|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 III.del
21.10.2010 8:27:28   
3x mami
ooo, kako lepe novicke ze zgodaj zjutraj. bravo, pixieM in jana84 user posted image user posted image user posted image

anju, jaz pa vcasih razmisljam, ce bi sla se kaj naprej, ampak ti povem, da so mi knjige in ucenje za izpite zdaj cisto drugi planet. dvomim, da se bom kdaj spravila. se za kak dodaten certifikat delat ni energije... tako da ce ti uspe, sam kapo dol. tako kot m&a!

sadje. ja, ga jem. sveza jabolka, kakiji in tudi grozdje (kak kos na dan). vse domace. sem pa zacela postopoma, da sem vidla, kako reakcijo ima mali. pa je zaenkrat nima. zato po malem jem tudi zeleno solato, paradajz, korenje (spet domace). bomo videli. ce ga bo zacelo motit, v trenutnu preneham.
je pa prvega fajn zvijalo, tako da si take hrane skoraj leto nisem privoscila...

(odgovor članu smarnca)
Neposredna povezava do sporočila: 476
21.10.2010 8:30:14   
luna_25
Bravo Jana84 in čestitkeuser posted image user posted image user posted image .
Evo seznam nosečk se zmanjšuje, tako da nas ni več dosti k smo še 2v1. Mogoče bo pa nam, ki še čakamo pomagala kaj  polna lunauser posted image .
Mene so včeri spet napadli popadki, podobno kot zadnjič, samo da niso tako boleli. Najbljižje smo bili le na 10 min na pogosteje jih pa ni in ni hotlo bit. Seveda so se do večera umirili in danes je tako kot da ni bilo nič edino otrok je pa aktiven na vse strani.
Tako da sem si danes zadala, da bom mal pospravla po stanovanju, mogoče kaj pospešimuser posted image . Gin mi je na prejšnem pregledu rekla da se ne vidimo več na naslednjem pregledu in to je jutri pa da vidim če bo imela pravuser posted image .
Zdaj pa šibam pospravljat pa da vidimo kaj bouser posted image .

(odgovor članu smarnca)
Neposredna povezava do sporočila: 477
21.10.2010 8:48:24   
tybysy
Čestitke pixieM in jana84!! user posted image user posted image

Seznam se kar krajša. Pa kaj bom res med zadnjimi? Na koncu pristala na umetnem sproženju poroda?? Druge imate vsaj kakšne lažne popadke, otrdevanje, izcedek... pri meni pa nič user posted image   Mogoče bo pa tudi mene kaj luna potrkala user posted image

(odgovor članu luna_25)
Neposredna povezava do sporočila: 478
21.10.2010 9:26:08   
anju
jutro

nosečke kako zdaj za sporočanje novičkuser posted image če želite meni poslat sms o rojstvu mi pošljite zs, da vam posredujem tel.
sem pa že jani pisala da upam da bosta čimprej doma, da bo tu vse po staremuser posted image

3x mami nobena konkretna odločitev ni padla glede študija, samo razmišljanje, ker verjetno bi imela na porodniški še največ časa za to...
kdaj bojo naši otroci rabili največ financ? ja na faksu, šolnine če bojo... pa bivanje stane čisto preveč. za marsikoga je velik zalogaj že šola v naravi v oš...

ponoči sva se imela pestro, no so vsaj prsi mehkejšeuser posted image

Pokora tudi meni so te komprese multi mam zelo pomagale. zato jih imam v rezervi tudi tokrat.

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 479
21.10.2010 9:49:43   
3x mami
anju, saj nimam obcutka, kaksni so potem stroski - prehrana v soli, aktivnosti, izleti... sam pri nas v vrtcu vidim, dda so male stvari za nekatere lahko ze zalogaj...
v vrtcu pa imajo vsako leto manj denarja, in vsako leto crtajo kako aktivnost. pa nic posebnega, ampak ogled lutkovne predstave v sosednjem kraju, en izlet z busom na leto... a je tudi drugje tako? meni se zdi to zlo zalostno, da sparajo na takih malih stvareh, ki otrokom pomenijo veliko. kdo ve, kako je potem v soli...

user posted image , kar pogumno, vsaka pride na vrsto! user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 480
21.10.2010 10:05:00   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: katis
nika1 - bravo za lep poroduser posted image . In vem, kako jih je gledat pod lučko. Smo punce pol govorile, da jih pošiljamo na Havaje, da nam je bilo mal lažje pri srcu...

Meni ga ni bilo hudo dat za 12 ur pod lucko, sam so mi pa res prvic solzice prisle, ko sem ga sla tja pogledat. Kako je izgledal nebogljen, me je kar stisnilo... Pa se mi sama lucka ni zdela nic hudega...

Katis meni tudi ful pase hodit pa se zarad pritiska ne upam, ker mi ga takoj pozene user posted image . Pa taaakooo bi pasal sprehod po zraku. Sem razmisljala da bi kar aparat s sabo vzela pa ga sredi sprehoda merila user posted image .

pixieM vse najboljse za rojstni dan tebi in Marku user posted image user posted image user posted image user posted image

A dej no jana et tu user posted image cestitke tebi in Lukcu user posted image user posted image user posted image user posted image

Pri meni nic posebnega, vceraj sem imela malo vec laznih popadkov, noc pa mirnejso kot prejsnje dni. Sem se sicer zbudila ob treh z bolecim trebuhom ma manj bolecim kot prejsnje noci. Ma je ful bedno tole cakanje, dobesedno ne delam nic kot cakam popadke, ne vem kaj pupa se caka... Njej je tudi ze zelo pretesno.

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 481
21.10.2010 10:09:56   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: pixieM

pozdravljene. Samo na hitro: danes 21.10. Na moj rojstni dan sem postala mamica fantku po imenu Mark. Vse ostalo vam naknadno sporocim.

o kok lepo!!!!!!! Bravo mamici, atiju in Marku user posted image user posted image user posted image  res lepo darilooooouser posted image user posted image user posted image

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 482
21.10.2010 10:10:44   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: anju

jana84 sporoča

Ob 3.40 je prijokal na svet naš sinko LUKA. Težek 3440g in dolg 53cm. Vsi smo ok. Mama Jana, tata Ivo in Luka, Jakob je pa itak fajn.

iskrene čestitke vsem  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 483
21.10.2010 10:15:24   
Tiamo
ČESTITKE VSEM!!!!

A bom sama ostala tukaj na temi oktobrk user posted image Dogaja se pa e nič....

Kok nas je še v enem kosu?

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 484
21.10.2010 10:32:43   
Najki
Ti pa jaz user posted image , pa luna, tybysy, roberta... Uf zdej bi rable jano za na spisek pogledat user posted image .

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 485
21.10.2010 10:36:35   
sasadejan
ČESTITKE pixieM in jana84 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pixieM - vse najboljše za rojstni dan. Najlepše darilo pa si si poklonila kar sama. Kok lepo še enga markca imamo user posted image

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 486
21.10.2010 12:06:41   
3x mami
Tiamo, ne skrbi, saj smo se vse tukaj user posted image cakamo, da vse rodite, da se selimo skupaj na novo temo...

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 487
21.10.2010 12:26:58   
Roberta69
O ho ho, ste kar zašibale user posted image , čestitke Ursae2, Pixie M in Jana84, uživajte vsi po vrsti!

Mene še nič ne grabi, je pa moje počutje občutno slabše kot v prvi user posted image - zdaj sem bolj taka zares nosečniška user posted image , v smislu, da se v postelji oz. ko ležim res fuuul težko obrnem, da me ne bi vsaj kakšna kost ali kaj podobvnega ful zabolela, se moram obračat tako, da pokrčim noge k sebi, pa ko vstanem sem vsaj za nekaj sekund deležna bolečin, ap zmanjkuje mi energije za malega (ampak za to je po malem krivo tudi vreme - letošnja jesen je bil apa res čisto brezvezna, pa bi bila lahko tako lepa) skratka, bog mi pomagaj, če bom po porodu tut taka zakrnelka user posted image . Mi je pa kar bed, ko pomislim, da bom morala spet roditi, si sploh ne predstavljam in me je na trenutke kar strah, ko bi vsaj lahko z user posted image zamenjala user posted image . Po drugi strani se pa veselim, da bom imela spet kar enega user posted image ...

Tiste, ki ste postale ta drugič/tretjič mamice, a je dovolj ljubezni za oba/vse tri user posted image . najbrž so to spet eni čisto posebni občutki user posted image .

Jaz se pa kot nora nalivam s svežim, domačim, nezavretim jabolčnim sokom, pa kostanje bašem, velike sklede solate, skratka pripravljam se na sadno  ter zelenjavno sušo user posted image .

Majabar, jaz nikoli nisem umivala bradavic, sem bila pa glede čistoče rok in okolice kar pedantna, ampak tokrat ne bom... zdaj ko imam že enega škratka, bi se mi zdelo to čisto obremenjujoče za vse... tudi njemu sem kaj kmalu pustila, da je prijemal in lazil povsod (nikoli nisem bila ena tistih mam, ki bi se jezila, če je umazan, če se uleže na umazana tla, če se dotakne smetnjaka (oči je v tem primeru hud user posted image ) , jaz mu kar pustim, da raziskuje vse po vrsti user posted image in ni bilo nikoli nobene panike).

Tiste, ki še niste rodile, pa uživajte v teh "frej" dneh, saj porod bo zdaj, zdaj tu in potem za marsikaj ne bo nikoli več časa. Jaz moram reči, da so mi teli dopoldnevi kar sproščujoči, ker je bilo do sedaj 2,5 leti kar naspidirano, pa še dojila sem tako dolgo, da se mi je še bolj zdelo, da "ne morem nikamor". Jaz vsak dan kaj spedenam zase, za mulčka in za prihajajočega user posted image , pa vem, da bo zmanjkalo časa user posted image .

(odgovor članu orhideja80)
Neposredna povezava do sporočila: 488
21.10.2010 12:41:34   
anju
malo pozno tole objavljam, sporočilo od zjutraj

KATIS sporoča:

Včeraj zvečer sem imela razpok mehurja, ponoči je odletel še čep. Sedaj odprta 3cm in brez popadkov. Grem v porodno:) Držite pesti! LP oktobrkam!

upam da že cartajouser posted image

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 489
21.10.2010 12:46:39   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

Tiste, ki ste postale ta drugič/tretjič mamice, a je dovolj ljubezni za oba/vse tri user posted image . najbrž so to spet eni čisto posebni občutki user posted image .

ja, seveda je ljubezni dovolj. namnoži se tako kot družina. simpluser posted image mi se še spoznavamo in bolj natančno ne morem opisat...

3x mami v našem vrtcu hodijo na gledališki abonma. mislim da ga morajo starši plačat. ne vem pa če imajo organizirano kako predstavo tako v okviru vrtca, naš je zaenkrat še premali in nisem bila pozorna kako gre.

< Sporočilo je popravil anju -- 21.10.2010 12:48:18 >

Neposredna povezava do sporočila: 490
21.10.2010 12:47:47   
lija30
ČESTITKE VSEM NOVOPEČENIM MAMICAM!user posted image

Med te srečnice sem se 13.10 vpisala tudi jaz, ko je na svet prijokal Val, velik 51 cm, težek 3930g!Sedaj sva že domain se veselo crkljava!

Moja porodna zgodba:

v sredo 13.10. sem imela ob 8.00 zjutraj amioskopijo.Na njen ginekolog ugotovi,da je plodovnica že zelena in bo treba it rodit.Pošlje me naprej.Sledila je vsa papirologija, dali so mi klistir, potem pa sem skoraj dve ure čakala na prosto porodno sobo,saj je bila to jutro ful gužva v porodnem oddelku!Ob 11 so končno dali v porodno sobo, priklopili na ctg, in ker nisem imela čisto nič svojih popadkov, klju temu,da sem bila 2 dni čez rok, so sledili imetni popadki.Odprta sem bila samo 2 cm.Umetni popadki so se stopnjevali in pričeli nenormalno boleti, tako da sem ob 13 zahtevala epiduralno.Ker je bil anestezist na urgentem carskem rezu, sem morala na epiduralno čakat eno uro.Vmes je sledila izmena, in na srečo je ravno prišla v službo najboljša babca v porodnišnici:), ko me je pogledala je rekla,da sem se odprla samo 2 cm od 11 ure!Ob 14 sem končno dobila epiduralno, tako da je nehalo boleti!
Nato,pa smo čakali,da se bom dovolj odprla.Z babco sva se malo pogvorile, povedala sem ji,da imam zelo visoko dioptrijo, in ona je rekla,da bomo poskušali roditi z dihanjem in ne s potiskanjem zaradi dioptrije.Ob 19 zvečer sem bila končno odprta 10 cm, a kaj ko se otročičkova glavica ni spustila dovolj dol.In glede na mojo visoko dioptrijo, in stanjem da se je otročiček nekje zataknil in morabiti kar velik, so se ob 19.30 odločili za carski rez.Povečali so mi samo odmerek epiduralne, da nisem več čutila spodnjega dela, in meodpeljali v operacijsko.Mož je bilpri carskem rezu lahko zraven.Ob 20.13 je na svet prijokat Val.Za hipec so mi ga pokazali, nato pa je sinček skupaj z može odšel na tehtanje,...................Mene so do konca zašili!

Lahko rečem,da sem bila z vsem osebjem zelo zadovoljna!

Jaz teden dni po carskem rezu dobro okrevam, so mi že pobrali ven šive, tud boli me ni!

Me pa zanima koliko kaj krvavite/ste krvavele tiste, ki ste imele carski rez?

Neposredna povezava do sporočila: 491
21.10.2010 12:58:54   
anju
lija30 ČESTITKE za Vala!!user posted image user posted image

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 492
21.10.2010 13:12:52   
anju
lija30 lepo da imaš lepe občutke kljub CR. je kar hudo, ko ti po matranju rečejo, da bo treba carski. tako je bilo prvič pri meni, potem se je vseeno hitro mali čudežno spustil in kasiral velik hematom na glaviciuser posted image ampak jaz sem bila vesela, da ni bilo CR.
imate pa konkretnega fantičauser posted image

mi smo bili prej zunajuser posted image

user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 493
21.10.2010 13:20:17   
lija30
anju-vidim,da ste uživali na svežem zraku!Jaz tud že komaj čakam,da bova šla lahko kaj ven!

Tiste, ki ste imele carski rez, kakšne vaje ste kaj delala po njem, in kdaj ste zažele z vajami?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 494
21.10.2010 13:56:49   
luna_25
lija30 čestitkeuser posted image  si se pa kar fino namatrala. mi je bilo kar hudo k sem brala to, sploh to k se matraš skor cel dan pol pa naredijo še carski za piko na i. jaz vidim pri nas v sluzbi, k se punce matrajo in se ne odpirajo pa jih pustijo čakat pol jim gremo pa CR delat. k bi človek vedel pa da se takoj naredi CR pa je za otroka in mamo boljše.
anju lušen mali pikec...uzivajte še naprejuser posted image .

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 495
21.10.2010 15:11:59   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

Ljubezen se ne deli, se množi in je res!!!
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 496
21.10.2010 15:22:49   
majabar
jana, tudi tebi cestitkeuser posted image user posted image . Sem ponoci mislila nate, kdaj bo prisel ta dan, glede na to, da si bila toliko casa brez cepa, superuser posted image .
katis, vso sreco!!
Tiamo, se jaz sem z najvecjim veseljem se v enem kosu:).
lija, cestitke!!
anju, zelo lepa slikica. Daj, poslji mi svojo st. na ZS, da ti sporocim, ko rodim. Aja, saj bom itak pocakala se nekaj dni, ko pride Jana nazaj:).

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 497
21.10.2010 15:59:44   
orhideja80
jana84, pixieM & lija30 - čestitke!!!

Seznamček se res zmanjšuje, vendar imam tudi jaz občutek, da še ne bo takoj. Včeraj sem govorila s sestro in je rekla, da pozna same take, ki so rodile tudi do 14 čez rok...upam, da pri meni ne bo tako!

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 498
21.10.2010 16:22:35   
Pokora
Jana ičestitke za Luka! Zdaj se boš verjetno malo umirila in upam da bojo zdaj drugi tebe razvajali z raznimi kosili in podobno!!!

Pixie čestitke za Marka in dvojni rojstni danuser posted image  
Lija čestitke tudi tebi za Valauser posted image  Kapo dol, dobro si se držala!!!

Katis, drži se. U bistvu upam da je že za tabo!

IZVIRNO SPOROČILO: anju

Pokora vse lepo doma!

pogrešala sem te:)

A veš da jaz tudi tebe tačas ko si bila v Puser posted image  Ti, sam našega imena si se pa sigurno zelo razveselila, kajuser posted image user posted image user posted image

Smarnca in Anju hvala za nasvet za te komprese. Bom mojega še danes poslala ponje. Joj sem pa od prvič pozabila kako to boli. No spomnim se da boli, samo ne da tolk...

Da vam povem kako je potekal moj porod:
V petek sem imela cel dan po malem krče. Tudi CTG jih je lepo zaznaval. Odprta nisem bila še nič. Zvečer so se krči umirili, z mrožem sva šla na sprehod in okoli pol noči spat. Ene 20 čez polnoč me je pa nekaj na pol zbudilo (po mojem popadek). Za tem sem začutila da se mi je nekaj vlilo. Sem mojega hitro poslala po eno brisačo, da ne bi bilo vse mokro. No pa voda ni šla vsa na enkrat, je bila pa že zelena. Sem se stuškala in sva se odpravila. V P me je babca pregledala in sem bila še vedno zaprta, popadki pa že kar močni. Med klistiranjem sem popadke že fino predihavala. Ob prihodu v porodno sobo ob 3:30 sem bila odprta že 3 cm in popadki so se še kar stopnjevali, ter pošteno boleli. Ko sem bila odprta 4 cm sem dobila masko. Kmalu za tem je pa prišla babca, se vsedla na posteljo, malo poklepetala z mojim, potem pa vprašala če bomo rodili, al bomo čakali drugo izmeno. Pa sem jaz rekla da bomo kar rodili, ker me že fino dol tišči. Moram povedati da je bila babca tako mirna, tako na izi da me je prav pomirjala. Tako lepo me je vodila, da kapo doluser posted image  Je rekla prav, potem pa kar dajmo. Obrnila sem se na hrbet, dvignili so mi posteljo in babca je rekla da naj naslednji popadek kar pritisnem. Sem finooo pritisnila in glavica je bila zunaj. V naslednjem popadku, ob 5:55 pa še cela naša Bina. Babca mi je krasno mirkala presredek, tako da se nisem nič strgala in niti rezana nisem bila. Po porodu sem sicer izgubila veliko krvi (temu primerno mi je padlo železo), ker se maternica ni lepo krčila. Po injekciji za krčenje se je uredilo tudi to.
Porod je bil v primerjavi s prvim zelo lepa izkušnja. Ni bilo nobene naglice, v porodni samo mi2 z možem, babca in še neka pomočnica ki je Bino zadrževala da ni zlezla nazaj v trebuh. Nobenega skakanja po trebuhu, nobene panike, vse tako mirno, da je bilo že prav kičasto. Tako je babca rekla - da sem imela kičast poroduser posted image

Anju a vi ste šli pa že kar venuser posted image  Kera štručka malauser posted image  Men je danes patronažka rekla da naj še kak teden počakamo, pa ko bo kak tak lep dan kot danes naj pa kar gremo. Komaj čakam!

Tole tako dolgo pišem da joj. Tačas je šel mož že v lekarno in zdaj že zdravim bradavice s temi kompresami. Upam da bojo čim prej nucale!!!

user posted image Ima katera idejo kaj pojesti zraven doze železa - da ima veliko C vitamina, pa da je "dovoljeno" zaradi dojenčka?

(odgovor članu orhideja80)
Neposredna povezava do sporočila: 499
21.10.2010 16:47:07   
luna_25
Pokora lepa porodna zgodba zdaj pa še bradavice poštimaj pol pa uzivanjeuser posted image user posted image .

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?