|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 III.del
22.10.2010 23:16:12   
BRinME
Kaj je zdej punce, ki še čakamo? A je že katera v pripravljenosti za it danes ponoč rodit?user posted image user posted image

Pri meni nič ne kaže, da bi se kaj dogajalo...user posted image

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 601
23.10.2010 0:01:05   
majabar
Pri meni tudi ne. Sicer je noc se dalec, a vseeno dvomim...

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 602
23.10.2010 9:16:06   
BRinME
dobro jutro...pa kje ste vse?? A vas je vse luna zmešala? user posted image user posted image

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 603
23.10.2010 9:25:07   
luna_25
BRinME jaz sem še tukajuser posted image ...edino kar je meni luna zmešala je spanec, sem tako slabo spalauser posted image , kaže pa tudi nič da bi kaj drugega mešalauser posted image .
Je pa danes tako lep sonček, da bi raje preživela zunaj, kot pa kje v porodni med šterimi stenami....no mogoče tam pop bi vseno šla rodituser posted image . Bova pa šla z dragim na en dolg sprehod, če bo kaj pomagalo.user posted image
Tiste, ki vas je luna danes obrnila vam želim hitro in ne boleče rojevanje, druge pa uživajte v lepem dnevuuser posted image .

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 604
23.10.2010 10:05:00   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: kpmk

imam pa eno vprašanje, če ima katera kaj izkušenj z pruhom pri novorojenčkih? Mi opažamo eno bulico nad popkom, katero moramo spremljati in me malo zanima kaj lahko sledi user posted image user posted image

popkovna kila, ko silijo organi skozi popek, ce ne raste oziroma je samo popek ven obrnjen ma ne vec kot cm po moje, potem je normalno. naj bi sle pa po enem letu nazaj pa tudi ze prej. ce je pa zelo velika, pa operirajo. ce dojencek veliko joka, lahko poveca popkovno kilo, zato smo nasemu dali dudico, ko je imel kolike in kilo. ma ima se vedno popek malo ven samo nihce ni omenil, da bi morali kaj ukrepati, bo pa dopolnil 2 leti.

majabar koncno sta spet zdruzena!

mene so popadki navijali zvecer par ur ma totalno neredno, ma je ze kazalo, da se bo zacelo. potem se mi pa ob enih ni dalo vec stopat in niso bili zadosti izraziti, pa sem sla spat. zbudila sem se on 6h, ko me je spet ful trebuh bolel ma nobene sledi o popadkih. sam okol me prenasa ta mulcica user posted image .

anju user posted image za vecjega.

Mene so prvic rocno sirili in so me takrat razkrvaveli za 2 dni, pa je sel verjetno takrat tudi cep ven. Ker nisem videla cepa odluscit, niti mehur ni pocil, prav nic nisem bila odprta, nic popadkov na CTGju, kar na lepem so prisli pravi popadki, mehur so oni predrli tako da sploh nisem imela indikatorjev.

Par dni nazaj sem sanjala, da mi je enih 6 zob izpadlo, ostali so se pa razmajali... To menda nic dobrega ne pomeni brrr.

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 605
23.10.2010 10:15:25   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: Najki

IZVIRNO SPOROČILO: kpmk

imam pa eno vprašanje, če ima katera kaj izkušenj z pruhom pri novorojenčkih? Mi opažamo eno bulico nad popkom, katero moramo spremljati in me malo zanima kaj lahko sledi user posted image user posted image

popkovna kila, ko silijo organi skozi popek, ce ne raste oziroma je samo popek ven obrnjen ma ne vec kot cm po moje, potem je normalno. naj bi sle pa po enem letu nazaj pa tudi ze prej. ce je pa zelo velika, pa operirajo. ce dojencek veliko joka, lahko poveca popkovno kilo, zato smo nasemu dali dudico, ko je imel kolike in kilo. ma ima se vedno popek malo ven samo nihce ni omenil, da bi morali kaj ukrepati, bo pa dopolnil 2 leti.

Nia ima popek ven obrnjen in tako bulico nad popkom, ki občasno izstopi (včeraj sem jo prvič opazila ko je bila patronažna tu in ko smo jo previjali - smo pa opazli bulo, ko je spala, ni jokalauser posted image  )

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 606
23.10.2010 10:20:42   
orhideja80
Pri meni tudi nič ne kaže user posted image  Se bojim, da bom šla čez rok. Skratka, sem se odločila, da si grem danes pobarvat lase oz. naredit prameneuser posted image , ker potem nekaj časa ne bo časa. In že zdaj se mi zdi, da imam grozen narastek.

Majabar - pa si dočakala user posted image . Imaš ubogovljivega otročka v trebuščku in prav je tako user posted image .

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 607
23.10.2010 11:13:52   
sasadejan
Evo, da se še jaz malo javim.

čestitke vsem novim mamicam user posted image .

anju user posted image user posted image  za tvojega malčka.

Mi smo imeli to nič mirno. Je tako pridno pančkal. Krčkov skoraj nismo imeli. Punce sem mu pa 2 dni nazaj dala biogaja kapljice in je tok poslabšalo. Smo bili celo nič pokonci. mali se pa niti ni umiril.

Drugače smo pa veliko zunaj na sončku. Mu tako zelo paše.

Še vedno pa jokamo med previjanjem. Upam, da bo kmalu žival bit nagec user posted image .

Uživajte danes na sončku in čakamo naslednjo, da se nam pridruži.

(odgovor članu orhideja80)
Neposredna povezava do sporočila: 608
23.10.2010 11:39:28   
tejci1981
Pozdravljene!

Uradno sem novemberka, pa vseeno včasih malo pokukam k vam user posted image !

Moj lulek me je ta teden presenetil,...iz glavične se je najprej prestavil v medenično, tri dni kasneje pa v nožno vstavo, tko da ga "dobimo" že v sredo z CR!

Tako, da bomo imeli oktoberčka user posted image !

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 609
23.10.2010 11:40:30   
tybysy
majabar - sem prav vesela zate! Še jaz sem odštevala dneve in ure, da boš zdržala.

Pri meni čisto NIČ. Sem včeraj naredila vse, za kar sem slišala, da naj bi sprožilo. Danes me kar malo mišice od stopnic bolijo - sem verjetno pretiravala drugo rundo. In user posted image sem ponucala do skrajnih meja user posted image
No, še dobrih 24 ur imam časa, potem se moram pa itak v P za sprejem javiti user posted image Mogoče si bo pa tamala premislila tik pred zdajci. To ji je že v navadi - vsaj kar se obratov tiče user posted image
Uživajte s svojimi otročički in pazite jih pred virozami, ki čakajo na vsakem koraku!
Vsem user posted image pa srečno user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 610
23.10.2010 12:10:35   
anju
po FB kaže da je Tiamo rodila... počakimo še malo.

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 611
23.10.2010 12:11:27   
mamamajča
Hej, hej!

Spet samo na hitro!
Včeraj mi je patronažna rekla, naj 14 dni počakamo pred 1. sprehodomuser posted image Ali vsaj 10.
Meni je pa zunaj krasno vreme, sma bla s starejšim ravno na sprehodu, pa bi šla še z malim. Kdaj ste šle ve?

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 612
23.10.2010 12:40:17   
missD
mi bi lahko šli že 4. dan po odhodu iz porodnišnice. sicer je rekla da samo za par minut... sama oceni, tvoja ocena bo najboljšauser posted image

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 613
23.10.2010 12:46:21   
nejkec
Mi smo šli po 2 dneh (ko je nehalo deževati). Na materinski šoli so nam rekli, da če je nad nulo greš komot že naslednji dan, najprej samo za 10 minut. Patronažna je pa rekla, da naj gremo na balkon pa vsak dan podaljšujemo dokler ne bo 30min, potem naj bi bil pa zrel tudi za več ur zunaj bit. Midva greva raj vsak dan na sprehod z malo, saj gre v bistvu samo za to, da se za 10, 15min kao otroka ne splača oblačit za ven, drgač je pa ne vidim razlike al greš na balkon al pa ven z vozičkom.

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 614
23.10.2010 12:50:52   
nejkec
anju, hvala za brošurco, video. Saj prijemi so mi drgač znani, sam mi v praksi ne ratuje vedno najlepše dvignit. Sploh v položaj za podiranje kupčka čez ramo. Naštimam jo že, sam v postopku dvigovanja mi ni najbl všeč, da se ji glavca malo not pogrezne (kot da ne bi imela vratu).

Sem te pa pomoje videla v porodnišnici v PO 11.10 (okol poldne). No če me spomin ne vara (frufru, rjavi lasje), ampak ena izmed vas je zagotovo bila, sem se spomnila obraza iz slikic iz srečanja.

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 615
23.10.2010 13:25:02   
anju
nejkec tudi jaz se lovim s pravilnimi prijemi, sploh zdaj ko me boli desno zapestje. ma pravijo da vaja dela mojstra:)

katera si bila? ja 11.10. se bila tam zgori in spodi. a si tudi rodila v Postojni? hudiča, zakaj me pa nisi ruknla?!

mamamajča pr nas se je vreme poslabšalo in nisem nadaljevala z nabiranjem zunanje minutaže. smo bli predvčerajšnjim, ko je imel 9 dni za kakih 5 min. kdaj in kako ven ti bo pa itak vsak ("strokovnjak" ali ne) drugače povedal.

sasadejan hudo je s krčki, ko jih ni prav olajšanje, samo strah da bojo spet... se jih prav malo bojim. Vitan zdaj kar rabi preden uspe trdno zaspati, ga kar poščiplje, ko tako v intervalih jamra in na momente cvili. večjega je matralo lih ene par večerov, ne tako malega.

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 616
23.10.2010 14:31:19   
mamamajča
ah, meni so vsi rekli, naj počakam 14 dni ! In meni je to ful, pa še lepo vreme je zaenkrat. Ne vem, se bomo odločli.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 617
23.10.2010 16:13:25   
filisa
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

ah, meni so vsi rekli, naj počakam 14 dni ! In meni je to ful, pa še lepo vreme je zaenkrat. Ne vem, se bomo odločli.

Meni pa sta 2 patronažni rekli, da kar pogumno, ko je lepo vreme brez močnejšega vetra. Najprej za 5 minut in nato vedno več. Včeraj smo se po sončku sprehajali že 1 uro  in zlo uživali user posted image  (pa Brina še ni dopolnila 2 tedna).

Danes pa še nismo bili zunaj, saj nas full matrajo krči in neprestano jočemo user posted image , razen, ko se dojimo ali pa se ornk pokakamo - no pol je boljše... user posted image  Je katera v podobni situaciji?

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 618
23.10.2010 17:07:43   
melita73
Mi pa še nismo bili zunaj, bomo šli drug teden, ko bo lepo vreme baje. Smo mislili danes, pa je že cel damo oblačno vreme.
Mamamajča, šele sedaj sem videla, da imava midve skoraj do datuma enako stare otroke :)
je pa danes zatišje tukaj, a ste vse, ki ste še 2 v 1 rodit?

Zara, 22.11.2006
Juš, 11.10. 2010

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 619
23.10.2010 17:56:00   
majabar
DObro jutro!

user posted image Sem ga docakala! Oba sva presrecna, mali se je neverjetno umiril v trebuhu. Verjetno cuti, da sem se zdaj sprostila. Sva prespala pri starsih, zdaj pa domov.user posted image
Lep dan vsem in hvala, ker ste zame drzale pesti!

(odgovor članu melita73)
Neposredna povezava do sporočila: 620
23.10.2010 18:25:02   
sasadejan
Punce meni pa mleka zmanjkuje. Mu moram že dajati dodatek user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 621
23.10.2010 19:19:39   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: sasadejan

Punce meni pa mleka zmanjkuje. Mu moram že dajati dodatek user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image Probaj ga pristavljat pogosteje... Pa če si ful napeta, mogoče ne bi bilo odveč, če bi se probala zmenit za Tametil za nekaj dni... Sicer imej vedno v mislih, da ni nič narobe tudi, če ne gre.. Si vseeno enkratna in unikatna zanj! To tako rade pozabljamo user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 622
23.10.2010 21:01:57   
orhideja80
Kako zatišje je danes...nisem bila cel dan na računalniku, pričakovala par neprebranih strani, pa je manj kot 1...pa ne da ste šle vse rodit????!!!!!user posted image  Jaz sem danes kupila čaj malininh listov (malo pozno, saj vem), ampak če človek vsaj malo verjame, bo mogoče pomagalouser posted image

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 623
23.10.2010 21:20:13   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: filisa

Danes pa še nismo bili zunaj, saj nas full matrajo krči in neprestano jočemo user posted image , razen, ko se dojimo ali pa se ornk pokakamo - no pol je boljše... user posted image  Je katera v podobni situaciji?

pravkar so ga kako uro matraliuser posted image včeraj ob podobnem času tudi samo ne tako močno kot danes. zdaj spi...

sasadejan user posted image sprosti se

dojenje.net

stran ne dela ali trenutno ni aktivna, imaš pa številke svetovalk. verjetno bi te znale pomirit in opogumit...

nejkec si rekla da široko povijaš. me zanima zakaj? jaz sem skozi mislila da bom, zdaj pa ne.

orhideja80 čaj iz malinovih listov sem pila od 35 tedna. glede na to da sem bila v porodni 50min lahko rečem da je delovaluser posted image

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 624
23.10.2010 22:17:09   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: melita73
Mamamajča, šele sedaj sem videla, da imava midve skoraj do datuma enako stare otroke :)
je pa danes zatišje tukaj, a ste vse, ki ste še 2 v 1 rodit?

Pa resuser posted image

No, končno mam malo več časa, mulčka spita, ati pa popivauser posted image Pač, kot je v navadi, "zaliva" otrokeca, da bo le zdravuser posted image

Hmm, torej, moja porodna zgodba:

Najprej sem se že zjutraj skregala s taščo, ali bolje rečeno ona z mano, jo odslovila iz svojega življenja in moram rečt, da sem takoj za tem povsem pomirjeno zaštartala v dopoldne- kot da bi se znebila velikega  bremena.
Cel dan smo preživeli doma, bil je en res krasen dan, z Markijem sva barvala, jaz po steni, on po listih, nato pa smo vsi trije delali tempera odtise dlani v Brinovi sobiuser posted image

Popoldne mi je bilo nenormalno slabo in zvijalo me je, tako da sem zadnje ure popoldneva preživela na WCju.
Okrog 18h so se začeli močni popadki, sicer še neredni, ampak izjemno intenzivni, zato sem spakirala Markija in ga je moj odpeljal.
Popadki so postajali vse bolj redni in boleči, ob 21.30 sva se odpravila.
Pot je bila nevzdržna, hudo je bolelo, ti pred Ptujem me je začelo zvijati na 4 min in ve enem hipu sem rekla, da ne bova prišla do P.
No pa sva.
Že takoj sem rekla, da bom bruhala, pa je babica vztrajala, naj se najprej preoblečem. No, sem se poskušala, pa sem se zbruhala kar vmes med preoblačenjem. Pa lepo sem ji rekla, da ne bo šlo!

In s tem bruhanjem se je nekako začelo vse umirjati.
Popadki še vedno boleči, ampak vedno bolj neredni. Ves čas priklopljena na ctg, ki je pridno risal popadke, različno intenzivne, ob pregledu odprta za en prst. Vse to okrog 23.00.
Ob dveh ponoči so poslali mojega dragega domov, češ, da do jutra ne bo nič.
Noč nekako preživim, zaspati nisem mogla kljub injekciji, ob 7. pred menjavo me pregleda in še vedno nič odprta.
Kaj zdaj???
Babica, ki je prišla zjutraj v službo, je poklicala zdravnika, da me pregleda in izjavila, da najboljše, če me še pošljejo domov, ker ne bo nič. Hudo, nisem mogla verjet.
Ob 9 sem poklicala dragega nazaj, ob 10.00 pa se le odločijo, da mi dajo umetne popadke.
Od tu naprej je šlo vse ekspresno. Ti popadki so nori, nekako sem jih peživljala na boku, na hrbtu pa me je zagrabil krč kar po celem telesu. Nenormalno boleče.
Nekaj min čez 11. mi je predrla mehur, naslednjih nekaj popadkov sem predihavala na tleh tako, da sem počepnila, zadnje pa na postelji in zelo hitro je bilo konec.
Med predzadnjim pritiskanjem je babica kričala, da je otrok v stiski, da se mu slabo godi.
Čisto sem se prestrašila in vse se mi je kar stemnilo.
Brin se je rodil popolnoma temno moder, ni mogel zadihati- imel je zelo kratko popkovino, zaradi česar ga je vleklo nazaj.
Prvo oceno ima 7, zdaj naju ta kratka popkovina spremlja v vseh papirjih, ki sva jih dobila.
No, pet min pozneje je dobil že 10.
Šivana sicer, ampak ni prehudo.

Če strnem- porod je bil neverjetno boleč. Proti prvemu takšen, da sem kar rekla, da se tega ne grem več.
Hudo je bilo, predvsem tisto obdobje odločanja, me poslat na oddelek in čakat, ali me poslat domov in čakat naprej......
Čeprav bolj boleče, kot z lastnimi popadki, vseeno daleč najboljše tako, kot je bilo. Presrečna sem bila, ko je bilo vsega konec vendar cel naslednji dan še precej slabotna.

Danes sva oba v redu in tisto, da se tega ne gremo nikoli več, je tudi malo izzvenelouser posted image

(odgovor članu melita73)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?