|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 III.del
20.10.2010 18:46:51   
orhideja80
Caroline in 2ursae - ČESTITKE za MALI ŠTRUČKI.

Pa je le eni uspelo rodit na tak lep datum user posted image

Melita73 - user posted image  samo da se je vse dobro izteklo.

Najki - mislim, da tvoj pritisk še ni kritičen, kljub temu, da si prej imela nizkega. No saj boš videla, kako se boš počutila in če bo še naraščal. Meni je G tudi zagnala paniko (da bi blo pametno čimprej rodit), potem pa so me v P po preiskavah poslali domov. Doma si merim in imam tudi nižjega kot pri G (sindrom bele halje user posted image ) Sem govorila z eno kolegico, ki je imela pritisk 170/105 pa še kup drugih zadev, da so ji sporožili porod. Ne sprožijo tako hitro poroda, če so ostali izvidi kolikokor toliko ok.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 451
20.10.2010 19:14:17   
majabar
3xmami, hvala;)!
Pred nekaj meseci sva oba govorila malemu, naj se rodi 20.10. Ko sva izvedela, da gre v Mahiko, sva spremenila na 26.10. Ocitno ze uboga in ze stevike pozna. Bo tak, kot mamica, ki se nikoli ni igrala s punckami, ampak je raje racunala:).user posted image

(odgovor članu orhideja80)
Neposredna povezava do sporočila: 452
20.10.2010 19:22:06   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: anju

IZVIRNO SPOROČILO: BRinME

Saj res...kako pa v porodnišnici gledajo na partnerja, če je prehlajen? Je boljše če ga ni zraven verjetno? Upam, da moj user posted image še malo počaka, da tatko ozdravi, da bo lahko zraven...user posted image

mu dajo maskouser posted image

moj je sam zanjo prosil, ker je nekaj smrkal in so mu jo potem dali

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 453
20.10.2010 19:56:46   
majabar
Kje pa je spet BLOOM?

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 454
20.10.2010 19:58:03   
mamamajča
Punce, povejte mi, kako ste kaj s krči? Kdaj se sploh začnejo, če se?
Mene je tako strah tega, taprvi jih ni mel.
A pa ful pazite, kaj jeste?

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 455
20.10.2010 20:00:44   
anju
majabar tudi jaz ne umivam bradavic pred vsakim dojenjem, čeprav tako pišejo in pravijo. mislim da se jih s tem izsušuje. sem pa malo mahnjena na čistočo rok. prvič sem delala isto. je pa zanimiva razlika, prvega ni motilo nič, ta se pa kar skremži vsakič ko zagrabi, verjetno je malo kislo od razmazanega mlekcauser posted image mi jih zdaj skoraj ni treba negovati, mazati pa to, so od prej zgleda dovolj utrjene. prvič sem jih 2x dnevno mazala z lanolinom, mogoče, verjetno se dobi v Kolumbiji, tako preventivno. nikoli nisem imela večjih težav. pa pravilno pristavljanje in odstavljenje. nastavkov pa nisem poskusla.
kar se tiče podobnosti med aktivnostjo v trebuhu in potem, ne vem, samo to da ima kak dan bolj zaspan, kot ga je imel v trebuhu in sem čakala da se premakne zdaj čakam, da mi sprazni prsiuser posted image

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 456
20.10.2010 20:01:54   
sasadejan
mamamajča -  mi jih že imamo, bo imel pa jutri mali 2 tedna. Jaz se samo sladkarijam in oreščkom izogibam. Ostalo pa mi je bilo rečeno, da naj kar jem. Sem pa dokaj zbirčna, tako, da sveže zelenjave že tako ne jem.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 457
20.10.2010 20:03:58   
anju
mamamajča je lepo doma?user posted image
js ne jem svežega. mene tudi zanima kdaj se začnejo krči, tako "po knjigah"? se jih tudi malo bojim...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 458
20.10.2010 20:10:40   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

anju, tako hitro pozabis, ja, sam so pa druge stvari, ki so tudi lepe... lahko se potolazis, da boste mogoce narocali se kako puncko. mene stisne misel, da verjetno ne bomo vec zibali. in pri 28ih letih reci 'nikoli vec nocseci' se mi zdi tako... zalostno... kaj pa vem, razum in srce pac ne gresta skupaj...

veš porod je bil tako lep, da sem si tokrat po njem rekla škoda da nimava boljših služb saj bojo ti otroci enkrat kar zalogaj... danes pa razmišljala kaj ko bi vendar končala faks, samo še vedno ne vem kako boljšo službo bi upala dobit s filozofijo. sem jo tako na privat vzela že kmalu med študijem.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 459
20.10.2010 20:24:15   
3x mami
koliko pa ti se manjka do konca? jah, filozofija je bolj neugodna za sluzbo, si predstavljam. verjetno bi morala prej gledat na svoje pretekle izkusnje.

kdaj pa mislis, da postanejo otroci zalogaj? po moje nekje v srednji soli (aktivnosti in to) in potem faks, sploh ce bodo takrat kake solnine. prej se po moje da marsikaj skvackat...

jaz pa priznam, da jem vse tako, kot med nosecnostjo. izogibam se alergenom, cokoladi, zacimbam. ostalo jem vse. sam se fizola nisem probala...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 460
20.10.2010 20:31:04   
anju
bi mogla poklicat, ker je bolonjski sistem zdaj. ma sem razmišljala da bi lahko zložila voljo za prvo bolonjsko stopnjo. nameravam malo poklicat v teh dneh. po prejšnjem programu mi manjkajo izpiti za cca 1 letnik. ampak smetanca, taka ki je še brat ne znam. sej ponavadi pri marsikakem avtorju rabiš se "spoznat" da ga tekoče bereš, pustimo razumevanje... smetanca. ko padeš notri je pa krasno... jah, če bom še kdaj. so se tud ene gonilne avtoritete upokojile medtem.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 461
20.10.2010 20:40:33   
orhideja80
sasadejan & 3 × mami -  a sadje tudi jesta? Ker mene že sedaj malo skrbi, s čim bom nadomestila sadjeuser posted image , saj ga imam neizmerno rada.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 462
20.10.2010 20:48:32   
sasadejan
Jaz jem banane, jabolka pa v kompotu. Drugega sadja pa ne jem user posted image

(odgovor članu orhideja80)
Neposredna povezava do sporočila: 463
20.10.2010 20:51:18   
Pokora
Čer punce!

Da se vam na hitrco javim.

Najprej čestitke vsem novopečenim mamicamuser posted image user posted image user posted image

Mi2 z Bino sva včeraj prišli domov. Porod je bil hiter in lep (no brez bolečin ni šlo). Pridno se dojiva - naval mleka sem dobila že prvi dan (so se vsi čudili) in mala ful poje. Bradavice bolijo za ponoret - leva je že vsa v hrastah. Se pa od poroda še nisem naspala ker je Bina očitno že zamenjala dan za noč...

Tačas ko me ni bilo ste načvekale ohoho, tako da upam da se čim prej prebijem čez napisano.

Toliko za enkrat!

Aja, punce ki ste še 2v1, želim vam, da gre čim lažje in čim hitreje! 

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 464
20.10.2010 20:54:11   
sasadejan
Pokora -  dobrodošli doma user posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 465
20.10.2010 21:03:53   
katis
nika1 - bravo za lep poroduser posted image . In vem, kako jih je gledat pod lučko. Smo punce pol govorile, da jih pošiljamo na Havaje, da nam je bilo mal lažje pri srcu...

uf Najki, pritisk? Sej moj normalen je tud tam nekje, kot tvoj (kljub vsem kilam viška, ki jih imam). in ja, men tudi nekaj raste - danes že cel dan mal više, do 146/87 sem prišla. Če bo enkrat spodnji čez 90 moram itak takooj nazaj, predpisano pa imam 3x merjenje dnevno. Sem si ga pol kar na 2 uri merila, tako kot v bolnici, ker sem imela najvišji pritisk že danes dopoldan.
Se mi je pa potem čez dan poleg kake pikice krvi začelo mal v trebuhu bolj dogajat, pa mal zvijat na 15 minut, pa je pol spet pojenjal...  mi pa trebuh tudi cel dan bolj otrdeva, kot pa ponavadi. Pa kar nekak mi hodit paše. Bi se kar po stanovanju sprehajala.

Svoje pleničke v porodnišniciuser posted image . Pa sej so mal *** pismo.Sej vsi enako plačamo za zdravstvo. V CE smo imele vse tam, od vložkov, pleničk, kremic za ritke...

sasadejan - bravo za Markija in pridobivanje teže. Super!user posted image user posted image

joj Melita73, samo da ste sedaj v redu! Mene tudi malo skrbi, ker ima tudi ta naš v tej nosečnosti ovito popkovino okrog vratu, tako kot jo je imel prvi. In njemu je tudi padel ful utrip in HB
sem lahko potem kar začela pritiskat in je bil takoj zunaj. Ni čisto takoj zajokal in so mi ga po par minutah odpeljali - sploh ne vem, kaj so vmes počeli z njim. So mi ga pa čez kako slabo uro pripeljali nazaj, da smo se še cartali v porodni, dokler je meni infuziaj tekla..

2ursae - čestitke za Lučko! Velka babnca!user posted image user posted image

mamamjča -uživajte doma! Krči - najpogosteje se začnjeo okrog 3.tedna in izzvenijo do 3.meseca. Fantki so jim bolj podvrženi. Ampka, vsak je lahko zgodba zase.

Pokora - dobrodošle doma in crkljajte se!

No vmes so me pa klicali in spomnili, da so naš ta prvi in oba bratranca rojeni na četrtke. Tako zdaj vsi pričakujejo, da bo kar jutri padel ven. Jaz pa še ne bi jutri, ker imava z mojim ravno obletnico poroke in greva mal ven jest. Pa še škorpijon ne bi biluser posted image . Je pa prvi rojen na obletnico zaoke. Bi bil res hec, če bi bil ta na obletnico poroke user posted image user posted image . Kaj pa vem. Jaz bi šla v petek popoldan rojevat user posted image . Pa da pol moj šele po praznikih očetovski dopust štartauser posted image

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 466
20.10.2010 21:54:21   
anju
Pokora vse lepo doma!

pogrešala sem te:)

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 467
20.10.2010 21:57:00   
majabar
Nisem povedala, da danes mineva točno 1 leto, odkar sem prišla 1. v Kolumbijo, torej danes praznujeva obletnico, a zal vsak na drugem koncu Latinske Amerike.

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 468
21.10.2010 2:26:24   
pixieM
pozdravljene. Samo na hitro: danes 21.10. Na moj rojstni dan sem postala mamica fantku po imenu Mark. Vse ostalo vam naknadno sporocim.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 469
21.10.2010 4:05:08   
majabar
pixieM, mi je v čast, da sem prebrala prva. Čestitkeuser posted image user posted image . Aja, pri nas je še 20.10.:). Malo heca. Zelo sem vesela za vas, uživajte!! user posted image

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 470
21.10.2010 6:37:00   
luna_25
PixieM čestitke za Marka....Pa vse najboljše za rojstni dan,pa še najlepše darilo si dobilauser posted image . Veliko crkljanja vam želimuser posted image .

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 471
21.10.2010 8:14:10   
anju
jana84 sporoča

Ob 3.40 je prijokal na svet naš sinko LUKA. Težek 3440g in dolg 53cm. Vsi smo ok. Mama Jana, tata Ivo in Luka, Jakob je pa itak fajn.

(odgovor članu luna_25)
Neposredna povezava do sporočila: 472
21.10.2010 8:16:51   
anju
ČESTITKE jani84 in njeni družini!user posted image

ČESTITKE pixieM!
enkratno darilo za rojstni danuser posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 473
21.10.2010 8:20:07   
smarnca
pokora jst ti toplo priporočam, da si greš v lekarno iskat od multi-mam kompresije, ki si jih pol kar en lep čas pustiš pod blazinicami. jst sem pri prvem otroku imela regade, kri mi je tekla iz bradavic, pa mi je ena kolegica svetovala tele kompresije, pa so se mi pol bradavice urihtale v zelo kratkem času. sedaj pa sem kar preventivno dajala na bradavice in mi regade sploh niso ratale, če ne bi imela teh zadev bi mi sigurno ratale spet.
2ursae in pixieM čestitke, ti pixie pa si dobila najlepše darilo z svoj rojstni dan.

mi smo pri dojenju hitri, tam cca 15 minutš pa se najemo, sam kaj ko tudi naš Črt podre kupčka vsake tolk cajta...so tile oktobrčki frajeri v podiranju kupčka ane...tudi men je svetovala patronažna, da naj po 10 min. če ne podre kupčka poležem otroka, pol bo pa sam povedal, ko ga bo začelo tiščat, da ga je treba dvignt pa pol čist na izi podre...sam kaj ko se lahk ponoč zavleče, pol pa vsega skupi porabva 1 uro, da zopet zaspim nazaj.....

mi smo se pa tut od petka pa do torka zredili za 200gr. bo treba otročku dat majn jest, da ne bo tok hitr pretežakuser posted image . ja pa naj bi se kopal donc, ko pride patronažna pa verjetno se ne bomo, ker mali neki kiha pa kašlja pa noska ma polnega. tk, da že laufa fiziološka pa babyvac na polno. sej ni nič čudnega, če smo bili pa vsi ostali neki prehlajeni....brez veze je to...prenese se takoj na tamaučke, pa k jih je tok težko gledat k so tk bogi oz. neubogljeni.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 474
21.10.2010 8:25:14   
smarnca
čestitke tudi tebi jana84!!!

(odgovor članu smarnca)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?