|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 III.del
22.10.2010 18:24:18   
luna_25
anju user posted image user posted image user posted image  za tvojega malčka pa da bi bilo vse okuser posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 576
22.10.2010 18:31:08   
missD
ja, so se umirila, sem jemala antibiotike in je. v ponedeljek me je začelo močno bolet okoli šiva in me je patronažna poslala nazaj v P da preverijo, je dr.Merlo naredil UZ, vmes me je itak nehal boletuser posted image (Murphy) in seveda ugotovil da je vse ok. Sem dobila tudi sprej, če mi bojo prsa še kaj otrdevala. Zdej sem pa čist poskočna, če bi mala 2 še ponoči spala bi šla pa zihr lahko na triglavuser posted image

Pa so pri tebu anju potem sploh rabili ta kanalček? Za kaj ga pa uporabijo pri naravnem porodu? saj nisi imela EA... tudi mamicam po naravnem porodu dajo tekočino za krčenje maternice?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 577
22.10.2010 18:31:16   
anju
hvala za pokice luna_25. a veš kako je hudo, prvič je tak prišel domov. razjezilo me je ker vzgojiteljice niso poklicale. misli da je poškodba taka da je že dobro da jo vidita zdravnik in zobozdravnik. lažje bi ju dobili dopoldne ko se je to zgodilo... argument vzgojiteljice - nismo vas poklicali, ker se je godilo po nesrečiuser posted image varianta da ga ni nihče pahnil ali spotaknil zanalašč. halo!?! sej to sploh ni pomembno, pomembna je poškodba! tudi če bi blo za šivat je po 6h prepozno... ma ne zgleda tako hudo, je pa fejst pomečkanouser posted image

(odgovor članu luna_25)
Neposredna povezava do sporočila: 578
22.10.2010 18:31:59   
missD
in anju...sej je fant...je pač mal bolj zgodi začel hodit domov v modricah. saj bo vse vredu, tudi z zobkom oz dlesnijo, nikar ne skrbi...

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 579
22.10.2010 18:37:10   
anju
kanalček dajo v žilo, če pride sila, urgentni CR... če ga nočeš mislim da moraš podpisat. in na koncu so mi dali sredstvo za krčenje maternice, šlo je tako hitro da nisem rekla da bi vidli kako bo brez oz. da bi mi ga dali po potrebi. v bistvu sploh nisem vedela da so mi ga dali, kar mi ni ravno všeč. sem pa kolebala ali naj zapišem želje ali ne in ko sem se odločila da ne, sem nekako pustila da se tako zgodi, ko ne moreš v tistih trenutkih vsega rečt in sledit... samo za to je na koncu prišel prav kanalček. vzorce za darovanje popkovnične krvi je vzela iz druge žile.
EA pa ne gre po istem kanalčku, ampak v hrbet.

a kar na Triglav bi šla, houser posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 580
22.10.2010 18:38:19   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: missD

in anju...sej je fant...je pač mal bolj zgodi začel hodit domov v modricah. saj bo vse vredu, tudi z zobkom oz dlesnijo, nikar ne skrbi...

čaki ko ti pride Jakob;)
user posted image ma sej vem sej smo vsi bli otroci...

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 581
22.10.2010 18:42:47   
missD
aha... zdej vem za naslednjič da si moram vse moje želje napisat... da bom mela pod kontrolo :)
Niti nisem vedela, da lahko zbiraš a hočeš sredstvo za krčenje ali ne. verjeno ima zato potem veliko mamic še kar trebuh po porodu? Čista nevednica pa dva dojenčka mam domauser posted image

No na Triglav...verjetno bi se po 100m vsedla na prvo udobno korenino in protestiralauser posted image ampak misel velja!

zdej pa grem delat pico...ne vem zakaj ampak samo to bi jedla. pa skledo zelene solate bi ma si ne upam da ju ne bo zvijalo...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 582
22.10.2010 18:46:34   
missD
IZVIRNO SPOROČILO: anju

IZVIRNO SPOROČILO: missD

čaki ko ti pride Jakob;)
user posted image ma sej vem sej smo vsi bli otroci...

user posted image user posted image bratec ko je bil mlajši je moral na dvorišču delat vse kar delajo velik fantje in splezat kamor se da. Pa je padel in so vse babe na dvorišču skakale razn moja mami. kaj je naredil mali? pobral se je in šel zadevo ponovit. Pomoje bom jst tko flegma glede tega kot moja mamiuser posted image
Pa pred pol leta si je zlomil prst, ker ga je en izzival in ga je na gobec, ker pa ni znal pravilno pesti stisnit je na koncu pristal na urgenci.user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 583
22.10.2010 18:55:23   
filisa
čestitke katis, malaneli in S* user posted image !

kolumbo -  prav luškana družinica ste! Tud jaz razmišljam, da bi se nam kr hiter pridružil še kak user posted image  ali morda 2 user posted image .

Nam je pa danes popek odpadel user posted image  (po 12 dneh). Nas je pa celo dopoldne tako zvijalo, da sta bila mami in ati že čist obupana user posted image . Ampak pol, ko smo se ornk pokakali je bilo pa spet vse ok in zdaj pridno spimo že skoraj 3 ure...

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 584
22.10.2010 19:21:02   
orhideja80
Aja, še to sem pozabila omenit, da se zadnje čase nenormalno redimuser posted image , v zadnjem mesecu 4 kg...sploh mi ni jasno, kaj dogaja. Pa ne jem nič vem kot ponavadiuser posted image  Se tolažim, da je voda...

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 585
22.10.2010 19:23:12   
Pokora
Mala Neli čestitke za malo Neliuser posted image user posted image si že vedla zakaj si prišla h nam, oktobrkam čvekat. Zdaj si pa res čisto našauser posted image user posted image
S* čestitke tudi tebi za Kajouser posted image user posted image  Kako to da si bila tako dolgo v P? pam da sta z malo OK!

Kaj pa ostale punce ki ste še 2v1? Dejmo, dejmo. Zdej sem pa že jaz nestrpna, no. Luna ti greš sigurno jutri, saj imaš že tak nick, da ti jutrišnji dan ne uide. Ostale ji pa pejte družbo delat.

Anjuuser posted image  Držim pesti da so zobki ok!!! user posted image user posted image V vsakem primeru ga malo mirkajte da bo grizel na strani. Me je kar stisnilo ko sem pomislila na našega kak mesec nazaj ko je bila podobna zgodba (mimogrede, danes je od takrat prvič zopet sedel na ta velik kolo).
Kar se razvajanja malih tiče - kje pa imaš posteljico? Če jo imaš poleg svoje postelje, ga probaj, ko začne jamrati, pobožati, oz roko kar držati na njegovi bučki.
HANDLING

Vidim da smo kar vse polne hormončkov te dni. Naši ta večji fracki pa tudi kar fino zdrmani. Naš se je sicer danes malo umiril, jaz se pa tudi brzdam sto na uro, da pač vsako stvar 5x ponovim in ne znorim.

Majabar koliko še do prihoda?

Najki to je po mojem res čep. Se pravi bo kmalu. Sploh če si vsa neki nestrpna - se očitno pripravlja. Drži se!!! Kar se pa lask tiče - malli je bil tudi boldi (ne samo ko se je rodil, ampak še dolgo potem), mala ma pa ful laskov.

MissD dobro papcatauser posted image

Kolumbo, Jure ti je ful podobenuser posted image  Luškane fotke!

(odgovor članu orhideja80)
Neposredna povezava do sporočila: 586
22.10.2010 19:30:54   
Pokora
Orhideja, jaz sem se tudi na koncu fuuul redila. Sem dobila tudi po 1kg na teden. Je res da sem tudi precej pojedla. SSem vse skupaj nabrala skoraj 12 kg, iz P sem pa prišla s +5kg. To bo pa itak mala slej ko prej pojedla. Upamuser posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 587
22.10.2010 19:34:42   
luna_25
Pokora ja ja ja ko bi saj šla user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 588
22.10.2010 19:39:59   
tybysy
Huh, same punce user posted image user posted image user posted image Čestitke vsem mamicam! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: luna_25
ko sem bila pa na CTG sta kar dve, ki sta bile čez rok, nič kaj vzpodbudno. Mogoče si bila Tybysy ti ena izmed njih...sej hodiš v nm P na preglede.

Luna_25, saj tam v sprejemni se skoraj ne zgodi, da ne bi bila katera čez rok. Jaz sem bila danes tam okoli desetih. Morda sva se videli? Če ne danes, se pa lahko za jutri zmeniva user posted image

Zdajle sem 8x prehodila stopnice gor in dol, se pravi 8 nadstropij. Grem še na stezo hodit za ene pol ure, potem še ena runda stopnic, pa še user posted image bom nahecala za user posted image . Sem ta teden kar precej kondicije nabrala, ko sem se trudila sprožiti porod. In rolet danes ne bom spuščala, da me bo luna na polno obsijala user posted image .

(odgovor članu luna_25)
Neposredna povezava do sporočila: 589
22.10.2010 19:52:40   
nejkec
Živjo! Kljub temu, da nas že večina carta naše štručke, še vedno najdete čas, da toliko naklepetate! Tako da ne bom nič pokomentirala, saj mi ne uspe prebrati vsega sproti in le malo preletim. Čestitke vsem novim mamicam. Kakor sem uspela slediti je zaenkrat vse v najlepšem redu, brez kakšnih večjih težavuser posted image .

Mi se trudimo prilagoditi novemu toku življenja. Spimo ful malo, ampak Zala pridno je in dobro napreduje, tako da se ne smemo  preveč pritoževati.

Imam pa eno vprašanje za vas. Mene non-stop skrbi, da Zalo nepravilno držim in predvsem premeščam iz enega v drug položaj. Patronažna je sicer pokazala kako pravilno dvigovati, polagati... ampak meni je recimo težko ko dojim v leže, da jo nato dvignem čez ramo za podiranje kupčka. Na koncu sem čisto izmozgana in v skrbeh, da je glavca v nepravilnem položaju. Je kaj narobe če za trenutek zaniha, 'pade' na prsni koš... Ker na široko povijam ji med dojenjem rita visi v zrak in so potem ramena nižja od ritke in potem glavica naslonjena na mojo roko spet višje. Bi morala biti zravnana?

Hvala za pomoč punce. Me je res strah, da bi ji kaj hudega naredila!

(odgovor članu luna_25)
Neposredna povezava do sporočila: 590
22.10.2010 20:14:28   
majabar
Pokora, se 9 ur;).
Anju,  upam, da bo kmalu vse OK!
tybysy, imas prav, vsaj kondicijo si dobila;).

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 591
22.10.2010 20:52:29   
kpmk
imam pa eno vprašanje, če ima katera kaj izkušenj z pruhom pri novorojenčkih? Mi opažamo eno bulico nad popkom, katero moramo spremljati in me malo zanima kaj lahko sledi user posted image user posted image

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu luna_25)
Neposredna povezava do sporočila: 592
22.10.2010 22:03:03   
majabar
Tako sem vesela:). Me je klical dragi, ce lahko pridem ponj na letalisce. Da ne bom sama vozila ponoci eno uro v vsako smer, gre z mano njegov bratranec. Zdaj pa res vem, da je blizuuser posted image user posted image !

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 593
22.10.2010 22:07:22   
anju
zobozdravnik pravi, če se bo pojavila ponoči bolečina ga pripeljemo nazaj, drugače naj ne bi bilo hujšegauser posted image in da se zobek mogoče malo majeuser posted image majabar kaj praviš na to? bi mogla videt, ne?

missD
sej se morm samo navadituser posted image pa vseeno upam da ne bo prevečkrat. od bratca pa nimam takih izkušenj, hm prej od sebeuser posted image

Pokora malemu je do zdaj manjkalo še malo za počez, božanje ni zadostovalo. danes pa so nas prestrašili krčkiuser posted image
sasadejan kako je pri vas?

kpmk Najki pravi da ima njen popkovno kilo.

nejkec
tole je lušna brošurca

IZVIRNO SPOROČILO: Pokora

HANDLING

čeprav je meni tu ne odpre, jo imam pa doma in tale filmček

orhideja80 verjetno je res voda in otroček vsakih 14 dni dobi pol kile ziher. js sm danes imela še kilo manj kot zadnjič. po mojem gre voda ven, sej kilo manj špeha, ne v to ne verjamem:)

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 594
22.10.2010 22:09:34   
anju
super majabar!! od samga vznemirjenja bosta rodila:)))

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 595
22.10.2010 22:11:37   
majabar
anju, meni tudi ne odpre linka.
Ce se zobek mogoce malo maje, ni hudega. Normalno je do 1mm, kriza je, ce je do recimo 3mm in se maje tudi v navpicni smeri-torej noter-ven. Se zdi kaj skrajsan? Tako bi lahko poskodoval zasnovo stalnika. V vsakem primeru naj bo nekaj dni na tekoci hrani. Malo bo sigurno bolelo, upam pa, da ne prevec!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 596
22.10.2010 22:16:38   
anju
evo tule je ista brošura

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 597
22.10.2010 22:19:15   
anju
hvala majabar. ne ne maje se tako bi drugače opazila tudi jaz. se mi zdi celo malo spuščen, ampak ne bom trdila da prej ni bil, ker zdaj podrobnejše opazujem. si me zelo pomirila s tem opisom! ja, je reku 1 teden na mehki hrani.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 598
22.10.2010 22:22:53   
anju
Najki tokrat sem čisto nazorno videla svoj čep. ko me je potipal ga je ven potegniluser posted image temno rdeče vijoličenuser posted image sem ga začudeno vprašala če mi je čep ven staknil. da ja, nekaj stare krvi je rekel. pa razumi tiuser posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 599
22.10.2010 23:05:50   
majabar
Ker doma nimamo interneta, se verjetno vsaj do torka ne bom oglasila, da ne boste mislile, da sem sla rodit. Ce pa slucajno grem, posljem anju sms. Veliko srece in cim lepse porode zelim vsem, ki smo se ostale od oktobrk!!user posted image user posted image  Ostale pa uzivajte v crkljanju:)!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?