smajas
|
hanybany- hudo mi je zate, to so res zalostni trenutki, vendar ne obupat!!! zelim ti da bos cim prej gledala v prihodnjost z optimizmom! Dotika , super da je vse v redu, pa tudi hvala da urejas seznam!!! Naj dodam, da je moj naslednji pregled AC in sicer 15.3. (priporocili so mi zaradi let, jaz pa vseeno malce se premisljujem ) pri moji ginekologinji se bom pa oglasila par dni prej... sem pa drugace iz Ljubljane, vendar pa trenutno zivim v tujini. Ti pa le pocasi, pazi se in cimvec pocivaj, vseeno je bolje da se dolgocasis kot pa da bodo kaksne tezave! Jaz sem prav fous vsem, ki ste lahko doma...sicer nimam zelo teskega dela, vendar sem v sluzbi cele dneve, tako da bi z veseljem malce pocivala! Mrcinca-super za rezultate AC, mene to se caka...kje si jo pa opravila? Timnala-glede tokse sem tudi jaz imela paniko, ker sem delala preiskave v razlicnih laboratorijih sem potem izvedela, da pogosto pride do napacnih merjenj in celo odstopanj saj so vrednosti lahko zelo blizu mejnih, na Zavodu za transfuzijo v Ljubljani so mi potem to vse lepo razlozili vendar moram iti se enkrat da potrdijo diagnozo...po njihovem naj bi se okuzila tik pred nosecnostjo, mogoce mesec pred tem..tako da so me cisto prestrasili... tebi drzim pesti da je ni!! No, lahko povem, da se mi zelo tozi po slovenski zakonodaji in tudi zdravstvenem sistemu, ceprav vem da so velikokrat neprijazni ali pa da se caka... kljub temu, da trenutno delam v tujini, sem se vseeno odlocila da hodim na preglede v ljubljano pa nekako kombiniram da prevec ne potujem...Kar se tice sluzbe pa- meni pripada 6 dni bolniske na leto!!, ki jo lahko uporabim ce se slabo pocutim, sicer pa le v izjemnih primerih vec in le takrat ko odobri posebna komisija...potem glede porodniske vam povem, da imamo 6 tednov pred porodom in potem 10 tednov po porodu...vse ostalo pa je tudi bolj tako, placevati si moras sam zdravstveno zavarovanje, pa ti potem pokrijejo 70 procentov stroskov ce in ko zavarovalnica presodi da je bil poseg in zdravljenje res potrebno (ne glede na to ce ti predpise zdravnik!!) No, v vsej tej zgodbi je pa najboljse to, da delam v organizaciji, ki se ukvarja z clovekovimi pravicami, ! Punce, lep pozdrav, upam da bom imela sedaj malce vec casa za klepet, vsem zelim da se boste dobro pocutile in da boste uzivale v trebusckih-tega ne smemo pozabiti, kajne!
|