispevki, se pravi, ali si študent, ali si upokojen ali v rednem delavnem razmerju. Tudi od popoldanskega s.p. se plačujejo minimalni, oz pavšalni prispevki, več o tem si preberi tule. (bolj proti koncu strani)
 Popoldanski sp je namenjen registraciji neke dodatne dejavnosti torej, ni to oblika zaposlitve. (Ne teče ti delovna doba, nisi zaposlen, zato se ti ne šteje za porodniško.)
Maja, v tvojem primeru bi prišel v poštev le 'navaden' sp ali pa, da te par dni pred porodniško nekdo zaposli. To verjetno veš, da imaš lahko status študenta in si lahko zaposlena zraven, vendar potem ne moreš koristiti pravic iz statusa študenta, štipendije recimo, ne moreš jest na bone itd, sam tvoj status na faksu pa se ne spremeni.

Jst.

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 942
10.1.2011 13:02:05   
maja1985
Ja, saj na bone itak nisem skor nikol jedla, štipendijo pa tak lahk dobivaš sam do 26. leta, kar bom pa jaz čez 3 mesece ... sem si preračunala, da bi me prišlo ene 20 € več na mesec, če bi me kdo zaposlil ... kar pa ni ne vem, kak denar ... tak da bom najverjetneje ostala kar pri starševskem nadomestilu.
Hvala vseeno za podrobne informacije!

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 943
10.1.2011 13:18:18   
Klemy82

Ja, saj na bone itak nisem skor nikol jedla, štipendijo pa tak lahk dobivaš sam do 26. leta, kar bom pa jaz čez 3 mesece ... sem si preračunala, da bi me prišlo ene 20 € več na mesec, če bi me kdo zaposlil ... kar pa ni ne vem, kak denar ... tak da bom najverjetneje ostala kar pri starševskem nadomestilu.
Hvala vseeno za podrobne informacije!

Maja, glede štipendije pa pazi, ne bo čisto držalo. Starost 26 let je relevantna samo, ko prvič zaprosiš zanjo na določeni stopnji izobraževanja! (S prvič mislim to, da štipendije zdaj nimaš in prosiš zanjo)
Se pravi, po kmečko povedano,  če štipenidjo že imaš, starost 26 let zate ni več relevantna, štipendijo boš, v kolikor boš izpolnjevala še ostale pogoje zanjo, prejemala do konca študija na smeri, za katero imaš štipendijo, tudi, če boš starejša od 26 let!
Če pa bi zanjo zaprosila prvič, potem pa je res ne bi dobila! Kot tudi, če bi šla študirat na višjo stopnjo, štipendije ne boš več dobila.

Jst.

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 944
10.1.2011 13:26:21   
naja17

IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8

32. teden po trebuščku in pazite zdej 35. teden po glavi user posted image Halo to so 3. tedni razlike user posted image Je kej narobe? Ne, nič pa ne bo presenetilo, če bo porod prej... Ok vredu... Pol me pa naroči ćez 4 tedne user posted image Khm, če gledamo po glavci, bom jest takrat skor/mogoč že rodila user posted image user posted image user posted image ????

user posted image

Ej moja prjatlca je mela rok 4.3, ker je tamali tako rastel, ji je prestavila na 22.02, v četrtek je imela pregled, pa ima mali glavico za 37. teden, in ne za 33/34 kot bi moral met. In isto so jo naročili čez 3.tedne ko lahko že kao rodi...težek je pa 2100g.

A res? mah upam, da je vse ok... Ob vprašanju, če je lahko kej narobe, je rekel, ma ne, se vidi kar polna glava... Tam sem si še mislila, ok pametno dete-velik možganov, sam pol k premlevaš vse, ti dol pade...

Pa še ta padec me je zdej čist zjebal po domač povedan user posted image ... Drgač pa hvala babe za tolažbo... Dete ga muva, upam da nima kej bit no...

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 945
10.1.2011 13:55:26   
naja17
No super... Zdej mi pa še Pušenjak odgovori, da bi me mogel G naročiti prej kot v 4. tednih user posted image

BTW - dete je velko 2.060...

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 946
10.1.2011 14:03:19   
5ra8

No super... Zdej mi pa še Pušenjak odgovori, da bi me mogel G naročiti prej kot v 4. tednih user posted image

BTW - dete je velko 2.060...

Kdaj pa tvoj G pride nazaj? Jst bi kr poklicala čez par dni, če bo on, pa vprašala...pač povedala bi kako je na stvari, pa da se ti zdi mal pozno šele čez 4 tedne...ne vem no user posted image  probat ni greh...

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 947
10.1.2011 14:03:30   
tanjusi
Naja , kdaj pa dela tvoja ginekologinja , če je bil danes nadomestni gin .?
Če ne pa on te je dolžen prej naročit, pač pokliči in reči da si se pozanimala in da ti pregled pripada prej , če ne pa malo zagrozi ..

(a camus)

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 948
10.1.2011 14:03:37   
5ra8

user posted image

user posted image  

user posted image   11.01 - SaMaa
user posted image  
12.01 - slama, 5ra8
user posted image   13.01 - lina10, *Ninočka*  
user posted image   14.01 - mija75
user posted image   18.01 - thunder, tanjusi
user posted image   19.01 - Akilene, nelikaa, Vanček*, Heilie
user posted image    27.01 - Lun1ca, rožica86 
user posted image    31.01 - Klemy82

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 949
10.1.2011 14:09:20   
tinkapobalinka
Oj babike!

Jaz bom v porodnišnico vzela kar ene gumi japonke, da grem lahko z njimi tudi pod tuš... Bom mogoče malo smešna z nogabvicami in japonkami, ampak kaj čmouser posted image

Margarina na glavo: sem slišala, da je odlična proti buškam... Zgleda, da je res vsestransko uporabnauser posted image

Kapljice proti krčem: kolegice hodijo v Avstrijo po Lefaksin ali nekaj takega...
Pikachu, čestitke za nečakinjouser posted image Bo družba za tvojega bebija...

Moj tudi ne kuha oz. skuha hrenovke in speče jajca, če temu lahko rečemo kuhanjeuser posted image Sta se mama in tašča ponudili, da bosta nosili kosilo na domuser posted image , nekaj pa imam tudi v skrinji, tako da nam ne bo hudega... Bom pa tudi spekla kakšne suhe kekse za obiske...

naja17, jaz nimam namena označevati cotike, ki sem jih in jih še bom dobila.... Nekako imam v glavi to shranjeno - kaj sem sama kupilauser posted image  Se pa nabere vsega skupaj, zato sem se jaz odločila kupovati po delih, torej vsak mesec nekaj, mi je lažje, kot pa naenkrat... Glede mer pa je po moje to bolj tak tak, sploh če so bili neizkušeni G.Tako da ne sekiraj se, zaradi padca pa še najmanj... Otrok je v trebuhu fajn zaščiten!

Musty, uf z modrostnimi se ni za hecati...O bolečini pa raje ne razmišljamuser posted image

Aja, by the way, a ima mogoče katera da-da modrček v bordo barvi?? Na spletni strani nimajo slike, pa me zanima, ali je bordo ali bolj živa... Bi ga naročila skupaj s flaško, dudo...

Lp

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?