|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 III.del
21.10.2010 21:12:22   
Renesme**
IZVIRNO SPOROČILO: katis

No vmes so me pa klicali in spomnili, da so naš ta prvi in oba bratranca rojeni na četrtke. Tako zdaj vsi pričakujejo, da bo kar jutri padel ven. Jaz pa še ne bi jutri, ker imava z mojim ravno obletnico poroke in greva mal ven jest. Pa še škorpijon ne bi biluser posted image . Je pa prvi rojen na obletnico zaoke. Bi bil res hec, če bi bil ta na obletnico poroke user posted image user posted image . Kaj pa vem. Jaz bi šla v petek popoldan rojevat user posted image . Pa da pol moj šele po praznikih očetovski dopust štartauser posted image

mal špegam k vam in se mi tole zdi zanimivouser posted image , je napisala včeraj

Katis čestitkeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 526
21.10.2010 21:12:30   
luna_25
anju se mi je zdelo k mi ni nč napisalo, da ji bilo poslano in sem dvakrat probala user posted image . no prosim pošlji mi tel.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 527
21.10.2010 21:16:41   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: filisa

Tud mi smo se danes tehtali - v 8 dneh smo pridelali 440 guser posted image !

uuuuuu mi smo v 3t pridelali 500g

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 528
21.10.2010 21:27:02   
M&A
Čestitke vsem novim mamicam user posted image

Uh, zdaj ste pa zašprintale, se pozna, da gre oktober h koncu user posted image

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 529
21.10.2010 21:59:38   
anju
Pokora user posted image za tak porod user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Pokora

Ti, sam našega imena si se pa sigurno zelo razveselila, kajuser posted image user posted image user posted image

veš da se mi je zdelo prav fino da sta se tako odločla, resno! to je ko se ti eno ime zadopade.... jaz če bi imela punčko še vedno nisem prepričana, da je ne bi poimenovala Rita, čeprav vem da bi jo hecali. ampak meni je to ime tako všeč, prav moje je že...
sej pr nas je šel Bine v pozabo ko sem se parkrat razjezila na nonota. samo kaj da bi mu dala kontro pa poimenovala na koncu vnuka, ki se je rodil na njegov rd Bine??? mislim da ne bi bil tako vesel več.

user posted image Ima katera idejo kaj pojesti zraven doze železa - da ima veliko C vitamina, pa da je "dovoljeno" zaradi dojenčka?

hmuser posted image nimam prave ideje. najboljše da paziš da ne ješ 2h prej/potem reči, ki zavirajo vsrkanje...

ja, mi smo šli ven za 5 min, tako lep jesenski dan je bil, bi šla magari za 2h. ko je prišla patronažka domov in smo ji povedali je bla skor užaljenauser posted image ah dej, poleti nisva smela s prvim ven 14 dniuser posted image kaj se jim lahko zgodi zavitim v takem dnevu?

IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

vam povem, kako sem zaposlila otroke? starejsi pestva malega na kavcu in se crkljata (mali je neverjetno miren pri njem), mala pa kuha vecerjo in je vsa ponosna (blitvo mece v lonec). in mami za pcjem. a ni fajn? user posted image

carica:)))

filisa vi se pa super rediteuser posted image
pa tud spite ponoči. ustaneš praktično 1x na noč? mi2 sva danes na cca 2h odkar je zaspal, vmes pa procedura dojenje + previjanje kako uro. podnevi podobno, samo da je meni lažje.

majabar zdržiuser posted image user posted image user posted image

srečno hitro čudovito vsem ki greste!
user posted image

< Sporočilo je popravil anju -- 21.10.2010 22:00:15 >

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 530
21.10.2010 22:08:10   
Pokora
Katis čestitke za Erikauser posted image  No, pa le ni tako maliuser posted image  Pa rojen v četrtek in na obletnico. Dobro ste tole spedenaliuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

pokora, lepa izkusnja! fajn obcutek, da stvari grejo same od sebe, ko hocejo, je res?

Ja res je! Ta porod mi je dal ful neke energije, ko je res vse šlo tako kot mora. Babca se je celo čudila ko sem se z masko bolj igrala kot jo v resnici uporabljala - po mojem sem jo imela samo za kake 3 popadke. In po tej izkušnji se mi porod sploh zdi hud čudež narave. Sem si pa, ko sem prebrala tvojo izkušnjo, prav želela česa podobnega. Očitno sem si tega dovolj želela, da je bila prošnja uslišanauser posted image

A tvoj ta starejši zna že malega tako držati da mu podpira glavico? Jaz mojemu raje malo pomagam tako, da jaz mali podpiram bučko.

Tinaaleks, od osmih do treh!!! Uh user posted image user posted image  

Meni je pa tako hudo! Sem se zdrla na malega čisto brez veze. Je zdaj malo neposlušen - vse mu je treba 5x reči, se vidi da ga je vse skupaj zdrmalo. Prideta zvečer z možem domov, mu rečem naj sleče bundico in si gre roke umit. On pa kar kolovrati okoli mene in kavča. Sem imela zraven kavča polhen kozarec in itak ga je prevrnil. Sem ful zavpila na njega naj si gre že umit roke in naj začne ubogat (u bistvu pa bila jezna sama nase ker sem tam pustila kozarec). Mi je bilo takoj hudo, grem za njim v kopalnico. Stoji pri bideju, si umiva roke in čisto tiho joka. Sva potem jokala oba, se pogovorila, pomojčkala, sem se mu opravičila, ampak meni je še vedno tako hudo!!! user posted image  Se moram čim prej naspati da ne bom še kdaj takole explodirala.

Majabar prekrižaj noge, naj mali še malo počaka. Če se mu pa mudi, pa srečno!

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 531
21.10.2010 22:15:03   
Pokora
Anju, ja nama se je res vsedlo to ime. Je pa meni ime Rita tut ful všeč, samo zaradi pomena tu, je moj takoj rekel ni šansuser posted image  So pa že problemi z imenom - so pri malemu v vrtcu vsi narisali risbico za Bino, potem pa vzgojiteljici narišeta prvo stran in sta napisali da je Albinauser posted image  Zdaj pa ne vem a naj ju prosim naj popravita, ker bi rada mali to spravila, al naj pustim tako kot je...

Dobro bi nonota, če bi dala malemu Bine imeuser posted image

Za vsrkanje železa sem se pa spomnila da sem pridno hrčkarila in imam borovnice v skrinji. Bom mal pokombinirala.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 532
21.10.2010 22:17:20   
anju
user posted image Pokora, oprosti ampak si me spravila v jok... čeprav ti zdaj bolj trpiš, ...tisto - tiho jokauser posted image vsi se mormo navadit, sej bo!

naš mulček noče vzet Vitana v naročje, se kar odmakne. poboža ga, mu da lupčka, pest po prijateljsko (je hitro pogruntal da user posted image rad pestke stiskauser posted image ) in pravi naj bo tiho, da ne sliši kadar gleda risankeuser posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 533
21.10.2010 22:50:27   
BRinME
čestitke vsem novim mamicam...user posted image user posted image user posted image
Ko sem prebrala da je Jana84 rodila, me je kr malo stisnilo, k sva mele na isti dan PDP...user posted image in sem se začela zavedat, da se res bliža dan D
Zdaj nas je pa res že malo v enem kosu...user posted image

Glede železa...mi je rekla v lekarni, da je najboljše, da pijemo sirup na tešče, in da naj potem ne pijem mleka, čaja in kave, ker zavira učinek...pa ravno to ponavadi pijemo zjutraj...user posted image Tako da zdaj popijem malo soka.

Danes sem bila kar pridna...sva s taščo oprale vse zavese, obesil jih je moj user posted image ...pol sem pa vse pajke posesala in obrisala okna...tko da sem kar fejst zmatrana.user posted image
In sem zaenkrat še v redu, nič me ne boli, edino včasih mi trebuh malo otrdeva...saj sem že pred dnevi napisala, da name ne učinkuje nič, kar naj bi pospešilo porod...pa sem hodila gor in dol po stopnicah, brisala okna, sesala, user posted image ...očitno mojega user posted image ne bomo zbezali predčasno ven...user posted image
Moj user posted image da bomo rodili v soboto...bomo videli če ima prav...user posted image

< Sporočilo je popravil BRinME -- 21.10.2010 22:51:40 >

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 534
21.10.2010 23:18:22   
lija30
vprašanje glede celjena popka pri novorojenčku-Val je star dober tede in danes ko sem ga previjala sem na plenički opazila kri-Očitno je pritekla iz popka.Popek drugače  zgleda lep le znotraj ima še hrastice.Sedaj ne vem ali se je podrgnila kakšna hrastica in je od tam pritekla kri?
Ima katra podobno izkušnjo?

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 535
21.10.2010 23:24:19   
anju
hm, ne vem. pri našemu pride včasih krvavo, samo popek še ni odpadel. kot razumem pri vas je? ma pomojem ni nič takega, sploh če so še krastice.

joj js čakam da se zbudi da ga nahranim in previjem pa greva pol spat, on jo pa vleče... evo gauser posted image

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 536
22.10.2010 0:14:46   
majabar
Pa sem s pregleda. Naslednji pregled imam 29., torej na rok. Takrat mi povedo, ce pocakamo se 2 ali 3 dneve, ali pa takoj sprozijo popadke. Tu se ne caka 14 dni po roku. Torej bom zagotovo v 10ih dneh mamica:).
katis, cestitkeuser posted image user posted image !!
Odstevam, se 29 ur:)!!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 537
22.10.2010 0:52:56   
majabar
BRinME, a to soboto ali naslednjo? Jaz sem tudi za to soboto. Vedno bolj sem optimisticna, da mi bo uspelo pocakati dragega. Sva prej govorila in je rekel, naj en sladoled pojem zanj, ve, da ga obuzujem. Zdaj sem pa sama doma pri starsih in nimam kljuca in ne morem ven! Sladkarij doma nimajo, sem si pa eno vroco cokolado naredila in pojedla kos kruha:).
Na pregledu smo poslusali srcek, izmerila mi je pritisk, FS se je v 2 tednih povecal za 2cm, teza v 2 tednih za 1kg, v prejsnjih dver ravno tako. Torej vse OK!

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 538
22.10.2010 7:49:55   
anju
jutro

hja naš user posted image že prav dobro ve da je sploh ponoči, ko se peč ugasne, najtoplejše pri mami... pa si že mislim da ga kaj črviči ko začne stokat in cvilit v posteljici, ko ga dvignem pa tako čudežno utihne. hm, sej vem da je tole vprašanje malo zgodaj za 10 dnevnega dojenčka, ampak.... user posted image kako naj ga ne razvadim user posted image

in še nekaj, nazaj se mi steguje. kako ste ve s pravilnim handlingom? tisto knjižico imam, a ima katera bolj natančno dvigovanje, obračanje, previjanje, polaganje, nošenje...user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Pokora

So pa že problemi z imenom - so pri malemu v vrtcu vsi narisali risbico za Bino, potem pa vzgojiteljici narišeta prvo stran in sta napisali da je Albinauser posted image  Zdaj pa ne vem a naj ju prosim naj popravita, ker bi rada mali to spravila, al naj pustim tako kot je...

js bi pustila, saj bo zanimivo Bini, ko ji boš povedala... samo vzgojiteljicam kar povej, da je Bina ne Albina.

majabar user posted image

< Sporočilo je popravil anju -- 22.10.2010 7:51:56 >

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 539
22.10.2010 7:53:35   
kpmk
majabar-super za mere..joj sedaj pa že pošteno odštevaš dneve, se mi zdi super da ne čakajo 14 dni tako kot tu, no včasih tudi pustijo čez rok 16 dni user posted image  

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 540
22.10.2010 8:04:10   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: lija30

vprašanje glede celjena popka pri novorojenčku-Val je star dober tede in danes ko sem ga previjala sem na plenički opazila kri-Očitno je pritekla iz popka.Popek drugače  zgleda lep le znotraj ima še hrastice.Sedaj ne vem ali se je podrgnila kakšna hrastica in je od tam pritekla kri?

Ojla! KOt večina novemberk vas spremljam.. pa tukaj lahko pomagam... JAp verjetno je iz krastice.. Pri našem Petru je popek bil kot so rekli" nekoliko bolj debel" in je celil cele tri tedne. Vsake toliko je na plenički bila sled krvi.. Mi je patronažna takrat rekla, naj dam preko popka en zloženček, da ne pride tam ravno rob pleničke... Saj bo hiter suho. Ne sme pa bit ful krvi, ti sledovi so pa normalni...

Anju ne vem, pravijo, da tako malega ne moreš razvaditi... A ima dudico? Mi smo našega zavijali v bubo (s tetra pleničko), ker je imel izrazit Morojev reflex (tisto ko zakrili z rokami) in je ful pogosto sam sebe zbujal.. potem, ko smo ga zavili pa je bilo ok.... Očitno je imel preveč prostora, ki ga ni bil vajen...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 541
   [Brisano sporočilo]
22.10.2010 8:19:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lija30)
  Neposredna povezava do sporočila: 542
22.10.2010 8:28:28   
luna_25
anju sem šla včeraj že počasi spat tako da sem danes vidla da si mi poslala tel. Hvala in upam da te kmalu obvestimuser posted image .
Zdaj pa šibam na pregled pa da vidimo kako in kaj bo. Fajn boditeuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 543
22.10.2010 8:34:28   
tybysy
Jaz sem tudi še tukaj - 2 v 1. Zdaj grem na kontrolo v P (5 dni čez rok), a saj itak nič ne dogaja user posted image
Včeraj sem bila na nogah od jutra do večera. Naredila dva enourna sprehoda, pospravljala (hiša že dolgo ni bila tako čista), kuhala, ali pa samo hodila gor in dol. Cel dan s enisem usedla, razen za kosilo. Nič. Sem mojemu rekla, da bom šla kar k sosedom na trampolin skakat, da se bo user posted image bolj dol spustila. Pa pravi "nič ne bo pomagalo, ker se z majhnimi rokicami za rebra drži". No, vsaj nekomu je še do smeha. Meni ni več, ker so se mi začeli grdi porodni scenariji po glavi vrteti - umetni popadki, počasno (ne)odpiranje, user posted image se ne spusti,...

Neposredna povezava do sporočila: 544
22.10.2010 9:07:56   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo

IZVIRNO SPOROČILO: lija30

naš je rojen 1. oktobra, pa mu je šele včeraj nehalo vn tečt (popek mu je odpadel pred 10mi dnevi)....patronažna mi je rekla, da nekaterim lahko teče ven cel mesec.

moj primer: nam je odpadel že v P. in še vedno ni ok (rojena 29.9.2010)

Neposredna povezava do sporočila: 545
22.10.2010 9:14:22   
mamamajča
Dobro jutro!

Komaj živa si odtrgam malo časa, da vas preberemuser posted image Sicer mi pa maladva oba spita, tako da bi lahko imela malo pavze, ampak tu je še nekdo za spedenat- hrček. Hudo, kletka čaka na čiščenje, meni se pa kar ne dauser posted image

Pokora, če te kaj tolaži- jaz sem se že prvi večer, ko sva prišla domov, tako zadrla na starejšega, da je kar obstal, sama sem pa padla v jok. Ker je tako zahteven, in isto kot tvoj- mu rečem, naj si obleče pižamico, pa stoji in me gleda. In mu moram ziher vsako stvar 4x ponovit.
No včeraj je nenormalno iskal pozornost, ampak na srečo na pozitiven način, tako da se je moral en ves čas, ampak res ves čas ukvarjat z njim. Pa smo gledali knjigice, pa sestavljali, pa svašta. Ni pa mel izpadov, le jokal bi nonstop.

Ful me je prav stisnilo ob eni njegovi izjavi in še vedno mi je hudo, ker ne vem, kaj ta mala gavica razmišlja- sva se nekaj cartala, 100x me je vprašal,če ga zdaj že lahko dvignem, pa je bil vesel, ko sem rekla da ja... no, in ga potem vprašam "kdo je moj najljubši fant" in mi odgovori...."Brin...."user posted image
Brez premisleka, kar samoumevno mu je, da je zdaj dojenček najbolj moj.... se mi je tako zasmililuser posted image

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 546
22.10.2010 9:19:23   
mamamajča
popek-  prosim, pomagajte mi. A to odpade kar samo, s tisto plastiko vred? Sploh ne vem, kako to zgleda, ker sva s prvim že v P imela čist suhega in zrihtanega (je mel čist tanko popkovino).
Danes zjutraj pa previjam tamalega, odvežem bombažno pleničko, pa mi tisto pade venuser posted image
Malo sem prestrašena, ker ne vem, če je tako prav ali ne..... Saj pride danes že patronažna, upam, da je ok...

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 547
22.10.2010 10:10:13   
Roberta69
Čestitke Katis in če sem kakšno mamico spustila user posted image !

Anju, če se zvija nazaj, ga probaj čim bolj naštimat v zravnan oz. lupinico položaj, se pravi mu glavico kar dobro drži, pa ne toliko na vratu, ampak tudi kar na koncu, da ga res spraviš v lunica položaj in čim več naj leži, ne ga nosit pokonci. Sinček luštkan, vreča za lupinico pa tudi kjut user posted image .

Joj, mene pa kar zmrazi, ko pomislim, da bom morala res zdaj en dan kar rodit user posted image in si sploh ne predstavljam, da se bodo kar popadki začeli ali voda odtekla ali kaj user posted image . V nedeljo zvečer se grem pokazat v P, ampak bom kar čakala na naravno, rok je pa itak šele v sredo.

Moj sinček ima zadnje čase itak neke take izpade, ki me kar na rit vržejo, ampak mislim, da ob dojenčku ne bo nič slabše, mislim celo, da bo mnogo bolje user posted image , se mi zdi, da se res veseli družbe, škoda edino, da se ne da kakšnega leta in pol kar preskočit user posted image .

No, dajte kakšne fotke vaših novih malčkov nalimat user posted image .

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 548
   [Brisano sporočilo]
22.10.2010 10:35:55   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Roberta69)
  Neposredna povezava do sporočila: 549
   [Brisano sporočilo]
22.10.2010 10:46:33   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?