|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Delfinčki 2010
2.9.2010 7:36:32   
solis
Tinky pri mojem G je tako, da za prvi pregled po porodu ne naročijo na uro, ampak ti dajo samo datum in ko prideš tja samo potrkaš na vrata, poveš, da gre za prvi pregled in te vzamejo mimo vrste.

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 76
2.9.2010 8:17:04   
dreamy.
Jutro.

Joj kakšna noč je za nami..sem ga preveč pohvalila, da se zbudi sam enkrat na noč..no pa nam je dal user posted image ..od 10 zvečer pa do pol 4 zjutri k da je dan..mel odprte oči k sovauser posted image ..pol pa od pol 4 do 6 spi, pol pa spet od 6 pa do zdele..zdele pa hb spi..ne vem kaj mu je blo,kr drl se je, verjetn je čez dan čist preveč spal..
tko da je danes mami čist neprespana, pa še rojstni dan mam..

Tinky
mene je tud G naročila čist na koncu izmene (pol2), k je rekla da mamic ne pustijo čakat

zdej grem pa še jst mal zaspat..kokr bo trajaluser posted image

(odgovor članu solis)
Neposredna povezava do sporočila: 77
2.9.2010 8:17:10   
miska333
Dobro jutro user posted image
Naša mala je pa celo noč dihala kot, d ajo bo lihkar konc. Ma čist zamašen nos očitno. Sam se ploh nič ne vidi, je verjetno vse bolj zadaj. Me zanima kako ve svojim user posted image čistite noske. Mate kakšno pumpico? Kaj priporočate?

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 78
2.9.2010 8:28:37   
spacebaby
dreamy, vse najboljše!!!! user posted image user posted image user posted image
Moraš v zakup vzet, da pride kakšna taka noč, mi jo hb še nismo imeli, še najdlje je trajalo 1 uro, da je ponoči zaspal.

miska333, jaz mu kar malo fiziološke pokapljam v nosek, da se stopi, potem pa malo z vatko probam spucat. Se pa dobi v lekarnah pumpica, samo jaz se še nisem odločila, da bi jo kupila.

Mi smo pa od včeraj naprej kar na 3 ure jedl, tudi ponoči, verjetno je slišal zdravnico, da mu ni več treba na 2 uri jesti user posted image

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 79
2.9.2010 8:30:49   
Tinky
miska333, v nosek ji špricni fiziološko raztopino. Po navadi takoj kihnejo in šmrklji ven pritečejo.
SIcer imam pa za zabasan nos aspirator baby vac - zakon zadeva!

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 80
2.9.2010 8:35:14   
Zoya27
dreamy, vse najboljše user posted image

EMA 16.09.2007

ENEJ 12.08.2010

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 81
2.9.2010 9:32:19   
solis
Dreamy vse najboljše!!! user posted image

Miska333 - za čiščenje noska dam najprej v vsako nosnico kapljico fiziološke potem pa z aspiratorjem na vdih potegnem ven (dobila sem ga v lekarni) - in gre res lepo ven. Tudi Ana ima od včeraj zamašen nosek - zgleda se je nalezla od Nine, ki že 14 dni skupaj smrka in kašlja user posted image .

(odgovor članu Zoya27)
Neposredna povezava do sporočila: 82
2.9.2010 9:43:10   
novamami
Pozdravljene punce!

No, končno mi je uspelo prebrat za nazaj, da malo zvem kaj se dogaja. Mi smo v nedeljo prišli iz porodnišnice in prvi dve noči sta bili obupni! user posted image user posted image  Prvo noč jo je nekaj zvijalo in je revica večino noči prejokala kar pa je bilo spanja je pa spala na mamini roki, tako da mami ni spala. Kaj čmo. No, druga noč je bila pa še hujša. Ni hotla spat, ni hotla jest, jaz pa polne dojke do nezavesti. Mala se pa kar ni mogla potolažit. No in šele zjutraj je mojmu kapnilo, da naj si grem spumpat mleko in ji ga dam po flaški. user posted image  Lubi! So bile dojke tako polne in trde, da revica ni mogla do mleka prit.

Da še malo napišem kako je bilo na dan D. Torej 25.8., točno na rok je naša pupa ob 4h ponoči začela najavljat svoj prihod. No, jaz sem potem kar spala do 6h in potem ustala, ker sem šla z mojim v Lj. saj sem imela ob 11h pregled. Od 8h pa do 11h se seveda nisem imela kam dat in sem šla na eno belo kavo in na rogljiček. Že med vožnjo sem ugotavljala, da so popadki kar redni in sicer na cca 10 min. Ko sva se z mojim odpravila do G sem jaz ugotovila, da je pa to sigurno to, ker so bili popadki zdaj že na 5 min. Poklicala sem svojo G in vprašala ali kljub vsemu pridem k njej ali naj se kar do porodnišnice odpravim. Pa sem najprem šla k svoji G in tam opravila pregled. Od G pa sem se odpravila direkt v P, ker sem bila odprta že dobrih 5 cm. V P seveda vse obvezne ceremonije in nato v porodno. Babica mi je predrla mehur in ob 13h so se začeli tisti ta močni popadki. Ob 16:40 pa se je rodila najina princeska! user posted image  Malo sva se pocartali nato pa so morali mene popedenat (pregled in šivanje), ker sem izgubila precej krvi, tako da sem bila dva dni na intenzivni negi. No, pa smo tudi to preživeli , naša mala celo zelo dobro, saj je bila odpustna teža le 20g nižja od porodne, in se zdaj že doma cartamo vsi skupaj.

Moj ljubljeni je zelo priden in mi zelo pomaga, kuha malo carta. Previja jo sicer še ne, vendar bo že. Glavno, da smo mi trije zdaj lepo skupaj in se cartamo. user posted image  

Aja punce, tiste, ki imate probleme s šivi, jaz sem ugotovila, da je super, če se po vsaki potrebi grem s toplo vodo umit. Poskusite!

Čestitam tudi ostalim, ki sedaj niso več nosečke!

Grem, se je mala zbudila.

(odgovor članu Zoya27)
Neposredna povezava do sporočila: 83
2.9.2010 10:23:39   
mayci
Lep pozdravček!

Kot berem, potem nismo edini s težavo zamašenega noska...user posted image Naši punci je že nekaj dni občasno zaškrtalo v nosku, ko je malo bolj globoko vdihnila (čez dan sicer ni bilo težav, samo ponoči sem to slišala), danes ponoči pa se ji je nosek kar precej zabasal...user posted image K sreči bolj ena nosnica, tako da se je lahko kolikor toliko normalno dojila...
Danes grem tudi jaz po nosni aspirator v lekarno, fiziološko ji pa že dajem (pa se zraven takooo razburja...user posted image )...

DREAMY, VSE NAJBOLJŠE!!user posted image user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 84
2.9.2010 12:25:02   
Aisha86
Najprej vse naj naj Tinky in Dreamy za rojstni dan!  user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Tinky

miska333, v nosek ji špricni fiziološko raztopino. Po navadi takoj kihnejo in šmrklji ven pritečejo.
SIcer imam pa za zabasan nos aspirator baby vac - zakon zadeva!

Tale aspirator prodajajo tudi v BC...pomoje je cenejši kukr v lekarni. Jst ga mam, ker mi je svetovala prijateljica da je to obvezna in najbl uporabna oprema za user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: hermy1

IZVIRNO SPOROČILO: Aisha86
Kdaj zvečer na balkončku spijeva kšno pjačo in se pogovarjava...Če si pa misnla na  je pa bolj bogo, ampak zarad mene, ker enostavno nimam energije zvečer. No, včeri sm jo mela in še zarad firbca, če bo isto kukr je blo pred porodom. Pa je blo še bl fajn!

Jest sem pa mislila, da naj bi šest tednov ne ???

tudi midva še nisva, ker ni blo časa in ker čakam pregled (naslednji četrtek)

Jst sm se tud zgrozila ko je ena napisala, da se nista s partnerjem mogla zadržat in sta že par dni po porodu veselo sexala!? No, zdej mislm, da če je vse OK, da ni panike...sva s kondomom, šive ne čutim že od 5ega dneva po porodu (sploh ne vem več kje so bli k se nč ne pozna), iz pišuke mi ne teče skori nč več vn (čišča)...sej zdej pa spet ne bova do 6ega tedna user posted image user posted image user posted image

Sm tela še prašat,če katera uporablja blazinice za prsi, da ne kaplja mleko vn? Kr jst mam te od babylove (DM-jova znamka) in mi tolk teče kšn krat vn, da si morm na vsako uro menjat, so bl take švoh...kaj une od Tosame (To.To) so dobre? Sm čula da so od chiccotta ful dobre, ma so mi mal predrage...

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 85
2.9.2010 12:43:45   
Marčevka2010

Odločitev je padla!
Imam že poln kufer te diete in sekirancije.

Danes imam rojstni dan in popoldne, ko dobim obiske bom jedla kar mi bo padlo pod roko. Pa bo kar bo, tko bom vsaj vedla od česa jo zvija.
Se tolko pazim in sekiram, da bom od tega stresa še mleko zgubila. Dovolj imam vsega, res.

Tinky vse najboljše za rojstni dan! Malo z zamudo. Jaz ga imam tudi na isti dan. Čeprav nismo nič žurali, pa drugo leto.

Drugače pa super za novo temo, vsem, ki ste še na koncu rodile vse naj naj! Čim več prespanih noči in pridnih dojenčkov!

Drugače pa tudi sama dodajam, nimam dovolj mleka. Naša Ema bi pa samo jedla. Sem jemala tablete, pa so ravno za začetek pomagale, sedaj je pa isto že ves čas.
Imava pa celo znanost z AM, Najprej Novalac proti polivanju, potem Aptamil proti polivanju (jo je ful napenjalo, je bila prav boga), potem spet Novalac proti krčem (obupno voden, ji je vse mimo šlo), sedaj je spet prvi na vrsti, je še najboljši do sedaj.user posted image

Katera mleka dodajate ostale, ki svojega nimate dovolj?

Drugače ponoči se ene 2-3x zbudi, če ne more zaspat v košku zraven naju jo dam kar k sebi, zaspi brez problema.

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 86
2.9.2010 14:59:17   
ursah
Naša mala je kar pridna, čez dan še kar spi, ponoči je sicer malo odvisno. Zbudi se 2x med 24h in 6h zjutraj, potem pa kdaj ful hitro zaspi nazaj, kdaj pa traja in traja.

Se nam pa na žalost v zadnjih dneh pojavljajo vse večje težave z dojenjem user posted image . Sem prav slabe volje...se trudim, pa ne gre. Prve dni po prihodu domov (sedaj je stara 10 dni, doma smo ravno 1 teden) je bilo kar OK, sicer sva se non-stop dojile, ampak ji je večinoma dojenje zadostovalo, redko da sva ji morala dati malo dodatka. Od nedelje dalje se je pa začelo: nedelja zvečer, po dojenju dretje, zvijanje nazaj, mahanje z rokami, nogami, zavračanje dojke (sploh se ni hotela priklopit, samo jok). Midva vsa panična, kaj je sedaj to, kakšni vetrovi jo mučijo, jo masirava, dajeva kamilice, pa nič bolje, kvečjemu še huje. Potem se pa moj spomni, dajva ji še malo dodatka. Sva probala, sicer skeptična, ampak je takoj rešilo vse probleme: mala je bila lačna. Spila in zaspala kot top. Enako v ponedeljek in torek popoldne, včeraj že zjutraj, danes isto. Enostavno se očitno ne naje pri meni, pa ne vem zakaj. Mleka se mi zdi, da imam dovolj, dojiva se pogosto, ampak enostavno nikoli nima dovolj. Sedaj pa se očitno pojavlja še sesalna zmeda oz. se ji verjetno že svita, da je s flaško lažje. Za piko na i se mi je na levi dojki naredila še velika razpoka (ragada), ki tako peklensko boli, ko se mala prisesa, da sem se danes zjutraj zjokala od bolečin in obupala nad dojenjem na tej dojki, dokler se to ne zaceli. Tako da si bom samo pumpala, kar pa tudi ne gre najbolje. Sem si uredila recept za oksitocin, upam da bo šlo potem stiskanje bolje, sicer se bojim da bom dobila še mastitis na ranjeni dojki v času celjenja. Danes imam sicer ogromno dojko in sem si že kar precej nastiskala, vendar še vedno ni prazna. Pristavljam pravilno, vsaj tako mi je rekla patronažna, ko sem ji pokazala, isto so rekli v porodnišnici.

Sem klicala svetovalko za dojenje, spraševala patronažno itd., pa nihče nima nobenega pametnega nasveta oz. odgovora, zakaj se to dogaja, razen kako naj jo pogosto dojim itd., pazim ali otrok požira, pravilno pristavljam itd. In pa patronažna je rekla, da je nekoliko manj napredovala na teži in da naj ji dam 3x dnevno dodatek. Kot trenutno kaže, bo 3x še premalo, ker bomo očitno kmalu prišli na dodatek po vsakem dojenju.

Ne vem v čem je problem, pazim na hrano, pijem itd. Tudi se toliko spet ne sekiram zaradi tega, da bi bil kriv stres.

Kako gre dojenje vam? Bojim se, da bo to dodajanje dodatka malo odvrnilo od dojenja, meni pa bo zmanjkalo mleka. Odločila sem se, da vztrajam še nekaj tednov, cca 2, potem pa bo kar bo. Če ne, bomo pač v skrajenm primeru opustili dojenje, pa če mi bo še tako žal. Sicer sva tudi midva zrasla ob flaški, pa se mi zdi da nama nič ne manjka.

Še to: kako vidite, da so se vaši malčki najedli med dojenjem? Ali zavrnejo dojko ali po tem, da zaspijo na dojki? Ker naša nikoli ne spusti dojke, da bi pokazala, da je sita, razen če zaspi (glede na navedeno zgoraj, očitno ni nikoli sita).

Koliko so vaši kaj budni podnevi? Kaj takrat "počnete" z njimi - jih nosite po rokah, ali jih imate v posteljici, ležalniku...?

Tiste, ki ne dojite oz. dajete dodatek: kako logistično izpeljete sprehode in odsotnosti od doma? Ker rabiš prevreto vodo, na 50 stopinj, nato zmešati, nato ohladiti...? Kako pridete do primerne temperature, sploh sedaj, ko bo mrzlo?

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 87
2.9.2010 16:36:15   
Lenny1
IZVIRNO SPOROČILO: Aisha86

Sm tela še prašat,če katera uporablja blazinice za prsi, da ne kaplja mleko vn? Kr jst mam te od babylove (DM-jova znamka) in mi tolk teče kšn krat vn, da si morm na vsako uro menjat, so bl take švoh...kaj une od Tosame (To.To) so dobre? Sm čula da so od chiccotta ful dobre, ma so mi mal predrage...

Aisha86 - jaz uporabljam od Tommy-ja in so dobre. Menjam jih na par dni. Od Tosame sem jih probala, ko so bile nekje v darilnem paketu in so se mi zdele zanič.

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 88
2.9.2010 16:58:35   
spacebaby
Ursah, joj, boga, ti pa imaš res težave! Drugače te pa razumem, ko se sprašuješ, ali se naje ali ostaja lačen. Jaz se to vsakič sprašujem. Jaz ga včasih pustim tudi po pol ure na eni strani, dokler ne zaspi ali pa noče več ust odpret.
Ali si mogoče poskusila dojiti z nastavkom, mogoče bi te manj bolelo. Pa še mala bi lažje vlekla, ko praviš, da že po flaški raje je. Čeprav je tako s temi nastavki, tudi se jih preveč navadijo, potem pa težko da jih pripraviš da hočejo brez. Jaz moram že od vsega začetka dojiti z nastavki, pa se jih je toliko navadil, da ko poskusim brez nama večinoma ne uspe, včasih ima svetel trenutek in hoče brez ampak to je res tako redko user posted image

Glede dodajanja mleka, če kam greš, vzameš s sabo termovko vroče vode in samo lepo zmešaš v flaški, ter malo počakaš da se ohladi, saj se kmalu, ker ni taka blazna količina.

Drugače pa, če je naš David čez dan zbujen, se malo igrava, jaz se uležem na kavč zraven njega in se malo cukava z rokicami, pa pogovarjam se z njim, včasih kar malo zapleševa po dnevni, če imam prižgan računalnik in mi šila glasbo, mu še kaj zapojem user posted image Potem pa hitro zaspi.
Včeraj sva prvič poskusila z ležalnikom, pa je še malo premajhen, ker takoj dol zleze, nočem ga pa privezovati notr. Tako da ga ima tam največ pol urice, ko je zbujen, da malo gleda, če se kaj premika okoli njega. Pa saj ne zdrži dolgo, kar kmalu rata zdolgočasen in siten. Če je lepo vreme, pa seveda sprehod...

Aisha86 - tudi jaz sem sedaj imela od Tommy-ja, pa so mi ble v redu, čeprav ne vidim, kaj bi lahko bilo narobe s katerimi. No, bom videla, ko bom probala še kakšne druge, ravno danes sem porabila zadnjo blazinico. Drugače jih pa menjam vsak dan, včasih 2x, ker mi toliko teče, da so hitro prepojene.

Kako se kaj znajdete tiste, ki ste že same in so partnerji že šli nazaj v službo? Jaz ga kar pogrešam, čeprav večino sem že tako naredila jaz, dragi ga je ponavadi kupčkal čez dan. Je pa veliko bolj fajn imeti doma še en par rok, sploh takrat ko se vklopijo sirene in se nočejo in nočejo izklopiti user posted image

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 89
2.9.2010 17:00:46   
mayci
Aisha, jaz sem imela že prvič in imam tudi sedaj od Chiccota blazinice, ker so se mi izkazale kot najboljše, vse druge, ki sem jih preizkusila, so mi premočile ali pa so bile tako debele, da se jih je videlo na 100 kilometrov..user posted image

Jaz sem šla pa danes v lekarno po nosni aspirator (9eur), samo sem vzela kar tega, ko z usti posesaš in sva ga že preizkusili, pa lahko rečem samo user posted image user posted image user posted image ! Je tako lepo smrkelj ven potegnil in tamalčica zdaj končno spet lažje diha! user posted image

ursah, kadar je naša punčka budna, jo imam ob sebi; včasih v naročju, pa se malo pogovarjava, včasih ležem zraven na zakonsko posteljo, kadar moram kaj naredit, jo odložim v njeno posteljico in ji prižgem glasbo na nočni lučki ob posteljici (vendar je tam ne puščam, kadar je budna, samo za nujne stvari, da grem na stranišče in podobno).

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 90
2.9.2010 17:09:04   
žabica13
Marčevka2010 in Dreamy. čestitke še vama user posted image user posted image  Tej prvoseptembrski dnevi so kar polni rojstnih dnevov! Lepo praznujte in se fajn naspančkajte!

Ursah kakor bi sebe brala. No, pri meni je še slabše kot pri tebi. Par dni nazaj sem že mislila da nama je zlaufalo, da ne bo treba dodatka, pa je zdaj par dni spet tako da je mali po obroku lačen in kar čukira dokler flaške ne dobi. In...kaj se mi je zadnjih par dni začelo dogajat! Da se ne znava več priklopit! Oz. David se je zgleda navadil da iz flaške takoj in na veliko priteče, in zdaj imava kreganja na joški. Sem prav nesrečna, ti ne znam povedat kako bad se počutim ta 2 dni ko ga enostavno ne morem na joško dat. Je bila patronažna danes pri nama, in sem jo prosila da pogleda če kaj narobe ga pristavljam...in ko zakleto se je takrat perfektno priklopil. Žal le za 2 minuti, ko je patronažna šla skozi vrata se mu ni dalo več sesat in se je začelo "kreganje". Ponavadi se ene pol ure tako kregava, dostikrat še več, potem grem po flaško user posted image  Sva že 2 dni zdaj na flaški po vsakem obroku. Punce ko že o tem - kako dojite oz. v kakšnem položaju imate otročka med dojenjem? Jaz si ja s telesom obrnem proti meni, z glavico na pregibu komolca. Patronažna mi je rekla da bi bilo sicer bolje da bi imel glavico mi v pregibu in bil s telesom spuščen navzdol. Samo potem jaz z mojimi majhnimi joškami se moram naprej sklanjat če ga želim doseči, potem me pa križ za znoret boli.

Ursah kam si pa klicala te svetovalke, jaz sem na netu tudi zadnjč neke številke dobila, pa se mi ni nihče oglasil?

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 91
2.9.2010 17:27:09   
kamelija
Ursah pri meni je bilo isto nekaj časa, oziroma je še vedno enkrat na dan taka zgodba. Najprej lepo vleče par minut potem se pa začne cviljenje, zvijanje...
Ji dam joško pa vrže vn, pa vmes zaspi pa se spet zbudi. Jaz mislim, da če imaš dosti mleka, da ni lačna ampak jo napenja. Ker pri meni je isto pa se ful lepo redi.
Drugo pa je če res nimaš dovolj mleka, prej pa ji jaz ne bi dajala dodatka, ker se lahko zgodi, da se bo edino tako umirila.
Jaz se striktno pri dojenju držim načela: ponudba-povpraševanje. Pa piti, počivati in večkrat na dan jesti.

Previjanje je moja vrlinauser posted image kupčki pa očijeva!

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 92
2.9.2010 17:28:21   
nimanorwen
ojla punce.

kuk ste pridne s pisanjem. kdaj vm rata?user posted image čist sm za časom spet. uglavnem, midva sva ji zdej nabavla koroške kaplce in so superuser posted image full manj jo zvija, pa bl čez dan jo, tk da se sprot sprdiuser posted image zvečer joka kšno uro, max 2 in to je to. dretja unga na hard pa ni več. tk da superrrruser posted image user posted image user posted image mam pa jest eno joško še zmer čist bogo in ni nč vidt, da bi se kej hotl zacelt. pa mleka mi zmankuje. in mam počas poun kufr usega skp. najraj bi kr šla nabavt dodatk in to bi blo to, k se ne redi kej dost sploh, pa skus je in sm zatu čist živčna. pa pomoje tut jem ne zadost, ker tuk pijem, mam skus vamp nažlampan in pol mi jest ne paše. pa POUN KUFR mam tega, da me skus neki boli. najprej šivi, pol slabo počutje, zdej vneti šivi, joška pa itak skus. k si pumpam, mi kri zravn teče no. tist itak pol zavržem, kaj nej. mah bo že. jo pa jutr kopamo končnouser posted image je pa user posted image  full pridna, razigrana, prelepa in sm čist hepi, da je vsaj ona zadovolna očitnouser posted image
tinky in dreamy - vse naj naj naj naj, kar si sami želita, naj bo vsako leto lepšeuser posted image
pediater - na dopustu, nimam še datuma sploh
ko je budna - vozičkamo, se pogovarjamo, plešemo, se futramo, nosimo, crklamo ... ni nm dolgčasuser posted image
tinky - upam, da si se fajn najedla. a jo je kej bl zvijal?
nosek - jest ji kr s fiziološko pa vato pucam. k nima nč zamašen.
blazinice - jest mam chiccotove, sm jih dobila 2 paketa za darilo ... tosamine sm mela od prej in so za en drek, trde k kamen pa prpopajo se na bradavico, k me že itak zadost boli.
ursah - jest pojma nimam, kdaj se naje. kdr si spumpam, spije deci in ma dost, kdr jo mam pa na joški pa nikul ne vem. si pa tut pumpam full dolg, ker mam dost velike joške in morm use prestitskat in pretlačt, da so vsi vodi prazni, ker trepetam pred mastitisomuser posted image drgač pa ne se sekirat, če je premal mleka, ga je pač premal. ti si nrdila max, da bi ga blu več in to največ šteje.
služba - moj je dons šu prvič, ampak je mami pršla poasistirat, ampak je tamala skor skus spala in ni blu panike.
dojenje - še zmer stoje, v soboto mam namen začet sede. pa telovadt tut začnem v soboto (trebušne mišice)user posted image
žabica13 - bul mejhni joški, k pa moje melone. ker morm poleg tega, da držim zojo, še teeežko joško držat. pa še stojim. pol se pa čudm, da ne pridem h sebuser posted image pa ne se sekirat zrd dodajanja. vsaj veš, kuk pojeuser posted image

grem počivat, mrde se mi kej mleka nrdi vmes.

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 93
2.9.2010 20:24:24   
ursah
Žabica13 in nimanorwen: lepo je slišat, da ima še kdo podobne probleme kot jaz. Saj ne da vama jih privoščim, ampak res sem bila kar malo down zadnje dni zaradi tega, povrh bolečih jošk, bolečih šivov in hemeroidov. Žabica: tudi pri moji opažam, da se čedalje slabše pristavlja, še sploh danes, kar jo dojim samo na eni. Vse pogosteje se začne že takoj kreganje in takrat vem, da pali samo flaška. Bom videla, kako bo ponoči. Ampak kaj čmo, več kot potrudit se ne morem - lačne je pa ne bom puščala zaradi neuspešnega dojenja. Telefonske od svetovalk za dojenje sem našla na strani http://med.over.net/forum5/read.php?94,4437104. Gospa je bila zelo prijazna, čeprav je malo pokritizirala nasvete moje patronažne in postonjsko porodnišnico :).
Bom probala še z nastavki, da vidim če bo kaj bolje. Drugače pa naša ful poje, potem pa večino časa spi. Očitno je pri 10 dneh še premajhna, da še nima obdobij budnosti...

Drugače pa ven še nismo šli, ker je mene spodaj vse tako bolelo, da nisem imela niti najmanjše želje it ven. Danes je bolje, in če se bo stanje izboljšalo, bomo izkoristili prvi sonček - čeprav bo menda naslednjih nekaj dni dež. Čeprav me je malo strah, kako bo to zgledalo - kaj če se začne kakšen jok, ko bomo zdoma...bova morala biti dobro opremljena, in seveda flaška ne bo smela manjkat :)

Me je pa kar malo strah, kako bo vse šlo, ko bo šel moj v službo - sedaj je prevzel vse gospodinjstvo, pa še hranjenje male občasno (kakšna prednost dajanja dodatka se pa tudi najde: lahko zaposlim očkata). Ne vem kako mi bo zneslo poskrbeti za malo in zrihtat še doma. Pa še en zahteven službeni izpit imam v planu narediti asap. Očitno bom morala biti supermami :).

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 94
2.9.2010 20:29:59   
ursah
kamelija: jaz enostavno ne vem več, ali imam ali nimam dovolj mleka. Mleko mi ne teče ven, ne rabim blazinic. Dojke čez dan niso trde ali podobno, se mi je pa zadnje dva dni zgodilo, da sem imela zjutraj občutek tiščanja in polnosti. Mala sicer golta, vendar različno: včasih pogoltne ob vsakem potegu, običajno pa večkrat posesa in potem pogoltne, kar menda ni najboljši znak, po besedah moje patronažne. Če bradavico stisnem med dojenjem, vedno priteče ven kaplja mleka. Spumpam si ga običajno zelo malo, razen danes ko na ranjeni dojki ne dojim, vendar naj to ne bi bilo merilo za količino mleka. Patronažna pravi, da se punčka enostavno utrudi od sesanja, zadrema, se zbudi volčje lačna in potem je panika - samo ne vem zakaj bi se to stopnjevalo zadnje dni, če ne zaradi sesalne zmede. Po teži ni nekaj ful napredovala - v zadnjih 3 dneh samo 50 gramov. I don't know...

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 95
2.9.2010 21:02:01   
sky77
Čer

Uf, nič vam ne zavidam tehle težav z dojenjem. Pri nas gre tole kar dobro, z občasnimi forami tamalega. Včeraj zvečer meni mleko teklo, tamali pa 2x potegnil in v jok. Pa sem ga dala mojemu, sama pa šla cunje zložit iz stroja. In sva se oba s tamalim skulirala in potem je šlo dojenje brez problema. Se je najedel in zaspal. Samo kaj ko me zbudi ob pol 5, ko tako na glas riga in prdi in renči pa še malo pojoka. In seveda ne morem spat. Ampak kaj ko je pri nas nočno podiranje kupčkov mišn imposibl. Ne gre in ne gre, pa mi lahko visi na rami tudi po 15 minut. user posted image

Zdej pa še nekaj, kaj so to zaene skrbi da same ne boste mogle popedenat otrok. Seveda boste, samo ne sme vas bit strah. Jaz sem že odkar sem iz porodnišnice, sama s tremi in vam povem, da se da. Samo ne komplicirat in filozofirat preveč kaj in kako je treba kaj naredit. Pač ne bo posoda pomita in ne bo posesano. Važno je, da se z otročkom imata fajn, da uživata v skupnih trenutkih. Ostalo res vse lahko počaka, samo prvi dnevi z otrokom pa ne. Prehitro minejo in zato res še enkrat, raje uživajte s tamalčki, hišna opravila bodo že počakala. Pa tudi vozičkanje ni tak bavbav. Če joka, ga pač vzameš ven in pocrkljaš. Se da pa tudi vozičkat tako, da imaš otroka v eni roki, z drugo pa porivaš voziček user posted image Sicer te folk malo čudno gleda, ampak briga me user posted image

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 96
3.9.2010 8:25:18   
spacebaby
Tinky, sem videla da si nekje na forumu spraševala za kapljice Oleovit. Si jih potem dobila?

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 97
3.9.2010 8:48:50   
limma
Dobro jutro,
samo pozdravim.. slabo smo spali, ena ga je bolj sračkala kot druga user posted image

user posted image za vse, ki imate težave z dojenjem...

Jaz imam pa ful mleka, ampak Anika precej poliva, tudi 5, 6, krat po obroku, tako da se cel dan samo preoblačiva user posted image in potem na previjalni spet poliva... in posledično se redi zelo po spodnji meji user posted image Sem žalostna, ampak nimam kaj.. pridno je, pa ogroomno kaka... zdaj 3 dni nisem jedla mleč. izledelkov, dva dni nazaj pa pire in zdaj kaka zeleno sluz... Upam, da ni to znak alergije??

polivanje, dvignila sem ji ležišče, kupčke probamo podirat, kaj več pa najbrž ne moremo user posted image Kakšna ideja, prosim?

nimanorwen, user posted image , da te šivi in boleče prsi čim prej nehajo matrat in da se vrne dobro počutjeuser posted image

Se pa strinjam s sky77, da boste zmogle same porihtat user posted image , brez user posted image .. jaz sem tudi sama že od začetka, pa me rana boli, črpala sem si mleko, v vrtec smo šli, pa kar nekako gre user posted image

< Sporočilo je popravil limma -- 3.9.2010 8:52:49 >

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 98
3.9.2010 8:51:51   
limma
Tinky (še tukaj), dreamy., marčevka2010 - vse najboljše za rojstni dan user posted image
Sicer z zamudo, ampak bolje pozno kot nikoli user posted image

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 99
3.9.2010 8:54:50   
limma
Tinky, zakaj se naj ne bi vnete učke spiralo s kamlicami? Meni je P rekla, da lahko user posted image
Kako ji pa masiraš solzne kanale? Pritiskaš preko gazice?

Grem še malo spat user posted image

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?