|
RE: Oktobrčki 09, 2.del 12.10.2010 13:35:00
|
|
|
|
Tiara123
|
malaMravljica, vse najboljše za rojstni dan tudi z moje strani!! Naj se ti vse odvija in uresniči tako, kot si sama najbolj želiš!!! Spanje... mi smo jo dali v svojo sobo pri 7m, pa se mi je še to zdelo pozno, ampak se prej, ko sva se ponoči dojili, zdelo brez veze da jo dajem v svojo sobo - no, bolj moja lenoba, da sem jo ponoči imela pri sebi. Potem se je izkazalo, da je mala veliko bolj nemirno spala, ker sva jo midva z obračanjem in šumenjem kovtrov motila. Ko smo jo prestavili v svojo sobo, je samo prvi večer bil problem, ker ji je bilo vse novo, potem pa se je zelo lepo navadila. Zdaj - moram potrkat - nimamo problemov in po večini spi celo noč (20h-7.30, ob vikendih tudi do 8.15). Če se ponoči predrami, pojokca, dokler ne najde dude, si jo da v usta in zaspi nazaj. Mogoče imamo 1x na mesec kakšno neprespano noč, ki pa je povezana z zobki, vročino ali polno/prazno luno. Zvečer za zaspat je odvisno, koliko je zaspana in če je popoldan še spala ali ne. Po kopanju greva direkt v njeno sobo, ji oblečem spalno vrečo, se vsedeva na stolček ob posteljici, ji dam za pit, se na hitro pocarkljava in jo položim v posteljico. Ponavadi itak še isto sekundo vstane, vzame v vsako roko eno dudo (eno ima v ustih) in si jih izmenično daje v usta Ima eno plišasto opico, ki ima uspavanko, tisto ji navijem in navadno se še malo pogovarja sama s sabo in potem počasi zaspi. Če je žejna, ali noče še zaspat, potem meče dude iz postelje in me 'kliče', da naj pridem pobrat ali dat za pit. Kdaj se tudi zgodi, da jo je treba še malo pocarkljat, dat par lubčkov, ona mene malo za brado vleče, me vleče za nos, se mi smeji in ko jo odložim nazaj v posteljico, potem zaspi. Rdeča rita... Možno da od menjave plenic, možna je hrana.. Pri nas smo ugotovili, da je zdaj od antibiotikov čisto rdeča ritka, že krvave pikice zraven. So mi priporočili, da naj namažem s kremo Daktarin, Canesten ni pomagal. mM, katere tanke pamperske so to? Jaz sem zdaj prvič v Avstriji kupila pampers (serija Sezamova ulica) in so res neprimerljivo boljše od teh, ki sem jih kupovala pri nas. kalypso... Težko svetujem, ker se nam na srečo ni bilo treba sekirati s tem, ampak mislim, da bo potrebno samo potrpljenje in več časa za uvajanje. Sčasoma bo sam ugotovil, da je to njegova 'služba' in da se gre tja vsak dan. Predvsem si mora sam pridobiti zaupanje v sebi, da bo vedel, da mamica pride vsak dan nazaj po njega. Bo pa najbrž rabil čas.. Skušaj mu čimbolj pozitivno govorit o vrtcu (tudi če še ne razumejo, vedo, kdaj govorimo veselo, pozitivno), da ima tam prijatelje, igrače, vzgojiteljico in da se potem spet vidita. Ne pa ga še puščat samega, dokler ne pridobi tega zaupanja, ker bo doživljal še večje travme.
|
|
|