Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 10:33:51
|
|
|
|
naša beba
|
Ja sam res ste pridne, vse vam uspe naenkrat: kuhat, čistit, peglat, prat, pa seveda čvekat... no, saj sem kr blizu s temi zmožnostmi ... kaj češ, ženske smo zakon, a ne.... Evo, ja doma sem, še kak dan... CTG spet mel full dela z izrisovanjem mojih popadkov... najprej so šli na 3 minute do 90, pol se je pa beba prekotalila na drugo stran in sem se morala tudi jaz... no pol so bli pa tam na 5 minut do 70... mi je pol ena sestra rekla: no, kr pripravite se, da boste tu ostali... Nič ne bo iz tega, se grem v petek spet pokazat, ker je glavica še vedno full visoko, jo je G komi otipala
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 10:38:58
|
|
|
|
naša beba
|
Pajac... sem vprašala kaj je pol z mojo vstavo... me je potolažla, da je obrazna vstava samo takrat, če ima beba glavco tako obrnjeno, da že gleda ven, se pravi, kot da bi jaz v sedečem položaju gledala strop V tem primeru ko to otipajo, se sploh ne zafrkavajo, ampak gre nosečka direkt na carskega... To pri meni se pa tudi glede na višino v kateri je še komot obrne in sploh ni panike... je v čist pravili legi... sem kr kako kilo lažja... P.S.: še dobro za ctrl+c in ctrl+p
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 11:27:21
|
|
|
|
november2010
|
Dan! Midva z Adamom sva bila že na enem daljšem sprehodu, je zunaj sonček, je treba izkoristit vsak žarek ki se prikaže.... sem mislila z avtom do Kamnika pa potem tam par opravkov opravt pa mal vozičkat, ampak po resnici povedano se mi še ne da z malim tolk naokrog hodit in to samo iz enega razloga - hranjenje. Me kar mine ko se spomnim na termosko, flaške, eno flašo s hladno prekuhano vodo, itd itd..... pol pa res kar postanem mal jezna, ker mi dojenje ni šlo. ampak sej se bom spet navadila, tako kot sem se prvič.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 11:32:28
|
|
|
|
pajac
|
no za to da greš na CR ob obrazni vstavi vem.. samo še vedno ne vem, kaj pomeni to da gleda naprej ... ah saj se bo zasukal... Naš je bil v 34 tednu zvezdogled (obrazna vstava)- torej kukal kaj ima mami tam spodaj ampak smo potem kontrolirale in je čisto lepo vstavljen in čisto nizko spodaj... Ja to, da težko otipajo glavico, če ni čisto dol vem.. zato mi je čudno, da bi si človek sam otipal, posebej zdaj, ko ne sežeš fajn zaradi trebuha...
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 11:37:36
|
|
|
|
naša beba
|
no ok, js sploh ne vem, če bi šla šarit tolko spodaj, da bi prišla do glavice al pa kako ovulacijo iskala ... no way ... to da gleda naprej sem pa mislila to, da ima zdaj obraz stran od hrbtenice obrnjen, tako da gleda v isto smer kot jaz... pa tud če tako ostane ko ni panike sploh...
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 11:42:06
|
|
|
|
pajac
|
IZVIRNO SPOROČILO: naša beba no ok, js sploh ne vem, če bi šla šarit tolko spodaj, da bi prišla do glavice al pa kako ovulacijo iskala ... no way ... to da gleda naprej sem pa mislila to, da ima zdaj obraz stran od hrbtenice obrnjen, tako da gleda v isto smer kot jaz... pa tud če tako ostane ko ni panike sploh... no moj pa pazi na moj hrbet.. samo kaj mi to pomaga, ko se kljub temu kotalim po tleh
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 11:52:37
|
|
|
|
Nenya
|
Pozdravljene. Toliko da sporočim: Najina Zarja se je rodila 12.11 ob 23.51 3850g 53 cm in 36cm glavica. Ko vas uspem malo preletet vsake toliko, sem zasledila da ene že načrtujete naslednjega otroka. Zato bi vam rada samo tole povedala. Midva sva začela delati na tadrugi ko je bila ta prva stara 8 mesecev, mela sem eno M in je takoj uspelo. Žal je kombinacija tega, da je bilo prehitro in stresa v službi pripeljala do tega da sem v 26. tednov pristala na oddelku E Lj P, odprta 3cm. Strogo ležanje 6 tednov, rodila pri slabih 32. tednih, tamala je šla na intenzivno nego, po 14. dneh sva šli domov. Po vsem sva jo dobro odnesli, uspelo nama je celo dojenje. Tega ne privoščim nikomur, doma sem imela 1 leto in 2 meseca staro hčerko in z danes na jutri so morali vskočiti drugi, ki so jo pazili, jaz pa sem odštevala dneve v P, izgubljala živce ko so mi različni zdravniki govorili različne prognoze. Moj se je skor pretrgal, ko je bil v službi, pa k men na obisk v P, pa domov k najini hčerki ... Bilo je res težko, psihično, čustveno in fizično. Smo preživeli, ker je bila nedonošena smo še eno leto ponoči porazno spali, zdaj je vse ql, mislim da je že dosegla vrstnike. Tako da, povem vam raje kakšen mesec več počakajte, naj ima tudi prvorojeni otrok kaj od vas preden se mu/ji priključi še kakšen. Če že ne nočete počakati se z g vsaj pogovorite o preventivni cerklaži. Jaz sem jo imela v tej nosečnosti, čeprav po moje ne bi bilo treba ker sva imela tri leta pavze in še po odstranitvi sem tri tedne čakala da se porod začne. Vsem ki še čakate, vem da ste nestrpne ampak poskusite uživati ko so še v trebuhu. Tistim pa ki ste že doma z držite se, sprejmite pomoč vsaj na začetku, dokler se ne navadite en na drugega.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 12:04:42
|
|
|
|
škorpijonček_
|
Najprej čestitke Nenya!!! No, pa sem tu, še bom očitn neki časa. Nč ni kazalo, UZ nardila, glavica je sicer že zelo nizko, plodovnica med 2-3 stopnjo, dovolj jo je še, da se malemu lepo godi. Izmerit ga niso mogle, ker je glavica tako nizko, je pa rekla, da je nekaj normalnega, ne pretežko in ne preveliko. Vidim, da tud pr vas nč novega. Je pa drgač pr nas prava gužva nosečnic in kar dogaja v porodni. No, jst bom še kr počakala. Pajac, tud jst ne bi šla, da mi predrejo mehur na silo, naj pridejo najprej popadki, če je le možno.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 12:14:22
|
|
|
|
emma83
|
Hej punce. Vidim, da še kar čakate kdaj vam bo začelo dogajati. Upam, da čimprej, predvsem tiste, ki ste že čez rok. Moj čmrlj je glihkar zaspal, jaz sem pa mislila na sprehod, ker je tako lepo sonce. Je pa pri nas ponoči malo snežilo, se je zjutraj še videl sneg na strehah in po avtih. Nimamo kaj, zima je že tukaj. Jaz se moram pa spravit k frizerju, imam sračje gnezdo na glavi, sem imela v planu se postriči en teden pred rokom pa je Liam malo pohitel na svet in mi porušil plane. Grem kosilo skuhat, bo danes kar makaronflajš, nimam ne energije ne volje kaj preveč šarit po kuhinji.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 12:20:40
|
|
|
|
philadelphia
|
Nenya čestitke . Škorpijonček sem že mislila, da te ne bodo domov spustil. Jaz sem pa zdajle po kosilu in sem tako crknjena, da bi sam še zaspala. Pa sem sam rižoto skuhala in neki omarce pospravla. Energija pa čist v minusu. Sej se mi še rodit ne bo dal, ko bo treba . Se moram mal zamislit nad sabo.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 12:27:13
|
|
|
|
naša beba
|
Nadinne pogrešam... včeraj se je javila, da jo je sicer nekaj špikalo, ampak.... upam, da že cartla, če ne a da vsaj uživa kje, če že nas ne pogreša... mene tk zebe, ne pomaga ne tuš in ne čaj... grem z novo generalko čiščenja začet... ne vem že kolka po vrsti...
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 12:29:58
|
|
|
|
naša beba
|
Nenya čestitke!!!! Sam a prav razumem, da je Zarja zdaj ta pri 32. tednih pa tokl velka in težka??
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 12:30:32
|
|
|
|
philadelphia
|
Pa Daisy je zadnjič rekla, da ji je čep šel. Pa še katera manjka?
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 12:51:38
|
|
|
|
aleksa83
|
čestitke Nenya Mogoče pa danes bo , ker nas bol malo tu gori ali pa ste vse na sprehodu???? Pri nas je tudi sonček a kaj ko pihlja ledeni veter, sem takoj nazaj v hišo zasukala, itak že imam nos poln,... Drugače si bom pri porodu še nos morala brisat zraven Meni še vedno se nič ne dogaja,.... Nič grem kosilo dokončam,..., sem se odločila, da še malo pire krompirja zraven naredim,... lepo mi bodite
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 13:07:04
|
|
|
|
Nenya
|
IZVIRNO SPOROČILO: naša bebaSam a prav razumem, da je Zarja zdaj ta pri 32. tednih pa tokl velka in težka?? ne, Zarja je najina tatretja, nedonošena je bila tadruga - ona je mela 2170g in 49cm. Zarja je bila 40t in 2dni
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 13:12:26
|
|
|
|
D0aisy
|
Pri meni je vse po starem. Nič ne kaže na začetek. Sem bila včeraj pri G. in se je zlo čudila, da glede na izločen čep, še nisem rodila!? Nimam pojma kaj dogaja. Ponavadi grejo hitreje te zadeve. Nadine mi je sumljiva, se še nič ni oglasila danes...
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 13:28:07
|
|
|
|
naša beba
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nenya IZVIRNO SPOROČILO: naša bebaSam a prav razumem, da je Zarja zdaj ta pri 32. tednih pa tokl velka in težka?? ne, Zarja je najina tatretja, nedonošena je bila tadruga - ona je mela 2170g in 49cm. Zarja je bila 40t in 2dni No, sem sumila na kaj takega, ampak ne napisala... Ja, res, še posebej čestitke za lepo veliko družino!!!!
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 13:36:12
|
|
|
|
pesjanarka
|
IZVIRNO SPOROČILO: D0aisy Nadine mi je sumljiva, se še nič ni oglasila danes... Jp, po mojem nam jo je natihen popihala v KR!!
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 13:42:09
|
|
|
|
pajac
|
Evo mene, obisk šel, bila v trgovini, nakupila same neumnosti... zapravila denar, ampak nisem jaz kriva.. zdaj bi lepo ležala v P in ujčkala tako pa sem mogla po čokolado, speculas kekse, jogurte, danone deserte in podobno vsega zmanjkalo... še bobi palčk Sem pa vrečke komaj domov privlekla.. namenoma nisem šla z avtom, ampak me je vseeno "malo" preveč zaneslo pri nakupu
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 13:46:37
|
|
|
|
pajac
|
Saj za Nadinne jaz res upam, da je ušla, ker bi sicer spet imela amnioskopijo... saj bo hiter sporočila Oooo Nenya čestitke za Zarjo Bom kasneje osvežila seznamček.. moram zdaj pospravit vrečke in skuhat kosilo, ker bom pasulj zamrznila.. sicer bi ga morala še enkrat jesti, pa če bi me spet zvilo, po moje crknem, rodim pa kljub temu ne.. sinoči mi je bebe čaj pomagal
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 13:48:09
|
|
|
|
birdy
|
Evo, pri nas pa spalnica spucana v nulo, še zavese so oprane, omara spucana, pod pojstlo pomit (moram povedat da je bil pa to res podvig z tem trebuhom ), okna pomita, zaveze se perejo. Mal sem še po tavečjem posesala. Jutr pa še prah pobrišem in upam da grem rodit
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 13:54:44
|
|
|
|
simonmojca
|
IZVIRNO SPOROČILO: pajac Ena je včeraj napisala, mislim simonmojca, da njen ne sliši malega jokat... no mene so moževi sodelavci "razsvetlili" kako pridnega otroka mi imamo, ker spi celo noč.. Sprva sploh nisem vedela o katerem otroku govorijo, ker Peter se je dojil na 2.5 do 3 ure redno prvi mesec.. No potem sem našla krivca za dezinformacije... Je pridno smrčal poleg mene in me je zjutraj, ko je šel v službo in mi dal ljubčka vedno vprašal, če je Peter pridno spal .. jaz pa koma pač odgovarjala: ja.. ne misleč na dojenje kot kaj posebnega ja moj je grozn, podobna situacija kot je bila pri tebi, sploh ne ve da se kaj dogaja ponoči. Sva bila lepo zmenjena da se bo on zbudu in mi ga prinesel ko bo zajokal, ko ga bom podojila ga pa nazaj odnesu v posteljico. Ja itak nima pojma da joka razen če ga udarm , tako da se jaz skobacam vn iz postelje (je malo težje zaradi šiva) podojim in oba zaspiva v postelji - se mi ne da še enkrat iz postelje... In zjutraj se vsi zbudimo zadovoljni, moj ker se ni zbujal, jaz ker nisem rabila živcev zgubljat z mojim (časovno traja) in ker se je stiskal pri mamici. Danes mi je spal od 1-6.30h sem mislila da je že kaj narobe
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 14:09:00
|
|
|
|
pajac
|
moški... Moj še zdaj ne sliši Petra, če sem jaz doma.. ko pa sem v službi pa pravi, da tako "slabo" spi, da ga ga tudi Petrovo "smrčanje" zbudi.... Jaz sem pa nehala dojit Petra leže zelo hiter.. enkrat sem se zbudila in ga našla poleg sebe, pokritega po glavi, pa sploh nisme vedela kdaj sem ga prinesla.. po moje sem ga vzela za dojenje in zaspala.. Že isto noč smo se nehali tega in sem ga začela dojit sede na stolu..
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 14:09:45
|
|
|
|
pajac
|
IZVIRNO SPOROČILO: birdy Evo, pri nas pa spalnica spucana v nulo, še zavese so oprane, omara spucana, pod pojstlo pomit (moram povedat da je bil pa to res podvig z tem trebuhom ), okna pomita, zaveze se perejo. Mal sem še po tavečjem posesala. Jutr pa še prah pobrišem in upam da grem rodit
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 24.11.2010 14:16:05
|
|
|
|
simonmojca
|
aja sej res DOBER DAN čez oliko je pa ni Vidim da še vedno vse pridno tukaj namesto, da bi šle na obisk Eh jaz sem pogruntala, da je mali tako rad pri meni se čisto prisesa name oz. gre v mojo bližino, kar pa je razumljivo po 9mesecih v meni (tako dobr spi če ve da sem v bližini ali pa da ga vsaj za rokico držim ) Drugače je pa patronažna nama rekla, da otrok se bo šele pri 6mesecih zavedu sebe kot otroka-človeka, prej pa on tega ne dojema je ubistvu še vedno povezan z mano (v njegovi glavi še nisva ločena) po 6m se pa začne vloga očeta, da otroka vleče stran od matere (da ga mami ne razvadi preveč ). je full dobr razložila dojemanje in vse skupaj, sva bila oba full zadovolna . grem na kavč mal počivat pol pa malega pripravt da greva na izlet k moji mamici (moj ima spet predavanje od 16-20h pa se takrat crklava pri moji mamici)
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?