Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 18:24:18
|
|
|
|
luna_25
|
anju za tvojega malčka pa da bi bilo vse ok
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 18:31:08
|
|
|
|
missD
|
ja, so se umirila, sem jemala antibiotike in je. v ponedeljek me je začelo močno bolet okoli šiva in me je patronažna poslala nazaj v P da preverijo, je dr.Merlo naredil UZ, vmes me je itak nehal bolet (Murphy) in seveda ugotovil da je vse ok. Sem dobila tudi sprej, če mi bojo prsa še kaj otrdevala. Zdej sem pa čist poskočna, če bi mala 2 še ponoči spala bi šla pa zihr lahko na triglav Pa so pri tebu anju potem sploh rabili ta kanalček? Za kaj ga pa uporabijo pri naravnem porodu? saj nisi imela EA... tudi mamicam po naravnem porodu dajo tekočino za krčenje maternice?
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 18:31:16
|
|
|
|
anju
|
hvala za pokice luna_25. a veš kako je hudo, prvič je tak prišel domov. razjezilo me je ker vzgojiteljice niso poklicale. misli da je poškodba taka da je že dobro da jo vidita zdravnik in zobozdravnik. lažje bi ju dobili dopoldne ko se je to zgodilo... argument vzgojiteljice - nismo vas poklicali, ker se je godilo po nesreči varianta da ga ni nihče pahnil ali spotaknil zanalašč. halo!?! sej to sploh ni pomembno, pomembna je poškodba! tudi če bi blo za šivat je po 6h prepozno... ma ne zgleda tako hudo, je pa fejst pomečkano
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 18:31:59
|
|
|
|
missD
|
in anju...sej je fant...je pač mal bolj zgodi začel hodit domov v modricah. saj bo vse vredu, tudi z zobkom oz dlesnijo, nikar ne skrbi...
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 18:37:10
|
|
|
|
anju
|
kanalček dajo v žilo, če pride sila, urgentni CR... če ga nočeš mislim da moraš podpisat. in na koncu so mi dali sredstvo za krčenje maternice, šlo je tako hitro da nisem rekla da bi vidli kako bo brez oz. da bi mi ga dali po potrebi. v bistvu sploh nisem vedela da so mi ga dali, kar mi ni ravno všeč. sem pa kolebala ali naj zapišem želje ali ne in ko sem se odločila da ne, sem nekako pustila da se tako zgodi, ko ne moreš v tistih trenutkih vsega rečt in sledit... samo za to je na koncu prišel prav kanalček. vzorce za darovanje popkovnične krvi je vzela iz druge žile. EA pa ne gre po istem kanalčku, ampak v hrbet. a kar na Triglav bi šla, ho
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 18:38:19
|
|
|
|
anju
|
IZVIRNO SPOROČILO: missD in anju...sej je fant...je pač mal bolj zgodi začel hodit domov v modricah. saj bo vse vredu, tudi z zobkom oz dlesnijo, nikar ne skrbi... čaki ko ti pride Jakob;) ma sej vem sej smo vsi bli otroci...
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 18:42:47
|
|
|
|
missD
|
aha... zdej vem za naslednjič da si moram vse moje želje napisat... da bom mela pod kontrolo :) Niti nisem vedela, da lahko zbiraš a hočeš sredstvo za krčenje ali ne. verjeno ima zato potem veliko mamic še kar trebuh po porodu? Čista nevednica pa dva dojenčka mam doma No na Triglav...verjetno bi se po 100m vsedla na prvo udobno korenino in protestirala ampak misel velja! zdej pa grem delat pico...ne vem zakaj ampak samo to bi jedla. pa skledo zelene solate bi ma si ne upam da ju ne bo zvijalo...
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 18:46:34
|
|
|
|
missD
|
IZVIRNO SPOROČILO: anju IZVIRNO SPOROČILO: missD in anju...sej je fant...je pač mal bolj zgodi začel hodit domov v modricah. saj bo vse vredu, tudi z zobkom oz dlesnijo, nikar ne skrbi... čaki ko ti pride Jakob;) ma sej vem sej smo vsi bli otroci... bratec ko je bil mlajši je moral na dvorišču delat vse kar delajo velik fantje in splezat kamor se da. Pa je padel in so vse babe na dvorišču skakale razn moja mami. kaj je naredil mali? pobral se je in šel zadevo ponovit. Pomoje bom jst tko flegma glede tega kot moja mami Pa pred pol leta si je zlomil prst, ker ga je en izzival in ga je na gobec, ker pa ni znal pravilno pesti stisnit je na koncu pristal na urgenci.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 18:55:23
|
|
|
|
filisa
|
čestitke katis, malaneli in S* ! kolumbo - prav luškana družinica ste! Tud jaz razmišljam, da bi se nam kr hiter pridružil še kak ali morda 2 . Nam je pa danes popek odpadel (po 12 dneh). Nas je pa celo dopoldne tako zvijalo, da sta bila mami in ati že čist obupana . Ampak pol, ko smo se ornk pokakali je bilo pa spet vse ok in zdaj pridno spimo že skoraj 3 ure...
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 19:21:02
|
|
|
|
orhideja80
|
Aja, še to sem pozabila omenit, da se zadnje čase nenormalno redim , v zadnjem mesecu 4 kg...sploh mi ni jasno, kaj dogaja. Pa ne jem nič vem kot ponavadi Se tolažim, da je voda...
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 19:23:12
|
|
|
|
Pokora
|
Mala Neli čestitke za malo Neli si že vedla zakaj si prišla h nam, oktobrkam čvekat. Zdaj si pa res čisto naša S* čestitke tudi tebi za Kajo Kako to da si bila tako dolgo v P? pam da sta z malo OK! Kaj pa ostale punce ki ste še 2v1? Dejmo, dejmo. Zdej sem pa že jaz nestrpna, no. Luna ti greš sigurno jutri, saj imaš že tak nick, da ti jutrišnji dan ne uide. Ostale ji pa pejte družbo delat. Anju Držim pesti da so zobki ok!!! V vsakem primeru ga malo mirkajte da bo grizel na strani. Me je kar stisnilo ko sem pomislila na našega kak mesec nazaj ko je bila podobna zgodba (mimogrede, danes je od takrat prvič zopet sedel na ta velik kolo). Kar se razvajanja malih tiče - kje pa imaš posteljico? Če jo imaš poleg svoje postelje, ga probaj, ko začne jamrati, pobožati, oz roko kar držati na njegovi bučki. HANDLING Vidim da smo kar vse polne hormončkov te dni. Naši ta večji fracki pa tudi kar fino zdrmani. Naš se je sicer danes malo umiril, jaz se pa tudi brzdam sto na uro, da pač vsako stvar 5x ponovim in ne znorim. Majabar koliko še do prihoda? Najki to je po mojem res čep. Se pravi bo kmalu. Sploh če si vsa neki nestrpna - se očitno pripravlja. Drži se!!! Kar se pa lask tiče - malli je bil tudi boldi (ne samo ko se je rodil, ampak še dolgo potem), mala ma pa ful laskov. MissD dobro papcata Kolumbo, Jure ti je ful podoben Luškane fotke!
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 19:30:54
|
|
|
|
Pokora
|
Orhideja, jaz sem se tudi na koncu fuuul redila. Sem dobila tudi po 1kg na teden. Je res da sem tudi precej pojedla. SSem vse skupaj nabrala skoraj 12 kg, iz P sem pa prišla s +5kg. To bo pa itak mala slej ko prej pojedla. Upam
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 19:34:42
|
|
|
|
luna_25
|
Pokora ja ja ja ko bi saj šla .
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 19:39:59
|
|
|
|
tybysy
|
Huh, same punce Čestitke vsem mamicam! IZVIRNO SPOROČILO: luna_25 ko sem bila pa na CTG sta kar dve, ki sta bile čez rok, nič kaj vzpodbudno. Mogoče si bila Tybysy ti ena izmed njih...sej hodiš v nm P na preglede. Luna_25, saj tam v sprejemni se skoraj ne zgodi, da ne bi bila katera čez rok. Jaz sem bila danes tam okoli desetih. Morda sva se videli? Če ne danes, se pa lahko za jutri zmeniva Zdajle sem 8x prehodila stopnice gor in dol, se pravi 8 nadstropij. Grem še na stezo hodit za ene pol ure, potem še ena runda stopnic, pa še bom nahecala za . Sem ta teden kar precej kondicije nabrala, ko sem se trudila sprožiti porod. In rolet danes ne bom spuščala, da me bo luna na polno obsijala .
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 19:52:40
|
|
|
|
nejkec
|
Živjo! Kljub temu, da nas že večina carta naše štručke, še vedno najdete čas, da toliko naklepetate! Tako da ne bom nič pokomentirala, saj mi ne uspe prebrati vsega sproti in le malo preletim. Čestitke vsem novim mamicam. Kakor sem uspela slediti je zaenkrat vse v najlepšem redu, brez kakšnih večjih težav . Mi se trudimo prilagoditi novemu toku življenja. Spimo ful malo, ampak Zala pridno je in dobro napreduje, tako da se ne smemo preveč pritoževati. Imam pa eno vprašanje za vas. Mene non-stop skrbi, da Zalo nepravilno držim in predvsem premeščam iz enega v drug položaj. Patronažna je sicer pokazala kako pravilno dvigovati, polagati... ampak meni je recimo težko ko dojim v leže, da jo nato dvignem čez ramo za podiranje kupčka. Na koncu sem čisto izmozgana in v skrbeh, da je glavca v nepravilnem položaju. Je kaj narobe če za trenutek zaniha, 'pade' na prsni koš... Ker na široko povijam ji med dojenjem rita visi v zrak in so potem ramena nižja od ritke in potem glavica naslonjena na mojo roko spet višje. Bi morala biti zravnana? Hvala za pomoč punce. Me je res strah, da bi ji kaj hudega naredila!
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 20:14:28
|
|
|
|
majabar
|
Pokora, se 9 ur;). Anju, upam, da bo kmalu vse OK! tybysy, imas prav, vsaj kondicijo si dobila;).
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 20:52:29
|
|
|
|
kpmk
|
imam pa eno vprašanje, če ima katera kaj izkušenj z pruhom pri novorojenčkih? Mi opažamo eno bulico nad popkom, katero moramo spremljati in me malo zanima kaj lahko sledi
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 22:03:03
|
|
|
|
majabar
|
Tako sem vesela:). Me je klical dragi, ce lahko pridem ponj na letalisce. Da ne bom sama vozila ponoci eno uro v vsako smer, gre z mano njegov bratranec. Zdaj pa res vem, da je blizu !
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 22:07:22
|
|
|
|
anju
|
zobozdravnik pravi, če se bo pojavila ponoči bolečina ga pripeljemo nazaj, drugače naj ne bi bilo hujšega in da se zobek mogoče malo maje majabar kaj praviš na to? bi mogla videt, ne? missD sej se morm samo navadit pa vseeno upam da ne bo prevečkrat. od bratca pa nimam takih izkušenj, hm prej od sebe Pokora malemu je do zdaj manjkalo še malo za počez, božanje ni zadostovalo. danes pa so nas prestrašili krčki sasadejan kako je pri vas? kpmk Najki pravi da ima njen popkovno kilo. nejkec tole je lušna brošurca IZVIRNO SPOROČILO: Pokora HANDLING čeprav je meni tu ne odpre, jo imam pa doma in tale filmček orhideja80 verjetno je res voda in otroček vsakih 14 dni dobi pol kile ziher. js sm danes imela še kilo manj kot zadnjič. po mojem gre voda ven, sej kilo manj špeha, ne v to ne verjamem:)
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 22:09:34
|
|
|
|
anju
|
super majabar!! od samga vznemirjenja bosta rodila:)))
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 22:11:37
|
|
|
|
majabar
|
anju, meni tudi ne odpre linka. Ce se zobek mogoce malo maje, ni hudega. Normalno je do 1mm, kriza je, ce je do recimo 3mm in se maje tudi v navpicni smeri-torej noter-ven. Se zdi kaj skrajsan? Tako bi lahko poskodoval zasnovo stalnika. V vsakem primeru naj bo nekaj dni na tekoci hrani. Malo bo sigurno bolelo, upam pa, da ne prevec!
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 22:16:38
|
|
|
|
anju
|
evo tule je ista brošura
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 22:19:15
|
|
|
|
anju
|
hvala majabar. ne ne maje se tako bi drugače opazila tudi jaz. se mi zdi celo malo spuščen, ampak ne bom trdila da prej ni bil, ker zdaj podrobnejše opazujem. si me zelo pomirila s tem opisom! ja, je reku 1 teden na mehki hrani.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 22:22:53
|
|
|
|
anju
|
Najki tokrat sem čisto nazorno videla svoj čep. ko me je potipal ga je ven potegnil temno rdeče vijoličen sem ga začudeno vprašala če mi je čep ven staknil. da ja, nekaj stare krvi je rekel. pa razumi ti
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2010 III.del 22.10.2010 23:05:50
|
|
|
|
majabar
|
Ker doma nimamo interneta, se verjetno vsaj do torka ne bom oglasila, da ne boste mislile, da sem sla rodit. Ce pa slucajno grem, posljem anju sms. Veliko srece in cim lepse porode zelim vsem, ki smo se ostale od oktobrk!! Ostale pa uzivajte v crkljanju:)!
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?