|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2011
1.3.2011 13:55:14   
lenkadolenka
Ojla nosečkice!
Pri nas sneži.....

hanybany, žal mi je... Tudi jaz upam, da ti prihodnjič uspe...

Drugače pa je za menoj pregled, ki ni bil nič posebnega. Stehtala me je (zredila sem se za 0,7 kg) in izmerila pritisk, ki je normalen. Pa tudi izvidi vode so bili ok. Ko pa sem šla poslušat srčka, sem se kar malo ustrašila, ker ga ni in ni "našla." Potem pa se je le zaslišalo "dum dum dum..." Sem čutila pravo olajšanje. Ta mali lumpek se je kar skril user posted image  
Naslednji pregled in ultrazvok imam 5.4. - tako dolgo še moram čakat, da bom izvedela spol male pikice. Sicer pa mi je prijateljica po kitajskem koledarju napovedala fantka - češrav teh stvari jaz ne jemljem za sveto. user posted image  

Punce, lepo se imejte in poročajte, kako so minili vaši pregledi!

(odgovor članu soncek_25)
Neposredna povezava do sporočila: 951
1.3.2011 13:57:37   
taša83
hojla!

evo mene s pregleda, vse ok, spola spet nisem zvedela, ker je ležal v tako norem poožaju, da niti zmerit ni mogla...v glavnem, da je zaenkrat vse v najlepšem redu.Sem pa vesela, da mi zmeraj nardi UZ, to je že zdaj 6.user posted image
Morfologijo imam 22.3., mogoče bom pa tedaj ali pa na 3D. Saj mene niti ne matra spol tolk, kot mojega.Se mi zdi, da je dost bolj firbčen kot jaz.

HANYBANY- o, groza, si niti ne znam predstavljat, kakšna bolečina je to, po tolikem trudu. Držimo pesti za naslednjič!!!
ARAZ - jaz jemljem NEOVIN + DHA(omega 3 dodatek). Se mi zdi, da je dobro za razvoj otročka.

JOj, nekaj me matra...malo me uho
boli in desni del glave, zaradi tega.user posted image Upam, da ne bo hujše. Grem si nalit toplo vodo v termofor, mogoče bo kaj to pomagalo, ker ne bi rada šla k zdravniku...tablete, tableteuser posted image

Držite se, babike in uživajte!!!

(odgovor članu soncek_25)
Neposredna povezava do sporočila: 952
1.3.2011 14:00:50   
smajas

hanybany- hudo mi je zate, to so res zalostni trenutki, vendar ne obupat!!! zelim ti da bos cim prej gledala v prihodnjost z optimizmom!

Dotikauser posted image ,  super da je vse v redu, pa tudi hvala da urejas seznam!!! Naj dodam, da je moj naslednji pregled AC in sicer 15.3. (priporocili so mi zaradi let, jaz pa vseeno malce se premisljujemuser posted image ) pri  moji ginekologinji se bom pa oglasila par dni prej... sem pa drugace iz Ljubljane, vendar pa trenutno zivim v tujini. Ti pa le pocasi, pazi se in cimvec pocivaj, vseeno je bolje da se dolgocasis kot pa da bodo kaksne tezave! Jaz sem prav fous vsem, ki ste lahko doma...sicer nimam zelo teskega dela, vendar sem v sluzbi cele dneve, tako da bi z veseljem malce pocivala!

Mrcinca-super za rezultate AC, mene to se caka...kje si jo pa opravila?

Timnala-glede tokse sem tudi jaz imela paniko, ker sem delala preiskave v razlicnih laboratorijih sem potem izvedela, da pogosto pride do napacnih merjenj in celo odstopanj saj so vrednosti lahko zelo blizu mejnih, na Zavodu za transfuzijo v Ljubljani so mi potem to vse lepo razlozili vendar moram iti se enkrat da potrdijo diagnozo...po njihovem naj bi se okuzila tik pred nosecnostjo, mogoce mesec pred tem..tako da so me cisto prestrasili... tebi drzim pesti da je ni!!

No, lahko povem, da se mi zelo tozi po slovenski zakonodaji in tudi zdravstvenem sistemu, ceprav vem da so velikokrat neprijazni ali pa da se caka... kljub temu, da trenutno delam v tujini, sem se vseeno odlocila da hodim na preglede v ljubljano pa nekako kombiniram da prevec ne potujem...Kar se tice sluzbe pa- meni pripada 6 dni bolniske na leto!!, ki jo lahko uporabim ce se slabo pocutim, sicer pa le v izjemnih primerih  vec in le takrat ko odobri posebna komisija...potem glede porodniske vam povem, da imamo 6 tednov pred porodom in potem 10 tednov po porodu...vse ostalo pa je tudi bolj tako, placevati si moras sam zdravstveno zavarovanje, pa ti potem pokrijejo 70 procentov stroskov ce in ko zavarovalnica presodi da je bil poseg in zdravljenje res potrebno (ne glede na to ce ti predpise zdravnik!!) No, v vsej tej zgodbi je pa najboljse to, da delam v organizaciji, ki se ukvarja z clovekovimi pravicami, user posted image !

Punce, lep pozdrav, upam da bom imela sedaj malce vec casa za klepet, vsem zelim da se boste dobro pocutile in da boste uzivale v trebusckih-tega ne smemo pozabiti, kajne!

(odgovor članu *dotika*)
Neposredna povezava do sporočila: 953
1.3.2011 16:30:21   
mrcinca
smajas AC sem delala v Postojni, prim. Cerar jo je izvedel. Dr. Brezigarjeva me je poklicala po 13. dnevu.

(odgovor članu smajas)
Neposredna povezava do sporočila: 954
1.3.2011 19:49:14   
Katjuska986
Dotika - datuma morfologije še nimam - je G rekla, da ga mi bo dala na drugi posvetovalnici, ta pa je 24.3.. Približno 14 dni kasneje bi mogla bit (glede na to, da se dela v 21 tednu). Kako si kaj? Je boljše?

Drugače pa sem danes prvi dan delala na novem delovnem mestu user posted image . Sicer me niso nič "šparali" oz. pazili, tako da sem kar precej delala, ampak je bilo pa super prideti 15:10 domov in ne ob 16:15 user posted image . Jutri pa bo dolga - od 7ih zjutri pa vse do cca. 21:30 zvečer... upam da preživim brez nenadnih padcev v spanje user posted image .
Lepo se imejte in uživejte v user posted image

(odgovor članu mrcinca)
Neposredna povezava do sporočila: 955
2.3.2011 10:06:27   
smajas
Pozdravcek,

mrcinca jaz grem tudi v Postojno, narocena sem ob 10h, pozabila sem vprasat kaj moram imeti s seboj? vse ostale ki ste imele probleme z tokso, a bodo kateri delali tudi test na tokso na AC? jaz bi namrec rada tudi to glede na vse rezultate ki so bili prej, da vseeno dokoncno izkljucim ni bila toksa na zacetku nosecnosti ce ze grem na AC-ampak ne vem ali moras to vnaprej kaj povedati ko se narocas?

Vse ostale, pocivajte in pazite nase, predvsem da se ne sekirate po nepotrebnem in mislite na majcene strucke!

(odgovor članu Katjuska986)
Neposredna povezava do sporočila: 956
2.3.2011 10:28:58   
monci2
Pozdravljene punce!

Roary - tudi to postlco sm nekje gledala, mi je bila všeč..cene si nisem zapomnila?? Ona k sem jo pokazala, se mi nekako zdi najbolj priročna  ( za ponoči ) user posted image . So pa mi tud zelooo všeč zibelke, a ima katera z njimi izkušnje ( tak sladkane so )user posted image .

Tako..jaz še malo pa na pregled..:))

Lepo bodite!

(odgovor članu lenkadolenka)
Neposredna povezava do sporočila: 957
2.3.2011 10:50:10   
Rosca79
Dober dan!

Zibelka: mi smo jo imeli za dnevni počitek v "pisarni", da sem imela mladičko na uču pa še kej koristnega za službo sem naredilauser posted image . Sem pa želela da dečva čimprej ve da je noč ko se gre spat v posteljico v spalnici. Zdaj pri tem otroku pa bo verjetno kar v zibelki pri nama v spalnici dokler se ne bo začel obračat oziroma dokler bo še varna, naša sedemnajstmesečnica pa bo do takrat še v posteljici potem pa v pograd spodaj. Spi pa itak že zdej v svoji sobi brez problema in to do skor 9huser posted image

Keglove vaje: je ena spraševala kako že grejo, pa oprosti, ker sem se zdej šele spet spomnilauser posted image na fizioterapiji jih delano po navodilu 6 čimkrajših hitrih in šest dolgih po 8 sekund zadržiš mišice napete

(odgovor članu monci2)
Neposredna povezava do sporočila: 958
2.3.2011 11:00:51   
Rosca79
evo naš škrat na delu...user posted image
Je pa zanimivo fizioterapevtka razložila kako naj si predstavljamo kroglico v vagini ki povzi dol, me pa jo poskušamo potegniti gor.
Pa z vajami ni za pretiravat. Raje večkrat na dan po nekaj sklopov.

Katjuška: pa kaj imaš to eno službo??? A ne vedo da si noseča in za njihove dolžnosti??

Hanybany: sicer dvomim, da boš še kej dosti tu brala, ti pa vseeno želim vse najboljše in velikouser posted image user posted image user posted image da se ti čimprej uresniči ta velika želja in bosta s tvojim dragim srečna stiskala svojo zdravo pikicouser posted image user posted image user posted image Držita se!!!

(odgovor članu Rosca79)
Neposredna povezava do sporočila: 959
2.3.2011 11:17:44   
vilincek
Zivjo punce,

se tudi jaz malo javim. Zelo mi je hudi zate hanybany. Ne obupaj, enkrat tudi zate posije sonce.

Sicer sem doma in naj bi pocivala. Na delovnem mestu je zelo stresno in rjavi izcedek se mi je ponovil, zato sem ostala doma. Sva se kar posteno prestrasila. Sicer je mali zrastel v 10 dnevih za 10 cm, kar pomeni,da prehiteva.

Mi2 sva vozicek ze izbrala. Posteljica bo verjeno ta velika- 140 in taka,da bo potem tudi za kasneje brez ograjce. Sicer imajo lepe tudi v Lip Radomlje (podobna kot Stokke) in jih bodo zaceli prodajati tudi v Baby centru. Jaz sem bila v industrijski prodajalni, saj sem iz Domzal.
Ne vem pa, kako bom s previjalno. Najraj bi imela tako za v kopalnico, a brez banjice (za cez WC oziroma bide). Banjico pa posebej. Vsak tako so mi rekli,da je bolje imeti to narazen. Imamo bolj malo prostora v kopalnici. Kasneje bom vzela previjalno podlogo in jo dala na pisalno mizo, ki je sedaj ze v kabinetu(otroski sobici).Kaj pa ve mislite?

Vceri sem prvic oblekla nosecniske hlace in so mi cel cajt dol lezle. Ostajam pri normalnih hlacah, dokler bo slo.

Komaj cakam pregled v petek, da izvem, ali je vse v redu. Srecno vsem!

(odgovor članu Rosca79)
Neposredna povezava do sporočila: 960
2.3.2011 12:16:47   
mrcinca
smajas

S sabo moraš imet zdravstveno izkaznico, napotnico za AC,izvide NS, jaz sem imela še napotnico za genetski posvet. To glede tokse ne vem, rajši preveri in vprašaj. Razen če imaš svojega ginekologa tudi tam?! Ti kar pokliči na številk, kjer si se naročila. Ker ko sem bila jaz, nas je bilo popoldne naročenih deset, sama AC gre pa po tekočem traku. Če te bo imel prim. Cerar niti ne pričakuj, da bo kaj komentiral otroka. Vsaj me smo, potem ko smo ležale in počivale, se pogovarjala, da smo vse pričakovala, da bo najprej pogledal, vsaj povedal koliko je velik. On delal v tišini in izmeril samo tisto kar mora. Tako da ne vem če sem bil pri njemu manj kot 5 minut. Ampak ima pa že veliko prakse v tem in men je bilo to najbolj pomembno, da ni bilo posledic.

Dobro opravi.

(odgovor članu vilincek)
Neposredna povezava do sporočila: 961
2.3.2011 13:22:09   
kat007
Ojla.. joj jst vas samo berem, pisat se mi ne da... sploh vam ne sledim... prehud tempo mate.. hehee---
groza za hanybany.. grr, me kar mrazi...

torej jaz danes s pregleda, vse ok, dete malo preveliko za te tedne, tako da je verjetno nekaj starejsi, "tezek" ze 14 g... (ne vem odkod meni + 3 kg hehe)..

roka mi ni prestavljala.. naslednja kontrola 30.3...

nic nazaj delat, ze tako imam 3 h bolniske dans..

lepo se mejte cartajte se

(odgovor članu mrcinca)
Neposredna povezava do sporočila: 962
2.3.2011 13:52:47   
monci2
hei...

Tudi jaz iz pregleda..vse supr..lepo raste..in punčko dobimo- kot mi je govoril tisti notranji glasuser posted image user posted image user posted image . Naslednji pregled 4.4.

lep pozdrav user posted image user posted image

(odgovor članu kat007)
Neposredna povezava do sporočila: 963
2.3.2011 14:08:50   
monci2
kat 007 : klko pa je velik?

(odgovor članu monci2)
Neposredna povezava do sporočila: 964
2.3.2011 14:16:19   
mrcinca
smajas

pa seveda materinsko knjižico moraš imet s seboj

(odgovor članu monci2)
Neposredna povezava do sporočila: 965
2.3.2011 14:44:05   
daška91
Heejla nosečke ! user posted image user posted image

Grozno vreme, in jz sm spet bolana grozaaa :( vrečaj sem cel dan prespala , tako da me danes vse boli in ni kaj nič prijeten občutek . Drugače sem popila lekadol +C in me je vsaj malo na noge postavil.:)
MORFOLOGIJA : mene samo zanima koliko časa traja pregled ? Pa kolkim od vas ki ste že imele mofologijo, je G pravilno povedala / povedal spol otroka ?

lep pozdravčekuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mrcinca)
Neposredna povezava do sporočila: 966
2.3.2011 15:14:22   
nuska23
midva sva vso opremo dobila....razen vozička. drugače pa hvala bogu vse za oblečt pa vso opremo po 2 komada. bomo lahko imeli nekaj doma nekaj pri babici.....

voziček sva kupla peg perego gt3, ker sva si ga vedno želela in nama bo prišel prav ker mamo teren prav zanj.

če bi izbirala pohištvo za otroško sobo bi pa vrjetno izbrala : http://www.lip-radomlje.si/dreamy.html

veselo nakupovanje

(odgovor članu monci2)
Neposredna povezava do sporočila: 967
2.3.2011 15:41:53   
daška91
nuska23
: Zelo lep voziček si kupila . :) Midva sva pa nabavila IZACCO 1 . Pa še dokaj poceni je bil .
lep dan user posted image user posted image

(odgovor članu nuska23)
Neposredna povezava do sporočila: 968
2.3.2011 15:48:47   
roary
Ojla!

smajas, hja, slovenska zakonodaja je kar se tega tiče, med boljšimi, čeprav se tega vedno ne zavedamo najbolj. Menda smo med redkimi državami na svetu, ki materam zagotavljamo eno leto porodniškega dopusta in dopusta za nego in varstvo otroka, pa tudi 100% nadomestilo plače za to leto (ok, pustimo to, da je višina porodniške sicer navzgor omejena)...
katjuska986, super, da si uživala na novem delovnem mestu; to je glavnouser posted image

monci2, če se ne motim, je cena Stokke posteljice nekje 800 euruser posted image  Potem pa še posteljnina, ki je tudi ful draga, pa blago za baldahinček... MA na 1000 ojrov si takoj. Absolutno preveč, če mene vprašaš. Lip Poljčane so mi ravno tako všeč, pa ful ceneje... Mi pa pri tej Stokke ni všeč to, da se stranica ne more dati dol... Zibelke so tudi meni všeč, ampak glede na to, da so uporabne res kratek čas, mogoče 3,4 mesece, mi je nekako škoda denarja za nakup. Pa čestitke za pupikouser posted image

vilincek, jaz bom imela v spalnici previjalno, verjetno tudi od Lip Poljčane, tako da bom tam previjala. Po kopanju nekako imam v mislih, da bebija v kopalnici zavijem v brisačo in ga nesem v spalnico. Za prvo silo pa si bom na pralni stroj dala samo še tisto eno previjalno podlogo... Nekak tak sem si zamislila, mogoče pa si vmes še premislimuser posted image

daška91, pozdravi se... Tudi meni tole vreme že pošteno gre na živceuser posted image

nuska23, hvala za tale link. Nisem še nikoli slišala za njih.... Kje pa imajo trgovino?

Moj naslednji pregled je "šele" čez dobra dva tedna; ma komaj že čakam.... Tako se mi vleče od NS do naslednjega pregleda.... Mogoče tudi jaz izvem spol. Sicer mi je vseeno, ampak bi po drugi strani iz firbca rada zvedela, kaj bomo dobili...

Papa

(odgovor članu lenkadolenka)
Neposredna povezava do sporočila: 969
2.3.2011 16:43:42   
zolika
Lep pozdrav souser posted image ! gledam čez okno in sneži grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr - grozno no - kje je pomlad! user posted image

Tudi mene je "položilo". vročina, vneto grlo, boleče noge in glavobol....Včeraj sem vzela Lekadol+C in ni blo nič boljš. POnoči pa še navadn Lekadol - in potem sem se spotila in vročina je padla...sedaj pa spet raste user posted image

Še malega imam bolanega...vneto uho user posted image
Smo kot bolnišnica na robu mesta....

Berem,da so za vami odlični pregledi  - BRAVO! sem vesela....sedaj pa v pričakovanju morfologij.... user posted image

28.2.2008 smo postali družinica

(odgovor članu roary)
Neposredna povezava do sporočila: 970
2.3.2011 17:25:51   
smajas
mrcinca najlepsa hvala za vse napotke, a napotnico za genetski posvet moras imeti posebaj? ti jo da tvoj ginekolog? kdaj pa je genetski posvet, pred AC predvidevam? Moja ginekologinja je na koncesijo v Ljubljani, in mi je dala napotnico za Postojno. je pa kaj bolj malo zanimajo nosecnice se mi zdi in se moram prav vse pozanimati drugje, tako da sem zelo vesela da sem nasla ta forumuser posted image . Ker mi namrec sploh se ni dala napotnice za v laboratorij in sem sla na tokso najprej samoplacnisko, potem se je pa izkazalo da bi lahko bil problemuser posted image  tako da bom poklicala se enkrat v postojno.

A si potem ko te narocijo bila takoj na vrsti, ali se tudi caka? No priznati moram, da me je kar malce strah da bi kaj spregledala, pa zato sprasujem vsa ta vprasanja...koliko casa si pa potem pocivala? jaz upam da bom uspela zrihtat bolnisko, saj bi morala v nasprotnem primeru na dopust, ali pa na pot...kar se mi pa ne zdi prevec pametno...No, se enkrat hvala za informacije in upam da si ti dobro!!

joj, zolika, daska 91 cuvajta se !

Imam se eno vprasanje-ko ste sle dat kri v laboratorij, kaj so vam pregledali? sem namrec ugotovila, da me moja G tudi tja ni poslala...pa bi rada se to opravila preden grem na AC. mi je kar zal da se ukvarjam s temi medicinskimi temami, in ne z vozicki in bolj luskanimi stvarmiuser posted image ,  super predloge imate!

(odgovor članu zolika)
Neposredna povezava do sporočila: 971
2.3.2011 17:32:29   
daška91
Punce hvala , sem že veliko bolje ! user posted image .Sem bila sposobna že skuhati kosilo. user posted image

(odgovor članu smajas)
Neposredna povezava do sporočila: 972
2.3.2011 19:20:59   
mrcinca
za smajas

Jaz sem imela dve napotnici, ne vem pa če je nujno posebej. mogoče gre na eno. Prim. Brezigar je točno začela, nič čakanja, na samo AC smo pa kar precej čakale, ker je zdravnik zamujal, tako da smo s kar načakali. Potem smo 2 uri ležale tam, ti dajo tudi en papir, s katerim potem pri zdravniku uveljavljaš bolniško, ki ti PRIPADA. Skregaj se z delodajalcem, če je treba. Pol pa priporočajo 3 dni počitka. Jaz sem se kar držala tega.

(odgovor članu daška91)
Neposredna povezava do sporočila: 973
2.3.2011 21:28:20   
lipi
Drage noje, da vam povem kakšen šok sem danes doživela. Dopoldan sem šla na stranišče in papir je bil rdeče roza. Seveda prvo šok potem pa jok.user posted image Možek me je tolažil, da je sigurno vse vredu in sva šla v CE v ginekološko ( moja ginekologinja dela samo do 11h, tako da si z njo nisem mogla veliko pomagat).user posted image

Tam najprej vaginalni pregled, kjer so ugotovili, da izcedek je.user posted image  Poslali naprej na UZ, ki ga je naredila najprej preko trebuha potem pa še doli.

Ugotovili so, da je s pikico vse vredu in da je najbrž kriva ta druga posteljica iz katere se ni nič razvilo.user posted image

Juhuhu mali miga in jaz sem odšla pomirjena domov.user posted image

Lepo se imejte in lahko noč vsem.

(odgovor članu mrcinca)
Neposredna povezava do sporočila: 974
2.3.2011 22:13:54   
nuska23
roary, pojma nimam kje bi naj prodajali.  nism gledala če je kje kakšn kontakt. jaz sm jih opazla in dobila reklamni letak na obrtnem sejmu v celju!

te sem pa enkrat zasledila na bolhi...pa so mi bile tako pravljične:   http://www.harmonijabivanja.si/otroska_posteljica/

nekatere stvari so res tak lepe....da bi človek kr vse mel

(odgovor članu lipi)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Nakupovanje
patkapatatka

Ko najdeš najlepšo stvar za svojega otroka

gledaš ceno (57%)

kupiš brez nadaljnjega (43%)

Število vseh glasov: 206

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!